![]() |
#331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część II
Cytat:
Groszek nie jest mu po nic potrzebny. Mięso mu wystarczy. A jak chcesz mu urozmaicić to daj mu indyka ![]()
![]() |
#332 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#333 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja te kotki mam już jakiś czas i cały czas tak jest... I on nie gryzie od niechcenia, on chyba w ogóle nie gryzie, tylko połyka w całosci ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi i cieszę się, że poprawiłam wam humory ![]() No i jeszcze zdjęcia szarańczy i jego słodkiej siostrzyczki - kotka aniołka ![]() Edytowane przez pempek Czas edycji: 2010-10-07 o 18:21 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
Kicia się nie załadowała
Edytowane przez pempek Czas edycji: 2010-10-07 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
O jeeeezu... Sorki za tyle postów - nie umiem edytować załączników
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
BAN stały
|
ma ciagle stale sucha hillsa dla kociąt i jeszcze takie witaminki codziennie dostaje dla kociąt gimpeta
|
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Maniek jest grzeczny tylko wtedy gdy spi ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#338 |
Zadomowienie
|
Tak wlasnie sobie pomyslalam - moze jak bedzie duzo jadl to wlaczaj odkurzacz w okolicy? Wteyd powinien przestac jesc i sie schowac - moja kicia przynajmniej tak robi... jesli spray z woda nie dziala to moze to?
Tylko trzeba uwaznie, zeby kot traumy nie doznal ![]() oooo jakie slodkosci ![]()
#339 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
Twój Maniek i mój Rysiek wyglądają jakby byli braćmi
![]()
![]() |
#341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie możesz karmić kotów w osobnych pomieszzeniach? Temu żarłokowi to lepiej rozkładać dużo małych porcyjek po całym domu, żeby musiał się naszukać i nie jadł tak łapczywie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
Nawet nie wiedzialam jak trudne jest szukanie domu dla doroslego kota, teraz widze ze to prawie nie wykonalne. Kicia ktorej chce uratowac zycie(jak wczesniej pisalam ma czas do konca pazdziernika bo pozniej pan zdecydowal sie ja zabic) nie znajduje zainteresowanych wiec rzucilam na facebooka cicha wiadomosc i teraz sie boje ze ktos doniesie wspanialej wlascicielce (akurat kobitka jest bardzo sympatyczna osoba i wszyscy a lubia tylko jakos nie bardzo umie sie zaopiekowac wlasnym kotem) ze zglosilam sprawe schronisku i mnie lokalna spolecznosc zlinczuje a koniec koncow kota zlosliwie nie oddadza schronisku. Tak to bywa na wsiach ze sie nie donosi na sasiadow. No ale kicia po 3 dniach w koncu do mnie wyszla i sie wymiziala za wszystkie czasy. Nie chciala zlesc z kolan
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
znalazłam bardzo ciekawe artykuły o żywieniu kotów:
http://chatul.pl/viewtopic.php?t=472...cb7e7432e12b0e
![]() |
#345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli ktoś się nie zdecyduje przejść na BARF to chociaż otworzą trochę oczy na to, co w karmach siedzi, a czego absolutnie być nie powinno i dlaczego wiele popularnych karm jest beznadziejnych.
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
RC Intestinal dała mi jako dietę przy biegunce Rycha
![]() ![]() PS. Dziwna jest ta analiza Intestinala.... ![]()
![]() |
#349 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, podzielę się moim odkryciem porannym, po którym mi z deka ścierpła skóra. Jak zwykle rano dałam Sziszy mokre na miseczkę, rozciapciane widelcem. Jadła sobie, jadła i nagle coś usiłuje łapką z pyska wyciągnąć, myślałam że jakiś odpadek czy coś, ale nic nie widziałam w tym pysku, kot dalej grzebie ... i wygrzebała - płaska kość taka jak blaszka...teraz to w palcach chyba będę gniotła tą karmę zanim jej podam...przed kolacją dokładnie sprawdziłam czy nie ma niespodzianek...
Aha, rujka trwa. Obstawiałam niedawno gdzie tym razem naleje, pierwszy raz - kolegi poduszki, drugi raz - podłoga w kuchni i oto dziś wieczorem zastałam efekt rujki w wannie ![]()
#350 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze jest to, że nigdy nie pisze ile jest mięsa. Przeważnie jest na drugim miejscu po ryżu ale ile go jest tego nie wie nikt. To dotyczy każdej karmy tej firmy...
![]() |
#352 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A kocio okej mój, walczymy z uszami aby w końcu nic mu się tam nie działo ![]() Ponawiam pytanie Czy ktoś ma kota o rasie American Curl lub zna kogoś kto taką rase posiada...tak mało jest tej rasy w świecie że masakra (ja mojego nie kupiłam, ale adoptowałam)
![]() |
#353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dagnes świetnie opisała o trickach producentów w tym artykule: http://chatul.pl/viewtopic.php?t=475 ale akurat suszone mięso jest w RC Intestinal na pierwszym miejscu, więc nie jest źle... ale martwi mnie ten popiół, włókna i mała zawartość białka, choć może przy zaburzeniach jelitowych tak powinno być... Analiza składu: białko 32%; tłuszcz 22%; skrobia 20,1%; włókno strawne 11%; włókno surowe 5,1%; Omega 6 4,6%; kw. linolowy 4,4%; kw arachdonowy 0,1%; Omega 3 0,8%; EPA+DHA 0,31%; wapń 0,9%; fosfor 1%; sód 0,5%; pH moczu 6,0-6,5. Energia metaboliczna 4300 kcal/kg. ale kitek w tydzień prawie zjadł 400 g i 3 saszetki Intestinala, więc powoli wracamy do naszego Orijena (test znajduje się tutaj , jest tesz równieżtest TOTW) ![]()
Edytowane przez strawberka Czas edycji: 2010-10-08 o 07:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Normalnie jak na złość, mój żarłacz rudy wczoraj jadł bardzo powoli ![]() ![]() Wydaje mi się, że zdaje egazmin dawanie im jedzenia w osobnych pomieszczeniach ![]() ![]() Dziękuję bardzo za wszystkie rady ![]() Mam kurcze jeszcze jedną sprawę, dotyczącą mojej koteczki - dzwoniłam do weta, zeby ją umówić na sterylkę, a wet mi powiedziała, że mam poczekać na rujkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Zadomowienie
|
Pempek - Twoja historia mnie powaliła na kolana. No co za dziad jaki, no...
![]() ![]() Ale ta cebula mnie rozwaliła, przysięgam ![]() Ale mordeczkę ma cudną - rozdarta japa ![]() A kicia jest cudowna - moja szylkrecia jest też taka asymetryczna - mam słabośc do szylkretek i trikolorek ![]() Inuyashka - Twój rudasek jest słodziaszny. No boskość ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=pempek;22549660]Hej [QUOTE]
Czy ja dobrze widzę, Twój kici ma wywinięte uszy?mój ma tak samo ale ma chyba z 3 razy mniejsze te uszka i mamy ciągle zapchane kanaliki...
#357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa zapomniałam o jeszcze jednym- zauważyłam, że mojemu kotkowi po zjedzeniu mokrej się odbija ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tyle się nasłuchałam, że suchą najlepiej dawać i świeżą wodę... Moje piją wodę, tak swoją drogą, więc sobie jednak uzupełniają... Ni mom głowy jak mam do tego artykułu podejść... No weźcie, któraś specjalistka mądrzejsza niech to przeanalizuje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie moge go oduczyć gryzienia nas w rece i wspinania sie po nogawkach ![]() tż zaczął na niego warczeć ![]() ![]() Edytowane przez Inuyashka Czas edycji: 2010-10-08 o 08:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- To przerywaj natychmiast zabawę i wyrzucaj go za drzwi. Skojarzy, że to kara i przestanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.