|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w
Cytat:
![]() ![]() ![]() Też jestem za pełną mobilizacją! Trzeba znowu się zacząć spowiadać z jedzenia, z ćwiczeń itd ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Raczkowanie
|
Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w
tak jest 55 z przodu, myślałam, pewnie o 55,9
![]() ![]() gohs powiedz co tam ostatanio dobrego do jedzenia wymyslilas? bo ja dzisiaj na obiad bralam to co znalazlam w ldoowce i stowrzylam pseudo salatke :brokuly, mozzarella, jajko, tunczyk, pomidor i troszke zoltego sera, i bylo calkiem dobre ![]() dzisiaj nie cwicze, bylo 4x w poprzendim tygodniu i bedzie 5 lub 4 w tym. znowu wrocilam do rozciagania liczac ze nie rozwali mi to kolana, ale mysle ze minal juz wystarczajacy czas.
#333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobrze, że o tych brokułach napisałaś bo mi się przypomniało, że mam kalafiora w zamrażarce ![]() Chodzisz gdzieś na fitness 4x w tygodniu czy ćwiczysz w domu? Ja ćwiczę w zasadzie 2x w tygodniu, od tego tygodnia dojdzie wreszcie squash, więc będzie 3x. W pozostałe dni albo wracam kosmicznie późno do domu albo zmęczona ![]() ![]() I też bym się chciała porozciągać trochę, ale 3 tygodnie temu na fitnessie sobie chyba coś nadwyrężyłam w pachwinie i do tej pory mnie jeszcze boli jak za bardzo naciągnę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Raczkowanie
|
nie rozciągaj sie jeszcze dopóki nie przestaniesz zupełnie tego odczuwać, ja na swoje kolano czekalam do 28 czerwca, w sieprniu myslalam ze juz ok a tylko pogorszylam sprawe.
cwicze w domu, nie mam czasu an ftiness, bo zajec masakrycznie duzo, wiec zazwyczaj cwicze poznym wieczorem 22-23. zakonczylam sezon biegania, bo jednak ta pogoda mnie skutecznie zniechaca no i nie ma szans zbeym wstala o 6 rano na biegi, znowu po zajeciach to juz ciemno i boje sie biegac po lasku akademickim i bunkrach, bo tam pelno nieciekawych ludzi o tej porze mozna zastac. na sezon jesienno-zimowy wrocilam do roweru i Housa ![]() ale Ty masz fajnie z tym squashem, 3x to bedzie w sam raz, 2 to za malo na redukcje, raczej na utrzymanie ![]()
#335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie pewnie bym wykroiła w domu więcej czasu na ćwiczenia, ale jakoś się nie mogę zmobilizować do steppera czy aerobików na dvd ![]() ![]() A, no i zamówiłyśmy z mamą kijki do nordic walking ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Zadomowienie
|
Dobra dziewczyny, to pełna mobilizacja !!!
Jutro poniedziałek, początek tygodnia. Więc ten tydzień ma być super, bez ŻADNYCH grzeszków !!! Mam nadzieję, że żadna z Was nie pokaże, że jest słaba i nie da rady ![]() ODCHUDZAMY SIĘ na serio już ! ![]()
#337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich od rana, chciałam tylko przypomnieć, że od dzisiaj rygorystycznie dietujemy
![]() Ja już po śniadanku i kawce, w trakcie herbatki ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj poćwiczyłam nogi, wysmarowałam się na noc serum wyszczuplającym i serum na biust ![]() ![]()
![]() |
#339 |
Zadomowienie
|
hej
![]() Hm.. dobra mobilizacja a ja na śniadanie zjadłam kulki z mlekiem wrr.. ;| mam meeega doła i nie zapowiada się zebym przez kilka dni z niego wyszła raczej wieczność mi zajmie pozbieranie sie ;( mam nadzieję, ze w chwilach smutku i stresu uda sie schudnąć chociaż minimalnie, czas usieka a ja mam juz niecale dwa miesiace na zrzucenie 10kg ![]() Co do ćwiczeń miałam ostatnio tak wykańczające w-fy ze po nich przez 3 dni nie mogłam wogole ćwiczyć walczyłam z zakwasami ale staram sie biegać co najmniej 3 razy w tyg. Dziaisj obiecuje pobiegać ![]() uuu Gohs a cóż to za serum?skuteczne? hehe Agusia ja też tak mam, juz wieole razy mowiłam ze od dzisiaj od jutra od któregoś tam sie odchudzam na serio i taki zapał trwał góra dwa trzy dni i potem znów powrót do starych nawyków;( muszę Wam powiedzieć ze gdy zaczęłam nie jadać chleba białego tylko nabiał i otręby przez około tydzień udało mi sie dość dobrze zrzucać kg ale niestety w czasie studiów i braku czasu często chwytam coś w przelocie nie mając czasu na specjalne dietetyczne dania;/
#340 | |
BAN stały
|
Cytat:
Otręby to głównie błonnik wiec nie powoduję takich skoków. Utrzymaj poziom insuliny nisko to dalej bedziesz łatwo zrzucać kg. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Zadomowienie
|
Dobrze
![]()
#342 |
BAN stały
|
a muszą być kanapki:->??
Ogólnie węglowodany, chleb ryż makaron, ziemniaki itd... już nie mówie o tych przetworzonych, rafinowanych ww, to wszytsko powoduję skoki. Spróbuj jeść nabiał, produkty mięsne i warzywa. To że to działa już doświadczyłaś, może zrobiłaś to nieświadomie eliminując węglowodany z diety ale jak Sama napisałaś, podziałało. |
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Serum termoaktywne z Eveline (rozgrzewające) i to do biustu też z tej samej firmy, w różowym opakowaniu. To wyszczuplające używałam już jakiś czas temu i byłam zadowolona z efektów ![]() Jeśli koniecznie musisz jeść kanapki to kupuj prawdziwy żytni albo pełnoziarnisty chleb (jeśli kupujesz w markecie to sprawdzaj skład, czy na pierwszym miejscu ma mąkę inną niż pszenną - wtedy jest ok), ale można to zastąpić innymi rzeczami - sałatki na bazie kurczaka albo tuńczyka, do tego masa warzyw i lekki sos jogurtowy. Też można się najeść a mniej kalorycznie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,107881,8619513,6_nowych _zasad_odchudzania__znasz _.html mam dla was lekturke;P Cytat:
wlasnie chcialam mowic zebys przelozyla co tyg wazenie na piatki ![]() ![]() z tym serum dobra sprawa, ja tez od kilku dni balsamuje sie balsamem z avonu nawilzajaco ujedrniajacym ![]() fifcia poczytaj sobie kilka stron wstecz, nie ma wymowki na studiach!! Wieczorkiem robimy np salatke, i zabieramy w pudeleczku do szkoly, ewentualnie kanapki z ciemnym chlebem warzywami i wedlinka, ja tez mam zawsze przy sobie jogurt 0% jowi i petitki LU GO. i nie zgodze sie z edo ... wegli nie mozna w 100% wyeliminowac z diety, polecane sa i po to wlasnie sa robione, makarony i ryze pelnoziarniste, chleby czy bulki tez, i najlepiej jesc je do popoludnia kiedy jeszcze beda mogly sie dobrze strawic. tala rowerek wystarczy ![]() ![]() u mnie ladnie bylo tez juz wczoraj, tylko kolacja bez sensu bo nie lekka, ale w graniach kcal, ale dzis juz lzej bedzie. mam wolne, robilam pranie i sprzatalam a teraz znalazlam dluzsza chwile wiec pisze pisze pisze ![]()
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć ![]() Edytowane przez mischievous Czas edycji: 2010-11-08 o 11:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ano z węglami faktycznie, trzeba znać umiar. Najlepiej jeść je do max 2 posiłków dziennie. Ja staram się nawet ograniczać do jednego - albo kanapka do pracy, albo ryż/makaron do obiadu ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 | |
BAN stały
|
Cytat:
http://www.biblelife.org/stefansson1.htm węglowodany są mało potrzebne wiele ludzi ich naużywa i ma liczne problemy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
BAN stały
|
To czego są tu wałkowane chleby, makarony, ryże itd...
Tego nie rozumiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Zadomowienie
|
hej
![]() Macie absolutną rację i żałuję tego porannego grzeszku;( A czy myślicie ze sama dietą można wskurać w miarę szybki i zdrowy upadek wagi? Dzisiaj obiecuję biegam min 2-3 km wiem ze dystans nie za długi ale jak na moje słabe wyniki kondycyjne w sam raz ![]() W ten piątek siłowni nie bedzie ale rozplanowałam bieganie dziś i jutro przed m jak miłość ;p a w czasie jego trwania robię brzuszki i nie ma zlituj. Z tego co pamiętam z dawnych wątków w powyższym skłądzie są tutaj twarde sztuki które pięknie się pilnowały i potrafiły dietować, jesteście moją inspiracją. Taki jesczez mały ból jesli chodzi o ceny produktów, warzywka niestety teraz drożeją ale moze jakoś przetrwam na gotowanej marchewce i kapuście ;p Robiłyście mozę dukanowe bułęczki? z twarogu,otrąb i jajka? myśle ze zamaist bułeczek da sie zrobić to w postaci chlebka i mieć pozywne jako produkt kanapkowy ;D
#350 |
Zakorzenienie
|
edo biale, pszenne owszem ale nie razowe i nie mowie tu o jedzeniu kilku kanapek dzienne czy makarony z sosem smazone itp, nie, edo my juz znamy wszystkie zasady zdrowego odzywiania i tym sie kierujemy a staramy sie jedynie zrezygnowac z tych niezdrowych posilkow typu fast foody czy slodycze. Takze niczym tu nie zablysnelas
![]() trzeba jesc wszystko.. bo jak z czegos rezygnujesz to po diecie i tak do tego wracasz i jest gorzej bo jesz nagle wiecej a organizm sie od tego odzwyczail. Tak samo jak bialkowa jest do kitu tak samo i inne ktore ograniczaja owoce, warzywa, mieso czy inne. fifcia ja robilam w mikrofali, w miare to dobre, ale ja generalnie jem kanapki na wasie- w domu, a na chlebku razowym czy zytnim w szkole, czy na praktyce, kiedy przerwy mam 10 minutowe i nie ma czasu na wyskoczenie na obiad. Malo smaczne sa te chleby shulstad http://www.schulstad.pl/index.php?cat=465&produkt=67 i w sumie sie rozpada, ale czesto gu kupowalam, jedna kromka stanowczo zapcha Cie na sniadanie ![]()
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć ![]() Edytowane przez mischievous Czas edycji: 2010-11-08 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj , dzis poniedzialek prawda , ale tak sie zle czuje ze mam prawie nic zjedzone ![]() ![]() ![]()
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
edo - a po to sa tez walkowane ze ja np. je jem, ryze, makarony i chleby chociaz brazowe, razowe ale i tez nie zawsze i nie przeszkodzilo mi to schudnac 15 kg
![]() a u mnie masakra przeziebienie mnie rozklada a roboty mam tyle ze nie am czasu na chorowanie ![]() fifcia - 2-3 km to swietnie, ja etz tak zaczynalam, nie od razu czlowiek biega po 12-15 ![]() gohs - masz dyspense na piatek
#353 |
Zakorzenienie
|
ide ogladac film z Tztem
![]() ale wczesniej napisze swoj sredni jadlospis: S: 2 kanapki Tzetowe z 2 kromki chleba ciemnego z poledwica,salata ogorkiem, kawa, zielona herbata(0,5l) II: nesvita + sliwki suszone (kilka) o: zrazy (chyba mialy troche sera zoltego) P i K- wiesniak z 2 lyzkami dzemu malinowego tak sie zrazami objadlam ze do tej pory mnie brzuch boli i rozsadza, do tego jeszcze w miedzy czasie pilam cole zero i ponad litr wody. tala kuruj sie! co was tak bierze, pijcie witaminki i jedzcie! gohs co z gardlem? dobranoc ![]()
#354 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak nie masz czasu na chorowanie to polecam gripex control - w szkole czy w pracy bardzo pomocny, bo z kofeiną i człowiek nie jest taki rozmemłany. Ale na noc coś porządnie rozgrzewającego, tonę kołder na grzbiet i wypocić choróbsko! No dobrze, moje jedzenie na dzisiaj właśnie zakończone, więc mogę się spowiadać ![]() 8.00 musli z mlekiem, actimel, kawa 12.00 wieśniak, jabłko, sok warzywny w międzyczasie trzy krówki bo stały na biurku w pracy ![]() ![]() 16.00 kawałek pieczonego schabu, ryż brązowy, ogórki konserwowe 20.30 trochę kapusty pekińskiej, na to pokrojony w kawałki i podsmażony na odrobinie oliwy bakłażan i kawałki kurczaka z teflonu, do tego trochę majonezu light - wyszła tego cała micha i się najadłam do syta a miało może z 200kcal ![]() Do tego godzina morderczego fitnessu ![]() Dzień mimo krówek zaliczam do udanych ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() No gardło na szczęście już przeszło, tylko afta mi się zrobiła od braku witamin i mnie boli jeszcze ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
gohs "ten dzien bym wywalila na pewno"
![]() chyba musisz mi dac numer do swojego taty musze zadzwonic i powiedziec mu zeby zabral Ci te krowki i wyrzucil, nie usprawiedliwiam Cie, ze to spalone!! Mialo nie byc grzeszkow!! ja jestem tego zdania zeby isc te 1200-1300 kcal, bo kiedy jadlam np 1600 to nic nie chudlam mimo ze akurat wtedy cwiczylam, albo ten tydzien co chodzilam na silownie, squasha itp, jadlam dietowo, generalnie te 1600 na pewno bylo, tam przebywalam po 2h, wypocilam i spalilam na pewno minimum 500 kcal a nic nie schudlam. a co do posilku o 20.30 to na pewno nie mialo 200 kcal :P chyba zawsze jednak zanizasz te kcal :-P, 100 gram piersi 100 kcal jesli podsmazona to tez troche wiecej, baklazan nie wiele ale smazony wiec nawet jesli lyzka oliwy to tez 100-200 kcal kcal bo to pochlonelo. majonez light jak troche to pewnie z 2 lyzki czyli 100 kcal :-P poza tym lepiej zebys to zamienila z posilkiem o 12 ![]() ![]()
#356 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jezeli chodzi o redukcje takie produkty nie sprzyjają mobilizacji tłuszczu z tkank. tł. Cieszę się że znacie te zasady ![]() Tala_89 to gratuluję spadku ![]() Co do tych fast foodów przypomniał mi się pewny film, pamiętacie Super Size Me? Tutaj daje link do odpowiedzi na ten film gdzie główny bohater schudł odżywiając sie tylko na fast foodach, nie mówie ze jest zdrowe czy coś tylko taka alternatywa i można wiele ważnych faktów podłapać. ( dla tych co moze nie widzieli tego filmu) Fat Head: http://www.youtube.com/results?searc...lektor+pl&aq=0 Edytowane przez Edo_ergo_sum Czas edycji: 2010-11-09 o 10:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
edo rozne diety wymyslaja
![]() np mojej znajomej tata jest na diecie tlustej, je jakise golonki itp bo tak mu kiedys doradzil lekarz i tez chudnie. jednak dla nas chodzi o to zeby zjesc zdrowo, ograniczajac to co uwaza sie za nie najlepsze dla zdrowia i jakos chudniemy, tak jak i tala tak i ja, schudlam 20kg i jakos poradzilam ;-) ostatnie 8kg schudlam na dukanie, bo chcialam sprobowac czegos nowego, w wakacje mi te 8 wrocilo, w 2 miesiace, w tyle co schudlam.. tak wiec jestem zwolenniczka mż wr ![]()
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj krówki już podstawiłam koledzde z biura pod nos, nie mam ich w zasięgu ![]() Kolację już Ci rozpisuję: Kapusta pekińska - 20kcal Bakłażan - 50kcal Kurczak (1/4 z podwójnej piersi) - 60kcal Majonez (łyżka) - 40kcal Oliwa (pół łyżki) - 40kcal Proszę bardzo, 210kcal ![]() I wydaje mi się, że jakby w ogóle zrezygnować z oliwy to to jest naprawdę dobra kolacja. Jest białko, są warzywa ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
BAN stały
|
W tamtym filmie bardziej chodzi o pewne fakty niż o jakąś diete, o mechanizm gromadzenia i upłynniania zapasów a dieta prowadzona to po prostu żart.
Mnie też obchodzi zdrowie dlatego odżywiam się tak a nie inaczej. Napewno się z tym zgodzisz że schudnąć to nie problem ani sztuka ale zmienić kompozycje ciała tak by mięśnie zostały woda i tłuszcz "zniknęły" to już jest coś ![]() To gratuluję Wam, ciężko chyba było zrzucic. Trudno nie chudnąć jedząc same mięso, ja też tak właśnie robie. No właśnie ograniczyć to się uwaza za niezdrowe, a co uwazasz za niezdrowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Efekt jojo dopada zawsze po diecie, nieważne jak dobrze zblinasowanej, jeśli człowiek rzuci się potem na jedzenie jak idiota. Myślę, że i z Dukana, i innych rygorystycznych diet można wyjść bez wzrostu wagi, ale jest to dużo bardziej czasochłonne i ryzykowne. Dlatego tak jak mischi pisze - wszystkiego po trochu, mieć głowę na karki i MYŚLEĆ przede wszystkim ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.