![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Filologia rosyjska ;) Kto, gdzie i dlaczego ;)
U nas na uniwerku jest oddzielny kierunek - filologia rosyjska - komunikacja językowa w sferze biznesu. Mają oddzielny blok przedmiotów, typowo biznesowych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nie wiem co ci da przeglądanie planu zajęć ;p http://www.fil.ug.edu.pl/pl/wykaz_pr...w_do_sredniej/ przedmioty zawodowe filologia SPECJALIZACJA JĘZYK BIZNESU I TRANSLATORYKA 19. Technologia przekładu 20. Filologiczna analiza tekstu i stylistyka 21. Przekład tekstów użytkowych 22. Przekład tekstów specjalistycznych 23. Terminologia specjalistyczna 24. Język w interakcjach handlowych 25. Korespondencja handlowa przedmioty zawodowe rosjoznawstwo SPECJALIZACJA BIZNESOWO-GOSPODARCZA 13. Podstawy prawa rosyjskiego 14 Rosyjski język biznesu 15. Gospodarka światowa 16. Rozliczenia międzynarodowe 17. Organizacja i technika handlu zagranicznego 18. Przedmioty fakultatywne Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2012-06-05 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Konto usunięte
|
mmm3m - przeglądajcie wykaz przedmiotów do średniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zarejestrowałam się na uczelni i wybrałam jedynie filologię rosyjską
![]() ![]()
![]() |
#336 |
BAN stały
|
Ja wole patrzec na wszytskie przedmioty by wiedziec jaki nawał godzin jest w semestrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Konto usunięte
|
nie zrozumiałam ;p
http://www.fil.ug.edu.pl/upload/file..._2011-2012.pdf rok pierwszy po lewej stronie semestr zimowy z podaną rozpiską godzinową |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;34537375]Powodzenia!
![]() Twój entuzjazm przypomina mi nieco mój sprzed roku :P[/QUOTE] Dziękuję ![]() A co teraz jest z tym entuzjazmem u Ciebie? Ja boję się, że spotka mnie brutalne zderzenie z rzeczywistością na studiach ![]()
![]() |
#340 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Na pewno spotka. Ja z takim samym entuzjazmem szłam na adm. I teraz zaklinam wszystko co się, by to jak najszybciej się skończyło i bym mogła zacząć nowe studia. Jest masakrycznie. Szczególnie prawo konstytucyjne <3 KOCHAMY naszego ćwiczeniowcę i terminy wrześniowe <3 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
to muszę cię zasmucić, jeśli chcesz iść na mgr na nauczycielską to cie nie wezmą, chyba, że na lic. też robiłaś, wiem bo sama chciałam iść, ale na lic nie poszłam na nauczycielską i na mgr już nie mogłam iść na nauczycielską, oczywiście mowa o UWMie
![]() |
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie doszukałam informacji i masz rację. Do bani ![]()
Edytowane przez candiess Czas edycji: 2012-06-06 o 13:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
no niestety... ale nie ma rosyjskiej pedagogicznej bez ang? wymyślają z tym angielskim, tym bardziej, że wiele osób u mnie na niego narzekało...
![]() |
#344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
a wydawało mi się, że wprowadzili
![]()
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#348 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy po rosjoznastwie mogę być nauczycielem?
Przyznam szczerze, że zależy mi głównie na tym, by komunikatywnie umieć rosyjski. Nie zależy mi na zachwycaniu się literaturą itd. W połączeniu z moim 1 kierunkiem: MSG, to mogloby dac calkiem fajny efekt. W tym przypadku będzie lepsze rosjoznastwo niż filo, chyba co? + mam jeszcze pytanie do dziewczyn z UG, albo ktore ogarniaja wszystkie rzeczy z UG ![]() na rosjoznastwie mamy: rosyjski+ angielski lub niemiecki+ ukraiński na filo. ros mamy: rosyjski + angielski/niemiecki ? Czy jak to wyglada?
![]() |
#350 |
BAN stały
|
o ile dobrze pamietam, na UG na risjo jest tylko rosyjski + ukrainski w wersji light (tzn, prowadzony po łebkach).
na filo - rosyjski plus chyba tylko angielski (kiedys na stronie UG byla gdzies takatabelka na jakim kierunku jakie jezyki sa do wyboru ale teraz nie potrafie jej znalezc ;/ ) po rosjo chyba nie mozesz byc nauczycielka bo am chyba nie ma takiej specjalizacji a poza tym do tego chyba musi byc jeszcze pedagogika - ale moge sie mylic wiec mnie bijcie ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- znalazlam. mam nadzieje ze wam sie link otworzy. to tabelka kierunkow a obok lektoraty ktore obowiazuja na danym kierunku http://www.sjo.ug.edu.pl/wymogi.php |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() iiii ja chyba nie do konca wiem o co tam chodzi :P moglabys wytlumaczyc na jakims przykladzie? i co do bycia nauczycielem: a jakby zrobic jakis certyfikat czy cus? :P
*60->58->53 ![]() *pani magister! ![]() *samorealizacja! *walka o formę na LATA, nie na lato! ![]() *dbam o włosy i cerę Burza w garnkach- gotuję! ![]() już trochę mniej... ![]() Edytowane przez roxi92 Czas edycji: 2012-06-07 o 16:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
BAN stały
|
tez go tam nie widze 0O
chodzi o to, ze z tej tabelki wynika, ze na filo ros. jest tylko hiszpanski - czyli nie ma nawet nic do wyboru 0O |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
BAN stały
|
AŻ dwa dodatkowe języki czy jeden z nich do wyboru? nie zdzierżyłabym na studiach niemca ;(
Tylko wiesz, może teraz u ciebie tak jest ale według tej tabelki w roku 2012 ma być sam hiszpański 0o ktoś to potrafi wyjasnić? Bałagan na tym UG, widac nie tylko na WPiA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Konto usunięte
|
do wyboru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Raczkowanie
|
a co z tym ukrainskim?
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
U nas np. jak chce się robić speckę nauczycielską to chętni mogą ją robić odpłatnie. 1200 zł chyba to kosztuje - w 4 ratach się płaci, a kurs trwa 2 lata. U nas się go odbywa na wydziale pedagogiki i uniwerek na 2 roku robi specjalnie jeden dzień wolny, by ci co realizują speckę nauczycielską mogli wtedy mieć z niej zajęcia. U nas zajęcia teoretyczne trwają rok, a drugi rok to praktyki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was studiuje lub ma znajomych na filologii rosyjskiej na UJ-ocie ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, poproszę o pomoc. Bronię za tydzień licencjatu z socjologii. Fakt, zmarnowalam 3 lata, ale jeszcze mam czas zeby cos zrobic ze swoim zyciem. I tak:
chcialabym pracowac w korporacjach, z ukierunkowaniem na biznesy z Rosja. Jak znalezc takie firmy, korporacje - najlepiej w Warszawie? Czy uwazacie ze zrobienie teraz 3 lat studiow z filologii rosyjskiej lub rosjoznawstwa to strata czasu jesli juz mam licencjat? chce pracowac w tych korporacjach, najlepiej jako osobista asystenta jakiegos dyrektora: ale musze miec perfekt rosyjski. Wtedy lepiej wybrac jakie studia? Filologie czy rosjoznawstwo? pytam czy strata czasu dlatego ze bylam u doradcy zawodowego i ona mi powiedziala ze to strata czasu i bezsens jesli pojde na licencjat znow teraz, ze lepiej zrobic magistra. Ale ja chce rosyjski. Bo watpie zebym na kursach nauczyla sie tego rosyjskiego tak abym mogla pracowac w firmach, korporacjach tu w Warszawie z kontaktem z Rosja ? Prosze o doradzenie, jestem w totalnej pustce ![]()
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2012-06-25 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.