|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
przecudowny !! ![]() de przyjęte ![]() Edytowane przez _paulinka2 Czas edycji: 2010-10-06 o 15:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
![]()
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
hej
my dzisiaj pierwszy krotki spacerek zaliczylismy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 | |||
Zadomowienie
|
Martinixxx wyrazy współczucia z powodu babci
![]() Mimiskierka trzymaj się dzielnie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() jak mieliśmy 16tys (te na samochód ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() my właśnie wróciliśmy z miasta i jestem padnięta-stóp nie czuję... a wcale duzo nie chodziłam. kupiliśmy oswietlenie na podwórko, mam nadzieję że TŻ szybko zamontuje ![]() De moja zupa z dyni mi nie wyszła ![]()
![]() |
#335 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem, jak zadziała. Właśnie leci 36 tc a ja nie mam żadnych objawów zbliżania się czegokolwiek- brzuch b,wysoko, nie czuję żadnych dolegliwości, więc raczej nic się nie skraca ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#336 |
Zadomowienie
|
Kootekk Twoj Michaś to sama słodycz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Weronisia widzę Cię ![]() ![]()
#337 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
Nie miałam ochoty wchodzić dziś na forum, ale teraz stwierdziłam, że muszę czymś zająć głowę bo inaczej zwariuję.
Mnie dzis dopadl baby blues i rycze od rana i nie umiem przestac. Jestem bardzo zmeczona, brzuch mnie boli, maly nie robi postepow. Nic nie idzie tak jak bym sobie marzyła. Tak się bałam cesarki, albo że nie będę mogła karmić. Tylko na tych dwóch rzeczach mi na prawdę bardzo zależało i żadna z tych rzeczy mi się nie udała. Dzis lekarz podjal decyzje, ze nie moge karmic piersia, bo to jest za duzy wysilek dla malego, i przez to sie nie najada, bo zasypia w trakcie ze zmeczenia. Nie chce tez pic z butelki, a na dzis ma zadanie, zeby wypic na kazde karmienie 40 ml mojego mleczka. Nie udalo sie, wiec wlozyli mu sonde przez nos do zoladka i dostaje teraz moje mleczko bezposrednio przez rurke. Jednak bardzo sie martwie, bo on spore ilosci dzis ulewa, na dodatek prezy sie i robi strzeliste kupeczki. A więc nie wierzę, że taie karmienie coś zmieni. Bo co z tego, że wleją mu to na siłę, skoro i tak nie utrzyma tego w żoładku? Waga nadal stoi jak zaczarowana: 2300g już trzeci dzień. Przed chwila tez trafil pod lampe i sie opala, bo ma silna zoltaczke. Tak jak byl najspokojniejszym dzieckiem na oddziale, tak dzis po raz pierwszy zaczal plakac. Ma zasloniete oczy i bardzo sie denerwuje, a ja nawet nie moge go uspokoic. Przez to denerwowaie się, bardzo wierzga rączkami i nóżkami, boję się, że się okręci w te wszystkie kable. Co chwilę włacza się jakis alarm i stawia mnie na równe nogi, jego z resztą tez, bo to tak głośno wyje, żeby pielęgniarka uslyszała. Mam juz dosyc. Wiem, ze ludzie maja gorsze problemy, a i dzieci bywaja na prawde bardzo chore, a moj praktycznie jest zdrowy. Ale to i tak mi wystarcza, zeby sobie nie radzic z emocjami. Tym bardziej, że sama nie najlepiej się czuję i cały czas walczę z bólem. Dzis była u mnie miła pani ginekolog i mnie obejrzała. Pocieszyła mnie, że z moja raną nic złego się nie dzieje. A skoro jest taka rozpalona, to musze robic po prostu zimne okłady. No i mam na prawdę dużo leżeć. Powiedziała, że skoro mnie boli, to nie mam wstawać, a małym mają się zająć pielęgniarki, bo od tego tu są. Pozwoliła mi brać przeciwbólowo ibuprofen na zmianę z paracetamolem. Ale to nie wiele pomaga. Więc staram się po prostu leżeć i jak najmniej ruszać. Najgorsze jest to, że tak bardzo chce mi się płakać a cały czas się powstrzymuje, bo nie che żeby mnie taką tu oglądali. Więc jak tylko sie rozpłaczę, to od razu opłukuje twarz zimną wodą i tłumię to w sobie. Zaraz przyjedzie mój mąż z córką. Dzieci tu nie mogą wchodzic, więc pójdę do cafeterii, żeby troche z nia pobyć. Tak mi źle, że dzieci są same w domu. Ale im to chyba az tak nie przeszkadza. Chodzą do szkoły, robią lekcje, potem grają na kompie, albo Playstacji itp i jakos im dzień mija. To tylko ja o nich myslę, że mi ich brak itp... Synek nawet dzis nie chce tu przyjechac, bo nie ma tu co robic, poza siedzeniem na korytarzu. Ehhhh... smęcę dzis okropnie. Wybaczcie mi... może jutro będę mniej marudzic... Może nawet nie powinnam tu tego pisać.... |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 | ||||
Rozeznanie
|
[QUOTE=kretencja;22517367]Kliwia, myślę, że nie przesadzam.
Apoolonia, no właśnie - poród sn jest dla dziecka zdrowszy. A ja mam wskazanie do cc wyłącznie ze względu na moje zdrowie. Cytat:
to pomyśl co by było jak by tobie się coś stało? dziecko ciebie bedize potrzebować najbardziej bardziej po porodzie niż w trakcie Cytat:
też mi się tak wydaje inaczej przez co najmniej rok w czasie snu dziecka będziemy musiały się zachowywać jak w nocy a przecież też mamy obowiązki Cytat:
ładny kocyk ![]() Cytat:
widzisz jak się wszystko układa Weronisia u Ciebie też tak bedzie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Zadomowienie
|
WERONISIA, naprawdę nie zazdroszczę, ale pamiętaj, że dzieci wyczuwają emocje nawet jak je chcemy ukryć. Przytulajcie się z maluszkiem i nie płacz już
![]()
#342 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Weronisia- to tylko baby blues. Minie i wszystko bedzie znow w ladniejszych kolorach. Spokojnie, przeciez zajmuja sie nim lekarze, wiedza co robia. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-10-06 o 16:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#344 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
ze swoim panieńskim nazwiskiem nigdy nie miałam żadnych problemów -ładne, proste staropolskie i mi się podobało a to nowe męża - to albo ludzie je mylą, nie potrafią poprawnie napisać a do tego jak wiem, że ktoś może znać pewnych ludzi z męża rodziny to się go wstydzę poprostu bo nie chcę, żeby ktoś mnie w jaki kolwiek sposób łączył z tymi osobnikami -ostatnio nawet mój tż stwierdził, że żałuje, że nie wziął mojego nazwiska........... Cytat:
Cytat:
![]() ostatnie dwa lata u nas to wogóle jakaś porażka ciągle dzieje się coś niedobrego -czasem już brakuje mi na to sił :/ i nie mogę się cieszyć w pełni ze swojego szczęścia bo zawsze się coś dzieje złego -i dobija mnie już to szukanie lekarza dla tż ......... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Zadomowienie
|
Weronisia przesyłam do Was moc dobrych fluidków
![]() ![]() ![]() mam nadzieję że Pascalek zacznie przybierać na wadze i że Ty się lepiej poczujesz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#346 |
Zadomowienie
|
Wpadłam sie przywitać i powiedzieć że u nas po staremu...
Kootek Michałek po prostu do schupania takie ciasteczko ![]() ![]() ![]() Weronisia Jesteś bardzo silną babką ale i takie mają prawo do baby bluesa. Oby jak najszybciej minęło i już proszę nie płakusiać bo i Pascalek to wyczuwa i rana bedzie sie dłużej goić. Przesyłam gorąco buziaki dla Was!! ![]() A ja też mam doła co chwile płacze bo juz poprostu dla mnie i mojego organizmu to za duży wysiłek...nie dość że bóle...infekcja...cisnien ie...opuchnięcia ktore nie znikaja nawet na sekunde i sie utrzymują cały dzień to jeszcze jakieś chorubsko mnie bierze no i rycze bo nie wytrzymuje psychicznie tego juz...
#347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#348 |
Wtajemniczenie
|
To moze mleko kokosowe bylo zepsute?
![]() ![]() Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-10-06 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Zadomowienie
|
Ishka a nie możesz jechać wcześniej do szpitala, musisz czekać do piątku? bo zupełnie opadniesz z sił do porodu
![]() ![]() Trzymaj się, jesteś bardzo dzielna ![]()
![]() |
#350 |
Zadomowienie
|
m25 -sweterek bomba, jak ja zazdroszczę ludziom, którzy umieją coś zrobić na drutach- ja tylko szalik i to jeszcze nie umiem go zakończyć
![]() weronisia- aż mnie serce rozbolało z żalu za Tobą, nie płacz, bo Ci oczka napuchną ![]() ![]() Przy swoich starszych dzieciach nie pokazuj smutku- dla nich i tak to przeżycie, że Ciebie nie ma w domu, chociaż zawsze byłaś- nawet jeśli nie chcą o tym mówić wprost. Trzymam kciuki za poprawę samopoczucia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
Weronisia, nie dziwię Ci się, że masz gorszy okres, poza tym przebywanie w szpitalu może dobić każdego. Trzymaj się kochana
![]() ![]() ![]() ![]()
#353 |
Zakorzenienie
|
Aliszcze ma racje ... szpital sam w sobie jest cięzki do zniesienia... a U ciebie jeszcze ból, stres
![]() ja lezalam tylko z szyjką a po nocach chlipalam bo chiaałm juz do domu ![]() bolą mnie plecki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Zadomowienie
|
kularek, de
mi z oddechem polepszyło się, jak mi brzuch się obniżył i mała wstawiła głowę w kanał, ale w zamian za to - pęcherz mam wielkości orzecha chyba i sikam co 5 min po 2 krople- w nocy to jest nie do zniesienia, bo zwlekam się z łóżka na siku, a tu 2 krople i za godzinę to samo... ![]() Ishka - chyba pod koniec każdej psyche siada, ja ryczę co parę dni, że już nie mogę, wszystko mi wypada z rąk, sprzątanie zajmuje mi wieczność, już nie mam siły nic ugotować, bo boli mnie kręgosłup, ty już niedługo, a ja w piątek dopiero kończę 36 t i zaczynam 37- a że jest duże pp, że przenoszę - poprzednim razem prawie 2 tyg- to mi wcale nie do smiechu psychicznie, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
Weronisiu, bardzo Ci współczuję
![]() ![]() ![]() Mnie całe popołudnie pobolewa dosyć nieprzyjemnie po prawej stronie w dół od pępka... Znowu się martwię, że to wyrostek, ale na wyrostek to chyba jeszcze inne objawy bym miała ![]()
#356 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o a ja takiego rpzepisu nie znalam, w moim jest mleko w proszku, kakao, cukier, woda, maslo i herbatniki + dodatki jakie kto lubi ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
ksiazke, album moze o pilce jakis? koszulke - wiesz jakie lubi? ja jestem zdania,ze ubran nie powinno sie nigdy kupowac na prezenty ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
zalezy czy masz tyle kasy,zeby czerpac zyski z oprocentowania ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
skad mozesz tak przypuszczac? ![]() nigdy nic nie wiadomo, moze jedno pacie i maluch wyskoczy? ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
![]() serio, taki mam wielki beben!!! A no i wozek przyszedl i fotelik samochodowy wiec skladalismy ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
![]() moze nie ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
![]() od samego poczatku kladlas go na brzuszku? ja nie wiem od kiedy dzieci mozna klasc na brzuszku? ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#357 | |
Dragonfly
|
Cytat:
Weronisia,bardzo Ci wspolczuje,ale na pewno nadejda lepsze dni,trzymam kciuki za wasza dwojke.Moze ten Twoj maly uparciuch zacznie w koncu jesc i rana zacznie sie goic,nie poddawaj sie Kootek,jaki slodki maluszek ![]() ![]() Martini ![]() Tak szczerze to tez nie wyrabiam,bo mnie jeszcze nerka boli i ogolnie jest ciezko,bo kazdy wysilek czy nawet spacer do sklepu to nie lada wyczyn konczacy sie bolem bioder,krzyza,zawrotami glowy.Jestem do niczego,jeszcze ten cholerny zabieg mnie czeka ale co zrobic.Dobre choc ze babke mam z glowy,a tesciowa wypucowala prawie cale mieszkanie po tym remoncie,bo przewidziala ze ja nie dam rady..jeszcze kuchnia zostala
![]() |
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dus tego placzu w sobie, placz jesli ma Ci ulzyc!!! co z tego,ze ktos widzi/patrzy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
JAKA SŁODKA KRUSZYNKA z MICHAŁKA ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Weronisia jesteś taka dzielna ! 3maj się tam ! Najważniejsze że Ty dochodzisz do siebie i Pascal zdrowy... Oby tylko szybko przybierał na wadze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.