Rossmann- część VIII - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-30, 08:49   #331
aktogimka
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann- część VIII

Mam gazetkę ważną od 2.11! Tak, jak przewidziałam - była dołączona do Wysokich Obcasów. Ale są tam tylko przedmioty świąteczne.

Edytowane przez aktogimka
Czas edycji: 2010-10-30 o 08:59
aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 08:59   #332
aktogimka
Zakorzenienie

Stary 2010-10-30, 09:01   #333
chrzescijanka
Zakorzenienie

Aktogimko
chrzescijanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 09:37   #334
2016070150903
Konto usunięte

aktogimko
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 09:41   #335
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Ja brałam retinoidy na trądzik. Nie dostanie ich każdy, przynajmniej tych doustnych. Niektórzy lekarze nawet pacjentom nie proponują doustnych, bo boja się prowadzić taką kurację. Nie wiem, jak wygląda sprawa z zewnętrznymi, ale wydaje mi się, że nie powinno się ich dawać pacjentom 'na życzenie', jeśli ich skóra nie wymaga takiego leczenia. Wydaje mi się, że dziewczynom chodzi o kremy z kwasami i retinolem, które mogą kupić same bez recepty albo właśnie o żele/maści dermatologiczne z niższą zawartością tretynoiny itp. Ale to już musisz sobie poszukać odpowiedniego wątku i poczytać, co tam dziewczyny piszą, bo na takim używaniu retinoidów się nie znam. Ja mogę się wypowiedzieć tylko o kuracji doustnymi retinoidami.
ja zewnętrznie się smaruję Locacidem i skórka nieźle mi schodzi właśnie na trądzik i blizny jeszcze z przebarwieniami będę się musiała uporać ale to jak będę miała przypływ gotóweczki
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 09:52   #336
baby montana
Zakorzenienie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;22955564]to glownie np. na usunięcie zmarszczek, blizn, wgłębień, zaskórników itd
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=19665[/QUOTE]

jak dla mnie to jakaś paranoja, bo jeszcze parę lat temu, żeby dostać np. Roaccutan, trzeba było mieć bardzo zaawansowany trądzik, prawie stan zapalny całego organizmu- poniżej takiego "poziomu" trądziku nie wypisywali (i, biorąc pod uwagę siłę leków, dobrze). teraz dziewczyny stosują na usunięcie zmarszczek?! o tempora!

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 10:01   #337
kata jackson
Raczkowanie

aktogimka
Ale chociaż + że ta gazetka będzie d0 9 listopada !
Wytrzymamy dziewczyny jeszcze trochę bez gazetki ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-30, 10:06   #338
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
jak dla mnie to jakaś paranoja, bo jeszcze parę lat temu, żeby dostać np. Roaccutan, trzeba było mieć bardzo zaawansowany trądzik, prawie stan zapalny całego organizmu- poniżej takiego "poziomu" trądziku nie wypisywali (i, biorąc pod uwagę siłę leków, dobrze). teraz dziewczyny stosują na usunięcie zmarszczek?! o tempora!
to juz bardziej dojrzale kobiety

dla mnie Locacid to zbawienie, w zeszłym roku pozbyłam się wielu blizn po trądziku, w tym roku już widzę tez poprawę w koncu nie wyglądam, jakbym wpadła pod dziurkacz :P ale trzeba było sporo poczytac o filtrowaniu, stosowaniu itd bo moja "cudowna" Pani dermatolog stwierdzila ze wcale nie trzeba się filtrowac przy retinoidach bo przeciez "uv jest zawsze szkodliwe"

nie wiem jak ten Roaccutan, ale Locacid wcale nie jest aż taki mega silny

co do koleżanki która chciała zrobic sobie złuszczanie skórki, bardziej bym poleciła nie retinoidy, lecz któryś z toników na biochemii urody - nie mają takiego "mocnego" kalibru, choć podobno 10% to brutal (planuję go zamówić po urodzinach to zdam relację) ale reszta jest raczej słabsza
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 10:11   #339
moja imaginacja
Zakorzenienie

Hej dziewczyny.
Pewnie bardziej się orientujecie, więc zapytam się Was
jakie są w Rossmanie smaki zielonej herbaty? I jakie polecacie herbaty? Ostatnio słyszałam, że jest jakaś bananowa, i zastanawiam się czy dobra:P
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 10:16   #340
baby montana
Zakorzenienie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;22958195]to juz bardziej dojrzale kobiety

dla mnie Locacid to zbawienie, w zeszłym roku pozbyłam się wielu blizn po trądziku, w tym roku już widzę tez poprawę w koncu nie wyglądam, jakbym wpadła pod dziurkacz :P ale trzeba było sporo poczytac o filtrowaniu, stosowaniu itd bo moja "cudowna" Pani dermatolog stwierdzila ze wcale nie trzeba się filtrowac przy retinoidach bo przeciez "uv jest zawsze szkodliwe"

[/QUOTE]

ale widzisz, ten Locacid jest zewnętrzny, a jak spojrzałam na wątek, to dziewczyny biorą Roaccutan na właściwie błahe problemy...moja koleżanka brała R. ponad dwa lata, teraz nie ma trądziku, blizn, rozszerzonych wągrów, ale co z tego, skoro ma wadę wzroku -5, a wcześniej miała wzrok idealny....

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 10:17   #341
anka1892
Zadomowienie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;22958195] ale trzeba było sporo poczytac o filtrowaniu, stosowaniu itd bo moja "cudowna" Pani dermatolog stwierdzila ze wcale nie trzeba się filtrowac przy retinoidach bo przeciez "uv jest zawsze szkodliwe"

[/QUOTE]

no niby miała rację, ale jak słyszę takie uwagi to zastanawiam się czy ci ludzie mają choc trochę pojęcia...
Mi przepisując Brevoxyl nic nie powiedziała o ochronie przed słońcem, nic o nawilżaniu buźki, efekt taki, że poprzestałam na używaniu po kilku dniach, bo miałam czerwone plamy na buzi.

Odnośnie nowej gazetki, ja na pewno wytrzymam, bo do 8.11 nie będę mieć dostępu do R

Ja mam problem z krostkami, zaskórnikami, ale mam tak suchą i wrażliwą skórę, że na razie daruje sobie leczenie i poprzestanę na poprawie pielęgnacji/przejściu na pielęgnację bez zbędnej chemii na razie ciężko idzie, bo muszę te cholerne zapychające podkłady skończyć ;/

a tak w ogóle to polecacie ten Kremik:
Rossmann, Babydream, Sonnencreme LSF 50+ (krem do opalania SPF 50, wersja 2010)
czy ten:
Rossmann, Babydream, Sonnencreme Lichtschutzfacktor 50 (Krem do opalania z SPF 50)

bo w R widziałam że są obydwa dostępne
anka1892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 10:23   #342
kata jackson
Raczkowanie

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...a-z-SPF-50.htm

U mnie na półce stoi jeszcze ta wersja !
Dziewczyny ! Może któraś coś więcej powie na temat tych kremów do rąk tej nowej serii Garniera ?
Bardzo mnie ciągnie do tego !
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...em-z-mango.htm

Ale 2 opinie to za mało
Stary 2010-10-30, 10:36   #343
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kata jackson Pokaż wiadomość

Dziewczyny ! Może któraś coś więcej powie na temat tych kremów do rąk tej nowej serii Garniera ?

Ale 2 opinie to za mało
ja mam aloesowy z tej serii, w KWC ma tylko jedną ocenę i to 1 ale ja go lubię, jest lekki, szybko się wchłania, nawilża. Ale nie dla mocno przesuszonej i zniszczonej skóry bo za delikatny. Jest fajny do tego by go używać często jak się ma tylko trochę suche dłonie
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 10:40   #344
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
ale widzisz, ten Locacid jest zewnętrzny, a jak spojrzałam na wątek, to dziewczyny biorą Roaccutan na właściwie błahe problemy...moja koleżanka brała R. ponad dwa lata, teraz nie ma trądziku, blizn, rozszerzonych wągrów, ale co z tego, skoro ma wadę wzroku -5, a wcześniej miała wzrok idealny....
aaaaa bo to jest doustne, nie wiedziałam
http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1895
No to rzeczywiście niefajnie, nie warto faszerować się czymś bez powodu

Cytat:
Napisane przez anka1892 Pokaż wiadomość

no niby miała rację, ale jak słyszę takie uwagi to zastanawiam się czy ci ludzie mają choc trochę pojęcia...
Mi przepisując Brevoxyl nic nie powiedziała o ochronie przed słońcem, nic o nawilżaniu buźki, efekt taki, że poprzestałam na używaniu po kilku dniach, bo miałam czerwone plamy na buzi.

Odnośnie nowej gazetki, ja na pewno wytrzymam, bo do 8.11 nie będę mieć dostępu do R

Ja mam problem z krostkami, zaskórnikami, ale mam tak suchą i wrażliwą skórę, że na razie daruje sobie leczenie i poprzestanę na poprawie pielęgnacji/przejściu na pielęgnację bez zbędnej chemii na razie ciężko idzie, bo muszę te cholerne zapychające podkłady skończyć ;/

a tak w ogóle to polecacie ten Kremik:
Rossmann, Babydream, Sonnencreme LSF 50+ (krem do opalania SPF 50, wersja 2010)
czy ten:
Rossmann, Babydream, Sonnencreme Lichtschutzfacktor 50 (Krem do opalania z SPF 50)

bo w R widziałam że są obydwa dostępne
Mi moja lekarka pierwszego kontaktu (jak byłam mała !!!! -trądzik mam od dawna ) przepisała Brevoxyl i też nic nie powiedziała np o filtrach, ani nie wyjaśniła... przestałam go stosować bo myślałam, że mnie zaczął podrażniać, a to po prostu mocny kaliber i tak miało w sumie być ale które małe dziecko czyta ulotkę? myslalam ze dostałam kolejną zwykłą słabą maść na trądzik typu acne derm itd
trochę z obrzydzeniem to wspominam.

co do filtra, mam ten drugi i jest całkiem dobry ale rzeczywiście mocno bieli, jest gęsty. więc bez zadnej kolorówki tak trochę biało na twarzy, a ma Parsol co nie zmienia faktu, że w tej cenie jest super
Stary 2010-10-30, 10:52   #345
nothing_matter
Zadomowienie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;22958195]to juz bardziej dojrzale kobiety

co do koleżanki która chciała zrobic sobie złuszczanie skórki, bardziej bym poleciła nie retinoidy, lecz któryś z toników na biochemii urody - nie mają takiego "mocnego" kalibru, choć podobno 10% to brutal (planuję go zamówić po urodzinach to zdam relację) ale reszta jest raczej słabsza[/QUOTE]

ja mam właśnie taką zaskórnikową cerę, na które żadne pillingi nie dają rady i ogólnie jest jakby zmęczona. momentami czuję nie wiem jakby to opisać. że jest... grubsza taka trochę sztywniejsza. no ale o te retinoidy tak o pytałam żeby się zorientować w temacie no ale chyba poszukam sobie jakichś lepszych kremów do buzi.

a swoją drogą polecacie coś sprawdzonego ale tak do 20 zł na zaskórniki? bo ja już z nimi nie mogę
nothing_matter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 10:53   #346
anka1892
Zadomowienie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;22958712]aaaaa bo to jest doustne, nie wiedziałam
http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1895
No to rzeczywiście niefajnie, nie warto faszerować się czymś bez powodu

Mi moja lekarka pierwszego kontaktu (jak byłam mała !!!! -trądzik mam od dawna ) przepisała Brevoxyl i też nic nie powiedziała np o filtrach, ani nie wyjaśniła... przestałam go stosować bo myślałam, że mnie zaczął podrażniać, a to po prostu mocny kaliber i tak miało w sumie być ale które małe dziecko czyta ulotkę? myslalam ze dostałam kolejną zwykłą słabą maść na trądzik typu acne derm itd
trochę z obrzydzeniem to wspominam.

co do filtra, mam ten drugi i jest całkiem dobry ale rzeczywiście mocno bieli, jest gęsty. więc bez zadnej kolorówki tak trochę biało na twarzy, a ma Parsol co nie zmienia faktu, że w tej cenie jest super [/QUOTE]

Ja bez podkładu z domu nie wyjdę właśnie się zastanawiam czy ta nowsza wersja(pojemnoś 75 ml) nie jest trochę lżejsza.

Ja kiedyś stosowałam Acne derm, tak sama z siebie kupiłam i efekty były niezłe, ale oczywiście nie stosowałam filtra, gdzieżbym wiedziała o takim czymś. Nie podrażniał mnie tak jak Brevoxyl, tylko przez kilka pierwszych dni swędziała mnie skóra tuż po aplikacji. Ale dało się przeżyć. Tyle że acne derm to raczej na przebarwienia a nie zaskórniki. Ja zamierzam sobie kopic olejek kamforowy i przecierać nim twarz tak jak tonikiem. używała któraś?

Edytowane przez anka1892
Czas edycji: 2010-10-30 o 10:57
anka1892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 12:06   #347
nieznajoma0
przyczajony tygrys

wpadam jak po ogień- polecacie jakąś bazę pod cienie dostępną w Rossmanie ?

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 12:45   #348
Tegra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nothing_matter Pokaż wiadomość

a swoją drogą polecacie coś sprawdzonego ale tak do 20 zł na zaskórniki? bo ja już z nimi nie mogę
mi też coś polećcie może być nawet droższe, aby było skuteczne na zaskórniki!
Tegra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 13:12   #349
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tegra Pokaż wiadomość
mi też coś polećcie może być nawet droższe, aby było skuteczne na zaskórniki!
maseczka zelatynowa, effaclar duo, maseczka aspirynowa, serum lemon z bu i tonik z kwasami aha i bha tez z bu
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-30, 13:33   #350
Kachnaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ale 2 opinie to za mało
Mam z masłem shea,jest fajny,leciutki,nie tłuści rąk i dość dobrze nawilża.
Cudów nie oczekujmy za tą cenę,ale jak najbardziej ok
Kachnaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 13:39   #351
depesia
Rozeznanie

kupiłam wczoraj szminkę z miss sporty jestem z niej naprawdę zadowolona
Stary 2010-10-30, 15:34   #352
regretsareuseless
Zadomowienie

Cytat:

Ale 2 opinie to za mało
Ja mam właśnie ten z mango myślę, że dla dłoni, które nie są bardzo wysuszone będzie ok przy mocno przesuszonych itp może sobie nie dać rady
regretsareuseless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 15:39   #353
kata jackson
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kachnaaaa Pokaż wiadomość
Mam z masłem shea,jest fajny,leciutki,nie tłuści rąk i dość dobrze nawilża.
Cudów nie oczekujmy za tą cenę,ale jak najbardziej ok
Ok Będę wiedziała !

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-30, 15:40   #354
dziama_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zalotnica83 Pokaż wiadomość
Zdecydowanie popieram tą opinie- moim zdaniem Lash Stiletto to pieniądze wyrzucone w błoto. Posklejał mi rzesy, skruszył się i tyle go widziałam. Szybko wylądował w koszu... Volume to nowa wersja tego tuszu czy pełna nazwa...??? Pytam z ciekawości bo i tak nie zaryzykowałabym zakupu...

dokładnie! sklejał mi tylko rzęsy, ani nie pogrubiał, ani nie wydłużał. do tego szybko sie skruszył i wysuszył

pełna nazwa to Maybelline Stiletto Volume, więc pewnie nowa wersja Stiletto, pogrubiająca.
no, też nie kupię na bank osobiście upatruje sobie Maybelline Define-a-Lash [licze na świąteczne promocje]
dziama_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 15:44   #355
kata jackson
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez regretsareuseless Pokaż wiadomość
Ja mam właśnie ten z mango myślę, że dla dłoni, które nie są bardzo wysuszone będzie ok przy mocno przesuszonych itp może sobie nie dać rady
No to chyba się zdecyduję .Bo nie mam zaś tak bardzo suchych dłoni ! Ale nadchodzi zima

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Napisane przez dziama_ Pokaż wiadomość
dokładnie! sklejał mi tylko rzęsy, ani nie pogrubiał, ani nie wydłużał. do tego szybko sie skruszył i wysuszył

pełna nazwa to Maybelline Stiletto Volume, więc pewnie nowa wersja Stiletto, pogrubiająca.
no, też nie kupię na bank osobiście upatruje sobie Maybelline Define-a-Lash [licze na świąteczne promocje]
Ja też . Właśnie PPP90 pisała że bardzo ładnie rozdziela a o to też mi chodzi !
Stary 2010-10-30, 15:57   #356
martha330
Zakorzenienie

Cytat:

Ale 2 opinie to za mało
ja mam mango zapach i powiem,ze srednio... zapach ladny, srednio radzi sobie z nawilzaniem i odzywianiem dloni... a konsystencja masakra, zbyt leista, rzadka bym powiedziala,nie podoba mi sie,ale to moje odczucie. ja juz nie kupie,tylko jak najszybciej chcialabym pozbyc sie tubki mojego kremu...

a mam pytanie - jaki polecacie krem do cery dojrzalej z ross? najlepiej mocno przeciwzmarszczkowy (dla mojej mamci) i wzglednie dobry skladowo?

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 16:09   #357
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Pewnie bardziej się orientujecie, więc zapytam się Was
jakie są w Rossmanie smaki zielonej herbaty? I jakie polecacie herbaty? Ostatnio słyszałam, że jest jakaś bananowa, i zastanawiam się czy dobra:P
Kupilam kiedys herbate wisniowo-bananową Rossmana. Dość sztuczny smak i zapach, zuzylam moze ze 3 torebki a resztę oddałam.

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 16:14   #358
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziama_ Pokaż wiadomość

Również czekam na promocję Maybelline Define-a-Lash. Koleżanka go używała i zawsze miała ładnie rozdzielone, długie rzęsy.

Stary 2010-10-30, 17:08   #359
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Również czekam na promocję Maybelline Define-a-Lash. Koleżanka go używała i zawsze miała ładnie rozdzielone, długie rzęsy.
Miałam już chyba wszystkie tusze dostępne w Rossie i ten Define-a-lash rzeczywiście wspominam dobrze Ja teraz robię przyczajkę na Million Lashes L'oreala- w naturze po 36,99, a mam jeszcze dwa inne tusze do wykończenia... Co o nim sądzicie???
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 17:30   #360
regretsareuseless
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zalotnica83 Pokaż wiadomość
Miałam już chyba wszystkie tusze dostępne w Rossie i ten Define-a-lash rzeczywiście wspominam dobrze Ja teraz robię przyczajkę na Million Lashes L'oreala- w naturze po 36,99, a mam jeszcze dwa inne tusze do wykończenia... Co o nim sądzicie???
Niedawno temu skończyłam ten tusz i bardzo się cieszę, że to już koniec jak dla mnie nie był dobry, chociaż lubię tusze L'oreala (szególnie Telescopic Carbon Black), ma dobrą szczoteczkę, ładnie podkreśla rzęsy ale bardzo się osypuje, w moim przekonaniu dość długo schnie, więc czasami obijał się pod oczami
regretsareuseless jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości