![]() |
#331 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Kuracja odmładzajaca....Wit.C
Cytat:
Jeśli Twój płyn się nie rozwarstwia to dobrze!!! Lecytyna ma spełniać rolę emulgatora, tymczasem dodanie tej w kapsułakch powodowało, ze tworzyły się straszne farfocle... Jeśli u Ciebie nic takiego nie występuję to znalazłaś to, czego szukałyśmy tak długo!!! Ile ten lecitan kosztuje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Przyczajenie
|
Pitipel dzieki za rade, mam cere mieszaną, nie mam z nią większych problemów, zalezy mi na utrzymaniu jak najdluzej mlodej cery bo wlasnie skonczylam 30-stke. Zanim sprobuje serum własnej roboty jak radzisz, chiałabym wyprobowac Juvit bo juz kupilam i z czystej ciekawosci chce sprawdzic jego dzialanie.
Jednak moje pyatnie bylo: czy można na Juvit połozyc podklad??? Bo z tego co kiedys pisalas na Juvit najlapiej nakladac jak najprostszy krem bez dodatkowych obciązeń (polecałaś np psysiogel), a podklad chyba do takich nie nalezy, wydaje mi sie ze ma cięższy skład... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja osobiście na Juvit już nic nie nałoże, bo juvit jest bardzo ciężki!!! ani kremu zadnego ani podkładu ani nic!!! Nie wiem jaką masz cerę - jeśli suchą to może się uda, nie wiem. Dlatego napisałam Ci, że musisz sama do tego dojść metodą prób i błędów. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a czy czasem lecitan nie ma w składzie cukru i paru innych badziewnych dodatków? Patrzyłam na stronie pilvy i wynika z niej, że zawartość lecytyny w lecitanie to jakieś... 10% (dokładnie 10g lecytyny na 100ml). Kiedys go piłam i pamiętam, że całkiem słodki jest.
Ja używałam czystej lecytyny w proszku (całkiem dobrze się rozpuszcza) Olimpu - puszka ćwierć kilo kosztuje jakieś 25zł, więc nie jest źle. Teraz robię serum bez lecytyny, bo ją zjadłam ![]() Edytowane przez Lenna30 Czas edycji: 2005-10-10 o 07:34 Powód: kłopoty z ikonkami ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
A serum jak się zachowywało po tej lecytynie w proszku? Ja całkiem zrezygnowałam z lecytyny w serum iteraz sobie wstrząsam przed użyciem. Jest OK. Jak oceniasz działanie serum u siebie? Ile czasu je stosujesz? pozdrowionka, Piti |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
Oj, długo - jeszcze Basia nie założyła swojego forum, a już się na nie rzuciłam, podawała dawno przepis na FU. Hm, a jeśli chodzi o efekty - największe widziałam na samym początku - głównie w napięciu skóry. Teraz po prostu utrzymuje ten stan
![]() O dziwo, na mnie nie działa rozjaśniająco, ale zaczynam je podejrzewać o lekkie zapychanie. Być może to robota wit.E, chociaż jej ilość zmniejszyłam do symbolicznych dwóch kropelek ![]() Z sypką lecytyną Olimpu nie było złe - tzn brak farfocli, ale i tak się lekko rozwarstwiało. A z tym lecitanem to naprawdę nie najlepszy pomysł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
Oczopląsu dostałam od czytania
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#340 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Tzn co - SERUM Cię zapycha? Jak to możliwe - sama woda??? U mnie na szczęscie nic takiego się nie dzieje |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Raczkowanie
|
![]()
Piti chyba dam Ci buziaczka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
Piti czy to o ten przepis chodzi http://www.wizaz.pl/porady/censura.p...ils&itemid=270
Chciałam po najmniejszej linii oporu- bez mieszania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Zadomowienie
|
http://www.phpbbserver.com/phpbb/vie...biochemiaurody
przepis na wizażu jest niekompletny - w każdym bądź razie Basia mówi, żeby wg niego serum nie robić. Jeśli będziesz robić serum z wit C w proszku - odpuść sobie lecytynę. Serum będziesz musiała wstrząsać przed każdym użyciem ale przynajmniej będzie tylko rozwarstwione, a nie zwarzone, jak po dodaniu lecytyny. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Zadomowienie
|
To ja odstawiam lecytynke
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
April, lecytynkę spokojnie sobie wypij, dobrze robi na myślenie. Podobno na skórę też ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Zadomowienie
|
zrobilam nowy serumik 20% bez lecytyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Raczkowanie
|
Nigdzie w aptekach gdzie pytałam nie mają witaminy C w proszku
![]() Gdzie w Warszawie można ja kupić w miarę w centrum, bo ja tylko komunikacją wiejską się poruszam? ![]() Kupiłam za to Flavo C - po pierwszym użyciu jest OK, choc efektów jak na razie nie widze. Ale wchłania sie nienajgorzej, choć jest tłustawy, nie powiem. Nałożone na niego filtry 60 tworzą na mojej i tak tłustej twarzy lustrzany ekran ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#350 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.phpbbserver.com/phpbb/vie...biochemiaurody |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Raczkowanie
|
Dzieki Pitipel
![]() Zadzwonie tam jutro i się dowiem. Pzdr! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co na biochemii pisali to pół kilo kosztuje 25 zł... To co? Jeśli ktoś zechce się poświęcić i wiziąć mnie pod uwagę przy podziale łupu, to proszę na mgp@poczta.fm Jutro wyjeżdżam, cholercia... No nic, jak się nie załapię to Wam chociaż życzę powodzenia!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Raczkowanie
|
ee, jeżeli chodzi nam o tę samą firmę (poch), to oni są w Gliwicach
![]() silly me - w W-wie jest oddział, to dlatego kontakty były nieco utrudnione. U do diabła, to nie jest warszawa, to jest białołęka, bez samochodu będzie ciężko. Zobaczmy najpierw, czego moja farmaceutka się dowie. Edytowane przez PaniKota Czas edycji: 2005-10-13 o 12:36 Powód: silly me - najpierw pisze, potem myśli |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo proszę -jeśli jest jakaś kochana wizażanka o gołębim serduszku o podzielenie sie ze mną chociaż na jedną porcyjkę serumiku. Może ktos szuka wspólników do zakupu , jestem bardzo chętna ![]() Piszcie na PW |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Raczkowanie
|
WArszawa: wit. C w proszku firmy Pharma Cosmetics jest w całodobowej aptece na rogu Al. Solidarności i Żelaznej. Jesli niczego nie poplątałam, a do cyfr mam pamięć jak sito, to 50 gram kosztuje 38 pln.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Raczkowanie
|
Ponoć można znacznie taniej i wysyłkowo - http://www.wizaz.pl/forum/showthread...500#post829500 - wyszukiwarka biochemii tego wątku mi nie wypluła, ale biochemianki czujne i mój entuzjazm, że jest! że dostępna! szybko ostudziły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny prosze o rade
![]() Chce zrobic to wodniste serum ( Juvit nie nadaje sie dla mojej cery),piszecie tu zeby nie dodawac lecytyny i w zw. z tym mam pytanie co trzeba dodac zamiast lecytyny? czy ta ilosc jaka miala zajmowac w pierwotnym zestawie lecytyna trzeba uzupelnic zamiast niej np .woda? Czy zamiast lecytyny taka sama ilosc dodac np .oleju z wiesiolka lub cos innego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Raczkowanie
|
Nie dodawaj nic - woda destylowana, wit.C w proszku, wit.E z Tokovitu, parę kropli alkoholu i tyle. Wszystko (proporcje i kolejność) znajdziesz tu: http://www.phpbbserver.com/phpbb/vie...biochemiaurody
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:04.