|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ciekawe i zwariowane pomysly na prezenty
Koszt rowerka to jakieś 30zł.Misiaki ze sklepu "po 5zł",a na kółka zużyłam tylko 8 pampersów
![]() Tort to też dobry prezent na chrzciny,dozyc jakieś gadżety dla maluszka,można też zrobić bukiet z wyprawki. Ja robiłam wózek i bukieciki ze skarpetek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Raczkowanie
|
Uroczy ten bukiecik
![]() Ja natomiast dostałam ostatnio na 18-tkę bukiet z Chupa-Chupsów. Uważam, że też bardzo fajny i oryginalny pomysł- z pewnością niebanalny. Osobiście robię też dla chłopaka na urodziny, wspomniane już, pudełeczka(tylko, że ja robię ich 19). Na razie (o ile mi się uda) dołączę tyle ile zdołałam zrobić, jak skończę, postaram się też wrzucić zdjęcie całości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny za dwa tygodnie idę na osiemnastkę przyjaciółki. Wyczytałam gdzieś pomysł z balonikami. Mam zamiar kupić trzy baloniki. W jeden włożyć cukierki z alkoholem z dopiskiem " Bo Tobie już wolno", w drugi wcisnę ok 50 karteczek z życzeniami ( typu samych słodkości, niegasnącej nadziei itp), jak przebije balonik to będzie śmiech!. W trzeci balonik mam zamiar jakoś upchnąć bieliznę ( sexowną koszulkę nocną). Baloniki nadmuchać. Dodatkowo pomyślałam jak już dziewczyny pisały, aby kupić 3 drinki w kolorze czerwonym, zielonym, i niebieskim i zrobić samemu etykietki, zapakować w pudełeczko.
Dlatego pytanie co napisać na etykietkach? Eliksir miłości i jaki dopisek do tego? Wypij kiedy poczujesz, że to ten jedyny? Eliksir nadziei - Kiedy nadzieja zacznie umierać? Eliksir Wiary - tu w ogóle nie mam pomysłu. ![]() No i jeśli moje zdolności nie zawiodą to zrobię bukiecik z kwiatków z krepy ![]() Pomóżcie ![]()
Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever. Edytowane przez ptakassia Czas edycji: 2010-03-15 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Przyczajenie
|
Zainspirowana Waszymi pomyslami na pudeleczka postanowilam na 20-ste urodziny chlopaka zrobic wlasnie taki prezent.
Pudelka robilam z kolorowego brystolu metoda origami, tutaj stronka z ktorej pomocy korzystalam http://www.tipy.pl/artykul_2992,jak-...-pokrywka.html . To byla najtrudniejsza czesc pracy, bo kazde pudelko sklada sie z dwoch czesci, wiec w sumie musialam zlozyc 40 kartek. Pozniej oczywiscie do kazdego pudelka wlozylam karteczke z podpisem i jakas symboliczna rzecz. Oto lista: 1.na dobra rozgrzewke-kostki do gry dla par kupione we FLO http://www.flo-store.com/product-pol-959-Kosci.html 2.wytrwałości w miłości-serduszka wyciete z papieru/moze byc czekoladka w ksztalcie serduszka 3.prawdziwych przyjaciół-ludziki wyciete z papieru, na ktorych podpisali sie pozniej goscie 4.żeby nie zaliczyc w zyciu zadnej wpadki-prezerwatywa 5.żeby wszystko gladko szlo-zel durex 6.żeby nie zabraklo kasy-kilka grosikow 7.na szczescie-koniczynka wycieta z papieru 8.za wieczna mlodosc-ulubiona wodeczka(po otwarciu tego pudelka byla przerwa na toast ![]() 9.wymarzonej fury-maly samochodzik 10.samych wygranych-kupon lotto 11.duzo zdrowka i zeby nie bolala glowka-lek przeciwbolowy(uzyty juz nastepnego dnia:P) 12.zeby zycie nie bylo puste-puste pudeleczko 13.wielu milych niespodzianek-kinder niespodzianka 14.slodkiego zycia-pudeleczko pelne cukierkow 15.energii i wytrwalosci-bateria 16.zeby nigdy nie zabraklo czasu na odpoczynek-drewniany leżaczek/moze byc lozeczko/poduszka 17.dlugiego zycia-szpulka nitki 18.zeby nie bylo powodu do lez-chusteczka 19.zeby nie bladzic w zyciu-zapalki 20.tajemnica ![]() Gotowe pudelka ulozylam w piramidke jedno na drugim, zawinelam w folie i zwiazalam wstazka. Efekt widac na zdjeciu. Prezent wreczony zaraz po torcie. Solenizant mimo oporu musial sie zmierzyc z 19 pudelkami i otworzyc wszystkie przy gosciach. Rzeczy ktore nie zmiescily sie do pudelek byly zapakowane osobno i wreczane po przeczytaniu karteczki z danego pudeleczka. Duzo pracy, ale polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak mi się nasunęło ;p
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny jesteście genialne czytam i czytam i ach
![]() macie może jakiś pomysł na prezent dla Piłkarza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() i zdecydowanie też chcę zrobić coś własnoręcznie ![]() mój chłopak za ponad miesiąc ma 21 urodziny i jest fanem samochodów ![]() dlatego chcę wyciąć z steropianu kształt auta<może mi tata pomoże bo moje zdolności manualne są mizerne> i potem na wykałaczkach całośc obłożyc zelkowymi misiami ![]() może mi się jakoś uda a jak nie to zaczerpnę pomysły z tego tematu, najprawdopodobiej coś z pudełeczkami ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
a może jak jest fanem motoryzacji to w prezencie podarować mu jakąś jazdę subaru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
super sa wasze pomysly, moj TŻ ma za ponad miesiec urodziny i myslalam zeby zrobic dla niego pudeleczka o ktorych bylo pisane wczesniej. tylko nie wiem czy dla 27latka pasuje taki prezent, oprocz tego dostanie perfumy i cos jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Przyczajenie
|
![]()
witam was
![]() macie może jakiś pomysł dla chłopaka? chciałabym dać mu coś zabawnego, nawet wiem z jaką postacią tylko nie wiem co z tym ciekawego mogę zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Przyczajenie
|
![]()
A może macie jakiś ciekawy pomysł na totolotka ?
Lubię być oryginalna wiec szukam jakiegoś ciekawego pomysłu na wręczenie totolotka na ślubie np w postaci bukietu ![]() macie jakieś jeszcze pomysły ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Przyczajenie
|
![]()
Polecam także bukiet z ubranek dla dziecka
![]() Można zrobić samemu lub kupić Zrobił duuuuuze wrażenie na gościach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Zadomowienie
|
Świetne macie pomysły!!!
![]() ![]() Ja ostatnio dałam koleżance takie coś: do 18 balonów powciskałam po cukierku, brokacie i małych drobiazgach, a w jednym umieściłam ładną bransoletkę. Przy "otwieraniu" prezentu było sporo zabawy(a potem sprzątania) ![]()
![]() |
#344 |
Przyczajenie
|
![]()
A macie może jakiś pomysł jak w ciekawy sposób dać totolotka w prezencie ślubnym?
Żeby nie był to taki oklepany sposób np. w kopercie czy tak po prostu ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Przyczajenie
|
Powiedzcie mi czy takie coś będzie ciekawym pomysłem może nie na prezent, a na opakowanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Przyczajenie
|
Oryginalny album jako prezent na ślub
Nasi (moi i Mojego Rzeczonego) przyjaciele biorą za dwa tygodnie ślub, a w związku z tym, że postawili kategorycznie sprawę, że mamy nie kupować żadnych prezentów, postanowiliśmy im prezent zrobić. I postawiliśmy na własnoręcznie zrobiony album, ale taki trochę nietypowy... Bowiem nasi przyjaciele są wielkimi maniakami filmowymi. Dlatego najpierw zrobiłam ręcznie album na zdjęcia: tiul, szyfon, papier czerpany i papierowa wstążka, dwa kawałki grubej tektury i dziurkacz, trochę kleju i taśmy oraz parę wieczorów - i album gotowy:
http://www.fotoszok.pl/show.php/48337_album.jpg.html Do następnej części potrzeba nam fotografii naszych przyjaciół (oczywiście-wspólnych) i... zdjęć ich ulubionych gwiazd filmowych. Następnie potrzeba nam minimum (absolutne minimum wystarczy ![]() ![]() Myślę, że dobrym pomysłem jest właśnie skupić się na jakichś zamiłowaniach osób, którym robimy prezenty - wtedy obok radości z tego, że zrobiliśmy coś własnoręcznie dochodzi radość z tego, że pamiętaliśmy o ich pasjach. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#348 |
Raczkowanie
|
witam was tu jeszcze nie zaglądałam więcej jestem na bukiety z cukierków mam par propozycji na prezenty oto one
Załącznik 3185301 Załącznik 3185302 Załącznik 3185303 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
Podoba mi sie ten pomysl z pieluszkowym rowerkiem i wozkiem, swietny
![]() ![]() ![]()
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
W sobotę moja koleżanka ma 8-nastikę , razem z TŻ , jego przyjacielem i przyjaciela dziewczyną;p jako dodatek, tzn. zamiast zwykłej , takiej prostej i kupionej kartki z życzeniami, zrobimy je po swojemu. Już mówię o co chodzi
![]() Najpierw porobimy różne smieszne zdjęcia naszej paczki i na każdym zdjęciu albo każda osoba bedzie trzymac, albo po prostu na pierwszym planie bedzie kartka , naktórej bedzą wypisane zyczenia ![]() ![]() Co do tego wątku zgadzam się z moimi przedmówczyniami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
dziewczyn, jak zrobić taki bukiet?
![]() http://photos.nasza-klasa.pl/1916477...5e41faec9.jpeg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
daje zdjęcie mojej prace Załącznik 3196228 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko jak to robisz, że te kulki nie wypadają? przyklejasz je do tej papierowej podstawki? muszę kiedyś spróbować. boję się tylko, że ten rożek będzie pusty ![]() w empiku widziałam takie bukiety i sprawiały wrażenie strasznie napchanych... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Raczkowanie
|
witaj więc tak można do rożka dać gąbkę florystyczna suchą w bija sie ja do środka dodatkowo można wkleić klejem na gorąco można dodatkowo końcówki drucika też przykleić w trakcie wsadzania tych czekoladek do tej gąbki wcześniej trzeba wykonać dekoracje jaka ci odpowiada potem wciskamy słodkości miłej pracy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Raczkowanie
|
Wzór na pudełeczka? Oj, to zależy od rozmiaru rzeczy, którą chcesz włożyć do środka.
Wieczko analogicznie do dna ok 1,5 mm większe, żeby się dało zamknąć. Boki górne krótsze od dolnych. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam ![]() [zakreskowane wyciąć. Boki sklejałam taśmą bezbarwną] http://img130.imageshack.us/img130/6791/66116644.png (przykro mi, ale obrazek nie chce się wczytać...) Edytowane przez Palemq Czas edycji: 2010-06-30 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Przyczajenie
|
Mój chłopak za miesiac ma urodziny i chodz przeczytalam cale forum nie znalazlam czegos co by do niego pasowalo.
Są to jego 20 urodziny jestesmy razem od 2 lat... ale nei chciałąbym zeby prezent był zwiazany z naszym zwiazkiem tylko zeby byl przydatny dla niego... Na pewno upieke torta, ale nie mam pomyslu co dalej... on interesuje sie motoryzacja, i informatyka ( ale nie jest maniakiem) i lubi grac w gry na komputerze lub na psp. Prosze pomożcie!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Przyczajenie
|
A ja chciałam Wam pokazać tort z papieru toaletowego, który wykonałam na 18stkę dla mojej koleżanki. Ciekawe jaka dzisiaj będzie jej reakcja
![]() I jak się podoba?? ;> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Raczkowanie
|
a ja pokaże rowerki z pampersów i maskotka
Załącznik 3332575 Załącznik 3332576 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Przyczajenie
|
Nie no padłam! świetne macie te pomysły heheh
![]() ![]() "A ja chciałam Wam pokazać tort z papieru toaletowego, który wykonałam na 18stkę dla mojej koleżanki. Ciekawe jaka dzisiaj będzie jej reakcja ![]() Fasta, świetny pomysł na tort, bardzo mi się podoba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aaaa...i powiedz koniecznie jaka była reakcja koleżanki a tort;> Edytowane przez kasiakk1991 Czas edycji: 2010-08-15 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:25.