Ciekawe i zwariowane pomysly na prezenty - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne

Notka

Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-05, 08:18   #331
brzeg34
Przyczajenie

Dot.: Ciekawe i zwariowane pomysly na prezenty

Koszt rowerka to jakieś 30zł.Misiaki ze sklepu "po 5zł",a na kółka zużyłam tylko 8 pampersówakurat tyle mi zostało mi kiedy przestała z nich kożystac moja córcia.Pieluszki przecierz nie muszą być akurat jakieś firmowe.
Tort to też dobry prezent na chrzciny,dozyc jakieś gadżety dla maluszka,można też zrobić bukiet z wyprawki.
Ja robiłam wózek i bukieciki ze skarpetek
brzeg34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-13, 21:55   #332
Palemq
Raczkowanie

Uroczy ten bukiecik Jeśli tylko będę miała okazję, też spróbuję swoich sił...
Ja natomiast dostałam ostatnio na 18-tkę bukiet z Chupa-Chupsów. Uważam, że też bardzo fajny i oryginalny pomysł- z pewnością niebanalny.

Osobiście robię też dla chłopaka na urodziny, wspomniane już, pudełeczka(tylko, że ja robię ich 19). Na razie (o ile mi się uda) dołączę tyle ile zdołałam zrobić, jak skończę, postaram się też wrzucić zdjęcie całości Zastanawiam się jeszcze do czego tą całość wrzucę...
Palemq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-15, 18:05   #333
ptakassia
Zadomowienie

Dziewczyny za dwa tygodnie idę na osiemnastkę przyjaciółki. Wyczytałam gdzieś pomysł z balonikami. Mam zamiar kupić trzy baloniki. W jeden włożyć cukierki z alkoholem z dopiskiem " Bo Tobie już wolno", w drugi wcisnę ok 50 karteczek z życzeniami ( typu samych słodkości, niegasnącej nadziei itp), jak przebije balonik to będzie śmiech!. W trzeci balonik mam zamiar jakoś upchnąć bieliznę ( sexowną koszulkę nocną). Baloniki nadmuchać. Dodatkowo pomyślałam jak już dziewczyny pisały, aby kupić 3 drinki w kolorze czerwonym, zielonym, i niebieskim i zrobić samemu etykietki, zapakować w pudełeczko.

Dlatego pytanie co napisać na etykietkach?

Eliksir miłości i jaki dopisek do tego? Wypij kiedy poczujesz, że to ten jedyny?

Eliksir nadziei - Kiedy nadzieja zacznie umierać?

Eliksir Wiary - tu w ogóle nie mam pomysłu.

No i jeśli moje zdolności nie zawiodą to zrobię bukiecik z kwiatków z krepy
Pomóżcie

Edytowane przez ptakassia
Czas edycji: 2010-03-15 o 18:07
ptakassia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-26, 22:09   #334
karolina19907
Przyczajenie

Zainspirowana Waszymi pomyslami na pudeleczka postanowilam na 20-ste urodziny chlopaka zrobic wlasnie taki prezent.

Pudelka robilam z kolorowego brystolu metoda origami, tutaj stronka z ktorej pomocy korzystalam http://www.tipy.pl/artykul_2992,jak-...-pokrywka.html . To byla najtrudniejsza czesc pracy, bo kazde pudelko sklada sie z dwoch czesci, wiec w sumie musialam zlozyc 40 kartek. Pozniej oczywiscie do kazdego pudelka wlozylam karteczke z podpisem i jakas symboliczna rzecz.
Oto lista:
1.na dobra rozgrzewke-kostki do gry dla par kupione we FLO http://www.flo-store.com/product-pol-959-Kosci.html
2.wytrwałości w miłości-serduszka wyciete z papieru/moze byc czekoladka w ksztalcie serduszka
3.prawdziwych przyjaciół-ludziki wyciete z papieru, na ktorych podpisali sie pozniej goscie
4.żeby nie zaliczyc w zyciu zadnej wpadki-prezerwatywa
5.żeby wszystko gladko szlo-zel durex
6.żeby nie zabraklo kasy-kilka grosikow
7.na szczescie-koniczynka wycieta z papieru
8.za wieczna mlodosc-ulubiona wodeczka(po otwarciu tego pudelka byla przerwa na toast)
9.wymarzonej fury-maly samochodzik
10.samych wygranych-kupon lotto
11.duzo zdrowka i zeby nie bolala glowka-lek przeciwbolowy(uzyty juz nastepnego dnia:P)
12.zeby zycie nie bylo puste-puste pudeleczko
13.wielu milych niespodzianek-kinder niespodzianka
14.slodkiego zycia-pudeleczko pelne cukierkow
15.energii i wytrwalosci-bateria
16.zeby nigdy nie zabraklo czasu na odpoczynek-drewniany leżaczek/moze byc lozeczko/poduszka
17.dlugiego zycia-szpulka nitki
18.zeby nie bylo powodu do lez-chusteczka
19.zeby nie bladzic w zyciu-zapalki
20.tajemnica wreczone jak jeszcze nie bylo gosci

Gotowe pudelka ulozylam w piramidke jedno na drugim, zawinelam w folie i zwiazalam wstazka. Efekt widac na zdjeciu. Prezent wreczony zaraz po torcie. Solenizant mimo oporu musial sie zmierzyc z 19 pudelkami i otworzyc wszystkie przy gosciach. Rzeczy ktore nie zmiescily sie do pudelek byly zapakowane osobno i wreczane po przeczytaniu karteczki z danego pudeleczka.

Duzo pracy, ale polecam
karolina19907 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-27, 09:28   #335
Nanusiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ptakassia Pokaż wiadomość
Dlatego pytanie co napisać na etykietkach?

Eliksir miłości i jaki dopisek do tego? Wypij kiedy poczujesz, że to ten jedyny?

Eliksir nadziei - Kiedy nadzieja zacznie umierać?

Eliksir Wiary - tu w ogóle nie mam pomysłu.
...abyś nie zapomniała, że wiara zawsze ma sens

tak mi się nasunęło ;p

Nanusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-06, 14:11   #336
oliv31
Przyczajenie

Dziewczyny jesteście genialne czytam i czytam i ach
macie może jakiś pomysł na prezent dla Piłkarza niedługo ma 19 urodziny i chciałam coś specjalnie na tę okazję związanego dodatkowo z piłką
oliv31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-06, 18:32   #337
mikowata91
Przyczajenie

Hej dziewczyny Wasze pomysły są genialne
i zdecydowanie też chcę zrobić coś własnoręcznie

mój chłopak za ponad miesiąc ma 21 urodziny i jest fanem samochodów
dlatego chcę wyciąć z steropianu kształt auta<może mi tata pomoże bo moje zdolności manualne są mizerne> i potem na wykałaczkach całośc obłożyc zelkowymi misiami <miśki dlatego ze się tak do niego zwracam^^>

może mi się jakoś uda a jak nie to zaczerpnę pomysły z tego tematu, najprawdopodobiej coś z pudełeczkami)
pozdrawiam)
mikowata91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 21:35   #338
GOcha79
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

a może jak jest fanem motoryzacji to w prezencie podarować mu jakąś jazdę subaru
GOcha79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-16, 11:26   #339
darling88
Raczkowanie

super sa wasze pomysly, moj TŻ ma za ponad miesiec urodziny i myslalam zeby zrobic dla niego pudeleczka o ktorych bylo pisane wczesniej. tylko nie wiem czy dla 27latka pasuje taki prezent, oprocz tego dostanie perfumy i cos jeszcze moze macie jakies nowe, ciekawe pomysly?
darling88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-03, 14:07   #340
olunia163
Przyczajenie

Wink Dot.: Ciekawe i zwariowane pomysly na prezenty

witam was
macie może jakiś pomysł dla chłopaka? chciałabym dać mu coś zabawnego, nawet wiem z jaką postacią tylko nie wiem co z tym ciekawego mogę zrobić chodzi mi o coś z postacią buzza astrala z toy story:P:P
olunia163 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-05, 12:11   #341
paula1111
Przyczajenie

Smile Dot.: Ciekawe i zwariowane pomysly na prezenty

A może macie jakiś ciekawy pomysł na totolotka ?
Lubię być oryginalna wiec szukam jakiegoś ciekawego pomysłu na wręczenie totolotka na ślubie np w postaci bukietu świetnie to wygląda
macie jakieś jeszcze pomysły ?
paula1111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-05, 12:16   #342
paula1111
Przyczajenie

Wink Dot.: Ciekawe i zwariowane pomysly na prezenty

Polecam także bukiet z ubranek dla dziecka

Można zrobić samemu lub kupić
Zrobił duuuuuze wrażenie na gościach
Stary 2010-05-05, 13:13   #343
HarajukuChilli
Zadomowienie

Świetne macie pomysły!!!
Ja ostatnio dałam koleżance takie coś: do 18 balonów powciskałam po cukierku, brokacie i małych drobiazgach, a w jednym umieściłam ładną bransoletkę. Przy "otwieraniu" prezentu było sporo zabawy(a potem sprzątania)
Level 1: 10 /10
HarajukuChilli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 09:53   #344
paula1111
Przyczajenie

Question Dot.: Ciekawe i zwariowane pomysly na prezenty

A macie może jakiś pomysł jak w ciekawy sposób dać totolotka w prezencie ślubnym?

Żeby nie był to taki oklepany sposób np. w kopercie czy tak po prostu ?
Stary 2010-05-19, 17:07   #345
katrin23
Przyczajenie

Powiedzcie mi czy takie coś będzie ciekawym pomysłem może nie na prezent, a na opakowanie Mianowicie zamierzam kupić mojemu chłopakowi bluzeczkę i tak sobie pomyślałam ze zrobię mu psikusa i bluzeczkę zapakuje w duza bombonierkę, otwierając taki prezent na początku sie zdziwi, ale gdy otworzy bombonierkę będzie to chyba miłe zaskoczenie, co wy o tym myślicie ?
katrin23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-20, 19:57   #346
natalia_drozd
Przyczajenie

Oryginalny album jako prezent na ślub

Nasi (moi i Mojego Rzeczonego) przyjaciele biorą za dwa tygodnie ślub, a w związku z tym, że postawili kategorycznie sprawę, że mamy nie kupować żadnych prezentów, postanowiliśmy im prezent zrobić. I postawiliśmy na własnoręcznie zrobiony album, ale taki trochę nietypowy... Bowiem nasi przyjaciele są wielkimi maniakami filmowymi. Dlatego najpierw zrobiłam ręcznie album na zdjęcia: tiul, szyfon, papier czerpany i papierowa wstążka, dwa kawałki grubej tektury i dziurkacz, trochę kleju i taśmy oraz parę wieczorów - i album gotowy:
http://www.fotoszok.pl/show.php/48337_album.jpg.html

Do następnej części potrzeba nam fotografii naszych przyjaciół (oczywiście-wspólnych) i... zdjęć ich ulubionych gwiazd filmowych. Następnie potrzeba nam minimum (absolutne minimum wystarczy) znajomości któregoś z programów graficznych (nie ukrywam, że Photoshop mi pasował najbardziej). Ja wycinałam i wklejałam, wymazywałam i kopiowałam tak, aby M. i W. mieli zdjęcia ze swoimi ulubionymi reżyserami, aktorami i aktorkami... I w ten sposób z Christianem Balem pojechali w tropiki, Daniela Day-Lewisa zaprosili na kolację, gościli na planie filmowym u Tarantino... Zdjęć wyszło ostatecznie około 30, czyli całkiem pokaźny album . Pozostało je wywołać, zrobić podpisy, nakleić na tekturki oraz połączyć wszystko w całość - związać album rafią i - Voila! Wyszło naprawdę super!

Myślę, że dobrym pomysłem jest właśnie skupić się na jakichś zamiłowaniach osób, którym robimy prezenty - wtedy obok radości z tego, że zrobiliśmy coś własnoręcznie dochodzi radość z tego, że pamiętaliśmy o ich pasjach.

Pozdrawiam
natalia_drozd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-11, 18:03   #347
karoolciaaa1992
Raczkowanie

GG do karoolciaaa1992

Cytat:
Napisane przez karolina19907 Pokaż wiadomość
Zainspirowana Waszymi pomyslami na pudeleczka postanowilam na 20-ste urodziny chlopaka zrobic wlasnie taki prezent.

Pudelka robilam z kolorowego brystolu metoda origami, tutaj stronka z ktorej pomocy korzystalam http://www.tipy.pl/artykul_2992,jak-...-pokrywka.html . To byla najtrudniejsza czesc pracy, bo kazde pudelko sklada sie z dwoch czesci, wiec w sumie musialam zlozyc 40 kartek. Pozniej oczywiscie do kazdego pudelka wlozylam karteczke z podpisem i jakas symboliczna rzecz.
Oto lista:
1.na dobra rozgrzewke-kostki do gry dla par kupione we FLO http://www.flo-store.com/product-pol-959-Kosci.html
2.wytrwałości w miłości-serduszka wyciete z papieru/moze byc czekoladka w ksztalcie serduszka
3.prawdziwych przyjaciół-ludziki wyciete z papieru, na ktorych podpisali sie pozniej goscie
4.żeby nie zaliczyc w zyciu zadnej wpadki-prezerwatywa
5.żeby wszystko gladko szlo-zel durex
6.żeby nie zabraklo kasy-kilka grosikow
7.na szczescie-koniczynka wycieta z papieru
8.za wieczna mlodosc-ulubiona wodeczka(po otwarciu tego pudelka byla przerwa na toast)
9.wymarzonej fury-maly samochodzik
10.samych wygranych-kupon lotto
11.duzo zdrowka i zeby nie bolala glowka-lek przeciwbolowy(uzyty juz nastepnego dnia:P)
12.zeby zycie nie bylo puste-puste pudeleczko
13.wielu milych niespodzianek-kinder niespodzianka
14.slodkiego zycia-pudeleczko pelne cukierkow
15.energii i wytrwalosci-bateria
16.zeby nigdy nie zabraklo czasu na odpoczynek-drewniany leżaczek/moze byc lozeczko/poduszka
17.dlugiego zycia-szpulka nitki
18.zeby nie bylo powodu do lez-chusteczka
19.zeby nie bladzic w zyciu-zapalki
20.tajemnica wreczone jak jeszcze nie bylo gosci

Gotowe pudelka ulozylam w piramidke jedno na drugim, zawinelam w folie i zwiazalam wstazka. Efekt widac na zdjeciu. Prezent wreczony zaraz po torcie. Solenizant mimo oporu musial sie zmierzyc z 19 pudelkami i otworzyc wszystkie przy gosciach. Rzeczy ktore nie zmiescily sie do pudelek byly zapakowane osobno i wreczane po przeczytaniu karteczki z danego pudeleczka.

Duzo pracy, ale polecam
jakiego papieru jest najlepiej uzyc zeby zrobic takie pudeleczka? pomysl w pelni zmalpowalam, 18 stka chlopaka za tydzien
Stary 2010-06-15, 12:44   #348
kawa1972
Raczkowanie

GG do kawa1972

witam was tu jeszcze nie zaglądałam więcej jestem na bukiety z cukierków mam par propozycji na prezenty oto one
Załącznik 3185301

Załącznik 3185302

Załącznik 3185303
kawa1972 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-15, 17:28   #349
sagap
Zakorzenienie

GG do sagap

Podoba mi sie ten pomysl z pieluszkowym rowerkiem i wozkiem, swietny Tort pieluszkowy sama robilam na chrzest i zrobil na gosciach nie lada furore no ale teraz przyszla pora na roczek i mam problem co wymyslec i zrobic coby znow wszystkich zaskoczyc, pomozcie pieluch po raz drugi nie wypada wykorzystac...
sagap jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-16, 18:19   #350
Justys0321
Raczkowanie

W sobotę moja koleżanka ma 8-nastikę , razem z TŻ , jego przyjacielem i przyjaciela dziewczyną;p jako dodatek, tzn. zamiast zwykłej , takiej prostej i kupionej kartki z życzeniami, zrobimy je po swojemu. Już mówię o co chodzi
Najpierw porobimy różne smieszne zdjęcia naszej paczki i na każdym zdjęciu albo każda osoba bedzie trzymac, albo po prostu na pierwszym planie bedzie kartka , naktórej bedzą wypisane zyczenia to wszytsko na brystol i w antyrame (mam nadzieje , ze rozumiecie o co mi chodzi , bo troche pewnie pokreciłam te opisywanie ;p )
Co do tego wątku zgadzam się z moimi przedmówczyniami jest po prostu boskie
Justys0321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 09:09   #351
alufa
Zakorzenienie

dziewczyn, jak zrobić taki bukiet?

http://photos.nasza-klasa.pl/1916477...5e41faec9.jpeg
alufa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 08:04   #352
kawa1972
Raczkowanie

GG do kawa1972

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
dziewczyn, jak zrobić taki bukiet?

http://photos.nasza-klasa.pl/1916477...5e41faec9.jpeg
witaj ja robię takie bukiety to jest bardzo proste czekoladki nie którzy drutują przebijając złotko albo zawijają w folie i zawiązują wszystko włożone w rożek sizalowy no i do tego ozdoby i tyle
daje zdjęcie mojej prace
Załącznik 3196228
Stary 2010-06-20, 14:31   #353
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kawa1972 Pokaż wiadomość
witaj ja robię takie bukiety to jest bardzo proste czekoladki nie którzy drutują przebijając złotko albo zawijają w folie i zawiązują wszystko włożone w rożek sizalowy no i do tego ozdoby i tyle
daje zdjęcie mojej prace
Załącznik 3196228
cudo!!!

tylko jak to robisz, że te kulki nie wypadają? przyklejasz je do tej papierowej podstawki? muszę kiedyś spróbować. boję się tylko, że ten rożek będzie pusty

w empiku widziałam takie bukiety i sprawiały wrażenie strasznie napchanych...
alufa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 07:49   #354
kawa1972
Raczkowanie

GG do kawa1972

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
cudo!!!

tylko jak to robisz, że te kulki nie wypadają? przyklejasz je do tej papierowej podstawki? muszę kiedyś spróbować. boję się tylko, że ten rożek będzie pusty

w empiku widziałam takie bukiety i sprawiały wrażenie strasznie napchanych...
witaj więc tak można do rożka dać gąbkę florystyczna suchą w bija sie ja do środka dodatkowo można wkleić klejem na gorąco można dodatkowo końcówki drucika też przykleić w trakcie wsadzania tych czekoladek do tej gąbki wcześniej trzeba wykonać dekoracje jaka ci odpowiada potem wciskamy słodkości miłej pracy
Stary 2010-06-28, 20:05   #355
czarownica47
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Palemq Pokaż wiadomość
Uroczy ten bukiecik Jeśli tylko będę miała okazję, też spróbuję swoich sił...
Ja natomiast dostałam ostatnio na 18-tkę bukiet z Chupa-Chupsów. Uważam, że też bardzo fajny i oryginalny pomysł- z pewnością niebanalny.

Osobiście robię też dla chłopaka na urodziny, wspomniane już, pudełeczka(tylko, że ja robię ich 19). Na razie (o ile mi się uda) dołączę tyle ile zdołałam zrobić, jak skończę, postaram się też wrzucić zdjęcie całości Zastanawiam się jeszcze do czego tą całość wrzucę...
Masz może wzrór na te pudełeczka? Bo bardzo mi się podobają, a sama mam zamiar zrobić taki prezent dla kolegi (:
czarownica47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-30, 15:11   #356
Palemq
Raczkowanie

Wzór na pudełeczka? Oj, to zależy od rozmiaru rzeczy, którą chcesz włożyć do środka.

Wieczko analogicznie do dna ok 1,5 mm większe, żeby się dało zamknąć. Boki górne krótsze od dolnych.
Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam

[zakreskowane wyciąć. Boki sklejałam taśmą bezbarwną]
http://img130.imageshack.us/img130/6791/66116644.png (przykro mi, ale obrazek nie chce się wczytać...)

Edytowane przez Palemq
Czas edycji: 2010-06-30 o 15:15
Palemq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-14, 23:08   #357
Patussia1990
Przyczajenie

Mój chłopak za miesiac ma urodziny i chodz przeczytalam cale forum nie znalazlam czegos co by do niego pasowalo.

Są to jego 20 urodziny jestesmy razem od 2 lat... ale nei chciałąbym zeby prezent był zwiazany z naszym zwiazkiem tylko zeby byl przydatny dla niego...

Na pewno upieke torta, ale nie mam pomyslu co dalej... on interesuje sie motoryzacja, i informatyka ( ale nie jest maniakiem) i lubi grac w gry na komputerze lub na psp.

Prosze pomożcie!!!
Patussia1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-14, 13:15   #358
Fasta
Przyczajenie

A ja chciałam Wam pokazać tort z papieru toaletowego, który wykonałam na 18stkę dla mojej koleżanki. Ciekawe jaka dzisiaj będzie jej reakcja .

I jak się podoba?? ;>
Fasta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-15, 09:53   #359
kawa1972
Raczkowanie

GG do kawa1972

a ja pokaże rowerki z pampersów i maskotka
Załącznik 3332575

Załącznik 3332576
Stary 2010-08-15, 10:09   #360
kasiakk1991
Przyczajenie

Nie no padłam! świetne macie te pomysły heheh a

"A ja chciałam Wam pokazać tort z papieru toaletowego, który wykonałam na 18stkę dla mojej koleżanki. Ciekawe jaka dzisiaj będzie jej reakcja ."

Fasta, świetny pomysł na tort, bardzo mi się podoba chyba sama też zrobie taki z jednej rolki papieru dla przyjaciółki jeśli pozwolisz tyle że ona 21 lat, nie bede tyle tego targać przez całe miasto przecież, sobie życzyła perfumy to dostanie jeszcze takie dodatek o! dzięki

Aaaa...i powiedz koniecznie jaka była reakcja koleżanki a tort;>

Edytowane przez kasiakk1991
Czas edycji: 2010-08-15 o 10:15
kasiakk1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości