Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-05, 11:45   #331
make_up_istka
BAN stały

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Brzuszek z początku 34 tyg.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _MG_2472m.jpg (74,7 KB, 75 załadowań)
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 11:49   #332
make_up_istka
BAN stały

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny!

Ja z kolei mogę polecić te pieluszki Belli Używają ich u nas w szpitalu i nie zauważyłam, żeby Małej coś z pupką się działo, w domu też ich używałam. Przerobiłam też już Huggisy i uważam, że są lepsze niż Bella. Mają np. lepsze rzepki.
Ostatnio mąż kupił też Babydream z Rossmanna i właśnie jestem w trakcie ich używania. Tez nam odpowiadają
My kupujemy "1" bo Sara ma maleńką dupcię i w "2" jeszcze się topi, dlatego tak szybko nam idą. Mój mąż nie mógł znaleźć w sklepie większych paczek "1" jak 24 sztuki......
Kupił mi też ostatnio Pampersy i powiem Wam, że aż mnie odrzuciło tak śmierdzą plastikiem......

Jeśli chodzi o emolienty, ja stosuję Emolium i jak na razie Sara nie ma problemów ze skórką.

Dzisiejsze zdjęcia
Piękna
P.S. Mam dla mojej identyczną bluzeczkę

A z tymi emolientami to nie jest tak, że na pewno coś się stanie ze skórą dziecka po ciekłej parafinie. Tak jak nie każdą z nas coś zapycha. Ale bardzo prawdopodobne, że skórka będzie bardziej zatkana i coś się może pojawić, bo nie oddycha.
Stary 2010-12-05, 11:50   #333
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
U nas w SR położna mówiła, że jeśli dziecko nie okaże się strasznym alergikiem lub nie będzie miało problemów skórnych, to ona odradza emolienty. (nie promowała żadnej firmy, wręcz przeciwnie - starała się mówić o wszystkim co wie) Ja mam takie samo zdanie - każdy zawiera parafinę, która bardzo zatyka pory. Dlatego właśnie często polecane są balsamy do smarowania zamiast oliwek - bo 99% oliwek zawiera parafinę. Jeśli nasza (ja znam poza natuarlnymi olejkami, np. olejek migdałowy, tylko Hippa który jej nie ma) oliwka zawiera parafinę, to najlepiej stosować ją codziennie na inny frament ciała - raz buźkę, raz nóżki, brzuszek, potem rączki - wtedy łądnie natłuszczy -, bo zatkamy dziecku niepotrzebnie pory. Spróbujcie same całkowicie wysmarować się czymś z ciekłą parafiną - powodzenia.

Ja na wizaży czytałam nawet niezłe opinie o tych pieluszkach Toujours. Ale jakie będą wyjdzie w praniu. Ja mam zakupione opakowanie chyba 27 sztuk Huggies Newborn z bawełną, 2 szt. Babydream (próbka z Rossmana) i 2 szt. (próbki) Pampers Newborn supercienkie.
Jestem tego samego zdania co do emolientów. Bratowa smarowała od urodzenia swojego synka że niby miał skóre atopową, wydała mase kasy na te wszystkie smarowidła, balsamy, płyny do kapieli itd nic nie pomagało, skóra była coraz gorsza.............. teraz dopiero trafiła do lekarza który kazał odstawić to, mówił właśnie że teraz wszyscy się rzucili na emolienty nie wiadomo z jakiego powodu a je należy stosowac tylko w niektórych przypadkach a nie ot tak widzi mi się
Powiedział że gdy będzie miała kolejne dziecko niech się zaopatrzy w mydełko, jakiś płyn typu Hipp, Nivea a po kąpieli oliwka............ tak było zawsze i dzieci nie miały problemów ze skóra a teraz mamy stosują różne specyfiki i sa zapalenia skóry tak jak okazało się u jej synka.............także ja na pewno ich nie będe stosowała samowolnie od urodzenia

Sara jest piękniutka
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009

Edytowane przez Enia_
Czas edycji: 2010-12-05 o 11:52
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 12:02   #334
MARIKA.S
Zadomowienie

Już nie długo Wasze Maleństwa będą tak na Was patrzeć swoimi ślicznymi oczkami

Właśnie wylicytowałam Misia z fundacji TVN
Będę miała dla Sary W zeszłym roku też jednego kupiłam, siedzi koło niej w łóżeczku

Z kosmetykami jest tak, że im mniej tym lepiej. Ja na razie używam tylko płynu do kąpieli i Bephantenu na pupę raz Linomagu na wysuszoną skórkę na stópkach (chociaż po dwóch razach użycia, skórka jest już śliczna)
Nie oliwkuję i nie maziam żadnymi dodatkowymi kremami czy zasypkami.
Co za dużo to nie zdrowo
Do noska z kolei pryskam wodą morską NoseFrida, bo Mała często kicha, co może być spowodowane suchością.....dziwne bo mamy w sypialni nawilżacz.

Ktoś pytał o przemywanie oczek, najlepsza jest przegotowana woda lub rumianek (ale to kiedy coś się z oczkami dzieje). Nie ma sensu kupować soli fizjologicznej.
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 12:05   #335
make_up_istka
BAN stały

Oj, z rumiankiem trzeba uważać, bo potrafi pięknie podrażnić oczy. Często lepsza już okazuje się po prostu czarna herbata.

Aha, co do zasypek - ja nic nie kupuję. Jak coś to mąka ziemniaczana pójdzie w ruch - podobno niezastąpiona
Stary 2010-12-05, 12:06   #336
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

MARIKA.S śliczna Sarunia

make_up_istka ładny brzusio, tylko dlaczego ja sobie Ciebie wyobrażałam jako brunetkę, a nie blondynkę. Zaskoczona zostałam
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 12:06   #337
Justine1988
Zadomowienie

Hej Mamuśki! Nie nadrabiam bo chce spędzić niedzielkę z mężem w łóżeczkuJutro Was poczytam. Zajrzałam tylko pochwalić się naszymi zakupami. Wczoraj w nocy stwierdziliśmy, że musimy kupić coś naszej córci pod choinke i zdecydowaliśmy się na ten komplet pościeli..urzekł Nas ten wzór...śliczny:love :
http://allegro.pl/posciel19-ele-120x...336067495.html
wybralismy wzór "dobranocka różówa"
Fajny zestawik, tam jest dosłownie wszystko. Jestem zadowolona z zakupu
Zakupiłam też sobie koszule do szpitala, nie wiem tylko czy nie przesadziłam bo jedną zamówiłam aż rozmiar XXL ale stwierdziłam, że lepiej miec większą luźniejszą niz obcisła a że brzuszek mam duży to myślę,że bedzie ok. A drugą XL ( to w razie jakby brzuszek o porodzie szybko zleciał) do tego kapciuszki do szpitala i 2(biały i czarny)staniki do karmienia. W przyszłym tygodniu będe wyczekiwać zakupów...uwielbiam to
Dobrze, że kupujemy teraz pościel, bo przeciez trzeba ją jeszcze poprać, poprasowac..a mieliśmy kupic w styczniu a nie wiadomo jak będę się czuła.

Ale dzis nad ranem złapał mnie megabolesny skurcz łydki...jak się wydrłam obudziłam męża, ale miał stracha..chyba myślał, że rodzęod razu wstal szybko z taka paniką w oczach i rozmasował mi łydkę...zginęłabym bez niego
Ale swoją drogą, skąd ten skurcz, przeciez biorę aspargin..może pomaga, bo faktycznie 2 razy mi sie dopiero zdarzył..a jak bym miała takie pobudki co noc..o niee!!!

Jesuis dziekuje za nr tel. Już sobie zapisałam.

To wracam do wyrka jak leżec to leżeć. A jak tam Gosiaczkowi się leży???
Ja trochę sobie odpuściłam, bo to do jednych dziadków trzeba było pojechać, to do drugich to do teśćiów, wczoraj byliśmy w Pile bo chrześnica męża miała urodzinki i jeździmy tam co roku...ale juz koniec od dziś leże i tak cały następny tydzień. Będę wstawała tylko obiadek ugotować i ewentualnie raz dziennie naczynka pomyć i pranie wstawic i po godzinkce dziennie bede prasowac bo tyle tego a ja sie nie wyrobie...i znów się nazbierało roboty..aj wez tu człowieku leż...

Miłej niedzielki.

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-05, 12:14   #338
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
make_up_istka ładny brzusio, tylko dlaczego ja sobie Ciebie wyobrażałam jako brunetkę, a nie blondynkę. Zaskoczona zostałam
Oj tam, jakbyś się trochę cofnęła w czasie to byś się nie pomyliła, bo na głowie, poza totalnie czarnym, miałam już wszystkie kolory
Stary 2010-12-05, 12:18   #339
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Oj tam, jakbyś się trochę cofnęła w czasie to byś się nie pomyliła, bo na głowie, poza totalnie czarnym, miałam już wszystkie kolory
no właśnie myślałam o czarnym, tak jakoś pasuje mi do Ciebie
Stary 2010-12-05, 12:22   #340
gosiaczek071
Zakorzenienie

pieluchy: ja z kolei bede bronic pieluch dAda. uzywalam sporadycznie bo wole pampersy ale u nas i mojej siostry dziecka nie odparzyly, ale corka byla juz starsza. niemowleciu bym nie kupila a;e dziewczyny, wielokrotnie bylo podkreslane, ze kazde dziecko reaguje inaczej na dany produkt. jedne dzieci maja uczulenie na huggies, inne na pampers inne na dada. trzeba probowac na dziecku, to samo z kosmetykami.....

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
No ja kupiłam jedną paczkę tych pieluszek http://www.blizejciebie.pl/pieluszki...,151_207,226,1. Mam nadzieję że będą fajne bo cena w porównaniu do pampersów jest dużo niższa. ja kupiłam jedno opakowanie a widzę że wy po kilka . No zobaczymy, na razie nie kupuję więcej, nie ma co zapasów robić, muszę najpierw posprawdzać które mi będą odpowiadać.

No właśnie tez się teraz zastanawiam nad tym oilatum, bo on zawiera parafinę, czyli produkt ropopochodny. Nie wiem, może inne emolienty maja lepszy skład.
ja uzywam dla siebie i moge sie cala wysmarowac parafiną 100%, mam tak sucha skore ze mi nic nie robi zlego. Corce smarowalam buzie parafina 100% bo miala suche plamy na buzi po kremie z mustelii i po 2 dniach zniknely.

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
ja tez chciałam zrobić kosmetyczne zakupy, ale chyba się wstrzymam z tym. Nie wiem czy zainwestować z emolienty i chuchać od początku na małego czy kupić kosmetyki z hippa - ale jak juz wspominałam ja jestem na migdały uczulona a teraz te hipowskie preparaty są własnie z jakimś wyciągiem z migdałów. Pediatra wczoraj mi powiedziała, że najlepsze są emolienty, ale w szpitalu powiedzą mi co i jak.. i czy oliwka będzie potrzebna..

a.
a co ma jedno z drugim wspolnego? kupowanie emolientow= chuchanie na dziecko? to nie o to chodzi. w smarowaniu emolientami chodzi o to, ze jesli dziecko ma przesuszoną skore, to warto uzywac tego, jesli nie ma zadnych problemow ze skora to nie ma potrzeby.
NIe ma co NA STARCIE zakladac ze dziecko bedzie miec wysuszona skore

Np. moja corka nie byla za nowordka smarowana NICZYM, zadnym balsamem po kapieli. zaczelam ja smarowac teraz (ma prawie 3 lata) jak jej wyszly suche placki po uczuleniu na maslo. i smaruje ja emolium, bo oillatum w formie balsamu jej nie przypasowal.

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
właśnie, po co jest mączka ziemiaczana dla dzieciaczków? zawsze mnie to zastanawiało..
genialna na odparzenia. polecala mi nawet pediatra. stary sposob ale rewelacyjny.

Cytat:
U nas w SR położna mówiła, że jeśli dziecko nie okaże się strasznym alergikiem lub nie będzie miało problemów skórnych, to ona odradza emolienty. (nie promowała żadnej firmy, wręcz przeciwnie - starała się mówić o wszystkim co wie) Ja mam takie samo zdanie - każdy zawiera parafinę, która bardzo zatyka pory. Dlatego właśnie często polecane są balsamy do smarowania zamiast oliwek - bo 99% oliwek zawiera parafinę. Jeśli nasza (ja znam poza natuarlnymi olejkami, np. olejek migdałowy, tylko Hippa który jej nie ma) oliwka zawiera parafinę, to najlepiej stosować ją codziennie na inny frament ciała - raz buźkę, raz nóżki, brzuszek, potem rączki - wtedy łądnie natłuszczy -, bo zatkamy dziecku niepotrzebnie pory. Spróbujcie same całkowicie wysmarować się czymś z ciekłą parafiną - powodzenia.

Ja na wizaży czytałam nawet niezłe opinie o tych pieluszkach Toujours. Ale jakie będą wyjdzie w praniu. Ja mam zakupione opakowanie chyba 27 sztuk Huggies Newborn z bawełną, 2 szt. Babydream (próbka z Rossmana) i 2 szt. (próbki) Pampers Newborn supercienkie.
v
wlasnie wyzej napisalam, moge sie smarowac parafina 100% i nic mi ni jest a skora nadal sucha.

ja mam poki co:
* malutki sudokrem, choc przy hani prawie nie uzywalam, na nia nie dzialala za specjalnie, bede uzywac na duze odparzenia i zaczerwienienia
* oillatum 64% do kapieli, KUPILAM BO DLA CORKI TEZ UZYWAM, JESLI BEDZIE POTRZEBA BEDE MLEMU DOLEWAC DO KAPIELI, TO JEST EMULSJA CO SIE WLEWA DO wody, sorry caps lock mi sie wlaczyl

* szampon oillatum bo byl w zestawie

chce dokupic:
* bepanthen do smarowania pupy, zamiennie uzywany bedzie z alantanem (bo cenowo bepanthen drozszy, a u nas soe doskonale sprawdzil i ten i ten) a duzo go schodzi

* do smarowania twarzy na mroz nivea lub penathen (chyba penathen)

* zel do mycia cialka chyba penathen

jesli mlodu nie bedzie miaL PRZESUSZONEJ SKORY TO NIE BEDE NICZYM SMAROWAC ANI TWARZY ANI CIALKA (znow caps lock, przepraszam)

-------------------

my juz mamy pomalowany pokoj malego!!! wyszedl slicznie, jeszcze czekam na naklejki i maz musi wrocic z drzwiami do regałów, to mi zlozy. U nas w ikei we wrocku nie bylo lozek 180X 200 i pojechal do katowic duza ta ikea w kato?? ma mi kupic tez lampke, pudelka, zaslonki i w tym tyg bede miec gotowy pokoik

justine, 4 dzien juz leze i mam dosc... w zasadadzie wstaje tylko na siku i rozruszac kosci ale 90 % czasu leze, tak mi kazal gin. Nie bede podwazac jego zalecen bo chce donosic chociaz d 36 tyg. a ty z jakich wzgledow lezysz? moja szyjka jest miekka i ma 1,87 no i ten pessar. za 1,5 tyg eizyte mam to zobaczymy

Edytowane przez gosiaczek071
Czas edycji: 2010-12-05 o 12:28
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 12:47   #341
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

ja na początku będę używała zwykłego mydełka dla dzieci nivea - tak mi mama polecała i tak samo położna, im mniej tym lepiej;
jak się skóra przesuszy gdzieś - to w tym miejscu oliwka, a jak będzie bardzo sucha to mam emolium i wleję troszkę do kąpieli;
ja nie byłam smarowana jak byłam mała - mamy znajome natłuszczały dzieci ciągle i przesadnie a potem skóra już bez tego nie mogła istnieć;
trzeba pozwolić jej się zaklimatyzowac na tym świecie i nie przesadzac z niczym

Rany, jak ja bym chciała już wycałować, wyprzytulać...wytarmosić, ukochać Grzesia, pogłaskać po główce, ponucić mu...poleżeć z nim na brzuszku.
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-05, 12:50   #342
make_up_istka
BAN stały

Gosiaczku no tak, ja rozumiem że jak dziecko czy ty masz problemy z suchą skórą to warto używać parafiny. Nie ma sensu używać jej tak po prostu, na zapas. Sama w sobie potrafi zdziałać cuda - np. ciekła ciepła parafina na suche dłonie - ale tylko jeśli coś się dzieje

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Rany, jak ja bym chciała już wycałować, wyprzytulać...wytarmosić, ukochać Grzesia, pogłaskać po główce, ponucić mu...poleżeć z nim na brzuszku.
Ja też już bym chciała mieć małą na świecie i po ciuchu troszkę zazdroszczę już MARICE, ale wiem że dla mojej to jeszcze za wcześnie...
Stary 2010-12-05, 13:22   #343
muron
Zakorzenienie

Cytat:
o ile dobrze zapamiętałam to aspargin, ja używam Magnezin i też mogę polecić
ja biorę Magne B6 też o przedłużonym uwalnianiu

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 13:32   #344
e_rosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość

Właśnie wiem, że 200. :/ A tak bym chciała, żeby TŻ był ze mną.
Wiem, że znieczulenia nie dają. No chyba, że w szczególnych wypadkach. Ale jakie to są tego Ci pewnie nikt nie powie. Czy płatne - nie mam pojęcia.
Tomasz bardzo ładnie. Rozważałam to imię dla syna.
ja wczoraj wypytałam o kilka informacji co do wado. od ciotki która jest tam sprzątaczką, ale wie co i jak, a więc poród rodzinny kosztuje 220 zł i chyba sobie zdają sprawę że robią to niezgodnie z prawami pacjenta ale tak jest i nawet ci jaikiś kwitek wypiszą, interesuje mnie co na takim kwitku jest napisane i dziwi mnie że nikt z tym porządku nie zrobił jeszcze, w suchej też kasują za rodzinny. Tak znieczulenia nie dają bo przy porodzie nie ma anastazjologa - dla mnie to dziwne jest, a znieczulenie jest podawane przy cesarce albo podpajęczynowe albo ogólne jak pacjentka chce - ale za to chyba się płaci. Dziecko po porodzie jest na oddzielnej sali i przynoszą do karmienia, no chyba że chcesz żeby było przy tobie to jest jedna sala dwu osobowa na której możesz mieć dziecko koło siebie cały czas. Dla dziecka nie trzeba brać ubranek, rożków itp bo dzidziuś chodzi w szpitalnych (dla mnie to też nie jest argumet za, wolała bm żeby w swoich chodziło). Najgorsze jest to że sale są 2-3 osobwe i tam się rodzi, oddzielają tylko parawane, i męczysz się a wszyscy słuchają. Ciocia próbowała mnie przekonać że nie ma co zdziwiać z krakowem (bo tam to masowo idzie rodzenie dzieci - hmm no w końcu szpital specjalistyczyny) ale wszelnkie informacje jakie mi podawała zamias zachęcać to mnie odpychały coraz bardziej.

Cytat:
e_rosa imię wpisałam
[B]
Dziękować

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
zakupki dla mamy i córki;-)
ładna ta sukieneczka, taka raczej dopasowana bedzie, ja już z kupem sukienki nie ryzykuje bo kupiłam jedną taką na ciąże i po ciąży i wyglądam w niej jak w worku ziemniaków (odcinana pod biustem i dłó raczej taki lejący się), jeszcze jak brzusio był mały to ok ale teraz... jedynie nadaje się żeby ją uciąć i zrobić tunike albo zostawic na po....

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny!
Dzisiejsze zdjęcia
no nie mogę się na nią napatrzeć normalnie.
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 13:53   #345
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Marika Twoja córcia jest przecudna

mi Moja dziś sie śnila ale niech siedzi grzecznie w bszuszku przynajmniej do 8 stycznia(czyli ur mamusi) potem zapraszam

pieluch Dada tez uzywalam i byly ok, dla mnie najgorsze to belli ale 1 nie mialam,
a jak ur Kamilka to 43 pampresy poszlo mi w 3-4 dni, takze do szpitala mialam dokupowana druga paczke
i kupujcie 1 jesli kupujecie pampersa, bo ona maja specjalne siateczki czego 2 juz nie maja... moj ur sie z waga 3200 i naprawde miesiac uzywalam 1

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-05, 14:22   #346
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
ja wczoraj wypytałam o kilka informacji co do wado. od ciotki która jest tam sprzątaczką, ale wie co i jak, a więc poród rodzinny kosztuje 220 zł i chyba sobie zdają sprawę że robią to niezgodnie z prawami pacjenta ale tak jest i nawet ci jaikiś kwitek wypiszą, interesuje mnie co na takim kwitku jest napisane i dziwi mnie że nikt z tym porządku nie zrobił jeszcze, w suchej też kasują za rodzinny. Tak znieczulenia nie dają bo przy porodzie nie ma anastazjologa - dla mnie to dziwne jest, a znieczulenie jest podawane przy cesarce albo podpajęczynowe albo ogólne jak pacjentka chce - ale za to chyba się płaci. Dziecko po porodzie jest na oddzielnej sali i przynoszą do karmienia, no chyba że chcesz żeby było przy tobie to jest jedna sala dwu osobowa na której możesz mieć dziecko koło siebie cały czas. Dla dziecka nie trzeba brać ubranek, rożków itp bo dzidziuś chodzi w szpitalnych (dla mnie to też nie jest argumet za, wolała bm żeby w swoich chodziło). Najgorsze jest to że sale są 2-3 osobwe i tam się rodzi, oddzielają tylko parawane, i męczysz się a wszyscy słuchają. Ciocia próbowała mnie przekonać że nie ma co zdziwiać z krakowem (bo tam to masowo idzie rodzenie dzieci - hmm no w końcu szpital specjalistyczyny) ale wszelnkie informacje jakie mi podawała zamias zachęcać to mnie odpychały coraz bardziej.

Dziękować

ładna ta sukieneczka, taka raczej dopasowana bedzie, ja już z kupem sukienki nie ryzykuje bo kupiłam jedną taką na ciąże i po ciąży i wyglądam w niej jak w worku ziemniaków (odcinana pod biustem i dłó raczej taki lejący się), jeszcze jak brzusio był mały to ok ale teraz... jedynie nadaje się żeby ją uciąć i zrobić tunike albo zostawic na po....

no nie mogę się na nią napatrzeć normalnie.
mnie tylko brzuch urósł, takie sukienki mam- właśnie przedciążowe, teraz w nich też chodzę, więc się nie boję;-)

Stary 2010-12-05, 14:46   #347
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Przy Tardyferonie zwykle lekarze zapisują właśnie magne b6.
no wlasnie mi nie przepisał mg przy żelazie, dopiero przy fenoterolu na ostatniej wizycie

Cytat:
Brzuszek z początku 34 tyg.
Chodzisz dalej w obrączce? w dodatku na środkowym palcu? podziwiam

Sara cudna

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 14:49   #348
agape
Zadomowienie

Witam się niedzielnie

pisałyście o rozstępach i moge się pochwalić ze póki co nie mam żadnego a boje sie strasznie bo mam i figure i cere jak mama a ona to poorana jest rozstępami ale wszystko przede mną za to jak ostatnio zobaczyłam swoją pupe i nogi - masakra jakaś, sam celullit! był tam zawsze ale teraz to masakra jakas

co do sukienek to ja niby też przytyłam tylko w brzuszku a i biust mi się powiększył ale mimo to czuje się strasznie w tradycyjnych tunikach dzianinowych nie moge sie przyzwyczaić że mimo wszystko ta figura jest "inna"

mam też nadzieje że gin we wtorek powie mi że moge do pracy wracać w ciągu tygodnia 2kg przytyłam!!

Marika wklejaj jak najwięcej zdjęć Sary- tak miło się na nią patrzy

a na te rzadkie kupki to ja znalazłam takie wkłady do pieluszek:

http://allegro.pl/wkladki-do-pieluch...341224522.html

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 14:49   #349
muron
Zakorzenienie

a ja w ogóle nie puchnę, nic a nic Ale obrączki nigdy nie nosiłam;-) Miałam tylko w kościele.

Nie mogłam- musiałam.3-6 mies, więc akurat na wiosnę//fota z aukcji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg plasz.jpg (119,5 KB, 38 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-05, 14:51   #350
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
Witam się niedzielnie

pisałyście o rozstępach i moge się pochwalić ze póki co nie mam żadnego a boje sie strasznie bo mam i figure i cere jak mama a ona to poorana jest rozstępami ale wszystko przede mną za to jak ostatnio zobaczyłam swoją pupe i nogi - masakra jakaś, sam celullit! był tam zawsze ale teraz to masakra jakas

co do sukienek to ja niby też przytyłam tylko w brzuszku a i biust mi się powiększył ale mimo to czuje się strasznie w tradycyjnych tunikach dzianinowych nie moge sie przyzwyczaić że mimo wszystko ta figura jest "inna"

mam też nadzieje że gin we wtorek powie mi że moge do pracy wracać w ciągu tygodnia 2kg przytyłam!!

Marika wklejaj jak najwięcej zdjęć Sary- tak miło się na nią patrzy

a na te rzadkie kupki to ja znalazłam takie wkłady do pieluszek:

http://allegro.pl/wkladki-do-pieluch...341224522.html
u mnie nawet talię widać, pomimo brzucha, co ostatnio mi babcia powiedziała;-) Wolę dopasowane w brzuchu, a lużniej w dole

Stary 2010-12-05, 14:57   #351
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
a pisałaś, że musisz nadrobić szpitalną dietę więc udało się z nawiązką
Stary 2010-12-05, 15:01   #352
agape
Zadomowienie

Cytat:
u mnie nawet talię widać, pomimo brzucha, co ostatnio mi babcia powiedziała;-) Wolę dopasowane w brzuchu, a lużniej w dole
u mnie też talie widać bo mam brzuszek raczej tak w szpic ale zawsze miałam troche odstający kuferek (który TŻ uwielbia) i teraz z profilu to dziwnbie wygląda: z przodu brzuchol bardzo wystaje (niby tylko 88cm) a z tyłu tyłek, mi sie nie podoba

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2010-12-05, 15:01   #353
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
no wlasnie mi nie przepisał mg przy żelazie, dopiero przy fenoterolu na ostatniej wizycie

Chodzisz dalej w obrączce? w dodatku na środkowym palcu? podziwiam

Sara cudna
Mi chodziło o to, że jeśli musisz brać też magnez, to przy Tardyferonie raczej nie zaleca się asparginu, tylko np. magne b6. Nie zawsze przecież osoba, która ma np. anemię ma też skurcze (na które jest magnez). Pewnie dlatego wcześniej brałaś sam Tardyferon, bez żadnego magnezu.

Mariko - nie mogę się napatrzeć na Sarkę. I super skarpetki - raz I love dad, raz I love mum, żeby było sprawiedliwie, co??

Co do ciążowych dolegliwości:
- rozstępy - u mnie brak (oby tak już zostało);
- puchnięcie rąk i nóg - nic mi nie puchnie, jak na razie, noszę wszystkie pierścionki, nogi wchodzą w wąskie kozaki;
- ból pleców - tu niestety jest gorzej, od kilku dni bolą mnie plecy w okolicy łopatek, nie wiem, czy to przez minimalny wzrost piersi, czy od ćwiczeń na sr;
- skurcze brzucha - właściwie codziennie czuję "stawianie się" macicy, czasami raz, czasami dwa dziennie, biorę magnez, na tym etapie ciąży to normalne jest, skurcze nie bolą, mijają po kilku sekundach
- waga, czyli największa zmora moja od połowy listopada stoi w miejscu, chociaż nie łudzę się - do stycznia ne pewno jeszcze przytyję

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 15:02   #354
agape
Zadomowienie

Cytat:
a pisałaś, że musisz nadrobić szpitalną dietę więc udało się z nawiązką
no własnie- z nawiązką nadrobiłam
mąż mi to szybko podliczył 11tygodni do rozwiązania x 2kg = jeszcze 22kg

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019

Edytowane przez agape
Czas edycji: 2010-12-05 o 15:04
Stary 2010-12-05, 15:13   #355
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
a ja w ogóle nie puchnę, nic a nic Ale obrączki nigdy nie nosiłam;-) Miałam tylko w kościele.

Nie mogłam- musiałam.3-6 mies, więc akurat na wiosnę//fota z aukcji
Rewelacyjny płaszczyk nie dziwię się że nie mogłaś się oprzeć

Cytat:
no własnie- z nawiązką nadrobiłam
mąż mi to szybko podliczył 11tygodni do rozwiązania x 2kg = jeszcze 22kg
To siedzenie w domu jest niezbyt dobre, wiem po sobie na 2 tygodniowym zwolnieniu przytyłam prawie 5 kg teraz z większą chęcią pomykam do pracy niż kiedykolwiek
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 15:37   #356
Justine1988
Zadomowienie

Mężuś robi obiadek, więc zajrzałąm na chwilkę
Mariko Sarunia jest prześliczna:l ove:nie mogłam się na nią napatrzec. Urocza jest.Jak masz cudownie, ze możesz już przytulić i pocałować swoją kruszynkę.:eh em:

Gosiaczku ja musze leżc ze względu na zbierającą sie w organiźmie wodę a co za tym idzie moja waga gwałtowanie rośnie a ja puchne:confused :Staram sie leżeć jak najwięcej zgdnie z zaleceniem lekarza..jednak gdyby jak w twoim przypadklu chodziło o zdrowie dzidzi napewno podeszła bym do tego odpowiedzialniej i poważniej, bo poki co zdarza mi sie wstawac niepotrzebnie albo robic coś co mogłabym sobie zdecydowanie podarować.
Dzis cały dzień leże, mężuś kolo mnie chodzi ale wieczorkiem jedziemy do dziadków po siostre moja i do Tesco coś dokupić jej do paczki mikołajkowej( to oczywiście zanim ją odbierzemy
Ale od jutra nigdzie nie ruszam sie z domku i zamierzam tak rzez cały tydzień wytrwac i jak najwiecej leżec do nastepnej wizyty tj.20 grudnia...chociaz tez sie martwie jak tam bedzie z moja waga bo leżeć i jeśc to chyba tez nic dobrego...zwłaszcza ze nie mogę sobie odmówić słodkiego...: love:jak nigdy nie miałam ochoty na slodkie tak teraz w ciąży niesamowicie...staram siejednak nie jesc zbyt kalorycznie ale słodycze to moja zmora...

Mykam na obiadek. Ppapaapapa

Make_Up istka śłiczny brzuszek, ładnie wyglądasz.

A i wam dziekuje za miłe słowa na temat mojego olbrzymiegio brzucholka

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 16:58   #357
make_up_istka
BAN stały

Justine dziękuję )
LadySith to zaręczynowy pierścionek (tylko niewyraźnie wyszedł. Obrączka (narzeczeńska póki co) na drugiej ręce Jeszcze nic z palców nie zdjęłam, choć codziennie kontroluję czy mi nie puchną bo jak zaczną, to zamierzam ściągnąć wszystko, żeby potem problemów nie było na razie jednak oprócz brzucha i odrobinę piersi nic mi nie przybyło

Mnie męczy strasznie to jedno żebro - TŻ mówi że widać jak odsłonię brzuch, bo lekko odstaje od pozostałych no i te plecy - tak nad nerkami po jednej str kręgosłupa cholerka i nie wiem czemu. Bardzo bardzo chcę już ten styczeń żeby już urodzić... Nic nie robię a padam na ryjek - dopiero 18:00

Wstawiłam pranie - pościel, ubranka od mamy i flanelowe pieluszki. Tetra już się do pralki nie zmieściła Jutro będę dzielnie prasować...
Stary 2010-12-05, 17:02   #358
gosiaczek071
Zakorzenienie

mnie mlody tak w zebra kopie ze nawet jak leze to czuje baaaaaaardzo i az sie budze. siln chlop

mi sie strasznie czas dluzy meza nie ma, sama jstem z corka... chyba jej nie wykapie dzis, no bo jAK
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 17:13   #359
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
Rewelacyjny płaszczyk nie dziwię się że nie mogłaś się oprzeć

To siedzenie w domu jest niezbyt dobre, wiem po sobie na 2 tygodniowym zwolnieniu przytyłam prawie 5 kg teraz z większą chęcią pomykam do pracy niż kiedykolwiek
zależy jak się w domu siedzi;-) Ja dopiero od miesiąca bardziej siedzę, niż wychodzę. A tak wychodziłam rano i wracałam po południu na obiad z TŻem;-)Jezdziłam, kupowałam, załatwiałam, odwiedzałam. Po 3 miechach leżenia i oszczędzania;-)

Stary 2010-12-05, 17:17   #360
mysiopez
Zadomowienie

dziewczyny dajcie mi jakiś przepis na ciaasto.. chciałam bym coś nowego upiec, ale poziom trudności: łatwy-średni

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości