|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
BAN stały
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Brzuszek z początku 34 tyg.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
BAN stały
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() P.S. Mam dla mojej identyczną bluzeczkę ![]() A z tymi emolientami to nie jest tak, że na pewno coś się stanie ze skórą dziecka po ciekłej parafinie. Tak jak nie każdą z nas coś zapycha. Ale bardzo prawdopodobne, że skórka będzie bardziej zatkana i coś się może pojawić, bo nie oddycha. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powiedział że gdy będzie miała kolejne dziecko niech się zaopatrzy w mydełko, jakiś płyn typu Hipp, Nivea a po kąpieli oliwka............ tak było zawsze i dzieci nie miały problemów ze skóra a teraz mamy stosują różne specyfiki i sa zapalenia skóry tak jak okazało się u jej synka.............także ja na pewno ich nie będe stosowała samowolnie od urodzenia Sara jest piękniutka ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv730y6j3jyp.png ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png 09.09.2009 ![]() Edytowane przez Enia_ Czas edycji: 2010-12-05 o 11:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Zadomowienie
|
Już nie długo Wasze Maleństwa będą tak na Was patrzeć swoimi ślicznymi oczkami
![]() Właśnie wylicytowałam Misia z fundacji TVN ![]() Będę miała dla Sary ![]() ![]() Z kosmetykami jest tak, że im mniej tym lepiej. Ja na razie używam tylko płynu do kąpieli i Bephantenu na pupę raz Linomagu na wysuszoną skórkę na stópkach (chociaż po dwóch razach użycia, skórka jest już śliczna) Nie oliwkuję i nie maziam żadnymi dodatkowymi kremami czy zasypkami. Co za dużo to nie zdrowo ![]() Do noska z kolei pryskam wodą morską NoseFrida, bo Mała często kicha, co może być spowodowane suchością.....dziwne bo mamy w sypialni nawilżacz. Ktoś pytał o przemywanie oczek, najlepsza jest przegotowana woda lub rumianek (ale to kiedy coś się z oczkami dzieje). Nie ma sensu kupować soli fizjologicznej.
#335 |
BAN stały
|
Oj, z rumiankiem trzeba uważać, bo potrafi pięknie podrażnić oczy. Często lepsza już okazuje się po prostu czarna herbata.
Aha, co do zasypek - ja nic nie kupuję. Jak coś to mąka ziemniaczana pójdzie w ruch - podobno niezastąpiona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
MARIKA.S śliczna Sarunia
![]() make_up_istka ładny brzusio, tylko dlaczego ja sobie Ciebie wyobrażałam jako brunetkę, a nie blondynkę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki! Nie nadrabiam bo chce spędzić niedzielkę z mężem w łóżeczku
![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/posciel19-ele-120x...336067495.html wybralismy wzór "dobranocka różówa" Fajny zestawik, tam jest dosłownie wszystko. Jestem zadowolona z zakupu ![]() Zakupiłam też sobie koszule do szpitala, nie wiem tylko czy nie przesadziłam bo jedną zamówiłam aż rozmiar XXL ale stwierdziłam, że lepiej miec większą luźniejszą niz obcisła a że brzuszek mam duży to myślę,że bedzie ok. A drugą XL ( to w razie jakby brzuszek o porodzie szybko zleciał ![]() ![]() Dobrze, że kupujemy teraz pościel, bo przeciez trzeba ją jeszcze poprać, poprasowac..a mieliśmy kupic w styczniu a nie wiadomo jak będę się czuła. Ale dzis nad ranem złapał mnie megabolesny skurcz łydki...jak się wydrłam obudziłam męża, ale miał stracha..chyba myślał, że rodzę ![]() ![]() ![]() ![]() Ale swoją drogą, skąd ten skurcz, przeciez biorę aspargin..może pomaga, bo faktycznie 2 razy mi sie dopiero zdarzył..a jak bym miała takie pobudki co noc ![]() ![]() ![]() Jesuis dziekuje za nr tel. Już sobie zapisałam. ![]() To wracam do wyrka jak leżec to leżeć. A jak tam Gosiaczkowi się leży??? Ja trochę sobie odpuściłam, bo to do jednych dziadków trzeba było pojechać, to do drugich to do teśćiów, wczoraj byliśmy w Pile bo chrześnica męża miała urodzinki i jeździmy tam co roku...ale juz koniec od dziś leże i tak cały następny tydzień. Będę wstawała tylko obiadek ugotować i ewentualnie raz dziennie naczynka pomyć i pranie wstawic i po godzinkce dziennie bede prasowac bo tyle tego a ja sie nie wyrobie...i znów się nazbierało roboty..aj wez tu człowieku leż... Miłej niedzielki.
#338 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 | ||||
Zakorzenienie
|
pieluchy: ja z kolei bede bronic pieluch dAda. uzywalam sporadycznie bo wole pampersy ale u nas i mojej siostry dziecka nie odparzyly, ale corka byla juz starsza. niemowleciu bym nie kupila a;e dziewczyny, wielokrotnie bylo podkreslane, ze kazde dziecko reaguje inaczej na dany produkt. jedne dzieci maja uczulenie na huggies, inne na pampers inne na dada. trzeba probowac na dziecku, to samo z kosmetykami.....
Cytat:
Cytat:
NIe ma co NA STARCIE zakladac ze dziecko bedzie miec wysuszona skore Np. moja corka nie byla za nowordka smarowana NICZYM, zadnym balsamem po kapieli. zaczelam ja smarowac teraz (ma prawie 3 lata) jak jej wyszly suche placki po uczuleniu na maslo. i smaruje ja emolium, bo oillatum w formie balsamu jej nie przypasowal. Cytat:
Cytat:
wlasnie wyzej napisalam, moge sie smarowac parafina 100% i nic mi ni jest a skora nadal sucha. ![]() ja mam poki co: * malutki sudokrem, choc przy hani prawie nie uzywalam, na nia nie dzialala za specjalnie, bede uzywac na duze odparzenia i zaczerwienienia * oillatum 64% do kapieli, KUPILAM BO DLA CORKI TEZ UZYWAM, JESLI BEDZIE POTRZEBA BEDE MLEMU DOLEWAC DO KAPIELI, TO JEST EMULSJA CO SIE WLEWA DO wody, sorry caps lock mi sie wlaczyl * szampon oillatum bo byl w zestawie chce dokupic: * bepanthen do smarowania pupy, zamiennie uzywany bedzie z alantanem (bo cenowo bepanthen drozszy, a u nas soe doskonale sprawdzil i ten i ten) a duzo go schodzi * do smarowania twarzy na mroz nivea lub penathen (chyba penathen) * zel do mycia cialka chyba penathen jesli mlodu nie bedzie miaL PRZESUSZONEJ SKORY TO NIE BEDE NICZYM SMAROWAC ANI TWARZY ANI CIALKA (znow caps lock, przepraszam) ------------------- my juz mamy pomalowany pokoj malego!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() justine, 4 dzien juz leze i mam dosc... w zasadadzie wstaje tylko na siku i rozruszac kosci ale 90 % czasu leze, tak mi kazal gin. Nie bede podwazac jego zalecen bo chce donosic chociaz d 36 tyg. a ty z jakich wzgledow lezysz? moja szyjka jest miekka i ma 1,87 no i ten pessar. za 1,5 tyg eizyte mam to zobaczymy Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2010-12-05 o 12:28 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Zadomowienie
|
ja na początku będę używała zwykłego mydełka dla dzieci nivea - tak mi mama polecała i tak samo położna, im mniej tym lepiej;
jak się skóra przesuszy gdzieś - to w tym miejscu oliwka, a jak będzie bardzo sucha to mam emolium i wleję troszkę do kąpieli; ja nie byłam smarowana jak byłam mała - mamy znajome natłuszczały dzieci ciągle i przesadnie a potem skóra już bez tego nie mogła istnieć; trzeba pozwolić jej się zaklimatyzowac na tym świecie i nie przesadzac z niczym ![]() Rany, jak ja bym chciała już wycałować, wyprzytulać...wytarmosić, ukochać Grzesia, pogłaskać po główce, ponucić mu...poleżeć z nim na brzuszku.
![]() |
#342 |
BAN stały
|
Gosiaczku no tak, ja rozumiem że jak dziecko czy ty masz problemy z suchą skórą to warto używać parafiny. Nie ma sensu używać jej tak po prostu, na zapas. Sama w sobie potrafi zdziałać cuda - np. ciekła ciepła parafina na suche dłonie - ale tylko jeśli coś się dzieje
![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Ja też już bym chciała mieć małą na świecie i po ciuchu troszkę zazdroszczę już MARICE, ale wiem że dla mojej to jeszcze za wcześnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
ja biorę Magne B6 też o przedłużonym uwalnianiu
![]() |
#344 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękować ![]() ![]() ładna ta sukieneczka, taka raczej dopasowana bedzie, ja już z kupem sukienki nie ryzykuje bo kupiłam jedną taką na ciąże i po ciąży i wyglądam w niej jak w worku ziemniaków (odcinana pod biustem i dłó raczej taki lejący się), jeszcze jak brzusio był mały to ok ale teraz... jedynie nadaje się żeby ją uciąć i zrobić tunike albo zostawic na po.... no nie mogę się na nią napatrzeć normalnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Wtajemniczenie
|
Marika Twoja córcia jest przecudna
![]() mi Moja dziś sie śnila ![]() ![]() pieluch Dada tez uzywalam i byly ok, dla mnie najgorsze to belli ale 1 nie mialam, a jak ur Kamilka to 43 pampresy poszlo mi w 3-4 dni, takze do szpitala mialam dokupowana druga paczke i kupujcie 1 jesli kupujecie pampersa, bo ona maja specjalne siateczki czego 2 juz nie maja... moj ur sie z waga 3200 i naprawde miesiac uzywalam 1
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie mi nie przepisał mg przy żelazie, dopiero przy fenoterolu na ostatniej wizycie
![]() Chodzisz dalej w obrączce? w dodatku na środkowym palcu? podziwiam ![]() Sara cudna ![]()
#348 |
Zadomowienie
|
Witam się niedzielnie
![]() pisałyście o rozstępach i moge się pochwalić ze póki co nie mam żadnego a boje sie strasznie bo mam i figure i cere jak mama a ona to poorana jest rozstępami ale wszystko przede mną ![]() ![]() co do sukienek to ja niby też przytyłam tylko w brzuszku a i biust mi się powiększył ![]() ![]() ![]() mam też nadzieje że gin we wtorek powie mi że moge do pracy wracać ![]() Marika wklejaj jak najwięcej zdjęć Sary- tak miło się na nią patrzy ![]() a na te rzadkie kupki to ja znalazłam takie wkłady do pieluszek: http://allegro.pl/wkladki-do-pieluch...341224522.html |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
a ja w ogóle nie puchnę, nic a nic
![]() Nie mogłam- musiałam.3-6 mies, więc akurat na wiosnę//fota z aukcji
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mariko - nie mogę się napatrzeć na Sarkę ![]() ![]() Co do ciążowych dolegliwości: - rozstępy - u mnie brak (oby tak już zostało ![]() - puchnięcie rąk i nóg - nic mi nie puchnie, jak na razie, noszę wszystkie pierścionki, nogi wchodzą w wąskie kozaki; - ból pleców - tu niestety jest gorzej, od kilku dni bolą mnie plecy w okolicy łopatek, nie wiem, czy to przez minimalny wzrost piersi, czy od ćwiczeń na sr; - skurcze brzucha - właściwie codziennie czuję "stawianie się" macicy, czasami raz, czasami dwa dziennie, biorę magnez, na tym etapie ciąży to normalne jest, skurcze nie bolą, mijają po kilku sekundach - waga, czyli największa zmora moja od połowy listopada stoi w miejscu, chociaż nie łudzę się - do stycznia ne pewno jeszcze przytyję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#354 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mąż mi to szybko podliczył 11tygodni do rozwiązania x 2kg = jeszcze 22kg ![]() Edytowane przez agape Czas edycji: 2010-12-05 o 15:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#356 |
Zadomowienie
|
Mężuś robi obiadek, więc zajrzałąm na chwilkę
![]() Mariko Sarunia jest prześliczna ![]() ![]() ![]() ![]() Gosiaczku ja musze leżc ze względu na zbierającą sie w organiźmie wodę a co za tym idzie moja waga gwałtowanie rośnie a ja puchne ![]() ![]() Dzis cały dzień leże, mężuś kolo mnie chodzi ale wieczorkiem jedziemy do dziadków po siostre moja i do Tesco coś dokupić jej do paczki mikołajkowej( to oczywiście zanim ją odbierzemy ![]() Ale od jutra nigdzie nie ruszam sie z domku i zamierzam tak rzez cały tydzień wytrwac i jak najwiecej leżec do nastepnej wizyty tj.20 grudnia...chociaz tez sie martwie jak tam bedzie z moja waga bo leżeć i jeśc to chyba tez nic dobrego...zwłaszcza ze nie mogę sobie odmówić słodkiego... ![]() ![]() Mykam na obiadek. Ppapaapapa Make_Up istka śłiczny brzuszek, ładnie wyglądasz. ![]() A i wam dziekuje za miłe słowa na temat mojego olbrzymiegio brzucholka ![]()
#357 |
BAN stały
|
Justine dziękuję )
LadySith to zaręczynowy pierścionek (tylko niewyraźnie wyszedł. Obrączka (narzeczeńska póki co) na drugiej ręce ![]() ![]() ![]() Mnie męczy strasznie to jedno żebro - TŻ mówi że widać jak odsłonię brzuch, bo lekko odstaje od pozostałych ![]() ![]() Wstawiłam pranie - pościel, ubranka od mamy i flanelowe pieluszki. Tetra już się do pralki nie zmieściła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
mnie mlody tak w zebra kopie ze nawet jak leze to czuje baaaaaaardzo i az sie budze. siln chlop
![]() mi sie strasznie czas dluzy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
zależy jak się w domu siedzi;-) Ja dopiero od miesiąca bardziej siedzę, niż wychodzę. A tak wychodziłam rano i wracałam po południu na obiad z TŻem;-)Jezdziłam, kupowałam, załatwiałam, odwiedzałam. Po 3 miechach leżenia i oszczędzania;-)
![]() |
#360 |
Zadomowienie
|
dziewczyny dajcie mi jakiś przepis na ciaasto.. chciałam bym coś nowego upiec, ale poziom trudności: łatwy-średni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.