![]() |
#331 | |
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar XXI
Nie jesteś
![]() Nie wiem, dlaczego, ale Wam nie wierzę ![]() ![]() A to faktycznie działa, czy tylko taki fancy gadżet? ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Nindżopesz
|
Stalowe?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Doczytalam o mydle, chyba to jakas slit zoneczka pisala: "Przyrządzało się rybkę? Kroiło się mięsko? A teraz rączki tak jakoś dziwnie pachną? Nie lubimy takich zapaszków". |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
W autobusie zawsze mi ustępowali i to sami z siebie, ale w kolejkach nie. A teraz, kiedy jestem z Guciem i rozbijam się z Nim po mieście po perfumeriach, zawsze ludzie są dla mnie bardziej wyrywni do pomocy, niż bym chciała- a to drzwi przytrzymają, a to wózek zniosą po schodkach. Nie narzekam.
#334 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój P. też firmował swoich rodziców, nie znał się wtedy zbyt na interesach i studiował, a oni prowadzili byznes pożal się pan bóg. Szło coraz gorzej, więc rzucił studia i wziął firmę za łeb, w międzyczasie się pobraliśmy. Niestety nie udało się wszystkiego wyprostowac, długi wiszą ![]() ![]() Fav rób co możesz żeby nie zabrnąc tak daleko jak my, uwierz mi 25 tyś. to nie jest dużo, poradzicie sobie z tym ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() piękna suczka ![]() urodziła się w zaprzyjaźnionej hodowli, jest przyrodnią siostrą mojej Fanaberii (ten sam ojciec). Miała jechac do Belgii, zaklepana zaraz po urodzeniu, ale okazało się, że wyrosły jej krzywe ząbki, czyli niewystawowa i belgowie zrezygnowali. Znajoma szuka dla niej domu idealnego ![]() Ale P. powiedział stanowcze nie ![]() w sumie to sama nie jestem pewna na 100%, ale serce zabiło mocniej ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
bajdełej, mi ostatnio babcia ustąpiła miejsca w tramwaju
![]() "pani usiądzie! ja zaraz i tak wysiadam!" W zeszłą środe... damn, musiałam naprawdę fatalnie wyglądać po utknięciu na 2 h w zimnym pociongu ![]()
#336 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#337 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
o temecik kultureczki w autobicukach i urzedzikach
![]() Ja nie narzekałam (w cionszy i po) i się nie żaliłam, z buzia się urodziłam to jej używałam jak potrzebowałam. Nie rozumiem jerczeniz ze nikt cieżarnej nie ustepuje itp. A co ciąża głos odbiera ze nie można poprosić? Mi nie odstąpiono tylko 3 razy (a przez 8 miesięcy codziennie do i z pracy jeździłam autobus+pociąg). Te 3 razy tak ładnie to skomentowałam ze osobniki wysiadły na następnym przystanku bo autobus się z nich śmiał. W kolejkach/urzędach/na poczcie nie stałam. Głośno obwieszczałam zem w ciąży i szłam od razu do okienka/pokoju/kasy. Nikt nigdy nie zaprotestował. Nie rozumiem wiec (do nikogo konkretnego to sie nie odnosi) ciężarnych narzekających na to ze nikt ich nie przepuszcza miejsca nie ustępuje itp. No i znów miast konkretów strzeliłam bełkocik. Ale przerabiam temat ciąży teraz na bieżąco. Koleżanka z którą chodzę codziennie na spacery jest akurat zacionżona (świezytko 6 tydz.).
#340 | ||||
ʞɐɯǝuɐ
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() i działa? Cytat:
Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#341 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#342 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Odpowiedz odmowna przecież nikomu krzywdy nie zrobi. Za spytanie o ustąpienie miejsca tez nikt nic kobiecie nie zrobi. Owszem do komentarza trzeba być złośliwym, ale ja akurat taka być potrafię zwłaszcza jak mi facet siedzący na miejscu dla ciężarnych stwierdza ze tez jest w ciąży albo ze "ciąża to nie choroba". I rozumiem ze ktoś może się krępować poprosić czy zapytać o miejsce, ale nie rozumiem wtedy narzekania ze nikt nie ustąpił. A właśnie o takie osoby mi chodzi narzekające ale nic same nie robiace w celu osiągnięcia tego o co im chodzi.
![]() |
#343 | ||
Zakorzenienie
|
Toć prawda
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Też bym wzięła drugiego, trzeciego i czwartego ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
grozi wypollizowaniem
|
nie wiem jeszcze nie rozpakowałam Cytat:
![]() nom kakie: http://dukapolska.com/katalog-produktow?q=myd%C5%82o . ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- i ja nie narzekam ze mi nikt nie ustąpił, po prostu od tego czasu tez nie ustępuje, co sie bede wygłupiac skoro wychodzi ze jednak nie ma takiego zwyczaju w Polsce.... a prosic nie prosiłam, bo i bez proszenia słyszałam komentarze i to niewybredne...
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-12-07 o 19:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 | ||
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Moja koleżanka, obecnie w połowie ciąży, nie prosi ale za to robi taki myk: rozpina kurtkę z jednoczesnym westchnięciem i położeniem ręki na brzuchu ![]() Działa ![]() Cytat:
Pytam bo się mocno zastanawiam nad drugim kotem, na wiosnę po przeprowadzce oczywiście, ale kompletnie nie wiem jak Kluch by zareagował.. Inne koty widziała tylko przez pierwsze trzy miesiące życia i niecały rok później, jak mieliśmy przez 2 tygodnie miesięcznego kociaka na tymczasie, a tak to sama i sama.. Innych ludziów nie akceptuje tylko mnie, nie wiem jak byłoby z innym kotem, a przecież nie wezmę kota tylko na trochę żeby sprawdzić.. PS: jak sprawy alergiowe?
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 | |
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
![]() a masz gdzieś fotkę? nie, na razie nie, my się uczymy obsługi 1 koty na razie ![]()
![]() |
#347 | |
Zakorzenienie
|
Nie pamietam to były raczej takie spontany w stylu:
objechania gościa wzrokiem i na cały regulator stwierdzenia "o nie zauważyłam ze pan tez jest w ciąży" czy "ma pan/pani racje ciąża to nie choroba ale ograniczenie umysłowe już tak wiec proszę siedzieć". Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam (jak dobrze się czuję) nie ustąpić miejsca: staruszkom, ciężarnym, matkom z małymi dziećmi czy inwalidom. To ze ktoś prezentuje brak kultury to nie oznacza ze ja muszę sie zniżać do jego poziomu (choc czasami mi sie to zdarza jak ktos jest wredny). I nie chodzi mi tylko o ustępowanie miejsca a ogólnie.
![]() |
#348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Polsce nie ma zwyczaju być dobrze wychowanym i pomagać, to nie będziesz się wygłupiać??? i, jakby co, kobiecie w ciąży nie ustąpisz? Przepraszam, może nie powinnam tak pisać, poniosło mnie, no ale nie mogę, nie mogę! Wybacz. Mistrzyni kodeksu pracy tak pisze???? Albo masz rozdwojenie jaźni albo nie wiem, co.
![]() |
#350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wychodzę z założenia ze jak się spytam to dostanę coś lub nie, a jak się nie spytam to nie dostanę na pewno. Alez koleżanka "prosi" tylko robi to nie werbalnie. Tez tak robiłam tzn. sie rozpinałam (i w 95% ktoś wstawał).
![]() |
#351 | |||
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ale ja nie ustępuje tylko wrednym babom w sile wieku (nie napisałam? ) tym sapaczkom i komentowaczkom-tak- mam uraz i sie odgrywam
![]() |
#353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja to tez nie lubię tych chrząkaczek ![]() Ostatnimi czasy odstawiam patent mojej Sis. Jak taka nadepną stanie i chrząka to ja wyciagam pudełeczko z torebki i się pytam: "Chce pan/pani Cholinex?". ---------------- O i przypomniało mi się. Najgłupszy tekst jaki w ciąży usłyszałam. W jadącym pociągu: "Czy mogła by pani stad wyjśc z tym noisem?". (akurat z goraca pekło mi naczynko i nie żeby siurało w około tylko tak delikatnie mi może 1 kropelka wciekła). A jakiś student do tej kobiety odpalił: "A życzy pani sobie bym wyprowadził żonę przez to czy tamto okno".
... I chłodną żmiją świt dżunglowy Wpełza do jamy, A w dżunglach wilgoć mszy grobowej, Dym kadzidlany. ... czarne kredki Edytowane przez Eenax Czas edycji: 2010-12-07 o 19:47 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Jak byłam w 9 tym miesiącu to mi staruszki potrafiły "wisieć" nad głową i wzdychać w sensie,że ja siedzę,a one biedne stoją
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na widok kogokolwiek obcego (czy to człowiek, czy pies, czy kot) wpada w furię, a początkowe wizyty u nowego weta to był horror i koszmar ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A jak u Was? Dzisiaj odwiedziła nas wolontariuszka z WWF - aktualnie zbierają środki na biedne irlandzkie konie... ![]() ![]()
"Są takie chwile, gdy się nie śmie badać swej własnej duszy, bo się człowiek lęknie, że ani jednej nie znajdzie w niej struny, co potrącona, jeszcze czysto dźwięknie." Edytowane przez Szara Róża Czas edycji: 2010-12-07 o 19:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#356 | ||
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja sie krepuje, ze wygladam zbyt zdrowo/silnie zeby prosic bo zaraz mnie ktos opitoli i w sumie wole wysiasc jesli sie zle poczuje i poczekac na nastepny autobus. Inna sprawa, ze nie wybieralam sie ostatnio w dlugie trasy. Na szczescie poki co zdarzylo mi sie slabnac 3 razy w dogodnych okolicznosciach - czyli juz na przystanku, za drugim zamachem akurat miejsce sie zwolnilo a za trzecim zwyczajnie szlam wiec rozsiadlam sie na krawezniku ![]() ![]() A co do ustepowania, mnie wkurza, ze ja ustepuje a faceci zazwyczaj nadal siedza udajac gluchych i slepych. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Nie znoszę zajęć wieczornych, szczególnie zimą... Co do babć w tramwajach, to ostatnio mało co nie zgłupiałam. Siedzę sobie i na jednym przystanku wsiada masa geriatrii. Jedna taka stanęła nade mną. No to wstaję i mówię do niej proszę, pani siądzie. Spodziewałam się standardowej reakcji, kiedy ta mnie złapała i cisnęła z powrotem na to krzesło z tekstem dziękuję bardzo, ja tylko trzy przystanki jadę, proszę się nie fatygować. I stała 15 minut... |
![]() ![]() |
![]() |
#359 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() bendem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=274 2 się obsługuje łatwiej, bo się sobą zajmują ![]() oooo poczytałam o ciążowych tekstach komunikacyjnych ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#360 | ||
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Cytat:
u nas na razie też ok, z RC Hypoallergenic przeszłam na Orijen i nic, tzn. czasem się drapnie ale nic złego się nie dzieje. czyli jakby uczulała ale nie przekracza pewnego progu. no i właśnie nie wiem co robić, bo na hipoalergicznej kota się zakłacza, może teraz przez zimę pokarmię Orijenem bo lepszy skład itp. ale na wiosnę na wszelki wypadek będę mieć przygotowaną pakę hipoalergicznej..
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.