Ostatnio testowałam - cz. III - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-23, 15:55   #331
Pin up girl
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III

Crystal Noir - kiedyś były takie perfumy Avonu, Flower by Cynthia Rowley czy jakoś tak... No, to CN jest szlachetniejszą i bardziej skoncentrowaną ich wersją na mojej skórze. Tona lilii w słodkim kurzu z lekka męsko zalatująca i nic więcej...
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 18:20   #332
Ana_P
Raczkowanie

Mój test trochę nie na czasie AA Angelique Lilas- bardzo ładny, delikatny, świeży, ale skandalicznie nietrwały zapach. Po ok. 1,5 godziny nie czułam na nadgarstku NIC. Szkoda
Stary 2011-02-23, 18:32   #333
Dominkab
skacze bryka i wiruje ...

Montale Full Incense - kadzidło typowo kościelne, ale niesamowicie chłodne i mocno metaliczne. Pachnie metalową kropielnicą i igliwiem. To coś pomiędzy Artek Standard a Avignon CdG. Z czasem traci metaliczność, ale nie traci igliwianego wypełnienia i chłodnego powiewu, a zyskuje delikatna nutę spalonych kadzidlanych grudek Piękny i bardzo przestrzenny. To dużo piękniejsza i większa katedra niż Avignon.

elska

flickr

Moment Uchwycony

Edytowane przez Dominkab
Czas edycji: 2011-02-23 o 20:46
Dominkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 18:55   #334
papug
Rozeznanie

Gres Cabochard Wstyd się przyznać, ale wcześniej nie miałam okazji wąchać, a to klasyk. I jestem zaskoczona i zafascynowana. Nie mogę uwierzyć, że tak ładnie współpracuje z moją skórą, bo szypry mnie nigdy nie lubiły. Nie mogłam oderwać nosa od nadgarstka, dawno nie wąchałam czegoś tak kobiecego, zadziornego i seksownego. Zapach kojarzy mi się z zadymionym, ale eleganckim wnętrzem, koncertem jazzowym, koniakiem, drogim samochodem ze skórzaną tapicerką To bardzo zdecydowane perfumy, ale zarazem podkreślające kobiecość. Chyba chcę własną flaszkę Ostatnio przeżywam fascynację zapachami z wyraźną nutą skóry, a Gres właśnie taki jest
papug jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 19:05   #335
teclo
Raczkowanie

Dziś, wreszcie - Santal de Mysore Lutensa
Na początku...no cóż, muszę to napisać... zapach bardzo, bardzo znajomy (tu chwila namysłu) i mam!! Uwaga: krupnik mojej babci
Podsunęłam nadgarstek pod nos mojemu chłopu i co słyszę?
"Co to jest? Koperek?"

Dobrze, że po pewnym czasie pojawia się drzewo sandałowe, jakiego oczekiwałam. Ciężkie i gorące... Ten zapach niemal parzy! (i nie, nie jak gotująca się zupa)
teclo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 19:21   #336
Gipssis
Wtajemniczenie

Piszac tego posta licze na Wasza pomoc kochane Moim ulubionym perfumem jest od 10 lat Hugo Boss Deep Red,naprzemiennie z Hugo Women.Z Nowym Rokiem nie chce juz uzywac tych perfum i od 2 miesiecy zamawiam i testuje probki doprowadzajac sie tym samym do bankructwa Na chwile obecna przoduje Calvin Klein The Beauty jak i Burberry The Beat Lubie zapachy troszke ciezsze i slodkawo-owocowe. Burberry London tez mi sie podobal,ale to typowo na lato zapach. Vikto&Rolf Flowerbomb tez jest piekny,ale cena zabija
Co jeszcze Waszym zdaniem jest wartego uwagi? Testowal ktos zapachy Joopa? Nie wiem czy ryzykowac i zamawiac,bo wiekszosc probek lezy w szufladzie tak mi nie pasuja!
Stary 2011-02-23, 20:13   #337
201605090956
Konto usunięte

Lamborghini Esplosivo Men EDT - ideał Leśny, drzewny, ale świeży. Nie wysładza się. Zapach pianki do golenia Nivea dla niego (łagodnej). Lepszy od Gucia - mówię serio. Ideał. Graal. I mój tata go ma, więc będę go brać. Ideał pod każdym względem - moc, siła, leśność z drzewem i przyprawami. Ostrawy. Prosty flakon. Wizja - jestem na polu bazylii, wącham ją z krzaka, obok rosną inne przyprawy, gdzieś jest wetiver. Pięknie
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 20:36   #338
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera Pokaż wiadomość
Lamborghini Esplosivo Men EDT - ideał Leśny, drzewny, ale świeży. Nie wysładza się. Zapach pianki do golenia Nivea dla niego (łagodnej). Lepszy od Gucia - mówię serio. Ideał. Graal. I mój tata go ma, więc będę go brać. Ideał pod każdym względem - moc, siła, leśność z drzewem i przyprawami. Ostrawy. Prosty flakon. Wizja - jestem na polu bazylii, wącham ją z krzaka, obok rosną inne przyprawy, gdzieś jest wetiver. Pięknie
Smaka robisz! Las, przyprawy, wetiwer

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 20:47   #339
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Smaka robisz! Las, przyprawy, wetiwer
To bardziej w przyprawy typu bazylia - daje mu ostrość. Nie orient a lekką ostrość. Ale jest tam i cynamon..
Stary 2011-02-23, 21:20   #340
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
To bardziej w przyprawy typu bazylia - daje mu ostrość. Nie orient a lekką ostrość. Ale jest tam i cynamon..
Bazylię i jej podobne też lubię

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 22:46   #341
Halkatlah
Raczkowanie

Cytat:
Kupiłam tacie na urodziny . Miałam zadanie bojowe dobrać mu zapach i padło właśnie na ten. Przyjemny, pikantny tak jak mówisz. Tzn Graalem może bym go nie nazwała ale fakt, że po testowaniu miło mi się nim chodziło cały dzień. Ale bazylii tam nie czuję...
W tym przedziale cenowym Lamborghini wg mnie dają radę.
Halkatlah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 23:49   #342
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Halkatlah Pokaż wiadomość
Kupiłam tacie na urodziny . Miałam zadanie bojowe dobrać mu zapach i padło właśnie na ten. Przyjemny, pikantny tak jak mówisz. Tzn Graalem może bym go nie nazwała ale fakt, że po testowaniu miło mi się nim chodziło cały dzień. Ale bazylii tam nie czuję...
W tym przedziale cenowym Lamborghini wg mnie dają radę.
Tak. Ja już od dłuższego czasu szukałam czegoś męskiego, co nie będzie mieć słodkiej końcówki i znalazłam. Teraz chyba awansuje na Signature Scent mój
Stary 2011-02-24, 08:50   #343
hey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dominkab Pokaż wiadomość
Montale Full Incense - kadzidło typowo kościelne, ale niesamowicie chłodne i mocno metaliczne. Pachnie metalową kropielnicą i igliwiem. To coś pomiędzy Artek Standard a Avignon CdG. Z czasem traci metaliczność, ale nie traci igliwianego wypełnienia i chłodnego powiewu, a zyskuje delikatna nutę spalonych kadzidlanych grudek Piękny i bardzo przestrzenny. To dużo piękniejsza i większa katedra niż Avignon.
ciekawe, ciekawe...musze dopisac do listy "do poniuchania"

Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera
największa Guciomanka to mówi kuniec świata....

...ale musze przetestowac przy okazji
hey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 12:11   #344
zania
Matka buldoga

Notorious - Ralph Lauren: ciezki zapach. Czuje 2 nuty: cytryne z miodem. Nie wiem jakim cudem, bo nie ma ich w skladzie
Przytlaczajace. Az glowa boli.
Stary 2011-02-25, 13:14   #345
Pin up girl
Zakorzenienie

Clandestine, Guy Laroche - kolejny gęsty, zawiesisty zapach sprzed ponad 20 lat. W otwarciu atakuje mocną nalewką, jakby migdałową, ale na 100% nie jestem pewna czy to migdał, aldehydów jakoś nie czuję...
Potem rozwija się w kierunku mocnej, przykurzonej tuberozy z dodatkiem miodowej gardenii. Wszystko w piżmowej powłoce stąd pewnie ten kurz...
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-25, 20:52   #346
LillyS
Zadomowienie

Absolutely Irresistible Givenchy. Mają bardzo fajną nutę głowy, mocne, pieprzne wejście, kobieta z temperamentem, przebojowa, pewna siebie. Szkoda, że tylko nuta głowy mi się podoba. Potem jest skojarzenie z Naomi Campbell - Cat Deluxe With Kisses, który miałam nieprzyjemność posiadać i nie lubiłam go bardzo, więc Absolutely... też odpada. Nieprawidłowa kolejność testowania mi przypadła. Very Irresistible uwielbiam, te róże z koprem są boskie - no a Absolutely... jest zbyt warzywne niestety.
i próbki
tu
LillyS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 21:11   #347
Halkatlah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
Fleur de cristal Lalique w rzeczywistosci flakon nie jest az taki ladny jak na zdjeciach. Zapach poczatkowo ladny, kwiatowy, podobny do Diorissimo ale przede wszystkim w nucie bazy. Mydlany, raczej chlodny, malo slodki. I cholernie nietrwaly i bliskoskorny. A;bo cos z moja skora jest nie tak
Mam podobne odczucia.
Flakon fatalny, nie chce mi się wierzyć, że Lalique to wypuściło. Zapach może niebrzydki ale nic nowego, nic ciekawego i wytrwał na mnie niecałe 3h. Po 4 nie czuć go już wcale.
Halkatlah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 21:43   #348
Dominkab

Rome Made in Italy - kadzidło chłodne, lekko metaliczne, ze słoną nutą, niedużą dozą irysu i dużą kamiennego pyłu, na początku delikatnie skropione mandarynką, pomarańczą i bergamotą, te jednak szybko ulatują. Piękna wodna nuta wypełnia Rome od spodu. Zapach początkowo słonawo-cierpki i bardzo przestrzenny. Ciekawe, że po kilku godzinach przechodzi przemianę w coś czego nie spodziewałam się ani po początkowych nutach ani po rozwinięciu serca. Staje się słodkawą kadzidlaną paczulą z ledwo wyczuwalną nutką ambry. Traci przestrzenność, zbija się w kulkę, ale jakże piękną, puchatą i ciepłą kulkę.

elska

flickr

Moment Uchwycony
Stary 2011-02-25, 21:50   #349
Florens
Zakorzenienie

Cytat:

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-25, 21:51   #350
Dominkab

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
Wezmę na zlota. Tylko musisz przyjechać

elska

flickr

Moment Uchwycony
Stary 2011-02-25, 21:57   #351
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Wezmę na zlota. Tylko musisz przyjechać
na "piechty" przybędę

oj cudownie to brzmi , już nie mogę się doczekać

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 21:59   #352
jowisz
Zakorzenienie

Escale a pondichery: już dawno nic mnie tak pozytywnie nie zaskoczyło. Escale wprowadziło mnie wręcz w stan euforyczny zapach zdecydowanie letni, rześki, energetyzujący. Czuję się dokładnie tak jak na załączonym obrazku Rześka czarna herbata, kardamon, jaśminu nie wyczuwam. Da mnie na lato idealny.
Boski!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Escale_A_Pondichery_Dior_2.jpg (38,0 KB, 41 załadowań)
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 20:28   #353
magsch
Zakorzenienie

Dzisiaj testowalam Purr Kate Perry...ladny,mily zapach,slodko-owocowy-kwiatowy z wyrazna nuta bodajze orchideii i brzoskwini ,choc koncowka nieco paczulowato-waniliowa-tak mi sie skojarzylo ...w sumie przecietny owocowy i taki grzeczny...ogolnie przypomina(dosc mocno) mi C-Thru ,Black Diamond,tyle ze jest bardziej intensywny i dlugo utrzymuje sie na skorze.Mam go juz dobre 6 h.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1276479
magsch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 23:57   #354
justynaneyman
Zakorzenienie

Mam fazę na mydła i zapachy kosmetyczne, a więc:
Femme Lacoste- mydełko, mydelko, zapach, o którym się zapomina, że się go nosi, tylko jakoś tak miło jest, jak podczas kąpieli. Trwałość wydawało mi się, że kiepska, ale kiedy nos "nauczył" się tego zapachu, nie mam już pretensji- czuję go długo.

212 Carolina Herrera- mydło, ale bardziej ekspansywne, piżmowe, jest też jakaś landrynka, ale zręcznie wkomponowana, zapach dość ekspansywny- jak dla mnie, bomba, ale muszę się przyzwyczaić do noszenia, żeby wciąż nie mieć świadomośći, że pachnę czymś niespłukanym z proszku do prania

1881 edt- zawsze bardzo go lubiłam, dla mnie to zapach powietrza z czymś dziwnym, nie kwiatowym, ale jakby xero? jakieś chemikalia? Ja to akurat bardzo lubię, ale wyobrażam sobie, że może drażnić, bo przy pozorach czegoś lekkiego i miłego ma cielistoróżowy pazurek

Contradiction- przypomina mi mydlo w płynie dla dzieci (a konkretnie mojego synka) odbieram go jako lekko słodki, miękki, otulający zapach, który na mnie ma wpływ łagodzący, jakby mnie ktoś głaskał po glowie. Przy tym dość specyficzny- dla mnie to na plus.

Gucci II- no nie wiem, jest bardzo miło, kwiatowo, ale bez przesady, nawet aksamitnie, a potem powoli wychodzi nutka czegoś męskiego, typowego i banalnego- może cedr? Kojarzy mi się z mydełkiem, ale zmieszanym z pianką do golenia. Zachwyt na początku, potem- zastanowienie.

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 04:22   #355
Małgosia791
spin doctor

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Mam fazę na mydła i zapachy kosmetyczne, a więc:
.
A testowałaś D&G te z czerwonym korkiem albo Kenzo Summer?-to dopiero mydełka
Stary 2011-02-27, 10:22   #356
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
A testowałaś D&G te z czerwonym korkiem albo Kenzo Summer?-to dopiero mydełka
Testowałam, ja ich tak nie odbieram- Red zbyt wyzywający i nachalny (lubię go), a Summer raczej kwiatowy- kompozycja, która nie kojarzy mi się z mydłem

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 11:08   #357
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Tak od niechcenia i bez przekonania testnąłem sobie Bossa In Motion Edition.
Ten zapach to kompletna porażka, po pół godziny, max po godzinie kompletnie nic nie czuć. Z początku jest typowo świeżakowaty, chłodny, orzeźwiający, czuć delikatnie pomarańczą, która trochę świdruje. Po kilkunastu minutach zapach się rozmywa i tyle go było czuć.
Już myślałem, że coś nie tak ze skórą czy coś, więc na drugi nadgarstek zaaplikowałem innego świeżucha (L'eau Par Kenzo), minęło ponad 2 godziny i nic nie stracił ze swojej intensywności.
Słabiutki ten Boss, oj słabiutki...
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-27, 11:28   #358
BlueberryMilkshake
Zadomowienie

Cytat:
Gucci II- no nie wiem, jest bardzo miło, kwiatowo, ale bez przesady, nawet aksamitnie, a potem powoli wychodzi nutka czegoś męskiego, typowego i banalnego- może cedr? Kojarzy mi się z mydełkiem, ale zmieszanym z pianką do golenia. Zachwyt na początku, potem- zastanowienie.
Hmm, to ciekawe, moja mama również w Gucci II wyczuwa jakąś męską nutę, a ja za cholerę nie mogę w nich wyniuchać niczego takiego. Dla mnie ten zapach to klasyczny przykład tzw. floral fruity i mimo, że b. mi się podoba, to niestety jest dla mnie zbyt dziewczęcy, a szkoda, bo męski akcent podniósłby jego atrakcyjność w moich oczach.

Edytowane przez BlueberryMilkshake
Czas edycji: 2011-02-27 o 11:29
BlueberryMilkshake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 22:23   #359
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

SMN Patchuli no, no, no kto by pomyślał, że paczula może być tak ciekawa to nie wersja piwniczna, ziemista czy orzechowa ale.... kamforowa, wyraźnie czuje się lekarstwianą nutę, ale przyjemniejszą niż w wydaniu agarowym, mogłabym napisać nawet, że mi się podoba stanowczy unisex, bez kwiatów, zapach mocny, espansywny i oryginalny

kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 22:27   #360
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hey Pokaż wiadomość
c
największa Guciomanka to mówi kuniec świata....

...ale musze przetestowac przy okazji
Guciek ostatnio mi tak czule przemówił, że wygrywa jednak (ech te oczy jego... mrrr )
Cytat:
1881 edt- zawsze bardzo go lubiłam, dla mnie to zapach powietrza z czymś dziwnym, nie kwiatowym, ale jakby xero? jakieś chemikalia? Ja to akurat bardzo lubię, ale wyobrażam sobie, że może drażnić, bo przy pozorach czegoś lekkiego i miłego ma cielistoróżowy pazurek
Moja sis lubi 1881 (damskie)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości