Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-04, 07:51   #331
aja1
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
ee to już wiadomo do kogo pukać
a są zioła na znieczulicę dla mężaw sensie,żeby więcej czułości oddawał
Lubczyk

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 08:17   #332
Tity
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Jok3r no to odpoczywaj sobie. Kiszka, że musisz leżeć, ale może po badaniu okaże się, że nie jest tak źle jeszcze. Trzymam kciuki
ada32 witaj
Dziewczyny póki pamiętam, ten proszek JELP jest lepszy? Czemu kupujecie ten, a nie np Lovelę?
Co do bóli to mnie od kliku dni dalej bolą plecy, zauważyłam, że nie mogę leżeć na płasko. W ogóle dziwnie bo rano i wieczorem jak leżę pobolewa mnie podbrzusze, a jak chodzę w dzień nic mi nie dolega...
Ojej narobiłyście mi smaka na zakupy na all, chyba zaraz zamówię wanienkę i inne rzeczy, których mi brakuje. Ale patyczki i tego typu rzeczy będę pewnie kupować w Rossmanie.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 08:23   #333
iweczka
Zakorzenienie

Witajcie
ja kolejną noc przespałam w połowie....
snią mi się głupoty, męczę się a do tego strasznie bolą mnie nogi
aż podkładałam sobie poduszkę pod nogi, żeby było ciut lepiej.......
mam nadzieję, że już do końca tak nie będzie bo będzie ciężko....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 08:33   #334
coralady
Wtajemniczenie

Ewelga już wiem,że wit. A odpada.Zaraz idę do apteki to popytam co moge używać,a do kosmetyczki w przyszłym tygodniu,więc może coś zaradzi Nie ma juz tak źle,ale po ciąży idę do dermatologa,bo przed ciążą tez coś dziwnego dzialo mi sie z cerą.Podejrzewam u siebie alergię

iweczka ja tez źle sypiam,dziś tez miałam kiepską noc,a musiałam wstac przed 7 do pracy Dodatkowo dzisiaj idę na piersze zajęcia ze szkoły rodzenia,więc wrócę dopiero po 19-ej(jak dobrze pójdzie!).Cięzki będzie ten dzień.

A ja wczoraj z nudów strzeliłam sobie fotkę brzuszkową to sie pochwalę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg liluś.jpg (59,1 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Lilusia1.jpg (68,3 KB, 75 załadowań)
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 08:41   #335
blackrose4u
Wtajemniczenie

śliczny brzusio

a jaką oliwkę kupujecie? Do ciała tak?

To i ja się "pochwalę" dolegliwościami bo wczoraj dałam się namówić na miłóść francuską i przytulanie i brzusio mi stwardiał po tym wszystkim. Napiął się do orgazmu i jakby tak został. Do tego małej nie czuje, a do tej pory harcowała na całego. No i doszło moczenie cyców dosłownie co 2 minuty. Zwariować można. Teraz wstałam i już mi leci. Marwi mnie ten brzuch. Jak myślicie jak do wieczora mała się nie będzie wiercić a brzuch będzie twardy wybrać się na IP?

iweczka też odparu dni bolą mnie nogi jakoś. W nocy podkładam koc pod nogi i idzie zasnąć wtedy

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2011-01-04 o 08:43
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 09:07   #336
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
nuna ja widziałam w sklepach pudełka pampersa, nivea u huggies chyba
To ja chyba ślepa jestem popatrzę jeszcze raz.
Gorzej , że nie ma tych małych w ogóle na parę chusteczek, ostatnio miałam ze Stanów.

Coralady sliczny brzuszek, chyba nic nie przytyłaś
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 09:08   #337
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
nika a ty przez problemy zdrowotne nie możesz chodzić na tą szkołę rodzenia? dzwoniłam dziś do położnej i SR zaczynałoby się w przyszły czwartek, raz w tyg przez 8 tyg. w środę mam wizytę to zapytam się czy mogę, bo jak coś więcej porobie to mam plamienia, i to mnie zastanawia a na SR jednak się ćwiczy.
w SR do której chcę się wybrać wymagają zaświadczenia o braku przeciwwskazań, lepiej faktycznie się spytaj, czy możesz brać udział

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Mam w ogóle książkę angielskiej dr. Hilary Jones "Zdrowie Twojego dziecka"
Tam jest ogólnie o karmieniu, pielęgnacji itd. Natomiast są po kolei opisane objawy,leczenie itd chorób dziecięcych różnego rodzaju i w różnym wieku.
Pożyczyłam ją kiedyś z biblioteki i po prostu przepisałam.
Jak ktoś chętny dajcie meila na pw.
no proszę, to ja chętna

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
śliczny brzuszek i śliczna mamusia

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 09:13   #338
diatoma
Zadomowienie

jestem !!! właśnie wróciłam z glukozy, ciężko było, ale dałam rade bez cytryny, gorzej było po wypiciu;/ najważeniejsze że już po teraz bede cały dzień odsypiać , bo wstałam dziś o 6.30. co za straszna godzina!!! dużo osób sie pytało czy ja cos przytylam, i myślą że się głodzę, kurde bez przesady!!! a szefowa do mnie ten brzuch to ci chyba nie rośnie, może jakbym się bardziej utuczyła to byłby większy,sama nie wiem. ja uważam że jest w sam raz jak patrzę na wasze zdjęcia.
ja muszę na allegro kupić takie kaftaniki na początek, bo w pepco takich nie ma, a teraz nie bede nigdzie na zakupy jechac.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 09:29   #339
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
dziewczyny piszecie co was boli - więc postanowiłam się dołączyć.
a mianowicie boli mnie pod prawą piersią wątroba chyba - codziennie boli i mija zauważyłam że jak się najem to wyskakuje mi taka bulwa-guzek odczuwalny i widoczny nawet dla innych i boli ale po jakimś czasie znika . w nocy nie zawsze ale czasami jak leżę na prawym boku to też ją czuję. i nie wiem co to może być podejrzewam że macica wypycha mi jakiś narząd i podejrzewałam wątrobę ale nie wiem... czy któraś też tak ma ??
macica uciska ci na narządy wewn. i boli ja tak mam codziennie pod lewą piersią a ostatnio pod prawą też przechodzi tylko wtedy gdy poleżę płasko z ręcznikiem pod kręgosłupem

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Jakoś dziwnie mi z myślą, że zostały mi dwa miesiące pracy, mam tyle rzeczy, które trzeba przekazać, uporządkować...
ojoj ja to już się odzwyczailam od pracy ale ja nie lubię mojej pracy przyznaję to szczerze więc dla mnie siedzenie na zwolnieniu jest wybawieniem i dlatego zastanawiamy się czy macierzyńskiego nie przedłużyć czyli iśc na parę miesięcy wychowawczego tylko krucho z kaską będzie na pewno ale wolałabym z dzieckiem pobyć chociaż do roczku zobaczymy jak to wyjdzie w praniu
rozumiem jak ktoś lubi swoją pracę to ciężko się rozstawać

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
odpoczywam Kochana wcześniej jak miałam posprzątać, to męczrnia była, a teraz to sama przyjemność, bo w każdej chwili mogę się położyć i odpocząć chwilkę a tak to na szybko zawsze, bo czasu brakowało. Jutro biorę się za porządki w szafie, muszę poprzebierać pościel, bo mam dużo takiej co nie używam, a zaraz dojdą kocyki i pościel dla niunia, to musi miejsce być
no a jak fajnie jest jak się w domku siedzi nie ma co
a ty uważaj z tą pomocą z PIT-ami bo żeby cię zus nie zastał w pracy
swoją droga matko kochana - dopiero co poprzedni pit składałam jak ten czas leci

Cytat:
Myślałam o apteczce, bo w sumie przeciwgorączkowy dla dzieci mam. Natomiast na bank kupuję:
rumianek - w razie wysypki czy potówek dodaję do kąpieli
Herbatki Plantex - na wzdęcia
Maść majerankową i sól fizjologiczną- na katar
Kwiat lipy - na kaszel
krople miętowe i majeranek - na napar jak jest katar.
juz zapisane ja z tego to tylko rumianek, plantex i sól fizjologiczną chciałam ale dokupię tą reszte - lepiej mieć i niech się nie przydaje a ja mieszkam na wsi i apteka u nas do 17 a do miasta trzeba jechać, więc wolę mieć takie leki w razie w

Cytat:

Mam w ogóle książkę angielskiej dr. Hilary Jones "Zdrowie Twojego dziecka"
Tam jest ogólnie o karmieniu, pielęgnacji itd. Natomiast są po kolei opisane objawy,leczenie itd chorób dziecięcych różnego rodzaju i w różnym wieku.
Pożyczyłam ją kiedyś z biblioteki i po prostu przepisałam.
Jak ktoś chętny dajcie meila na pw.
o kurczę to ja bym była chętna już wysyłam ci dane

Cytat:
nie no śliczna jesteś i te włoski i brzusio mały śliczny

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
To i ja się "pochwalę" dolegliwościami bo wczoraj dałam się namówić na miłóść francuską i przytulanie i brzusio mi stwardiał po tym wszystkim. Napiął się do orgazmu i jakby tak został. Do tego małej nie czuje, a do tej pory harcowała na całego. No i doszło moczenie cyców dosłownie co 2 minuty. Zwariować można. Teraz wstałam i już mi leci. Marwi mnie ten brzuch. Jak myślicie jak do wieczora mała się nie będzie wiercić a brzuch będzie twardy wybrać się na IP?
ale w ogóle się nie wierci? czy po prostu mniej? mała ma moze gorszy dzień ale ten napięty brzuch to lepiej skontrolować.

a i muszę się pochwalić dzwoniłam dziś do szkoły rodzenia i w przyszłym tygodniu mamy pierwsze spotkanie tylko muszę mieć zaświadczenie od gina że mogę ćwiczyć tego nie wiedziałam jutro idę to mam nadzieję że mi da kurczę. jak nie to trudno.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-01-04 o 09:31
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 09:31   #340
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Dziewczyny póki pamiętam, ten proszek JELP jest lepszy? Czemu kupujecie ten, a nie np Lovelę?
.

ja akurat kupuje od lat lovele, ale nie proszek tylko płyn do prania, bo sie lepiej wypłukuje z ubranek
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 09:31   #341
Ewelqa1985
Zadomowienie

blackrose4u mnie lekarz na IP powiedzial ze jak nie bede czula ruchow ok.24h to powinnam sie zglosic na IP dla swietego spokoju bo stres gorzej dziala a zazwyczaj wszystko jest ok

coralady sliczny brzusio jakie ty masz piekne wlosy
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-04, 09:31   #342
n.ik.a
Zadomowienie

Eirene a co to za wózek, znajdz na necie i się pochwal

diatoma tak:/tzn. na upartego mogłabym chodzic tylko na wykłady, ćwiczeń zero...wszystko przez tą szyjkę do szkoły rodzenia chciałam chodzić do siebie do szpitala choc wszystko wskazuje na to, że będę rodzić gdzie indziej - ale ostatnio połozna mi powiedziała, że jedna tura już się kończy a druga zaczyna chyba własnie w lutym...dopytam lekarza na kolejnej wizycie czy moge chodzić czy nie i zadzwonię się zapytac kiedy te lekcje

iweczka sok z lipy jest najlepszy...ja nawet teraz piję do herbatki sok malina z lipą
a co spania ja ostatnio tez mam jakiś meksyk. Zasypiam na lewym boku, z poduchą pod brzuchem a druga pod nogami, bo strasznie rwią. Moja Niunia jak do tej pory w nocy mało kopała tzn. robiła to tak, ze spokojnie mogłam spać a ostatnio zaczyna szaleństwa. Ponadto strasznie cierpną mi dłonie i szlak mnie trafia, bo mam wrażenie jakby mrówki zrobiły sobie bal na moich palcach, no i ciągłe siku. Nawet dla komfortu spania zakręcam grzejnik bo suche powietrze mnie dobija i jak tu rano być wypoczętym

ada witamy

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 09:35   #343
niutka1
Wtajemniczenie

coralady, bardzo zgrabniusi brzuszek ale Ty w ogóle jestes sliczna

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
blackrose4u mnie lekarz na IP powiedzial ze jak nie bede czula ruchow ok.24h to powinnam sie zglosic na IP dla swietego spokoju bo stres gorzej dziala a zazwyczaj wszystko jest ok

zalezy od jakiego miesiąca, od 8 msc jest generalnie mniej ruchów i mniej odczuwalne, ale powinno sie wyczuc chociaż 1 ruch na 6 godzin, jesli przez 6 godzin nie było ani jednego ruchu, nic, zero, to jedziemy na IP, na pewno nie czekamy 24 h, dziecko po tylu godzinach może już nie żyć, sorki, ze tak to zabrzmiało, no ale tak to jest. lepiej pojechac wczesniej i zeby sie okazało ze niepotrzebna panika, niż za póxno i całe życie żałować
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-01-04 o 09:37
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 09:45   #344
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
to takie:
podoba nam się oliwkowy w sumie ale mnie też ten czarny lub czekoladowy sama nie wiem będzie problem

wózek oliwkowo pistacjowy.jpg

wózek oliwkowo wzprzysty.jpg

wózek czekoladowy.jpg

wózek czarny.jpg

zdjęcia są z aukcji ale nie mogę linka znaleźć a zdjęcia mam na kompie

Stary 2011-01-04, 09:56   #345
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Tity, ładny brzuszek

Ja się wreszcie też cyknęłam, to mój brzucholek w połowie 27 tc Rany, poprzednio taki miałam jakoś przed porodem
Super brzusio..taki zgrabniutki.....

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

zalezy od jakiego miesiąca, od 8 msc jest generalnie mniej ruchów i mniej odczuwalne, ale powinno sie wyczuc chociaż 1 ruch na 6 godzin, jesli przez 6 godzin nie było ani jednego ruchu, nic, zero, to jedziemy na IP, na pewno nie czekamy 24 h, dziecko po tylu godzinach może już nie żyć, sorki, ze tak to zabrzmiało, no ale tak to jest. lepiej pojechac wczesniej i zeby sie okazało ze niepotrzebna panika, niż za póxno i całe życie żałować
Mnie polozna powiedziala ze jak po zjedzeniu czegos slodkiego dziecko sie nie ruszy nawet raz przez godzine mam dzwonic

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość

diatoma tak:/tzn. na upartego mogłabym chodzic tylko na wykłady, ćwiczeń zero...wszystko przez tą szyjkę do szkoły rodzenia chciałam chodzić do siebie do szpitala choc wszystko wskazuje na to, że będę rodzić gdzie indziej - ale ostatnio połozna mi powiedziała, że jedna tura już się kończy a druga zaczyna chyba własnie w lutym...dopytam lekarza na kolejnej wizycie czy moge chodzić czy nie i zadzwonię się zapytac kiedy te lekcje

iweczka sok z lipy jest najlepszy...ja nawet teraz piję do herbatki sok malina z lipą
a co spania ja ostatnio tez mam jakiś meksyk. Zasypiam na lewym boku, z poduchą pod brzuchem a druga pod nogami, bo strasznie rwią. Moja Niunia jak do tej pory w nocy mało kopała tzn. robiła to tak, ze spokojnie mogłam spać a ostatnio zaczyna szaleństwa. Ponadto strasznie cierpną mi dłonie i szlak mnie trafia, bo mam wrażenie jakby mrówki zrobiły sobie bal na moich palcach, no i ciągłe siku. Nawet dla komfortu spania zakręcam grzejnik bo suche powietrze mnie dobija i jak tu rano być wypoczętym

ada witamy

Co do suchego powietrz tez tak mam...nie moge oddychac jakas masakra jest...pozakrecane grzejniki w sypialni bo sie nie da wytrzymac a mieszkanie caly dzien sie wietrzy a i tak na malo sie to zdaje
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-04, 09:57   #346
kolba
Raczkowanie

Cześć Mamusie!!!
Jeśli chodzi o problemy ze snem, to ja mam co drugą noc. Dzisiaj akurat była ta dobra!

Obudził mnie kurier, który przywiózł wanienkę, majciochy poporodowe, szczoteczki do butelek i do włosków, prześcieradło, nasadkę do masowania dziąseł itp. Ale cudnie się na to patrzy
Polecam sprzedawcę GR-AN, bo wysyłka ekspresowa i bardzo fajny kontakt!

Coralady piękny brzuszek u pięknej Mamusi!!

Niutka i Gossik_s
pisałyście o żonach lekarzy i cc. Ja takową jestem, w dodatku pigułą i zamierzam rodzić sn I mam wielu znajomych jeszcze z czasów studiów i dziewczyny też sn rodziły mimo, że lekarki i jeszcze żony lekarzy. Także różnie z tym jest. Ale powiem szczerze, że cieszę się, że praktyki na położnictwie miałam tak dawno temu, bo pewnie inaczej bym teraz pisała, jeśli wspomnienia byłyby świeższe Poza tym mój kumpel (ginekolog), jak zapytałam go hipotetycznie o jego sposób rozwiązania, gdyby faceci mogli rodzić ( ), powiedział, że dla dobra dziecka chciałby sn, oczywiście ze znieczuleniem, bo po co się męczyć - i ja mam zamiar tego się trzymać

Zaraz za rosołek się zabieram. Za oknem straszna mgła, świata nie widać
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 10:01   #347
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Ewelga już wiem,że wit. A odpada.Zaraz idę do apteki to popytam co moge używać,a do kosmetyczki w przyszłym tygodniu,więc może coś zaradzi Nie ma juz tak źle,ale po ciąży idę do dermatologa,bo przed ciążą tez coś dziwnego dzialo mi sie z cerą.Podejrzewam u siebie alergię

iweczka ja tez źle sypiam,dziś tez miałam kiepską noc,a musiałam wstac przed 7 do pracy Dodatkowo dzisiaj idę na piersze zajęcia ze szkoły rodzenia,więc wrócę dopiero po 19-ej(jak dobrze pójdzie!).Cięzki będzie ten dzień.

Brzuszek sliczny...wloski tez

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Witajcie
ja kolejną noc przespałam w połowie....
snią mi się głupoty, męczę się a do tego strasznie bolą mnie nogi
aż podkładałam sobie poduszkę pod nogi, żeby było ciut lepiej.......
mam nadzieję, że już do końca tak nie będzie bo będzie ciężko....
#

Mnie to nie tylko glupoty sie snia ale takie koszmary czasem ze szok az boje sie zasnac
Stary 2011-01-04, 10:02   #348
Eirene1987
Zakorzenienie

a dziewczyny a propo suchego powietrza my w pokoju mamy baaardzo suche polecacie jakieś nawilżacze powietrza? takie nie za drogie i ciche

Stary 2011-01-04, 10:07   #349
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
no ja odczuwam to dokładnie jak TY, a co to oznacza to nie mam pojęcia. Dowiem się dopiero w przyszły poniedziałek. Jak bedziesz wiedziala wczesniej to daj znac
Ja pamietam jak mialam takie bole......pachwiny mnie rwaly i krocze jaka smasakra byla ale to jakis miesiac temu ..poszlam do poloznej i ona mowi ze rozciaga mi sie wszystkio i dlatego tak mnie rwie w tych okolicach...pojakis 2 tyg. minelo i teraz mam spokoj...nie boli...za to mnie boli od 2 miesiecy kosc ogonowa hahah masakra jakas jedno przestanie drugie bolec zaczyna hihiihi

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Po 2 h boju kupiliśmy myśle że 90% rzeczy dla Juli już mamy. Oczywiście wózek i łóżeczko to co innego.
To lista:
- podkłady ceratkowe do łóżeczka
- kocyk
- pieluchy tetrowe
- pieluchy flanelowe wzięłam tylko 3 na wytestowanie
- podkłay poporodowe
- chusteczki nawilżające
- wanienka
- podkłady do przewijania
- majty poporodowe - wzięłam jedne siateczkowe bo nie wiem czy do cc są potrzebne
- wkładki laktacyjne
- okrycie kąpielowe
- trmomentr do wanny
- gruszka do noska
- myjka
- rożek
- woreczki na żużyte pieluchy
- smoczek
- szczotka i grzebień do włosków
- płatki kosmetyczne
- jednorazowe wkładki do pieluch
- patyczki higieniczne
- butelka na pokarm
Więcej grzechów nie pamiętam
Zostały nam do kupienia pampersy, Sudocrem, do mycia jakiś płyn, butelka. Chyba to by było na tyle co? Pominęłam coś jeszcze? Co macie oprócz tego co wypisałam?
Ja mam chyba ze 2 rzeczy z twojej listy hihihihi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-04, 10:08   #350
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:

no to spoko nie ma to jak informacja z pierwszej reki od lekarza a tu sie okazuje ze 6 h wkurza mnie to jak nie wiem to niech nie gada w blad mnie tylko wprowadzil wrrrrrrrrr.... dzieki niutka bede bardziej uwazac na ruch choc ja mala czuje bardzo czesto na szczescie
Stary 2011-01-04, 10:08   #351
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Ja od soboty już w 32tc jestem Ale ten czas leci!!!!
o a ja od niedzieli

Cytat:
mój się "rzuca" mniej za to ma ruchy przesuwisto zwrotne
czasami kopie ale delikatniej niz kiedys
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 10:10   #352
patrycja_22
Rozeznanie

Coralady piękny brzuszek

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 10:10   #353
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
Witamy nową forumowiczkę

a ja właśnie kładę się spać .

dziewczyny piszecie co was boli - więc postanowiłam się dołączyć.
a mianowicie boli mnie pod prawą piersią wątroba chyba - codziennie boli i mija zauważyłam że jak się najem to wyskakuje mi taka bulwa-guzek odczuwalny i widoczny nawet dla innych i boli ale po jakimś czasie znika . w nocy nie zawsze ale czasami jak leżę na prawym boku to też ją czuję. i nie wiem co to może być podejrzewam że macica wypycha mi jakiś narząd i podejrzewałam wątrobę ale nie wiem... czy któraś też tak ma ??
Ja to mysle ze dzidzia gdzies uciska i dlatego tak jest....a mnie zonu wyskoczyla zylka pod lewa taka grubsza jak taki maly zylak to wyglada...wystraszylam sie jak cholera bo czasem mi to dretwieje nawet pare razy dzioennie poszlam do lekarza wlasciwie to u dwoch bylam i powiedzial ze jak sie dziecko urodzi to sie to wchlonie bo teraz brzuch coraz wyzej i mnie uciska to ...oby tak bylo....a ktoras z was tak ma????????????????:brzyda l:
Stary 2011-01-04, 10:12   #354
Tity
Zakorzenienie

coralady ślicznie wyglądasz Ah chyba sciągnę od Ciebie i powiem mężowi, żeby mi na pamiątkę zrobił podobne zdjęcie z imieniem na brzuszku
iweczka no ja też teraz muszę sobie kołdrę rolować i wkładać między nogi bo nie wygodnie się robi.
niutka no faktycznie proszek czasami zostaje. A myślisz, że Warto teraz kupić nową pralkę? Za parę miesięcy się przeprowadzamy, więc mielibyśmy na nowe mieszkanie, ale teraz w starej pralce, pierze się wszystko łącznie z kocimi i psimi spaniami, więc boję się, że coś zostanie i mały uczulenia dostanie.
Eirene fajne wózeczki, mi się najbardziej podoba bakłażan, ale ja to mam fioła na punkcie fioletowego
kolba ja jakbym miała wybór to chyba też wolałabym sn rodzić, no ale wyboru nie mam niestety... Najbardziej żałuję, że mnie uśpią i nie zobaczę małego od razu z brzuszka...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 10:17   #355
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Dziewczyny brzuszki śliczne i malutkie jak gosi i jak cati bardziej hmm... urodzajne Mój jak dla mnie wielki jest chyba raczej z tych mniejszych średniaczków.

Byliśmy dziś na usg i Fran w 25 tygodniu waży niecałe 700 gr, więc raczej jak mówiła lekarka pójdzie po rodzicach i troszkę ponad 3 kilo i 53 cm przy końcówce ciąży zaliczy.
Ja przytyłam na razie 5 kilo. I z małym i ze mną dobrze, a to najważniejsze.
Rozmawiałyśmy dziś o tym jak długo mogę chodzić do pracy i jej zdaniem 33 tydzień to będzie maks, a jakie mają plany te mamusie, które jeszcze pracują?
Jakoś dziwnie mi z myślą, że zostały mi dwa miesiące pracy, mam tyle rzeczy, które trzeba przekazać, uporządkować...
chłopicho będzie? Doktórek mówił, że jeszcze stanie, że dzieci tak mają....
Black Angel - Kubuś już duży, masz prawo rodzić z nas jako pierwsza
Pieniędzy zawsze może być więcej, ale najważniejsze jest zdrowie i to, że niedługo będziecie w Trójkę
Nuna co do kaftaników ja chyba kupię jedną dwie pary z ciekawości.

Co do prania ja zdecyduje się na pewno na płyn, najpewniej Jelpa.
uciekam spać, dziś ledwo żyje i jeszcze mąż namawia mnie na film,.

Ja naleze do tych pracujacych....jestem w 30 tc...a odchodze z pracy w 32....moglabym jeszce porobic ale czeka mnie przeprowadzka i zakupow 80% dla dziecka nie mam takze wczesniej skoncze......i wogole nie mam pracy siedzacej tylko nachodzic sie trezba i nogi mi puchna strasznie takze nie bede ryzykowac dalej

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
A ja razem z niutką i montii Jutro 32 tydzień

U mnie powoli mija 30 tydzien...ale ten czas leci szok...a pamietam poczayki i starania i 2 kreseczki hihihihi
Stary 2011-01-04, 10:19   #356
kolba
Raczkowanie

Tity oczywiście jeśli chodzi o planową cesarkę ze względu na zdrowie Mamusi, to nie ma gadania - mus to mus i w takim momencie właśnie cc jest najlepszym rozwiązaniem!! Nie rozumiem tylko dlaczego Cię uśpią?? Przecież równie dobrze możesz mieć znieczulenie podpajęczynówkowe (praktycznie w 90% przypadków je stosują) i byc przytomna i zobaczyć Dzidziusia od razu! Może pogadaj z lekarzem i jeszcze z anestezjologiem przed cc, że nie chcesz być usypiana. No chyba że masz problemy z kręgosłupem i takie znieczulenie odpada
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 10:31   #357
Ewelqa1985
Zadomowienie

idziemy dzis do gina obejrzec Emilke i posprawdzac wyniki itd. trzymajcie kciuki kochane za nas
Stary 2011-01-04, 10:34   #358
mora103
Raczkowanie

Witajcie dziewczynki po dłuższej przerwie.Dawno mnie nie było ale miałam jelitówke miedzy świetami .póżniej się okazało że dostaliśmy kredyt na wymarzone mieszkanko,więc mieliśmy kupe załatwiania spraw papierkowych,ale w ten czwartek zaczynamy sie pakować i w sobotę sie przeprowadzamyDziś byłam rano na glukozie i spisałam sie dzielnie choć było to wstrętne do wypicia,na szczęście mam to za sobą.Życze wam Szczęsliwego Nowego Roku
mora103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 10:39   #359
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
idziemy dzis do gina obejrzec Emilke i posprawdzac wyniki itd. trzymajcie kciuki kochane za nas

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki po dłuższej przerwie.Dawno mnie nie było ale miałam jelitówke miedzy świetami .póżniej się okazało że dostaliśmy kredyt na wymarzone mieszkanko,więc mieliśmy kupe załatwiania spraw papierkowych,ale w ten czwartek zaczynamy sie pakować i w sobotę sie przeprowadzamyDziś byłam rano na glukozie i spisałam sie dzielnie choć było to wstrętne do wypicia,na szczęście mam to za sobą.Życze wam Szczęsliwego Nowego Roku
ooo jelitowka w swieta to masakra, wspolczucie

my czekamy na klucze i tez lada dzien sie przeprowadzamy tez sie nie moge doczekac
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 10:40   #360
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
no to trzymamy mocno

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości