![]() |
#331 |
BAN stały
|
Dot.: Dobry Fryzjer - Gdańsk
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
ja polecam TRENDY na Pańskiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Zadomowienie
|
Co do Alternanit to termin oczekiwania na wizytę to kilka dni, max tydzień, na pewno nie 2 miesiące.
Bardzo oblegany jest pan Piotr. W ogóle pracuje tam mnóstwo młodych, zdolnych ludzi ale ceny też są dość wysokie- ścięcie+ farba na włosy do ucha to koszt około230zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() ![]() ![]() polecam Pana Marka z salonu Vertigo w Gdyni na Witominie, w centrum Vitava. Jest świetny ![]() ![]() ![]()
![]() |
#335 |
Przyczajenie
|
Podbijam!!
Witam. Mam pytanie czy ktoś zna dobrego i w miarę niedrogiego ( do 200 zł) fryzjera w Trójmieście ( najlepiej w Gdańsku), który dojeżdża do domu? Głównie chodzi o farbowanie. Jeśli nie to może możecie polecić jakiś dobry salon? Bardzo zależy mi na znalezieniu kogoś kto zna się na rzeczy. Byłam już w wielu salonach na terenie Trójmiasta ( m.in. Alternative, jakiś salon w Galerii Bałtyckiej) i nigdy nie rozumieją tego, w jaki sposób mają wyglądać moje włosy. Mimo tego, że zawsze dokładnie tłumaczę o co mi chodzi, a nawet pokazuję zdjęcia. Np. ostatnio w Alternative poprosiłam o stonowany naturalny ciemny blond, a wyszłam z rudawym brązem na głowie i teraz nie mam pojęcia jak się tego pozbyć. Pomocy!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
Wiecie może czy jest w Trójmieście salon gdzie fryzjerzy pracują na kosmetykach firmy Davines?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Przyczajenie
|
A czy i ja mogę się wtrącić pytając? Mam 34 lata, lekko siwieję zapuszczając przy tym lekko włosy, żeby było więcej możliwości cięcia. Wyobrażam sobie zmianę kolorów włosów na naturalny blond (zamiast czegoś w kolorze mysim skropionym siwizną) i coś, co dalekie jest od cięcia przy samej skórze, albo klasycznej grzywki na garnek. W skrócie mam pecha do fryzjerów, po działaniu których wyglądam po prostu jak spieprzajdziadu.pl, a nie zadowolony z życia trzydziestolatek.
Myślę, że chodzi mi o niesztampowego, kreatywnego fryzjera (ale też bez przesady, bo niespecjalnie chcę wyglądać jak chłopak z reklamy Prince Polo). W związku z powyższym może ktoś coś wie, słyszał, gdzie i co w Gdyni piszczy w temacie mojego problemu? Jakie ceny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej jakbyś tam zadzwonił/poszedł, opisał o co Ci chodzi i podjął decyzję,bo o ile z cięcia byłam bardzo zadowolona, to o koloryzacji niewiele mogę powiedzieć bo jej nie robiłam.
![]() |
![]() |
#339 |
Przyczajenie
|
Dzięki za info! Nawet nie wiedziałem, że w Vitawie jest coś innego prócz studia Kosedy (które ścina każdego chłopa tak samo; bzzz maszynką i kilka machnięć nożyczkami). Spróbuję zgłębić temat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tylko w Vertigo celuj do pana Marka, on słucha i słyszy co się do niego mówi, bo pracujące tam kobietki są chyba skłonne do narzucania klientom swojej wizji artystycznej, a to różnie się może skończyć ![]()
![]() |
![]() |
#341 |
Przyczajenie
|
No tak. Pani Lidia jest nieobliczalna... Tak samo jak Jej pracownicy zresztą. Dwa lata temu korzystałem z ich usług, bo akurat wybierałem się na wesele. Zażyczyłem sobie naturalny blond i takie cieniowanie włosów, żeby dały się łatwo układać z lekką dozą żelu, albo gumy. Rezultat był taki, że na głowie miałem żółtko, a włosy ścięte na 2 mm. Po prostu dramat. Wówczas obiecałem sobie, że już więcej tam nie pójdę. W końcu żadna przyjemność wyglądać jak "ciotka niewyżytka".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dlatego zostanę chyba wierna ( ![]() ![]() a do pani Kosedy never-ever, straciłam ochotę na experymenty ![]()
![]() |
![]() |
#343 |
Przyczajenie
|
Ja również. Jak babcię kocham
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
podbijam...
Ktoś coś slyszał o saloie art&beauty na kartuskiej w Gdansku?
![]() |
#345 |
Zadomowienie
|
Niedawno byłam w Alternativ na Rajskiej u Pana Piotra. Mogę go polecić, po prostu zna się na rzeczy, prawdziwy fryzjer z powołania. Jednak i ceny o wiele za wysokie, za jeden kolor farby i podcięcie wlosów ( mam włosy do brody) zaplaciłam 260zł. Jestem zadowolona, ale cena nie adekwatna.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Wtajemniczenie
|
czy ktoś coś wie o pani Adzie z salonu Alternative na Rajskiej? dobra jest? mam super gęste włosy i na tyle nie ufam fryzjerom, że ostatnie 2 cięcia robiłam sama (i w końcu byłam zadowolona
![]() ![]() KTOKOLWIEK WIDZIAŁ KTOKOLWIEK WIE??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Wtajemniczenie
|
no nic zaryzykowałam i poszłam i wyszłam bardzo zadowolona
![]() ![]() fotki wrzuciłam na wątku blondowym aha za strzyżenie z myciem i modelowaniem zapłaciłam 80 zł, ale cała "impreza" trwała 2 godziny, bo mam taki busz na głowie, więc jest to dla mnie cena "do przeżycia" ![]() Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-04-07 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Raczkowanie
|
czy możecie polecić jakiegoś dobrego fryzjera, z "wizją"?
![]() ![]() 2,5 roku farbuje włosy na ciemno(w domu, farby bez amoniaku żeby w ciąży i czasie karmienia dodatkowo nie obciążać włosów). są krótkie(ale od września nie ścinane), cienkie i delikatne(z natury jestem blondynką). kompletnie nie mam pomysłu co chciałabym zrobić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Raczkowanie
|
A ja polecam salon Beaty Jankowskiej na ul. Kościuszki we Wrzeszczu i p. Justynę. Chodzę tam od chyba 5 lat, co prawda raz miałam tam wpadkę (mam bardzo ciemne włosy i chciałam fioletowe pasemka, a wyszły bordowe) ale jestem bardzo wymagającą klientką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
czy któraś z Was korzysta może z usług Pana Tomka z http://hair-studio.com.pl/
lub malutkiego zakładu fryzjerskiego w falowcu na Jagiellońskiej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Raczkowanie
|
mam włosy dość znacznie rozjaśniane i ostatnio byłam w alternative... nie chciałam nakładac znowu rozjasniacza na całe włosy, wiec zażyczyłam sobie farbe tylko na odrosty...kobieta skasowała 240 zł a odrosty pofarbowała mi tak ze są ton ciemniejsze i lekko bardziej rude od reszty włosów... ;/ mineły prawie 2 miesiace i teraz mam "podwójne" odrosty, nie jest to jakos super widoczne, ale ja to widze, mama widzi, znajomi jak sie przyjrzą też... w związku z tym, mógłby mi ktos polecic fryzjera (tylko już nie alternative, mam ich dosc, no i te ceny...) który upora się z czymś takim ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Przyczajenie
|
Polecam tobie wypróbować fryzjera w Hotelu Novotel Marina w Gdańsku Jelitkowie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanko - w Alternativie w CH Familia moj mezczyzna bardzo chwalil sobie Adriana - b. charakterystyczna osobka, dlugie jasne wlosy, zwany czesto Jezusem, mi przypominal Kurta Cobeina
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdansk Dobrzy Fryzierzy Poszukiwani
póki co dwa razy byłam w Art&beauty na kartuskiej i muszę powiedzieć że jestem zadowolona a do tego zupełnie inaczej płacę niż u poprzedniego fryzjera.
![]()
![]() |
#355 |
Raczkowanie
|
Polecam salon Camille Albane w Madisonie w Gdańsku. Trafiłam tam z polecenia - do pani Moniki. Nie farbowałam więc się nie wypowiadam ale strzyżenie rewelacyjne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Raczkowanie
|
Alternative w Gdańsku w CH Familia przy UG - Pani Zosia
![]() Raz robiłam u niej trwałą, dwa razy się obcinałam - i jestem zadowolona. Podpowie, zasugeruje, ale nic na siłę, zrobi pod klienta. Tylko ceny trochę bolą w portfel... ![]() Całkiem dobrze jest też w salonie znajdującym się naprzeciwko Manhattanu pod arkadami... ale za chiny nie pamiętam nazwy ![]() Jestem też pozytywnie zaskoczona salonem Dalia przy ul. Kołobrzeskiej. Na pierwszy rzut oka klasyczny osiedlowy fryzjer. Musiałam uczesać się na połowinki, a ponieważ fryzjerka moja odwołała wizytę 10 min przed umówionym terminem musiałam na gwałtu rety szukać alternatywy - weszłam tam gdzie były miejsca. Gdy zobaczyłam fryzjerkę, serce podeszło mi do gardła - tipsy to chyba miała dłuższe niż palce a włosy zielone. No ale raz się żyje. Z jakim zdziwieniem schodziłam z fotela z istnym cudem na głowie - wytrzymało całą noc szaleństw, wzbudziło wiele zachwytów i ksoztowało raptem 60 zł. Także ten salon polecam na upinanie.
![]() |
![]() |
#357 |
Raczkowanie
|
był ktos w salonie Anioł na reja 22?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Rozeznanie
|
Nefretete Gdańsk - fryzjerka !
Witam.Wszczynam poszukiwania!
Otóż jakieś dwa lata temu byłam w tym salonie Nefretete i przypadek lub przeznaczenie sprawiło,że trafiłam na jedyną osobę,która zrozumiała,czego pragną moje włosy - weszłam niemal jako wytarzany w parkowych liściach brudny spaniel a wszyłam z burzą loków myśląc,że zostałam uśpiona na chwilęi przyszyto mi peruke. Do rzeczy - poszukuję pani z tego miejsca,któa już tam nie pracuje,a inne osoby na miejscu nie chcą mi udzielić info na temat okntaktu z nią. Opis: Pani średniego wzrostu, ładna, zadbana, z kolorowym tatuażem na stopie(wydaje misę,że na plecach również),włosy farbuje,więc ciężko powiedzieć jakie ma aktualnie. Ktokolwiek widział,ktokolwiek wie! :P
![]() |
#359 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
jest naprawdę dobra, widziałam osoby przez nią obcięte i efekt jest naprawdę super jeśli chcesz kogoś innego do porównania, to na Kościuszki (przy wyjeździe z Pestalozziego) jest fajny salon fryzjerski - tam z kolei pytaj o Monikę z ciemnymi włosami na wszelki wypadek nr tel 58 3444726 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ktoś ma do polecenia fryzjerów do bardzo krótkich włosów damskich, takich w style jak rihanna miała :P, najlepiej w centrum gdańsk eventualnie wrzeszcz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.