|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: odchudzamy się żeby w wakacje wyjsc w stoju kąpielowym :)
Ja od dzisiaj także zaczynam pracę nad zgubieniem kilku kilogramów. Moim priorytetem jest redukcja tkanki tłuszczowej z okolic brzucha. Dziś zaczynam a6w i bieganko, bo wiosna się zbliża : )
Moja waga to 57 kg przy 163 cm wzrostu.Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
waga mi nie przeszkadza w ogóle, tylko to, że jestem taka rozlazła galaretka
|
|
|
|
|
|
#333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
iiiiiii jaki masz plan?? tzn ile chcesz schudnąć i w jakim czasie ?ja dzis staram sie jak moge z dietetycznym jedzeniem i zrobiłam sałatke i zamiast majonezu dodałam jogurtu naturalnego ale kuuurcze kocham majonez i nie mogłam się oprzeć i ostatecznie dodałam łyżkę ![]() no nic, może dzięki temu zmobilizuję się do ćwiczeń i coś dziś poćwiczę wieczorem !!
|
|
|
#334 | ||
|
Zakorzenienie
|
pewnie
witamycoraz więcej osób się pojawia ![]() Cytat:
bardzo fajnie sobie to wszystko rozplanowałaśCytat:
![]() Nie musimy rezygnować całkowicie z tego co lubimy, tylko jeść rzadziej i ogólnie zmienić nawyki żywieniowe na zdrowsze ![]() więc bez przesady, łyżka majonezu to nie jakiś straszny grzech skoro tak go lubisz poćwiczysz więcej i wszystko się wyrówna |
||
|
|
|
|
#335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz trzeba się namęczyć i powrócić do poprzedniego stanu ![]() Mój plan: 2x w tygodniu mam aerobic, codziennie ćwiczę i dieta obowiązkowo. Zacznij dzisiaj ze mną a6w ![]() Jeśli znacie jakieś skuteczne ćwiczenia na redukcję brzucha, to poproszę
![]() Jest: 58,7 kg ![]() Będzie: 55 kg Edytowane przez Alrea Czas edycji: 2011-03-07 o 16:19 |
|
|
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#337 |
|
Przyczajenie
|
hej
![]() Mam do was pytanko..czy to prawda że ćwiczenia wieczorem nie skutkuja???? |
|
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję wolę nie przedobrzac za bardzo z ucinaniem jedzenia [mam coś takiego za sobą i nie wspominam zbyt dobrze], a postawic na zwiększenie ruchu i powoli czekac na zdrowe efekty ![]() aniu, ile cwiczysz już abs? lubię te cwiczenia ![]() ale do 8minute legs nie mogę się przekonac jakoś, może dlatego, że w ogóle nie odczuwam, że cwiczę
Edytowane przez poppy seed Czas edycji: 2011-03-07 o 16:22 |
|
|
|
|
|
#339 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Piłm wode mineralna a teraz... jestem chora ![]() Możliwe że podkręcaja metabolizm..w każdym badz razie dzieki za odp.i życze spełnienia wymarzonego celu ;**
|
|
|
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle,że nie robię codziennie, bo urozmaicam sobie ćwiczenia,żeby się nie nudzić no ale brzuch już mi się całkiem podoba ![]() największy problem mam z nogami |
|
|
|
|
|
#341 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w szkole możesz zjeść np. jabłko albo jakąś kanapkę
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#342 |
|
Przyczajenie
|
siemka
ostatnio polubiłam pieczywo ciemne ale zastanawiam sie czy nie zrezygnowac bo chyba ma wiecej kalorii od jasnego...sama nie wiem co robic... |
|
|
|
|
#343 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie ponownie!
![]() W tamtym tygodniu już do Was pisałam z prośbą o przyłączenie i napisałam kilka słów o sobie W ciagu ostatnich dni rozpisałam sobie plan mojej diety i zrobiłam pomiary swoich obwodów. Jak możecie to oceńcie!![]() Dieta: około 1400kcal śniadanie: podstawa to razowy chleb, do tego dodatki w postaci chudej szynki, wędzonych ryb, twarogu itp. i dużej ilości warzyw IIśniadanie: owoce + jogurt naturalny, owsianka Obiad: Tu nie chcę wymyślać i gotować sobie oddzielnie, ale będę się starała jeść tak aby można to było podciagnąc pod posiłek na redukcję Kolacja: warzywa i białko: mięso, tuńczyk, serki wiejskie itd. Ogólnie ameryki nie odkrywam, wszystkie odchudzamy się na pewno w podobny sposób. Dla mnie najważniejsze jest picie 2l płynów (zazwyczaj w ciagu dnia piję 1 herbatę rano i może pół szkl. soku w ciagu dnia więc tragedia , nie jedzenie przed samym snem i wprowadzenie dużej ilości warzyw.Jeśli chodzi o ćwiczenia to będę korzystać z tego planu http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=13&id=256. To jest bieganie i ćwiczenia 3x w tygodniu. Chcę zacząć od 2 tygodnia a zamiast serii sprawnościowej robić filmiki 8min na początek abs i legs. Nie za dużo ale od czegoś trzeba zaczac. jeśli trafi sie okazja porzucania jakiejs pilki do kosza albo spaceru z psem to oczywiście wykorzystam. Napiszcie co o tym sądzicie.. chciałabym od jutra zacząć tak na całego Muszę przyznać, że jestem zdołowana swoim wyglądem a reklamy środków odchudzających które lecą teraz na okrągło w tv nie pozwalają mi ani na chwilę zapomnieć że lato się zbliza i czasu coraz mniej..Pozdrawiam
|
|
#344 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że jest nas coraz więcej
bardzo dobrze. Ja dziś mam za sobą dwa posiłki wiem, że zaraz dostanę od Was, ale nie umiem więcej jeść. Jeśli chodzi o mój wczorajszy Abs to pozytywnie, pozytywnie
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a śniadania jesz?
|
|
|
|
|
|
#346 |
|
Rozeznanie
|
A pochwalę się...
jestem grzeczna i jem. Albo jakiś jogurt, albo mleczko z płatkami
|
|
#347 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie ponownie!
W tamtym tygodniu już do Was pisałam z prośbą o przyłączenie i napisałam kilka słów o sobie W ciagu ostatnich dni rozpisałam sobie plan mojej diety i zrobiłam pomiary swoich obwodów. Jak możecie to oceńcie! Dieta: około 1400kcal śniadanie: podstawa to razowy chleb, do tego dodatki w postaci chudej szynki, wędzonych ryb, twarogu itp. i dużej ilości warzyw IIśniadanie: owoce + jogurt naturalny, owsianka Obiad: Tu nie chcę wymyślać i gotować sobie oddzielnie, ale będę się starała jeść tak aby można to było podciagnąc pod posiłek na redukcję Kolacja: warzywa i białko: mięso, tuńczyk, serki wiejskie itd. Ogólnie ameryki nie odkrywam, wszystkie odchudzamy się na pewno w podobny sposób. Dla mnie najważniejsze jest picie 2l płynów (zazwyczaj w ciagu dnia piję 1 herbatę rano i może pół szkl. soku w ciagu dnia więc tragedia ), ograniczenie na maxa słodyczy i innych przekąsek, a także żółtego sera , nie jedzenie przed samym snem i wprowadzenie dużej ilości warzyw. Jeśli chodzi o ćwiczenia to będę korzystać z tego planu http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=13&i d=256. To jest bieganie i ćwiczenia 3x w tygodniu. Chcę zacząć od 2 tygodnia a zamiast serii sprawnościowej robić filmiki 8min na początek abs i legs. Nie za dużo ale od czegoś trzeba zaczac. jeśli trafi sie okazja porzucania jakiejs pilki do kosza albo spaceru z psem to oczywiście wykorzystam. Napiszcie co o tym sądzicie.. chciałabym od jutra zacząć tak na całego Muszę przyznać, że jestem zdołowana swoim wyglądem a reklamy środków odchudzających które lecą teraz na okrągło w tv nie pozwalają mi ani na chwilę zapomnieć że lato się zbliza i czasu coraz mniej.. Pozdrawiam
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może za mało błonnika i przez to tak? jesz dużo warzyw i owoców? musli, otręby itd?a ja już po godzince ćwiczeń ![]() jeszcze zaraz kolacja-jogurt naturalny z musli i otrębami
|
|
|
|
|
|
#349 |
|
Rozeznanie
|
Jadam bardzo rożnie. Wszystko zalezy od dnia itp
Aktualnie zrobilam Abs...mięśnie mnie bolą
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a o ile jestem w stanie przeżyć bez musztardy, keczupu i innych tak bez majonezu nie ma szans!!skoro Ania odradzasz tą a6w to może też zacznę robić te abs albo 8min, kurcze tylko, że mam strasznie mało miejsca w mieszkaniu i jak zaczne wymachiwać nogami to od razu trzeba przemeblować cały pokój no ale spróbuję coś dziś wykombinować ! ![]() a dzis tak ładnie było na dworze, że chyba jutro skuszę się na bieganie jeśli tylko pogoda się nie pogorszy !
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
MalinQowa, ile jesz dziennie tak mniej więcej? może trochę za mało? czasem przy zbyt małych ilościach organizm odzwyczaja się od trawienia, to wszystko idzie bardzo wolno, w brzuchu zalega jedzenie, wzdęcia i zaparcia dokuczają itp. albo za dużo produktów pełnoziarnistych? albo strączkowych roślin?
duże ilości błonnika też wzdymają. generalnie wg mnie regularnośc, odpowiednia ilośc i jakośc produktów jest kluczowa, bo wtedy metabolizm nie powinien zwolnic, a układ trawienny nie jest obciążony ![]() pocisnęłam 30 minut skakanki, 20 minut twistera i 2x abs za godzinkę zjem kolację [kładę się około 24], a teraz coś tam jeszcze podłubię w lekcjach.
|
|
|
|
|
#352 |
|
Rozeznanie
|
Ile jem...? Hmm...naprawdę różnie
od 1000 do 1500kcal. Mam w diecie sporo białka, raczej mało błonnika i jakiś pełnoziarnistych produktów. Całe szczęście potrafię trzymac się z dala od słodyczy.Mój wynk na dziś: 15 minut hh, 150 brzuszków i 8 Minute Abs
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#354 |
|
Rozeznanie
|
Podam wam może mój dzisiejszy jadłospis i mi doradźcie jeśli możecie:
śniadanie:mleko z płatkami kukurydzianymi obiad:kotlet schaboy, pół ziemniaka, gotowana marchewka kolacja: zupa pomidorowa, a potem jabłko Wiem, że nic specjalnego, ale nie mam czasu na przygotowanie czegoś lepszego tylko dla siebie
|
|
#355 |
|
Raczkowanie
|
ja przedtem zeżarłam frytki cała michę
![]() i psia mac była spaliłam papierosa ![]() lato idzie a dupa rośnie ![]()
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na śniadanie lepsza by była owsianka i do niej mogłabyś dodać jakieś owoce, orzechy, rodzynki czy coś takiego, co lubisz albo chociaż musli i otręby zamiast tych płatków kukurydzianychmiędzy śniadaniem a obiadem też by się coś przydało, chociaż jakiś owoc albo mała kanapeczka, albo sałatka z warzyw i tak samo między obiadem i kolacją ![]() co do obiadu to ok, ja też jem to co akurat mam w domu a na kolacje powinno się jeść coś białkowego tzn np serek wiejski, serek homogenizowany, jajka albo np tuńczyk jeśli lubisz ![]() Karolina_NS oj nieładnie papieros? wstyd
|
|
|
|
|
|
#357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nieładnie A mi się okres właśnie kończy ![]() Właśnie skończyłam godzinną jazdę na rowerku Z dietą też dziś ok. Podsumowując: dzień na duży +. jestem z siebie dumna
|
|
|
#358 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po gimnastyce
Pierwszy dzień mogę zaliczyć do udanych.Szkoda tylko, że to co teraz zabronione jest do spożycia, aż przemawia do mnie, abym to skonsumowała Trzeba być silnym
|
|
|
#359 |
|
Uzależnienie
|
Waga dziś rano pokazała 1 kg mniej
|
|
#360 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje!
Cieszę się razem z Tobą
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

przy 163 cm wzrostu.

wolę nie przedobrzac za bardzo z ucinaniem jedzenia [mam coś takiego za sobą i nie wspominam zbyt dobrze], a postawic na zwiększenie ruchu i powoli czekac na zdrowe efekty 
no ale to po południu więc...

wstyd