|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: idzie wiosna,wydłuża się dzionek,kiedy dostanę w końcu pierścionek?ZAZDROŚNICE
Tylko zebym sie nie zakichala od tego dywanu bo juz tak rewelcyjnie nie bedzie
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: idzie wiosna,wydłuża się dzionek,kiedy dostanę w końcu pierścionek?ZAZDROŚNICE
Cytat:
|
|
|
|
|
#333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie wynagrodzi Ci to jak sie spotkacie ![]() Cytat:
sen zawsze pomaga
|
|
|
#334 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
a kubeł zimnej wody zawsze mile widziany, jeśli uzasadniony Znam go od wielu lat i przyznaję, że nigdy bym nie pomyślała, że tak to wszystko się ułoży. Mimo wszystko, hmm.. 'rezerwa' jakaś jest, bo sama mam wrażenie, że wiem za dużo ale zaskoczył mnie już ładnych kilka razy. I to tak bardzo, bardzo pozytywnie, na zasadzie: "nie spodziewałabym się tego po nim". a poza tym, postanowiłam potestować kolejną maskę Ziaji - tym razem aty-stres z glinką żółtą. Również pachnie obłędnie a na efekty poczekam jeszcze 10 minut
|
|
#335 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
łuuuu Cytat:
"Witam, chciałam Panią poinformować, że niestety nie zakwalifikowała się Pani na Staż w Dziale Rekrutacji. Dziękuję za poświęcony czas. Mam nadzieję, że nie będzie Pani miała nic przeciwko, abyśmy zachowali Pani CV w naszej bazie danych. Pozdrawiam serdecznie" Jakbym kurde nie wiedziała ![]() Z dobrych wiadomości - egzamin z Rynków tak jak przypuszczałam - zdany |
||
|
|
|
#336 | ||
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
Cytat:
aaaaa znowu śniegiem sypie. Nie chcę tej zimy już
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
No cóż, jak nie znajdę pracy, to pójdę się kształcić na ratownika medycznego
i ch*j.
|
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
I to na wiele rzeczy m.in kurz i roztocza
Wiec jeszcze sie zastanawiam nad tym dywanem i byc moze skonczy sie tak, ze w calym domu beda podlogi drewniane (w lazience kafelki) zeby bylo latwiej sprzatac, ale niestety TZ chce dywan na schodach chociaz... A ja bym chciala schody na czerwono pomalowac
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do maski, to ja nie znam na rzie lepszej niż mint julep mask z queen helene. Ale ona głównie oczyszcza. Muszę jeszcze znaleźć coś nawilżającego. |
|
|
|
|
#340 | ||
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
Ja jestem nieobiektywna, moim marzeniem od dawien dawna jest spędzić miły wieczór w typowej górskiej chatce (może być też mazurska, byłam w takiej cud-miód ) przy kominku, na wieeeeelkim futrzastym dywanie, z grzanym winem z pomarańczami i goździkami obrzydliwie filmowa-hamrykańska wizja, ale no co ja poradzę.... ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
A czułości, pewnie że mi brak poczucia bezpieczeństwa i stabilizacji najbardziej. A tej maski z queen helene nie znam, ale już sama nazwa "oczyszczająca" sprawia, że się boję zazwyczaj takie mnie maksymalnie wysuszają, ściągają, podrażniają i robią mi masakrę na twarzy...A dobra nawilżająca to i mi się marzy
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Ins chodzi mi o Twoje podejście do hmm.. różnych rozrywek ;-)
A to jest ta maska https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ue.html&next=1. Mam po niej buzię jak pupcia niemowlaka
|
|
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, ze tutaj to juz na niektorych krzakach niesmiale paczki wychodza no i krokusy sa juz wszedzie ![]() Co do marzenia o chatce, winku i kominku to podzielam ![]() Pony szkoda, ze sie nie odezwali ![]() paollino chociaz zachowali sie profesjonalnie i napisali do Ciebie - lepsze to niz siedziec i czekac w niepewnosci Rozmawialyscie o imionach dla dzieci wiec swoje tez dodam. Jesli kiedykolwiek dziecko sie pojawi i bedzie to dziewczynka to na imie damy jej Rosie (Roza) lub Sophie (Zofia) a dla syna chcialabym Ceasar (Czarek ) po moim Tacie, ale podejrzewam, ze by mu tu dzieciaki dokuczaly z tego powodu
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Hi Lachony
Cytat:
Ins ja po Twojej pierwszej recenzji ziajkowych masek nabyłam wszystkie z glinka (oprocz tej do cery tłustej) będe dzis testowac
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ins, to Ty pijesz pół litra kawy na raz? Podziwiam
|
|
#345 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
hmm, czasem mi z tym dziwnie..A maska wygląda ciekawie, cenowo też dobrze wychodzi. Ale Kaolin, to chyba glinka szara ? Jeśli tak, to nawet próbować nie będę, szara glinka robi mi zdecydowanie masakrę na twarzy dlatego teraz testuję te różne o Ziaji, coby sprawdzić, czy glinka mi w ogóle nie służy, czy tylko niektóre....Po szarej za to mam całkiem fajne włosy. Wyraźnie wmocnione, pogrubione, jest ich więcej i są odczuwalnie hmm.. silniejsze ? Jeśli kogoś interesuje moja relacja z maski aty-stres od Ziaji - to szału ni ma Podrażnienia brak, więc już na wielki plus. Chociaż delikatnie zaczerwieniona jestem. Nawilżenie dużo gorsze, niż poprzednia maska. Troszkę jestem ściągnięta i bez solidnej warstwy czegoś nawilżającego się nie obejdzie. Poza tym ok, skóra miękka, gładka, rozjaśniona. Mimo wszystko poprzednia maska [na bazie glinki brązowej] jest nieporównywalnie przyjaźniejsza dla mnie
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Siedzę właśnie u J. Napiszę Wam jakoś skrótowo, jak było na Maderze fotki wrzucę wieczorem na FB Dzień 1 - masakra. Leje, wieje, pogoda paskudna, ale jakoś tak ciepło, przyjemnie. Hotel - cudowny, ładny, zadbany, a niewielki, więc nie było takiego poczucia odosobnienia. Jedzenie pycha. Co prawda nie był to ogromny bufet, ale była duża różnorodność, co dusza zapragnie. Pokój - nieduży, ale bardzo ładny, odpicowany, płaski tv, odtwarzacz dvd itd. Widok z balkonu - pierwsze wrażenie nie za dobre, dopiero musiałam się przyjrzeć drugi raz, a później to już z balkonu nie schodziłam (jak byłam w pokoju). W dzień się poobijałam, posiedziałam na plaży, wieczorem po kolacji poszłam do baru z książką. Dzień 2 - idealna pogoda, cudowne słoneczko. Wsiadłam w hotelowego busa i pojechałam do stolicy. Trafiłam akurat na sjestę więc po prostu spacerowałam, wstąpiłam do Tally Wejl, pokupowałam pamiątki, a potem siadłam w super parku z fontannami na kawie i poczytałam wieczorem w barze zaczepiło mnie dwóch Polaków, którzy byli z dziećmi. Pogadaliśmy, pośmialiśmy się, wieczór na plus.Dzień 3 - pierwszy z dwóch dni, które zwyczajnie przespałam nie żałuję, należało mi się ![]() Dzień 4 - pojechałam na wycieczkę organizowaną przez biuro na lewady (kanały irygacyjne). Trasa 11 km, przez góry, po prawej stronie koryto takie ładne, omszałe, płynie w nim woda źródlana, po lewej od razu - przepaść przepiękne widoki, pełno wrażeń, no i super towarzystwo. Było słonecznie, ale na samej górze ok. 0 stopni, o czym nikt nas nie uprzedził, więc zmarzliśmy. Fajny moment - 1 km tunelu, bez świateł, bez niczego. Rura, lewada, ciemno, zimno, pełno kałuż i na wpół zepsute latarki Były tam dwie babeczki po 50-tce z mojego hotelu i rodzinka, która siedziała koło mnie w samolocie. Po całym dniu rodzinka mi zaproponowała, żebym na drugi dzień się do nich podczepiła, bo wynajmują samochód i zamierzają zwiedzić wyspę.Dzień 5 - czyste lenistwo. Bolała mnie noga po wojażach, więc zostałam w hotelu, pospacerowałam koło plaży itp. ![]() Dzień 6 - wybrałam się z tą rodzinką. Mieliśmy objechać część wyspy, zacząć od płw. św. Wawrzyńca. Okazało się, że ten półwysep to wycieczka właściwie górska na cały dzień. Ja w balerinach, Ania w sandałach, a dookoła nas klify i ocean, który wygląda, jakby nas chciał rozszarpać pogoda idealna, szkoda, że nie miałam bluzki na ramiączkach, ale ogólnie złapałam odrobinkę słońca było super śmiesznie, bo rodzinka była niesamowicie zabawna i bardzo sympatyczna. Przyznam, że to był najlepszy dzień. Nogi chciały mi odpaść, ale widoki były zapierające dech w piersiach, no i wróciłam do hotelu uśmiechnięta jeszcze późnym popołudniem chcieliśmy pojechać do Santany, znanej z trójkątnych domków, ale nas nawigacja zwiodła i wylądowaliśmy na drugim końcu wyspy, na dzikiej plaży. Dookoła zero ludzi, opuszczone domy, opuszczony hotel, normalnie jakby wszystkich coś skosiło. Plaża cudowna, czarny piach, ogromne fale. Niesamowite wrażenie i mokry tyłek, bo weszłam po kostki, ale fala była nieco większa niż się spodziewaliśmy ![]() Dzień 7 - zrezygnowałam z wypadu z rodzinką, bo liczyłam na słońce. Obudziłam się wcześnie rano - piękne, słoneczne niebo. No to, myślę, koło południa pójdę nad basen. Potem się trochę zachmurzyło, ale nie poddałam się. Rozłożyłam się koło basenu, ściągnęłam bluzkę... i wtedy zaczęło padać Niestety, jak już nad ranem wracaliśmy do pokoi, to jeden z tatusiów próbował się do mnie dobrać. Skończyło się dobrze, przeprosił i sam się wyprosił (bo mi wlazł do pokoju), ale niesmak pozostał.Dzień 8 - po 2 godzinach snu pakowanie i transfer na lotnisko. Piękna pogoda. W samolocie kac, wrzeszczące dzieci, kac i kac. Dotarłam do domu, to podłoga mi się kołysała ![]() Ok, idę do J., zdjęcia później
|
|
#347 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Kawka, no ja wzięłam wszystkie, poza tej z glinką szarą, której unikam jak ognia po tym, jak maska z mazidłowej glinki zrobiła mi masakrę na moim biednym, suchym pysku
na razie ta brązowa wygrywa Ciekawa jestem tej zielonej - nawilżającej. Zwlekam z jej nałożeniem, bo boję się rozczarowania mnie zadowalająco nawilżyć jest naprawdę cieżko ![]() Muszę się przyjrzeć temu wynalazkowi Cetaphil czy jakoś tak. Magda, nom mam taki 0,5l kubek do kawy piję bardzo dużo kawy heh...---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Justynko, zazdroszczę Ci tego wypoczynku, widoków, Madery, słońca, wspomnień, zdjęć ![]() Takie powroty są faaajne
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tuba jest naprawdę duuuuuża. Do tego zamówiłam od razu peeling i bardzo polecam
|
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna
hej
|
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Pożalę Ci się - kupiłam dzisiaj w CCC baleriny w panterkę
![]() Wyślę Wam później fotki moich zakupów z ostatniego tygodnia
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Ins a ta wczesniejsza maska to jak sie nazywała? Ta miętowa nie wiem z jakiej jest glinki, ale jest na maksa zielona, wyglądam w niej jak shrek :P
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Justyna super relacja Czekam na fotki
|
|
|
|
#352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję zdania egzaminu ![]() Cytat:
cieszy mnie to niezmiernie bo ja kupiłam takie bardziej eleganckie buty do pracy mama mnie zmusiła jesteśmy kwita
|
||
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
jadę z kolegą po laptopa, CU
|
|
|
|
#354 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Carmi, tamta była regenerująca, czy coś takiego
w każdym razie z brązową glinką Ja robię ze spiruliny taką maskę maksymalnie zieloną (swoją drogą, piękny głęboki kolor wychodzi ) i nawet sobie chwalę. Mam jeszcze trochę tego ustrojstwa, to zużyję w tym m-cu jeszcze i zamówię razem z henną do farbowania
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
Ins nałozyłam wlasnie dotleniajaca z czerwona glinka, jak dla mnie prawie wogole nie pachnie
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tłumaczę Better with you bo napiprojekt nie działa od paru dni i nie wiem co to znaczy takie sformułowanie "It was the top of the 9th" no bo to raczej jakiś phrasal
|
|
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
a możesz napisać w jakim kontekście to jest napisane?
|
|
|
|
#358 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- 171 00:07:28,705 --> 00:07:30,590 You think that's bad? 172 00:07:30,641 --> 00:07:32,608 What happened to me was even worse. 173 00:07:32,643 --> 00:07:35,511 Ohh. You know how sometimes I'm walking down the street. 174 00:07:35,546 --> 00:07:38,514 And people yell at me and try to spit on me? Sure. 175 00:07:38,549 --> 00:07:40,600 <i>It was the top of the 9th,</i> 176 00:07:40,634 --> 00:07:43,519 <i>and the Yankees were one out</i> <i>away from making the playoffs.</i> 177 00:07:43,554 --> 00:07:46,455 <i>Maddie had gone for food,</i> <i>and when she came back,</i> 178 00:07:46,490 --> 00:07:48,391 <i>i had to move stuff</i> to make room. 179 00:07:48,425 --> 00:07:50,393 <i>That's when I knocked</i> <i>my blanket over the wall.</i> 180 00:07:50,427 --> 00:07:52,662 <i>Right onto Nick Swisher.</i> chodzi o to, że Ben nosił Nieszczęśliwą Kurtkę i przez to jak probował zrobić miejsce dla Maddie to zwalił kocyk na zawodnika na dole, który przez niego nie złapał piłki i go znienawidził cały Nowy Jork
|
||||
|
|
|
#359 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Ale brązowa pachniała tak słodko-gorzko-orzechowo ![]() A żółta tak hmm... specyficznie (nie wiem, do czego mogłabym porównać), ale także przyjemnie
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
tu jest inne zdanie z tym sformułowaniem ale nie z tego serialu:
"To repeat the old saying, it’s the top of the ninth and humanity has been hitting nature hard. But we must remember that nature hits last!" ale to nie może znaczyć że późne lata '90 chyba bo Maddie i Ben są parą od 9 lat a jest rok 2011 dla nich you have a top of a inning and bottom of a inning. one team hits first in the top of the inning and the other team hits at the bottom , its pretty simple
okej, tłumaczę dalej
Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2011-02-17 o 17:58 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

a co do kłopotów, to może masz i rację, ale właściwie to mam wrażenie, że jestem też taką osobą, którą zawsze coś po drodze spotka
a co do odpowiedzialności, to mam czasem mieszane odczucia. Tzn. ma pewne priorytety i dobrze, że ich nie zaniedbuje.
? i pytał, czy aby na pewno się nie gniewam.
pewnie wynagrodzi Ci to jak sie spotkacie
wzięłam i nic nie pomogło..chyba sie prześpię 

Wiec jeszcze sie zastanawiam nad tym dywanem i byc moze skonczy sie tak, ze w calym domu beda podlogi drewniane (w lazience kafelki) zeby bylo latwiej sprzatac, ale niestety TZ chce dywan na schodach chociaz... A ja bym chciala schody na czerwono pomalowac
Tylko, ze tutaj to juz na niektorych krzakach niesmiale paczki wychodza no i krokusy sa juz wszedzie 

? Jeśli tak, to nawet próbować nie będę, szara glinka robi mi zdecydowanie masakrę na twarzy
fotki wrzucę wieczorem na FB 
01.08.2013
15.08.2014

13.03.2008