WALKA Z CELLULITEM cz. II - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-10, 20:02   #331
kociczka
Zakorzenienie

Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc cz. II

evelinarav to do roboty ! chociaz na pewno nie jest źle!
ja teraz na wyjedzie tradycyjne tłuste jedzonko, alkohol wiec zas przytyłam brzuch mnie boli;//////
ide na diete ograniczajaca cukry a przynajmniej słodycze wykluczę na zdrowie mi to wyjdzie i moze cellulit tez cos ruszy....

cwiczyc to ja cholera jasna nie mam czasu ew rower w domu a karnet lezy;/ ale w tym tyg sie musze zmotywowac

inneov znowu kupie, postanowilam zrobic 3 miesieczna kuracje jakto juz nie pomoze to ja nie wiem -.-

Cirilla

jakie to mydelko? ja sie mylam korresem z guarana z sephory i tez skora fajna byla.
musze wlasnie kupic jakies mydelko albo sol czy bloto zeby sie wspomóc
kociczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-10, 20:34   #332
Cirilla
Raczkowanie

GG do Cirilla

Cytat:
Napisane przez kociczka Pokaż wiadomość

Cirilla

jakie to mydelko? ja sie mylam korresem z guarana z sephory i tez skora fajna byla.
musze wlasnie kupic jakies mydelko albo sol czy bloto zeby sie wspomóc
O to to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...#review-492165

Jest nieźle: 66,5 CEL -> idealne 60

wciąż czekam na list z Hogwartu

Cirilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-10, 21:44   #333
martusia15cc
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cirilla Pokaż wiadomość
Dobrze pamiętam, kupiłaś je w naturze?
Szukałam w rossmanie, ale nie było. Codziennie masuję się w czasie prysznica syrenką i wymyśliłam, że dolącze tę mydełko jeszcze
martusia15cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-11, 08:37   #334
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Ja się opuściłam ostatnio. Nie biegam bo tak wieje, że nie ma zamiaru się zamęczyć. Poza tym cały weekend boli mnie ząb i nie mam na nic ochoty.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Alexandraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-11, 08:40   #335
madziasNS
Raczkowanie

własnie wczoraj wybrałam sie biegac w taki wiatr ...biegłam cały czas pod wiatr a dzisiaj ledwo wstałam z łozka, wszystko mnie boli...przez ten bieg poruszyłam wszystkie moje miesnie takie o ktorych nawet nie wiedziałam wiec czuje sie rewelacyjnie dzisiaj...uwielbiam takie uczucie
Stary 2011-04-11, 08:53   #336
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Cytat:
Napisane przez madziasNS Pokaż wiadomość
własnie wczoraj wybrałam sie biegac w taki wiatr ...biegłam cały czas pod wiatr a dzisiaj ledwo wstałam z łozka, wszystko mnie boli...przez ten bieg poruszyłam wszystkie moje miesnie takie o ktorych nawet nie wiedziałam wiec czuje sie rewelacyjnie dzisiaj...uwielbiam takie uczucie
No ja właśnie dlatego nie idę biegać bo jestem niewprawnym biegaczem i nie mam zamiaru sobie niczego naciągnąć ani nadwyrężyć.
Wystarczy mi, że w niedziele jechałam rowerem pod wiatr i myślałam, że ducha wyzionę.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Stary 2011-04-11, 09:28   #337
justynatom
Przyczajenie

Hej, wypowiadam się po raz pierwszy w tym wątku, więc może troche opowiem o moim cellulicie ;P Jestem osoba szczuplą przy wzroście 172cm waże 53kg, a z cellulitem meczę się już od dawna (tył ud - widoczny "gołym okiem") W tym roku stwierdziłam, że nie dam się i go pokonam. Więc: do pracy zaczęłam chodzić na piechotke, a kiedy zrobiło się nieco cieplej wsiadłam na rower (daleko nie mam). A tak poza tym:
- zaprzestałam stosowania tabletek antykoncepcyjnych
- codziennie wykonuję masaż szorstką rękawicą ( co prawda trwa to ok.5min, bo robię to przed wyjściem do pracy)
- rano używam balsamu antycellulitowego eveline (pomarańczowego), a wieczorem ziaji (czarnego) - wcześniej był lirene i mnóstwo innych.
- raz lub dwa razy w tygodniu peeling kawowy i owijanie folią
- masaże bańką chińską z oliwka antycellulitową ( na początku u masażystki, a ostatnio sama)
- dwa razy w tygodniu siłownia (czasami z braku czasu tylko raz w tygodniu)
I tak to trwa od ok.1,5 miesiąca....Efekty? -Średnie. Skóra co prawda wygląda nieco lepiej i cellulit trochę się zmiejszył, ale spodziewałam się lepszych efektów. Prawda jest taka, że jem wszystko - od słodyczy na fast foodach kończąc... Tylko problem polega na tym, że nie bardzo mogę pozwolić sobie na diete, bo nie chce schudnąć...Ale czasami boję się, że bez diety nie pozbędę się tego świństwa na nogach...
justynatom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-11, 09:43   #338
Weronika_Julia
Raczkowanie

I tak to trwa od ok.1,5 miesiąca....Efekty? -Średnie. Skóra co prawda wygląda nieco lepiej i cellulit trochę się zmiejszył, ale spodziewałam się lepszych efektów. Prawda jest taka, że jem wszystko - od słodyczy na fast foodach kończąc... Tylko problem polega na tym, że nie bardzo mogę pozwolić sobie na diete, bo nie chce schudnąć...Ale czasami boję się, że bez diety nie pozbędę się tego świństwa na nogach...[/QUOTE]

Wszystko super. Jestem pod ogromnym wrażeniem twojej deterninacji i konsekwencji.
Jednak popełniasz podstawowy błąd. Szkoda twoje trudu, jeżeli jjesz fast foody i słodycze. Celulit nigdy nie zniknie, moze być tylko więcej.
Jeżeli jjesz regularnie takie rzeczy to dajesz sobie niezłą dawkę tłuszczów utwardzonych, który nie są spalane, tylko od razu się odkładają. Np. z postaci celulitu.

Wagę możesz utrzymać jedząc zdrowo. Ni musisz jest tych świństw.
Zdrowe jedzenie jest również kaloryczne do tego też pełnowartościowe, z minerałami, witaminami. Przez co będzie zdrowa nie schudniesz.
Jedz pieczywo ciemne, żytnie, z ziarnami, bakaliami, na zakwasie.
Na obiady możesz robić np. włoska kuchnię. Makarony z różnymi pastami. Sałatki z kurczakiem, łososiem, tuńczykiem, pestkami, rukola roszponką, mozarella , oliwami z oliwek itd.
Kuchnia chińska, z ryżem, tylko nie u chińczyka.
Tam zazwyczaj dodają glutaminian sodu, co jest bardzo niezdrowe.
Możesz robić zapiekańki, lasagne.
A jak masz ochotę na słodkie jedzenie, to rób koktaile owocowe, mufiny z marchewką i bakaliami.
Pomysłów jest mnóstwo.
Kwestia przestawienia się.
Mi również było cięzko zmienić dietę. Ze słodyczy, białego piczywa, wedlin z konserwantami i słodkimi deserkami mlecznymi na to co zdrowe.
Od kiedy zmieniłam dietę moja waga nie skacze. Czasem kilogram, dwa. Ale to normalne. Kiedyś skali roku różnieca między latem a zimą wynosiła od 8 do 10 kg.

Spróbuj na prawdę bęziesz czuła sie lepiej i będziesz bardziej spokojna.

Edytowane przez Weronika_Julia
Czas edycji: 2011-04-11 o 09:47
Weronika_Julia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-11, 09:48   #339
nikita82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynatom Pokaż wiadomość
Tylko problem polega na tym, że nie bardzo mogę pozwolić sobie na diete, bo nie chce schudnąć...
Twój plan jest wspaniały i podziwiam że z takim zapałem go wykonujesz. Z całą pewnością czytałaś mnóstwo artykułów na temat cellulitu i pisali o dietach.

Zdrowa dieta oznacza zdrowe odżywianie a nie odchudzanie się.

Ja nie rozumiem dlaczego to tak trudno zrozumieć. Zdrowo się odżywiając pomożesz Twojemu organizmowi, a on Ci za to podziękuje. Lepsza cera, samopoczucie itd Zdrowo się odżywiając nie schudniesz do 40kg przecież a waga Ci się utrzyma.
nikita82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-11, 09:53   #340
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Justynatom, nie obraź się ale Ty chyba nie masz już z czego chudnąć.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Stary 2011-04-11, 15:03   #341
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Weronika_Julia Pokaż wiadomość

Zdrowe jedzenie jest również kaloryczne do tego też pełnowartościowe, z minerałami, witaminami. Przez co będzie zdrowa nie schudniesz.
Na obiady możesz robić np. włoska kuchnię. Makarony z różnymi pastami. Sałatki z kurczakiem, łososiem, tuńczykiem, pestkami, rukola roszponką, mozarella , oliwami z oliwek itd.
.
wyobraz sobie, ze wloska kuchnia nie jest az taka zdrowa. ja w polsce wazylam ok 55kg i mialam malo cellulitu, a tutaj teraz waze 62kg i cell nawet spory. zauwazylam tez na plazy, ze tu duzo dziewczyn ma cell.

teraz czekam, az strawie sledzika i ide biegac z psem tummy tuck juz zrobilam i wieczorkiem wskocze na rowerek

Ps. razem ze sledziami kupilam tez w lidlu czekolade ritter sport, taka kwadratowa. to jakas specjalna edycja, bo smak jogurtu i owocow lesnych. nie moglam sie powstrzymac.... podziele sie nia z TZ
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-11, 15:35   #342
Cirilla
Raczkowanie

GG do Cirilla

Aaaa, dziewczyny, nie mogę się ruszać!!! W sobotę aerobik, wczoraj gokarty i dzisiaj aerobik. Umieram!!! Ale to głównie przez gokarty, bo rękami nie mogę ruszać. Mimo to czuję się świetnie, czuję, że "robię sobie dobrze" i będą tego efekty Dzisiaj już zaliczyłam prysznic i peeling kawowo-solny oraz masaż masażerem. Na wadze mam kilogram mniej niż parę dni temu, ale to pewnie woda, choć i tak liczby wyglądają lepiej

A to mydełko kupiłam w Naturze za ok. 7zł., starczyło mi na jakieś 4 tygodnie.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Alexandraa Pokaż wiadomość
Justynatom, nie obraź się ale Ty chyba nie masz już z czego chudnąć.
Dlatego napisała, że nie chce

Stary 2011-04-11, 17:58   #343
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
to całkiem nieźle
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-11, 19:58   #344
Zeja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynatom Pokaż wiadomość
- zaprzestałam stosowania tabletek antykoncepcyjnych
A co tabletki mają do cellulitu ? Ja dalej normalnie stosuje tabletki, wagę mam od dawną stałą, PMS i jego bóli brak a z cellulitem walczę od miesiąca i ZNIKA.

tydzień po zabiegu ultradźwiękami widzę, że efekt jest jeszcze bardziej widoczny a czeka mnie jeszcze 5 takich zabiegów .....
Zeja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-11, 20:57   #345
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez Zeja Pokaż wiadomość
A co tabletki mają do cellulitu ?
+

u wielu kobiet stosujących antykoncepcję hormonalną zmiany poziomu hormonów przyczyniają się do jego zwiększenia bądź utrzymania. niestety, każdy organizm reaguje inaczej .
Stary 2011-04-11, 21:56   #346
La_Mezcla
Wtajemniczenie

ja od zawsze "c" mialam, jak zaczelam jesc tabletki anty nic sie nie zmienilo .. teraz zaczelam troche cwiczyc, masowac sie pod prysznicem, wcierac serum i juz jest lepiej pije tez mnooooostwo zielonej herbaty i melisy plus wode no i starm sie zdrowo odzywiac moze bedzie dobrze ..
La_Mezcla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-12, 08:05   #347
justynatom
Przyczajenie

Cytat:
Tam zazwyczaj dodają glutaminian sodu, co jest bardzo niezdrowe.
Możesz robić zapiekańki, lasagne.
A jak masz ochotę na słodkie jedzenie, to rób koktaile owocowe, mufiny z marchewką i bakaliami.
Pomysłów jest mnóstwo.
Kwestia przestawienia się
Dziękuję za radę. Faktycznie będę musiała poszperać w przepisach kucharskich i zmienić dietę. Najtrudniej będzie zrezygnować ze słodyczy (nawet dziś na drugie śniadanie przygotowałam sobie 2 batoniki...).Ale jak mus to mus Jakoś utrwaliło mi się w głowie (jak chyba większości społeczeństwa) że zdrowia kuchnia, to kuchnia niesmaczna, a okazuje się, że mogę wcinać makarony z pastami (które uwielbiam). Bo jeśli chodzi o różnego rodzaju diety to niestety moja wiedza w tym zakresie raczkuje...

Dzięki dziewczyny za wszystkie rady. Będę Was informować o postępach-bo mam nadzieje, że nastaną

Edytowane przez justynatom
Czas edycji: 2011-04-12 o 08:08
justynatom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-12, 14:23   #348
wbirma
Raczkowanie

Batoniki i inne słodkości najlepiej zastąpić gorzką czekoladą jest zdrowsza można też zrobić trufle na bazie "szampana" w jednym programie widziałam, zrobiłam i były pyszne
bierzemy tabliczkę gorzkiej czekolady (zawartość kakao min 60%)
rozpuszczamy ją w rondelku, ciągle mieszając dodajemy "szampana"(wtedy robi się taka twardsza) a potem łyżkę lub dwie miodu.
Wstawiamy do lodówki na jakąś godzinkę, żeby masa stwardniała, a potem szybko formujemy kuleczki, możemy je obtoczyć np. w kokosie i smacznego
wbirma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-12, 15:35   #349
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

po wczorajszym bieganiu jakos mnie bola kolana, dziwne bo wczesniej tak nie bylo. oby do czwartku przeszlo. zaraz bedzie tamilka po tygodniowej przerwie...

a miala ktoras z Was do czynienia z takim urzadzeniem (na zdj.)? mi sie wydaje ze to dobra sprawa, tyle ze ja juz tyle kaski na to lato nie dam uzbierac. moze na lato 2012 sie uda
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 16:16   #350
Minimaksi
Raczkowanie

Ja chodziłam kiedyś na taką platformę wibrującą z pasem. Rozbija tkankę tłuszczową, skóra się ujędrnia a cellulit staje się niewidoczny, świetne uzupełnienie regularnych treningów
Stary 2011-04-12, 18:02   #351
Młoda kobietka
Raczkowanie

Cytat:
Byłam dziś w Naturze i nie było tego mydełka, a bardzo się na nie napaliłam. Pytałam nawet Panią ekspedientkę i powiedziała, że nie ma. Dziewczyny, nie wiecie, gdzie jeszcze można je dostać w Warszawie?
Stary 2011-04-12, 19:13   #352
Eldo_rado
amor vincit omnia

mnie narazie nie stać na platformę wibrującą
Stary 2011-04-12, 20:46   #353
Zeja
Raczkowanie

Eldorado gratulacje u mnie -4 po miesiącu

justynatom - jak możesz na drugie śniadanie zjeść dwa batoniki ????
potrafię zrozumieć, że po obiedzie, popołudniu może być ochota na słodkie ale rano tuż po śniadaniu zjadać dwa batony ????
Zeja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 21:09   #354
kociczka
Zakorzenienie

dla mnie ta platforma to pic na wodę;p bylam pare razy przy okazji jak chodzilam na rollena i vacu i o boze ale mnie wytrzeslo glowa mi cala latała i wrecz to bolalo efekty byly ale mysle ze nie od tego :P

ale ta platforma na obrazku to nie wiem cyz to ta sama
wg mnie lepiej zainwestowac w karnet na basen czy nawet na 10 wejsc na takie urządzenie i dopiero potem ew. zdecydowac sie na zakup

ja zaczelam drugi miesiac z inneovem, wydaje mi sie ze skora jedrniejsza i cell mniejszy ale moze sobie wszywam tylko
ale tez zalezy od swiatla albo sie tak pocieszam bo z dieta kiepsko ;/
cwiczenia jakies tam sa ale bez rewelacji
dzis 40 min cos ala aerobiku i godzinka na rowerku wiec niezle

kupilam mydelko jakies z błotem z morza marttwego chociaz
nie jest na cellulit , barwy poszukam (jak byłam malolata to je nawet kiedys uzywalam ) a jak nie znajde to wroce do korresa
i znowu do elancylka wrocilam

i jakas sol do kapieli albo co by sie przydalo zeby sie oczyscic haha

ale tak ogolnie to ostatnio mam jakies kiepskie nastroje, doly, humory....... wszystko mnie dobija
oby jutro bylo lepiej

pozdrawiam kobietki !

Edytowane przez kociczka
Czas edycji: 2011-04-12 o 21:12
kociczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-12, 21:34   #355
Cirilla
Raczkowanie

GG do Cirilla

Cytat:
Eldorado gratulacje u mnie -4 po miesiącu

justynatom - jak możesz na drugie śniadanie zjeść dwa batoniki ????
potrafię zrozumieć, że po obiedzie, popołudniu może być ochota na słodkie ale rano tuż po śniadaniu zjadać dwa batony ????
Trochę tolerancji, niektórzy bardzo lubią słodycze i tyle... Też bym mogła jeść batony od rana i co, mam się dziwić, że Tobie się chce tylko po obiedzie? :P Zmotywujmy dziewczynę, żeby przezwyciężyła ten nawyk (nałóg? ), a nie krytykujmy.

Stary 2011-04-12, 22:54   #356
La_Mezcla
Wtajemniczenie

np dla mnie slodycze mogłyby nie istniec jem jednego batona na miesiac i jeszcze pol oddam kolezance za to musze sie zdrowo hamować przed spaghetti i innymi dobrosciami chociaz juz teraz wiem jak je przyzadzic aby byly zdrowsze ! i mniej kaloryczne to dzialamy
La_Mezcla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-12, 22:59   #357
SickAtHeart
Raczkowanie

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;2631697 8]
a miala ktoras z Was do czynienia z takim urzadzeniem (na zdj.)? mi sie wydaje ze to dobra sprawa, tyle ze ja juz tyle kaski na to lato nie dam uzbierac. moze na lato 2012 sie uda [/QUOTE]

Hm chodzę na siłownie, gdzie jest właśnie taka platforma wibracyjna. Powiem szczerze, że korzystam z niej na koniec treningu (po rozgrzewce, bieganiu, rozciąganiu i wzmacnianiu mięśni) głównie w celu rozluźnienia i rozbicia mojego tłuszczyku. Fajna sprawa dla odprężenia, ale... producenci zalecają przynajmniej 20 minut korzystania z platformy... W moim przypadku jest to awykonalne z tego względu, że po 2-3 minutach moja pupa i uda są całe czerwone, swędzą i bolą za duży odczyn mam po tym masażu wibracyjnym... a nadmiar histaminy mi nie służy :P a czy jest to skuteczne... hm... jak już wspomniała któraś z Dziewczyn, że przede wszystkim ćwiczenia Jako dodatek można dołączyć i platformę wibrującą, bo na pewno w jakiś sposób uskuteczni walkę z "C" Ale najpierw przed kupnem zalecałabym sprawdzenie sobie działania tego sprzęciku np. na jakiejś siłowni bo nie każdemu może takie działanie pasować
Więcej na temat tej platformy pisały Dziewczyny tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=276265
Stary 2011-04-13, 08:57   #358
JuStIn_87
Przyczajenie

Witajcie!
Kurcze pogoda od wczoraj u mnie jest okropna zimno pada, więc rower odpada do tego stacjonarny mi się popsuł i parę dni minie zanim mąż naprawi i cała systematyczność poszła w las :/ ach ta pogoda...
A co myślicie o skakance tania sprawa, brak przeszkód w używaniu podczas złej pogody no i na pewno się nie popsuje ??? Jak to wpłynie na mój "c" ktoś używała lub używa???
JuStIn_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-13, 09:31   #359
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Cytat:
rugie śniadanie zjeść dwa batoniki ????
Nie wiem co Cię tak to dziwi, ja mam takie okresy, że zaraz po przebudzeniu muszę zjeść czekoladę/batonika czy coś czekoladowego.

Cytat:
Napisane przez kociczka Pokaż wiadomość
ale tak ogolnie to ostatnio mam jakies kiepskie nastroje, doly, humory....... wszystko mnie dobija
Ja też. Coś na wzór "małej depresji".

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Stary 2011-04-13, 09:33   #360
pscoua
Raczkowanie

Zeja i jak efekty po liposhocku? pozdrawiam
pscoua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości