|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc cz. II
evelinarav
![]() ja teraz na wyjedzie tradycyjne tłuste ![]() ide na diete ograniczajaca cukry a przynajmniej słodycze wykluczę na zdrowie mi to wyjdzie i moze cellulit tez cos ruszy.... ![]() cwiczyc to ja cholera jasna nie mam czasu ew rower w domu a karnet lezy;/ ale w tym tyg sie musze zmotywowac ![]() inneov znowu kupie, postanowilam zrobic 3 miesieczna kuracje jakto juz nie pomoze to ja nie wiem -.- Cirilla jakie to mydelko? ja sie mylam korresem z guarana z sephory i tez skora fajna byla. musze wlasnie kupic jakies mydelko albo sol czy bloto zeby sie wspomóc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#333 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szukałam w rossmanie, ale nie było. Codziennie masuję się w czasie prysznica syrenką i wymyśliłam, że dolącze tę mydełko jeszcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
Ja się opuściłam ostatnio. Nie biegam bo tak wieje, że nie ma zamiaru się zamęczyć. Poza tym cały weekend boli mnie ząb i nie mam na nic ochoty.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Raczkowanie
|
własnie wczoraj wybrałam sie biegac w taki wiatr ...biegłam cały czas pod wiatr a dzisiaj ledwo wstałam z łozka, wszystko mnie boli...przez ten bieg poruszyłam wszystkie moje miesnie takie o ktorych nawet nie wiedziałam
![]() ![]()
![]() |
#336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wystarczy mi, że w niedziele jechałam rowerem pod wiatr i myślałam, że ducha wyzionę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Przyczajenie
|
Hej, wypowiadam się po raz pierwszy w tym wątku, więc może troche opowiem o moim cellulicie ;P Jestem osoba szczuplą przy wzroście 172cm waże 53kg, a z cellulitem meczę się już od dawna (tył ud - widoczny "gołym okiem") W tym roku stwierdziłam, że nie dam się i go pokonam. Więc: do pracy zaczęłam chodzić na piechotke, a kiedy zrobiło się nieco cieplej wsiadłam na rower (daleko nie mam). A tak poza tym:
- zaprzestałam stosowania tabletek antykoncepcyjnych - codziennie wykonuję masaż szorstką rękawicą ( co prawda trwa to ok.5min, bo robię to przed wyjściem do pracy) - rano używam balsamu antycellulitowego eveline (pomarańczowego), a wieczorem ziaji (czarnego) - wcześniej był lirene i mnóstwo innych. - raz lub dwa razy w tygodniu peeling kawowy i owijanie folią - masaże bańką chińską z oliwka antycellulitową ( na początku u masażystki, a ostatnio sama) - dwa razy w tygodniu siłownia (czasami z braku czasu tylko raz w tygodniu) I tak to trwa od ok.1,5 miesiąca....Efekty? -Średnie. Skóra co prawda wygląda nieco lepiej i cellulit trochę się zmiejszył, ale spodziewałam się lepszych efektów. Prawda jest taka, że jem wszystko - od słodyczy na fast foodach kończąc... Tylko problem polega na tym, że nie bardzo mogę pozwolić sobie na diete, bo nie chce schudnąć...Ale czasami boję się, że bez diety nie pozbędę się tego świństwa na nogach... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
I tak to trwa od ok.1,5 miesiąca....Efekty? -Średnie. Skóra co prawda wygląda nieco lepiej i cellulit trochę się zmiejszył, ale spodziewałam się lepszych efektów. Prawda jest taka, że jem wszystko - od słodyczy na fast foodach kończąc... Tylko problem polega na tym, że nie bardzo mogę pozwolić sobie na diete, bo nie chce schudnąć...Ale czasami boję się, że bez diety nie pozbędę się tego świństwa na nogach...[/QUOTE]
Wszystko super. Jestem pod ogromnym wrażeniem twojej deterninacji i konsekwencji. Jednak popełniasz podstawowy błąd. Szkoda twoje trudu, jeżeli jjesz fast foody i słodycze. Celulit nigdy nie zniknie, moze być tylko więcej. Jeżeli jjesz regularnie takie rzeczy to dajesz sobie niezłą dawkę tłuszczów utwardzonych, który nie są spalane, tylko od razu się odkładają. Np. z postaci celulitu. Wagę możesz utrzymać jedząc zdrowo. Ni musisz jest tych świństw. Zdrowe jedzenie jest również kaloryczne do tego też pełnowartościowe, z minerałami, witaminami. Przez co będzie zdrowa nie schudniesz. Jedz pieczywo ciemne, żytnie, z ziarnami, bakaliami, na zakwasie. Na obiady możesz robić np. włoska kuchnię. Makarony z różnymi pastami. Sałatki z kurczakiem, łososiem, tuńczykiem, pestkami, rukola roszponką, mozarella , oliwami z oliwek itd. Kuchnia chińska, z ryżem, tylko nie u chińczyka. Tam zazwyczaj dodają glutaminian sodu, co jest bardzo niezdrowe. Możesz robić zapiekańki, lasagne. A jak masz ochotę na słodkie jedzenie, to rób koktaile owocowe, mufiny z marchewką i bakaliami. Pomysłów jest mnóstwo. Kwestia przestawienia się. Mi również było cięzko zmienić dietę. Ze słodyczy, białego piczywa, wedlin z konserwantami i słodkimi deserkami mlecznymi na to co zdrowe. Od kiedy zmieniłam dietę moja waga nie skacze. Czasem kilogram, dwa. Ale to normalne. Kiedyś skali roku różnieca między latem a zimą wynosiła od 8 do 10 kg. Spróbuj na prawdę bęziesz czuła sie lepiej i będziesz bardziej spokojna. Edytowane przez Weronika_Julia Czas edycji: 2011-04-11 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdrowa dieta oznacza zdrowe odżywianie a nie odchudzanie się. Ja nie rozumiem dlaczego to tak trudno zrozumieć. Zdrowo się odżywiając pomożesz Twojemu organizmowi, a on Ci za to podziękuje. Lepsza cera, samopoczucie itd Zdrowo się odżywiając nie schudniesz do 40kg przecież a waga Ci się utrzyma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
teraz czekam, az strawie sledzika i ide biegac z psem ![]() ![]() Ps. razem ze sledziami kupilam tez w lidlu czekolade ritter sport, taka kwadratowa. to jakas specjalna edycja, bo smak jogurtu i owocow lesnych. nie moglam sie powstrzymac.... podziele sie nia z TZ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 | |
Raczkowanie
|
Aaaa, dziewczyny, nie mogę się ruszać!!! W sobotę aerobik, wczoraj gokarty i dzisiaj aerobik. Umieram!!! Ale to głównie przez gokarty, bo rękami nie mogę ruszać. Mimo to czuję się świetnie, czuję, że "robię sobie dobrze" i będą tego efekty
![]() ![]() A to mydełko kupiłam w Naturze za ok. 7zł., starczyło mi na jakieś 4 tygodnie. ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#343 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Raczkowanie
|
A co tabletki mają do cellulitu ? Ja dalej normalnie stosuje tabletki, wagę mam od dawną stałą, PMS i jego bóli brak a z cellulitem walczę od miesiąca i ZNIKA.
tydzień po zabiegu ultradźwiękami widzę, że efekt jest jeszcze bardziej widoczny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Wtajemniczenie
|
ja od zawsze "c" mialam, jak zaczelam jesc tabletki anty nic sie nie zmienilo .. teraz zaczelam troche cwiczyc, masowac sie pod prysznicem, wcierac serum i juz jest lepiej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za wszystkie rady. Będę Was informować o postępach-bo mam nadzieje, że nastaną ![]() Edytowane przez justynatom Czas edycji: 2011-04-12 o 08:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Raczkowanie
|
Batoniki i inne słodkości najlepiej zastąpić gorzką czekoladą jest zdrowsza
![]() ![]() bierzemy tabliczkę gorzkiej czekolady (zawartość kakao min 60%) rozpuszczamy ją w rondelku, ciągle mieszając dodajemy "szampana"(wtedy robi się taka twardsza) a potem łyżkę lub dwie miodu. Wstawiamy do lodówki na jakąś godzinkę, żeby masa stwardniała, a potem szybko formujemy kuleczki, możemy je obtoczyć np. w kokosie i smacznego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Konto usunięte
|
po wczorajszym bieganiu jakos mnie bola kolana, dziwne bo wczesniej tak nie bylo. oby do czwartku przeszlo. zaraz bedzie tamilka po tygodniowej przerwie...
a miala ktoras z Was do czynienia z takim urzadzeniem (na zdj.)? mi sie wydaje ze to dobra sprawa, tyle ze ja juz tyle kaski na to lato nie dam uzbierac. moze na lato 2012 sie uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
Ja chodziłam kiedyś na taką platformę wibrującą z pasem. Rozbija tkankę tłuszczową, skóra się ujędrnia a cellulit staje się niewidoczny, świetne uzupełnienie regularnych treningów
![]()
![]() |
#351 |
Raczkowanie
|
Byłam dziś w Naturze i nie było tego mydełka, a bardzo się na nie napaliłam. Pytałam nawet Panią ekspedientkę i powiedziała, że nie ma. Dziewczyny, nie wiecie, gdzie jeszcze można je dostać w Warszawie?
![]() |
#352 |
amor vincit omnia
|
mnie narazie nie stać na platformę wibrującą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Raczkowanie
|
Eldorado gratulacje u mnie -4 po miesiącu
![]() justynatom - jak możesz na drugie śniadanie zjeść dwa batoniki ???? potrafię zrozumieć, że po obiedzie, popołudniu może być ochota na słodkie ale rano tuż po śniadaniu zjadać dwa batony ???? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
dla mnie ta platforma to pic na wodę;p bylam pare razy przy okazji jak chodzilam na rollena i vacu i o boze ale mnie wytrzeslo glowa mi cala latała i wrecz to bolalo
![]() ale ta platforma na obrazku to nie wiem cyz to ta sama ![]() wg mnie lepiej zainwestowac w karnet na basen czy nawet na 10 wejsc na takie urządzenie i dopiero potem ew. zdecydowac sie na zakup ![]() ja zaczelam drugi miesiac z inneovem, wydaje mi sie ze skora jedrniejsza i cell mniejszy ale moze sobie wszywam tylko ![]() ale tez zalezy od swiatla albo sie tak pocieszam bo z dieta kiepsko ;/ cwiczenia jakies tam sa ale bez rewelacji dzis 40 min cos ala aerobiku i godzinka na rowerku wiec niezle kupilam mydelko jakies z błotem z morza marttwego ![]() nie jest na cellulit , barwy poszukam (jak byłam malolata to je nawet kiedys uzywalam ![]() i znowu do elancylka wrocilam ![]() i jakas sol do kapieli albo co by sie przydalo zeby sie oczyscic ![]() ale tak ogolnie to ostatnio mam jakies kiepskie nastroje, doly, humory....... ![]() ![]() oby jutro bylo lepiej pozdrawiam kobietki ! ![]() Edytowane przez kociczka Czas edycji: 2011-04-12 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#356 |
Wtajemniczenie
|
np dla mnie slodycze mogłyby nie istniec
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Raczkowanie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;2631697 8]
a miala ktoras z Was do czynienia z takim urzadzeniem (na zdj.)? mi sie wydaje ze to dobra sprawa, tyle ze ja juz tyle kaski na to lato nie dam uzbierac. moze na lato 2012 sie uda ![]() Hm chodzę na siłownie, gdzie jest właśnie taka platforma wibracyjna. Powiem szczerze, że korzystam z niej na koniec treningu (po rozgrzewce, bieganiu, rozciąganiu i wzmacnianiu mięśni) głównie w celu rozluźnienia i rozbicia mojego tłuszczyku. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Więcej na temat tej platformy pisały Dziewczyny tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=276265 ![]()
![]() |
#358 |
Przyczajenie
|
Witajcie!
Kurcze pogoda od wczoraj u mnie jest okropna zimno pada, więc rower odpada do tego stacjonarny mi się popsuł i parę dni minie zanim mąż naprawi ![]() A co myślicie o skakance tania sprawa, brak przeszkód w używaniu podczas złej pogody no i na pewno się nie popsuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też. Coś na wzór "małej depresji". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Raczkowanie
|
Zeja i jak efekty po liposhocku?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.