![]() |
#331 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Madinette/Angiletta - wątek zbiorczy!
Cytat:
![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Rozeznanie
|
ja jestem w trakcie 3 opakowania i na pewno ostatniego.tabletki kompletnie nie dla mnie.non stop plamienie,nawrot tradziku głownie na zuchwie,zero ochoty na seks i przede wszystkim masakra z paznokciami!nigdy w zyciu nie mialam problemu ze slabymi czy lamliwymi paznokciami a teraz..paznokcie lamia mi sie w polowie!niestety mi nie podpasowaly,to juz 6 w mojej 6 letniej karierze..nadal nie znalazlam dobrych dla siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Przyczajenie
|
Tabletki antykoncepcyjne a zioła
Hej
![]() Stosuję antykoncepcję hormonalną (Madinette) i chciałabym zacząc brac kozieradkę w tabletkach. Czy nie osłabi ona działania antykoncepcji? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Rozeznanie
|
Belara - ktoś stosował/stosuje ?
Cześć.
przekopałam forum, internet i nie znalazłam żadnych konkretnych opinii. Dostałam dziś od gina receptę na Belarę. Parę lat temu brałam już tabletki anty: regulon a później Yasminell. Regulon działał na mnie bardzo źle, starsznie się po nim czułam. Z yasmienell było lepiej ale miałam już dość i przestałam brać. Wiem, że każdy organizm inaczej reaguje. Ale czy ktoś może opisac swoje wrazenia albo skutki Belary ? Z góry dziękuję!
Bóg stworzył kota, żeby człowiek mógł pogłaskać tygrysa. WYMIANA : Edytowane przez Kallla Czas edycji: 2014-11-20 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Zadomowienie
|
Dot.: Madinette / Angiletta / Belara - wątek zbiorczy!
Podpinam się pod wątek. Również wczoraj dostałam receptę na Belarę. Ginekolog chwaliła, że nie powodują obniżenia libido. Brać zacznę za około tydzień, jednak wcześniej chciałabym zdobyć jakieś informacje. Z tego co czytam skład taki jak wspominane Madinette, jednak Belara na polskim rynku jest od może raptem 2-3 miesięcy. Czy któraś z Was brała?
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
Generalnie to piszę to już z 298437623489 raz na tym forum
![]() ![]() 10 osób powie że są super i im odpowiadają, 15 że są do d*py i nie polecają. I co wtedy? Zrazicie się i będziecie sceptycznie nastawione. Hormony mają na każdą jedną osobę inny wpływ, dla jednej osoby będą cudowne, dla innej tragedia. Takie życie ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 |
Przyczajenie
|
hej
![]()
![]() |
#339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej jak pójdziesz do ginekologa i powiesz co się dzieje, z wagą i libido, da Ci pewnie inne tabletki ![]()
![]() |
![]() |
#340 |
Przyczajenie
|
Chyba miałam przeczucie, bo rzeczywiście wypisała mi Belare
![]() ![]()
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
Wykup jedno opakowanie i sprawdź, jeśli nie będzie lepiej to nowy lekarz jak najbardziej wskazany
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 |
Przyczajenie
|
Cześć,
Mam takie pytanie i będę wdzięczna za odpowiedź. Lekarz przepisał mi Belarę, jednak zostawiłam opakowanie w pracy (nieszczęśliwy zbieg okoliczności). A, że to było moje pierwsze opakowanie, spanikowałam i pobiegłam do apteki. Kupiłam Madinettę - farmaceutka powiedziała mi, że skuteczność będzie zachowana - i chyba miała rację, bo pojawił się wiarygodny okres (plamienie). Postanowiłam więc w przyszłym cyklu odwrócic sytuację - brac Madinettę, a wyrównac Belarą. Podczas przerwy nie doszło do stosunku, potem normalnie wzięłam Madinettę. Natomiast te jedną Belarę wziełam w poniedzialek (ostatni stosunek piatek). I natknelam sie na informacje, ze wbrew temu co pwoiedziala farmaceutka takie zachowanie moze obnizyc skutecznosc. Czy ktos ma informacje, ktore moglyby rozwiac moje watpliwosci? Co teraz robic? Zabezpieczac sie dodatkowo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
Nie obniży.
![]() |
#344 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź.
Miałam atak paniki, ponieważ na jednym z portali (coś w stylu spytaj lekarza online) udzielono mi odpowiedzi, że obniży - co wydawało mi się głupie, to są te same substancje czynne, godziny zachowane. Po prostu chyba "lekarz" pomyślał, że chodzi o zastąpienie jednych tabletek drugimi, nie zwrócił uwagi, że skład obydwu jest taki sam.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
Szkoda czasu, na takich "lekarzy", którzy lekarzami nie są
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Wtajemniczenie
|
No dolacze tu do was
![]() Trzeci dzien pierwszego opakowania Belary ![]()
![]() |
#347 |
Zadomowienie
|
Ja od tygodnia na Belarze i coś mi sie @ skończyć nie chce. Cały czas plamię. Mam nadzieję, ze juz niedługo.
![]() |
#348 |
Przyczajenie
|
a któraś z was tutaj dziewuszki, zmieniała właśnie np z madinette na belare bądź odwrotnie ?
![]()
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#350 |
Przyczajenie
|
Tabletki antykoncepcyjne, przerwa, a antybiotyk.
Hej, mam pewien problem. Zdaję sobie sprawę z tego, że takie tematy już były, ale chcę uzyskać jasną odpowiedź.
Moja dziewczyna jutro idzie do lekarza i prawdopodobnie dostanie antybiotyk. Jutro, tak się składa, bierze też ostatnią tabletkę z blistra Madinette. W ulotce napisane jest, by w takiej sytuacji nie robić przerwy... I teraz pytanie: dlaczego? Ostatni stosunek odbył się ponad tydzień temu, więc nie ma możliwości tego, by był 'ryzykowny'. Co jeśli jednak przerwa zostanie zrobiona, albo sam antybiotyk będzie wzięty pierwszego dnia przerwy? No i oczywiście zalecana jest abstynencja/zabezpieczenie mechaniczne w czasie antybiotykoterapii, jak i tydzień po niej, prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki antykoncepcyjne, przerwa, a antybiotyk.
Robi sie przerwę 7 dniową, bierze antybiotyk i jednoczesnie stosuje dodatkowe zabezpieczenie i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() Byłam wczoraj u lekarza, zadałam niemal wszystkie dręczące mnie pytania. I tak - zamiana jednych tabletek na drugie, nie ma najmniejszego wpływu na skuteczność ![]() Druga sprawa - nadmiar witaminy C. ma. Trochę się wkurzyłam, bo skoro to jest takie ważne, to czemu nie powiedziała mi o tym na początku i czemu nie uwzględniono tego na ulotce? No ale ważne, że tak czy siak to wiedziałam ![]() Mam jeszcze do was pytanie - czy któraś z was wie, czy przeziębienie/ osłabienie organizmu wpływa na skuteczność tabletek? Bez wymiotów/biegunki, tylko katar, kaszel, może lekka gorączka. Bo właśnie tego pytania z wrażenia zapomniałam zadać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Konto usunięte
|
Witam
![]() Właśnie wróciłam od ginekologa, zmieniam Nuvaring na Angilettę. Głównie ze względu na zatrzymanie wody w organizmie, bóle głowy i łydek. Od poniedziałku pewnie zacznę przyjmować nowe tabletki. Zobaczymy, jak to będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A wit. C wpływa dopiero po przyjęciu jej bardzo dużej ilości, w normalnych dawkach nie ma znaczenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Przyczajenie
|
No właśnie, a jeszcze co do witaminy C - wydaje mi się, że ostatnio przyjmowałam jej duże ilości (zwłaszcza soku żurawinowego) ze względu na zapalenie. Moje już chyba ostatnie z możliwych pytań (dziękuję za cierpliwość
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie, dostalam tabletki Belara lekarka kazala mi wziac tabletki od razu, to bylo jakos 16 dni od okresu. Pisze jakos, bo trudno powiedziec czy to byl pierwszy okres po porodzie czy nie. Lekarka mowila, ze po 7 tabletce bede zabezpieczona, czy to prawda? Bo jednak to nie sa pierwsze dni okresu.[
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
Poczytaj ulotkę
![]() -rozpoczęcie w 1 dniu miesiączki -> bezpieczeństwo od 1 tabletki -rozpoczęcie w 2-5 dniu -> trzeba się dodatkowo zabezpieczać 7 dni -w każdym innym dniu -> bezpieczeństwo będzie dopiero zagwarantowane od rozpoczęcia kolejnego opakowania Nie wiem co to za lekarz ![]()
![]() |
#359 |
Wtajemniczenie
|
Czytalam i mi wlasnie to nie pasowalo, dlatego dopytuje
![]()
![]() |
#360 |
Konto usunięte
|
Ja mam dylemat: czy podjąć ryzyko i zacząć przyjmować nowe tabletki przed świętami, czy przemęczyć się jeszcze miesiąc z krążkiem, od którego bolą mnie nogi i wyglądam jak balon :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.