|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Must be the music - tylko muzyka, na Polsacie
A kto przeszedł oprócz Erisów? Akurat końcówki nie obejrzałam.
(nie przepadam za wokalem a la ciasteczkowy potwór ale podobała mi się muzyka i wokalista był słodki ) |
|
|
|
|
#332 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Ta 14latka, która śpiewała Ave Maria/
|
|
|
|
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i wbrew pozorom taka muzyka ma wielu fanów, również wśród starszego pokolenia, chociaż w przypadku Erisów pewnie będzie tak, że nagle zapanuje szał na growl i inne tego typu, tak jak było z Bednarkiem i nagłym szałem na reggae stąd tyle głosów. ale ten starszy pan od Satisfaction też mi się podobał. a co jej powiedział? odpuściłam sobie oglądanie w trakcie reklam i wróciłam na same wyniki ;-)
|
|
|
#335 |
|
BAN stały
|
Jestem za Erisami. Jak w zeszłej edycji kibicowałam Enejowi, tak teraz chłopakom z Lublina grającym metal. Chłopak w loczkach mnie rozczula. I podoba mi się, że teksty o miłości wykonują w ten sposób
Lubię wszelkie nowatorskie rozwiązania![]() Ta dziewczyna operowa jest całkiem sympatyczna, nawet ładnie śpiewa, ale ja wolę jak młode dziewczyny śpiewają coś bardziej dopasowanego do wieku. I zgadzam się ze Sztabą odnośnie Sylwii Grzeszczak. Dziewczyna ma głos, umie grać na fortepianie, a śpiewa czasami taką kaszanę. |
|
|
|
|
#336 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nie wyobrażam sobie kilka razy dziennie słyszeć w radiu tego typu piosenki o miłości - na myśli mam twórczość Erisów (bo wydaje mi się, że mają duże szanse na przebicie). Chyba opylę radio na allegro
|
|
|
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie czy Igor M. przeszedł do półfinału?
Nie oglądam must be the music,bo mi emisja nie pasuje,ale widziałam jakąś powtórkę i zobaczyłam,że to jest mój kolega ze studiów
|
|
#339 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Od razu by się człowiek ożywił
|
|
|
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, nie oglądam tego programu, ale po tym co piszecie, to ja bym raczej była zniesmaczona.
I nie tylko dlatego, że Ją lubię i podobne piosenki do tworzonych przez Nią, tylko że są jakieś granice smaku i tak kogoś obrażać i to jeszcze na wizji to dla mnie chamstwo i buractwo |
|
|
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Kora jest bardzo hmm subiektywna.
Wiele jej opinii jest malo rzeczowych, cos na zasadzie "nie podobalo sie, bo nie lubie tej piosenki" albo "te piosenke powinno spiewac sie inaczej" (jak w przypadku opinii na temat wykonania zespolu Kamien Kamien Kamien). Zaczyna mnie draznic jej osoba... Cytat:
Bardzo mi szkoda Dominiki Barabas (choc utwor z castingu bardziej przypadl mi do gustu), dlatego zamierzam glosowac na fb jej dzika karte (poki co zdecydowanie wygrywa ). Jednak wcale nie dziwie sie, ze nie przeszla - to nie jest rodzaj muzyki, ktory podoba sie kazdemu. |
|
|
|
|
|
#342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi sie, ze na Erisow glosowali jednak mimo wszystko mlodzi, a nawet bardzo mlodzi ludzie. A Dominika do takich wlasnie osob moze nie trafiac... |
|
|
|
|
|
#344 |
|
Konto usunięte
|
Eris to nie muzyka?To co to ?
![]() Ja nie lubię hip hopu, ale publicznie nie mówię, że to dla mnie nie muzyka .Są po prostu różne gatunki i tyle. Zawsze można zmienić kanał .
|
|
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=u0w3rsFo-ec Może ktoś wie kibicuję mu z serca,a numeru telefonu już nie mam,żeby go zapytać ,bo ostatnio widziałam go ponad 6 lat temu
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tobie ma prawo sie podobac, mi nie - gustow nie oceniam. Zmieniac kanalu tez nie zamierzam. Obejrzalam, bo ciekawa bylam co pokaza. |
|
|
|
|
|
#347 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
To ze nie powiem czegos publicznie to nie znaczy, ze tak nie mysle.
Dla mnie NIE jest ![]() Ale luz
|
|
|
|
|
#349 |
|
BAN stały
|
Erisi nie tworzą muzyki prostej i przyjemnej, będą na pewno budzić kontrowersje, ale to akurat dobrze, bo zaistnieją w publicznej świadomości i na pewno się wybiją. Wydaje mi się, że nagranie płyty mają gwarantowane, niezależnie od zajętego miejsca
Co do granej przez nich muzyki, to nie tylko młodym ludziom się podoba, mój tato też jest nimi zachwycony
|
|
|
|
|
#350 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie podobać ci się może, ale jest to muzyka ![]() Nie książka, nie film tylko muzyka. Gitarki, perkusja, dźwięki czaisz? ![]() O to mi chodzi. Nie o gusta tylko kategorie. |
|
|
|
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu w moim bardzo subiektywnym odczuciu taka zbieranina dzwiekow nie stanowi muzyki. I tyle. |
|
|
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam ten program tylko ze względu na Kamień Kamień Kaamień. Odkąd usłyszałam ich wersję "Let's dance", to ciągle ich słucham, a przy okazji znalazłam piosenkę którą wykonywali dzisiaj. A po tym odcinku jestem lekko zażenowana wynikami
|
|
|
|
|
#354 |
|
Zadomowienie
|
Kamień kamień kamień
Mam nadzieję na dziką kartę, inaczej się załamię. Mashmish byli bardzo przeciętni. Słyszałam jednak, że wokalistka to córka Ewy Kasprzyk. Jeżeli to miało wpływ na głosy to jestem kompletnie dobita. Miałam nadzieję, że przejdą Kamienie i ten zespół z Ukrainy. |
|
|
|
|
#355 |
|
BAN stały
|
Załamałam się gustem Polaków... I tym, że jurorzy tak zachwycali się zespołem MishMash. Aranż był nawet ciekawy, ale ta dziewczyna tak sylabizowała, śpiewając, że strasznie mnie to irytowało. Na dodatek piosenka smętna, o przeciętnym tekście(takich tekstów jest sporo w polskich rozgłośniach, śpiew przypominał mi Sylwię Grzeszczak, "romantyczny" tekst również był zbliżony do tej wokalistki, obie sylabizują, choć mają ładne głosy, irytuje mnie ich maniera).
Ta dziewczyna od Niemena, ma głos, ale nie powinna przejść dalej, bo nic swojego nie wniosła. Ja jednak wolę autorskie projekty, a nie śpiewanie coverów. Dzisiaj było mnóstwo dobrych wykonawców, a moim zdaniem ludzie wybrali dwóch najsłabszych. Kibicowałam zespołowi Kamień, Kamień, Kamień i Atmasferze. Pani Renata też była genialna. |
|
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Sondrina- MashMish
![]() bardzo mi sie podobał głos tej dziewczyny... niesamowicie magnetyczny i oryginalny. Cieszę się, że przeszli dalej. Naprawde ![]() Wiedziałyście, że wokalistka jest córką Ewy Kasprzyk? Przed chwilą dopiero to przeczytałam w komentarzach na youtubie. Talent chłopaka też trzeba docenić.... dobry jest.
Edytowane przez sweetish Czas edycji: 2011-10-24 o 01:47 |
|
|
|
|
#357 |
|
Konto usunięte
|
Kompletnie nikt mnie nie powalił wczoraj. Czekam na kolejny odcinek
|
|
|
|
|
#358 |
|
Zadomowienie
|
Wczorajszy odcinek był chyba najsłabszy... Wszystko było takie trochę smętne i usypiające. Ale teraz mam dylemat, dla kogo dzika karta - czy dla Dominiki czy dla chłopaków z Kamień Kamień Kamień?
|
|
|
|
|
#359 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Akurat Dominika kompletnie do mnie nie przemawia, a te dwa zespoły z wczorajszego odcinka tak i czuję się wewnętrznie rozdarta na który z nich zagłosować.
|
|
|
|
|
|
#360 |
|
Konto usunięte
|
Atmasfera faktycznie eurowizją troche pojechała, ale na castingu byli fajni
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

)

Nie rozumiem fenomenu jej popularności.
stąd tyle głosów.