|
|
#331 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jaką patelnię kupić?
Le creuset są chyba lekko emaliowane (to jest inna emalia wewnątrz taka matowa), na nich robię wszystko nawet jajko sadzone. Dziś na obiad robiłem shakshuka na szpinaku. Wcześniej omleta z parmezanem i bazylia.
Ronneby Bruk ma 28 cm i jest z czystego żeliwa, na niej smażę mięso ryby lub warzywa ( dla kobiety chyba za ciężka ) Tę patelni musiałem pare razy "wypalać" przed użytkiem. Lodge (jest u znajomej w kuchni bo chciała trochę potrenować na żeliwnej ) jest też z czystego żelaza i była kilka razy "wypalana" przed użytkiem Lodge jest niedawno kupiona i na niej ja smażyłam jajko sadzone i mielone kotlety. (Co znajoma z nią robi ... nie wiem. Ma wolna rękę może robić co chce). Prawda jest taka... jak ktoś potrafi smażyć to sobie z każdą żeliwną patelnią poradzi. |
|
|
|
|
#332 |
|
Przyczajenie
|
Haha dzięki za opis i fotki, bardzo ładne patelnie ;D
Moja przyszła w piątek i jest boska, prawdziwa żeliwna ciężka, ale z powłoką emaliowaną więc wypalać czy konserwowac olejem nie trzeba. Ja jako facet ją podnosze bez problemu ale dziewczyna raczej naleśników nie podrzuci na niej. Ma fajne grube dno i licze że kilkanaście lat posłuży Le creuset planuje w przyszłości kupic, wygląda świetnie. Ale mi jako dla faceta starczy zwykła żeliwna kinghoffa
|
|
#333 |
|
Raczkowanie
|
Z philipiaka, która może być lepsza ta z groszkowym dnem, czy ceramiczna? Jakie są różnice?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.