|
|
#331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: najbardziej kiczowate piosenki
Uwaga! Uwaga!
Odkryłyśmy z natii wywiad z naszym ukochanym Lerkiem. Zamiszczam najciekawsze fragmenty. Inteligentny chłopak, nie ma co.... Nie boisz się, że po takich piosenkach i takiej tematyce, przylgnie do Ciebie etykietka idola nastolatek? LEREK: Nie, raczej nie. Każdy ma jakieś lżejsze kawałki, jeśli chodzi o tekst, jak i bardziej osobiste, które już nie są takie lightowe. Nie jest tak, że wielu ludzi skreśliło Twoją epke zanim ją przesłuchali? LEREK:Płyta jest dosyć odważna jak na naszą zaszufladkowaną scenę i może to ludzi jakoś zniechęca? Nigdy nie oceniam zanim nie stestuję. Czasem po prostu nie mam ochoty testować, ale nie skreślam. Czy bierzesz lub brałeś jakieś lekcje śpiewu? LEREK: Tak, praktykowałem takowe akcje. Chodziłem na Emisje głosu. Na pewno wiele mi dały, odkryłem więcej możliwości w swoim głosie. Czy śpiew to Twój patent na wyróżnienie się wśród raperów? LEREK: Nie jest to jakiś patent. Po prostu jestem wokalistą, oni są raperami i nie porównuje tego Miewasz takie historie miłosne, o których opowiadasz, czy to tylko fikcja literacka? LEREK: To co napisałem może być czasem ubarwione, może być też lekkim wymysłem, ale zawsze po części musiałem mieć coś takiego w głowie, coś musiało mnie popchnąć do tego, iż napisałem taki tekst, a nie inny. Ale nie odbierałbym go w 100% na poważnie, a w każdym razie nie zawsze. “Tymi dograł się do Lerka z featu zrobił swój kawałek / czy wiedziałaś o moich rozmiarach” - tak nawija Pih w swoim kawałku “2004”. Jak możesz to skomentować? LEREK: Ostatnio nawet się widziałem z Pihem i gadaliśmy o tym kawałku i skwitował to tak, iż nie mam co się doszukiwać dissu na siebie, bo go po prostu tam nie ma. Resztę pozostawia mi do własnej interpretacji. A poruszył tu kwestie kawałka “Czy wiedziałaś”, który w nieoficjalnej wersji wcześniej był tylko mój, bez żadnego innego wykonawcy. Bardzo często jesteś zapraszany na gościnne występy. Z czego to wynika? Czy nie czujesz się takim trochę “featuringowym” artystą? LEREK: Nie. Jak byłem zapraszany to nagrywałem refren i wychodziły z tego niezłe rzeczy. Nie czuję się jakiś featuringowy, nagrałem w końcu solowy materiał (śmiech). “Weź to poczuj” był dla Ciebie początkiem sławy? Co dziś, po roku od wydania tego kawałka, czujesz słuchając tego utworu? LEREK: Jest dobrym kawałkiem klubowym, ale jak to zawsze bywa zdania są podzielone. Cieszę się, że go nagrałem i na pewno przez to, iż był tak popularny, więcej ludzi mnie zaczęło kojarzyć. Jak to jest, że warszawscy raperzy tak chętnie zapraszają Cię do swoich kawałków, a śpiewającego Donia ostro krytykują. Gdzie jest według Ciebie ta granica? W czym tkwi różnica? LEREK: Różnica jest taka, że Doniu uważa się za rapera, a do tego jeszcze śpiewa sobie w refrenach. A ja uważam się za wokalistę i śpiewam od początku do końca, nie przypinając do siebie na siłę jakiegoś hip-hop’owego stylu. Chciałbyś się sprawdzić w stylistyce ulicznej? LEREK: Tak, myślę, że już na LP to będzie możliwe do stestowania.
|
|
#332 |
|
Raczkowanie
|
nie chciało mi sie przeszukiwać wszystkich 6 stron,ale moze zapomnialyscie o Ali janosz vel Alex i piosence o jajecznicy ?chcialam sprawdzic czy ja pamietacie,ale fuj, jak tak czytalam to mi sie te wszystkie kiczowate piosenki przypominały.najwiekszym kiczem jest polski hh(ten nowy,nie stare dobre składy)."tylko ja i moja przestrzen"hahaha
|
|
|
|
|
#333 |
|
Rozeznanie
|
OOjj dziewczyny jak mogłyście zapomnieć o Norbim i jego hicie " Kobiety są ahaha gorące" albo K.A.S.A " Ja jestem macho niech kobiety mi wybaczą" . A jak dla mnie to jeszcze Kaja Paschalska, Mandaryna, Ale JAnosz, 18L, hiphoppolo...ojj dużo można tego wymienić. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#334 |
|
Raczkowanie
|
połowa rynku muzycznego w naszym kraju jest kiczowata !
|
|
|
|
|
#335 |
|
Przyczajenie
|
Jezu, to moj pierwszy post, ale nie moglam sie powstrzymac....
Pamietacie moze KELLY FAMILY ???????
|
|
|
|
|
#336 |
|
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez Jeeg Czas edycji: 2008-10-10 o 23:52 |
|
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyznam się że jak dojrzałam Bartka w baniaku (moje określenie na TV), to długo myślałam, cholibcia, skąd go znam? Siostra mi objaśniła - moją pełną niedowierzania odpowiedzią było: "ee... to on jeszcze żyje?" (żyje w sensie występuje i śpiewa ).
|
|
|
|
|
|
#338 |
|
Zadomowienie
|
Ja to nawet kiedyś w Bartku Wronie byłam niesamowicie zakochana, chyba ze 12 lat wtedy miałam
A kto widział wczoraj Mandarynę? Na tvp2 leciał jakiś program i tam występowała w małych święcących ciuszkach. Nie wydaje się wam, że jak mówi to ma strasznie głos przepity?
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
I jajecznica i Just 5 się pojawili
|
|
#340 |
|
Zadomowienie
|
Pozwól mi świecić kiedy słońca brak
Być nadzieją gdy szukasz dniaaaaa Ooooooooooo
|
|
#341 |
|
Raczkowanie
|
A pamiętacie hit targowisk i wiejskich festynów:
"Czy chciałaby Pani Araba?? Araba, Araba ach nie Bo Arab to pedał zaraz by mnie sprzedał Araba Araba ach nie....." itd, itd około 10 zwrotek w tym stylu
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
wyznam wam coś w sekrecie, tylko ciiiii
ja do dziś lubię piosenkę Bartka Wrony "zapomniałaś"
|
|
#343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fanek Bartka Wrony jest coraz mniej, więc trzeba o nie dbać
|
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#345 |
|
Zadomowienie
|
A pamietacie D-bomb ??? Teksty mieli naprawde niezłe
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz na Vivie leci lista wakacyjnych hitów i przypomniało mi się trochę nie wymienianych tu pieśni *Vengaboys *Mr.President-Koko dżambo ![]() *piesek ciułała ![]() *panie z keczupowego zespołu ![]() Ogólnie śmieszna ta lista
|
|
|
#347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też to oglądam i dodaję: 1. "What is love" Haddaway 2. "Lambada" ![]() ![]() ![]() 3. nie wiem kto to: "A kara cziki cziki cziki ta" (pamiętacie) 4. Eifel 65 "I'm blue dabudi dabudaj dabudi dabudaj" 5. "Barbie Girl" /Come on barbie girl in a barbie world fantastic, plantastic ułou/ 6. Scatman- to jeste FATALNE (Pi pa pa para po) Ten co ustami tworzył "cuda" 7. "Makarena" Los Del Rio
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie widzę jakiś teledysk-Stachurski w sklepie mięsnym
|
|
#349 |
|
Zadomowienie
|
Tak sobie myślę, że teraz to już nie ma takich wakacyjnych hitów jak kiedyś, które były grane na wszystkich kolonijnych dyskotekach i każdy je nucił...
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
no....np. dla mnie było hitem "Mallorca"
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#352 |
|
Rozeznanie
|
Eeee dajcie spokój lambadzie
ja od ślubu brata(bo wtedy sobie o tej piosence przypomniałam) mam do niej sentyment...i lubie ją (mam nawet teledysk-ta namłodsza para po prosty wymiata )What is love do tego też mam jakiś taki sentyment (chyba ta pioseneczka była w jakimś śmiesznym filmiku i od wtedy ja lubię) No ale reszta... |
|
|
|
|
#353 |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Napisane przez lil' sexy Tak sobie myślę, że teraz to już nie ma takich wakacyjnych hitów jak kiedyś, które były grane na wszystkich kolonijnych dyskotekach i każdy je nucił... Jak to nie w tamtym roku Ozony zaatakowali ,a rok czy 2 lata temu ciłała i keczupy Asere he ha <tańcze> No ja dodam, że w tamtym roku: Jej piekne czarne oczy Ciekawe co w tym roku (ja już sie pogubiłam )
|
|
|
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to kto-nasze kochanie-Krzysiu L.
|
|
|
#355 |
|
Zadomowienie
|
Jak to co w tym roku! Tylko czekać jak Lerek nas zaatakuje jakimś wakacyjnym megahitem.A co do ozonów to w sumie macie racje, może tak mi się wydaje bo już takiego kiczu nie słucham
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
i ja i moja butelka czy tam panienka, nikt nie pamięta glupoty Lerka oł ajaja!
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Lil-jaki był ten Twój proroczy tytuł nowego hitu Krzysia
BTW-bawiłaś się w detektywa??
|
|
#358 |
|
Zadomowienie
|
Poczekajcie, poczekajcie. Jak tylko nagra "Czy wiedziałaś o moich rozmiarach" to cała Polska będzie śpiewać
![]() No jasne, że się bawiłam, ale kurczaki nic mi do głowy nie przychodzi
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
Martinaf, ja też się zastanawiam nad tegorocznym hiciorem
|
|
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda,że Dj Tomekk jest zgermanizowanym Polakiem i niestety niemieckich kawałków u nas nie puszczaja,bo jego Jump,jump stałby się hitem tego lata
tam mogę do oporu tego słuchać
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.

nie chciało mi sie przeszukiwać wszystkich 6 stron,ale moze zapomnialyscie o Ali janosz vel Alex i piosence o jajecznicy
?chcialam sprawdzic czy ja pamietacie,ale fuj, jak tak czytalam to mi sie te wszystkie kiczowate piosenki przypominały.najwiekszym kiczem jest polski hh(ten nowy,nie stare dobre składy)."tylko ja i moja przestrzen"hahaha
pamietam jak moja przyjaciolka miala szczelnie obklejone sciany w plakatach tej zacnej rodzinki i oczywiscie koszulinki, zeszyciki i inne ruperele
i inna fala gadżeciarskich zespolow Spice Girls (oh bylam wierna fanka! Mel B wymiata
) i oczywiscie Backstreet boys. A pamietacie Just 5 KOLOROWE SNY!!!
(żyje w sensie występuje i śpiewa