|
|
#331 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowe dzieciaczki 2011:)
Cytat:
u nas dokładnie ten sam ząbek wyszedł jako pierwszy a o co chodzi z tą sukienką???
|
|
|
#332 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze zębów nie ma, a już "lata"Cytat:
![]() Cytat:
A co jeśli ząbka znajdzie tata? Kupuje sobie spodnie? ![]() Ja znam też taki zwyczaj, że jak mama znajdzie zęba to jej teściowa kupuje spódniczkę, a jak tata, to jego teściowa kupuje mu spodnie ![]() Ja zamiast kiecki kupiłam sobie spodnie ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
Simia, gdzie ty kobieto się podziewasz??? ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Kurde, zamówiliśmy tydzień temu płytki łazienkowe, facet od płytek miał od jutra zacząć a dziś dzwonią mi ze sklepu, że części płytek nie ma |
||||
|
|
|
|
#333 |
|
Raczkowanie
|
Agnieszka
za pierwszego zabka, za kika dni pewnie juz drugi bedzie widac ![]() Magda_lenka Simia gdzies nam "zaginela" i sie nie odzywa, mam nadzieje, ze u niej wszystko dobrze. A co do plytek - 3mam kciuki aby sprowadzili z innego sklepu. Jesli masz juz kogos do ukladania plytek, to przeciez nie bedzie czekal w nieskonczonosc, bo napewno ma innych klientow. Kurcze kiedy klient w sklepie bedzie "szanowany". My bylismy dzisiaj kupic tz koszule na wesele (jutro idziemy do mojej kuzynki) i jak zobaczylam mine babki z za lady, to mi sie normalnie odechcialo zakupow. Chyba byla zla, ze przeszkodzilismy jej wypic kawe..... normalnie denerwuja mnie takie sytuacje
|
|
#334 |
|
Raczkowanie
|
Ehh, a zaliczki to od razu by wszyscy chcieli
![]() Miszi, wspaniałej zabawy A synek idzie z wami?
|
|
|
|
|
#335 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- NO WLASNIE-gdzie sie podziewa Simia???
|
|
|
#336 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kobitki
![]() My dziś wybieramy się na imprezkę - ROCZEK córeczki naszych przyjaciół Jak ten czas leci, jeszcze niedawno była w brzuszku ![]() Spadam przejrzeć szafę, bo nie wiem co ubrać?
|
|
|
|
|
#337 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
jak tam weekend minął (w sumie to mija )?u nas wczoraj było bardzo wesoło, przyjechała do nas kuzynka z córeczką (młodsza od Karolka o 6 dni) i robiliśmy grilla, troszkę pospacerowałyśmy bo była ładna pogoda tylko na chwilkę wybyliśmy z domu (po pampersy) a tak to cały dzień w czterech ścianach ![]() moje dziecko już śpi TŻ go wymęczył normalnie aż nie mogę się nadziwić jak z dnia na dzień Karoluś potrafi coraz to więcej, sam już potrfi usiąść z pozycji leżącej, raczkowanie baaaardzo dobrze mu wychodzi no i zaczyna stawać, podciąga się po barierkach i stoi ale się rozpisałam, uciekam odpocząć troszkę paaa
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
dziękuję za miłe przyjęcie mnie do Waszego grona ![]() Wyjazd w góry udał się całkiem nieźle, mała tylko nie za bardzo spała nam za dnia - miała tylko 2 drzemki po 40 minut, więc pod wieczór byliśmy z TŻ wykończeni. Na szczęście w nocy spała dobrze. Była z nami para z córką w grudnia oraz para z prawie 3-miesięcznymi bliźniakami I muszę się pochwalić, że tylko nasza przesypia całą noc ![]() Miałam przyjemność przetestować pieluszki Dada z Biedronki, od początku używamy Pampersów. I mam zamiar się przestawić na te Biedronkowe, bo nie widzę za bardzo różnicy w jakości
|
|
|
|
|
#339 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja malutka w ogóle mało śpi w dzień - ma właśnie dwie półgodzinne drzemki, na spacerze jednak potrafi spać dłużej ![]() Słyszałam właśnie, że te nowe pieluchy DADA są dobre i również mam zamiar przetestować Idę robić pranie, bo to chyba ostatni dzień słonecznej pogody
|
|
|
|
|
|
#340 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupuje dla Karolka te DADA Premium
są rewelacyjne, nawet lepsze niż Pampers na początku używałam tylko Pampersa, kuzynka mi powiedziała o DADA Premium i je kupiłam. Ponoć te zwykłe są okropne ale Premium naprawdę polecam chociaż to i tak zależy od skórki dziecka
|
|
#341 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- tak samo uzywam chusteczek nawilzajacych z biedronki-sa po 3,99 a sa super,troche sie ciezko wyciagaja ale z drugiej strony-to chusteczki tylko za 3,99-tez godne polecenia-uzywam od poczatku
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#342 |
|
Przyczajenie
|
asiuk gdzie byliście w górach?
my właśnie wróciliśmy z Zakopanego wczoraj byliśmy nad Morskim Okiem, późno przyjechalismy więc zdecydowaliśmy że pojedziemy w górę wozem z końmi a w dół na piechotę i czekamy sobie aż koniki przyjadą a jakaś beszczelna starsza kobieta zaczeła głośno mówić do swojego mężą : oni chcą wsiąść wózkiem? coś podobnego? i tego typu gadka myślałam że rozszarpie tą babę a najlepsze że jej mąż na to: a czemu nie? hah wokoło było pełno ludzi z wózkiem z małymi dziećmi.. nie rozumiem takich ludzi.. nie wiem co oni myślą że jak się ma dziecko to już nie można się ruszyć z domu?
|
|
|
|
|
#343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze jak byłam w ciąży pędziły do kasy byle tylko zdążyć przede mną i innymi ludźmi Teraz zresztą też nie zwracają uwagi na to, że stoję z dzieckiem![]() Dziś miałam ciężki dzień Moje dziecko ciągle chciało być na rękach lub bym przy niej siedziała i się z nią bawiła. Jak tylko wyszłam z pokoju...ryyyk
|
|
|
|
|
|
#344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do marudności- może ząbki idą? mój mały ślini się na potęgę i też marudzi strasznie-dałam mu marchewkę z lodówki , pogryzł ją trochę i trochę się uspokoił |
|
|
|
|
|
#345 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() PS. Ten trik z marchewką bardzo fajny |
|
|
|
|
|
#346 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziekuje, wesele bylo udane wraz z poprawinami. Wybawilam i wygadalam sie ze wszystkimi kuzynkami i ciotkami. Alkoholu nie pilam, bo wciaz karmie, choc mialam ochote napic sie winka... Tomusia przywiozlam tylko na godzinke, aby pochwalic sie calej rodzinie i odwiozlam go do swojej mamy. Nie bylo sensu zabierac go na cale wesele, bo ani my nie wybawilibysmy sie, a dla niego to byla by mordega.
Magda-lenka jak po imprezie urodzinowej ? Ja rowniez slyszalam wiele pozytywnych opini o pieluszkach DADA. Jak przyjechalam na wakacje do PL, to kupilam je i przekonalam sie, ze naprawde tak jest. Pampersow nigdy nie lubilam, kupilam je tylko kilka razy, bardziej zadowolona bylam z Huggisow. Moj Tomek od 2 dni tez jest bardzo marudny, wszystko pcha do buzi, pewnie kolejne zabki nadciagaja...
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy w Piwnicznej, w domku od rodziców mojej szwagierki. Wszystko fajnie, tylko z kanalizacją mają problem - w kibelku można było tylko się wysikać i broń Boże, wyrzucić papier do toalety, a z "dwójeczką" trzeba było iść do toi toia
![]() Cytat:
Próbowaliśmy ją położyć na drzemkę do łóżeczka... Godzina płaczu, a i tak nie usnęła ![]() Ja Ewie na razie niczego nie daję do samodzielnego gryzienia/chrupania, ale może na ząbki taka marchewka to dobry pomysł? |
|
|
|
|
|
#348 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Byliśmy tylko my, brat przyjaciółki i dziadkowie. Bez wielkiej pompy, ale za to bardzo sympatycznie. My praktycznie widujemy się z nimi co weekend, więc luzik A na potem ściągnęłaś dla małego pokarm, czy dostał MM? My niedługo wybieramy się na imprezkę, bez małej, ale na karmienie o 20.00 przed spaniem będę musiała podskoczyć no i przed 12.00 wrócić, bo mała się wtedy budzi na jedzonko. Jakiś czas temu nie chciała pić z butli mojego mleka, ani MM. Spróbuję jutro z tą butlą jeszcze raz, może tym razem łaskawie wypije i będę miała problem z głowy?Cytat:
Ta marchewka to naprawdę super pomysł |
||
|
|
|
|
#349 | |
|
Raczkowanie
|
magda-lenka
też myślę ze to zęby-moze Twoja mała nie chce byc poza zasiegiem Twojego wzroku bo matka jest najlepszym ukojeniem dla dziecka ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#350 |
|
Raczkowanie
|
agnieszka a jak tam opiekunka i synek?
|
|
|
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
opiekunka super-mały ją lubi,nie płacze u niej i widac ze ona tez sie do niego przywiązała bo postanowiła kupic mu bujaczek a na domiar tego powiedziała że pomysli tez o zakupie łóżeczka turystycznego-takiego kojca-ktory by tez mogla wyniesc na dwor co by nie siedzial biedny tylko w tym wozku zapiety w pasach...ja z tz pracujemy na trzy zmiany a wiec takze w nocy-od 22 do 6-codziennie musieliśmy odbierac malego o 6 i biedny sie budzil wiec p.Ela-opiekunka-powiedziala ze lepiej bedzie jak maly bedzie u niej zostawał do 10-co by sie chociaz wyspał-i stwierdziła ze nie chce za te 4godziny dziennie wiecej pieniazkow bo grosiu jest tak kochany ze jest jej zal go budzic-po prostu...
No i co...chyba wychodzi mu drugi ząbek bo tez ma juz na dole taki bialy paseczek-ma tez katar-myslicie ze to na ząbki???
|
|
#352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super, że tak dobrze układa się wam z tą opiekunką A ja niedługo chyba zwariuję Robiłam obiad ...ryyyk Powiedziałam już TŻ, że jutro obiadu nie będzie Na kocu bawi się tylko przez chwilę... Najbardziej podoba jej się siedzenie na kanapie, ale tam muszę siedzieć z nią Teraz jakimś cudem bawi się sama na podłodze, ciekawe jak długo wytrzyma...?Na szczęście jest jakiś pozytywny aspekt dzisiejszego dnia |
|
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny, przygarniecie??
pisalam kiedys juz na takim watku, ale dziewczyny przeniosly sie do klubu a za to, ze sie rzadko odzywalam po prostu mnie i kilka dziewczyn chamsko wyrzucily. nie mam kogo pytac o pewne kwestie, chociaz mam juz 3,5 letnia corke, ale to nie to samo. wiele rzeczy sie nie pamieta... w skrocie o nas. moj synek Kuba urodzil sie 8 stycznia 2011 wazyl niecale 3500 i mial 56 cm. teraz jest kawal chlopa, wazy ponad 9 kg, byl na samej piersi do 6 m-ca i potem wprowadzilam mu MM i powoli to, co dozwolone. jedynie obrazil sie jakis czas temu na mleko w ciagu dnia i pil tylko nad ranem, jedna butle w ciagu dnia i na noc, a tak to dostawal posilki stale. nie pije prawie wcale co mnie martwi, ale staram sie mu wciskac co jakis czas po kilka lyczkow. Kubosław zaczyna kombinowac z raczjkowanie, poki co wyglada to jakby sie rzucal po podlodze. sprawnie mu idzie przekrecanie sie na boki, z brzucha na plecy i odwrotnie. jest bardzo towarzyski, wesoly i cieszy sie do kazdego kto sie nad nim pochyli, takie cyganskie dziecko ![]() mam nadzieje, ze bede tu do was mogla czasem zerknac i o cos zapytac, w zamian sluze swoimi radami, jakies tam doswiadczenie w koncu mam ![]() pozdrawiam was serdecznie. Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2011-08-10 o 20:50 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#354 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() moja córcia też urodziła się 8.01.11 Ja ostatnio mam inny problem - mała nie chce jeść warzyw (nawet jak zrobiłam jej samą marchewkę to zjadła łyżeczkę)..a wcześniej nie było z tym problemu za to owoce w każdej ilości ....wczoraj dałam jej słoiczek (brokuły+ryż) zjadła ale pod koniec musiałam zwiększyć tempo karmienia, bo już zaczynała się nudzić.... jak do tej pory to najbardziej lubi jeść kaszkę zbożową jabłko+śliwka...wcina, aż sie uszy trzęsą![]() Jeśli chodzi o pieluszki dada premium to ja sobie chwalę... |
|
|
|
|
|
#355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#356 |
|
Rozeznanie
|
hello!
wiecie jak tak czytam, ze wasze tez marudy i tylko na rekach to sie ciesze bo juz myslalam ze moja tylko taka..na metr od niej odesc nie mozna czasem...do kibelka nie da pojsc, obiadu nie da ugotowac tylko siedziec kolo niej i bawic sie... a ja we wtorek do roboty wracam...juz mi sie chce do ludzie,ale praacowac jakos nie wiem...kurde rok przerwy robi swoje i mam powoli stresa... co do jedzenia to moja mloda zjada wszystko w kazdej ilosci byle lyzka podane nawet ostatnio jak dalam jej morele (byly mega kwasne-ja bym nie dala rady zjesc) to jadla i tylko ja telepalo na boki ale zjadla sloiczek!! ![]() jesli chodzi o pieluchy i chusteczki dada to ja tez je kupuje i sa ok, w sumie to chusteczki sa jednymi z najbardziej nasaczonych chociaz minus ich jest taki ze sie kiepsko wyciaga bo po kilka na raz,ale w sumie i pampersowe tez mi sie zdarzalo wyciagac po kilka.. a w ogole to czesc Asiuk
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
|
|
|
#357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak mała akceptuje rodzeństwo? Moja mała na początku wydawała się obojętna ale zrobiła się strasznie nieposłuszna (tak chyba zareagowała). Teraz wie,kiedy małemu zagraża niebezpieczeństwo ( zbliża się do kabli albo do czegoś innego czego nie powinien tykać ) i zaraz krzyczy,że on coś robi złego albo ciągnie go za nogi odciągając od tego Niby daje mu zabawki, trochę się z nim bawi (na tyle na ile można się bawić z takim maluchem) ale chyba nadal jest zazdrosna bo zrobiła się przytulaska ![]() Nie dziwię się jej bo przecież takiemu bobasowi więcej się wybacza bo przecież jest mały i nie rozumie.. Jeśli chodzi o drugą stronę to mały jest zapatrzony w siostrę-jak tylko jest w pobliżu to uważnie patrzy co ona robi. |
|
|
|
|
|
#358 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Żartuję ![]() Cytat:
Dzisiaj oczywiście to samo co wczoraj ruszyć się nigdzie nie mogłam...Ja też wracam niedługo po rocznej przerwie i nie chce mi się w ogóle pracować Cytat:
![]() Od wtorku przychodzi do nas opiekunka. Na początek na dwie godzinki, aby mała się przyzwyczaiła. Oby poszło bez większych problemów
|
|||
|
|
|
|
#359 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() byoismy u tesciow na weekend i nie mailam jak pisac u nas z jedzeniem jest tak, Kuba dostaje ano mleko, potem kaszke z tej miekkiej butelki z lyzeczka lovi, zjada 150 ml, robie mu z nestle mleczna-pszenna z biszkoptami lub mleczna manne. Mam tez bobovite mleczna bananowa ale jakos nie bardzo mu podchodzi. zje, ale woli tamte. potem dostaje owocek, ze sloika, potem obiadek, nastepnie jogurcik i mleko na kolacje. generalnie tyle, melko odrzucil i pije ok 3 porcji dziennie, czasem ta druga butle daje mu po obiadku. Kuba jest tylko na sloiczkach, kiedys probowalam mu ugotowac to plul dalej niz widzial, nie chcial tknąć. sloiki sa dobre, hania jadla do 1.5 roku. Pije ostatnio po troszke herbtaki z hipp jablko z melisa. sokow jak nie pil tak nie pije, pluje i nie chce polykac nawet. tylko kupy ma dziwne. wiadomo, ze nie beda juz takie zolte jak na samym mleku, ale te sa bure bardzo i zajezdzaja kwasem.... dupe ma troche odparzona, bo robi kilka takich knutow plastelinowych, zbitych dziennie (sorry za dosadny opis, ale moze ktores z waszych dzieci tak mialo??) wczoraj i przedwczoraj jadl sliwki, to rzadsza byla kupa ale tez cuchaniala kwachem. nie wiem co moze byc przyczyną.... co do pieluch , my na poczatku lecielismy na pampersie, uczulil, nastepnie huggies ale przeciekaly, rossmanowe babydream ale odparzyly, powrot do przeciekajacych huggiesow, ale po kilku nocach z przemoczonymi pizamami wrocilam do pampersow ktore cudownie ptzrestaly go uczulac. i teraz uzywamy pampersow rozm 5. chusteczki, wszytsko jedno jakie, choc z przewaga cleanic, nie lubie pampersowych, huggiesowych, te z dady sa ok, rossmanowe beznadziejne. Lubie tez johnsons&johnsons. ale w domu to staram sie wacikami z wodą. co do corki i zazdrosci, nie byla zazdrosna od paczatku wcale ale to moze zasluga tego, ze oni maja osobne pokoje, mlody na poczatku nie mial wstepu do hani pokoju, a i maz nie mogl go brac na rece bo tata byl jej. ja poswiecalam jej kazda wolna chwile i bylo ok. teraz bardzo sie kochaja, czasem jej cos strezli do glowy i ciagnie go za noge czy reke, ale bardzo go kocha i widac to. on tez sie do niej cieszy jak szalony
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.

u nas dokładnie ten sam ząbek wyszedł jako pierwszy

jak ją dam do kojca to płacze i marudzi, bo chce stać (chodzić- potrafi trzymając się wędrować z jednego końca na drugi) obok sofy...jeszcze zamiast się porządnie trzymać to macha sobie jedną ręką - później się przewraca i płacze, wstaje a jak już stoi to wszystko ok i się śmieje 
prezent od chrzestnej, rowerek, o taki