![]() |
#331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: mój tż-et i pieniądze...
Cytat:
![]() ![]() Hmmm dla mnie cała ta sytuacja jest jak z komedii i tyle mam do powiedzenia.
![]() |
![]() |
#332 |
Zadomowienie
|
Ale jesteś naiwna dziewczyno, masakra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Konto usunięte
|
Oj dziewczynki, ależ wy jestescie...
Widzicie same wady u niego... Ale ma też zalety: chłopak da se radę w życiu, od tego wyłudzi, od tamtego wyłudzi, sztuka manipulacji nie jest mu obca i cały czas ćwiczy ją na swojej dziewczynie... A ona go broni, bo wie przecież że misio taki zaradny życiowo i razem będą pędzić żywot w dostatku a bieda będzie im obca... ![]() ![]() A tak normalnie to klasyka, temat -> porady -> foch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
Powienien w ogolę zacząć pracować a potem narażać się na koszty. Dla mnie twoj facet robi wymówki. W ogóle ma już jakaś konkretną prace nakręcona czy po prostu sobie marzyc znaleście w duzym miescie dopiero jak będzie miał super furę???
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2011-07-01 o 20:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Rozeznanie
|
dostał propozycję pracy
![]() |
#336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heh, wspólne wakacje (czyli spędzanie razem wolnego czasu) jest dla niego "bzdurą". Cóż, musisz iść chyba do pracy, żeby utrzymać tak drogiego faceta przy sobie.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A na samochód niech sam sobie zapracuje. Przecież to jakieś chore jest. Jeszcze Ty zrezygnuj z wymarzonych wakacji,żeby szanownemu typkowi dać pieniądze na JEGO samochód. ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez tobiaszowa Czas edycji: 2011-07-01 o 20:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyno...........im dłużej ze sobą będzie więcej wad będzie z was wychodziło na wierzch. Nie bedzie jak kiedys, bo początki związku zawsze są piekne. Na poczatku kazdy sie stara dobrze wypaść, zrobić dobre wrażenie, imponować drugiej osobie. Niestety charakteru na dłuższa metę nie ukryjemy. Cytat:
Powiem krotko. ...Bardzo niemęsko i bardzo nieładnie. Cytat:
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Jak by mu zależało kupil by autko za pare tysiaków i od razu przyjął tę prace. A nie czekał na sponsoring ![]()
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2011-07-01 o 20:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
I oby na propozycji się nie skończyło.
Chłopak nigdy nie miał naprawdę ciężko w życiu i może nigdy mieć nie będzie, bo zawsze znajdzie się taka naiwna... ![]() I nie żebym mu źle życzyła. Wymagania to on ma. Szkoda tylko, że za ten koncert życzeń chcą płacić bliscy. Honor leży i kwiczy, ale przynajmniej porządna fura będzie.
![]() |
![]() |
#340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Wtajemniczenie
|
Tobiaszowa, z tego co ja zrozumiałam to wakacje sponsorują rodzice autorki (nie wiem, moze mają jechać razem, do jednego ośrodka) a u babci mieli zarabiać na kieszonkowe, bo wiadomo że wakacje to nie sam nocleg i transport.
Ech, a potem na innych działach watki "czy mozna przeżyć za 50zł na tydzień" - pyta mama z małym dzieckiem bo mąż jej robi wyrzuty że za dużo wydaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
przypomina mi moją znajomą,która miała kochanka.tak ja okręcił,że dziewczyna go sponsorowała.najbardziej ubawiła mnie jego prośba skierowana do znajomej.prosił,a potem rzadał grubego,złotego łańcuszka z szyi jej męża
![]() Autorko,powinnas swojemu facetowi wystawić rachunek za swoje usługi,ciekawe jak zareaguje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Zadomowienie
|
Ja znam dziewczynę, która jest ze swoim chłopakiem ok. 2 lata. Zwraca mu za dojazdy do niej, kupuje prezenty typu gitara, ciuchy, buty, daje kieszonkowe. Ogólnie ma pieniądze, a on średnio. Tymczasem ukochany ma w swojej mieścinie drugą dziewczynę, z którą spędza czas za pieniądze tej pierwszej
![]()
![]() |
#344 | ||
.
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Zadomowienie
|
Raaaany, facet zupełnie bez honoru
![]()
![]() |
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
Matko... zero gestu jakiegokolwiek u niego.
zastanów ty sie dziewczyno powaznie czy to normalne ze facet ktory podobno kocha tak wylicza. a potem w malzenstwie bedzie tak : on; masz 10 zl na dzien. masz mi przyniesc wszystkie paragony i ma ci to wystarczyc. masakra. ja mam naprawde wspanialego Tza jesli o pieniadze chodzi. u mnie z kasa krucho a moj Tz mi nie dosc ze dal karte do swojego konta to jeszcze ciagle tankuje mi samochod i uwaga zafundowal mi dwie wycieczki na wakacje. i mimo ze chcialam zaplacic za siebie on wie jak mi z pieniedzmi ciezko i nie pozwolil mi. a samochod? zaczynalam od skody za 4 tysiace i swietnie sie sprawdzala. potem juz Tz obracal moimi autami i obecnie dzieki jego pomocy jezdze sportowym a3. i nie wypomina mi ze mi pomogl a jak mowie zaczynalam od skody i powolutku sie dorabialam reszty i mysle ze twoj tz tez tak powinien zaczac a nie od razu z grubej rury.
![]() |
#347 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Autorko, wyobrażasz sobie swojego chłopa z Tobą za 10 lat, jak będziecie mieli dzieci, mieszkanie i rachunki do płacenia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jesteśmy razem już... ![]() Edytowane przez narciarka Czas edycji: 2011-07-01 o 21:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 | |
ma zielone pojęcie
|
Narciarko, już wszystko zostało powiedziane w tym wątku.
Twój chłopak Cię wykorzystuje. Nie chodzi tutaj o 100 zł za bluzę czy 90 na alkohol. Chodzi o sam fakt, że on po prostu nie chce z Tobą wyjeżdżać, zabierać do restauracji, nic. A zamiast pracować normalnie, woli wyzyskiwać Twoją babcię. I byłoby to tak samo nie w porządku gdyby Twoja babcia była milionerką i 800 zł mogła wydać jednego dnia na drobne zakupy. Do tego jeszcze Twój chłopak wmawia Ci, że powinnaś mu dać 500 zł na jego samochód. Jego. Jego. Nie będziesz współwłaścicielką tego samochodu, także wszystkie pieniądze jakie władujesz w to auto, mogą w chwilę odjechać wraz z chłopakiem... Twój chłopak niestety bardziej troszczy się o kasę niż o Ciebie... Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#350 |
Rozeznanie
|
Możecie mi tylko wytłumaczyć dlaczego jeśli tż-et Myszunii19 tankuje jej samochód itd cytuje "a moj Tz mi nie dosc ze dal karte do swojego konta to jeszcze ciagle tankuje mi samochod i uwaga zafundowal mi dwie wycieczki na wakacje" to jest wszystko ok a kiedy ja zapłaciłam raz w restauracji i kupiłam mu ten alkohol to od razu mam mu zerwać? Czy ona nie zachowuje się jak sęp? On jej nie sponsoruje?
jesteśmy razem już... ![]() Edytowane przez narciarka Czas edycji: 2011-07-01 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#352 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wstyd by mi było przed rodziną na miejscu autorki, że zadaje się z takim chłopakiem. Nie wyobrażam sobie, że za coś takiego jak koszenie trawy u dziadków swojej dziewczyny można przyjąć pieniądze i to jeszcze wyższą kwotę niż zwykle się płaci. Cytat:
Nie będzie jak dawniej Zamierza studiować zaocznie a to są koszty, kilkaset złotych miesięcznie, w skali roku kilka tysięcy. Plus koszty zjazdów i materiałów naukowych. Do tego chce pracować w mieście oddalonym o kilkadziesiąt kilometrów i dojeżdżać każdego dnia samochodem. I to wszystko za 2000zł. Nic się nie zmieniło. Było źle i nadal jest, tylko problemy inne, niepowiedziała bym, że mniejsze. Od początku nie chciał nigdzie wychodzić, spędzać inaczej czas niż w domu teraz chce, ale za cudze pieniądze. Edytowane przez Rajni Czas edycji: 2011-07-01 o 21:46 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest naiwna i na swój sposób płaci za to.(Mysza ty wiesz...) ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem, gra rolę również Twój wiek, masz dopiero 19 lat, złożysz się z nim na jego samochód, a on Cię kopnie w tyłek i będziesz żałować, bo możesz już zbierać w tym czasie na swój. A i to nawet nie są Twoje pieniądze, tylko Twojej babci. Wszyscy Ci to piszą, a Ty nie możesz cały czas zrozumieć, że Twój facet nie ma godności? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po to że chciałam się upewnić czy słusznie zrobiłam że się wkurzyłam na mojego tż-ta że chce większą część pieniędzy która ma być na wakacje. Oczywiście od razu mu powiedziałam, że tych pieniędzy nie dostanie na własny użytek bo są one na wakacje
![]() |
![]() |
#357 |
Zadomowienie
|
Narciarka a skąd wiesz,że jest wszystko ok. Mysza dopiero napisała,nikt jej nie poparł póki co. A w ogóle to jest wątek o Tobie i Twoim TŻ-ecie więc niestety to Wy tutaj jesteście poddawani ocenie.
I nie chodzi tu o obiad w restauracji-bo czasem i ja funduję takie coś. Nie chodzi również o koszulkę. Chodzi o całokształt. Tak jak pisałaś-po maturach byłaś,chciałaś się rozerwać,TŻ powinien sprawić Ci przyjemność i chociaż nie wołać o tą cholerną benzynę. Macie mało lat. To jest zrozumiałe,że raz on coś kupuje-raz Ty,ja też tak mam,ale nic nie jest na siłę,po chamsku. "Ej kup mi whisky za 90 złoty,JA CI JE POŻYCZĘ,a Ty mi oddasz" No to jest po prostu głupie. Nie wiem,stań z boku,przeczytaj swoje posty. Może tak głęboko siedzisz w tym związku,że nic absolutnie Ci nie przeszkadza. Jednak ja to czytając mam ochotę się walnąć młotkiem w łeb,bo nie mogę patrzeć na postępowanie niektórych. Nie wiem jak można być takim człowiekiem jak Twój TŻ,który pracuje a ciągnie od Ciebie,na siłę i robi to bez wstydu. I jeśli Ty nie widzisz nic innego to ja naprawdę Ci współczuje,bo jesteś już od niego uzależniona. Bo mowa w tym wieku "daj mi 500 złoty na samochód" to sorry,nie jest normalne. Nigdy w życiu nie usłyszałam "DAJ MI". Sama zakładasz temat,czy wszystko jest OK,a potem się burzysz,czego się spodziewałaś oklasków? A może tego,że tak jak Twój TŻ ci powiedział "każdy napiszę,że dobre robię" Nie rozumiem Cię zupełnie Bo nam bynajmniej nie rozchodzi się o tą restaurację ani koszulkę... Edytowane przez tobiaszowa Czas edycji: 2011-07-01 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Raczkowanie
|
OMG.. aż mi słów zabrakło. Ja bym takiego buraka już dawno w tyłek kopnęła. Mój Tż jak gdzieś ze mną pojedzie, to nawet nie chce żebym mu za benzynę oddawała, a co jeszcze mówić z nadwyżką. Wręcz zawszę się kłócimy kto płaci za zakupy/wakacje itd, bo on chce płacić za wszystko, a ja nie chce od niego ciągnąć...
Postawa Twojego chłopaka moje pojęcie w ogóle przechodzi. Jak można wyciągnąć tyle tysięcy od rodziców itd i wydać je na samochód? Rozumiem - odkładać na mieszkanie, coś potrzebnego. Ale na takie zabawki już trzeba sobie zapracować. I jeszcze żulić od Ciebie i Twojej rodziny?? Autorko, naprawdę na Twoim miejscu zastanowiłabym się, czy taki materialista i egoista jest dobrym kandydatem na partnera. Bo niestety w przyszłości to będzie BARDZO ważna kwestia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się nie czepiam, że za niego zapłaciłaś. Czepiam się sytuacji z babcią i z samochodem mamy. Także całego tego zbierania na samochód, faktu, że z łaski chce jechać z Tobą na wakacje i że myśli, że robi dobrze. I chociaż ja bym od niego czym prędzej uciekła, to jednak radzę porozmawiać. Pieniądze to ważna kwestia w życiu, ale nie ich ilość, a to, na co je przeznaczamy i czy robimy to w miarę naszych możliwości, przy okazji nie skąpiąc. On mierzy wyżej niż może, a do tego jest strasznym skąpiradłem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jesteśmy razem już... ![]() Edytowane przez narciarka Czas edycji: 2011-07-01 o 21:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.