Walka Z Tłuszczem - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-06-24, 17:05   #331
Kola15
Raczkowanie

GG do Kola15
Dot.: Walka Z Tłuszczem

Oczywiście ze się dolączam , ale czy wytrzymam oto jest pytanie.każda z nas chce probuje innym się udaje drugim nie . kazdy ma coć na sumieniu.
Kola15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-24, 17:41   #332
Apiska
Zakorzenienie

Moją zmorą są szerokie biodra...Ale nic już na to nie poradzę...
Staram sie również dbać o moją figurke, ale czasami mi to nie wychozi i siegam po slodycze :P

Codzinnie robie przysiady i brzuszki do oporu i staram sie nie jeśc po 18:00-19:00

Rano budzę się głodna, robie sobie płatki z mleczkiem, które cudownie przeczyszczają [:P] i dzień zaczyna sie od nowa Do tego dochodzi czasami rowerek
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-24, 18:19   #333
SandraBullock
Wtajemniczenie

Mojea waga-ważyłam sie wczoraj troche spadła-pól kilo.A centymetry nic.Zapał do ćwiczeń wrócił,ale były problemy ze snem,tzn. nie spałam ze środy na czwartek i jeszcze dochodze do siebie,więc dzis nie ma mowy o ćwiczeniu,poza tym ten upał...Wczoraj nie ćwiczyłam,bo oczywiście byłam osłabiona.Jutro chce poćwiczyc i może popływam.
SandraBullock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-24, 20:49   #334
ryba82
Zakorzenienie

no to mnie zasmucilas Styska , ja nie mam pomysłu na żadną dietę, wiem, że mozna w nich przebierać do woli, bo jets ich dużo, ale nei chcę zawracac sobei głowy ile co ma IQ, kalorii itp, po prostu jem bardziej na wyczucie, mniej, ograniczma wegly, na koalcje bialka, no i inne takie. No dziewczyny doradzcie mi wiec, co ja mam robić. Diete dopiero zaczełam niedawno, nie ma wiec mowy o postepach to moj 5 dzien. Dzisiaj byłam na imeninahc u Babci, a tam ciasta, cukierki, owoce, chipsy, winko deserowe... ehhh. No i jak tu nei zjesc choćby nie spróbować... Zjadłam kawałek ciasta, z 6 czeresni, troche winogrona, wypiłam lampke wina Dzisiaj, jak się sciemni i ludzi ubedzie troche wskakuje w dres i biegam. Ale kondycja slaba, wiec mysle, ze nei za dlugo pobiegam Doradzcie mi efektywna dietę prosze. Nie chce zeby moj wysilek, wyrzeczania sie roznych rpzyjemnosic zeslzo na marne albo skoncyzlo sie an 1, 5kg. Ja chce schudnac 8!!!!!!!
ryba82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-24, 21:20   #335
Gradisca
Rozeznanie

co Ci mamy doradzać jak sama nie masz mobilizacji, i nie chce ci sie liczyć i myśleć to lepiej zastanów się najpierw czego chcesz a nie marudź, bo takie marudzenie sieje tylko zwątpienie, jak chcesz schudnac to musisz sie odchudzac i cwiczyc. i co tu wiecej doradzać nikt ci nie powie jaka wybrac diete, bo sa rozne szkoly ...rozne poglady, i kazdy powinien wiedziec co dla niego dobre.wystarczy poszperac w necie lub na forum i tysiace diet znajdziesz, tylko trzeba minimum dobrej woli, i pracy a nie zdawać się na innych..

Gdy pytasz, wstydzisz się raz; gdy nie wiesz, wstydzisz się całe życie.

Gradisca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-24, 21:25   #336
ryba82
Zakorzenienie

No własnie sobie wybrałam jakies zasady diety, ale Styksa mnie zmartwila, ze na Nia zadzialaly 1,5 kg na 3 tygodnie. No jednka stosujac te dietke oraz duzo ruchu, myslalm, ze mozna schudnac duzo wiecej w czasie 3 tygodni. No coz, napisalam z prosba o jakies wskazowki do Was, ponieważ duża część Was próbowała różnych diet, i ma w tej kwestii większe doświadczenie niż ja - początkująca. Może jednak któraś z Was udzieli mi wskazówek co do diety. Mimo wszytko dziekuję Gradisca
Stary 2005-06-24, 21:25   #337
andzya
Zakorzenienie

to jest niestety prawda.kazda z nas powinna indywidualnie do siebie dobrac sobie diete i cwiczenia. jedna lubi to inna tamto.Kazda kobieta jest inna
andzya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-24, 21:36   #338
Anna 71
Raczkowanie

Smile Dot.: Walka Z Tłuszczem

Rybcia nieprzemuj się tak naprawdę na każdego ta sama dieta dzieła inaczej spróbuj założenia masz bardzo dobre dla ciebie mogą okazać się zbawienne, a jak nie wyjdzie to napewno każda z nas spróbuje Ci coś doradzić i wtedy wybierzesz coś dla siebie.

Dziewczyny nie łamcie się poradzimy sobie może to co teraz wam napisze to was zmotywuje.
Ja jak mam doła to wiem że nie mogę się poddać bo moje córki na mnie patrzą a udało się im schudnąć młodsza schudła od 14 lutego 9kg ma 9 lat a starsza 10 kg ma 12lat a myślę że są tu na forum takie mamy które mają też takie dzieci i wiedzą jak ciężko jest tego dokonać więc jeśli udało się dzieciom to nam też.
Trzymajmy się, a wszystkim które miały owocny tydzień serdecznie gratuluję
Anna 71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-24, 21:40   #339
ryba82
Zakorzenienie

dziekuję Aniu, buziaki (nie umiem robić takiej ikonki jak Ty), macie rację, muszę spróbować, może na mój organizm ta dietka podziała. Bedzie metoda prób i sukcesów (mam nadzieje, ze nie błędów) Pozdrów Aniu córeczki ode mnie, teraz tak sobie myslę, ze skoro tak wielu Dziewczynom się udaje, to dlaczego mialoby nie udać sie mi
Stary 2005-06-24, 21:44   #340
SandraBullock
Wtajemniczenie

Ja Rybko myślę,że twój sposób jest dobry.Przyda ci się dużo ćwiczeń.Ja zrezygnowałam z kilku rzeczy,w sumie dało mi to troche mniej kalorii dziennie niz dawniej a chudnę od 0.5 do 1 kilograma na tydzień.Włączyłam też spor ćwiczeń.Tak więc nie dawaj za wygraną i rób tak dalej,a moze efekty cie bardzo zaskoczą.Tego ci z całego serca życzę!Trzymaj diete i dziel sie osiągnięciami.
Stary 2005-06-24, 21:56   #341
Anna 71
Raczkowanie

W między czasie wpadły dwie odpowiedzi Rybcia ja naprzykład stosowała dietę 'ŻP' żryj przez pół Kalija jak pisała odchudzała się siostrzaną metodą MŻ wiesz u mnie na początku spadło troszkę potem by zastuj potem znów ruszyło i było tak kilka razy to normalne organizm nie jes głupi nie da się oszukac czegoś takiego jak nasz mózg. Jak człowiek zaczyna się odchudzać i dostarcza mniej pokarmów a co za tym idzie mniej energii wiadomo mniej kalori mniej energii zaczyna robić zapasy więctrudno ruszyć z kopyta, a potem po pewnym czasie znów zaczyna się dostosowywać i przez pewien czas ma znów za dużo energii niż może wydatkować powie wam to każdy lekaż lub mądra książka na temat odchudzania organizmowi czeba dać trochę czasu na dostosowanie. Ostatnio w telewizji wypowiadał się profesor z Instytutu Żywienia jak zaczynamy się odchudzać to nie może być to romans z dietą tylko nowy styl żywienia na całe życie nieważne ile ma się lat. Myślę że każda z nas zdaje sobie sprawę z tego że jak wróci do starych nawyków to zmora powróci z dokładką(kg) efekt jo-jo. Trzymajcie się.
Stary 2005-06-24, 22:00   #342
andariel
Raczkowanie

GG do andariel

Rybciu ikonki klikasz z prawej strony kiedy piszesz wypowiedz (albo klikasz "więcej" i tam są inne-na nie po porstu klikniesz i same wskoczą)
a co do Twojej diety to nie patrz na innych. Wybadaj swój organizm - po czym się dobrze czujesz, co znosisz lepiej a co gorzej i nie patrz na to ile inni chudna bo każdy organizm jest inny i to co dla innych złe może byc dobre dla Ciebie i odwrotnie.
Więc nie dołuj się i do roboty.
Stary 2005-06-24, 22:07   #343
Gradisca
Rozeznanie

Kalija zaraz przyjdzie i będzie reklamować diete plaż południowych :PP
No więc u mnie dziś : ćwiczonka z płyty (kupiłam też z Vitą jakąś płytke ale jeszcze nie próbowałam - ktoś ćwiczył ?) dieta utrzymana bo dziś głównie czereśnie i arbuz mmm jutro jak pogoda będzie ładna mam w planach jakąś wyprawę rowerową a przy moich górkach w okolicy to całkiem spory wysiłek. dalej waże 66 i dalej chce mniej )

Stary 2005-06-24, 22:20   #344
Anna 71
Raczkowanie

A zapomniałam jeszcze napisać że z każdą dietą nasz metabolizm jest wolniejszy a co za tym idzie jest trudniej pozbyć się paru kg.
Stary 2005-06-24, 22:29   #345
ryba82
Zakorzenienie

Dziękuje Wszystkim jeszcze raz. Będę pisać o moich postepach
Stary 2005-06-24, 22:31   #346
VelvetDream
Raczkowanie

a ja sie dzis zapuscilam, ze hej nie cwiczylam ( i nie bede - nie mam sily, pracowalam na sloncu dzis 4 godzinki - moze to starczy za cwiczenia ), diety nie znalazlam - wrecz przeciwnie, zajadalam sie slodyczami i ogolnie, to tak jakbym zapomniala, co chce osiagnac... grrrr....
ale wczoraj, to dalam sobie popalic na basenik ruszylam sie w koncu

a co do dietek roznych.. wlasnie odkurzylam jakies stare poradniki mamy i przegladam je skrupulatnie, notujac, co do jakiej dietki jest potrzebne. poki co, dochodze do strasznych wnioskow - zeby przejsc ktorakolwiek z diet od poczatku do konca, musialabym postawic do gory nogami swoj dotychczasowy jadlospis bo sie okazalo, ze jem strasznie monotonnie... jak tylko mi sie uda znalezc chwilke, to postaram sie co ciekawsze rzeczy wpisac tutaj

Pozdroofka
Stary 2005-06-24, 22:32   #347
Gradisca
Rozeznanie

ja mam to szczęscie że nie jestem jakimś łasuchem na słodkie, moje główne błedy żywieniowe teraz to za dużo wina heh ewentualnie za dużo produktów dietetycznych i zdrowych )

Stary 2005-06-24, 23:42   #348
styska
Rozeznanie

Oj rybka, rybeczko wyszlam ze jestem jakas zgrzedna, zasady masz dobre wrecz bardzo dobre ale nie doczytalam sie zebys pisala cos o cwiczeniach jakis rower, aerobik czy cos, laczac z twoimi zasadami bedzie dobrze. Ja napisalam ze zmiana diety duzo nie da, to nie od niej ujedrnisz sobie cialko itp. Podstawa sa niestety cwiczeni wszedzie o tym pisza, ja przynajmniej nie wierze w to ze unikanie konkretnych produktow pozwoli mi bezkarnie pokazac sie w bikini Glowa do gory dodaj do tego sport i bedzie superNo i jeszcze jedno czas niestety nie od razu bedziemy chude i piken.. niestety
Wazne tez by poznac organizm kazdy ma inny, niektorym po konkretnych produktach brzuch sie rozpycha a inni chudna uwierz dodajac sport efekty beda murowane, ja pomalu widze po sobie bardzo pomalu uda mi sie nie zmniejszyly ale widze ze ida w strone ksztaltowania sie miesni i nie moge tego teraz zaprzepascic. Powodzenia i wiecej wiary ze sie uda nam wszystkim tutaj
styska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-25, 13:35   #349
sylwónia
Zadomowienie

[QUOTE=megam]. Jak tak sobie pomyśle, że dałam rade diecie kopenchadzkiej -13 dniowej to może cosik mi się uda. Tyle że wtedy miałam motywację a teraz mi jej troche brakuje QUOTE]

Jak sobie teraz pomyślę to dieta kopenhaska była chyba najgłupszym elementem mojego wieloletniego odchudzania, jak można było wychodzić na cały dzień o filiżance niesłodoznej kawy i sucharku, a czasme i bez sucharka, litości, to była NAPRAWDĘ najgorsza rzecz, którą zrobiłam swojemu ciału. Schudłam co prawda 7 kg w 13 dni, ale kompletnie rozregulowalam metabolizm i już za miesiąc przytyłam 8 czy 9 kg.

A co umnie? Długo tu nie zaglądalam Schudłam sobei tak spokojnie 1 kg, ćwiczę codziennie 1/2 h, brzuszek mam fajniejszy, rewelacji jeszcze nie widać, ale wszystko w swoim czasie

Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
sylwónia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-06-25, 14:36   #350
andariel
Raczkowanie

GG do andariel
Cool Dot.: Walka Z Tłuszczem

U mnie dzięki Bogu waga idzie w lewą stronę. Wprawdzie niedługo mi urosną zęby i uszy od tych korzonków i zielska, no ale czego się nie robi dla urody Wczoraj zaczęłam dokładać inne składniki. Zaczęlam od jogurtu, dzisiaj były też ziemniaczki.Trzeba troszkę węglowodanów dodać żeby mi potem organizm nie oszalał.
dzisiaj mam taką smażalnię na podwórku, że normalnei porażka. Wyszłam na godzinkę sie poopalać i normalnie wymiękłam. sorry, ale nie dla mnie taki upał. Poza tym wysprzątałam dzisiaj sobie chatkę, ugotowałam obiad, zrobiłam pranie i myśle, że mogę to zaliczyć na poczet dzisiejszych ćwiczeń bo lało się ze mnie jak nie powiem co. jeszcze tylko ćwiczenia z szóstki i będę jak młody bóg
Stary 2005-06-25, 15:27   #351
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Sylwónia a co cwiczysz? masz jakas dietke do cwiczen czy tylko cwiczenia?
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-25, 16:31   #352
Jeeg
Przyczajenie

Smile Dot.: Walka Z Tłuszczem

Niestety z powodow zdrowotnych nie moglam jesc niczego co bylo smazone tudziez ciezkostrawne. Ograniczalam sie do duuuzych ilosci warzyw gotowanych na wodzie, na surowo, owocow i jogurtow. Schudlam 5 kg. Uwazam ze diety z jakiegos tam czasopisma sa bezsensu, jezeli to co jesz Ci nie smakuje i wiesz ze robisz to z przymusu. Wystarczy ze powoli zmienimy nawyki zywieniowe i bedziemy piekne i smukle
Jak ja nie lubie cwiczyc ;( Moze znacie jakies cwiczenia ktore pozwalaja sie nie ruszac A tak serio kto zna dobre cwiczenia na piekna pupe, biodra i uda Pozdrawiam
Jeeg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-25, 18:43   #353
sylwónia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko
Sylwónia a co cwiczysz? masz jakas dietke do cwiczen czy tylko cwiczenia?
co cwicze? w zesżłym tygodniu ćwiczyłam codziennie rano Tae-bo 22 minutowe ściągniete z Kazy, a w przed-zeszłym Kasetkę Cindy z Naj z zeszłego roku. Cwiczę na czczo zaraz po obudzeniu 5 x w tygodniu, w sobotę jeżdżę rano godzinę an rowerze,a w neidzielę nie ćwiczę - mam wolne Dieta to nic specjalnego, niespecjalnie się ograniczam, tyle że odstawilam słodycze, białe pieczywo i słodzone jogurty. A no i ziemniakow nie jem,ale ich nigdy nei jadłam bo nei lubię więc to żadne poświęcenie. Teraz się trochę rpzymierzam do South Beach , ale czy ja wiem??? Jeszcze sobei o niej poczytam

Stary 2005-06-25, 23:03   #354
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

hmm aha a ja cwicze szóstke weidera i tae bo ale 8 minutowe staram sie tez sciagnac jakies dluzsze ale niestety nie udaje mi sie qrde tylko te slodycze mnie mecza ale tez ograniczam: buzka i dzikei za odp
Stary 2005-06-26, 10:57   #355
Gradisca
Rozeznanie

Jak tam laski ? u mnie jednak rowerek dziś odpada bo pogoda nie tego zrobię znów shejpa i trochę rozciągania, z dieta bdb idzie smarowanie idzie dobrze, słowem elegancko, jakby wiedziała jak sie robi ta 6 weidera to bym może też zaczęła ale jakoś nie kumam nic z tych rysunków ...a u was jak leci dziewczyny, nie łamać mi się i opisywać ?

Stary 2005-06-26, 13:18   #356
ryba82
Zakorzenienie

Są pierwsze efekty Zmierzyłam sie, zważyłam i oto wyniki: 1 kg jest mnie mniej czyli 60 kg, centymetr zgubilam w łydce oraz udzie, w brzuszku 1,5 cm, w talii nie wiem, bo jakoś nie zmierzyłam jej wcześniej. A w bioderkach kurde nie wiem, bo co je mierze to wychodzi inny wynik: raz 102 (czyli tyle ile było), innym razem 98, ja chyba nie umiem mierzyc bioderek. Moze dacie mi wskazówki, jak je mierzyć? Bo ja jakoś tak probuje, ze centymetr jest na mojej pupce z tylu, mniej więcej w polowie pupki a z przodu idzie ku górze i w ostatecznosci z 5 cm pod brzuchem jest. No i nie wiem czy tak to sie robi.
Stary 2005-06-26, 14:16   #357
sylwónia
Zadomowienie

ma.ko moje tae-bo nazywa się TAe- Bo Jam Crunhc Fitness wpisz w wyszukiwarkę Kazy a jka nei znjadziesz to podaj maila to spróbuję Ci przesłać
Ja byłam wczoraj na imprezie do 6 rano i wchodze dzisiaj na wagę z rana a tu łoooo matko 1,6 kg mniej niż wczoraj!!!. No wiem nie łudze się że to tłuszczyk zginął raczej odowdnienie, ale to dziwne bo w zasdzie nawet nie dużo tańczyłam jakoś godzinkę tylko.Może mi to ktoś wytłumaczyć??? W każdym razie nie wierze w swoje szczęscie A dziś mam kaca jak stąd do tamtąd i wclae nie chce mi sie jeść

Stary 2005-06-26, 21:52   #358
SandraBullock
Wtajemniczenie

Ja ostatnio nie mam sie czym chwalić-nie ćwiczyłam ani wczoraj ani dzisiaj.Wczoraj bolała mnie głowa,bo siedziałam trochę na słoneczku,a dziś mi się nie chciało jakoś.Za to zaliczyłam spacer ok.45-minutowy.Dieta mi idzie tak sobie-wczoraj skusiłam się na gałkę loda,dzis dwa plasterki ciasta.Ale ogólnie dużo nie jem.Zamiast kolacji jem teraz w ciągu dnia migdały.I włączyłam sporo owoców.Zrobiłam ostatnio zakupy i kupiłam troche przyzwoitego jedzenia.Mogę teraz sobie jeść...Jutro mam w każdym razie w planie trening i to duży.No i oczywiście jakieś kilkadziesiąt minut chodzenia.
Stary 2005-06-26, 22:30   #359
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Sylwónia jakos nie moge nigdzie znalezc tego. moglabys sprubowac mi porzeslac na maila? moj adres: mako_86@wp.pl jesli sie uda bede bardzo wdzieczna ale i tak dzieki
a tak ogolnie to w sobote sie troche opuscilam z cwiczeniami ale za to dzisiaj cwiczylam i bylam na dlugim spacerze(okolo godziny moze troche dluzej) a od jutra znow porzadna dietka i ostro cwiczenia ale jutro mam wyniki matur wiec jescze dojdzie stres ale musze sobie jakos poradzic wy tez sie 3majcie
Stary 2005-06-26, 23:12   #360
VelvetDream
Raczkowanie

ejj... a ja widze cos dziwnego u siebie w pasie chudne 1zm na tydzien, a reszta tak fika raz w dol, raz w gore, ze hej! na basen zaczelam chodzic, to mi sie miesnie powiekszyly na nogach i w udach sie powieksza:/ no ale ladnie to wyglada przynajmniej dieta - jak nie bylo tak nie ma:P ale dobrze sie czuje, jak tak zaczelam cwiczyc (i masowac ) buziaki!

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości