|
|
#331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tarnowskie mamusie:) (Tarnów i okolice)
To chyba dokładnie w dniu terminu porodu? Wielkie gratulacje
|
|
|
|
|
#332 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje!!!
|
|
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
To jak .. ktora nastepna?
|
|
|
#334 |
|
Przyczajenie
|
Gratulacje
Świetna data na urodziny :P
|
|
|
|
|
#335 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje nastepna chyba ja bede 4 maj
|
|
#336 |
|
Zadomowienie
|
Również mam termin na 4 maja
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#338 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
Tak dokładnie 29 lutego miała być nasza Niunia A jak już ją urodziłam to tak się ucieszyłam, że to dziewczynka że hej (nie wiedzieliśmy co będzie :P ) A mężuś jednak był ze mną na początku a jak już si zaczęło na poważnie to "go wynieśli" ale jak już usłyszał płacz malutkiej to wpadł do mnie :P Ale i tak dałam rade sama:P Kurde jak tak miałoby wyglądać każde rodzenie to 15 mogę urodzić :P
|
|
|
|
|
#339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w którym szpitalu rodziłaś i jak oceniasz opiekę itd.?
|
|
|
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu meza wyprosili z sali? Jeszcze raz gratulacje !!
|
|
|
|
#341 |
|
Przyczajenie
|
Heh to jeden z powodów dla których mojego męża nie będzie przy porodzie bo też musieli by go wynosić
Tacy odważni przecież. Jejku zazdroszczę Ci Kochana, że już ją masz ze sobą ja muszę czekac do 10 maja ale dam radę lepiej żeby się malutka nie spieszyła
|
|
|
|
|
#342 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#344 |
|
Zadomowienie
|
Nowy szpital. A Ty? Wyceńmy szanse spotkania się na położnictwie
|
|
#345 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny mam pytanie, ile wg waszych lekarzy można przytyć w ciąży. Bo ja sobie dziś uświadomiłam wchodząc na wagę, że to już 22 kilo
Jestem w szoku! Własnie był kurier i dostałam pudło z wkładkami laktacyjnymi avent Kiedyś napisałam coś na jakimś konkursie ale nie było żadnej odpowiedzi więc zapomniałam o tym a tu taka niespodzianka Mam tylko się zalogowac na jakiejś stronie i wyrazić swoją opinię Trafili jak ulał bo mimo, że jeszcze trochę czasu to siara już leci jak szalona i czasami wstyd mi wyjść między ludzi :P Edytowane przez misiulek85 Czas edycji: 2012-03-07 o 15:01 |
|
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od poczatku ciazy przytylam 5kg a jestem w 27tyg. ![]() Super z tymi wkladkami
|
|
|
|
#347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
12t - +0,5kg 16t - +1,8kg 20t - +2,4kg 24t - +5,6kg ---> i tutaj lekarz skomentował "troszkę dużo", chodziło o to, że od ostatniej wizyty za dużo (bo aż 3,2kg w ciągu 4 tygodni), ale byłam wtedy najedzona i dlatego tak mi waga pokazała, normalnie ważyłam wtedy ok. +4kg w stosunku do wagi sprzed ciąży, tj. ok. 1,5kg od ostatniej wizyty 28t - +6,0kg |
|
|
|
|
|
#348 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
6t - 52 kg 8t - 55 kg 11t - 57 kg 15t - 60 kg 19t - 63 kg 23t - 66 kg 27t - 68kg 30t - 73kg no i do dziś jeszcze troszkę a brzuszek wcale nie jest duży |
|
|
|
|
|
#349 |
|
Zadomowienie
|
Misiulek85 nie dobieraj sobie zbytnio wagi do głowy bo to sprawa indywidualna z tego co rozmawiałam z lekarzem. Owszem są jakieś ramy, ale nie ma się co porównywać z innymi bo to nie jest przekładalne. Jestem mniej więcej 32 tydzień i od początku przytyłam ok. 13-14 kg. Od 23-ego tygodnia zaczęłam tyć po 2-3kg w ciągu 3-4 tygodni. Z natury też jestem szczupła więc gdy waga przekroczyła magiczną 60 zapytałam ginekologa ile mniej więcej powinnam przytyć tak żeby było zdrowo i dla mnie i dla dziecka. Usłyszałam wtedy, że w moim przypadku najlepiej by było zmieścić się w ramach 18kg, ale każdy organizm jest inny więc żeby przypadkiem się tym nie przejmować jeśli na finish'u przekroczę
|
|
#350 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
i tak jestem dumna z niego, że tyle aż wytrzymał i przez całe życie mi chyba będzie wypominał jak to mocno jego rękę ściskałam, że przez to zaslabł Tż niby synka zawsze chciał pierwszego ale jakbyście widziały jak się z nią bawi, kąpie jakie miny robi, żeby się chichrała to masakra ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- A co do wagi Ja przytyłam 13 kg Trochę widac ale jak na mnie to tak 8 mogę zbić Zawsze marzyłam o okrągłej buźce
|
||
|
|
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drugie też tam na świat przyjdzie, mam nadzieje, ze do tego czasu bedzie remont i troche sie poprawią warunki. Sale to mały pikuś...ale te mikro łazienki
|
|
|
|
|
|
#352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ze starego to w ogóle lekarzy nie znam i nie wiem czy bym tak chciała z marszu przyjechać tam rodzić. Już sama nie wiem Jak tak dalej pójdzie to z tego niezdecydowania urodzę w domu hehe...
|
|
|
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
są 2 dwójki (w tym jedna po cesarkach) i 2 5-osobowe i na to jeden kibelek i dwa prysznice, ciasne i od lat nie remontowane. także kiepsko
tak bo właśnie chciałam tam rodzić. I ma to moim zdaniem znaczenie - lekarze zawsze zaglądali do swoich pacjentek po obchodzie itd.Cytat:
ja bym tak zrobiła na twoim miejscu
|
|
|
|
|
|
#354 | |
|
Zadomowienie
|
ja na stary pojde a jak zdaze to roztoka
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
|
|
|
#355 |
|
Przyczajenie
|
Hehe widzę, że na razie tylko ja przybrałam na wadze jak mieszanka słonia z hipopotamem
Co do szpitala to od początku nastawiałam się na stary i pod tym kontem dobierałam sobie lekarkę - zawsze to jest inaczej jak Ci sie trafi twój lekarz przy porodzie i w razie czego on wie o Tobie niemalże wszystko Warunki faktycznie może nie są najlepsze ale nie wybieram się tam na wakacje i te kilka dni przeżyję ![]() Pytanie z innej beczki: czy orientowałyście się jak ma wyglądać wyprawka do szpitala? Bo zostało dwa miesiące i pasuje zacząć kompletować, a z miesiąc wcześniej mieć gotową spakowaną torbę tak na wszelki wypadek. Nie wiem czy są jakieś różnice w szpitalach - jakieś specjalne wymogi... Edytowane przez misiulek85 Czas edycji: 2012-03-09 o 13:05 |
|
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
ja ci napisze z doświadczenia
![]() do starego weź sobie dla dziecka tylko: -pampki (jak chcesz, bo dają tetrówki bez ograniczen), chusteczki i krem do pupy. -ubranka tylko na wyjście, tak to ubierają w szpitalne. dla siebie: - koszulka do porodu plus jakies na zmiane (gorąco jak w piekle było jak ja byłam wiec zmieniałam codziennie, nawet 2 razy, poza tym z piersi cieknie ), jak lubisz to cienki szlafroczek- skarpetki (mi było strasznie zimno po porodzie )- klapki - kapcie i pod prysznic - ręczniki ze 2 - kosmetyki prysznicowo/pielegnacyjne - polecam zel biały jelen bo nie podrażnia - ręczniki papierowe do osuszenia tyłka ![]() - polecam tantum rosa rozpuscic sobie w butelce z dzióbkiem po mineralnej do polewania krocza pod prysznicem/ w kibelku - stanik do karmienia, - wkładki laktacyjne Podkładów dla siebie bym nie brała bo dają ligninę i dla mnie super sie sprawdziła, pościel zmienić tez nie problem w razie wypadku /miałam i zajeły pół torby a sie nie przydały/. Tyle co na wyjście ze szpitala. - na początek duza butla wody a potem to ktos ci doniesie, jakies herbatniki-bisszkopty do pogryzania, jedzenia jest mało ale to tez ci doniosą. chyba tyle, jak mi cos przyjdzie do głowy to napisze
|
|
|
|
|
#357 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie
A kiedy Ty rodziłaś?Jeszcze jedno nurtujące mnie pytanie bo mnie znajome straszą, mianowicie jak jest z tą lewatywą? To prawda, że jest obowiązkowa i że nawet na korytarzu robią? Dziwne mi się to wydaje ale wolę zapytać. |
|
|
|
|
#358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesli chodzi o stary szpital, mnie położna zapytała czy chce lewatywe, więc tam raczej nie przymuszają do tego. Aczkolwiek ja jestem tego zdania ze jest przydatna, zeby pozniej nie było niespodzianek |
|
|
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wspominam to bardzo dobrzepytali mnie o wszystko czy sie zgadzam, na lewatywę też pytali jak nie bedziesz chciała to ci nie zrobią ale moim zdaniem warto, serio poza względem higienicznym u mnie strasznie ruszyło sie po tym rozwarcienie robią lewatywy na korytarzu, nie wierz w takie głupoty. Jest taka leżanka w łazience na porodówce i zaraz dreptasz sobie do kibelka 2 kroki a potem pod prysznic jedyne ale jakie miałam to to, że wchodziły na sale położne, inne niż prowadząca poród, w sumie nie wiem po co i zimno było ale to podobno moje subiektywne odczucie bo mąż mówi, że było gorąco
|
|
|
|
|
|
#360 |
|
Przyczajenie
|
Dla mnie największym problemem są hemoroidy nabawiłam się ich jakiś czas temu i nic nie pomaga dla tego jestem sceptyczna do lewatywy bo boję się dodatkowego bólu
![]() Masz na to jakiś sprawdzony sposób? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

Świetna data na urodziny :P

Tacy odważni przecież.

Jak tak dalej pójdzie to z tego niezdecydowania urodzę w domu hehe...