![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz.XXIX
Do jutra! Uciekam z pracy
![]()
#332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja patrzałam na te mapke i sadziłam ze ten domek namalowany to oznaczenie miejsca no i domek namalowany jest koło raciborza edit.. kochane ja sie przyjrzałam i to co jest opisane powiat gliwicki gmina toszek to to nie jest na bank to co oznaczone na mapie powiet toszecki nie jest az tak duzy aby zobaczyc toszekz powiatu gliwickiego trezba dwa razy kliknaz na minus na mapie i tak przeciagnaz mape zeby ten domek znalazł sie w dolnym lewym rogu mamy to Toszek znajdzie sie miedzy napisami MAPA-SATELITA to jest ten nasz toszek z powiatu gliwickiego
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2011-07-26 o 14:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
źle zaznaczyli to na mapce
#334 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mi sie twoja sypialnia podoba Cytat:
My wyjezdzamy w niedziele do Rewala. Aaaa czesc!! zostawic was na kilka dni i nowy watek. Staram sie juz byc na bierzaco, ide nadrabiac dalej |
||
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to za specyfik? ![]() Cytat:
![]() ![]() Super! Cytat:
![]() Jak widzę G. w piaskownicy to mi się nóż w kieszeni otwiera ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
Laski Wy zwariowalyscie... jak mozna napisac taka epopeje w niecale 2 dni? i jak ja - kobieta pracujaca
![]() India piekna sypialnia ![]() W ogole to zatrudnilismy fachowcow do stropu i dopiero wczoraj zaczeli a jutro juz maja zamiar skonczyc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
Samba moj tata jest dekarzem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie sie wkurzylam bo zadzwonila moja mama i mowi: "dziadek powiedzial ze absolutnie zadnej blachy mamy sobie na dachy nie klasc, bo to trzeba malowac i duzo z tym zachodu i ladnie to nie wyglada i oni maja troche kasy odlozonej to mi dadza ale mamy juz zadnej blachy nie szukac" kuzwa wkurzylam sie bo od wczoraj juz chyba z 20 razy dzwonili ze swoimi zlotymi radami... w ogole nie rozumieja ze to nasz dom i nasza decyzja... tylko, nie bo blachodachowka brzydka... ja nie mam nic do powiedzenia... nie mam zamiaru nikogo uszczesliwiac na sile, to bedzie moj dom a nie ich... tylko ze wiem ze jak postawie na swoim to potem sie naslucham jak to spierniczylam dom przy kazdej wizycie... no ale nic... powiedzialam to wszystko w nerwach mamie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
martuch ja nie kumam jak mozna pozwolic psu sie zkupkac na chodniku, dla mnie to niepojete.
a .ludzie tez sa tepi. w takim parku u mnie stoi duzo tych kublow na kupki [bez podajnikow z workami niestety] ale ludzie nie patrza co to za kubel, i smieci na chama wciskaja do niego! a otwor od gory jest niewielki z taka klapka [w zalaczniku]. na koszu pies! wiec po kiego diabla wciskaja tam swoje smieci po lodach i innych takich. no tego nie kumam. wiec zaraz znowu bedzie obudzenie wlascicieli psow, ze nie maja gdzie kup wywalac. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Taka z niego gwiazda jak z koziej d*** trąbka ![]() Cytat:
![]() Mój brat ma położoną blachodachówkę i wygląda to rewelacyjnie. Nie wiem skąd Twoja mama bierze takie dziwne poglądy. Pewnie jakbyś kupiła jakąś najtańszą to może być kiczowata, ale zakładam, że tego nie zrobisz. Poza tym tak jak napisałaś, to wasz dom i wasze decyzje. Ja tez nie widzę sensu w wydawaniu kupy kasy "bo dachówka". A potem jest tak jak sąsiedzi znajomych - chałupa odpicowana z zewnątrz, dachówka, klinkier i te sprawy, do tego ogród jak w Wilanowie, a śpią na rozlatującej się kanapie bo na to już brakło kasy ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#342 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do Szpaka to nie komentuje ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#343 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mama nigdy nie budowala domu, za dobrze nam sie nigdy nie powodzilo, bo ojciec zostawil nas jak bylismy mali wiec wszystko bylo na glowie mamy i dziadkow, ojciec mial to gleboko w d... i zlotowki na nas nie dal... ale chyba ma gdzies zakodowane ze "co ludzie powiedza" i inne bzdury... wiadomo jak kazda matka chce dla nas jak najlepiej i ja tez chce miec ladny domek ale to ze wybiore np tanszy material nie oznacza ze bede miala brzydszy... nie wybiore czegos co mi sie nie bedzie podobalo...ale nie mam zamiaru pokazywac co to ja nie jestem i budowac palacu w wilanowie kiedy mnie na to nie stac... wybralismy opcje budowania domu bo jak rozgladalismy sie za perspektywa na dalsze zycie wyszlo nam ze za przyzwoite mieszkanie trzeba dac prawie tyle co za dom, od razu zalozylismy ze nie bierzemy ekipy tylko wszystko we wlasnym zakresie nio i poki co na dzialke i dom wydalismy moze z 85 tys lacznie Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Zakorzenienie
|
hej
![]() witam sie w nowym watku....czy kiedyś wrócą te piękne czasy kiedy byłam z wami na bieżąco???? ![]() wszytskiego najlepszego dla wszystkich Ań ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
Samba my mamy blachodachówkę na dachu jakies 10 lat i żadna farba z tegp nie schodzi ani nie trzeba malowac... (pierwsze słyszę, zeby to trzeba bylo malowac). tata kiedys zakłądał dachówkę (ludzie chcieli oszczędzic i kupili najtansza) to tak bluzgał, ze az się widno robiło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
To slowa mojego dziadka
![]() np. http://www.pruszynski.com.pl/blachod...hp?produkt=113 http://www.pruszynski.com.pl/blachod...hp?produkt=112 http://www.plannja.com/templates/PageW____2860.aspx http://www.plannja.com/templates/PageW____2859.aspx nie wiem jeszcze jaka konkretnie ale na pewno nie jakas mega tandetna... w ogole jak ogladam te blachodachowki to mi sie podobaja takie ciemne... grafitowe czy czarne nie wiem jaki to kolor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
Samba bo może dziadek ma po prostu blachę falistą, czy jak ona się zwie, na dachu
![]() ![]() ale cisza...
![]() |
#349 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dach z dachówki wcale nie musi tak dużo kosztować, jeśli zrezygnujecie z dachówki brzegowej i dacie opierzenie z blachy. Jeśli macie prosty dwuspadowy dach, to warto zrobić sobie wycenę na 2 pokrycia. Z dachówek polecam ROBEN, to jest polski producent i dachówka w cenie ok. 38 zl. za m2 MOnza Plus ( na allegro nawet taniej) http://allegro.pl/listing.php/search...1b45ce82fe39d8. Ale trzeba zrobić wycenę, bo gąsiory i dachówka brzegowa są dużo droższe. Ja uważam, ze inwestycja w dachówkę, to nie są stracone pieniądze. Ale co najważniejsze, to projekt powinien być zrobiony na dachówkę, bo ona jest dużo cięższa i krokwie powinny być wtedy grubsze. Z cena montażu dachówki zdecydowanie przesadziłaś. Proponuje jeszcze raz się dokładnie dowiedzieć u dekarza. Poza tym, od dachówki z montażem mozecie odliczyc sobie VAT. Nie wiem, jak to wygląda z blachą. Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2011-07-27 o 06:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
ta cena 2,45 "Cena dotyczy dachówki podstawowej przy zakupie kompletnego dachu wraz z akcesoriamii dachowymi i obróbkami blacharskimi."
dachówka wytrzyma 50 lat owszem ale dobra blacha wytrzyma 30 a koszt o wiele niższy. najlepiej byłoby słomą pokryć, ta dobrze zaimpregnowana wytrzyma i 100 lat albo i więcej ![]() ![]()
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2011-07-27 o 06:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Zadomowienie
|
Dobra blachodachówka kosztuje ok. 33zl./m2 http://allegro.pl/blachodachowka-bud...725398354.html
Samba - Proponuje zrobić wycenę na 2 dachy i wtedy porównać, bo twierdzenie, ze blachodachowka wychodzi dużo taniej może nie być wtedy tak bardzo przekonujące. Idźcie z projektem dachu do hurtowni i niech zrobią Wam wycenę. Będziecie wtedy mieli argumenty, które pozwolą Wam podjąć decyzję o dachu spokojniej. Jesli bachodachówka wyjdzie zdecydowanie taniej, to wtedy przekonasz swoich rodzicow i dziadkow do Waszej opcji. A jeśli róznica nie będzie taka duża, to moze przekonacie się do dachówki. Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2011-07-27 o 07:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
Przy wycenie trzeba też wziąć pod uwagę cenę montażu no i więźbę dachową, bo pod dachówkę jest droższa.
Tak czy siak, decyzja należy do Was a nie do rodziny ![]()
![]() |
#353 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
O jesu chmurzyska sa, ale nie pada poki co
![]() ![]() ![]() Idziemy do sklepu z wozkami obmacac spacerowke dla zuzki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Wtajemniczenie
|
cześć
pogoda masakra , i jak tu można się dobrze czuć i mieć świetny humor skoro taka szarowa i zimno na dworze ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
![]() ![]() |
![]() |
#357 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Tobie także życzę udanego wypoczynku i zazdroszczę! ![]() Cytat:
A moi rodzice co do kosztów nie narzekają, nawet nie wiedzą jak się mieszka w bloku, bo całe życie w domach mieszkali. Ale mówią, że to nie jest tak,że masz dom i już Cię nie interesuje, bo to Twoje. No nie, zawsze jest coś do roboty. Cytat:
Cytat:
Myślę, że Kolanka, ma racje Zróbcie wycenę i na dachówkę i na blachę (wraz z wieźbą) i podejmiecie decyzję. To Wy macie być zadowoleni! To Wasz dom ![]() Ależ u mnie piękna pogoda! Słońce, 30 stopni - no lato w pełni!! tzn... tak mi się śniło... realia niestety nie są tak optymistyczne.
![]() |
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my zmykamy zaraz do lekarza dzis szczepienie... kolejne i usg bioderek oby ostatnie :/ Kasiu miałam sie pytac jak sprawa męzowa z tym wypadkiem i ze spacerówką robicie cos z tym dalej? jak zdrówko? lepiej sie cos czujesz?
![]() ![]() |
![]() |
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj obawiam sie ze bez płaczu sie nie obejdzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.