The Voice of Poland - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-16, 08:01   #331
201801022117
Konto usunięte

Dot.: The Voice of Poland

Cytat:
Napisane przez makeupnotwar Pokaż wiadomość
Piasek nie ma najmocniejszej drużyny bo nikt z super głosów go nie wybiera smutna prawda :P
Nie do końca, bo on często odwracał się jako jedyny na średnie głosy. Poza tym, strasznie zadziwił mnie wyborem piosenek do programu... Katy Perry i OneRepublic...
Dziewczyny które śpiewały "Son of a preacher man", jak dla mnie zniszczyły piosenkę, ale co kto lubi. Ważne, że Ola przeszła.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-16, 08:03   #332
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Nie do końca, bo on często odwracał się jako jedyny na średnie głosy. Poza tym, strasznie zadziwił mnie wyborem piosenek do programu... Katy Perry i OneRepublic...
Dziewczyny które śpiewały "Son of a preacher man", jak dla mnie zniszczyły piosenkę, ale co kto lubi. Ważne, że Ola przeszła.
nie bardzo miał już wyjście
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-16, 09:35   #333
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Napisane przez sweetish Pokaż wiadomość
Też na nią czekam A nazywa się Michalina Malinowska
O, chyba tak Cudowna jest. Chciałabym żeby doszła jak najdalej
Cytat:
Adam Miroszczuk- kojarzycie go?
cieszę się, że odpadł. Bardzo mi się nie spodobała jego reakcja po werdykcie. Gadka "i tak byłem lepszy" nie była na poziomie. Nie wiem jak wy, ale ja nie mogłam na niego patrzeć.. Te miny
Oj, tak. Nie umie facet przegrywać z klasą. Za to Gabryś zupełnie inaczej - powiedział że Adam był świetny i że jest zaskoczony decyzją. Hmm, u kogoś innego takie wypowiedzi by się wydawały nieszczere

Cytat:
Szkoda, że odpadł Marcin Koczot. Moim zdaniem zaśpiewał o wiele lepiej od tego Moniuszko. Chłopak się popisywał.. nie podobało mi sie to.
O wiele lepiej śpiewał, ale nie byli dobrani głosami, jak śpiewali razem to głos Marcina ginął. A szkoda, bo jego mogłabym słuchać godzinami
Cytat:
Kasia Klimczyk to w ogóle porażka. To, co dziś zrobiła przebiło wszelką żenadę..
To klęknięcie, które skomentował Nergal rozbawiło mnie do łez... Cieszę się, że klęczałaś przede mną, ale twoja rywalka tej nocy była lepsza. Wybaczcie, ale miałam tylko jedno skojarzenie Dziewczyna i tak nie wygra.. myślę, że społeczeństwo jej nie polubiło. Jak na moje oko wyglada na wredną i przemądrzałą... a wy co sądzicie?
(...) Szkoda mi Kasi Jaźnickiej- była świetna i szkoda, że odpadła.
Ona mi się w ogóle nie podobała. Po pierwsze ubrana źle, bujała się przy śpiewaniu jak dziecko kilkuletnie z nóżki na nóżkę, śpiewała dużo gorzej od drugiej Kasi. Gdzie ta charyzma, się pytam?? Długo w programie nie pobędzie, mnie się wydaje że odpadnie przy pierwszej okazji.

Cytat:
Antek Smykiewicz dziś piał jak kogut. Moim zdaniem powinien odpaść. Martyna Ciok była lepsza. To ona rządziła sceną, nie on...
No bo to prawda. Antek na przesłuchaniach zabłyszczał, ale nic nowego nie pokazuje. Tak monotonnie śpiewał wczoraj, aż jego głos mine zaczął drażnić. Ale Piasek go lubi po prostu, nie wywalił go choć mu się należało

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-16, 09:43   #334
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
Oj, tak. Nie umie facet przegrywać z klasą. Za to Gabryś zupełnie inaczej - powiedział że Adam był świetny i że jest zaskoczony decyzją. Hmm, u kogoś innego takie wypowiedzi by się wydawały nieszczere

O wiele lepiej śpiewał, ale nie byli dobrani głosami, jak śpiewali razem to głos Marcina ginął. A szkoda, bo jego mogłabym słuchać godzinami

Ona mi się w ogóle nie podobała. Po pierwsze ubrana źle, bujała się przy śpiewaniu jak dziecko kilkuletnie z nóżki na nóżkę, śpiewała dużo gorzej od drugiej Kasi. Gdzie ta charyzma, się pytam?? Długo w programie nie pobędzie, mnie się wydaje że odpadnie przy pierwszej okazji.

No bo to prawda. Antek na przesłuchaniach zabłyszczał, ale nic nowego nie pokazuje. Tak monotonnie śpiewał wczoraj, aż jego głos mine zaczął drażnić. Ale Piasek go lubi po prostu, nie wywalił go choć mu się należało
Zgadzam się.

Miroszczuk dla mnie śpiewał strasznie, drażniący głos... Do tego zero pokory. Za to Gabryś jest uroczy. Też wolałabym, żeby przeszedł Marcin... Klimczyk to dla mnie kolejna masakra, nie znoszę takich tanich chwytów, zaśpiewała słabo.
Antek ma kozie wibrato. Dla mnie to okropne jest.
Stary 2011-10-16, 11:03   #335
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość

drużyna Piaska- nie zgadzam się, że wybrana przez niego Kasia była lepsza , kompletnie nie rozumiem dlaczego nie wziął Martyny
ALE
z moich obserwacji wynika, że choć nie ma najmocniejszej drużyny, jest świetnym trenerem i to jego team robi największe postępy
żadna sztuka mieć czarne konie i nie musieć ich wiele uczyć, bo i tak dobrze wypadną
oto cały Piachu, nie idzie na łatwiznę... wiedziałąm od początku, że będzie z nim tak, że wybierze te słabsze głosy nad którymi będzie mógł pracować
co do jego wyborów, mimo że na bieżąco nie zawsze się z nimi zgadzam wiem, że on wie więcej bo ja widzę jedną piosenkę a on z nimi pracuje cały ten czas i wie kto ma jaki potencjał
Stary 2011-10-16, 11:24   #336
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Idę oglądać powtórkę, bo wczoraj początku nie oglądałam ciekawa jestem występu Gabriela

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-16, 11:51   #337
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
oto cały Piachu, nie idzie na łatwiznę... wiedziałąm od początku, że będzie z nim tak, że wybierze te słabsze głosy nad którymi będzie mógł pracować
co do jego wyborów, mimo że na bieżąco nie zawsze się z nimi zgadzam wiem, że on wie więcej bo ja widzę jedną piosenkę a on z nimi pracuje cały ten czas i wie kto ma jaki potencjał

słuszna uwaga

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-16, 12:48   #338
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

nie rozumiem wyborów Kayah w tym odcinku. Chodzi mi o wybór pary: Kaja i Marta i o wybór piosenki dla chłopaków. To był taki numer, w którym Marcin ze swoim twardym męskim głosem nie miał szans z elastycznym głosem Filipa. Co myślicie?
Stary 2011-10-16, 13:19   #339
_Matilde_
Biała Dama

Aż takiego twardego głosu moim zdaniem Marcin nie ma. Bardziej, hmm, szorstki, czy jak to Kayah określiła piaskowy. Ale piosenka dla niego nie była za delikatna I radził sobie super. Kurczę, Filipowi też nie ma za bardzo co wytknąć, umiejętności czy talentu mu odmówić. Ja np. byłabym bardziej ciekawa Marcina. Ale cóż
Ale Kaja i Marta, nie wiem jak Wy ale ja myślę że Kaja śpiewa całą duszą, a Marta tak na pokaz, estradowo się przy tym uśmiechając. Nie ma w tym polotu jak dla mnie i dlatego cieszę się że została Kaja

Webook
Filmweb
Last.fm
Stary 2011-10-16, 13:23   #340
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

a mnie z kolei w występach Kaji nie podoba się to, że ona jakby tak wypluwa z siebie słowa, męczę się słuchając jej. Ale wszystko kwestia gustu
Stary 2011-10-16, 16:08   #341
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Dziewczyny, gdzie mogę zobaczyć wczorajszy odcinek, bo nie mogłam zobaczyć w telewizji? Dziękuję
Stary 2011-10-16, 16:08   #342
201704181009
Konto usunięte

Oż, jaka ja głucha jestem, ze wszystkimi, chyba prawie, wyborami jurorów się nie zgadzam
"Kosmitki" nie trawię, okropnie mnie irytuje Ma oryginalną barwę, ale mnie nie zachwyca, choć w sumie ja głucha jestem i zawsze na odwrót...
Ten komentarz Nergala, o klęczeniu, też przywołał mi na myśl dwuznaczne skojarzenia
Śpiewaka operowego jakoś polubiłam, na mnie sprawiał wrażenie nietuzinkowego, zapamiętałam go, jako jednego z nielicznych, bo szczerze mówiąc - rzucacie tu imionami, a ja nie wiem o kogo chodzi
Kasia J., moim zdaniem, była lepsza, trochę nie rozumiem, czemu jurorzy stawiają teraz na charyzmę, a nie na głos, co potem będzie z tej "gwiazdy", która wygra, jeśli nie będzie umiała dobrze śpiewać? Prawda, osobowość sceniczna też jest ważna, jednak wyczuwam ostentację w wyborach jurorów.
Między Olą z Mothernight, a chłopakiem nie umiałabym wybrać.

Edytowane przez 201704181009
Czas edycji: 2011-10-16 o 16:13
201704181009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-16, 16:16   #343
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Ja nie lubię takich głosów jak Ola kosmitka ale trzeba przyznać, że Patrycja przy niej była jak chórek.
Rockowa para czyli Ola i Sałapa.. Filip ma fajny ciepły czysty głos ale rockowych kobietek w Polsce brakuje dlatego stawiałam na nią.
Szkoda mi Kasi J., fajna dziewczyna i fajny głos, druga Kasia mnie nie przekonała.
Stary 2011-10-16, 16:59   #344
ta_iwona
Rozeznanie

Szkoda, że Ola i Kasia J. odpadły
Jakoś nie zabrdzo podobały mi się decyzje jurorów w tym odcinku.

A syn Fleszara jaki do niego podoby!:eek
ta_iwona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-16, 17:04   #345
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agniesiaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, gdzie mogę zobaczyć wczorajszy odcinek, bo nie mogłam zobaczyć w telewizji? Dziękuję
http://www.tvp.pl/rozrywka/programy-.../wideo/odcinki

Tutaj

Zaluje Oli. To prawda, ze wokalistek rockowych jest malo. Skala glosu Filipa mnie zadziwila, podobal mi sie jego swiezy glos. Ciesze sie, ze Gabrys przeszedl, to taki cieply czlowiek z wielkim talentem.
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-16, 17:08   #346
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:
Napisane przez Lanessa Pokaż wiadomość
http://www.tvp.pl/rozrywka/programy-.../wideo/odcinki

Tutaj

Zaluje Oli. To prawda, ze wokalistek rockowych jest malo. Skala glosu Filipa mnie zadziwila, podobal mi sie jego swiezy glos. Ciesze sie, ze Gabrys przeszedl, to taki cieply czlowiek z wielkim talentem.
Dziękuję
Stary 2011-10-16, 18:10   #347
spititout
Raczkowanie

Kasia Klimczyk rzucająca się na kolana i to że przeszła dalej to dla mnie porażka wieczoru -.-
Z resztą wyborów raczej się zgadzam, chociaż co do Oli i Filipa ciężko było się zdecydować... z jednej strony takich rockowych dziewczyn rzeczywiście brakuje, z drugiej mam słabość do męskich głosów w stylu Filipa i z chęcią poszłabym na koncert jego zespołu
Don't be plasticine

spititout jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-16, 18:44   #348
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Też mi się nie podoba repertuar w drużynie Piaska.

A zauważyłyście jakie jest ulubione słówko Kayah (Kai? ) "Totalnie!" w każdej jednej wypowiedzi coś jest "totalne" aż miałam zamiar policzyć ile razy w ciągu programu je wypowiada, ale odpuściłam, może innym razem.

otako jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-16, 20:23   #349
_Matilde_
Biała Dama

Kto jest śpiewakiem operowym??

Webook
Filmweb
Last.fm
Stary 2011-10-16, 20:50   #350
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Kto jest śpiewakiem operowym??
Miszczuk. I ten drugi ze skrzecącym głosem, który w poprzednim programie śpiewał I feel good... Mirek mu?
Stary 2011-10-17, 00:32   #351
Sondrina
BAN stały

Moim zdaniem Nergal źle zrobił, że Filipa zestawił z Olą, bo obydwoje zasługiwali na to, by przejść dalej. Jak patrzę, jak słabi wykonawcy przechodzą u Piaska, to robi mi się szkoda osób z drużyny Nergala i Kayah, którzy odpadają. Filip i Ola byli świetni, nie potrafiłabym wybrać jednego z nich, więc pewnie nie zestawiałabym ich razem.
Przejście Moniuszki mnie rozwaliło, chłopak ma moim zdaniem taki średniawy głos. Nie lubię takich mało męskich głosów, wolę takie niższe jak ma Koczot, któremu świetnie poszedł występ.
Oli kosmitka do mnie nie przemawia zbytnio, nie moje klimaty
Cieszę się z przejścia Gabrysia, sama bym na niego postawiła
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-17, 06:43   #352
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Moim zdaniem Nergal źle zrobił, że Filipa zestawił z Olą, bo obydwoje zasługiwali na to, by przejść dalej. Jak patrzę, jak słabi wykonawcy przechodzą u Piaska, to robi mi się szkoda osób z drużyny Nergala i Kayah, którzy odpadają. Filip i Ola byli świetni, nie potrafiłabym wybrać jednego z nich, więc pewnie nie zestawiałabym ich razem.
Przejście Moniuszki mnie rozwaliło, chłopak ma moim zdaniem taki średniawy głos. Nie lubię takich mało męskich głosów, wolę takie niższe jak ma Koczot, któremu świetnie poszedł występ.
Oli kosmitka do mnie nie przemawia zbytnio, nie moje klimaty
Cieszę się z przejścia Gabrysia, sama bym na niego postawiła
a mi ich nie szkoda
sami sobie winni - ja gdyby odwróciła się w trakcie blindów więcej niż jedna osoba wybrałabym trenera ze słabszym teamem żeby mieć dalej większe szanse...
a oni uparcie szli do Kai
Stary 2011-10-17, 07:16   #353
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
a mi ich nie szkoda
sami sobie winni - ja gdyby odwróciła się w trakcie blindów więcej niż jedna osoba wybrałabym trenera ze słabszym teamem żeby mieć dalej większe szanse...
a oni uparcie szli do Kai
A oni wcześniej wiedzieli, kto do kogo poszedł?
Stary 2011-10-17, 08:29   #354
ta_iwona
Rozeznanie

Cytat:
A oni wcześniej wiedzieli, kto do kogo poszedł?
Pewnie nie. Chyba, że w rozmowach za kulisami wyszło. Ale i tak całych składów nie znali zapewne.
ta_iwona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-17, 08:54   #355
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Miszczuk. I ten drugi ze skrzecącym głosem, który w poprzednim programie śpiewał I feel good... Mirek mu?
Ta męska Tina Turner? W życiu bym nie powiedziała. Nie słychać u nich tej opery Bo u Macieja Miecznikowskiego np. słychać, choćby śpiewał najgłupszą i najbardziej disco piosenkę Trochę szkoda, lubię takie śpiewanie "z dykcją"

Webook
Filmweb
Last.fm
Stary 2011-10-17, 09:47   #356
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Ta męska Tina Turner? W życiu bym nie powiedziała. Nie słychać u nich tej opery Bo u Macieja Miecznikowskiego np. słychać, choćby śpiewał najgłupszą i najbardziej disco piosenkę Trochę szkoda, lubię takie śpiewanie "z dykcją"
Tak tak, on. Technika śpiewu operowego, i "normalnego" jest inna, i nie jest wcale prosto śpiewać normalnie po nauce śpiewu operowego, także podziwiam, że nie słychać u nich tego, jednak barwy ich głosów mi zupełnie nie pasują.
Stary 2011-10-17, 10:52   #357
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Nie rozumiem, czemu nie przeszedł Marcin strasznie mi go szkoda cieszę się, że Filip jest dalej, uwielbiam takie głosy Oli kosmitki nie lubię i nie przypadła mi do gustu, może jej nie rozumiem i tego całego zachwytu nad nią. Tak samo nie rozumiem, czemu przeszła ta Kasia, co się ponoć wszystkim facetom podoba, ale cóż, to nie moja decyzja tylko Ani. Osobiście czekam na występ Kasi Kubik ciekawa jestem z kim ją zestawią i mam nadzieję, że przejdzie dalej

Éric-Emmanuel Schmitt
Stary 2011-10-17, 11:00   #358
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asqua92 Pokaż wiadomość
Tak samo nie rozumiem, czemu przeszła ta Kasia, co się ponoć wszystkim facetom podoba, ale cóż, to nie moja decyzja tylko Ani.
Oglądałam wcześniej Pytanie na śniadanie, i był właśnie Filip i Marcin. Olszański oburzony, i mówi że jak mogła przejść ta dziewczyna co klękała, i pyta co oni o tym myślą... Filip odpowiedział pokrętnie, na co Marcin, że były dwie Kasie i może poporstu się Ani pomyliły.

Poza tym, ta laska wyglądała dla mnie jak Dave Mustaine.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dave.jpg (18,9 KB, 26 załadowań)
Stary 2011-10-17, 11:02   #359
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Cytat:
Oglądałam wcześniej Pytanie na śniadanie, i był właśnie Filip i Marcin. Olszański oburzony, i mówi że jak mogła przejść ta dziewczyna co klękała, i pyta co oni o tym myślą... Filip odpowiedział pokrętnie, na co Marcin, że były dwie Kasie i może poporstu się Ani pomyliły.

Poza tym, ta laska wyglądała dla mnie jak Dave Mustaine.
Haha no jakieś podobieństwo jest tylko Ania sama sobie zaprzecza, bo raz mówi, że liczy się charyzma, a potem że barwa, niech się zdecyduje w końcu

Éric-Emmanuel Schmitt
Stary 2011-10-17, 23:28   #360
Sondrina
BAN stały

Bo oni już nie na głosy patrzą, ale na medialność, kto więcej widzów ściągnie przed telewizory.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości