mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-18, 16:41   #331
basiula19
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Dziewczyny co sądzicie o takiej piżamie do szpitala???? czy to bez sensu taką kupować lepiej koszule?? bo przyznam szczerze, że nienawidze koszul nocnych a niemam pojęcia czy takie coś można bo nawet ładna i tania jest no ale w sumie do porodu bez sensu oj już sama niewiem czego chce.....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 16:43   #332
dygotka8
Zakorzenienie

dziewczyny brawo za wypicie glukozy
Cytat:
Napisane przez kasiowa4 Pokaż wiadomość

Niektóre z Was się stresują że może za dużo przytyły a ja się martwię bo przytyłam tylko 2,5 kilo od początku ciąży i wydaje mi się że to za mało Ale co poradzić jak w ogóle nie mam apetytu. Chociaż staram się jeść więcej owoców.

A teraz lecę robić obiad. Dziś na obiad zupka- kapuśniaczek. Już tak dawno nie jadłam że muszę zrobić.
ja jem tak samo jak w ciązy a waga i tak idzie bardzo szybko w górę-nie mam pojęcia czemu czasem mam wrażenie,że wystarczy,że spojrze i bach już kilogram więcej ....

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 16:43   #333
goferek33
Raczkowanie

witam
dzisiaj byłam i gin na wizycie. Wszystko ok, tylko morfologia słabsza mimo, że jem żelazo.
hemoglobina nawet wzrosła, tylko erytrocyty spadły.
może dlatego podsypiam w ciągu dnia, i czasem mi słabo.
to dopiero 27 tydzień ciąży, jeszcze tyle przede mną.
są dni, że ledwo się poruszam, a są dni że śmigam.

pozdrawiam Gosia

ps. czy ktoś wie jak suwaczek ustawić?
goferek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 16:45   #334
basiula19
Zadomowienie

http://moda.allegro.pl/koszula-koszu...752476538.html

a w tej cycuchy to nie będą same na wierzch wychodzić?????? i wogóle jaki rozmiar bierzecie???? jedną większą drugą troche mniejszą???

a co do wagi to moja oszukuje u lekarza wyszło mi +8,5 kg a nie 10 jak w domu

Stary 2011-08-18, 16:46   #335
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
ja w zasadzie poza białym mięsem, sporadycznie salami nie jem mięsa. Od wielu wielu lat, wyniki mam dobre. Twój organizm sam najlepiej wie, czego potrzebuje, a czego nie, także nie martw się na zapas.
aj to tak bardzo mało jadam mięsa...chyba tylko tyle co an śniadanie na kanapki...jakos mnie nie ciągnie...a obiad miesy mam z raz na miesiąc....

ja rożek będe miała nieusztywniony.ba,usztywn iony to ja nwet nie wiem jak wygląda

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-08-18 o 16:47
Stary 2011-08-18, 17:27   #336
Ona231
Zadomowienie

Witam

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Co do karmienia piersią to ja planuję akrmić mam nadzieję ze pokarm będzie Rożki bedę mieć 2 jeden usztywniany drugi nie

Zamówiłam wczoraj łóżeczko i pościel dla naszego Filipka Już się nie moge doczekac keidy kurier przywiezie Łóżeczko i pościel w takich kolorach jak na zdjęciach poniżej Mieliśmy brać pościel z misiami ale Tż-towi spodobały się żyrafki i wzieliśmy taką

Aaaaa dziś po południu kolejne zajęcia w szkole rodzenia Może po zajęciach pojedziemy do lidla zobaczyć te ubranka co są,ciekawe tylko czy o tej godzinie będą.
Ta pościel to mój typ. Bardzo mi się podoba, tylko jeszcze kolor nie wybrany

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja dzisiaj będę ciocią (po raz trzeci)
właśnie dostałam tel że moja siostra rodzi
Gratulację

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Nie no... ja jestem skorpion, TZ jest skorpion, tata jest skorpion i się jeszcze nie pozabijalismy.
dzidziuś tez ma szanse na skorpiona, choć wieksze na strzelca.

Mam sporo znajomych, nawet bliskich, skorionow i jakoś nie sa nieznośni. ostatnio nawet moja koleżanka w pracy powiedzial, że dzieki mnie i jeszcze jednemu naszemu koledze, przekonala się, że osoby z tego znaku to nawet sa spokojne i cierpliwe, o co nas nie podejrzewala !

mam pytanie, czy to malo czy duzo?
1. 56,15 PLN za 82 szt. pieluszek Pampers
2. 5,47 za chusteczki Pampers 56/64 szt (dwa rodzje)
3. 19,30 za 1,8 kg. proszku Lovela?

I czy ktos ma jakies zdanie wyrobione o pieluszkach Bambino, Chusteczkach Bobini i Kindi Cleanic?

Pytam, bo wlasnie mi wpadla w ręce nowa gazetka Makro...
O a jak dobrze, że kartę do Makro mam, tylko gazetka do mnie nigdy nie dociera. Całkiem fajne ceny.
Mnie się właśnie wydawało, że skorpion to trudny znak i trochę mnie to martwi. Ale może będzie tak jak u Ciebie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
A ja mam większość znajomych- takich "dobrych" spod znaku skorpiona Normalnie w listopadzie, to co 2-3dni ktoś ma urodziny, a moja córcia ma termin na 10go, więc czy się pospieszy czy poczeka dłużej, to i tak będzie skorpionica (co mnie cieszy) A Tż też z listopada Tyle, że on to już strzelec

Od kilku dni mam kryzys między 15-17:00 to oczy same mi się zamykają, marze by spać... Właśnie czekam aż Tż wróci z pracy, zjemy obiad i ide kimnąć...
Tincia a to nie od cukru spadającego tak masz, bo mi jak spada gwałtownie to właśnie na stojąco.

Gratuluję wizyt udanych i studniówek
Stary 2011-08-18, 18:15   #337
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
ja wyczytalam na watku o ciuchach ciazowych dobra opinie o biustonoszu mamabel triumpha i zamowilam 2, wygladaja ladnie, trzymaja co trzeba w ryzach, jakosciowo na pewno sie sprawdza
Ja wlasnie sobie upatrzylam ten stanik, bo nie lubie jak na loączeniu miedzy piersiami jest bardzo szeroko, a ten to jak push up Ale w sklepie go nie mieli... przymeirzalam miękkie i niby wiem jaki rozmiar, ale nie wiem czy ten model to taki sam by mial byc jak te miekkie :/ Wolałabym przymierzyc... musze obskoczyć inne triumphy.

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Tincia a to nie od cukru spadającego tak masz, bo mi jak spada gwałtownie to właśnie na stojąco.
Hmmm... nie mam pojęcia, ale nie sądzę, bo ja ogólnie nie mam jakoś mega nisko, najniżej miewam 79-82 A Tobie przy jakiej wielkości spać się chce? wiem, ze to każdy inaczej, ale takz ciekawości pytam.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 18:21   #338
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Znalazłam w gazetce z marketu e-leclerc proszek Lovela 3,6kg za 33,29 i chusteczki nawilżające Pampers 6x63szt za 26,65 nie znam się kompletnie na cenach tych produktów stąd moje pytanie, czy to się opłaca??

Husteczki jak najbardziej sie opłaca z pampers ja ostatnio tez tanio bo po 5 zl za paczke płaciłam a one sa drogie. Co do proszku to te ztanio także kupuj

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 18:21   #339
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość

mam pytanie, czy to malo czy duzo?
1. 56,15 PLN za 82 szt. pieluszek Pampers
2. 5,47 za chusteczki Pampers 56/64 szt (dwa rodzje)
3. 19,30 za 1,8 kg. proszku Lovela?

I czy ktos ma jakies zdanie wyrobione o pieluszkach Bambino, Chusteczkach Bobini i Kindi Cleanic?

Pytam, bo wlasnie mi wpadla w ręce nowa gazetka Makro...
1. dużo
2. może być
3 nie wiem

Na początek polecam Pampersy Premium Care (te w białym opakowaniu) naprawdę chłoną kupkę lepiej niż inne pieluszki
Huggiesy też są w miarę fajne, pieluszki Babydream z Rossmana też są ok - ale już od rozmiaru 2 w górę - jako 1 bez konkurencyjne są te pampersy

Chusteczki dosyć fajne są Gaga z Tesco i "1" z Cerrfura - i taniutkie 3-4zł. No ale Pampersy według mnie są najfajniejsze - tyle tylko, ze najdroższe.

Ja przy obu córkach prałam tylko przez pierwsze 3 miesiące w proszku dla niemowląt a potem już w normalnym i nic się nie działo wydaje mi się, ze to takie trochę naciąganie rodziców na kasę z tymi proszkami. Jak dzidzia nie ma wyjątkowo wrażliwej skóry to dość szybko można przejść na zwykły proszek.
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 18:29   #340
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja dzisiaj będę ciocią (po raz trzeci)
właśnie dostałam tel że moja siostra rodzi

No to super
ja ciocią jestem już duzo razy od sióstr i brata razem 8 razy

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sądzicie o takiej piżamie do szpitala???? czy to bez sensu taką kupować lepiej koszule?? bo przyznam szczerze, że nienawidze koszul nocnych a niemam pojęcia czy takie coś można bo nawet ładna i tania jest no ale w sumie do porodu bez sensu oj już sama niewiem czego chce.....

Pokaz linka bo nie wiemy o co ci chodzi, ja chce napewno jedne ze spodniami i koszulka bo tez nie bardzo lubie takie koszule zima zwłaszcza.

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
aj to tak bardzo mało jadam mięsa...chyba tylko tyle co an śniadanie na kanapki...jakos mnie nie ciągnie...a obiad miesy mam z raz na miesiąc....

ja rożek będe miała nieusztywniony.ba,usztywn iony to ja nwet nie wiem jak wygląda

Usztywniany jest z tym fajny że ten usztywniacz mozesz wyjąść i miec zwykły tu masz link i pisze ci

http://allegro.pl/arus-rozek-becik-u...762999002.html

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
dziewczyny brawo za wypicie glukozy

ja jem tak samo jak w ciązy a waga i tak idzie bardzo szybko w górę-nie mam pojęcia czemu czasem mam wrażenie,że wystarczy,że spojrze i bach już kilogram więcej ....

Mam to samo

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-08-18, 18:37   #341
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
a ja nie bede miec w ogole becikow ani spiworkow ani rozkow tylko kocyki zwykle, dla Soni mialam z 3 rozne spiworki i rozek ale ani ona ani ja ich nie lubilysmy...

a wlasnie w tych kategoriach jakos zadna z was nie wsomina o owijaczkach czy jak to sie tam zwie...otulaczkach
i o poduszkach do karmienia jak juz w temacie karmienia jestesmy
ja mam i rożek i śpiworki (jak wyrośnie z rożka) i dla nowego zakupiłam otulaczek - na razie niepróbowany, ale wygląda słodko
w śpiworku synek śpi do dziś (15mies), choć juz tylko z 1 mamy większy do dotychczasowego, więc niedługo z musu przejdziemy na pościel i piżamki
słodkie jest, jak jest senny, idzie w kierunku łóżeczka, wyciąga przez szczebelki ten śpiworek i nam przynosi

Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość
Dziewczyny a kupowałyście może na allegro jakieś biustonosze do karmienia? jest ich tam pełno, ale nie wiadomo jaka jakość, może ktoś ma i może się podzielić opinią.
kupowałam w poprzedniej ciąży 2 sztuki Hot Milk, a teraz dodatkowo kupiłam w necie Panache Sophie superbra
miałam też freya Rosalie - kiepska jakość, szybko sie rozleciał
nie polecam Alles Mama, już pisałam, że już w ciąży w sklepie piersi smętnie zwisały w dół, nic nie trzymał
nie wierzę w to, że biustonosze z numeracją miski B,C,D nadaja się jako karmniki. By mieć pełne mleka piersi w takim rozmiarze, przed porodem chyba trzebaby mieć A lub AA.

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość

kupiłam jeden (Alles MaMa New), ale przeraziło mnie na razie to, jak w nim wygladaja moje piersi
jestem przyzwyczajona do biustonoszy Ewy Michalak, ktore trzymaja w ryzach te moje cycory ff, więc podejrzewam, że teraz żaden stanik do karmienia nie jest mnie w stanie zadowolić... a te triumphy nie mają na mnie rozmiaru, więc nie jestem w stanie ich nawet wypróbować
no właśnie, już w poprzednim wątku je odradzałam
szczególnie w sytuacji, gdy ktos jest przyzwyczajony do dobrego, podtrzymującego piersi biustonosza
ja uświadomiłam sie w poprzedniej ciąży, kupiłam sobie wtedy kilka staników Freya z miseczkami F i FF (w tej też je noszę i piersi dobrze wyglądają) , a na czas poporodowy kupiłam te co wyżej staniki
kupowałam tylko z wyprzedaży, ceny ok 50% regularnej, inaczej byłyby poza moim zasięgiem cenowym - szczególnie, że okres ciąży i karmienia wiecznie nie trwa
zależy tez, ile zamierzacie karmić, ja zamierzałam do ok roku (i tak karmiłam), więc dość długo i ryzyko tego, że piersi sie wyciągną, a was będzie boleć kręgosłup większe

Cytat:
Wróciłam z glukozy
Było ciężko.
.
a mi tam smakuje ta glukoza, nic mi się nie odbijało, czułam się super, nikt mnie nie pilnował (bo i po co?)
byłam na 50g

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
My kupiliśmy takie łóżeczko turystyczne, ponieważ mała przez pierwsze 2 miesiące będzie spała z nami w pokoju, a po drugie znając nas to już w styczniu będziemy z nią duuużo jeździć

http://www.toysrus.com/product/index...uctId=10969790

http://www.youtube.com/watch?v=Iclnz...eature=related

Ale słyszałam też że to łóżeczko sporo kosztuje w Polsce. My mamy wujka w Stanach także nam kupił w normalnej cenie. Może na ebayu by coś się znalazło. Ponoć łóżeczko bardzo dobre
ja kupiłam takie, ale czekam na dostawę
też niestety nietanie
http://www.youtube.com/watch?v=_8RFa0SuUrc
do spania tylko wyjazdowego, ew na krótkie wizyty z małym dzieckiem

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 18:39   #342
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Hmmm... nie mam pojęcia, ale nie sądzę, bo ja ogólnie nie mam jakoś mega nisko, najniżej miewam 79-82 A Tobie przy jakiej wielkości spać się chce? wiem, ze to każdy inaczej, ale takz ciekawości pytam.
Tincia to mnie właśnie jak spadnie poniżej 70 to wtedy nie najlepiej się czuję. Też nie mam za wysokiego, ale od razu jak zjem to coś czego nie powinnam to rośnie. Na razie sprawdzam na co tak reaguję
Stary 2011-08-18, 18:50   #343
basiula19
Zadomowienie

ajjjjjjjjj nie zauważyłam że nie załodowało linka a teraz to już nie wiem które to było........aaaaaaa nieważne ja chyba sobie do domu kupie dwuczęściową piżame do karmienia taką fajną na allegro widziałam odpinaną......

Stary 2011-08-18, 19:03   #344
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
ajjjjjjjjj nie zauważyłam że nie załodowało linka a teraz to już nie wiem które to było........aaaaaaa nieważne ja chyba sobie do domu kupie dwuczęściową piżame do karmienia taką fajną na allegro widziałam odpinaną......

Ja kupiłam sobie jedną taką

http://moda.allegro.pl/promocja-kosz...753836067.html

a zastanawiam sie czy właśnie do domu nie kupić cos takiego

http://moda.allegro.pl/ankor-pizama-...767805504.html

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-08-18, 19:08   #345
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam sobie jedną taką

http://moda.allegro.pl/promocja-kosz...753836067.html

a zastanawiam sie czy właśnie do domu nie kupić cos takiego

http://moda.allegro.pl/ankor-pizama-...767805504.html
bardzo fajne

Ja mam dzisiaj gorszy dzień. Czuję od rana takie ćmienia jak na okres z tym, że niebolesne. Żadnego twardnienia nie mam więc nie wiem co to? czyżby skurcze? czy jakieś rozciąganie
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 19:20   #346
Myszeczka86
Zakorzenienie

W realu są pampersy JUMBO PACK za 44,95 opłaca sie oferta ważna do 23 sierpnia

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
bardzo fajne

Ja mam dzisiaj gorszy dzień. Czuję od rana takie ćmienia jak na okres z tym, że niebolesne. Żadnego twardnienia nie mam więc nie wiem co to? czyżby skurcze? czy jakieś rozciąganie

Oj niewiem co to moze być, a Ja dzis zaś czułam 2 razy jak sie schyliłam z lewej strony w jednym miejscu na brzuchu jakby prąd mi przeszed blisko pepka

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-08-18, 19:33   #347
dygotka8
Zakorzenienie

Myszeczka86 dzięki za linka
będę miała nieusztywniony-tzn dostanę wiec jz drugiego kupowac razczej nie będę,bez sensu kasę wydawać

jakoś ledwo na oczy widzę.....

Stary 2011-08-18, 19:37   #348
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Myszeczka86 dzięki za linka
będę miała nieusztywniony-tzn dostanę wiec jz drugiego kupowac razczej nie będę,bez sensu kasę wydawać

jakoś ledwo na oczy widzę.....

Jeden to raczej mało co najmniej 2-3 miec

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-08-18, 19:53   #349
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Ta fajowa chyba też taką kupię

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 19:59   #350
basiula19
Zadomowienie

oooo myszeczka własnie takie oglądałam i zamówiłam dzisiaj taką koszule tylko z królikami i zieloną lamówką i właśnie o dwuczęściowej do domciu to o tych myślałam bo mam z tej seri piżamke i jestem bardzo zadowolona

Stary 2011-08-18, 19:59   #351
kasiowa4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
kupiłam jeden (Alles MaMa New), ale przeraziło mnie na razie to, jak w nim wygladaja moje piersi
właśnie dziś zamówiłam na allegro biustonosz z tej firmy. Nie wiem jak się będą trzymać te moje bimbałki ale niestety dużego wyboru to ja nie mam. Mieszkam w małym mieście gdzie dostać stanik na mnie graniczy z cudem. Przed ciążą miałam 75hh teraz jest 75i. Zobaczymy, mam nadzieję że nie będzie tragedii.

Dziewczyny odebrałam wyniki glukozy, morfologii i moczu.
Wszystko wyszło git lekko podwyższone mam tylko krwinki białe ale to podobno normalne w ciąży. Jestem happy

kasiowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 20:22   #352
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Dziewczyny odebrałam wyniki glukozy, morfologii i moczu.
Wszystko wyszło git lekko podwyższone mam tylko krwinki białe ale to podobno normalne w ciąży. Jestem happy
super ja odbieram jutro

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 20:31   #353
kami5
Raczkowanie

Stanik do karmienia to poważna sprawa. Ja miałam jakieś z mother care. 2miękkie i 3 usztywniane. Wszystkie były straszne. Jutro zajde do triumph i zobaczę czy mają te karmniki bo jak nie to muszę w PL jakieś kupić.
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 20:39   #354
nikaa2
Wtajemniczenie

wracam z usg z echa serca
a wiec- wszystko gra, wszystkie przepływy w porządku zastawki się domykają prawidłowo, serce zbudowane też prawidłowo, wody płodowe książkowe, siusiak mu nie odpadł więc Wiktor będzie(jakoś się juz przyzwyczailismy do tego imienia chociaż na początku wydawało mi się zbyt "twarde". Nos mu urósł no naprawde a taki poprzednio miał słodki malutki Ssał kciuka, skończone 24t.c. i ma prawie 700g wagi. Wszystkie kosteczki pomierzone(tzn. chyba udowe) i tez norma jak na ten wiek ciąży
Poprosiłam o zmierzenie szyjki macicy- no wiec długa jest na 4,1cm- to też podobnież norma- wystraszyłam się tych bóli krzyzowych które mnie nawiedzają od kilku dni

Jutro jeszcze ide na nfz i po odbiór wyników z KC

idę się pakowaĆ, bo jutro wyjeżdzamy na wakacje

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

a jak wrócimy to czeka nas kupowanie koszul, biustonoszy i caaaaałej wyprawki, którą pewnie wy już zdąrzycie obgadaĆ w między czasie(2tyg.) i kupiĆ a ja wrócę zielona w tym temacie
ostatnio gadałam z dziewczyną, której biust dopiero w czasie karmienia piersią urósł o 2 rozmiary, więc teraz mi odradzała kupowaĆ(chociaż coś mi sie obiło o uszy ze ten z triumpha jest "rosnący" ) . Na razie mam z przeceny w h&m po 10zł bawełniane dla karmiących, ale nosze je teraz na codzień.
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 20:40   #355
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Jeden to raczej mało co najmniej 2-3 miec
a po aż tyle?pamiętam,że siostra przy pierwszymd ziecku miała 1,prz drugim żadnego

Stary 2011-08-18, 20:56   #356
goferek33
Raczkowanie

dzisiaj byłam u gin i robiłam wyniki, więc hemoglobina nieco mi urosła do 11,5, natomiast czerwone krwinki spadły z 4,05 do 3,99. więc dalej łykam żelazo

kupiłam śpiworek dla małego niebieski z lidla, rozmiar 70, pewnie będzie za duży, ale co tam no i słodkie małe skarpetki
goferek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 21:10   #357
ela3010
Zadomowienie

Hej dziewczynki.

Byłam u rodziców i jutro znów jadę.Nadrobiłam was grzecznie, dumna jestem z tych które dziś glukozowały, super wam poszło.

Soza popróbuję z tym kablem, ja nawet nie wiem jaką płeć ma ten mój królik, da się to jakoś sprawdzić.

Ja też się wczoraj gorzej czułam, ale już ok.

Idę się kąpać i do łóżka.

Ja tę ciążę o niebo lepiej znoszę niż pierwszą więc jestem happy, w pierwszej to niemrawa byłam, ociężała i całymi dniami leżałam. No miałam leżeć w sumie, ale teraz też mam leżeć tylko jak się ma jedno dziecko to się nie da polegiwać cały dzień,

To papatki buziatki
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 21:12   #358
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
a po aż tyle?pamiętam,że siostra przy pierwszymd ziecku miała 1,prz drugim żadnego
no też pamietam, ze siostry miały zawsze po jednym rożku... ale tak w sumie to moze i dwa by się rpzydały, skoro dziecko w nim śpi na początku(z tego co zrozumiałam ) to jak się uleje czy coś to wtedy by był na zmianę.... sama się zastanawiam nad tym otulaczem (czy jakoś tak), że dziecko ma w nim jak w brzuszku mamy

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam was grzecznie, dumna jestem z tych które dziś glukozowały, super wam poszło.
dziękujemy myślałam, ze będzie gorzej

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-08-18 o 21:13
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 21:18   #359
basiula19
Zadomowienie

http://allegro.pl/show_item.php?item=1771267164

ja kupiłam taką koszule......

Stary 2011-08-18, 21:37   #360
elf27
Zadomowienie

Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1771267164

ja kupiłam taką koszule......
Tez fajna

Dziewczyny a jak u Was z piciem? wypijacie 2 litry wody dziennie czy ogólnie płynów? (woda, herbata, soki, mleko, kawka...=min.2l.?
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości