Rozstanie z facetem, część XX - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-29, 18:41   #331
albatros
Raczkowanie

Dot.: Rozstanie z facetem, część XX

Cytat:
Napisane przez Yuuka Pokaż wiadomość
Dobra, piszę.

Wszystko skończone.

Głupio mi teraz, że tak pisałam tutaj o tym, że ludzie się zmieniają, że psycholog może wszystko ( może, pod warunkiem, że ta osoba bardzo chce tej zmiany ). Blueone - Ty mi tak ostatnio słodziłaś, że jestem przykładem, że można walczyć o drugiego człowieka i wygrać a ja właśnie przegrałam. Tuliiipanek - A Tobie opisywałam jaka to szczęśliwa jestem, że będzie dobrze, że się wszystko zmieniło a tylko pokazałam w tym momencie swoją naiwność. Malla - Ty mi z kolei mówiłaś, że odgrzewany kotlet stracił swój smak a ja żeby mi dobrze smakowało przyprawiałam go samą sobą i jadałam go mysląc, że to wciąż ten sam kotlet. Oddałam wszystko a w zamian dostałam pięścią w serce. Kolejny raz. A Ty, mój drogi gdy z ciekawości to przeczytasz nie dzwoń z pretensjami, że się żalę w desperacji jakimś wirtualnym znajomym, że mi się związek rozpadł i że ... jesteś drań.
Czasami warto się wyżalić
A ten łajdak powinien dostać ostry łomot od kogoś
albatros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 18:45   #332
Ofelia 20
Zadomowienie

Również się melduje z opóźnieniem
Dużo nowych dziewczyn, muszę ogarnąc co i jak i co się dzieje
Złapał mnie dołek mój wyjechał do znajomych, też miałam jechać, ale poprawka mi nie pozwoliła. Zagrywka znana od zawsze, praktycznie się nie odzywa. Na serio już mam taki natłok myśli czasami, że nie wiem czy jest między nami dobrze, czy jest źle, a może rzucić to wszystko w cholere i sie nie zastanawiać Nie wiem, może powinnam być singlem, związki przyprawiają mnie o stres

"Pierwsza miłość z wiatrem gna, z niepokoju drży,
Druga miłość życie zna i z tej pierwszej drwi ,
A ta trzecia jak tchórz w drzwiach przekręca klucz
I walizkę ma spakowaną już ... "

Ofelia 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 19:08   #333
Yuuka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez albatros Pokaż wiadomość
Czasami warto się wyżalić
A ten łajdak powinien dostać ostry łomot od kogoś
Wiesz Albatrosie - Już raz się żaliłam na rozstaniowym z tego samego powodu, dziewczyny kopały mnie po tyłku, życzyły szczęścia, niektóre podziwiały, że się ułożyło, że silna ze mnie babka i nie wyszło.
Jestem w rozsypce, mylę sól z pieprzem i czuję się jak nawina idiotka która za bardzo wierzyła w ludzi albo ludziom.
Przeważnie, zachowuję się poważnie, przeważnie, nikogo nie drażnię, przeważnie, słucham rad uważnie, przeważnie, nie czuję się odważnie, przeważnie, widać to po mnie wyraźnie. Otoczenie nie działa na mnie zakaźnie.

Edytowane przez Yuuka
Czas edycji: 2011-08-29 o 19:17
Yuuka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 19:38   #334
Moulino
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz Albatrosie - Już raz się żaliłam na rozstaniowym z tego samego powodu, dziewczyny kopały mnie po tyłku, życzyły szczęścia, niektóre podziwiały, że się ułożyło, że silna ze mnie babka i nie wyszło.
Jestem w rozsypce, mylę sól z pieprzem i czuję się jak nawina idiotka która za bardzo wierzyła w ludzi albo ludziom.
Nie jestem w temacie, możesz napisać w skrócie co zrobił?
Stary 2011-08-29, 19:46   #335
enjoy89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueone Pokaż wiadomość
W końcu każdy się zreformuje. Ja mam opory będąc w związku sama pierwsza się odezwać i zadzwonić, bo wydaje mi się to jakoś...upokarzające. Dziwadło ze mnie, wiem.
Też zawsze mam opory, ale tylko na początku. Z eksem to zawsze było tak, że jak on się nie odzywał, to mówił, że to dlatego, że nie chce żeby wyszedł na takiego co męczy mnie smsami, albo czekał na to, aż ja napiszę. A na początku ja w ogóle pierwsza do niego nie pisałam, dopiero później zaczął mnie przekonywać do tego, no ale i tak ja rzadko kiedy pisałam pierwsza.

Właśnie wróciłam ze Szkocji, wycieczka prawie udana. Prawie, bo oczywiście nachodziły mnie myśli o eksie. No ale, to już chyba do mnie przypisane, jeszcze na jakiś czas

W każdym razie czuję się beznadziejnie, wróciłam jeszcze bardziej chora, niż pojechałam. Ale to chyba dlatego, że wczoraj wieczorem, przez 1,5 godziny chodziłam po mieście w deszczu i szukałam jakiegoś klubu w Edinburghu no normalnie same puby z cichą muzyką, nic kompletnie tam nie ma. W końcu jakiś chłopaczek mnie podwiózł rikszą pod jeden klub , ale byłam już taka zmoknięta i wściekła, że nie zostałam długo, tylko chwilę żeby się rozgrzać

Edytowane przez enjoy89
Czas edycji: 2011-08-29 o 19:48
enjoy89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 19:58   #336
tuliiipanek
Zakorzenienie

Yukka co prawdaja już napisałam co miałam do napisania, ale jeszcze Ci napisze ,że on jak widać po prostu się nie zmienił, może lepiej napisać,że nie chciał, stało się, przynajmniej próbowałaś, teraz trzeba się wziąć w garść

Czekaj na kopniaki (a może i nie ) od Malli

aramanda do mnie pierwszej wyślij pozytywną energię
Cieszę się,że fajnie spędziłaś ten czas i proszę nawet zdążyłaś się zauroczyć, Ty to masz tempo

A co do tego chłopaka, przecież możesz raz na jakiś czas napisać do niego, to nie będzie narzucanie się

Przeprowadzaj się nie mam nic przeciwko a wręcz odwrotnie
Stary 2011-08-29, 21:02   #337
Malla
Nie depcze krokusów

Yuuka - nie kopnę. Przynajmniej nie będziesz żałować, że nie spróbowałaś. Mam nadzieję, że teraz jesteś pewna, że nie ma już na niego miejsca w Twoim życiu.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-29, 21:18   #338
Yuuka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Yuuka - nie kopnę. Przynajmniej nie będziesz żałować, że nie spróbowałaś. Mam nadzieję, że teraz jesteś pewna, że nie ma już na niego miejsca w Twoim życiu.
Zadrżałam czytając to.

Nie, to się nie dzieje naprawdę...
Przeważnie, zachowuję się poważnie, przeważnie, nikogo nie drażnię, przeważnie, słucham rad uważnie, przeważnie, nie czuję się odważnie, przeważnie, widać to po mnie wyraźnie. Otoczenie nie działa na mnie zakaźnie.
Stary 2011-08-29, 21:25   #339
Malla
Nie depcze krokusów

Yuuka - ale czemu? Przynajmniej wiesz, na czym stoisz i że dalsze próby to droga przez mękę, on się wcale nie stara.
Stary 2011-08-29, 22:00   #340
Yuuka
Rozeznanie

Cytat:
Yuuka - ale czemu? Przynajmniej wiesz, na czym stoisz i że dalsze próby to droga przez mękę, on się wcale nie stara.

Po prostu nie trafia to do mnie. Jak on mógł? :[

Zauważyłam, że on tak ma tylko po alkoholu.
I tym się też tłumaczył.. Ale przecież nie ma prawa zasłaniać się alkoholem!
Stary 2011-08-29, 22:14   #341
da0d8bfe13c8e7b1f0a45039ef3ea24cd6d05a3f_5e6435942e329
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez enjoy89 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam ze Szkocji, wycieczka prawie udana. Prawie, bo oczywiście nachodziły mnie myśli o eksie. No ale, to już chyba do mnie przypisane, jeszcze na jakiś czas
trzymam za słowo!
i wracaj do zdrowia

Yuuka- przytulam
da0d8bfe13c8e7b1f0a45039ef3ea24cd6d05a3f_5e6435942e329 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-29, 22:22   #342
Podmuch_Wiosny
Zadomowienie

Myślicie że warto walczyć gdy powiedział mi prosto z mostu że "nie kocha"?

WYMIENIAM SIĘ ---> CZERWIEC
Podmuch_Wiosny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 22:25   #343
Yuuka
Rozeznanie

[1=da0d8bfe13c8e7b1f0a4503 9ef3ea24cd6d05a3f_5e64359 42e329;29075581]
Yuuka- przytulam [/QUOTE]

Dobrze, że mam was...
Żadna z moich koleżanek nie wie.. Zaraz by było
"A nie mówiłam"...
Stary 2011-08-29, 22:25   #344
boangelina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Podmuch_Wiosny Pokaż wiadomość

Jeśli mowi prawde, to nie warto. Tego kwiatu jest pół światu.
Nie da się kogoś zmusić, by pokochał. Czasem potrzeba czasu, by przekonac sie, ze sie kogos kocha. Tak było u moich rodziców. W liceum byli razem, potem rozstali sie na 3 lata. Spotkali sie przypadkiem znowu i taki finał.
boangelina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 22:33   #345
Podmuch_Wiosny
Zadomowienie

W naszym przypadku było tak, że po 2,5 roku EX wyłączył telefon na 3 dni, po tym czasie napisał że chce porozmawiać. Mówił że nie kocha, że się wypaliło, z kamienną twarzą, dopiero przy pożegnaniu trochę się rozkleił. Nie było między nami kolorowo, ale nie było też tak bardzo tragicznie, mieliśmy nad sobą popracować, zacząć od nowa, naprawić. Dziwi mnie to, że to stało się tak nagle, znaleźliśmy nowe mieszkanie, za tydzień mieliśmy wyjechać razem na długo planowane wakacje. A tu nagle BUM, nie kocham. Po 3 tyg. (wczoraj) zapytałam go czy jest beze mnie szczęśliwy. Odpisał "nie wiem, na razie odpoczywam" ;( Nie wiem co o tym myśleć. Nie mogę uwierzyć w to że mnie nie kocha.

Stary 2011-08-29, 22:41   #346
boangelina
Rozeznanie

Cytat:
W naszym przypadku było tak, że po 2,5 roku EX wyłączył telefon na 3 dni, po tym czasie napisał że chce porozmawiać. Mówił że nie kocha, że się wypaliło, z kamienną twarzą, dopiero przy pożegnaniu trochę się rozkleił. Nie było między nami kolorowo, ale nie było też tak bardzo tragicznie, mieliśmy nad sobą popracować, zacząć od nowa, naprawić. Dziwi mnie to, że to stało się tak nagle, znaleźliśmy nowe mieszkanie, za tydzień mieliśmy wyjechać razem na długo planowane wakacje. A tu nagle BUM, nie kocham. Po 3 tyg. (wczoraj) zapytałam go czy jest beze mnie szczęśliwy. Odpisał "nie wiem, na razie odpoczywam" ;( Nie wiem co o tym myśleć. Nie mogę uwierzyć w to że mnie nie kocha.

Na oko on sam nie wie czego chce. Nie wie, co czuje. Jak kocha, to wróci. A Ty w tym czasie zajmij się soba, zadbaj o siebie i o swój rozwój Czas pokaże. I wyleczy. Postaraj się nie pisać i nie dzwonić. Wiem, ze to banalne ale cóż... Pomaga. Wiem po sobie.
Stary 2011-08-29, 22:50   #347
Podmuch_Wiosny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez boangelina Pokaż wiadomość
Na oko on sam nie wie czego chce. Nie wie, co czuje. Jak kocha, to wróci. A Ty w tym czasie zajmij się soba, zadbaj o siebie i o swój rozwój Czas pokaże. I wyleczy. Postaraj się nie pisać i nie dzwonić. Wiem, ze to banalne ale cóż... Pomaga. Wiem po sobie.
Wiem, wiem, zablokowałam go na fejsie i jak ognia pilnuje żeby czasami nie odblokować i nie sprawdzić co tam u niego Najgorsze jest to że mieszkaliśmy razem przez rok i każda dosłownie KAŻDA rzecz mi go przypomina. Nawet jak leci jakaś głupia reklama piwa to myślę "o, to jego ulubione piwo!"

Stary 2011-08-29, 22:56   #348
201803111819
Konto usunięte

a ja właśnie zjadłam tonę słodkiego, obejrzałam dobry i film i jest good
już prawie 3 miesiące jak rozstałam się z tym d*pkiem. Pomyśleć, że jeszcze w sierpniu przez prawie 3 tygodnie się o niego starałam, mówił, że kocha. I co? Od lipca miał inną. Przynajmniej wiem, że to nic niewarty oszust. Chciał upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. A najgorsze, że jeszcze troche go kocham. Powoli leczę się z tego, lekarz, tabletki. A to wszystko przez takiego drania.
201803111819 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 23:27   #349
tuliiipanek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie warto. Po co Ci ktoś kto Cię nie kocha, znajdziesz takiego , który pokocha naprawdę. Jeżeli coś ma tu wskórać to tylko Twoja obojętność wobec niego.

A jeśli Twój były zrozumie, że źle postąpił to on ma się starać o Ciebie, nie Ty o niego.
Stary 2011-08-29, 23:41   #350
Podmuch_Wiosny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tuliiipanek Pokaż wiadomość
Nie, nie warto. Po co Ci ktoś kto Cię nie kocha, znajdziesz takiego , który pokocha naprawdę. Jeżeli coś ma tu wskórać to tylko Twoja obojętność wobec niego.

A jeśli Twój były zrozumie, że źle postąpił to on ma się starać o Ciebie, nie Ty o niego.
Wiem, ale pomyślałam że gdybym zaproponowała mu spotkanie, gdyby mnie zobaczył po tych 3 tygodniach, to może coś by się w nim ruszyło eh... tak, wiem, desperacja.

Stary 2011-08-29, 23:47   #351
tuliiipanek
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, ale pomyślałam że gdybym zaproponowała mu spotkanie, gdyby mnie zobaczył po tych 3 tygodniach, to może coś by się w nim ruszyło eh... tak, wiem, desperacja.
To głupi pomysł. Jeżeli ktoś tu ma wyjść z inicjatywą to tylko on, Ty nie rób takich rzeczy , bo uwierz,że potem będziesz żałować. Staraj się żyć teraz własnym życiem. Po przeczytaniu kilku wątków rozstaniowych wychodzę z założenia,że oni chcą wracać dopiero wtedy kiedy my sobie ułożymy same życie, szczęśliwie bez nich.
Stary 2011-08-29, 23:54   #352
Podmuch_Wiosny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tuliiipanek Pokaż wiadomość
To głupi pomysł. Jeżeli ktoś tu ma wyjść z inicjatywą to tylko on, Ty nie rób takich rzeczy , bo uwierz,że potem będziesz żałować. Staraj się żyć teraz własnym życiem. Po przeczytaniu kilku wątków rozstaniowych wychodzę z założenia,że oni chcą wracać dopiero wtedy kiedy my sobie ułożymy same życie, szczęśliwie bez nich.
boję się tylko że będę tak czekać na jego inicjatywę i czekać i czekać i czekać....

Stary 2011-08-30, 00:06   #353
tuliiipanek
Zakorzenienie

Cytat:
boję się tylko że będę tak czekać na jego inicjatywę i czekać i czekać i czekać....
Uwierz,że z czasem Ci się to znudzi, tylko pomóż sobie. Bo naprawdę nie warto tak czekać.
Stary 2011-08-30, 00:09   #354
niquolle
Rozeznanie

Cytat:

będziesz tak długo czekać, aż Ci się to znudzi..
a jak On będzie chciał wrócić, to Tobie już się nie będzie chciało..

Quando c'è il buon motivo la forza viene da sola..

niquolle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 01:24   #355
boangelina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niquolle Pokaż wiadomość

Zgadzam się. U mnie było tak za każdym razem. Teraz zajmij się sobą, zrób sobie plan- mi to pomaga.
Stary 2011-08-30, 03:13   #356
Niekochany
Przyczajenie

Smutno

Edytowane przez Niekochany
Czas edycji: 2011-09-21 o 11:29
Niekochany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 08:09   #357
Malla
Nie depcze krokusów

wow
Stary 2011-08-30, 08:16   #358
skaz
Zadomowienie

Cytat:
Na własnej skórze się przekonałam że takie spotkanie nie daje skutku. Efekt był w moim przypadku taki, że mieliśmy spróbować jeszcze raz (decyzja prawdopodobnie pod wpływem emocji) przytulał, całował... Na następny dzień zmiana decyzji :[ żałowałam strasznie że zainicjowałam to spotkanie i powiedziałam co czuje i że mi na nim zależy, ale jeszcze wtedy mnie tu nie było i nie miał kto mi powiedzieć że to głupie

I niestety tego że nie kocha, nie da się zmienić. Więc dobrze Ci radzę - nie czekaj na niego, na prawdę ; *
------------------------------------

Edytowane przez skaz
Czas edycji: 2011-08-30 o 09:14
skaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 09:08   #359
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Tak, ale nie o niego, tylko o takiego, który Cię pokocha. Mam prawie 28 lat i nadal czekam i jestem przekonana, że warto, bo do łóżka, wspólnego mieszkania czy jako dawcę spermy mogę mieć kolegę, ale na całe życie zwiążę się tylko z kimś wyjątkowym w skali galaktyki.
Cytat:
Wiem, wiem, zablokowałam go na fejsie i jak ognia pilnuje żeby czasami nie odblokować i nie sprawdzić co tam u niego Najgorsze jest to że mieszkaliśmy razem przez rok i każda dosłownie KAŻDA rzecz mi go przypomina. Nawet jak leci jakaś głupia reklama piwa to myślę "o, to jego ulubione piwo!"
Nie podglądaj, nie pisz do niego - to nie tylko najlepszy sposób na ułatwienie zapomnienia, ale też na obudzenie w nim żalu. Wiem, że to brzmi dziwnie, ale jeśli chcesz go odzyskać, to musisz zachowywać się tak samo, jakbyś chciała o nim zapomnieć. Musisz dać mu teraz odejść.
Cytat:
pomyślałam że gdybym zaproponowała mu spotkanie, gdyby mnie zobaczył po tych 3 tygodniach, to może coś by się w nim ruszyło
3 tygodnie to za mało, by coś w nim ruszyło, na razie jest na etapie "radości z wolności", a Ty jesteś brzemieniem, od którego się uwolnił, takim małym, skamlącym o miłość szczeniaczkiem. Musi minąć co najmniej kilka miesięcy. Przez tych kilka miesięcy on będzie imprezował, a może nawet i zaliczał co popadnie. Chciałabyś takiego "używanego"? Co najważniejsze, to że przez tych kilka miesięcy wygaśnie Twoje uczucie do niego, tylko daj sobie czas i nie rób niczego głupiego z desperacji, bo każda z nas to robiła i żadna nie osiągnęła pożądanego efektu, nie będziesz wyjątkiem.
Cytat:
Napisane przez niquolle Pokaż wiadomość
To takie proste podsumowanie tego wątku
Cytat:
Zauważyłam, że on tak ma tylko po alkoholu.
I tym się też tłumaczył.. Ale przecież nie ma prawa zasłaniać się alkoholem!
Jeśli ma tak tylko po alkoholu to znaczy, że ma problem z alkoholem
Cytat:
Napisane przez boangelina Pokaż wiadomość
Czasem potrzeba czasu, by przekonac sie, ze sie kogos kocha. Tak było u moich rodziców. W liceum byli razem, potem rozstali sie na 3 lata. Spotkali sie przypadkiem znowu i taki finał.
Patrząc w lustro możesz powiedzieć, że to piękny finał
Cytat:
Napisane przez LovingShoes Pokaż wiadomość
a ja właśnie zjadłam tonę słodkiego, obejrzałam dobry i film i jest good
już prawie 3 miesiące jak rozstałam się z tym d*pkiem. Pomyśleć, że jeszcze w sierpniu przez prawie 3 tygodnie się o niego starałam, mówił, że kocha. I co? Od lipca miał inną. Przynajmniej wiem, że to nic niewarty oszust. Chciał upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. A najgorsze, że jeszcze troche go kocham. Powoli leczę się z tego, lekarz, tabletki. A to wszystko przez takiego drania.
Cóż, pozostaje współczuć jego nowej dziewczynie... Życzę powodzenia w związku zbudowanym na zdradzie.
A Tobie przejdzie, czas leczy rany.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Niekochany - powiedz nam, Złociutki, czemu ją biłeś, czemu chodzisz po jej koncie na Wizażu i czemu umieściłeś jej zdjęcia bezprawnie w internecie.
Stary 2011-08-30, 09:27   #360
Yuuka
Rozeznanie

Cytat:
Jeśli ma tak tylko po alkoholu to znaczy, że ma problem z alkoholem

Zauważyłam, nie pije często ale jak już zacznie to nie może skończyć. No i mu odwala. A ja mam tego dość.

Niekochany - biłeś ją?!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości