|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny już za mąż poszły, czas zacząć rozmowy bez litości-Sierpniówki
Cytat:
![]() Z taką decyzją nie ma się co spieszyć, lepiej więcej pooglądać i mieć większy wybór. A może znajdziecie fajniejsze miejsce
|
|
|
#332 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny już za mąż poszły, czas zacząć rozmowy bez litości-Sierpniówki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak to dobrze, że są wspomnienia, zdjęcia, film...
|
|
|
#333 | ||||||
|
Raczkowanie
|
moja wisi w pokrowcu i czeka na kupca.. wystawiłam jedno ogłoszenie ale wciąż czekam na lepsze zdjęcia
![]() Cytat:
![]() Ja wciąż kicham i mąż powiedział mi, żebym została w domu na weekend.. a miałam jechać do niego.. :| niby wiem, że to z troski.. ale smutno tak samej Cytat:
![]() Cytat:
strach prze operacją jest na pewno - ja mam lęki przed usunięciem migdałków i wciąż brakuje mi odwagi by zapisać się na zabieg (bo to się tylko nazywa zabiegiem - bo robiony w narkozie), ale u Ciebie wolałabym się pozbyć za wszelką cenę tej torbielki i jak najszybciej o niej zapomnieć Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie Wasze projekty piękne, nasz domek (znaczy Tż) ja ma ponad 20 lat więc to stare budonictwo, w środku pełno ścian, nie tak jak teraz, moda na otwarte kuchnie i dużo wolnej przestrzeni. Ale remontujemy, odświeżamy cały czas coś zmieniamy, i na szczęście nie musimy brac kredytu żeby miec wlasny kąt. Całe życie mieszkaąłm w bloku i zawsze marzył mi się dom z ogródkiem, ale to prawda zawsze jest coś do zrobienia, w lecie trawa, teraz liście, zaraz będzie śnieg itp. Ale wyjdę za dom a tam prawie po horyzont wszystko nasze ![]() Anetka będę trzymać kciuki za Ciebie, żeby się wszysko udało. Ja dzisiaj idę do dentysty i już jestem zestresowana bo będzie wyrywał i ósemkę a ja juz miałam takie przejścia z tymi zębami że aż boję się myśleć co się dzisiaj będzie działo.
|
|
|
#335 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez bym w bloku nie mogla mieszkać od zawsze mieszkam w domu a TŻ mieszkał w bloku i nie chce zawsze marzył mu się dom z ogródkiem. Działkę też dostaliśmy w prezencie wiec nam to odpadło. U mnie jest cisza, spokój i psy sąsiada nie szczekają, tylko moje
da się ich przeżyc. Zapisalam się do forum gdzie buduja Agtkę i sporo ludzi ma już wykończoną i wstawiają zdjecia super można ją urządzić i dostalam z forum też prywatną wiadomość żed w moich okolicach ktoś już wykonczyl, wprowadza się i zaprasza nas do obejrzenia. Wiec w przyszłym tygodniu Agatkę zobacze na zywo może wtedy przekonam TŻ. bo on chce postawić dom taki żeby szybko poszedł w miarę mozliwości własnymi siłami,żeby mieszkać wczesniej niż za 5 lat. mam nadzieje że to się uda, ale moze być ciężko.
|
|
#336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() cześć!!! dobra, pora wstać, bo ileż można w łóżku leżeć. muszę ogarnąć trochę nasz pokój co do mieszkania w bloku to my całe życie w nich mieszkamy. marzy nam się DOM |
||
|
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
My mieszkamy obecnie w bloku i nie narzekamy. To nasze własne mieszkanie, nie musieliśmy brac kredytu. Jedynie trochę je wyremontowaliśmy i odswieżyliśmy. A przede wszystkim nie musimy się gnieździc u rodziców, jesteśmy tylko we dwoje.
![]() Ale przyznam , że domek też by mi się marzył, więc... może w przyszłości. Na razie jest nam dobrze tutaj. A też całe życie prawie w domu z ogrodem mieszkałam ![]() Cytat:
Muszę ją w końcu gdzieś wystawic...
|
|
|
|
|
|
#338 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety domek w Londynie jest malo realny, ale jakos mieszkanie w bloku mnie nie przeraza. To fakt, ze slychac sasiadow, ze nie ma swojego ogrodka.... No ale najwazniejsze, zeby wogole miec swoje mieszkanko ![]() Cytat:
Cytat:
Ja bym na Twoim miejscu nie sluchala meza... Najlepszym lekarstwem na chorobe i inne przykrosci jest - milosc Cytat:
|
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Kalendarz Sierpniowych Żonek
![]() <<< 2011 >>> 5.08 Michalina81 6.08 lasoa godz. 15:00 BebiBebi godz. 15:00 Kinga_20 godz. 16:00 Goyya godz. 16:00 blueberry88 godz. 16:00 Kaja83 godz. 16:00 neti1 godz. 17:00 toothyy godz. 17:00 anetka111 godz. 18:00 stubbornme aniak_1988 akazqa Malikaa agnes20 7.08 buziak1 godz. 12:00 magratka godz. 17:00 12.08 gwiazdeczka26 godz. 12:00 13.08 Stysik godz. 12:00 Pomarańcza24 godz. 12:00 Margosia_ godz. 16:00 dotaa godz. 16:00 jagoda221 godz. 16:00 Natalie godz. 16:30 The rock godz. 17:00 happy2gether godz. 17:00 konczala godz. 17:00 izkaa20 niunciako86 14.08 clauudik godz. 15:00 Ifwka godz. 16:00 20.08 JennyAniolek godz. 12:00 Ardillka godz. 13:00 Ani_qa godz. 15:00 sanderek5 godz. 15:00 kaczus108 -godz. 15:00 nosek63 godz. 15:00 agusiaaa1989 godz. 15:00 dhalii godz. 15:00 Almariel godz. 16:00 pati1750 godz. 16:00 mal_gosia godz. 16:00 Angel_a godz. 16:00 7Emi1986 godz. 17:00 madziares25 godz. 17:00 monia_ch godz. 17:00 margolka1986 godz. 17:45 agnes 20 godz. 18:00 barwineczek godz. 18:00 ma.ko wanilliowa kffiatusheq iwus87 21.08 linka123123 godz. 12:30 fitalasa godz. 17:00 27.08 niunia32 godz. 13:00 jusztyska godz. 15:00 paula54 godz. 15:00 butterfly20 godz. 15:00 thea2 godz. 15:00 delilah1985 godz. 15:00 martitaw godz. 16:00 Alegra101 godz. 16:00 mlo0oda godz. 17:00 kasikkkkka godz. 17:00 Kwiatuszek1604 godz. 17:00 aga-6 godz. 17:00 jud ewell86 teqili 28.08 zsylsalo godz. 14:00 -------------- Jeśli którejś z Was nie ma w kalendarzu lub gdzieś pojawił się błąd - przepraszam - i proszę o info ![]() Uaktualniony kalendarz przenoszę tutaj, bo na Sierpniówkach pojawi się nowy na 2012r. ![]() |
|
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Ani_qa Czas edycji: 2011-10-06 o 17:00 |
|
|
|
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czuję się dobrze, nie narzekam, choć mam takie dni, że całe mogła bym spędzić w łóżku |
|
|
|
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, musze sie pochwalic - w niedziele jedziemy ogladac mieszkanie do kupienia ale i tak strasznie sie ciesze, bo to w koncu jakis realny krok ku swojemu mieszkaniu
|
|
|
|
#343 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wczoraj były u nas nasze koleżanki z podstawówki, musiałam zdać relację ze ślubu i wesela, oglądałyśmy film z tego dnia, było strasznie miło
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilismy mieszkanie! Wigilie planuję już rodzinnie w nowym gniazdku! Nie mam jednak za grosz czasu.
|
|
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszcze wam
|
|
|
#346 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(bo samej mi o nich ciężko pamiętać). Ale podjęliśmy decyzję, że za rok a najpóźniej dwa staramy się twardo . Mój instynkt macierzyński już zaczyna powoli szaleć, a Łosiowi też się chyba priorytety zmieniają powoli. Choć do motocykla wzdycha dniem i nocą, powoli zaczyna mówić o własnym kącie (przypomnę tylko, że mieszkamy w akademiku, o ile dla nas to świetne miejsce, o tyle dla rosnącego dziecka potrzeba stanowczo więcej przestrzeni) i to tak często, że aż się dziwię czy mi go ktoś nie podmienił na jakieś ufo albo co... Przeglądam tak te wasze projekty i przyznam, że domek Ani_qa mi się wyjątkowo podoba Takie pytanie do kupujących / budujących na kredyt - ile trzeba mieć wkładu własnego? Tzn ile kasy trzeba dać na start od siebie, żeby dostać kredyt? Cytat:
![]() A do welona to mi smutno trochę, że nie mogę już iść ![]() Moja właśnie przyjechała ze mną do Krakowa z nadzieją, że pogoda się jeszcze poprawi i pozwoli nam zrobić jakąś fajną sesję (trzymajcie kciuki!)A potem do prania i na jakieś allegro czy inną tablicę. Chociaż przyznam, że żal mi ją sprzedawać... Ale może choć na waciki wystarczy z kasy od kupującego ![]() Cytat:
A nam się udało w końcu zebrać i wrzucić oszczędności ślubne na lokatę. Kokosów z tego nie będzie, ale dobre i te parę groszy. |
|||
|
|
|
|
#347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, liczę na Waszą radę. Pisałam w dziale "dom", ale chyba mnie tam zlano
![]() Czy do tej kuchni będą pasowały czarne sprzęty AGD, czy lepiej białe? Ściana, na której będzie kuchnia będzie jak na zdjęciu, a reszta kremowa
|
|
|
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg mnie lepsze srebrne, nie umiem sobie wyobrazić czarnych |
|
|
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Mnie również wydaje się że srebrne.
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
A moim zdaniem czarny będzie sie fajnie wyróżniał. Meble nie są ciemne więc nie stworzy to ponurej atmosfery.
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
Hm, może faktycznie jeszcze trzeba srebrne rozważyć. Wiele z Was ma już urządzanie za sobą. Organizowanie ślubu się skończyły, a teraz przed nami całe mieszkanie... Mega ciężkie to jest. Co w jakiej kolejności robić... Masakra. Upatrzymy sobie meble, a potem pod to kolory ścian. Chciałam szary stół, który ma tak 120-130 cm, ale rozkłada się do 270-280cm. Są, jak najbardziej, ale nie w takich kolorach.
Mimo tej całej pracy, która przed nami na maxa się cieszę! |
|
|
|
|
#353 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Za rok planujemy remont kuchni Są prześliczne !! Ja wybrałabym do nich srebrne sprzęty ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Pokazałam mężowi te mebelki i powiedział, że śliczne I obiecał, że kupimy właśnie takie albo podobne ??
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-10-09 o 14:56 |
|||
|
|
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślub z Wami wyszedł idealnie. Mieszkanie zatem na pewno też ![]() Wrzucam link może się przyda
|
|
|
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym chyba też wybrała srebrne agd.
Jak ja wam zazdroszczę tego urządzania. Ja jedyne co mogę sobie pozmieniać to kolor zasłon Nie mogę się już doczekać własnego kąta, chociaż wiem, że to najprędzej za jakieś 4 lata... Jeśli uda nam się choć trochę odłożyć...
|
|
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
A ja powiem tak, srebrne sgd mają wszyscy w tym i ja
Ale jeśli bede urządzała kuchnię jeszcze raz, z prawdziwego zdarzenia to pójdę w nowoczesność i extrawagancje
|
|
#357 |
|
Przyczajenie
|
applejustine 20 08 godz. 17.00
|
|
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
moja bratowa ma czarną płytę
reszta srebrne my najprawdopodobniej w przyszłym miesiącu będziemy robić remont kuchni, bo teściowa nam wszystko zabierze - piekarnik, lodówkę, pralkę, mikrofalówkę, nawet stare meble chce wziąć by nowe fronty sobie zrobić. meble mi się podobają i cena bardzo przystępna, ale nie mają możliwości zabudowy piekarnika na wysokości :P |
|
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
ładne te kuchenne mebelki - ja bym kupiła chyba białe agd - widziałam ze są juz płyty i piekarniki - nie wiem jak np z mikrofalą .
sama wybrałam wszytsko czarne płyte mikrofale piekarnik i lodówke side by side wygląda to zarąbiście... ale brudzi sie cholernie :/ jest cięzkie w utrzymaniu czystosci niestety.jak juz będe miała szybe na ściane to pochwale się zdjęciami naszej kuchni ![]() P.S. Kochane mozecie głsoowac na tego linka w podpisie > będe bardzo wdzięczna ! |
|
|
|
|
#360 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ogladalismy mieszkanie i wszystko super, z malym drobnym szczegolem... To dopiero zaczeta budowa
Bedzie gotowe na lipiec/sierpienW kazdym razie dowiedzielismy sie bardzo duzo, o procesie kupna generalnie, i wiemy od czego musimy zaczac. Narazie czekamy na informacje, ile wogole mozemy dostac kredytu, a pozniej bedziemy myslec. Chcielismy przeprowadzic sie najpozniej w marcu, wiec dodatkowe pol roku to dosyc sporo...ale z drugiej strony czasem na dobre rzeczy warto troche poczekac ![]() A mieszkanie jest fantastyczne Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda troszke ![]() Co do dzidziusia, to popieram, ze lepiej najpierw miec swoj kacik, a pozniej spokojnie starac sie o baby Dziekuje Cytat:
Srebrne, tez beda swietnie pasowaly, ale czarne ).
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

22.05.2008
14.08.2011

??
Nie mogę się już doczekać własnego kąta, chociaż wiem, że to najprędzej za jakieś 4 lata... Jeśli uda nam się choć trochę odłożyć...