![]() |
#331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Dziękuję za kciuki, trzymajcie do jutra do 12 ej
![]() aga pe kupię tą nianię będę spokojniejsza jak będę słyszała go bez względu na to gdzie będę A jutro rano zamierzam męczyć męża o żyrafkę, może ona będzie impulsem do nauki wkładania zabawek do buzi, bo strasznie mu na tym zależy ale jeszcze ma trudności z tym.
#332 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki info od anulki naszej ![]() musialam pokierowac tz ![]() Cytat:
moge ci wyslac, ja nie uzywam, moze jeszcze troche jakos pociagnie, jakby co to pisz
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
gusiu, skoro już teraz Naduni pasuje żyrafka to co dopiero będzie potem, gdy sama ją sobie będzie trzymała
![]() gosiek, widziałam widziałam Bomba ! agnieszka_pe, a w Norwegii taniej ? jakiś fenomen ta Zoska, naprawde Zrób zdjecie Norbiemu mamaoptymistka powodzenia !!!! Fajna ta niania, mnie sie na oko podoba ale nie wiem jak sie sprawuje bo nie mam ![]() Szalone jesteście z Żyrafkami ![]() ![]()
#334 | |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Maciuś też nie ma żyrafki ![]() ps. zawsze można ją kupic i nie powiedzieć ile kosztowała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
198nok,tj ponad 100zl ale jak ma kupowac jakies pierdy nie potrzebne to niech ma frajde ze kupil cos fajnego mam fote!! cala serie ale niecchce mi sie zgrywac do kompa, ale obiecuje ze wrzuce niebawem
![]() |
#336 |
Wtajemniczenie
|
Kochane ja już się żegnam...
Ciekawe czy myśl o żyrafce da mi szybko zasnąć ![]() gusia-gdzie kupiłaś żyrafkę/? Dobranockowych żyrafek ![]()
#337 |
Zadomowienie
|
Najserdeczniejsze życzenia dla wczorajszych miesięczników i dzisiejszego: Zosiu, Gabrysiu, Michasiu, Oliwko, Emilko, Aluniu, Nikosiu, Piotrusiu wszystkiego naj
![]() Lolka, mnie też denerwuje jak ktoś mi już prawie śpiące dziecko rozbudza. MoniaK, z tego co pamiętam to 24 godziny może być otwarty, ale nie jestem pewna, powinno pisać na etykiecie. Gusia, tak trzeba zrobić papkę ![]() Dziewczonka, SiLLee ,zdrówka dla dziewczynek życzę!! Andziot, gratulacje dla Gabi. Na zlot jechałabyś sama, czy z Tż i Zosią? Agus87, ![]() Moria, witaj po koloniach :hej: Daisy, ![]() ![]() antropia, ważne, że już jesteście po. Przecież rodzina jak tak bardzo chciała zdjęcia to mogła poczekać i w domu zrobić, a nie płaczące dziecko chcieli męczyć. Catia88, ja otworzyłam konto dla córki, Adaśkowi też otworzę, kasę wpłacam, ale nie jakoś regularnie. Jak pracowałam to co miesiąc coś wpłacałam, a teraz różnie bywa, najczęściej jak dostanie coś od rodziny to wpłacam. Mamooptymistko, ![]() Dziewczyny, jeśli będę na zlocie to ja oczywiście mogę z dworca kogoś zabrać, jeśli będę wiedział, że będę to spytam koleżanki czy mi pożyczy fotelik, jeśli jej nie będzie potrzebny. Tylko ja na dzień dzisiejszy nie mogę nic obiecać. We wtorek się określę. Jeśli chodzi o parki to najbliżej będzie na Promenade, choć tam z tego co pamiętam taka alejka spacerowa bardziej, przy Jasnej Górze jest fajny park, tylko wszędzie trzeba będzie dojechać. Widzę, że to samo napisała Daisy ![]() Widzę, że dużo dzieciaków ma żyrafkę i mnie nią zaraziłyście ![]() ![]() ![]() Dzisiaj była piękna pogoda, więc prawie cały czas byliśmy na dworze, także Adaś się dotlenił i mam nadzieję, że będzie ładnie spał. Przy kąpieli Mai najadłam się strachu, znalazłam kleszcza na ramieniu, ale chyba tyle co się wczepił, bo był malutki i płaski. wyjęłam go pęsetą, obejrzałam dokładnie i wylazł cały. Chyba jutro muszę iść z nią do lekarza, bo się trochę boję i pewnie powinna brać antybiotyk. Andziot, podpowiedz czy dobrze myślę, że będzie musiała brać antybiotyk?? Miłej nocy ![]() Edytowane przez 82anusia Czas edycji: 2011-09-11 o 21:53 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#338 |
Rozeznanie
|
82anusia lubię czytać twoje posty bo tak skrupulatnie odpisujesz każdemy
![]() a do lekarza idź będziesz spokojniejsza ![]() idę spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
Hej, hej , przywitam się w tym wątku, bo w poprzednim zaledwie chyba jednego posta napisałam, załamka, nigdy tego nie nadrobię, utknęłam na 85-tej stronie poprzedniej części i tej też nie nadrobiłam
![]() Codziennie prawie mam wizaż otwarty od rana do wieczora, ale nie mam czasu czytać, a co dopiero odpisywać. Lenka skończyła już 3 miesiące i tydzień temu ważyła 5515g, czyli jest na wysokości 25 centyla. Podczas szczepienia nie darła się o dziwo jak ostatnio tylko raz zapiszczała. andziotku, ostatnio mi odpisałaś, że ta narośl na powiece to może być naczyniak. Pytałam na wizycie doktorka, ale wg niego to "coś" raczej nie jest naczyniakiem, bo dzieci maja naczyniaki od urodzenia, ale mam się nie martwić, bo pewnie zniknie ![]() ![]() ![]() Za dwa tygodnie mamy chrzciny i tylko jedną chrzestną, moją mamę, bo rodzeństwa nie mam, brat mojego małża jest obecenie na pograniczu wyboru między wiarą a ateizmem i nie chcę go zmuszać na siłę, a przyjaciół nie chciałabym obraczać wydatkami w przyszłości. Chrzest ma być baaaardzo kameralny, zaledwie 6 dorosłych i 2 dzieci (oba nasze ![]() Nadal karmię UU, z tym, że od dłuższego czasu podaję 1-2 razy dziennie mm, bo czasami nawet po dwóch UU mała wyje, a jak zje 120-150ml mm to zapada błoga cisza. Na szczęście noce są teraz rewelacyjne, mała śpi od ok. 19.00 - 20.00 do ok. 7.00 - 8.00 z jedną przerwą na karmienie zwykle ok. 4.00, a dwa czy trzy razy zdarzyła się, że nawet tę przerwę opuściła ![]() Tak bym chciała być na bieżąco, ach .... może tym razem się uda, a jak nie to do zobaczenia w kolejnej części, pa pa ![]()
#340 |
Rozeznanie
|
Witam,
dawno mnie nie było ... mam zaległy cały ten wątek i prawie cały poprzedni. Masakra ![]() Tak mi brakuje wiadomości, co u was ![]() My już po chrzcinach ... wszystko super się udało ![]() W czwartek ściągnęłam do domu fryzjera, bo tak mi włosy wypadają, że musiałam troszkę odświeżyć łepetynę i poleciało jakieś 15 cm z długości. Czuję się troszkę łyso, ale chyba się przyzwyczaję. Chciał mnie od razu też farbować, ale nie po to wracałam do naturalnych, żeby teraz znowu nakładać kolor, więc nie dałam się przekonać ... jak na jeden raz starczyło mi zmian ![]() Mam nadzieję, że od przyszłego tygodnia będę już w stanie pilniej śledzić wątek i się udzielać. Ściskam was mocno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Rozeznanie
|
daisy- cudne zdjęcie! Wojtek też ma żyrafki.. Ale na razie mu stopy wystarczają
![]() kiara- śliczne zdjęcie! Andziot- kiedyś i ja, i Kasia miałyśmy problemy po nasivin,dlatego teraz używam b.rzadko, tylko jak leci woda z nosa i najczęściej przed snem. A normalnie,to woda morska i euphorbium w użyciu. A w ogóle to dzień dobry!
#342 |
Zakorzenienie
|
Witam!
![]() Pobudki standard, więc jak zwykle niewyspana ![]() Od 6:30 na nogach ![]()
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
82anusia lepiej iść do lekarza niech powie co myśli z kleszczami to nigdy nic nie wiadomo.
dzień dobry, pobudki 00.30, 2.30 , 3.40, 5.40 jestem mega nie wyspana ![]() ![]() pijeee kawę miłego dnia
#344 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wczorajsza dyskusja o żyrafkach kusi mnie do zakupu ![]() U nas dzisiaj pobudka o północy i o 4, więc jak na moje dziecko supr ![]() ![]() ![]() Mary, jonizacja podobno mniej niszczy włosy i wygładza ![]() Gratki dla nowych umiejętności dzieciaczków ![]()
#345 |
Zakorzenienie
|
82anusia; jak to "jesli bede na zlocie"
![]() niekoniecznie antybiotyk po kleszczu, no chyba, że w przypadku takich maluchow jest inaczej ale mnie ugryzł gdy byłam nastolatką i nie dostałam leków- nic sie nie działo. Oczywiscie dla pewnosci idz do dr !! asiak, Gabrysia niestety jeszcze nie umie wkładać stopek, póki co chwyta sie za kolanka. Fajowsko musi wyglądać zabawa stopkami ![]() ![]() andziotku, jak Gabi wstawała dzisiaj ? Znów czasy noworodkowe sobie przypomniała, czy już troszkę dłużej pospała ? gosiek, smacznego ![]() anulinko, Jarek wrócił! nie wiem dlaczego, cały ubiegły tydzień go nie było ![]() Hellooo, jak dobrze wstac skoro świt... bo nadrabiać wiele nie trzeba ![]() Pogoda już sie chyba psuje ![]()
#346 |
Zakorzenienie
|
mamaoptymistka
![]() ania2631 TU kupilismy zyrafke ![]() Kiara76 ![]() ![]() Agnieszka.M ![]() ![]() Dobry ![]() Nocka ok, wiec ja znow wyspana ![]() Pije kawke i przegryzam sniadano ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-12 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
Gusiu o której Twoja Księżniczka poszła lulu ??
AgnieszkaM, sliczne foty i masz bardzo ładne włoski !!!!
#348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, nareszcie dał mamusi pospać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
O, widzę, że Nadia też dała mamie pospać
![]() Dorastają nam dzieciaczki ![]()
![]() |
#351 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() U nas nocka ok, mimo przeziębienia, mała spała od 9:15 do 7:30, a po obudzeniu znowu nos zatkany ![]() ![]() Cytat:
Dziękujemy ![]() Dziękujemy ![]() Ddaaiissyy Gabulek przesłodko wygląda z żyrafką ![]() Kusicie tą żyrafką, oj kusicie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na ten termin i z ta orkiestra mozliwe bylo tylko w piatek a ze poprawiny i tak sa w sobote i do tego robia chrzciny wiec tak wyszlo ![]() u nas w wielkopolsce bardzo duzo ludzi robi wesela w piatek, a nawet w srody ![]() roznie, naprawde witam sie niewyspana olenka miala 1376749 pobudek ryk, marudzenie, dziasla spuchniete, twarde jak kamienie po dentinoxie odplywa aaaaaaaaaaaaaaa niech ten zab juz wylazi ![]() juz jest u baby, ja pracuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zadomowienie
|
Witam się nowotygodniowo
![]() ![]() U nas dziś imprezka ![]() Antonek kończy 3 miesiące!! ![]() ![]() ![]() Poważny wiek.. to już nie, że ma miesiąc, czy dwa.. phi! To już trzy miechy skończone.. nie ma totamto ![]() Wwo, ale wczoraj dzień był.. tyle nowych rzeczy nasze watkowe dzieciaczki się nauczyły!! Extra czyta się i cieszy z wami z każdej nowej umiejętności maleństw!! Andziot, Daisy, Asiak, Aga87 ![]() ![]() ![]() ![]() Nam wczoraj prawie, prawie udał się przewrot z plecków na brzuszek.. tak nie wiele brakowało.. do końca sie nie udało, ale mamusia i tak dumna z synka ![]() Daisy, Aga_Pe ja też dołączam do klubu miłosiniczek Żyrafki Sophie ![]() ![]() Gabi Daisusiowa widzę, że upodobała sobie buźkę Żyrafki.. mój anto zdecydowanie woli jej tyłeczek hehe A jak czyścicie Żyrafkę? Tylko gabka czy czymś tam z wierzchu przemywacie i tyle? Ja wiem, że nie wolno wyparzać, ani nic.. ale mam obawy za każdym razem, że jednka nie jest porządnie wyczyszczona i zalegaja zarazki ![]() Przygodę z czyśzczeniem Żyrafki już zaliczyliśmy.. jeszcze w tym samym dniu, w którym Sophie zagościła u nas, pojechaliśmy do tesciów.. oczywiście z Sophie.. nawet się nie obejrzałam, a teściowa złapała żyrafkę i chlust pod kran z wodą ![]() Oczywiście Żyrafkę zaniemówiła, a myślałam że się wścieknę ![]() ![]() Na szczęście mężula uratowała ją i wyssał wodę z wnętrzai zwierzyna uratowana! uff.. piszczy jak wcześniej.. Ale możecie sobie wyobrazić jaka zła byłam, jak wzięłam ja od teściowej.. naciskam, a Zyrafka milczy ![]() Na koniec jak wychodizliśmy od teściów, TŻ mówi do swojej mamy: "Dobrze, że uratowałem tą Żyrafę, bo ładną jazdę by mi Karolina w aucie zrobiła przez Ciebie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do Mai - nie trzeba antybiotyku, profilaktycznie się nie daje, trzeba tylko obserwować ciałko czy gdzieś jakiś rumień się nie robi, Cytat:
Zosia miała malutką plamkę wielkości 1-2mm na brzuszku i później to urosło do około 4--5mm a potem zniknęło i śladu nie ma, może do dermatologa się wybierzcie ??? Agnieszka.M ![]() MoniaK ![]() ![]() ![]() ddaaiissyy dziś pobudka Gabulka o 3 i 8 więc było ok, ale w nocy znów PAN KCIUK był w użyciu ![]() agus jak Ci się tak budzi w nocy to co robicie ??? usypia sama ?? może Oleńce też żyrafka by się przydała ![]() Lolka1212 ![]() a jaki jest mechanizm że ta żyrafka piszczy ??? Dzień dobry !!!!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Zadomowienie
|
Jeszcze co do kaski dla dzieciaczków zbieranej przez rodziców na 18ste urodziny to przyznam wam się, że my jestesmy nawiększymi nadciągaczamy państwa niemieckiego i ciśniemy Niemców ile wlezie
![]() z racji obywatelstwa niemieckiego Antka i stosunku pracy TŻta dostajemy kaskę z DE na dziecko i dla rodziców za wychowanie.. I całe Kindergeld, coś powyżej 150 euro miesięcznie, wpływa na konto.. postanowiliśmy, że nie wybieramy i dopiero jak Anto skończy studia to dostanie kaskę.. Myslę, że nieźle mu się uzbiera. |
![]() ![]() |
![]() |
#356 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gabunia jest prze rozkoszna ![]() to trzymam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() też bym sie wpieniła ![]() witam was ![]() my wstalismy o 9 30 ![]() sebulka komary pogryzły po buzi ma 4 bąble! ![]() ![]()
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
Nasza Lila ma naczyniaka na uszku, ale nie miała go jak się urodziła, pokazał się jakieś 2 tygodnie później (mamy zdjęcia na których go nie ma). On jest taki jak krwiak, mocno czerwony ale nie jest wypukły ani nic, no i nie rośnie.
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
Lolka
![]() ![]() ![]() No to teściowa podpadła... Jak już będę mieć żyrafkę, to tylko ja, tż i Edzik będziemy mogli ją dotykać ![]() ![]()
![]() |
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() szkoda ze nie ma czwgos takiego w polsce no jest rodzinne 48 zł chyba jak zyjesz w skrajnej biedzie ![]() uwielbiam POLSKE!! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.