2008 Lipcowo-Sierpniowe Przedszkolaki! - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-20, 12:50   #331
taka sobie
Zakorzenienie

Dot.: 2008 Lipcowo-Sierpniowe Przedszkolaki!

znacie moze jakis sos do klusek na parze? u mnie w domu zawsze jdlismy z masłem i cukrem ale tz kręci nosem jego mama jakis czekoladowy robiła moze jagodowy, jagody mam w słoikach. Wiem, w necie mnostwo, ale wole wyprobowany

Jowisz kupilam wczoraj tą otuline i tz cos wymajsterkowal z tego moze juz nie przywali

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 13:20   #332
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

Takuśna my też zazwyczaj jadamy kluski z cukrem i masłem, czasem robię z jogurtem, lub serkiem homo.
Ale kiedyś spróbowałam je zapiec w piekarniku i wyszły wyśmienite. Teraz prawie zawsze je tak zapiekam

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 13:20   #333
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dostałam dziś kombinezon, super bardzo dziękuję za szybką wysyłkę. Kombinezon jest świetny, rozmiar idealny tzn. Ola ma ciut zapasu, ale nie, żeby to miało sprawiać problemy w zimie Luks jestem bardzo zadowolona.

Aniu Olutkowa boska, prawdziwa dama, śliczności

Jowiszkowa, życzę żebyś szybko mogła zastąpić jajeczną dietę

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 13:38   #334
Saga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Dostałam dziś kombinezon, super bardzo dziękuję za szybką wysyłkę. Kombinezon jest świetny, rozmiar idealny tzn. Ola ma ciut zapasu, ale nie, żeby to miało sprawiać problemy w zimie Luks jestem bardzo zadowolona.
Super
Saga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 16:11   #335
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość

Jowiszkowa, życzę żebyś szybko mogła zastąpić jajeczną dietę
nie jest tak źle. właśnie wszamałam wielkiego pomidora z połową pudełka serka wiejskiego

bao.pl poprawiło mi humor. imienionowe perfumy (Encre Noire Lalique ) dla małża wysłane. jutro kurier zawita

no i obiektyw jutro powinien dolecieć, nie mogę się doczekać.
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 17:03   #336
Saga
Raczkowanie

Dziewczyny przed chwilą dostałam maila z tematem "Atak hakerski na serwery Alegro". Jeżeli też dostaniecie takiego maila, to nie klikajcie w linki, które są w jego treści - to oszustwo.
Saga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 17:56   #337
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Saga Pokaż wiadomość
Dziewczyny przed chwilą dostałam maila z tematem "Atak hakerski na serwery Alegro". Jeżeli też dostaniecie takiego maila, to nie klikajcie w linki, które są w jego treści - to oszustwo.
Dzięki za informacje

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 18:57   #338
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

hej. dostałam się na szczęście do lekarza, ale sterczałyśmy tam 2 godziny byłam o godz.11 (tak zaczynała przyjmować pediatra) a już byłam 15-ta szlag, nie cierpię tego siedzenia, dzieciaki ryczą, marudzą itp. Moja o dziwo grzeczna, sama się sobą zajmowała, u lekarza też posłusznie wykonywała polecenia za co dostała naklejkę oczywiście uważała, że zasłużyła na więcej, więc drapnęła ze pudełka jeszcze dwie
ma angine, bardzo brzydkie gardełko - aż się dziwiła babka, że jako taki apetyt ma i się nie skarży, że ją boli oczywiście mam antybiotyk, młoda już protestuje i nie chce brać bo niedobry
gorączka jest nadal, może się utrzymać jeszcze 2 doby
dzięki laski za słowa otuchy, oby wasze jak najdłużej zdrowe się uchowały
dziś jak już poszłam do lekarza, to do jednej kumpeli z pracy dzwonili z przedszkola, że jej młody wymiotuje i ma natychmiast odebrać
masakra z tymi przedszkolami
Stary 2011-09-20, 19:37   #339
anka1900
Zakorzenienie

jak nie urok to sraczka
Miki częściej pokasłuje, mam nadzieję, że to cały czas przez katar spływający
Młoda ma zapchany nosek, plus skok gorączki 38,5 zapodałam od razu czopka, po godzinie juz stopień mniej, ciekawe jak w nocy będzie
skóra mi drży, najgorzej jak człowiek sam w takich nieprzyjemnych chwilach
u nas wczoraj w przychodni jak biegałam po receptę, mega tłoku nie zanotowałam,
wiecie co mnie wkurza najbardziej, to to , że jak człowiek chce tylko receptę to też musi się na wizytę zapisać, NFZ płaci za 2 minuty pracy lekarza przy wypisywaniu, robi sie sztuczny w sumie tłok w kolejce i grafiku,

krążki cebulowe gryzą mnie w oczy
Stary 2011-09-20, 19:38   #340
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

aha, zapomniałabym.
o podobieństwie bobasów Anki chciałam jak dla mnie bardzo podobni, chociaż jak Kristi pisze, Ola ma oczywiście bardziej dziewczęce rysy noski mają podobne i oczy, Olka ma usta bardziej wydatne śliczna jest, a w tych koralach...cudo a na co one pomagają? może ja zakupię dla mojej

Jowiszowa - kupiłaś te krople czy coś tam z drzewa herbacianego? jeśli tak to jakie bo ponoć niektóre mega śmierdzą
zamierzam zamawiać kilka rzeczy przez netową aptekę więc dorzucę je do koszyka
Stary 2011-09-20, 19:41   #341
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
hej. dostałam się na szczęście do lekarza, ale sterczałyśmy tam 2 godziny byłam o godz.11 (tak zaczynała przyjmować pediatra) a już byłam 15-ta szlag, nie cierpię tego siedzenia, dzieciaki ryczą, marudzą itp. Moja o dziwo grzeczna, sama się sobą zajmowała, u lekarza też posłusznie wykonywała polecenia za co dostała naklejkę oczywiście uważała, że zasłużyła na więcej, więc drapnęła ze pudełka jeszcze dwie
ma angine, bardzo brzydkie gardełko - aż się dziwiła babka, że jako taki apetyt ma i się nie skarży, że ją boli oczywiście mam antybiotyk, młoda już protestuje i nie chce brać bo niedobry
gorączka jest nadal, może się utrzymać jeszcze 2 doby
dzięki laski za słowa otuchy, oby wasze jak najdłużej zdrowe się uchowały
dziś jak już poszłam do lekarza, to do jednej kumpeli z pracy dzwonili z przedszkola, że jej młody wymiotuje i ma natychmiast odebrać
masakra z tymi przedszkolami
Biedna, wspolczuje Wam!
Najgorsze jest to, ze te chorobska to zmora wszystkich pracujacych (i nie) rodzicow. Bo nie dosc, ze sie dziecko strasznie meczy, to jeszcze rodzic musi kombinowac jak isc na l4
mam nadzieje tylko, ze Antosia nie bedzie chorowac tyle co Borka i ze Bor juz wszystko przechorowal i bedzie nadal zdrowy jak dotychczas.
Stary 2011-09-20, 19:43   #342
anka1900
Zakorzenienie

Mała
http://www.vismaya-maitreya.pl/natur...rsztynowa.html
ale kto zgadnie czy ten bursztyn faktycznie tak działa
Stary 2011-09-20, 19:45   #343
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Ania - ja już bym srała żarem przy gorączce u maluszka ale ja taka panikara jestem, wczoraj łaziłam co 5 minut do pokoju Majki sprawdzić czy gorączkuje przez 3 godziny, póki się nie położyłam o północy.
podziwiam Cię, że tak z dwójką dajesz radę nawet w ciężkich chwilach, naprawdę to nie jest łatwe Veronka to samo, ta to jeszcze szyje, hurtowo - szalona
a ja z jedną panną i nie mam czasu zrobić jej czapy na jesień...
Stary 2011-09-20, 19:56   #344
ver_ona
Zakorzenienie

co do bursztynow to
http://sklep.ekodzieciak.pl/gryzacze...zek-p-845.html

u mojej bratowej na wegrzech wszystkie dzieci nosza na zabkowanie.
Ja niestety Antosi musze sciagac z zlobku, bo sie boja, ze ktores zerwie.

Andzia, zapomnialam napisac, ze wg mnie sa bardzo podobni do siebie. U nas tez wszyscy tak mowia. Z tym, ze ofkors Olcia bardziej kobitkowa.
Mojej malej malpce wychodza zabki i wczoraj pierwsza pobudke zaliczylam juz o 21, a o 21.30 musialam juz ja karmic. pozniej w nocy juz nawet nie liczylam ile razy wstawalam...jak karmie piersia, to nie kontroluje nawet czy wstawalam czy nie, albo zasypiam jak ja karmie, a pozniej sie budze i ja odkladam, albo spie i w ogole nic nie pamietam hehe

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Ania, nie zazdroszcze temp. i katarow. Antosia 2 tyg temu czwartek tez miala 38,5 dalam paracetamol i przeszlo i juz sie nie pojawilo (uff)
Panie w zlobku bardzo sa zadowolone z Antosi. Mowia, ze sobie niezle daje rade. Bawi sie z tymi starszymi ( o max kilka mies. hehe) dziecmi. Malo placze, tam gdzie ja przeloza, tam jej pasuje i sie bawi... takze fajnie sie zaaklimatyzowala. po 14 ja odbieram i jade po Borke.

musze zanabyc przyczepke rowerowa dla mojej 2-ki. mala moglabym juz wozic w foteliku,a Borka na swoim rowerku. a w przyszla wiosne z 2-ka jezdzic.

Malusna, to chyba tak juz jest, ze im wiecej musisz zrobic, tym bardziej sie zorganizujesz i zrobisz.
Stary 2011-09-20, 19:58   #345
anka1900
Zakorzenienie

Maluśna, jak widzę,że gorączka spada, to ok jest już plus, choc wiadomo , matka i tak czuwa
teraz Olcia wydaje się być już chłodna na czole, więc może nie podskoczy już tempka w nocy o północy
pamiętam jak Miki miał trzydniówkę, to wtedy mało nie zeszłam bo gorączka mega i mało opadająca była

tak
Olcia ma główkę drobniejszą, mniejszą niz Miki, sprawdzam im w książeczkach pomiary, niby młoda ma spory przyrost wagi, ale jednak Mikiego był jeszcze większy

myślicie, że dzieciaki R.Jusis noszą/będą nosiły bursztyny i miały gryzak z kłącza irysa?

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2011-09-20 o 20:00
anka1900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 20:00   #346
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

ooo, ten bursztyn to widzę na wiele dolegliwości jest, w tym też na nasze przeklęte migreny, Aniu opaski na głowę z bursztynem mamy nosić, ciekawe jakie fasony teraz na topie

Veronka - dzięki, póki co niewesoło jest ale mam nadzieje, ze antybiotyk zadziała oby nie gorączkowała więcej, to będzie ok
ja wzięłam opiekę, pierdzielę- nie będę chorego dzieciaka zrywać bladym świtem żeby do mamy prowadzić nikt mi za takie poświęcenie medalu w pracy nie da zdrowie najważniejsze.
Stary 2011-09-20, 20:02   #347
anka1900
Zakorzenienie

oooooo
wspominałam o eko podpaskach to już można je nabyć
http://sklep.ekodzieciak.pl/mamy-art...e-c-40_47.html
Stary 2011-09-20, 20:03   #348
jowisz
Zakorzenienie

ciekawe jak tam Sosna i jej biust nie pamiętam czy Łucja była karmiona cyckiem,coś kojarzę,że chyba nie -ale może się mylę. może już wyszła ? a jutro to już chyba najpóźniej.. jeśli mały żółtaczki, odpukać, nie dostał.

Mała jeszcze nie kupiłam kropli
Stary 2011-09-20, 20:05   #349
anka1900
Zakorzenienie

używała któraś z Was orzechów do prania ?
http://sklep.ekodzieciak.pl/orzechy-piorace-p-185.html

hm
ja też nie pamiętam czy Łuśka ssała cyca

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 20:10   #350
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
ooo, ten bursztyn to widzę na wiele dolegliwości jest, w tym też na nasze przeklęte migreny, Aniu opaski na głowę z bursztynem mamy nosić, ciekawe jakie fasony teraz na topie

Veronka - dzięki, póki co niewesoło jest ale mam nadzieje, ze antybiotyk zadziała oby nie gorączkowała więcej, to będzie ok
ja wzięłam opiekę, pierdzielę- nie będę chorego dzieciaka zrywać bladym świtem żeby do mamy prowadzić nikt mi za takie poświęcenie medalu w pracy nie da zdrowie najważniejsze.
chcialam tylko napisac o tym bactrimie (czy jak to tam bylo) nasza lekarka mowila, ze to stary lek i lepiej juz na prawde podac antybiotyk niz to. duzo skutkow ubocznych ma...
zima lekarka przepisala dla B jakis antybiotyk, ale to niby cos nowszego i podaje sie tylko 3 dni. no i dziecko nie musi sie z tym nie dobrym smakiem tyle meczyc. na szczescie nie musialam go wykupowac, wiec niestety nie pamietam nazwy

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
używała któraś z Was orzechów do prania ?
http://sklep.ekodzieciak.pl/orzechy-piorace-p-185.html

hm
ja też nie pamiętam czy Łuśka ssała cyca
Sosenka chyba mowila, ze zamierza karmic....

Tak uzywala Reni wszystkim polecala. ale moj tz nie wiem czy by zdzierzyl, bo on uwielbia jak pranie mega pachnie i proszkiem i plynem

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
ciekawe jak tam Sosna i jej biust nie pamiętam czy Łucja była karmiona cyckiem,coś kojarzę,że chyba nie -ale może się mylę. może już wyszła ? a jutro to już chyba najpóźniej.. jeśli mały żółtaczki, odpukać, nie dostał.

Mała jeszcze nie kupiłam kropli
co do podpasek wielokrotnych, mam nadzieje, ze jeszcze dluuugo nie bede musiala ich uzywac
Stary 2011-09-20, 20:18   #351
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

ja pamiętam Sosna karmiła chyba krótko, bo potem przyplątało się jej jakies choróbsko i musiała leczyć się antybiotykiem, po którym nie mogła Łucji karmić nie pamiętam co to było, coś mi się kojarzy, że coś skórnego
Stary 2011-09-20, 20:20   #352
jowisz
Zakorzenienie

ja do Jusisowej już całą prawie sympatię straciłam. nosz nawiedzona. ale płacą jej za to

do fryzjera mi się chce ale do wypłaty muszę czekać małż ostatnio miał kilka wizyt u dentysty, dwie u laryngologa,do tego mój orto i tyle kasy poszło,że bym dwa nowe obiektywy kupiła
Igę też już zapiszę no ale ona idzie za 15zł,a ja chyba się z farbowaniem zapiszę.
Stary 2011-09-20, 20:22   #353
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
chcialam tylko napisac o tym bactrimie (czy jak to tam bylo) nasza lekarka mowila, ze to stary lek i lepiej juz na prawde podac antybiotyk niz to. duzo skutkow ubocznych ma...
zima lekarka przepisala dla B jakis antybiotyk, ale to niby cos nowszego i podaje sie tylko 3 dni. no i dziecko nie musi sie z tym nie dobrym smakiem tyle meczyc. na szczescie nie musialam go wykupowac, wiec niestety nie pamietam nazwy

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Sosenka chyba mowila, ze zamierza karmic....

Tak uzywala Reni wszystkim polecala. ale moj tz nie wiem czy by zdzierzyl, bo on uwielbia jak pranie mega pachnie i proszkiem i plynem

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

co do podpasek wielokrotnych, mam nadzieje, ze jeszcze dluuugo nie bede musiala ich uzywac
pewnie chodzi o Sumamed...
mam go w domu wykupiony, nierozrobiony..
lekarz mi go kiedys przepisal, ale naczytalam sie o skutkach ubocznych i nie podalam

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 20:26   #354
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
pewnie chodzi o Sumamed...
mam go w domu wykupiony, nierozrobiony..
lekarz mi go kiedys przepisal, ale naczytalam sie o skutkach ubocznych i nie podalam
tak to byl sumamed forte. pamietam,ze w nazwie bylo forte i dzieki temu krocej sie go podaje....oj mam nadzieje, ze nie bede muslama podawac antybiotykow, bo nie nawidze tego cholerstwa. jak juz, to bede banki najpierw stawiac i wszystkie naturalne metody swiata chyba stosowac
Stary 2011-09-20, 20:26   #355
anka1900
Zakorzenienie

ja muszę grupony fryzjerskie kiedys w końcu wykorzystać , pewnie jak tż będzie na miejscu gdzieś może za tydzień, dwa, bo włosy to już obraz nędzy i rozpaczy, ciagle zwinięte w kucyk, kitkę itp, żeby było mi chłodniej, wygodniej
a ile mi wypada , cała wanna usiana plus łazienka
Stary 2011-09-20, 20:37   #356
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
ja do Jusisowej już całą prawie sympatię straciłam. nosz nawiedzona. ale płacą jej za to

do fryzjera mi się chce ale do wypłaty muszę czekać małż ostatnio miał kilka wizyt u dentysty, dwie u laryngologa,do tego mój orto i tyle kasy poszło,że bym dwa nowe obiektywy kupiła
Igę też już zapiszę no ale ona idzie za 15zł,a ja chyba się z farbowaniem zapiszę.
nawet mi nie mow o nie planowanych wydatkach. my w tym mies. musielismy kupic kase fisk., prasę do tz do pracy, bo stara sie zepsula, autodate bo licencja stracila waznosc, karte do testera diagnostycznego no i sam tester masakra normalnie. wszystko poprostu w jednym momencie. nie wiem kiedy te cholerne inwestycje sie skoncza

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
ja muszę grupony fryzjerskie kiedys w końcu wykorzystać , pewnie jak tż będzie na miejscu gdzieś może za tydzień, dwa, bo włosy to już obraz nędzy i rozpaczy, ciagle zwinięte w kucyk, kitkę itp, żeby było mi chłodniej, wygodniej
nawet mi nie mow! mi juz 2 mies. leca i wszedzie poprostu je widze! mam nadzie, ze to sie kiedys skonczy.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
nawet mi nie mow! mi juz 2 mies. leca i wszedzie poprostu je widze! mam nadzie, ze to sie kiedys skonczy.

ooo moj serial sie zaczyna na tvn !

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

nie wiem czy ogladacie przepis na zycie, ale imie Gniewko mnie rozwalilo

oooo zauwazylam wlasnie nowy awatar (tzn w miejscu mojego ulugionego jest )

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

mialam tez pytac o czerwona nitke na raczce Gniewka, ale wujek google mi wlasnie pomogl

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

alez sobie monolog prowadze
Stary 2011-09-20, 20:41   #357
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
tak to byl sumamed forte. pamietam,ze w nazwie bylo forte i dzieki temu krocej sie go podaje....oj mam nadzieje, ze nie bede muslama podawac antybiotykow, bo nie nawidze tego cholerstwa. jak juz, to bede banki najpierw stawiac i wszystkie naturalne metody swiata chyba stosowac
wlasnie po sumamedzie forte duzo dzieci przejawialo zawiechy podpadajace pod autyzm, wiec podziekowalam za taki lek

It is what it is

Stary 2011-09-20, 20:41   #358
anka1900
Zakorzenienie

he he
widuję czerwone wstążeczki przy wózkach
a ponoć Polska to taki katolicki kraj
Stary 2011-09-20, 20:42   #359
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Jowiszowa - ja dziś miałam iść do fryzjera - farbowanie i cięcie, ach jaka byłam podekscytowana mimo choroby dziecka tak się cieszyłam, a tu masz laska mi dzwoni, że zamówione farby nie dojechały jej na czas, będą dopiero jutro nie wiem czy pic, ona mnie dobrze zna i wie, że jak się umawiam to muszę załatwić opiekę dla dziecka (bo tż często po południu jeszcze w pracy i wyjść nie może ). no trudno - wzięłam pierwszy wolny termin - czwartek 10 rano mama przyjdzie do Majki.
Stary 2011-09-20, 20:43   #360
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

veronka testery do samochodow osobowych, motorow i ciezarowych TZ sprzedaje, trzeba bylo pytac, to bys dostala w specjalnym rabacie

It is what it is

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości