Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-15, 03:37   #331
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Dziewczyny biję rekordy w bezsenności od 24 męczę się z zaśnięciem, przewracam z boku na bok, a ból gardła jest taki, że mnie strasznie boli jak połykam śline... jeszcze głowa potwornie boli

Boję się czy to nie angina i to tak przed wyjazdem jeszcze, nie no super dziś jadę do urzędu miasta z rana po zaświadczenie bo się po prostu boję wszystko przez teściową!!!! to ona od 4 dni chodzi i się leczy i nic

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 03:45   #332
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Hej, ja też cieprię na bezsenność, a do tego kicham i czuję się przeziębiona ;/

Dziewczyny czy w urzędzie pracy teraz w ciąży mogę zarejestrować się jako bezrobotna i z tego tytułu nie zrobią mi żadnego problemu? Potrzebuję ubezpieczenie, a moje po studiach za niedługo się skończy.

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 05:26   #333
*Agatek*
Zakorzenienie

Cała noc nieprzespana masakra.... łeb boli nadal, a brałam tabletkę o 4 rano

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy w urzędzie pracy teraz w ciąży mogę zarejestrować się jako bezrobotna i z tego tytułu nie zrobią mi żadnego problemu? Potrzebuję ubezpieczenie, a moje po studiach za niedługo się skończy.
możesz się ubezpieczyć oczywiście ja dziś do nich zaraz jadę załatwić zaświadczenie i do lekarza bo boję się, że to angina a gardło dziwacznie wygląda!!!!!

zbieram się z domu

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-09-15 o 05:33
Stary 2011-09-15, 05:33   #334
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:

Owszem, ze mozesz sie zarejestrowac, UP nie ma prawa ci robic problemow bo jestes w ciazy . To nie urzad a pracodawca sprawdza zdolnosc do danej pracy, a ze pracodawcy nie chca ciezarnych to juz przeciez nie nasz wina.
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Cała noc nieprzespana masakra.... łeb boli nadal, a brałam tabletkę o 4 rano

możesz się ubezpieczyć oczywiście ja dziś do nich zaraz jadę załatwić zaświadczenie i do lekarza bo boję się, że to angina a gardło dziwacznie wygląda!!!!!

zbieram się w domu
Biedna jak najszybciej do lekarza , zeby to sie nie rozwinelo w angine Mnie tez cos gardelko pobolewa, ale mam tantum verde , ktore przepisal mi moj rodzinny wiec psikam.
A co do zaswiadczenia to nie potrzebujesz go idac do rodzinnego, bardziej potrzebne jest jak idziesz do szpitala, sama musze dzis podjechac.
Stary 2011-09-15, 06:42   #335
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
mi cos humor nie dopisuje;/ Tz mnie wkurzyl bo moja mama kupila ksiazke dla Igorka taka o nim od ciazy do roczku i prosze go zeby obejral ze mna a on nie bo to od twojej mamy;/ no szlag;/
a o co mu chodzi??
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a moi rodzice po południu z dojczlandii wrócili

mamy 2tony słodyczy i kosmetyki dla juniora i ojro od ciotek na zakupy dla małego
mmm zazdroszcze tych pyszności
Cytat:
Dziewczyny biję rekordy w bezsenności od 24 męczę się z zaśnięciem, przewracam z boku na bok, a ból gardła jest taki, że mnie strasznie boli jak połykam śline... jeszcze głowa potwornie boli

Boję się czy to nie angina i to tak przed wyjazdem jeszcze, nie no super dziś jadę do urzędu miasta z rana po zaświadczenie bo się po prostu boję wszystko przez teściową!!!! to ona od 4 dni chodzi i się leczy i nic
może idź do lekarza, a potem do łóżka sie wyleżeć co? bo jak tak będziesz biegać to wiesz

ja wczoraj tak się narobiłam, przebierałam ciuchy i wywoziłam letnie do mamy, tyle tego jest,a ja nie mam w czym chodzić teraz już też się w nic nie mieszcze, a tak mi szkoda kasy na np spodnie , które przez jeden sezon będę nosić

coś niezbyt dzisiaj sie czuje, a taki długi dzień mnie czeka:/
Stary 2011-09-15, 07:41   #336
NataliaM1103
Rozeznanie

Witam
Wczoraj byliśmy z TŻ-em na badaniu usg 4 d,niesamowite przeżycie i lekarz wykluczył tyle wad u Maluszka z tego najbardziej się cieszę
Dostalismy standardowo płytę z filmem ,opis badania i zdjęcia.

Po wizycie pojechaliśmy na małe zakupy dla Naszego Szkraba

Popołudniu zamieszczę zdjęcia Maluszka i zakupów

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2011-09-15 o 07:42
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 07:58   #337
staraupa
Raczkowanie

Sandra powoodzenia kochana. Wierzę że wszystko będzie dobrze
Agatek, Neska ja też od soboty mam takie duszności i czasem kołatania serca. Zwłaszcza w pozycji leżącej na wznak cięzko mi oddychać. Pytałam o to gina, mówił że to normalne (duszności) a na kołatania dobrze zrobić EKG i skontrolować, więc ja się chce umówić do kardiologa i wtedy Wam powiem co i jak
Inutil piękne dziecko i dobrze że wszytko ok. Fajne imię, też chciałam Aleksandra ale bliski znajomy tak nazwał dziecko i jakoś nam już głupio
Dziewczyny ale ten czas leci, dopiero co zaczynałyśmy a tu już prawie 6 miesiąc
idę się zabierać za bigos z cukinii a potem do roboty!
Buziaki kochane
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-15, 08:12   #338
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry

Aaa, zapomniałam że przyszły do mnie wczoraj próbki z BoboVity dobrze, że obiadek ma ważność do 2013, poczeka w lodówce

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Inutil super pamiatka takie usg
tak, spodziewałam się w sumie czegoś innego, bardziej całego usg w 4d, ale jak lekarz zaczął pokazywać różne narządy i części ciała i mówić tu jest 'to' wykluczamy wady mózgu, serca, żołądka, nerek, rozszczep i inne, to zupełnie o tym zapomniałam. Gdyby nie to, że sam przełączył na chwilę i pokazał nam buzię w 3d, to bym nawet nie poprosiła o to.

Cytat:
idź koniecznie przed wyjazdem do lekarza, lepiej to sprawdzić

Cytat:
ja nie mam pojęcia
Stary 2011-09-15, 08:22   #339
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Hej!
Ja tylko na chwile .

Jutro ide do szpitala beda mi robic badania itp.

Jakby co to dam znac smskiem co i jak.

Buziaki
trzymaj się kochana, wszystko będzie dobrze

Cytat:
mi cos humor nie dopisuje;/ Tz mnie wkurzyl bo moja mama kupila ksiazke dla Igorka taka o nim od ciazy do roczku i prosze go zeby obejral ze mna a on nie bo to od twojej mamy;/ no szlag;/

Sandrus trzymaj sie

ide spac
o jezuu ale obrażalski no i wredny, jakaś kara musi być
Cytat:
a moi rodzice po południu z dojczlandii wrócili

mamy 2tony słodyczy i kosmetyki dla juniora i ojro od ciotek na zakupy dla małego
extra łupy!!!

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Jestem, zdjęcie kiepskie bo ciemno już. Zresztą to było usg połówkowe i lekarz sprawdzał wszystko normalnie na 2d, na chwilę przełączył na 3d, zrobił zdjęcia, pokazał i tyle. Ale jestem szczęśliwa, bo wszystko wyjaśnił, pokazał, wszystkie narządy ok

mam płytkę z całego usg też

No i skasował nie 250 tylko 150 - jak za zwykłe usg anatomiczne

Ja magnez biorę od samego początku 3 razy dziennie - najpierw magne B6 a teraz Magnefar B6 - z zalecenia lekarza
świetnie, że wszystko ok na USG.
Mi też na ostatniej wizycie zalecił brać MagneB6, czasem łapią mnie skurcze w nocy czy jak wstaję więc profilaktycznie nie zaszkodzi zacząć brać.

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ogólnie zaczęłam segregować swoje ciuchy, muszę zrobić troche miejsca w szafie bo się nie pomieszcze z ciuszkami tylko w komodzie.....

Rozplanowałam już sobie rozkład mebli dla dziecka w pokoju i jak ulał zmieści sie fotel do karmienia. Dziewczyny zachorowałam na taki fotel z mothercare(250euro), nie jest tani ale jak w nim usiadłam to nie chciałam wstać....bardzo wygodny i do tego bujany i podnóżek buja sie równomiernie z fotelem. Idealnie wyprofilowany pod plecy. Już sobie zaklepałam jako prezent na gwiazdkę
O taki:http://www.mothercare.com/Kub-Haywoo...elated-tab-3-5
wow extra fotel, też taki chcę
Mnie też czeka segregacja ale tym się zajmę jak będę na zwolneiniu bo teraz mam lenia po pracy a w weekendy inne rzeczy mam w głowie

Cytat:
wchodzę teraz na wagę a tam co się ukazuje mym oczom?? 63,5 nigdy tyle nie ważyłam! No ale byłam w ciuchach, po 3 kanapkach z szynką i pomidorkiem oraz 2 herbatkach więc kilo mniej ciekawa jestem ile waga rano pokaże
dlatego ja się nie ważę wieczorem
ważyłam się w poniedziałek i jest masakra
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
teraz już też się w nic nie mieszcze, a tak mi szkoda kasy na np spodnie , które przez jeden sezon będę nosić
ja ostatnio w H&M kupiłam sobie takie rurki szare, na dziale dla Mam za 79zł, nie uważam że to majątek, ale są tak skrojone w pasie, że jak nie będę w ciąży też będę je nosić bo mają taki na krzyż grubszy ściagacz i tyle. Warto czasami czegoś pośredniego poszukać. Ja np. miałam już dość chodzenia w getrach i dłuższych bluzkach, juz rzygałam tą wersją stroju, dlatego też zmusiłam się do wydatku i kupiłam dwie pary jeansów (z jednej nie jestem zadowolona), czarne materiałowe i szare rurki i mam już na całą ciążę sprawę załatwioną.

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Witam
Wczoraj byliśmy z TŻ-em na badaniu usg 4 d,niesamowite przeżycie i lekarz wykluczył tyle wad u Maluszka z tego najbardziej się cieszę

to bardzo udany dzień mieliście!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 08:22   #340
Haniula
Zakorzenienie

Inutil tak jak piszesz ! najwazniejsze ze maluszek zdrowy, siedzi bezpiecznie tam gdzie powinien , a ogladać bedziemy nasze cuda juz niedługo

Lucy jak pizza

neska tez chciałam te kosmetyki dla malucha ale wlasnie z niemiec, bo te co w polsce mozna kupic, to niby juz nie są takie dobre

ja dziś od rana na nogach ( na szczescie nie mam problemów ze snem i jestem w miare wyspana) Bylismy z tż w kosciele u spowiedzi, bo w sobote idziemy na ślub tz jest swiadkiem wiec wypada do komunii przystapic a jaki fajny ksiadz nas spowiadał , chyba pierwszy raz bylam u takiej spowiedzi pozytywnie , naprawde !

Zaraz zbieram się za sprzatanie wczoraj robilam rewolucje w szafie i schowałam do worków prózniowych letnie sukieneczki a wyjęłam grube swetry, i mimo ze przed zapakowaniem były prane to tak dziwnie smierdzą mozliwe ze od tego prózniowego worka?

aa nie udało mi sie wylicytowac lezaczka, ale znalezlismy z tz w bdg taki - http://tablica.pl/oferta/lezaczek-ko...ce-IDkkdZ.html
to w komisie, wiec planujemy w przyszlym tygodniu z tż pobuszowac po bydgoskich komisach.
Moze jakies sugestie, gdzie warto sie wybrac ? planuje na szpitalną bo kolezanka polecała, i tez na żwirki i nie wiem gdzie jeszcze są
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 08:36   #341
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Inutil tak jak piszesz ! najwazniejsze ze maluszek zdrowy, siedzi bezpiecznie tam gdzie powinien , a ogladać bedziemy nasze cuda juz niedługo

Zaraz zbieram się za sprzatanie wczoraj robilam rewolucje w szafie i schowałam do worków prózniowych letnie sukieneczki a wyjęłam grube swetry, i mimo ze przed zapakowaniem były prane to tak dziwnie smierdzą mozliwe ze od tego prózniowego worka?

aa nie udało mi sie wylicytowac lezaczka, ale znalezlismy z tz w bdg taki - http://tablica.pl/oferta/lezaczek-ko...ce-IDkkdZ.html
to w komisie, wiec planujemy w przyszlym tygodniu z tż pobuszowac po bydgoskich komisach.
Moze jakies sugestie, gdzie warto sie wybrac ? planuje na szpitalną bo kolezanka polecała, i tez na żwirki i nie wiem gdzie jeszcze są
leżaczek pierwsza klasa, już o nim pisałam. Mam taki sam dokładnie, znajoma była mega zadowolona

Byłam wczoraj na Dworcowej i tam jest komis też, wózki, łóżeczka i ciuchy. Ale jakoś mi nic nie podeszło tam

Gdzie kupujesz worki próżniowe? Bo ja potrzebuję i nie wiem gdzie szukać, myślałam o Jysk

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-15, 08:38   #342
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam 3 rocznicę ślubu
....
Dostaliśmy od rodziców także w takiej formie bukiet...przemiłe uczucie.
Tż wrócił z pracy z kwiatami dla mnie i szampanem Picolo, lodami, winogronami, granatami, pistacjami i innymi pysznościami więc mieliśmy ucztę
Gratuluję kolejnej rocznicy
Otrzymywanie kwiatów pocztą kwiatową jest faktycznie miłe Nam szef w pracy zawsze na dzień kobiet wysyła kwiaty taką pocztą
A Mąż fajną ucztę pełną witamin przygotował

Sandra trzymam kciuki, żeby Cię szybko wypuścili ze szpitala i żeby wszystko było ok

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Moj maz ma problemy z zoladkiem i chyba bedzie musial miec gastroskopie,to takie badanie,gdzie wprowadza sie rurke do przelyku i oglada sie zoladek,podobno bardzo nie przyjmne to...
Ja to miałam już 3 razy... 2 razy w szpitalu razem z kolonoskopią i wtedy gastro było spoko, bo miałam głupiego jasia Ale raz miałam w przychodni i dosłownie się popłakałam Okropne uczucie... Mam nadzieję, że mąż to jakoś zniesie.

Cytat:
Agatek lecz się na razie domowymi sposobami i wygrzewaj się. Mam nadzieję, że wydobrzejesz przed wyjazdem

Dziewczyny od wczoraj w końcu się uwolniłam od aparatu ortodontycznego!!! Teraz mam śliczne ząbki W drodze powrotnej 2 panie chciały mi ustąpić miejsca w autobusie To jest znak, że moja ciąża nie jest już widoczna tylko dla mnie, ale i dla całego świata Niestety w następnym autobusie już nikt nie kwapił się do ustępowania i stałam chyba z pół godziny w korku :/
Dzisiaj znowu jadę do ortodonty po aparat na noc i będę wracała też autobusami. Mam nadzieję, że ktoś się slituje, bo strasznie duszno w nich jest...
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 08:42   #343
Haniula
Zakorzenienie

inutil ja kupiłam w biedronce bo kiedyś były na allegro tez jest tego pełno, a stacjonarnie to niestety nie wiem

tez bylam kiedys w tym komisie, ale szału nie ma

kropeczka gratuluje wolnosci od aparatu ja mam krzywe zeby strasznie
Stary 2011-09-15, 08:52   #344
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
inutil ja kupiłam w biedronce bo kiedyś były na allegro tez jest tego pełno, a stacjonarnie to niestety nie wiem

tez bylam kiedys w tym komisie, ale szału nie ma
na allegro właśnie nie chcę kupować jakoś. Poszukam w sklepach

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny od wczoraj w końcu się uwolniłam od aparatu ortodontycznego!!! Teraz mam śliczne ząbki W drodze powrotnej 2 panie chciały mi ustąpić miejsca w autobusie To jest znak, że moja ciąża nie jest już widoczna tylko dla mnie, ale i dla całego świata Niestety w następnym autobusie już nikt nie kwapił się do ustępowania i stałam chyba z pół godziny w korku :/
Dzisiaj znowu jadę do ortodonty po aparat na noc i będę wracała też autobusami. Mam nadzieję, że ktoś się slituje, bo strasznie duszno w nich jest...
super
Ja wczoraj jechałam autobusami dwoma i wszyscy się patrzyli z litością jak stoję i się chwieję (do tego było gorąco i duszno) a brzuch mam spory i chyba nie wygląda już jak z przejedzenia

ale jakoś mnie to akurat obeszło
Stary 2011-09-15, 08:59   #345
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
kropeczka gratuluje wolnosci od aparatu ja mam krzywe zeby strasznie
Dzięki A nie myślałaś o załozeniu aparatu? Ja od liceum o nim marzyłam, ale wtedy koszty musieliby ponieść rodzice :/ Poza tym głupio myślałam, że będę się musiała w nim męczyć 2 lata. Dopiero na studiach zmądrzałam jak przeczytałam kiedyś takie hasło, że nie warto rezygnować z czegoś tylko dlatego, że to wymaga czasu, bo czas i tak upłynie. No się zmobilizowałam i zainwestowałam w aparat Najpierw była tylko góra i tuż przed ślubem ją zdjęłam w efekcie czego miałam piękny uśmiech na własnym ślubie Potem założyłam dół i teraz już mam ząbki superowe

Cytat:
Ja wczoraj jechałam autobusami dwoma i wszyscy się patrzyli z litością jak stoję i się chwieję (do tego było gorąco i duszno) a brzuch mam spory i chyba nie wygląda już jak z przejedzenia

Nie ma to jak współczuć ciężarnej, ale dupska to się nikomu nie chce podnieść :/
W ogóle kiedyś się naczytałam jakie mają przeżycia ciężarne, to zwątpiłam. Jedna dziewczyna pisała, że ktoś zwrócił jakiemuś starszemu facetowi, żeby jej miejsce ustąpił, to ten się wydarł, że przecież on jej tego dziecka nie zrobił... Niektórych to mi po prostu żal...
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-15, 09:00   #346
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Jejku Was kobietki nadgonić to nie lada sukces Myślałam ze tamten wątek kończę czytać a tu patrze link do nowego To i ja się melduję ale zmykam narazie
A jeżeli macie problem z ciśnieniem to lekarz kazał mi brać wiesiołek w tabletkach i sama sobie dołożyłam soczek z aronii, i odpukać to ciśnienie ponad 150 już nie wraca
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 09:07   #347
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Lucy jak pizza

pizza wyszła rewelacyjna!! fajny i łatwy przepis dzięki!!
a leżaczek super. My też musimy w takowy zainwestować, bo nie dostaniemy w spadku.
Cytat:

zapewniam, że tak nie wygląda
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 09:17   #348
agawoo
Zakorzenienie

Super, żeżarło mi posta
Więc już nie mam 10 minut a 5
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ogólnie zaczęłam segregować swoje ciuchy, muszę zrobić troche miejsca w szafie bo się nie pomieszcze z ciuszkami tylko w komodzie.....

Rozplanowałam już sobie rozkład mebli dla dziecka w pokoju i jak ulał zmieści sie fotel do karmienia. Dziewczyny zachorowałam na taki fotel z mothercare(250euro), nie jest tani ale jak w nim usiadłam to nie chciałam wstać....bardzo wygodny i do tego bujany i podnóżek buja sie równomiernie z fotelem. Idealnie wyprofilowany pod plecy. Już sobie zaklepałam jako prezent na gwiazdkę
O taki:http://www.mothercare.com/Kub-Haywoo...elated-tab-3-5
Ja porządek w szafie będę robić, jak w końcu zamówię te worki próżniowe ..Popakuję niepotrzebne rzeczy, zrobię miejsce w szafie i przywiozę kurtki zimowe Tzta od teściowej (moje też są u niej, ale pewnie się w nie nie zmieszczę, więc tam zostaną )

Kasik, fajny ten fotel Ja nawet jakbym miala na niego kasę, to nie mam go gdzie postawić I tak jeden fotel z pokoju mamy będzie musiał zamieszkać w piwnicy Za to marzy mi się fatty fotel i w końcu go kupię

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Agatek, kuruj się Oby to nie była angina, a podobno jest teraz jakiś paskudny wirus

Cytat:

Bebi, nie wiem niestety Ale chyba nie powinno byc problemu .. MOże zadzwoń tam?

Cytat:

Biedna jak najszybciej do lekarza , zeby to sie nie rozwinelo w angine Mnie tez cos gardelko pobolewa, ale mam tantum verde , ktore przepisal mi moj rodzinny wiec psikam.
A co do zaswiadczenia to nie potrzebujesz go idac do rodzinnego, bardziej potrzebne jest jak idziesz do szpitala, sama musze dzis podjechac.
Sandra, w niektórych przychodniach niestety wymagają przy każdej rejestracji potwierdzenia, że jesteś ubezpieczona, bo jak nie to kazą płacić za wizytę Ja tak miałam w swojej starej przychodni, ale się już wypisałam z niej

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Witam

Fajnie, że wszystko ok

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja ostatnio w H&M kupiłam sobie takie rurki szare, na dziale dla Mam za 79zł, nie uważam że to majątek, ale są tak skrojone w pasie, że jak nie będę w ciąży też będę je nosić bo mają taki na krzyż grubszy ściagacz i tyle. Warto czasami czegoś pośredniego poszukać. Ja np. miałam już dość chodzenia w getrach i dłuższych bluzkach, juz rzygałam tą wersją stroju, dlatego też zmusiłam się do wydatku i kupiłam dwie pary jeansów (z jednej nie jestem zadowolona), czarne materiałowe i szare rurki i mam już na całą ciążę sprawę załatwioną.
Ja ostatnio byłam w H&M w Tarnowie, ale nie znalazłam działu dla mam Nie wiem czy nie było, czy tak szukałam

Uciekam, bo spotkanie sie skończyło i szef zaraz wróci Musze czekać do kolejnego spotkania

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 09:19   #349
Haniula
Zakorzenienie

kropeczka kiedys dawno temu jak były mega drogie te aparaty na stałe to nosiłam taki wyjmowany i taką funte - bo groziła mi kozia broda, bo dolna szczeke mialam bardziej wysunietą ale wiadomo jako dziecko wiecej nie nosiłam niż nosiłam ten aparat. Pozniej jakos nie myslalam o aparacie a teraz ciagle nie ma kasy, i wsumie juz sie chyba przyzwyczailam do tych moich zebów, wiem ze są krzywe ale nigdy nie mialam jakis wielkich kompleksów na tym punkcie i tak sie jakos nie zmobilizowałam

Lucy ciesze sie ze smakowało
My niestety nic nie dostaniemy. To bedzie pierwsze takie małe dziecko w rodzinie, a wsrod znajomych tylko jedni maja córcie, i od nich dostałam troche ubranek, ale oni wszystko tez maja pozyczone wiec nic wiecej niestety.

Wsumie, ja mam taki charakter ze wole swoje te ubranka dostałam, ale szczerze nawet nie chce z tego korzystac. Nie mialam smialosci odmówic, bo widzialam ze kolezanka sie cieszy ze moze mi pozyczyc, ale nie chce sie pozniej tlumaczyc dlaczego sa jakies plamki albo ze czasem pomyli mi sie i nie oddam wszystkiego. Tak jakos zapobiegawczo

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-09-15 o 09:21
Stary 2011-09-15, 09:39   #350
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
leżaczek pierwsza klasa, już o nim pisałam. Mam taki sam dokładnie, znajoma była mega zadowolona

Byłam wczoraj na Dworcowej i tam jest komis też, wózki, łóżeczka i ciuchy. Ale jakoś mi nic nie podeszło tam

Gdzie kupujesz worki próżniowe? Bo ja potrzebuję i nie wiem gdzie szukać, myślałam o Jysk
Inutil, ja byłam w Jysk, ale były tylko worki takie do zwijania, a ja chcę te na odkurzacz Chyba allegro mi zostaje

Cytat:
Cytat:
na allegro właśnie nie chcę kupować jakoś. Poszukam w sklepach

super

Dziewczyny, wspołczuję podróży autobusowych Ja na szczeście nie muszę za często podróżować takim środkiem transportu, a jak już to miasto jest na tyle nieduże, że jakoś wytrzymam (chyba)

Inutil, jak znajdziesz jakieś fajne,to daj znać ja bylam jeszcze w salonie BRW, ale nie mieli Gdzie jeszcze może być takie coś?

Stary 2011-09-15, 09:43   #351
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc

AGatek ja magnez biorę juz dawno.a te duszności to niekoniecznie sprawa sercowa (mówię o sobie)-raczej wynika to z ucisku na przeponę, z tego co wiem to 3 trym moze byc jeszcze gorzej. dopiero jakies 2 tyg przed porodem brzuchol się opuszcza i łatwiej się oddycha...

śniło mi się dziś ze kupilismy wózek i dostalismy dziecko gratis hahah

Edytowane przez neska22
Czas edycji: 2011-09-15 o 09:44
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 09:43   #352
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
pizza wyszła rewelacyjna!! fajny i łatwy przepis dzięki!!
No to chyba wiem, co będę miała na obiad w sobotę

Cytat:
Wsumie, ja mam taki charakter ze wole swoje te ubranka dostałam, ale szczerze nawet nie chce z tego korzystac. Nie mialam smialosci odmówic, bo widzialam ze kolezanka sie cieszy ze moze mi pozyczyc, ale nie chce sie pozniej tlumaczyc dlaczego sa jakies plamki albo ze czasem pomyli mi sie i nie oddam wszystkiego. Tak jakos zapobiegawczo
Haniula, rozumiem Cie, bo pożyczyć to też bym nie chciała Tak samo bałabym się, że dziecko zrobi plamę, której nie da się usunąć, albo sie coś zniszczy, albo nie oddam bo mi się cos pomyli ... Co innego jakby ktoś mi je dał, bo jemu juz nie potrzebne - na zasadzie - zrob z tym co chcesz

Stary 2011-09-15, 09:45   #353
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Haniula ja tez CIę rozumiem,.....dlatego dokłądnie tak jak napisała Agawoo..
albo ktos daje jak mu niepotrzebne albo wcale
Stary 2011-09-15, 09:57   #354
uska000
Zadomowienie

czesc mamuski ja dopiero wstalam wczoraj na noc na zgage wypilam mleko i spalkam cala noc raz tylko siusiu

co do problemow z oddychaniem lekarz mowil ze to normalne bo cos tam sie nam kurczy i cos jeszcze ale nie pamietam;p

co do mojego tzta to on ciagle ma jakis problem;/ nie lubi sie od pewnego czasu z moimi rodzicami tzn on ich i nikt ni8e wie z jakiego powodu.. i wszystko od nich jest be.. i powiedzial ze on kupi igorowi nowa ksiazeczke a ta moge sobie z mama wypelniac;/ ja juuz nie wiem co ja mam ropbic... chore sytuacje;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 10:16   #355
*Agatek*
Zakorzenienie

Wróciłam Glukoza z cytryną malcowi nie podeszła i po 10 min był znów haft... zemdliło mnie od słodkiego i o masakra... jestem wykończona...

A u lekarza oki, na szczęście to nie angina, tylko wirusowe zapalenie gardła, wykupiłam leki do ssania na gardło, tabletki na zatoki i gargarin do płukania zaraz zjem i się wezmę za siebie, bo muszę ozdrowieć do niedzieli a serce bije oki, to, że się zatrzymuje to normalne, bo macica się rozszerza i uciska płuca czy coś takiego

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
byłam w urzędzie po zaświadczenie o 7.30 i mi dała, pokazałam lekarzowi 'żeby nie było'
Cytat:

idę coś zjeść... czosnek kupiony, będziem się kurować

Stary 2011-09-15, 10:29   #356
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Agatek bidulo!!! ja jutro idę na glukozę!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAA
tylko ja sobie dzis sobie przypomnialam ze pilam juz glukoze jak kiedys krew oddawalam..i bylo ok!! to moze jutro przezyje...
Stary 2011-09-15, 10:34   #357
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Kurde Agatek współczuję bardzo.

Ja tez mam iść na badanie glukozy, ale odwlekam trochę i odwlekam, pójdę jak poczuję, że to ten dzień , żeby nie rzygnąc:/

Czekam na tą decyzje w sprawie stażu i czekam. Gdyby przyszła pozytywna odpowiedz i gdyby mi wypłacili pieniadze zaległe to bym mogła już nieźle skompletować wyprawkę, a tak to nie wiem jak to będzie. Męczy mnie to trochę, że ta sprawa tak się niedobrze ułożyła... Dzis miałam dory sen, w senniku sprawdzałam i pisało, że sprawy zawodowe pomyślnie przebiagną, ahh tylko żebym niepotrzebnie sobie nadziei nie robiła..

Dzis grabiłam trawę, jeszcze muszę skosic spory kawałek, ale robię to tak na raty , by nie paść z przemęczenia.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 10:38   #358
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:

Sandrus trzymaj sie

ide spac
Uska współczuje ,zachowanie tżta dziwne naprawde.Babcia sie cieszy z dzidziulka ,a ten co nie pozwoli jej nosić go jak się urodzi,bo to Twoja mama?

Cytat:
Jestem, zdjęcie kiepskie bo ciemno już. Zresztą to było usg połówkowe i lekarz sprawdzał wszystko normalnie na 2d, na chwilę przełączył na 3d, zrobił zdjęcia, pokazał i tyle. Ale jestem szczęśliwa, bo wszystko wyjaśnił, pokazał, wszystkie narządy ok

mam płytkę z całego usg też

No i skasował nie 250 tylko 150 - jak za zwykłe usg anatomiczne
Moje usg też było u innego lekarza bo ma lepszy sprzęt i też nie było w 3d tylko normalne,włączył chyba na 2 sek 3d i tyle,ale też nam wszystko opisywał i Nikolcia jest zdrowa,wszystko super Miała główkę na moim pęcherzu ,podusie sobie zrobiła.Termin wg usg przesunął mi się z 28 na 25 stycznia czyli wg usg mam dziś 21+1 t.c. w ag OM 20+5 t.c. więc który jest ten własciwy,bo bym musiała sobie suwaczek zmienić.Coś gin mówił ,ze 25 stycznia jest tą bliższą prawdy datą ale ja już sama nie wiem

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
idę się zabierać za bigos z cukinii a potem do roboty!
Poproszę o przepis w klubiku.Uwielbiam cukinię pod każda postacia,najczęściej robię nadziewana mięsem mielonym,cebula i z sosem bolonese i posypana serem

Cytat:
Wczoraj po lekarzu pojechaliśmy na szybkie zakupy do auchan bo zachciało mi się tarty z owocami ,a tam maja pyszne i poszlismy do kasy dla kobiet w ciaży i oczywiscie nikt mnie nie przepuścił, ale juz się nie pchałam bo dużo osób nie bylo

Cytat:
Za✂✂✂isty sen ,dziecko gratis ,aż prawie sie popłakałam ze smiechu

DZiś chcieli byśmy z mężem pojechać obejrzeć wózek który udało by mi sie kupić niedrogo uzywany oczywiscie ,ale chyba nic z tego nie bedzie bo maż ma jechać ze szwagrem po samochód,chociaż najpierw powinnyśmy załatwić swoje sprawy ,a później pomagać innym.No zobaczymy jak skończy pracę to moze się wyrobimy
Agatku współczuje i co teraz zrobisz?
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2011-09-15 o 10:41
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 10:40   #359
Haniula
Zakorzenienie

agatek to ty chyba masz tam Sebusia, bo mnie z Lenką w ciazy ciagnie do słodkiego, i do kazdego posiłku mogłabym mieć czekolade
Glukozy jeszcze nie piłam ale licze na to, ze w zwiazku z takimi apetytami bedzie łatwiej
Stary 2011-09-15, 10:44   #360
Milla_85
Raczkowanie

Cześć dziewczynki. Pomocy od poniedziałku pali mnie nie miłosiernie zgaga czy macie jakieś sprawdzone sposoby na nią, bo ja popijam mleko ale średnio pomaga pomocy
Milla_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości