|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Dziewczyny biję rekordy w bezsenności
![]() ![]() Boję się czy to nie angina ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#332 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Hej, ja też cieprię na bezsenność, a do tego kicham i czuję się przeziębiona ;/
Dziewczyny czy w urzędzie pracy teraz w ciąży mogę zarejestrować się jako bezrobotna i z tego tytułu nie zrobią mi żadnego problemu? Potrzebuję ubezpieczenie, a moje po studiach za niedługo się skończy.
#333 | |
Zakorzenienie
|
Cała noc nieprzespana
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() zbieram się z domu ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-09-15 o 05:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do zaswiadczenia to nie potrzebujesz go idac do rodzinnego, bardziej potrzebne jest jak idziesz do szpitala, sama musze dzis podjechac.
![]() |
#335 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja wczoraj tak się narobiłam, przebierałam ciuchy i wywoziłam letnie do mamy, tyle tego jest,a ja nie mam w czym chodzić ![]() ![]() coś niezbyt dzisiaj sie czuje, a taki długi dzień mnie czeka:/
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Rozeznanie
|
Witam
Wczoraj byliśmy z TŻ-em na badaniu usg 4 d,niesamowite przeżycie i lekarz wykluczył tyle wad u Maluszka z tego najbardziej się cieszę ![]() Dostalismy standardowo płytę z filmem ,opis badania i zdjęcia. Po wizycie pojechaliśmy na małe zakupy dla Naszego Szkraba ![]() Popołudniu zamieszczę zdjęcia Maluszka i zakupów ![]() Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2011-09-15 o 07:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Raczkowanie
|
Sandra powoodzenia kochana. Wierzę że wszystko będzie dobrze
![]() Agatek, Neska ja też od soboty mam takie duszności i czasem kołatania serca. Zwłaszcza w pozycji leżącej na wznak cięzko mi oddychać. Pytałam o to gina, mówił że to normalne (duszności) a na kołatania dobrze zrobić EKG i skontrolować, więc ja się chce umówić do kardiologa i wtedy Wam powiem co i jak ![]() Inutil piękne dziecko ![]() ![]() Dziewczyny ale ten czas leci, dopiero co zaczynałyśmy a tu już prawie 6 miesiąc ![]() idę się zabierać za bigos z cukinii a potem do roboty! Buziaki kochane |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#338 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Aaa, zapomniałam że przyszły do mnie wczoraj próbki z BoboVity ![]() ![]() tak, spodziewałam się w sumie czegoś innego, bardziej całego usg w 4d, ale jak lekarz zaczął pokazywać różne narządy i części ciała i mówić tu jest 'to' wykluczamy wady mózgu, serca, żołądka, nerek, rozszczep i inne, to zupełnie o tym zapomniałam. Gdyby nie to, że sam przełączył na chwilę i pokazał nam buzię w 3d, to bym nawet nie poprosiła o to. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#339 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mi też na ostatniej wizycie zalecił brać MagneB6, czasem łapią mnie skurcze w nocy czy jak wstaję więc profilaktycznie nie zaszkodzi zacząć brać. Cytat:
![]() Mnie też czeka segregacja ale tym się zajmę jak będę na zwolneiniu bo teraz mam lenia po pracy a w weekendy inne rzeczy mam w głowie Cytat:
![]() ważyłam się w poniedziałek i jest masakra ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
Inutil tak jak piszesz ! najwazniejsze ze maluszek zdrowy, siedzi bezpiecznie tam gdzie powinien , a ogladać bedziemy nasze cuda juz niedługo
![]() Lucy jak pizza ![]() neska tez chciałam te kosmetyki dla malucha ![]() ![]() ja dziś od rana na nogach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaraz zbieram się za sprzatanie ![]() ![]() ![]() aa nie udało mi sie wylicytowac lezaczka, ale znalezlismy z tz w bdg taki - http://tablica.pl/oferta/lezaczek-ko...ce-IDkkdZ.html to w komisie, wiec planujemy w przyszlym tygodniu z tż pobuszowac po bydgoskich komisach. Moze jakies sugestie, gdzie warto sie wybrac ? planuje na szpitalną bo kolezanka polecała, i tez na żwirki i nie wiem gdzie jeszcze są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam wczoraj na Dworcowej i tam jest komis też, wózki, łóżeczka i ciuchy. Ale jakoś mi nic nie podeszło tam ![]() Gdzie kupujesz worki próżniowe? Bo ja potrzebuję i nie wiem gdzie szukać, myślałam o Jysk ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Otrzymywanie kwiatów pocztą kwiatową jest faktycznie miłe ![]() ![]() A Mąż fajną ucztę pełną witamin przygotował ![]() Sandra trzymam kciuki, żeby Cię szybko wypuścili ze szpitala i żeby wszystko było ok ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny od wczoraj w końcu się uwolniłam od aparatu ortodontycznego!!! Teraz mam śliczne ząbki ![]() ![]() ![]() Dzisiaj znowu jadę do ortodonty po aparat na noc i będę wracała też autobusami. Mam nadzieję, że ktoś się slituje, bo strasznie duszno w nich jest... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
inutil ja kupiłam w biedronce bo kiedyś były
![]() ![]() tez bylam kiedys w tym komisie, ale szału nie ma ![]() kropeczka gratuluje wolnosci od aparatu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#344 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj jechałam autobusami dwoma i wszyscy się patrzyli z litością jak stoję i się chwieję (do tego było gorąco i duszno) ![]() ![]() ale jakoś mnie to akurat obeszło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |
Rozeznanie
|
Dzięki
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
W ogóle kiedyś się naczytałam jakie mają przeżycia ciężarne, to zwątpiłam. Jedna dziewczyna pisała, że ktoś zwrócił jakiemuś starszemu facetowi, żeby jej miejsce ustąpił, to ten się wydarł, że przecież on jej tego dziecka nie zrobił... Niektórych to mi po prostu żal... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Raczkowanie
|
Jejku Was kobietki nadgonić to nie lada sukces
![]() ![]() ![]() A jeżeli macie problem z ciśnieniem to lekarz kazał mi brać wiesiołek w tabletkach i sama sobie dołożyłam soczek z aronii, i odpukać to ciśnienie ponad 150 już nie wraca ![]()
#347 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a leżaczek super. My też musimy w takowy zainwestować, bo nie dostaniemy w spadku. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |||||
Zakorzenienie
|
Super, żeżarło mi posta
![]() Więc już nie mam 10 minut a 5 ![]() Cytat:
![]() Kasik, fajny ten fotel ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Agatek, kuruj się ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() Uciekam, bo spotkanie sie skończyło i szef zaraz wróci ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
kropeczka kiedys dawno temu jak były mega drogie te aparaty na stałe to nosiłam taki wyjmowany i taką funte - bo groziła mi kozia broda, bo dolna szczeke mialam bardziej wysunietą
![]() ![]() Lucy ciesze sie ze smakowało ![]() My niestety nic nie dostaniemy. To bedzie pierwsze takie małe dziecko w rodzinie, a wsrod znajomych tylko jedni maja córcie, i od nich dostałam troche ubranek, ale oni wszystko tez maja pozyczone wiec nic wiecej niestety. Wsumie, ja mam taki charakter ze wole swoje ![]() ![]() Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-09-15 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#350 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Inutil, jak znajdziesz jakieś fajne,to daj znać ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() AGatek ja magnez biorę juz dawno.a te duszności to niekoniecznie sprawa sercowa (mówię o sobie)-raczej wynika to z ucisku na przeponę, z tego co wiem to 3 trym moze byc jeszcze gorzej. dopiero jakies 2 tyg przed porodem brzuchol się opuszcza i łatwiej się oddycha... śniło mi się dziś ze kupilismy wózek i dostalismy dziecko gratis ![]() Edytowane przez neska22 Czas edycji: 2011-09-15 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
No to chyba wiem, co będę miała na obiad w sobotę
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Haniula ja tez CIę rozumiem,.....dlatego dokłądnie tak jak napisała Agawoo..
albo ktos daje jak mu niepotrzebne albo wcale ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Zadomowienie
|
czesc mamuski ja dopiero wstalam
![]() ![]() co do problemow z oddychaniem lekarz mowil ze to normalne bo cos tam sie nam kurczy i cos jeszcze ale nie pamietam;p co do mojego tzta to on ciagle ma jakis problem;/ nie lubi sie od pewnego czasu z moimi rodzicami tzn on ich i nikt ni8e wie z jakiego powodu.. i wszystko od nich jest be.. i powiedzial ze on kupi igorowi nowa ksiazeczke a ta moge sobie z mama wypelniac;/ ja juuz nie wiem co ja mam ropbic... chore sytuacje;/
#355 | ||
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() ![]() ![]() A u lekarza oki, na szczęście to nie angina, tylko wirusowe zapalenie gardła, wykupiłam leki do ssania na gardło, tabletki na zatoki i gargarin do płukania ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() idę coś zjeść... czosnek kupiony, będziem się kurować ![]()
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
Agatek bidulo!!! ja jutro idę na glukozę!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAA
tylko ja sobie dzis sobie przypomnialam ze pilam juz glukoze jak kiedys krew oddawalam..i bylo ok!! to moze jutro przezyje... |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Wtajemniczenie
|
Kurde Agatek współczuję bardzo.
Ja tez mam iść na badanie glukozy, ale odwlekam trochę i odwlekam, pójdę jak poczuję, że to ten dzień , żeby nie rzygnąc:/ Czekam na tą decyzje w sprawie stażu i czekam. Gdyby przyszła pozytywna odpowiedz i gdyby mi wypłacili pieniadze zaległe to bym mogła już nieźle skompletować wyprawkę, a tak to nie wiem jak to będzie. Męczy mnie to trochę, że ta sprawa tak się niedobrze ułożyła... Dzis miałam dory sen, w senniku sprawdzałam i pisało, że sprawy zawodowe pomyślnie przebiagną, ahh tylko żebym niepotrzebnie sobie nadziei nie robiła.. Dzis grabiłam trawę, jeszcze muszę skosic spory kawałek, ale robię to tak na raty , by nie paść z przemęczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#358 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Poproszę o przepis w klubiku.Uwielbiam cukinię pod każda postacia,najczęściej robię nadziewana mięsem mielonym,cebula i z sosem bolonese i posypana serem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() DZiś chcieli byśmy z mężem pojechać obejrzeć wózek który udało by mi sie kupić niedrogo uzywany oczywiscie ,ale chyba nic z tego nie bedzie bo maż ma jechać ze szwagrem po samochód,chociaż najpierw powinnyśmy załatwić swoje sprawy ,a później pomagać innym.No zobaczymy jak skończy pracę to moze się wyrobimy Agatku współczuje i co teraz zrobisz?
![]() Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2011-09-15 o 10:41 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
agatek to ty chyba masz tam Sebusia, bo mnie z Lenką w ciazy ciagnie do słodkiego, i do kazdego posiłku mogłabym mieć czekolade
![]() Glukozy jeszcze nie piłam ale licze na to, ze w zwiazku z takimi apetytami bedzie łatwiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki. Pomocy od poniedziałku pali mnie nie miłosiernie zgaga czy macie jakieś sprawdzone sposoby na nią, b
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.