|
|
#331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Do 2012 szczuplejsze o 10 kg! :) Start 10.10! Zapraszam!
Cytat:
szkoda, że do herbaciarni mam taki kawał, uwielbiam herbaty, niestety często zmuszona jestem zaopatrywać się w marketach.
|
|
|
#332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A i ceny może bardziej przystępne
|
|
|
|
|
|
#333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#334 |
|
Rozeznanie
|
Za bilet/benzyne do Herbaciarni też musisz płacić, bo pisałaś, że daleko
![]() Kurcze, tak mi sie przypomniało o tej czerwonej herbacie. Znalazłam w szafce całe pudełko prasowanej herbaty. Z tym, że mi tu napisali, że najlepiej spożyć przed 2011.08.10. teraz się waham czy to pić czy nie. Skoro to same suszone liście, to chyba mnie nie zabije, co ? ![]() Ponoć czerwona herbata im starsza tym lepsza
Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2011-10-12 o 23:59 |
|
|
|
|
#335 | |
|
Przyczajenie
|
Mila 23 wieśniak to serek wiejski
można go na słodko (np. z otrębami czy musli i słodzikiem) albo na ostro (sól, pieprz, cebula, wędlina w kostkę) Lub co tam wymyślisz Majreg 5 lat życia bym oddała za taką figurę!! Dziewczyny... nie wytrzymałam i się zważyłam. W porównaniu do wczoraj 1kg mniej Szczęście mnie rozpiera Z racji, że nocuję dzisiaj u TŻ, a jutro znowu cały dzień na uczelni, na jutro gotuję sobie brokuły, pociaham je, dodam grillowaną pierś z kurczaka w kawałkach Do tego jakieś jogurty, wieśniaki, rano kanapki i heja ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
ja nawet jogurt przeterminowany zjem :P oczywiście nie o miesiąc, ale o parę dni...
|
|
|
|
|
|
#336 |
|
Raczkowanie
|
Też spokojnie wypiłabym tą herbatę - spróbuj zaparzyć mały kubek i odczekaj - nie będzie żadnych rewolucji żołądkowych to pij śmiało
![]() Czytam Wasze posty i się gubię - jeść te węgle czy nie jeść.. z białkiem wiem, ze potrafi zahamować chudnięcie jeśli go za dużo jest. U mnie najważniejsze to podkręcić metabolizm czyli często jeść i dużo ćwiczyć ![]() Nie wiem tylko czy nie jem zbyt dużych porcji,ale kupię wagę kuchenną to będę mogła ocenić ![]() Póki co walczę sama ze sobą,bo nie chce mi się już zrywać o 5 żeby ćwiczyć przed pracą.. masakra No ale jutro ważenie.. zobaczymy Trzymam kciuki dziewczyny
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
podglądam wasz wąteczek już kilka dni...mogę się dopisać?
jestem już na jednym, ale w sumie jeśli będzie większa motywacja to czemu nie udzielać się na dwóch? no więc o mnie-dawno dawno temu wazyłam 50kg, potem sukcesywnie przybierałam, w pewnym momencie wazyłam 72kg i wtedy się opamiętałam- w ciągu 3 miesięcy z pomocą kolegi-kulturysty schudłam 12kg...potem znów sobie folgowałam aż doszłam do wagi 75kg i zaszłam w ciążę- w ciąży przytyłam 10 kg czyli w najgorszym momencie ważyłam 85kg! obecnie jestem 8 miesięcy po ciąży...kilogramy pociążowe zleciały prawie od razu po porodzie...niestety mimo dość ostrej diety w trakcie karmienia i tak nabrałam ciała obecnie- 77kg, a chce zejść do 60kg tak żeby dobrze się czuć, natomiast waga,którą powinnam osiągnąć według lekarza(ortopeda,nie dietetyk) to 55kg także ponad 20 kg muszę zgubić, żeby mój kręgosłup dał radę jeszcze parę lat funkcjonować bez "cześci zamiennych' przestałam już karmic, więc mogę się wziać za siebie bez szkody dla synka stosuję MŻ +WR i od porodu nie jem czekolady (w żadnej postaci, nawet kakao) natomiast zdarzają mi się grzeszki typu jakiś fast food czasem albo kanapka wieloskładnikowa z kajzerką ...nikt nie jest doskonały Cytat:
zasada stosowana przez kolegę kulturystę dzieki którego pomocy (w ułożeniu diety) schudłam wcześniej 12kg, także daje dobre efekty ![]() kolacja- najlepiej aby była białkowa,bo białko najdłużejj sie trawi- więc gdy ty śpisz, twój organizm jeszcze pracuje (zużywa kalorie) na trawienie kolacji natomiast jeśli zjesz kolację głównie węglowodanową- organizm szybciutko ją przetrawi...będzie miał zapas energii...a ty położysz się spać...co zrobi organizm z zapasem niewykorzystanej energii? odłoży na później-> w postaci tłuszczyku na biodrach, brzuszku, czy innym miejscu, a tego przecież nie chcemy także węgle- jak najbardziej ale ZA DNIA (gdy i tak spalisz), a białko- na noc pamiętaj, tylko, że białko powinno się znaleźć w każdym posiłku- zmienia się tylko proporcja miedzy węglami, tłuszczem, a białkiem- jednak zawsze,w każdym posiłku (oprócz kolacji) powinny się znaleźć wszystkie te trzy elementy (tłuszcze też powinny być w kazdym posiłku) oczywiscie tłuszcze zdrowe czyli rybki, oliwa z oliwek, olej z pestek winogron, olej rzepakowy(mniej niż z oliwy), orzechy, migdały... dobra już się nie wymądrzam ![]() powodzenia wszystkim w dietowaniu
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Cytat:
Jednak jeśli ktoś uczy się w nocy lub chodzi późno spać - koło 1. Wtedy kolacja weglowobiałkowa- by mieć energie na naukę
|
|
|
#339 |
|
Rozeznanie
|
ale jak kolacja węglowobiałkowa, to reszta posiłków wcześniej też? czy lepiej te węgle gdzieś wyciąć?
|
|
#340 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zresztą zakupy internetowe to już nie to samo... a co do herbatki to piłaś? żyjesz? ![]() Cytat:
|
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Cytat:
Ważne by nie było dziennie mniej niż 100 gram wegli ale nie więcej niż 150-170. Ja wtedy odejmuje węgli z obiadu lub II śniadania ![]() Węgle po prostu trzeba liczyć- nie codziennie.Czasami wypada mi,że nie mam jak zjeść obiadu. Dodam,że w takie dni staram się ćwiczyć. I ogólnie dużo maszeruje- wprawdzie z i na uczelnie, ale liczy się jako ruch(a,że w jedną stronę mam 15-20 minut, a mam minimum jedno/dwa okienka dziennie....)np.
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-10-13 o 17:58 |
|
|
|
|
|
#342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
nie mogłam się zalogować
![]() płatki fitnes +mleko 2x graham z warzywami aktiwia śliwkowa makaron pełne ziarno z pieczarkami makrela w pomidorach wlazłam na wage bo nie wytrzymałam i spada sobie
|
|
#344 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak się jutro zamelduje, tzn. że nie nalezy się przejmować terminem przydatności herbat ![]() Jogurty itp też mi sie zdarza wsuwac po terminie, ale tam chociaż czuć czy już się popsuło czy nie. :P Mój jadłospis dziś dość kiepski, ale jutro będzie lepiej ![]() Byłam za to biegać i razem z marszem do/z lasu pokazało mi ubytek -750kcal. Między innymi dlatego lubię bieganie ![]() PrzedŚniadanie (:P): banan ok. 120g Śniadanie: pół banana- 60g , 110g twarogu, 50g jogurtu nat. + jakiś czas po 200g jabłka II Śniadanie aka Podjadanko: niewielki mielony kotlet ( )Obiad: duszone warzywa z kurczakiem (już się na szczescie skończyły, bo 3 dzien to jem :P) + 30g sera żółtego niskotłuszczowego + 1placek tortilli + garść kapusty pekińskiej Podwieczorek: grejpfrut (coś ostatnio mam jazde na nie) Kolacja: jeszcze nie wiem, ale jakas białkowa bedzie dziś Dziś kiepsko, bo i kotlet mnie skusił - musiałam ugotować dziś obiad rodzince. Tortilli też raczej nie jadam, ale obiad jadłam dopiero o 18 i musiałam coś na szybko. Nie chciało mi się czekać na ryż/makaron. Musze policzyć z ciekawości ile dziś mi wychodzi kcal i B/T/W. Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2011-10-13 o 18:35 |
|
|
|
|
|
#345 |
|
Przyczajenie
|
to ja mam tylko jedno pytanie.
Nie muszę być zapisana i nie chcę aby mój nick widniał na liście *(chociaż przyznaję, że może.. bo to nic strasznego) Mogłabym się do was dołączyć . Też będę od jutra stosowała tą dietę i zależy mi na tym, aby mieć jakieś wsparcie lub doping Mieć kogoś z kim mogłabym pogadać, czy dobrze czy źle.. itd Miło by było gdybyście się zgodziły
|
|
#346 | |
|
Wtajemniczenie
|
gratuluję! oby tak dalej!!!
Cytat:
co do jogurtów to kilka dni po dacie też można zjeść, bo data jest podana "mniej więcej" a nie dokładnie co do godziny. byle by nie przesadzića no i nie moge nie skomentowac grejpfruta ale to z czasów kiedy nie byłam na diecie. dobre są też granaty jeśli już mowa o soczystych owocach---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Entrance proszę o zmianę wagi na 84,1
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
jogurt po terminie to jeszcze jadalny ale wiejskie z dobrą datą są coraz częściej nie do zjedzenia.
|
|
#348 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#349 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
|
|
|
#352 | |
|
Rozeznanie
|
Ja też, skoro już mi przypomniałaś
![]() Cytat:
![]() Się powtórzę się: PrzedŚniadanie (:P): banan ok. 120g Śniadanie: pół banana- 60g , 110g twarogu, 50g jogurtu nat. + jakiś czas po 220g jabłka II Śniadanie aka Podjadanko: niewielki mielony kotlet ( )Obiad: duszone warzywa z kurczakiem (już się na szczescie skończyły, bo 3 dzien to jem :P) + 40g sera żółtego niskotłuszczowego + 1placek tortilli + garść kapusty pekińskiej Podwieczorek: grejpfrut + 30 g. suszonych śliwek Kolacja: twaróg 100g + jogurt nat. 50g Wyszło mi 1732kcal B:113g T:52g W:157g Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2011-10-13 o 21:03 |
|
|
|
|
|
#353 |
|
Wtajemniczenie
|
z początku zawsze szybko spada, dopiero później schodzi po równo.
8 dni
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak motywuje
|
|
|
#355 |
|
Wtajemniczenie
|
to prawda, motywuje
już nie umiem doczekać się kolejnego wtorku, kolejnego spadku....
|
|
#356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#357 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Długo tutaj nie zaglądałam, ale teraz postanowiłam napisać, jak u mnie wygląda odchudzanie:P Nie mam określonego planu posiłków tak jak wy. Staram się jeść regularnie, co 2-3 h około 5 razy dziennie w zdecydowanie mniejszych ilościach niż dawniej Myślę , że będzie to dla mnie najlepsze, bo chcę zmienić swoje nawyki, wielkość porcji i regularność posiłków, a nie po prostu się odchudzić Od przyszłego tygodnia wprowadzę jeszcze jakieś ćwiczenia. Może steper, albo rowerek stacjonarny, ale to się jeszcze zobaczy. Mam nadzieję, że każda z nas osiągnie wagę o jakiej marzy !
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#358 |
|
Przyczajenie
|
Widze dziewczyny macie konkretne jadlospisy kazdego dnia,to chyba tylko ja sie odchudzam jedzac wszystko jak popadnie.Ale nie szkodzi.Moja dieta tez przynosi efekty.3 lata temu w czasie 6m-cy schudlam na niej 17kg.To chyba dosc dobry wynik.
|
|
|
|
|
#359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie zawsze wiem co bede jadła na obiad, chociaz mam do niego jakies pół godziny. i wiadomo, że nie zawsze można pozwolić sobie na super ekstra posiłki, bo jedzenie = wydatek![]() 17 kg w 6 miesiecy? noo swietny wynik
|
|
|
#360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nawet kalorii nie liczę codziennie, bo żem za leniwa. Czasami jak mnie napadnie lub z ciekawości to zliczę. W ciągu 2,5 miecha diety policzyłam może z 10 razy. Sztywno określonych posiłków nie mam, bo mi się nie chce robić zapasów jedzenia. Jem co tam akurat kupię i na co mam ochotę Z lenistwa nawet robie obiad raz na 2-3 dni. Worek ryżu starcza mi na 2,5 obiadu, jakieś duszone warzywa też chomikuje w lodówce i odgrzewam potem ![]() Jedyne czego się trzymam, to że 5-6 posiłków ma być. Z tym, że mój organizm sam mi mówi kiedy nadchodzi czas, to też jakoś specjalnie nie pilnuję. Gratuluje pozbycia się 17kg ![]() Nawet 2kg straty to jest dobry wynik, jeśli ktoś się o to stara
Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2011-10-13 o 22:24 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

szkoda, że do herbaciarni mam taki kawał, uwielbiam herbaty, niestety często zmuszona jestem zaopatrywać się w marketach.

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
wsianka/granola/płatki z mlekiem

)