Do 2012 szczuplejsze o 10 kg! :) Start 10.10! Zapraszam! - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-12, 23:36   #331
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna
Dot.: Do 2012 szczuplejsze o 10 kg! :) Start 10.10! Zapraszam!

Cytat:
Napisane przez tyszka_ Pokaż wiadomość
Ekspresówki to przypuszczam, że koło prawdziwej czerwonej/zielonej herbaty nawet nie stały. Poza połamanymi listkami/ łodygami pewnie mają mase jakichś śmieci. Na czymś muszą przyoszczędzić, żeby była taka tania
Ja jak piłam to liściastą.

"Prawdziwa" herbata nie kosztuje 3 zł. ... najlepiej kupować w herbaciarniach.
no i herbata liściasta ma TEN smak, którego ekspresówki nie mają szkoda, że do herbaciarni mam taki kawał, uwielbiam herbaty, niestety często zmuszona jestem zaopatrywać się w marketach.

zmieniam się na lepsze - DLA SIEBIE !
Inspiracyjna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-12, 23:40   #332
tyszka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Inspiracyjna Pokaż wiadomość
no i herbata liściasta ma TEN smak, którego ekspresówki nie mają szkoda, że do herbaciarni mam taki kawał, uwielbiam herbaty, niestety często zmuszona jestem zaopatrywać się w marketach.
Dziewczyno, w dzisiejszych czasach wszystkie sklepy masz pod nosem - internetowe
A i ceny może bardziej przystępne
tyszka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-12, 23:43   #333
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna

Cytat:
Dziewczyno, w dzisiejszych czasach wszystkie sklepy masz pod nosem - internetowe
A i ceny może bardziej przystępne
ale przesyyyyyyłkaaa...

Stary 2011-10-12, 23:54   #334
tyszka_
Rozeznanie

Cytat:
ale przesyyyyyyłkaaa...
Za bilet/benzyne do Herbaciarni też musisz płacić, bo pisałaś, że daleko

Kurcze, tak mi sie przypomniało o tej czerwonej herbacie. Znalazłam w szafce całe pudełko prasowanej herbaty. Z tym, że mi tu napisali, że najlepiej spożyć przed 2011.08.10.
teraz się waham czy to pić czy nie. Skoro to same suszone liście, to chyba mnie nie zabije, co ?
Ponoć czerwona herbata im starsza tym lepsza

Edytowane przez tyszka_
Czas edycji: 2011-10-12 o 23:59
Stary 2011-10-13, 07:50   #335
Entrance
Przyczajenie

Mila 23 wieśniak to serek wiejski można go na słodko (np. z otrębami czy musli i słodzikiem) albo na ostro (sól, pieprz, cebula, wędlina w kostkę) Lub co tam wymyślisz

Majreg 5 lat życia bym oddała za taką figurę!!

Dziewczyny... nie wytrzymałam i się zważyłam. W porównaniu do wczoraj 1kg mniej Szczęście mnie rozpiera

Z racji, że nocuję dzisiaj u TŻ, a jutro znowu cały dzień na uczelni, na jutro gotuję sobie brokuły, pociaham je, dodam grillowaną pierś z kurczaka w kawałkach Do tego jakieś jogurty, wieśniaki, rano kanapki i heja

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:

Kurcze, tak mi sie przypomniało o tej czerwonej herbacie. Znalazłam w szafce całe pudełko prasowanej herbaty. Z tym, że mi tu napisali, że najlepiej spożyć przed 2011.08.10.
teraz się waham czy to pić czy nie. Skoro to same suszone liście, to chyba mnie nie zabije, co ?
Ja w ogóle mam gdzieś daty :P piłabym ja nawet jogurt przeterminowany zjem :P oczywiście nie o miesiąc, ale o parę dni...
Entrance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 08:21   #336
akasha83
Raczkowanie

Też spokojnie wypiłabym tą herbatę - spróbuj zaparzyć mały kubek i odczekaj - nie będzie żadnych rewolucji żołądkowych to pij śmiało

Czytam Wasze posty i się gubię - jeść te węgle czy nie jeść.. z białkiem wiem, ze potrafi zahamować chudnięcie jeśli go za dużo jest.
U mnie najważniejsze to podkręcić metabolizm czyli często jeść i dużo ćwiczyć
Nie wiem tylko czy nie jem zbyt dużych porcji,ale kupię wagę kuchenną to będę mogła ocenić

Póki co walczę sama ze sobą,bo nie chce mi się już zrywać o 5 żeby ćwiczyć przed pracą.. masakra
No ale jutro ważenie.. zobaczymy

Trzymam kciuki dziewczyny

65-> ...-> 62
akasha83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 10:56   #337
la'Mbria
Zakorzenienie

podglądam wasz wąteczek już kilka dni...mogę się dopisać?
jestem już na jednym, ale w sumie jeśli będzie większa motywacja to czemu nie udzielać się na dwóch?

no więc o mnie-dawno dawno temu wazyłam 50kg, potem sukcesywnie przybierałam, w pewnym momencie wazyłam 72kg i wtedy się opamiętałam- w ciągu 3 miesięcy z pomocą kolegi-kulturysty schudłam 12kg...potem znów sobie folgowałam aż doszłam do wagi 75kg i zaszłam w ciążę- w ciąży przytyłam 10 kg czyli w najgorszym momencie ważyłam 85kg!
obecnie jestem 8 miesięcy po ciąży...kilogramy pociążowe zleciały prawie od razu po porodzie...niestety mimo dość ostrej diety w trakcie karmienia i tak nabrałam ciała
obecnie- 77kg, a chce zejść do 60kg tak żeby dobrze się czuć, natomiast waga,którą powinnam osiągnąć według lekarza(ortopeda,nie dietetyk) to 55kg
także ponad 20 kg muszę zgubić, żeby mój kręgosłup dał radę jeszcze parę lat funkcjonować bez "cześci zamiennych'
przestałam już karmic, więc mogę się wziać za siebie bez szkody dla synka
stosuję MŻ +WR i od porodu nie jem czekolady (w żadnej postaci, nawet kakao)
natomiast zdarzają mi się grzeszki typu jakiś fast food czasem albo kanapka wieloskładnikowa z kajzerką ...nikt nie jest doskonały

Cytat:
Napisane przez akasha83 Pokaż wiadomość

Czytam Wasze posty i się gubię - jeść te węgle czy nie jeść.. z białkiem wiem, ze potrafi zahamować chudnięcie jeśli go za dużo jest.
Nie wiem tylko czy nie jem zbyt dużych porcji,ale kupię wagę kuchenną to będę mogła ocenić
Węgle- trzeba jeść ale z rana, generalnie zasada jest prosta-> zaczynasz dzień od posiłku z dużą ilością węgli (energia dla ciała i mózgu...no i pobudzenie z rana się przyda), potem im późniejsza godzina tym stosunek białka do węglowodanów w posiłkach powinien się zwiększać, czyli im późniejszy posiłek- tym więcej biała w nim a tym mniej węgli...
zasada stosowana przez kolegę kulturystę dzieki którego pomocy (w ułożeniu diety) schudłam wcześniej 12kg, także daje dobre efekty

kolacja- najlepiej aby była białkowa,bo białko najdłużejj sie trawi- więc gdy ty śpisz, twój organizm jeszcze pracuje (zużywa kalorie) na trawienie kolacji
natomiast jeśli zjesz kolację głównie węglowodanową- organizm szybciutko ją przetrawi...będzie miał zapas energii...a ty położysz się spać...co zrobi organizm z zapasem niewykorzystanej energii? odłoży na później-> w postaci tłuszczyku na biodrach, brzuszku, czy innym miejscu, a tego przecież nie chcemy
także węgle- jak najbardziej ale ZA DNIA (gdy i tak spalisz), a białko- na noc

pamiętaj, tylko, że białko powinno się znaleźć w każdym posiłku- zmienia się tylko proporcja miedzy węglami, tłuszczem, a białkiem- jednak zawsze,w każdym posiłku (oprócz kolacji) powinny się znaleźć wszystkie te trzy elementy (tłuszcze też powinny być w kazdym posiłku)
oczywiscie tłuszcze zdrowe czyli rybki, oliwa z oliwek, olej z pestek winogron, olej rzepakowy(mniej niż z oliwy), orzechy, migdały...

dobra już się nie wymądrzam
powodzenia wszystkim w dietowaniu

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 15:30   #338
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość

kolacja- najlepiej aby była białkowa,bo białko najdłużejj sie trawi- więc gdy ty śpisz, twój organizm jeszcze pracuje (zużywa kalorie) na trawienie kolacji
natomiast jeśli zjesz kolację głównie węglowodanową- organizm szybciutko ją przetrawi...będzie miał zapas energii...a ty położysz się spać...co zrobi organizm z zapasem niewykorzystanej energii? odłoży na później-> w postaci tłuszczyku na biodrach, brzuszku, czy innym miejscu, a tego przecież nie chcemy
także węgle- jak najbardziej ale ZA DNIA (gdy i tak spalisz), a białko- na noc

pamiętaj, tylko, że białko powinno się znaleźć w każdym posiłku- zmienia się tylko proporcja miedzy węglami, tłuszczem, a białkiem- jednak zawsze,w każdym posiłku (oprócz kolacji) powinny się znaleźć wszystkie te trzy elementy (tłuszcze też powinny być w kazdym posiłku)
oczywiscie tłuszcze zdrowe czyli rybki, oliwa z oliwek, olej z pestek winogron, olej rzepakowy(mniej niż z oliwy), orzechy, migdały...

dobra już się nie wymądrzam
powodzenia wszystkim w dietowaniu
Podpisuje się pod tym czterema łapami. Ogonem też gdybym go miała.
Jednak jeśli ktoś uczy się w nocy lub chodzi późno spać - koło 1.
Wtedy kolacja weglowobiałkowa- by mieć energie na naukę
f_ola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 16:45   #339
MaryAnne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez f_ola Pokaż wiadomość
Podpisuje się pod tym czterema łapami. Ogonem też gdybym go miała.
Jednak jeśli ktoś uczy się w nocy lub chodzi późno spać - koło 1.
Wtedy kolacja weglowobiałkowa- by mieć energie na naukę
ale jak kolacja węglowobiałkowa, to reszta posiłków wcześniej też? czy lepiej te węgle gdzieś wyciąć?

MaryAnne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 17:03   #340
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna

Cytat:

chociaz daleko jest to chodzę na nogach zresztą zakupy internetowe to już nie to samo...
a co do herbatki to piłaś? żyjesz?

Cytat:
Napisane przez akasha83 Pokaż wiadomość

ja węgli z białkiem nie jadam, oddzielnie to tak. ale to wynika ze sposobu odżywiania jaki wybrałam, dla mnie bardzo fajny. od momentu kiedy nie łączę, nie mam wzdęć, w ogóle problemów gastrycznych, waga leci, wszystko się trawi w okreslonym czasie... same plusy, ale tak jak mówie to tylko moje zdanie, które mogę poprzeć opinią gastrologa, pozytywną oczywiście

Stary 2011-10-13, 17:13   #341
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

Cytat:
Napisane przez MaryAnne Pokaż wiadomość
ale jak kolacja węglowobiałkowa, to reszta posiłków wcześniej też? czy lepiej te węgle gdzieś wyciąć?
.
Ważne by nie było dziennie mniej niż 100 gram wegli ale nie więcej niż 150-170. Ja wtedy odejmuje węgli z obiadu lub II śniadania
Węgle po prostu trzeba liczyć- nie codziennie.Czasami wypada mi,że nie mam jak zjeść obiadu. Dodam,że w takie dni staram się ćwiczyć. I ogólnie dużo maszeruje- wprawdzie z i na uczelnie, ale liczy się jako ruch(a,że w jedną stronę mam 15-20 minut, a mam minimum jedno/dwa okienka dziennie....)
np.
  • na śniadanie wsianka/granola/płatki z mlekiem
  • na II śniadanie : owoc(kiedyś owoc był przy śniadaniu,a na II była kanapka)
  • na przekąskę na uczelni: sałatka z warzywkami i kurczakiem/kanapka
  • na obiad: mięcho jakieś,50gram makaronu( a jem zwykle koło 60-65g)warzywaa
  • na podwieczorek(kiedy często wpadał owoc lub czasami sorbert) jakieś białko lub sałatka lub serek homo z orzechami/pestkami
  • na kolacje: pieczywo+dużoo białka

Edytowane przez f_ola
Czas edycji: 2011-10-13 o 17:58
f_ola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-13, 17:47   #342
MaryAnne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez f_ola Pokaż wiadomość
.
Ważne by nie było dziennie mniej niż 100 gram wegli ale nie więcej niż 150-170. Ja wtedy odejmuje węgli z obiadu lub II śniadania
Węgle po prostu trzeba liczyć- nie codziennie.Czasami wypada mi,że nie mam jak zjeść obiadu. Dodam,że w takie dni staram się ćwiczyć. I ogólnie dużo maszeruje- wprawdzie z i na uczelnie, ale liczy się jako ruch(a,że w jedną stronę mam 15-20 minut, a mam minimum jedno/dwa okienka dziennie....)
dzięki. ostatnio i tak prawie wszystko liczę, bo jak policzyłam to co jadłam "na oko" to wyszło mi dużo za mało

Stary 2011-10-13, 18:15   #343
eliza40
Zakorzenienie

nie mogłam się zalogować

płatki fitnes +mleko
2x graham z warzywami
aktiwia śliwkowa
makaron pełne ziarno z pieczarkami
makrela w pomidorach

wlazłam na wage bo nie wytrzymałam i spada sobie
Stary 2011-10-13, 18:33   #344
tyszka_
Rozeznanie

Cytat:
chociaz daleko jest to chodzę na nogach zresztą zakupy internetowe to już nie to samo...
a co do herbatki to piłaś? żyjesz?
Wypiłam dziś 2 szklanki zaparzone z jednych liści. Póki co żyje i nie zanosi się aby było inaczej Jak się jutro zamelduje, tzn. że nie nalezy się przejmować terminem przydatności herbat

Jogurty itp też mi sie zdarza wsuwac po terminie, ale tam chociaż czuć czy już się popsuło czy nie. :P

Mój jadłospis dziś dość kiepski, ale jutro będzie lepiej
Byłam za to biegać i razem z marszem do/z lasu pokazało mi ubytek -750kcal. Między innymi dlatego lubię bieganie

PrzedŚniadanie (:P): banan ok. 120g
Śniadanie: pół banana- 60g , 110g twarogu, 50g jogurtu nat. + jakiś czas po 200g jabłka
II Śniadanie aka Podjadanko: niewielki mielony kotlet ()
Obiad: duszone warzywa z kurczakiem (już się na szczescie skończyły, bo 3 dzien to jem :P) + 30g sera żółtego niskotłuszczowego + 1placek tortilli + garść kapusty pekińskiej
Podwieczorek: grejpfrut (coś ostatnio mam jazde na nie)
Kolacja: jeszcze nie wiem, ale jakas białkowa bedzie dziś

Dziś kiepsko, bo i kotlet mnie skusił - musiałam ugotować dziś obiad rodzince. Tortilli też raczej nie jadam, ale obiad jadłam dopiero o 18 i musiałam coś na szybko. Nie chciało mi się czekać na ryż/makaron.
Musze policzyć z ciekawości ile dziś mi wychodzi kcal i B/T/W.

Edytowane przez tyszka_
Czas edycji: 2011-10-13 o 18:35
Stary 2011-10-13, 18:36   #345
KarolCiaa1
Przyczajenie

to ja mam tylko jedno pytanie.
Nie muszę być zapisana i nie chcę aby mój nick widniał na liście *(chociaż przyznaję, że może.. bo to nic strasznego)
Mogłabym się do was dołączyć . Też będę od jutra stosowała tą dietę i zależy mi na tym, aby mieć jakieś wsparcie lub doping Mieć kogoś z kim mogłabym pogadać, czy dobrze czy źle.. itd
Miło by było gdybyście się zgodziły

A6W - ćwiczymy ? 1 dzień

cel : 55 kg .
znikło: 9 kg . malutkoo .
KarolCiaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 18:47   #346
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość

wlazłam na wage bo nie wytrzymałam i spada sobie
gratuluję! oby tak dalej!!!

Cytat:
Wypiłam dziś 2 szklanki zaparzone z jednych liści. Póki co żyje i nie zanosi się aby było inaczej Jak się jutro zamelduje, tzn. że nie nalezy się przejmować terminem przydatności herbat

Jogurty itp też mi sie zdarza wsuwac po terminie, ale tam chociaż czuć czy już się popsuło czy nie. :P

Mój jadłospis dziś dość kiepski, ale jutro będzie lepiej
Byłam za to biegać i razem z marszem do/z lasu pokazało mi ubytek -750kcal. Między innymi dlatego lubię bieganie

Śniadanie: pół banana- 60g , 110g twarogu, 50g jogurtu nat. + jakiś czas po 200g jabłka
Obiad: duszone warzywa z kurczakiem (już się na szczescie skończyły, bo 3 dzien to jem :P) + 30g sera żółtego niskotłuszczowego + 1placek tortilli + garść kapusty pekińskiej
Podwieczorek: grejpfrut (coś ostatnio mam jazde na nie)
Kolacja: jeszcze nie wiem, ale jakas białkowa bedzie dziś

Dziś kiepsko, bo i kotlet mnie skusił - musiałam ugotować dziś obiad rodzince. Tortilli też raczej nie jadam, ale obiad jadłam dopiero o 18 i musiałam coś na szybko. Nie chciało mi się czekać na ryż/makaron.
Musze policzyć z ciekawości ile dziś mi wychodzi kcal i B/T/W.
no wiesz skoro suszone liście to chyba szybko się nie zepsują co do jogurtów to kilka dni po dacie też można zjeść, bo data jest podana "mniej więcej" a nie dokładnie co do godziny. byle by nie przesadzić
a no i nie moge nie skomentowac grejpfrutauwielbiam był czas kiedy jadłam je codziennie
ale to z czasów kiedy nie byłam na diecie. dobre są też granaty jeśli już mowa o soczystych owocach

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Entrance

proszę o zmianę wagi na 84,1

Stary 2011-10-13, 18:49   #347
eliza40
Zakorzenienie

jogurt po terminie to jeszcze jadalny ale wiejskie z dobrą datą są coraz częściej nie do zjedzenia.
Stary 2011-10-13, 18:53   #348
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna

Stary 2011-10-13, 18:54   #349
tyszka_
Rozeznanie

Cytat:

no wiesz skoro suszone liście to chyba szybko się nie zepsują co do jogurtów to kilka dni po dacie też można zjeść, bo data jest podana "mniej więcej" a nie dokładnie co do godziny. byle by nie przesadzić
a no i nie moge nie skomentowac grejpfrutauwielbiam był czas kiedy jadłam je codziennie
ale to z czasów kiedy nie byłam na diecie. dobre są też granaty jeśli już mowa o soczystych owocach

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Entrance

Uwielbiam granaty. Teraz chyba sezon jest, bo potaniały. "Normalnie" sa dosyć drogie :/

Cytat:
jogurt po terminie to jeszcze jadalny ale wiejskie z dobrą datą są coraz częściej nie do zjedzenia.
Kwestia przechowywania - trzeba mieć sprawdzony sklep. Poza tym jak data jest dobra, a serek popsuty można iść z reklamacją. Nauczą się przechowywać w odpowiedniej temperaturze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-13, 18:59   #350
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna

Cytat:
Uwielbiam granaty. Teraz chyba sezon jest, bo potaniały. "Normalnie" sa dosyć drogie :/
oj nawet nie zwrociłam uwagi, będę musiała się przejść po nie

Stary 2011-10-13, 19:09   #351
eliza40
Zakorzenienie

Cytat:

Kwestia przechowywania - trzeba mieć sprawdzony sklep. Poza tym jak data jest dobra, a serek popsuty można iść z reklamacją. Nauczą się przechowywać w odpowiedniej temperaturze
nie Piątnica sie dawno zepsuła z wiejskimi,ale mniejsza z tym na razie nie jem bo mam uraz po dukanie

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:

Entrance

a skąd taki spadek? a w jakim to czasie ?
Stary 2011-10-13, 19:26   #352
tyszka_
Rozeznanie

Cytat:
oj nawet nie zwrociłam uwagi, będę musiała się przejść po nie
Ja też, skoro już mi przypomniałaś

Cytat:
nie Piątnica sie dawno zepsuła z wiejskimi,ale mniejsza z tym na razie nie jem bo mam uraz po dukanie
No mi też ostatnio zbrzydły. Jadłam długi czas na kolacje, ale teraz wole zwykły twaróg z odrobiną jogurtu zjeść. Niby nudne, ale ja bardzo lubie tak

Się powtórzę się:
Śniadanie: pół banana- 60g , 110g twarogu, 50g jogurtu nat. + jakiś czas po 220g jabłka
Obiad: duszone warzywa z kurczakiem (już się na szczescie skończyły, bo 3 dzien to jem :P) + 40g sera żółtego niskotłuszczowego + 1placek tortilli + garść kapusty pekińskiej
Podwieczorek: grejpfrut + 30 g. suszonych śliwek
Kolacja: twaróg 100g + jogurt nat. 50g

Wyszło mi
1732kcal
B:113g
T:52g
W:157g

Edytowane przez tyszka_
Czas edycji: 2011-10-13 o 21:03
Stary 2011-10-13, 20:36   #353
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna

Cytat:
a skąd taki spadek? a w jakim to czasie ?
z początku zawsze szybko spada, dopiero później schodzi po równo.
8 dni

Stary 2011-10-13, 20:39   #354
eliza40
Zakorzenienie

Cytat:
z początku zawsze szybko spada, dopiero później schodzi po równo.
8 dni
no pięknie
a jak motywuje
Stary 2011-10-13, 20:42   #355
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna

to prawda, motywuje
już nie umiem doczekać się kolejnego wtorku, kolejnego spadku....

Stary 2011-10-13, 20:54   #356
MaryAnne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KarolCiaa1 Pokaż wiadomość
to ja mam tylko jedno pytanie.
Nie muszę być zapisana i nie chcę aby mój nick widniał na liście *(chociaż przyznaję, że może.. bo to nic strasznego)
Mogłabym się do was dołączyć . Też będę od jutra stosowała tą dietę i zależy mi na tym, aby mieć jakieś wsparcie lub doping Mieć kogoś z kim mogłabym pogadać, czy dobrze czy źle.. itd
Miło by było gdybyście się zgodziły
jasne, że dołączaj, powodzenia!!

Stary 2011-10-13, 21:21   #357
Magdaa911
Raczkowanie

Hej
Długo tutaj nie zaglądałam, ale teraz postanowiłam napisać, jak u mnie wygląda odchudzanie:P Nie mam określonego planu posiłków tak jak wy. Staram się jeść regularnie, co 2-3 h około 5 razy dziennie w zdecydowanie mniejszych ilościach niż dawniej Myślę , że będzie to dla mnie najlepsze, bo chcę zmienić swoje nawyki, wielkość porcji i regularność posiłków, a nie po prostu się odchudzić Od przyszłego tygodnia wprowadzę jeszcze jakieś ćwiczenia. Może steper, albo rowerek stacjonarny, ale to się jeszcze zobaczy. Mam nadzieję, że każda z nas osiągnie wagę o jakiej marzy !
Magdaa911 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-13, 21:58   #358
lilijka rozalijka
Przyczajenie

Widze dziewczyny macie konkretne jadlospisy kazdego dnia,to chyba tylko ja sie odchudzam jedzac wszystko jak popadnie.Ale nie szkodzi.Moja dieta tez przynosi efekty.3 lata temu w czasie 6m-cy schudlam na niej 17kg.To chyba dosc dobry wynik.
lilijka rozalijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-13, 22:20   #359
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna

Cytat:
Napisane przez lilijka rozalijka Pokaż wiadomość
Widze dziewczyny macie konkretne jadlospisy kazdego dnia,to chyba tylko ja sie odchudzam jedzac wszystko jak popadnie.Ale nie szkodzi.Moja dieta tez przynosi efekty.3 lata temu w czasie 6m-cy schudlam na niej 17kg.To chyba dosc dobry wynik.
różnie to bywa jesli o mnie chodzi nie zawsze wiem co bede jadła na obiad, chociaz mam do niego jakies pół godziny. i wiadomo, że nie zawsze można pozwolić sobie na super ekstra posiłki, bo jedzenie = wydatek
17 kg w 6 miesiecy? noo swietny wynik

Stary 2011-10-13, 22:23   #360
tyszka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilijka rozalijka Pokaż wiadomość
Ja nie mam konkretnego. Jedynie śniadanie zawsze mam takie samo
Nawet kalorii nie liczę codziennie, bo żem za leniwa. Czasami jak mnie napadnie lub z ciekawości to zliczę. W ciągu 2,5 miecha diety policzyłam może z 10 razy.
Sztywno określonych posiłków nie mam, bo mi się nie chce robić zapasów jedzenia. Jem co tam akurat kupię i na co mam ochotę Z lenistwa nawet robie obiad raz na 2-3 dni. Worek ryżu starcza mi na 2,5 obiadu, jakieś duszone warzywa też chomikuje w lodówce i odgrzewam potem
Jedyne czego się trzymam, to że 5-6 posiłków ma być. Z tym, że mój organizm sam mi mówi kiedy nadchodzi czas, to też jakoś specjalnie nie pilnuję.

Gratuluje pozbycia się 17kg
Nawet 2kg straty to jest dobry wynik, jeśli ktoś się o to stara

Edytowane przez tyszka_
Czas edycji: 2011-10-13 o 22:24
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości