Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:) - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-07, 14:52   #331
k190172
Raczkowanie

GG do k190172
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)

Eweska- dla chłopców za piękną wage.

agus87- Oby Oli pomoglo i już się nie męczyła bidulka .Super że bakteri nie ma

24kasia86-odpowiedzi nie znam na twoje pytanie ale życze duuużo zdrówka

atiz-ciekawy sposób na ćwiczenia

bluberry-Mój Igorek młodszy od Kubusia o 3 dni a tez strasznie się ślini ale lekarka nic nie mówiła żeby zęby szły

SiLLee-gratuluje ząbków i super wagi

anula_81-ja też mam nieciekawą sytuacje z moim Tżdużo sił ci życzę kochana

zosiaaa-za powrót do pracy

Grazin-za wage i za to że Sebuś taki dzielny

agus,zosiaaa-ja tez ogladam horrory a potem

Daisy-Moj Igorek też nie płakał na szczepieniu nic a nic tak jak Sebuś ale dzielny to na pewno on po mnie nie jest

mimbi-

Lolka1212-Nie źle wymyśliłaś z tą gondoląi to prawda trzeba kombinowac

Spóźnione życzonka dla dzieciaczków:

Igorek

Julek

Hania

Zuzia

Nadia

A tak w ogóle to nie kulturalna jestem Dzień dobry Wczoraj miałam gorszy dzień wybaczcie
Stary 2011-10-07, 15:06   #332
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

chce cos napisac ale nika mi marudzi, masakra jest dzisiaj!
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 15:09   #333
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Lolus a kupujesz jakiejs krzesełeczko potem jak Antonek będzie siedział ? W sensie takie do jedzenia? Ja na pewno tak, ale nie wiem które. Fajne są FP Rainforest

(..)

Gabik spał ... 1h ;] niezle
Cio? Gabrysia tak malutko dziś piniała? To mój Łobuz już dziś łącznie pospał 3 godz rano 45 min. i później 2 godz, w wózku na spacerze sobie kimnął Teraz zaciesza do rybek na huśtawce

Ddaiissuś widziałam te Rainforest.. bardzo ładne, ale jeszcze nie ogladałam innych, a FP ma jeszcze jakieś inne z tych do jedzenia?? Na pewno kupujemy, ostatnio nawet jak rozmawialiśmy z TŻtem o sloiczkach to już snuł plany jak to będziemy sobie w w trójkę za niedługo razem przy stole siedzieć.. z czego Anti na takim wysokim krzesełku właśnie..

Ale na razie skupiam się nad jakimś podłożem do zabawy.. chociaż i tak jescze troszkę czasu mam zanim Antonek zacznie sam siedzieć i dłubać przy zabawkach.. ale znając moje niezdecydowanie to już muszę zacząć myśleć heheh

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Teraz akurat wszedzie mam wykladziny dywanowe, w poprzednim domu mialam panele i Olek popierniczal po panelach. Dopoki tylko siedzial, to faktycznie duza mata albo koc sie spawdzaly, ale jak ruszyl, to juz nie bardzo.
Dzięki Eve, dzięki.. notuje, koduje.. szukam

Nudzi mi się, ale nie chce mi się nic robić
Stary 2011-10-07, 15:17   #334
Eve1603
Zakorzenienie

Ooooooooo...
ale gapa ze mnie

Dzieciaczkom naszym kochanym wielkie buziaki posylam z okazji ich swieta

Kocham filmy, na ktorych sie boje, ale nie glupie horrory z cyklu "zywe trupy" bo to nudne, ale takie, ktore jak sie oglada to czlowiek nie wie czy to mozliwe by bylo prawdziwe i wszelkie w rodzaju "ze znakiem zapytania", czyli po obejrzeniu i tak nie wiadomo co sie stalo
uwielbiam "ringi" i inne "gothiki", 28 dni pozniej i wszystko w tym klimacie.

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

Nudzi mi się, ale nie chce mi się nic robić

??? ze co, prosze, slucham ??????????
Napisz to jeszcze raz tylko glosniej bo chyba nie zrozumialam
Wpadnij do mnie, dam Ci zajecie

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 15:21   #335
k190172
Raczkowanie

GG do k190172

Mam tyle roboty a nic mi się nie chce jeszcze bym musiala wyjść a cały czas pada i do tego nie wiem co się mojemu dziecku stało od rana marudzi chyba ktoś mi podmienił mojego aniołka
Stary 2011-10-07, 15:21   #336
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
??? ze co, prosze, slucham ??????????
Napisz to jeszcze raz tylko glosniej bo chyba nie zrozumialam
Wpadnij do mnie, dam Ci zajecie
Robótek do zrobienia w domu mam dużooo.. ale lenia też dużego

Zresztą nie opyla mi sie chyba brać za cokolwiek, bo ile Antek może się kołysac na hustawce.. zaraz pewie zacznie wołać matkę do zabawy
Stary 2011-10-07, 15:23   #337
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Lolus, tak - jak wstała przed 9 to dopiero 13,50 usneła na 1h ale teraz po wygłupach z książeczka znów padła. Ona od 3 dni bodajże nie śpi mi prawie nic w dzień. Z huśtawki chce wyjśc a maty nie lubi więc pozostaje zabawa z mamą i właśnie... idzie zima - co na podłogę Przydałoby się coś ciepłego bo jednak od podłogi ciągnie ale dywan? no nie wiem... czy by sie tam kurz nie zbierał. Moria ma fajowski kocyk jakby - na zlocie widziałam. Sama nei wiem czego szukać.
A co do krzesełek to ja na żywo żadnego też nie widziałam, jednak wiem, ze na pewno kupię.
Jak znajdziesz coś do położenia na podłodze daj znać

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 15:33   #338
24kasia86
Wtajemniczenie

zasnęła ( nie wiem na jak dlugo)
Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
A Hanka znowu dziś cyrk z mlekiem urządza...Rano 90, teraz 60...I na nic moje tłumaczenia,że jak nie zje mleka to nie będzie deseru
Ja nie wiem...czy Jej to mleko nie smakuje, czy się nim przejadła, czy woli słoiczki (ale na litość boską, nie może nie pić mleka!), czy zęby idą i nie ma apetytu. Codziennie jej w paszczę próbuję zajrzeć, ale niezbyt chce mi te dziąślaki pokazać (matall Ty widziałaś jak Hanka pokazuje dziąsła:P Język first)
Właśnie gryzie śliniak i bluzkę,ale jestem twarda i nie będzie słoiczka, aż nie skończy mleka:P Taaaaaa, jasne, pewnie zaraz wyjmę ten słoik z szafki,bo chciałam wziąć Ją na dwór póki nie leje.
Czy żadne z Waszych dzieci nie ma problemu z piciem mleka??? Pytam o te które już jedzą słoiczki? Matall Edzik czasem nie chce wypić,ale to sporadycznie raczej,a ja mam wrażenie że Hance już to mleko nie smakuje...Czy możliwe,że trzeba Jej zmienić na inne? Andziot?
24kasia jeszcze pisała,że Nikosia ma takie dni buntu na mleko...może to babskie humory;p Mój mąż się śmieje, że Hanka się odchudza razem ze mną W ogóle była kiedyś taka śmieszna sytuacja,że mój mąż bawi się z Hancią i mówi do niej "Ty tłuścioszku", a Hanka podkówka i w ryk Myślałam że padnę ze śmiechu, a mąż "No dobra, nie jesteś wcale gruba" i przestała płakać
Jestem też pod wrażeniem Jej połączenia ze mną, bo nie wiem, czy to przypadek był czy nie, ale kiedyś (niedawno) zadzwoniła mi Mama,że z Babcią jest już źle i ja po tym tel się rozpłakałam, a Hania za chwilę patrzy na męża który Ją trzymał i też w płacz uderzyła i płakała dopóki ja się nie uspokoiłam. Przypadek?

Właśnie widzę, że oprócz tego,że nie chce pić mleka, to zwróciła na siebie część tej nędznej porcji która wciągnęła...Załamię się i mnie odwiozą do Tworek lub do Kochanówka.
Andziotek pisała, ze mozna dodać do mleczka jakas kaszkę, w moim przypadku bo Nika jest na pepti bezmleczną.
Nika też marudzi przy piciu mleka, co mnie wkurza, bylo juz tak, ze jadla po 180ml a teraz ledwo 120ml zje, a czasem nawet 60ml sloiczki ladnie wcina

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
ja najgorzej przeżyłam Egzorcyzmy Emily Rose.....tydzień spać nie mogłam film na faktach podobno
kurde gdy sie obudze o 3 w nocy to mam omamy po tym filmie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Dobra to się zbieram najpierw do Kasi na kawę, następnie do Mary. Mojego straszaka mam wziąć Mary?
wg mnie tez mozesz zabrać Czarusia

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Jak na razie Łódź, 20.10.
Ale jeszcze może się zmienić, nieznacznie data prowadzi

No więc Eda zaczyna mieć tak samo. Wieczorem je więcej i pierwsze rano. Czyli raz na 12h je ładnie mleko
Nie wiem, co z tym zrobić. Wypycha językiem i KONIEC.
20.10 mi tez pasuje
no i Eda ma tak jak Niko, przed snem i rano w miare, a w dzien w ogole moge mleka nie szykować

Cytat:

24kasia86; Nikosię na pewno katar męczy i dlatego tak Ci się budziła. Ale nic nie jest lepiej ?
jeszcze gorzej niz wczoraj, temperaturę ma 37,5 marudzi caly dzien, szkliste oczka i zapchany nosek. Ja mam 34,9 temp, wiec oslabienie, nic nie jem dzisiaj

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Któraś z was pisała (nie pamiętam kto, bo tak szybko po łebkach czytam) o braku apetytu dziecka na mleczko. Ja już dawno pisałam, że Antoś tak ma od jakiegoś 1,5 miesiąca i niestety nic się w tej kwestii nie zmieniło. Najczęściej wypija w sumie 530-610 ml, jak wypije 700 ml na dobę, to jest mega sukces i w ostatim miesiącu zdarzyło się to dosłownie 2 razy. Kaszek nie chce wcale, żadnych - ani sinlac, ani ryżowe, ani kukurydziane kleiki, ani takie kaszki ze słoiczków z owocami ... NIC.
Cieszę się, że chociaż warzywa i deserki je, chociaż tylko po pół słoiczka.
Ja jak byłam mała, to byłam jeszcze gorsza, bo jak miałam 2,5 miesiąca zbuntowałam się na mleko i wszelkie przetwory typu kaszki itp., wypijałam max. 200 ml na dobę. Rodzice chodzili ze mną po lekarzach, miałam robione badania, wyniki były dobre i lekarz powiedział wtedy moim rodzicom, że widocznie śląskie powietrze mi wystarcza do życia. Od 3 miesiąca dostawałam zupki, herbatki i powoli kolejne "dorosłe" dania. Mleka i jego przetworów nie jem do dziś. Ewentualnie mozarella na pizzy lub parmezan z makaronem
Czytałam też gdzieś ostatnio, że ok. 4-6 miesiąca niektóre dzieci buntują się na mleko, zwyczajnie przestaje im smakować i nawet zmiana mleka nic nie daje. Podobno należy się martwić, jeśli ilość wypijanego mleka spada poniżej 400 ml, bo wtedy organizm może dostawać za mało wapnia i witaminy D i wtedy lekarz coś przepisuje (nie pamiętam dokładnie). Ogólnie w artykule radzono, że jeśli dziecko pije za mało mleka, to należy podawać więcej warzyw, owoców i produkty bogate w wapń, czyli np. już jakieś jogurciki dla dzieci - oczywiście po konsultacji z pediatrą, czy jest to konieczne.
Ja już 2 razy mówiłam naszej pediatrze o tym małym apetycie na mleko Antka, ale stwierdziła, że dobrze przybiera i mam się nie martwić. Ale, że ja się i tak martwię i samo przybieranie mnie nie przekonuje, to dostaliśmy skierowanie na morfologię i na następną wizytę (gdzieś za 2 tygodnie) mam przyjść z wynikami.
Moja Nika tez na razie dobrze przybiera, ale jak kazda mama martwie sie tym brakiem apetytu na mleko ide niedlugo na wizyte kontrolna z tym przeziebieniem to sie zapytam pediatry co o tym mysli. Tez sie ciesze, ze chociaz ze sloiczkow je, wiadomo jest chora wiec i apetyt mniejszy, ale niechęć na mleko juz wczesniej zauwazylam.
Wczoraj Nika wypila rano 150ml i wieczorem 120ml wiec malutko. Dzisiaj 120ml rano i sloiczek a juz po 16

ale smutny ten dzien, szaro za oknem, dola zlapalam

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Napisane przez k190172 Pokaż wiadomość
Mam tyle roboty a nic mi się nie chce jeszcze bym musiala wyjść a cały czas pada i do tego nie wiem co się mojemu dziecku stało od rana marudzi chyba ktoś mi podmienił mojego aniołka
dzieki kochana za zyczenia zdrówka Nikolce, wszystkim dziekuje
ja mam bajzer jak ta lala ale nie mam sily naprawde

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Lolus, tak - jak wstała przed 9 to dopiero 13,50 usneła na 1h ale teraz po wygłupach z książeczka znów padła. Ona od 3 dni bodajże nie śpi mi prawie nic w dzień. Z huśtawki chce wyjśc a maty nie lubi więc pozostaje zabawa z mamą i właśnie... idzie zima - co na podłogę Przydałoby się coś ciepłego bo jednak od podłogi ciągnie ale dywan? no nie wiem... czy by sie tam kurz nie zbierał. Moria ma fajowski kocyk jakby - na zlocie widziałam. Sama nei wiem czego szukać.
A co do krzesełek to ja na żywo żadnego też nie widziałam, jednak wiem, ze na pewno kupię.
Jak znajdziesz coś do położenia na podłodze daj znać
Nika tez w dzien malo spi, gora lacznie 1-2h, no teraz lepiej bo jest chora wiec ją muli. Za to noce piękne, oby to się już nigdy nie zmieniło!

Dobra lecę do klubu, pewnie mam mega zaleglosci
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-10-07 o 15:27
Stary 2011-10-07, 15:52   #339
k190172
Raczkowanie

GG do k190172

Mam takie pytanko do Was...Czy któraś z Was ma problem z sexem chodzi mi o to czy sprawia wam to ból Bo dla mnie jest to coś strasznego jeżeli zadałam zbyt dyskretne pytanie to przepraszam
Stary 2011-10-07, 16:00   #340
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Boshe.. co się człowiek przy tych dzieciach okombinować musi
Nie wiem czy widziałaś ale pewnie nie
Są specjalne kołyski do wózków Proszę
Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Mąż uciekł z pracy żeby mnie uratować, zatrułam sie czymś i niezbyt się czułam. Siedzimy w domku i porządkujemy kompy
Coca Cola i zdrowiejesz
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
mam wyniki
nie ma bakterii w moczu
czysciutki, wszystko okej
No to super, że nic prócz tej skórki nie dolega.

Weredka dla córy zdrówka.
I dla innych zakatarzonych, chorowitych.

Andziotku tak myślałam, że się skusisz. Może się Gaba nie zepsuje.

Wrzuciłam foty mojego klocuszka.
Grazin 9,2 kg a według mnie jakoś tego nie widać specjalnie.
I jeszcze fota jak nebulizujemy

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 16:08   #341
gusiagatko
Zakorzenienie

Dzien dobry

Dopiero teraz mam czas, zeby przysiasc i cos napisac Wczesniej tylko podczytywalam.
Nocka u nas swietna byla, dwie pobudki i spanko prawie do 8 rano
Pozniej przywiezli lozko. Bylismy tez na dlugim spacerze, Nadia spala w wozku bite 3 godziny

Grazin dla Sebusia za wage i za to jaki byl dzielny na szczepieniu.

Lolka Postanowilas juz cos odnosnie kursu? Zostajesz?

Anula Kochana jestes, wiesz? Bardzo ci dziekuje

Andziot No prosze, jednak u "baby"

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 16:09   #342
Eve1603
Zakorzenienie

TU sie zakochalam

Stary 2011-10-07, 16:10   #343
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
TU sie zakochalam
Boskie

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 16:24   #344
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Dziewczynki na szybko

Pamiętacie może w którym sklepie w galeriach są smoczki i w ogóle artykuły Tommee Tippee ? Wiem, ze butelkę w galerii kupowałam ale nie wiem w jakim sklepie a jedziemy dziś po kaszkę i muszę tez smoka kupić - nie chcę z mała latać po całej galerii szukając
Bo w aptekach to chyba nie bałdzo, nie ?

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-10-07, 16:47   #345
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:

Wrzuciłam foty mojego klocuszka.
Grazin 9,2 kg a według mnie jakoś tego nie widać specjalnie.
I jeszcze fota jak nebulizujemy
9,2 kg?muszę go zobaczyć

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

ale tu cisza, a ja bede juz konczyc i jutro znowu nadrabianie bo pewnie zaraz sie pojawicie

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

to papa
Nikosia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-07, 17:10   #346
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki na szybko

Pamiętacie może w którym sklepie w galeriach są smoczki i w ogóle artykuły Tommee Tippee ? Wiem, ze butelkę w galerii kupowałam ale nie wiem w jakim sklepie a jedziemy dziś po kaszkę i muszę tez smoka kupić - nie chcę z mała latać po całej galerii szukając
Bo w aptekach to chyba nie bałdzo, nie ?
U mnie w Carrefourze są

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 17:23   #347
eweska
Moderatoreska

Helloł
Wiem, wiem mało ostatnio mnie tutaj :P Obiecuję poprawę
Pędzę do was z czymś ciekawym, ale zapraszam do obejrzenia w moim albumie
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 17:47   #348
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
U mnie w Carrefourze są

taaaakkkkk ?? SUPER bo mam go też obok tam gdzie jadę
Dzieeeeeeeeeeeki Matall !!

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-10-07, 17:56   #349
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Wow!! Co ci ludzie nie wymyślą... toz to szaleństwo normalnie!!!!

Gusia wypisuje się.. jak mi oddadzą kasę to już na następne zajęca nie idę Jak nie oddadzą pójdę jeszcze na zajęcia w paźdzerniku i w listopadzie znikam!! W zamian zacznę wymieniać z Tobą posty w jęzku niemieckiem i wyjdzie na to samo
dla Nadii za sen w wózku! Super, że się z furka przeprosiła

Ddaaiissyy
ja na All kupowałam, ale w Carrefurze TT są.. ale to już Matall napisała! ..albo może jakiś dzieciowy sklep, niekoniecznie galeria

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-07, 18:09   #350
niebieska.lwica
Rozeznanie

Cytat:
o ja cię, dobre

----

zaliczyliśmy spacer i zakupy. jutro Ania idzie w gości do wujka
mąż mi kolację szykuje
niebieska.lwica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 18:14   #351
mimbi
Zakorzenienie

TT jest tez w Smyku i AKPOLU sasasasas
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 18:14   #352
anula_81
Zakorzenienie

gusia
daisy dziekuje ci raz jeszcze za te kaszki

dziewczyny jak wygladaja plesniawki?
bo mala taka maruda, myslalam ze zeby ale ma dwie takie miniaturowe kropeczki na dziaslach, czy to moga byc plesniawki? jezyczek ma bialy ale to zawsze od mleczka ma...
policzki czyste
ale cos ja ewidentnie tam boli bo nie da sobie nic do buzi wsadzic
martwie sie ze plesniawki sie jej pzryplataly

wiem ze dziewczyny tu mialy doswiadczenie
siasiu ty chyba? nikos mial co?

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 18:30   #353
Camomile
Zadomowienie

Hello.

Kolezanka pojechala dzisiaj (od razu do pracy, zaraz bedzie przelatywac nam nad glowami, bedziemy machac z Nadia...).
Bylo suuuper, tak sie nagadalam z nia, naplotkowalam...
Mala super grzeczna (oczywiscie teraz mi nikt nie wierzy, ze potrafila ryczec od rana do nocy!! tylko Wy wiecie jak to bylo....)
Teraz troche mniej sie boje powrotu do pracy (mamy tam naprawde super ludzi).

A teraz robie z doskoku obiad, wiec dlugo z wami nie popisze...

Anulinka, kiedy sie wybierasz na Madere?? My bylismy w zeszlym roku koniec pazdziernika/ poczatek listopada (celebrowac moje urodziny i ostatnie wakacje we dwoje). Bardzo mi sie tam podobalo, caly czas bylo cieplutko, slonecznie... Zazdroszcze wakacji!
(My w tym roku nigdzie sie nie ruszamy...)

Cytat:
TU sie zakochalam
Fajne.
Ale bardziej mi sie podoba TO, sliczne, ale niepraktyczne.
Pewnie skonczy sie na czyms TAKIM.
Musze pospieszyc sie z tym kupowaniem czegos dla niuni z jesien-zima collection, bo u nas coraz chlodniej!!

Edytowane przez Camomile
Czas edycji: 2011-10-07 o 18:32
Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-07, 18:34   #354
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Zosia, znalazłam jeszcze coś takiego i chyba się skuszę bo to mógłby być mój kremowy ideał
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...es.html&next=1
oooo fajny się wydaje, muszę gdzieś zamówić próbkę, bo na ten mój ryjek mało co się nadaję

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Zosiu u nas trwa 10 miesiecy jesli bierzesz 100% pensji, lub 12 meisiecy gdzie bierzesz 80%
z czego pierwsze 10 tygodni musi wziac matka, reszte mozna podzielic, miedzy ojca i matke, ale ojciec musi wziac minimum 12 tygodni bo inaczej przepada.
no to jest macierzyński, wszędzie tak powinno być

Cytat:
nie ma bakterii w moczu

Cytat:
Ciao

noc ... wiadomo Okazuje sie, ze Maya potzrebuje trzymac moja dlon zeby spac spokojnie juz spanie w jednym lozku nie wystarcza mam nadzieje, ze przed matura jeszcze nauczy sie spac sama przez cala noc

u nas też tak było, na szczęście w nocy już nie ma takiej potrzeby, ale jak w dzień chcę żeby pospał dłużej niż pół godziny to muszę go co chwile łapac za rękę

Cytat:

A tak w ogóle to nie kulturalna jestem Dzień dobry Wczoraj miałam gorszy dzień wybaczcie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Dopiero teraz mam czas, zeby przysiasc i cos napisac Wczesniej tylko podczytywalam.
Nocka u nas swietna byla, dwie pobudki i spanko prawie do 8 rano
Pozniej przywiezli lozko. Bylismy tez na dlugim spacerze, Nadia spala w wozku bite 3 godziny
a ja się właśnie zastanawiałam gdzie ta Gusia dzisiaj, i tak sobie pomyślałam - pewnie są zajęci testowaniem łóżka

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Anula pleśniawki to takie kropki zważonego serka, przynajmniej mi to się tak kojarzyło

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 18:40   #355
24kasia86
Wtajemniczenie

czuje sie troche lepiej, bo kupilam sobie polopirine s. nikunia tez lepiej wyglada, oby jej szybko przeszlo!
spokojnej nocki
Nikosia

Stary 2011-10-07, 18:43   #356
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

wiem ze dziewczyny tu mialy doswiadczenie
siasiu ty chyba? nikos mial co?
Niko miał na języku, u nas też zaczęło się od dwóch malutkich kropeczek
później przeszło na wargi, od środka miał już bardzo dużo.
Przejedź delikatnie palcem, jak nie zejdzie to raczej pleśniawki.
Ale na dziąsłach?!

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 18:47   #357
Eve1603
Zakorzenienie

Camomile
to futerko widzialam , ale fakt, bardzo niepraktyczne, a jak juz to w Primarku mozna kupic za 1/5 ceny Ja kupilam dla Mayki cuuuuudowny bialy kozuszek za 20e, ale na... 4-5 lat Mysle jednak, ze spokojnie go zalozy po 2gich urodzinach bo przymierzylam go na Olku i jest akurat.
Fajnie, ze spedzilas milo czas z psiapsiola

Zosiaaa
ja na szczescie w dzien mam "spokoj", w dzien Maya jest aniolem i wlasnie tak sobie pomyslalam, ze ona wlasciwie w ogole nie placze, tzn. w nocy cos tam pomarudzi, ale w dzien jest wiecznie usmiechnieta i spi slicznie sama.

Kurcze, dziwnie mi sie pisze bo nie mam kursora

Stary 2011-10-07, 18:51   #358
blueberry_11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Blueberry, bardzo chętnie ale nie chcę Cię niepotrzebnie fatygować Jakby okazał się krem cud to na pewno zakupię
Daj spokój, jakie fatygować? Prześlij mi adres na PW i w poniedziałek Ci wyślę.

Cytat:

blueberry, widziałam bardzo fajne czapki w Smyku. Do wyboru i koloru, rękawiczki tez
Dziękuję, znalazłam w realu za 4.99 al do Smyka zajrzę, bo co to jedna para...

Cytat:
Napisane przez delicadeza Pokaż wiadomość

blueberry ponoć właśnie ciężko dostać rękawiczki na sznurku, kolezanka wczoraj szukała dla dzieciaka i mówiła to samo my mamy bo baba w UK mieszka i przysyła
Ciężko, ciężko, ale udało się

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość

Blueberry teraz mi się przypomniało, że te rękawiczki na sznurku widziałam w Wójciku, tyle że w komplecie z kombinezonem , ale może same tez są, nie pytałam a wsprawie tego kremu to jesli nie znajdę próbek to będę mogła prosic o jedną
W komplecie z kobinezonem też mam, ale mam drugi kombinezon bez niestety. I dlatego szukałam.

Cytat:
Ja mam jeden zestaw czapka i rękawiczki to znaczy Antonuś ma
Rękawiczki ze snzurkiem cudne widziałam w H&M z Kubusiem Puchatkiem
O, tam też się przejdę

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Wiecie co zrobiłam W RAMACH DIETY? Poszłam do sklepu po Milke gruszkową

Ja kupiłam 4!!!!

Cytat:
mam wyniki

nie ma bakterii w moczu
To świetnie!!!

Cytat:

bluberry-Mój Igorek młodszy od Kubusia o 3 dni a tez strasznie się ślini ale lekarka nic nie mówiła żeby zęby szły

Ja tak do końca nie wiem, czy to zęby, ale jakoś to sobie muszę wytłumaczyć
Stary 2011-10-07, 18:51   #359
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
taaaakkkkk ?? SUPER bo mam go też obok tam gdzie jadę
Dzieeeeeeeeeeeki Matall !!
Proszę

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 18:55   #360
blueberry_11
Raczkowanie

Miałam dzisiaj stłuczkę, w zasadzie to mieliśmy, bo Kubuś był na tylnym siedzeniu. Na szczęście nic nam się nie stało, samochód ma tylko kilka rys na zderzaku, ale jak sobie pomyślę, co mogłoby się stać, to aż mi się na płacz zbiera....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości