|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
![]()
![]() |
#332 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A jak cos ostatnio palnelam o tatusiu, bo sie poklocilam z mezem i Filip to slyszal i widzial moje zdenerwowanie, wiec w tym zdenerwowaniu mowie do Filipa: Mamusia sie zdenerwowala bo Twoj tatus jest nielogiczny ![]() ![]() slodziutki twoj siostrzeniec, dzieci sa cudowne ![]() ![]() ![]() Cytat:
to u mnie tez jest przeciez oddzial KOIT ale tam dziewczyny maja swietne warunki. Jest ich 3 lub 4 na 7 stanowisk (najwyzej maja 7 pacjentow) kazdy chory oczywiscie podlaczony, wszystko maja na monitorach przed soba nie no inna bajka ![]() Ja nie mam juz pomyslu co mozna u mnie zrobic? ![]() Dlatego chcialam sie stamtad zwolnic ale zaszlam w ciaze ![]() ![]() Zdjecia jak cos mozesz mi przeslac na e-maila ![]() ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-10-14 o 21:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Raczkowanie
|
no sucharow tez probowalam i chlebka typu waza itp ale juz mnie to zmeczylo tez, kupuje co chwile inny chlebek i to mnie ratuje bo jak jem dlugo ten sam smak to go potem wachac nie moge nawet :/ nigdy nie pomyślałam ze chleb tak moze pachniec ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chleb mi nie smakowal za to bulki owszem, wiec jadlam przewaznie buleczki i dlatego teraz mam 7 kg na plusie ![]()
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
Aguśka, dokładnie. Dzieciaki są świetnymi obserwatorami. I potrafią tym tak zaskoczyć.
Mój brat ma zdolność naśladowania czyichś głosów (miał do momentu wszczepienia stymulatora nerwu błędnego). I potrafił naśladować wszystkich a jak miał powiedzieć coś moim głosem to tylko udawał moje kichnięcie ![]() Wrzucę Wam zdjęcie z siostrzeńcem z marca tego roku ![]()
#336 |
Raczkowanie
|
Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
|
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Zadomowienie
|
Gucia, trzymam kciuki.. A jak Twoja sytuacja będzie wyglądała po ciąży? Szukasz nowej pracy? Pewnie pisałać, ale ja nie pamiętam
![]() Agulka, wyobraź sobei , że u mnie w ICu jest max 6 łóżek i jak jest pełne obłożenie to jest minimalnie 5 pielęgniarek.. Na ogół jest 1/1 opieka.. Jakby one tu miały w czworkę monitorować 7 pacjentów, uuuu niemożliwe.. W życiu by się nie zgodziły. Ale tu wszystko rozbija się o standardy, protokoły. I w sumie tak powinno być. Nie ma mowy, że np anestezjolog przyjmie kolejną osobę, jak nie ma wystarczająco pielęgniarek. Jeżeli jest mus, to wtedy my (lekarze) transportujemy pacjenta do innego szpitala, który ma łóżko wolne i pielęgniarki. ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
Wyszło ![]() ![]() ![]() Idę po jabłko!!!!!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
Aguśka a kiedy Ci to przeszlo?? bo ja juz sie nie moe doczekac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak powinno byc wszedzie. No i my jestesmy glupie ze godzimy sie na takie cos co mamy, ale tych pipek nie przekonasz, one jakies klepki na oczach maja.... bo tak ma byc i juz i nie mow lepiej nic, nie odzywaj sie, bo bedziesz miala kape....no obled jakis.... ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- karolca musialo to byc zabawne ![]() Furczak do konca w 100% mi nie przeszlo, jednak jest o niebo lepiej, bo chleb moge juz jesc a kupa dziecka nie wymaga zalozenia maski ![]() czasem mnie jeszcze cofnie ale zdarza sie rzadko. ![]() Zjadlam caly sloik ogorkow kiszonych wypilam troche wody z nich, moge isc spac.... Pan od remontu jeszcze konczy ale juz mu zostalo prawie nic jak usprzatne i pomalujemy to wam sie pochwale ![]()
![]() |
#341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to zycze udanej nocy... ja bym juz umierala ![]() no i dobranoc ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-10-14 o 21:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#342 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Guciu, własnie ciekawa byłam co zamierzasz.. No i szukasz miałam na myśli po porodzie/ macierzyńskim .. nie teraz oczywiście ![]() ![]() Obecny mój plan to -kwiecień-urodzić -maj-paszport dla dzidzi -połowa czerwca- do Polski -w wakacje nauka na LEP(Lekarski Egzamin Państwowy)- mam zdany,ale powinnam poprawić wynik -wrzesień- LEP -szukanie pracy -październik- złożenie papierów na speckę Modlitwa, żeby mąż miał dobrą pracę i żebym ja jeszcze do roboty nie musiała wracać, no i o to żeby dostać speckę.. A w między czasie kombinacje w Irlandii.. bo macierzyńskie do końca września.. a ja już do roboty wracać tu nie chcę..Ojojoj.. ciężka sprawa będzie.. ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
No i pochwal się koniecznie.. remonty i demolki to to co małe Anie lubią najbardziej ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
oj, chętnie bym zjadla ogóraski ale tez mi nie wchodza :/ lece nyny bo moj narzeczony wymyślił sobie jutro jakas impreze z kolegami i ich nadętymi laskami i musze jutro coś uszykować a nie mam wogole na nic chęci :/ do następnego razu !!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() z innej beczki-wrzuciłam zdjęcia na maila ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Zadomowienie
|
Hej !
Nadrabiałam was dobre 1,5 godziny ![]() Ja miałam dzisiaj z rana wizytę, ale niestety zmierzyła ciśnienie ( w normie ) Zważyła, od początku ciąży przytyłam 1kg ![]() ![]() No i na USG sprawdziła jedynie tętno maluszka więc jeszcze nie poznałam płci ![]() Zaraz zmykam spać bo po powrocie z miasta, pojechałam z synalem do mamuśki i spędziłam tam cały dzień i strasznie jestem zmęczona ! ![]() Także Aguśkaa83 muszę poczekać na połówkowe, które mam 16.11 i wtedy być może dołącze do Ciebie ![]() A i mój syńcio także naśladuje ''zakazane'' słowa, dzisiaj do teściowej, która chodziła z mokrą głową i chciała go do siebie przytulić powiedział '' baba ma mokli jep niunio nie cie babi'' ![]() I też podłapuje te słowa, ale potórzy ze dwa razy nie zwracam na to uwagi, choć nie ukrywam czasem mnie to rozśmiesza i na tym koniec ![]() Także produkujcie zdrowo, mam nadzieję mieć dla was jutro więcej czasu i wkońcu popisać ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
Śliczne zdjęcia ale to ostatnie jest w jakimś dziwnym formacie i nie ładuje się (i b.dużo wazy).
#347 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
"I had the same situation when I had DD last year in the coombe. I assumed that I would be given an appointment for a 20 week anomoly scan like everyone else. I rang and asked for one and was told like you that they weren't normal procedure and one had to be requested by the consultant/their team. When I had my next appointment I asked for one I was told they were such a waiting list that I would be 26 weeks before I would be get an appointment and that it was too late to get one at that stage as the baby would be too big to see what needed to be seen. So I went and booked one privately for the peace of mind. On this baby I was told to book one for 22 weeks after my dating scan so it seems to depend on who you get!! I just had a look at the leaflet I took from the coombe ultrasound department re the scan. On this it is described as "the routine(20 to 22 weeks) scan". It states "As part of your care here at the Coombe women and infants university hospital, we offer you a pregnancy scan at approx 20 to 22 weeks to see if your baby is developing normally" Maybe give them another call quoting this as I regretted not insisting on one the last time." To jest wlasnie moj szpital Coombe w Dublinie. Ja dostalam taka ichniejsza ulotke o skanie polowkowym wiec jak maja czas/slot to robia a jak nie maja to pewnie nawet nie wspominaja ze Ci przysluguje i czekasz dluzej. W tym samym szpitalu pacjenci private i semi-private na pewno maja przynajmniej 2-3 wieksze scany (dating scan, polowkowy i moze jakis pozniej) plus mini-scany na kazdej wizycie u lekarza jesli ma sprzet i chec. Mysle ze dobrze by bylo sie dowiedziec jaka jest policy w twoim szpitalu, zawsze nie zaszkodzi sie upomniec/sprobowac przekonac lekarza zeby cie na skan polowkowy skierowal. A genetyczne badania te z 11-13 tygodnia nie sa w Irlandii robione rutynowo nawet prywatnym pacjentom (z tego co wiem), jak chcesz to robisz prywatnie i slono placisz ![]() Mam nadzieje ze cos pomoglam rozjasnic ![]() Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2011-10-14 o 22:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Zadomowienie
|
Kumkura, piękne fotki
![]() ![]() No i moja gęba też dość niewyparzona jest ![]() Roksape, jaki masz wynik hemoglobiny>>? Tak z ciekawości? Ja ostatni miałam 11.6. U mnie to najniższa norma.. Ale po 20 tygodniu zaczyna tak na dobre spadać, więc będzie anemia jak nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Wtrące się
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2011-10-14 o 22:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#350 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wszystko dobrze-ingerować jak najmniej coś nie tak-opieka jest bardzo dobra Kurcze niedobrze mi jak zwykle wieczorem;/ Skąd te mdłości sie pojawiają, jak cały dzień jest git??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Zadomowienie
|
no to ja niewyparzoną gębę mam po rodzicach
![]() ![]() tata jak był mały ok 3 lat i pod blokiem chodził koleś i wrzeszczał katofle katofle komu katofle ( ziemniaki) tata z piaskownicy wychodzi podchodzi do faceta i mu mówi spierd..laj to mój plac ![]() z kolei mała Aneta (ja) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2011-10-15 o 07:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zadomowienie
|
cześć Laski
![]() nie zaglądałam od początku października chyba, a tu do nadrobienia 70 stron :/ nie dam rady, wybaczcie ![]() ![]() ![]() my wszyscy przeziębieni, kichamy, prychamy i kaszlemy. TŻ znów bez pracy :/ druga dzidzia będzie raczej dziewczynką, to bardzo ekonomiczne ![]() to już 21 tc, nie wiem, kiedy to zleciało. chyba dlatego, że po prostu nie mam czasu na przeżywanie tej drugiej ciąży, moja córa jest absorbująca, a ja nie wsłuchuję się w swój organizm, bo pamiętam pierwszą ciążę i nie zastanawiam się nad każdym odczuciem. dla mnie to dobre, bo pamiętam, jak w pierwszej ciąży ciągle miałam schizy, że coś złego się dzieje bo np. nic złego nie odczuwam ![]() no i wreszcie zaczęłam czuć ruchy Maleństwa. i tak dobrze, bo w pierwszej ciąży zaczęłam je odczuwać chyba w okolicach 23 tygodnia ![]() trzymajcie się ciepło i dużo zdrówka życzę wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Rozeznanie
|
Hej dziewuchy matko ile wy naskrobałyście.
Ja po kinie film beznadzieja fabuła taka że jedzie dwóch facetów samochodem i obgadują baby jak to kierują, jak gadają jak srają itd itp i tak przez cały film ![]() Wczoraj odebrałam wyniki i mam za wysokie leukocyty we krwi i za niski hematokryt któraś też tak miała w poniedziałek wizyta Anagat ![]()
#355 |
Rozeznanie
|
Witamy sobotnie
![]() My świętujemy dzisiaj PÓŁMETEK ![]() ![]() Wczoraj przed zaśnięciem zostałam rytualnie skopana po brzuchu-muszę przyznać dziecię ma wyjątkowe wyczucie czasu, dobrze wie że półmetek i trzeba się postarać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#357 |
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry!
Ale sie dzisiaj wyspalam, cudnie! ![]() Ivonka gratuluje polowinek ![]() Rumiankowa, fajnie ze sie odezwalas bo juz sie zastanawialam ze dawno Cie nie bylo! Co do ciazy to w szwecji mialam takie same odczucia, jesli wszystko jest ok to minimum czasu ci poswiecaja, ale jesli cos niepokojacego to naprawde opieka swietna! A co do nasladowania nas przez nasze dzieci to naprawde jest to smieszne czasami. Ja sie nieraz zastanawiam skad adas taki tekst potrafi ![]() A jak przemysle to dochodze do wniosku ze sama tak mowie ![]() A juz dzieciaczki,ktore jeszcze nie chodza do przedszkola/szkoly to tylko od nas sie ucza
#358 |
Zadomowienie
|
No u mnie anemia jak nic 10.8 wczesniej bylo 10.7 to dala podwojne witaminy i podnioslo sie tylko o 0,1, a mam taka odraze do miesa pewnie z tej anemi. Aż mnie bierze na zwroty gdy na nie patrze, a co gorsza czuje zapach
![]() |
#359 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ivonka wielki dzien dla ciebie. Dzis wolne wiec moze jakos poswietujesz? Ja dzis wie wazylam i pod koniec 15 tyg mam jakies 0.3 kg na plusie. To chyba nie jest zle ze jeszcze nie tyje? Nie mam zadnej niedowagi, raczej nawet dosc mocna budowe. Jakie macie plany na weekend? My spotykamy dzis znajomych w japonskiej knajpie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle, że rzeczywiście wszędzie piszą więcej o rozstępach niż cellulucie. Ale myślę że te kremy plus dobry masaż dadzą radę. Ja kupiłam sobie taki wałek i codziennie po nałożeniu kremu (na razie używam Mustela) wałkuję sobie boczki, pupę i uda ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.