|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: pijemy drożdze -piękniejemy kontynucja pijaństwa drożdzy ^
Cytat:
---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Dziewczyny nie wiem czy wiecie ale kawa 3w1 jest strasznie niezdrowa.. jest naszpikowana chemią i do tego bardzo kaloryczna.. wiem, że smak drożdżowego napoju jest dla niektórych nie do przełknięcia, ale już lepiej dodajcie mleko czy chociażby cukier. W końcu pijecie aby dostarczyć witaminki - po co przy okazji dokładać masę chemii? taka moja opinia |
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
eh znowu nie wypilam dzis, powod-straszny kac...:/
|
|
#333 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
haha bywalo, ale wczoraj taka tragedia, ze mi twarz wykrzywialo na sama mysl o alkoholu;p
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo a jak ten koktajl bananowy przyrządzić??
|
|
|
|
|
#336 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli chodzi o mnie to chemia jakoś mnie nie rusza bo ja ogólnie marnie się odżywiam (tzn. dość niezdrowo), ale kalorie w takiej jednej saszetce na tyle mnie zniechęciły (mimo dobrego smaku mikstury) że wypiłam taką kawę z drożdżami 2 razy w przeciągu 2 miesięcy ...już dawno temu (jeszcze w starym wątku) pisałam, że najlepszą (moim zdaniem) opcją jest koktajl bananowy, nie dość że zdrowy, pyszny, to jeszcze nie trzeba tego dodatkowo dosładzać, a jeśli ktoś dba o linię to może spokojnie taki koktajl potraktować jako śniadanie albo drugie śniadanie. Były tu i na blogu Anwen dziewczyny, które aby zabić smak drożdży dodawały kakao, cappuccino (również cholernie kaloryczne) i jeszcze do tego cukier albo miód (i to wszystko na raz do jednego kubka!) więc myślę, że jeśli ktoś ma do wyboru nie pić w ogóle drożdży (ze względu na smak) bądź pić je z dodatkami i nie przejmuje się zbytnio kaloriami to już lepiej wybrać taką kawę 3w1 oczywiście zalecane jest kombinowanie z innymi dodatkami, ja sprawdziłam chyba wszystkie kombinacje (z galaretką, z kostką rosołową, z samym mlekiem, z miodem, koktajl bananowy, z kawą 3w1) i jak dla mnie smaczne były jedynie dwie ostatnie opcje...a i tak głównie piłam drożdże solo (kombinowałam jedynie przez pierwsze 2 tygodnie pierwszego miesiąca kuracji) i zdecydowanie taki sposób (czyli drożdże solo) zalecałabym wszystkim...no ale jeśli ktoś nie może się przemóc do smaku drożdży (co w 100% rozumiem) to już chyba lepiej pić drożdże z dodatkiem chemii i kalorii (cholender powtarzam się! )
Edytowane przez sylkas Czas edycji: 2011-11-09 o 00:00 |
|
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#338 |
|
Raczkowanie
|
bardzo dokładny przepis podałam w poprzednim wątku
btw przydałby się w pierwszym poście link do poprzedniej części Edytowane przez sylkas Czas edycji: 2011-11-09 o 00:03 |
|
|
|
#339 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#340 |
|
Raczkowanie
|
moiko jeśli jeszcze nie znalazłaś (bo np poszłaś już sobie z forum
) to proszę bardzo, odgrzebałam ten przepis1/3 kostki drożdży (z Biedrony) rozdrabniam w kubeczku i zalewam wrzątkiem tak do 1/3 kubka, mieszam aż się rozpuszczą, przykrywam spodeczkiem i zostawiam na jakieś 30 min. W tym czasie do osobnego kubka wrzucam 2 średnie (średnie/małe) dojrzałe banany rozgniecione na niemalże jednolitą papkę (ja to robię zwyczajnie widelcem na desce, jeżeli macie blender to super!) i dolewam mleka 3,2% do pełna, kubek ma ok 300 ml, do tego dodaję odrobinę cynamonu, mieszam. po 30 min do drożdży dodaję koktajl bananowy, można jedno i drugie przelać do jakiegoś większego kubka tak aby wszystko się zmieściło na raz, mnie się jednak nie chce tak bawić zwyczajnie gdy robi mi się miejsce w kubku z drożdżami uzupełniam je koktajlem polecam! jeżeli ktoś uważa, że 2 banany i kubol tłustego mleka to zbyt kaloryczna mieszanka zawsze może uznać to za np. jeden z posiłków, śniadanie chociażby teraz jednak dla pewności drożdże zalałabym wrzątkiem co najmniej do połowy kubka |
|
|
|
#341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli dla mnie byłyby nie do przełknięcia to też na pewno kombinowałabym ze smakami i dodawała wszystko co mi wpadnie
|
|
|
|
|
#342 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
|
|
|
|
#343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- [QUOTE=madziulek_1985;3040 5081]pewnie tak ale chce dobrze wyglądać wyłącznie dla siebie, żeby dobrz się czuć we własnym ciele w zdrowym ciele zdrowy ducho tak!! ja jestem po drugim porodzie juz 13 miesięcy i nadal borykam się z dodatkowymi kg ale nie odbiegając od tematu właśnie piję nasz magiczny napój, już nie wyobrażam sobie innego rozpoczęcia dnia...jak ja zrobię przerwę???
|
|
|
|
|
#344 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wczoraj nie dałam za wygraną, nie wytrzymałam i na wieczór zrobiłam drugą porcję drożdży
tym razem z 1/4 a nie z połowy zalałam wrzątkiem, do tego mleczko i dużo dużo cynamonu i powiem Wam, ze mdły smak był ale już mi bardziej przechodziło chociaż to ciągle nie to Dziś wieczorem kolejny kubeczek przede mną Ach piękne włoski bedę miała
|
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :brzyda l:
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, to jednak nie będę pić z tą kawą 3 w 1, skoro ma tak dużo kalorii
![]() Chyba wypróbuję wersję z bananem ![]() Kurczę, a miałam rano wypić - na śniadanko. Pójdę zaraz obczaić, co tam mam ciekawego w kuchni, może znajdzie się coś, czego można dodać
|
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
oo wielkie dzięki sylkas za przepis- idę za chwilkę po banany
w nocy już mnie nie było na forum a tu rano czeka przepis więc trzeba spróbować nowości
|
|
|
|
#351 |
|
Zadomowienie
|
Uhum, dziękuję
![]() Piję je od wczoraj, na razie dwa razy dziennie. A możesz mi jeszcze zdradzić, ile dajesz drożdży na jeden kubek? Łyżeczkę? |
|
|
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
witam
|
#354 |
|
Przyczajenie
|
hej kochane!!
Mam do was pytanie przymierzam się do picia tych drożdży ale mam trochę wątpliwości. Przy picie drożdży powoduję może tycie?? zaobserwowała to może któraś z was?? i czy na prawde to pomaga włosy staja się bardziej odzywione lsniące i czy wam moze juz przybyło pare cm we włoskach. Pozdrawiam i dziekuję za odpowiedzi ![]() |
|
|
|
#355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
wlosy sa odzywione ale za efektem trzeba poczekac. jedyne szybkie efekty to ja zauwazylam najbardziej w paznokciach sa mocniejsze nie lamia mi sie.
|
|
#356 |
|
Przyczajenie
|
hehe uff to cieszę że nie ma zadnych kg
tego sie obawiałam także dzisiaj idę zakupić drożdze i wypije na dobranoc hehe dziekuje za odp
|
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
od tego tu jestesmy ^
|
#358 | ||||
|
Strażnik Wizażu
|
O właśnie
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#359 | |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
[QUOTE=joannajj;30405210]
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
a drożdżeeee fuuuuuuuuuuuuu ale byłam twarda
|
|
|
|
|
#360 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a czy brała, któraś drożdże w tabletkach ? Dały jakieś efekty ? Może to lepsze niż katorga z piciem
?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.

a teraz wykorzystam wszystkie dostępne sposoby żeby być seksi mamą
...z racji tego że jestem leniem drożdże piłam głównie solo
chyba jestem masochistką 

a drożdżeeee fuuuuuuuuuuuuu ale byłam twarda