|
|
#331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX
Hej
Dziewczyny może wiecie coś o salach które się wynajmuje bez całej reszty..czyli kucharek itd..nie wiem co zrobić sama, a znajomi robią właśnie wesele w ten sposób i wyszło ich o wiele taniej i po swojemu..jednak w innym mieście
|
|
|
|
|
#332 |
|
Przyczajenie
|
w Chmielowie jest taka sala dom e=weselny raczej moja przyjaciółka miała tam wesele ale to było 5 lat wstecz
---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- sorry za to e = literówka mi się wkradła tu |
|
|
|
|
#333 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
zawsze warto się dowiedzieć
|
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
Gusiak miała tak robione wesele.
Niby tańsze takie wesele ale ile nerwów, przygotowania. W dniu wesela Para Młoda ma być wypoczęta a nie styrana całodziennymi przygotowaniami. W Dworku też chyba można samą salę wypożyczyć. A przynajmniej można było.
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam w Goździelinie w domu weselnym słowik. Nie powiem, bo taniej wyszło, ale jak Aga pisze, trzeba było zając sie paromi sprawami. MY młodzi moze i bylismy wypoczęci, ale rodzice juz nie. Bo to oni w dzien wesela od rana ostatnie sprawy załatwiali. No i zalezy czy bedziecie mieli jeszcze jakas pomoc ze strony rodziny, to bedzie łatwiej.
|
|
|
|
|
#336 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki moje Drogie Prosze o rade Jakie macie plany odnosnie dekoracji kosciola (lawy i ołtarz mam na mysli).Bo ja chcialabym zaoszczeszic na tej dekoracji i tak mysle czy musze kupowac kwiaty na ołtarz?? Chce zrobic samodzielnie kule z bibuly na lawy i jedynie pokrowce na krzesła.Czy myslicie ze to wystarczy??Chodzi o parafie NSJ.
|
|
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
Duduś dowiedz się czy w Kościele nie robi nikt dekoracji standardowej - jak na każdą niedzielę. Wydaje mi się, że może nie być obfitej dekoracji, może nie być dekoracji wcale ale kwiaty na Ołtarzu powinny być.
Ale przecież wcale nie musisz tam dawać nie wiadomo czego. Delikatne bukiety z margerytek, gerbery czy lilii.
|
|
|
#338 |
|
Raczkowanie
|
Dusuś odnosnie kwiatów na ołtarz, to tez od księdza zależy...mnie tak delikatnie np. napomniał, że ładny bukiecik pod ołtarz będzie mile widziany.....ehhhh...
Kiedy masz ślub ??? |
|
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wiem ze nie w temacie jestem itd ale za chwile bedzie nasza pierwsza rocznica i chcialabym cos zorganizowac dla nas.Myslalam o wyjsciu na kolacje ale odpada bo mamy synka i nie ma z kim go zostawic....
mysle o kolacji w domu i jakims milym drobiazgu,macie jakies pomysly...pomozcie
|
|
|
|
|
#340 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#341 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wypisując wizytówki imienne na stoły wpisuję imiona i nazwiska itd....Anna Kowalska...a osoby towarzyszące tych właśnie osób???
Osobna wizytówka z napisem Osoba Towarzysząca, czy Osoba Towarzysząca Anny Kowalskiej.... Bezsensu....nie??? |
|
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Aga najlepiej by było się dowiedzieć dane osoby towarzyszącej. Jeśli nie ma takiej mozliwości to możesz zrobić jedną winietkę na dwie osoby i wpisać na niej "Anna Kowalska z osobą towarzyszącą". Albo dwie winietki z napisem "Anna Kowalska".
|
|
|
#343 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie nie bardzo jak mam się dowiedziec, bo to kolega, a on sam jeszcze nie wie z kim przyjdzie....wiec napiszę Anna Kowalska....a on przyjdzie z Anną Nowak...hehehe....
![]() A tak poważnie to jak lepiej Aga wygląda, jedna winietka, czy dwie o tym samym nazwisku??? Bo taka z samym napisem Osoba Towarzysząca to odpada??? ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Aga jeszcze mam takie pytanie: pisząc dane na wizytówce robic dopisek Sz.P ???? Oglądałam różne wizytówki, jedne są z dopiskiem, inne bez....jak doradzisz???? |
|
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym zrobiła jedną na dwie osoby - może być trochę większa niż pozostałe. Co do zwrotu to ja bym nie dawała. Samo imię i nazwisko.
|
|
|
#345 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Aga
|
|
|
|
|
#346 |
|
Raczkowanie
|
A myśmy z kolei zamówili winietki nie z imionami i nazwiskami, tylko z ksywkami itp., np zamiast "Mateusz Kowalski" daliśmy: "Kurczak"!
Np. zamiast "Teresa Nowak", daliśmy "Ciocia Terenia"! A co do osób towarzyszących, to daliśmy po prostu "osoba towarzysząca". ;-)Nie szczypaliśmy się zbytnio - jak się ktoś obrazi to jego problem. Zresztą zaprosiliśmy tylko najbliższą rodzinę i przyjaciół, a tych mamy raczej wyluzowanych, więc będzie ubaw!
|
|
|
|
|
#347 |
|
Raczkowanie
|
Barabarella niezły pomysł....tak na luzie. U mnie by to nie przeszło, przecież by się rodzina honorem uniosła....Bożżżżeee....! !!
|
|
|
|
|
#348 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny chciałam zapytać o dekorację sali..same dekorujecie, zlecacie komuś, czy zostawiacie jak jest??Ja mam wizję dekoracji ale nie wiem czy kupować sama czy może okaże się ze można to wypożyczyć, albo jakaś dekoratorka ma fajne zestawy...tak samemu kupować wszystko to też spora sumka..i co myślicie o kwiaciarni allium?natknęłam się na ich wpisy właśnie a nawet nie wiem gdzie mają swoją siedzibe..czy może macie jakąś fajną kwiaciarnie i nie drogą oczywiście
)(o ile w ogóle to możliwe)
|
|
|
|
|
#349 |
|
Raczkowanie
|
U nas sala jest delikatnie udekorowana...białe szarfy przy suficie, białe okrycia krzeseł, jakieś dekoracje są, na stołach w standardzie są albo różyczki, albo jakieś inne kwiaty - ja ogólnie raczej nie będę nic dokładac ze swojej strony, a to ze względów cenowych. Tak jak jest jest ładnie, więc nie ma co przesadzac.
Bukiet na nasz stół zamawiamy tylko we własnym zakresie. Ja z kolei nie mam pomysłu na dekorację w kościele....myślałam o stojakach z kwiatami wzdłuż kościoła, ewentualnie bramka z kwiatów przy wejściu. Jak u was z tym??? Edytowane przez aga2012 Czas edycji: 2012-05-30 o 10:29 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#350 |
|
Raczkowanie
|
My też nie dodajemy nic do wystroju sali. Uważam, że to wyrzucanie pieniędzy w błoto, zwłaszcza, jak usłyszałam ile liczą sobie profesjonaliści od ubioru sali.
|
|
|
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
A no wołają kupę kasiory za wystrój właśnie....
A jak z kościołem Barabarella u was??? Jakieś pomysły dekoracji ?? |
|
|
|
|
#352 |
|
Raczkowanie
|
My nie bierzemy ślubu kościelnego! ;-)
Ale za to, jak zamawialiśmy ostatnio, to nam urzędniczka pokazała salę ślubów i muszę przyznać, że bardzo ładnie jest! ;-) |
|
|
|
|
#353 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Mogłybyście mi polecić jakąś dobrą fryzjerkę do malowania włosów w Ostrowcu lub okolicach, która zna się na rzeczy ![]()
|
|
|
|
|
#354 |
|
Raczkowanie
|
Miłe Panie, jeśli któraś z Was nie znalazła jeszcze wizażystki, zapraszam, mam jeszcze kilka wolnych terminów (ale już nie w sierpniu).
Dojeżdżam do domu Panny Młodej, więcej szczegółów w moim wątku ogłoszeniowym https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=519951 W razie potrzeby można się ze mną skontaktować drogą mailową: makijazezpasja@gmail.com lub telefonicznie: 721353229 Galeria moich makijaży na facebooku: http://www.facebook.com/pages/Edyta-...87142341383682 Pozdrawiam serdecznie i każdej z Pań życzę samych szczęśliwych chwil w tak wspaniałym dniu jakim jest ślub ![]() Edyta Parka Edytowane przez ojejojej Czas edycji: 2012-06-02 o 10:40 |
|
|
|
|
#355 |
|
Raczkowanie
|
hej
jestem nowa oświadczyny w środę więc zaczynam się rozglądać za .... wszystkim i tak do was trafiłam |
|
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Madera witaj
|
|
|
#357 |
|
Raczkowanie
|
regesa, novum, pod różą, hotel red, venus co wybrać pomóżcie ????
podoba mi się bardzo w venus byłam tam na weselu w zeszłym roku i było super tylko trochę sala mała planujemy wesele na około 170 osób. |
|
|
|
|
#358 |
|
Przyczajenie
|
to duże wesele na taką liczbę gości proponuję Pod Różą
|
|
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
Venus moim zdaniem zdecydowanie za mała na takie wesele.
|
|
|
#360 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja byłam i w Venus i Pod Różą. Venus faktycznie zdecydowanie za małe a Pod Różą może być ciasnawo na sali do tańczenia, bo stołów na pewno wystarczy
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

)(o ile w ogóle to możliwe)

....