Nasz ślubny rok zaczynamy, na pierwszą relację czekamy - PM 2012 cz. XVII - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-15, 22:29   #331
kasia_kuku
Zakorzenienie

Dot.: Nasz ślubny rok zaczynamy, na pierwszą relację czekamy - PM 2012 cz. XVII

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to
UWAGA, UWAGA!
Mam do Was pytanie dotyczące zaproszeń i nazwisk:
Załóżmy, że jest małżeństwo i kobieta ma podwójne nazwisko. Jak byście to wypisały?
Zapraszamy Sz.P. Annę Kowalską-Nowak i Andrzeja Nowaka wraz z córką Asią? Czy Sz.P. Annę i Andrzeja Nowaków wraz z córką Asią, pomimo, że wiecie iż kobieta ma podwójne nazwisko?

Trochę się o to spieramy od wczoraj z TŻ i teściową: ja jestem za wypisaniem z podwójnym nazwiskiem (sama będę miała takie i chciałabym, aby było ujmowane na zaproszeniach), a oni są za tym, żeby pominąć podwójne nazwisko, mimo że wiemy, że kobieta takie nosi. Mamy kilka takich przypadków w naszych rodzinach, więc liczę na Waszą nieocenioną pomoc w rozwiązaniu tej kwestii
1. Pani sama wybrała podwójne nazwisko więc takie chce mieć, tak chce być nazywana więc powinno się wpisywać poprawinie
2. Z drugiej strony X I Y Wiżankowie brzmi tak razem, rodzinnie, w " kupie"; Wygląda to na zaproszeniu, że są małżeństwem, razem, rodziną
3. Reasumując - Widać, że Pani jest żoną Pana, bo ma drugie nazwisko takie samo. Ja bym pisała jej pełne nazwisko. Jakbyś wpisała razem to pewnie się nie obrazi, ale sama jesteś w takiej sytuacji, wiec wiesz najlepiej

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:31   #332
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Świetny tytuł

przyszłam się przywitać, bo weekend spędziłam na uczelnie

oo mam pytanko co do zamówienia na czarne baleriny suzkasz tej 37 do skutku czy anulujesz?
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:31   #333
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ślicznie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
a, to rozumiem

A tu link do butów, które mi się podobają - zastanawiam się nad kolorem nude, bo białe są dziwne, no ale boję się, że nude nie będą pasować (kiedyś już podobne wklejałam):
http://allegro.pl/lilu-103-zniewalaj...055286206.html
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:44   #334
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
A tu link do butów, które mi się podobają - zastanawiam się nad kolorem nude, bo białe są dziwne, no ale boję się, że nude nie będą pasować (kiedyś już podobne wklejałam):
http://allegro.pl/lilu-103-zniewalaj...055286206.html
ja licytuję taki fason, tylko błękitny kolor ale nie jako slubne

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

ja zbieram sie powoli do łóżeczka. dobrej nocki
Stary 2012-01-15, 22:47   #335
chocolate muffin
Rozeznanie

Cytat:
A teraz uwaga - w załączniku ja w mojej sukni ślubnej Tu jest na halce z dwoma kołami a moja będzie na 3, do tego jest to rozmiar 38, a ja będę mieć 32

Czy Ty nie jesteś przypadkiem modelką ?
Stary 2012-01-15, 22:49   #336
marylka80
Zadomowienie

Dziekuje Wszystkim za opinie o sukience

Zmykam do lozeczka, jutro znowu do pracy...brrr...
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:50   #337
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość

Czy Ty nie jesteś przypadkiem modelką ?
Nie jestem Ale mam teraz ego na wysokości sufitu
Stary 2012-01-15, 22:56   #338
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Coś tu cicho dzisiaj..
Spędzam wieczór na wizażu.

Strasznie jestem zła na TŻ - ale wiem że to nie jego wina.
Mieliśmy spędzić ten weekend razem, ja się bardzo na to nastawiałam, a on wczoraj wieczorem dzwoni że nie przyjedzie bo się rozchorował i zobaczymy się dopiero za tydzień (po 3 tyg. niewidzenia - uroki związku na sporą odległość). Narobiłam się jak głupia, zaplanowałam cały weekend i Plus tylko taki że uzmysłowiłam sobie jak trudno bez siebie być.

Snuje się po domu i nie wiem co ze sobą zrobić. Tyle dobrze że dzisiaj byłam w pracy.
Jutro zostanę sama w domu, będę miała tylko dziadka na niedzielnym obiedzie - dziadek jest jedynym żyjącym seniorem w rodzinie i wszyscy staramy się jak możemy by nie czuł się sam.

Nawiązując do sobotniej wypowiedzi.

Gotuję dzisiaj obiad , nagle ktoś dzwoni do drzwi (byłam pewna że to ktoś do reszty rodziny),

otwieram a tu TŻ z kwiatami, wmurowało mnie totalnie.
Szczękę to długo zbierałam z podłogi....
Nigdy tak mnie jeszcze nie zaskoczył... i jeszcze przepraszał ale przecież nie miał za co.

Niesamowity jest, w jedną stronę i w taką pogodę na do pokonania 150 km, ( 2-2 1/2 godziny jazdy) a i choroba do końca mu nie przeszła.

Kochany i szalony czasem - musiałam się pochwalić.. a co!

Edytowane przez maruda80
Czas edycji: 2012-01-15 o 22:59
maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:59   #339
201705121336
Konto usunięte

Widziałam te szpilki w kolorze nude są obłędne tyle ze za wysokie;/ ja będę miała czerwone ,fioletowe albo w kolorze fuksji szukam cały czas ale jakoś nic mi sie nie podoba;/ owszem na allegro mi sie podobają ale bez mierzenia nie wiem czy sie skusze aby kupić...
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 23:15   #340
tenebrosa
Wtajemniczenie

Dziewczyny, dziękuję za opinie w sprawie personalizacji zaproszeń. Widzę, że zdania podzielone, ale chyba jednak więcej z Was przychyla się ku wpisaniu podwójnego nazwiska kobiety, ja sama zresztą też Pogadam jeszcze z moją Mamą, co o tym sądzi i ostatecznie zdecydujemy.

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Słońce ja bym mogła mierzyć i mierzyć, tylko ja mam tak konretnie sprecyzowane wymagania, że już na wieszaku widzę, że to nie to... Także będe musiała liczyć na szycie indywidualne, nie widzę wyjścia. TŻt namawia mnie na kupno tej Madonny za 7 tysięcy, ale prędzej bym sama suknie se uszyła niż kupiła kiece za tyle kasy ;P
Wiesz, z relacji wielu wizażanek z poprzednich lat wynika, że nawet jak na wieszaku coś do Ciebie nie przemawia, to na Tobie okazuje się strzałem w dziesiątkę. Zresztą ja też myślałam, że ta moja nie będzie mi pasować w ogóle fasonem, ale jak ją założyłam to już nie chciałam zdjąć Reasumując - może nie wszystko stracone i warto przymierzyć coś na przekór sobie i swoim oczekiwaniom? A nóż widelec i Ciebie spotka miła sukniowa niespodzianka? Tego Ci życzę, bo wiem po sobie, że to NAPRAWDĘ JEST MOŻLIWE. Ja już nie miałam nadziei, byłam na tournee de salony w sumie 7 razy i też nic mi się nie podobało w 100%, a jednak i dla mnie znalazła się suknia.

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
hmm aż tak?? a nie mogłabyś czasem wkleić listy rzeczy do załatwienia na wątek, albo ewentualnie PW??
Bo mamy ślub prawie w tym samym czasie i jestem ciekawa, o czym jeszcze zapomniałam
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
to proponuje na pocztę bo też jestem ciekawa mój plan to już tak jakoś bardzo wielu punktów nei przewiduje
Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
dołączam się do prośby
Wrzucę na pocztę, postaram się jeszcze dziś, ale wiecie - po prostu to ja z wieloma rzeczami jestem do tyłu w porównaniu do Was :P Wy już macie zaproszenia porobione, a ja dopiero się za to zabieram itd. Ale zaraz wrzucę na pocztę

Wiktusiaczku - wyglądasz REWELACYJNIE!
Stary 2012-01-15, 23:25   #341
__Paulinka__
Zakorzenienie

Wiktusiaczku nie wiem jak moglam jeszcze nie wyrazic swojej opinii o Twojej sukni!! jest poprostu BOSKA! Masz w niej figure lepsza niz modelka!!! serio!! juz nie wspominając o zdjeciu katalogowym, ktore sie umywa do tego co Ty prezentujesz! naprawde Twoj TZ padnie na Twoj widok!!!

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
A ja mam problem
Znaleźliśmy z tż megaaa okazję - dwupoziomowe mieszkanie w nowym budownictwie, mieszkanko w sumie 65metrów (40 na dole, 25 na górze), wyremontowane, od razu do zamieszkania, nie ma czynszu (tylko opłaty takie jak woda, prad, gaz i administracyjne) a cena: 160tysięcy. Młode małżeństwo sprzedaje bo dostali świetna ofertę kupna domu i chcą tam zamieszkać. Podobno nie zależy im na czasie, ale... no właśnie ALE.

Jutro z Tż jedziemy obejrzeć, a mój tata od razu zaczął gadać, że po co! bez sensu w ogóle oglądać bo do slubu tyle czasu i w ogole nie wiadomo czy kredyt dostaniemy :/ (75 tysięcy dostaniemy od rodziców tż, do tego dochodzi to co zbierzemy z wesela no i do tego chcieliśmy wziąć kredyt na mieszkanie).
Okazja jest niesamowita bo u nas takie mieszkania (do remontu!) kosztuja około 200tysięcy!
Brat mówi, że mamy brać cywilny i starać się o kredyt szybciej
A ja chciałabym tych włascicieli prosić, żeby poczekali te kilka miesięcy... ale znowu może im to nie być na rękę...

Boże co robić
adoosienko wlasnie najlepieij isc, obejrzec mieszkanko i pogadac z wlascicielami i jak wszystko bedzie oki wplacic zaliczke i spisac umowe kiedy wplacicie reszte kasiorki bo skoro to akazja to na pewno bedzie wiecej chetnych.. 3mam kciuki, zeby Wam sie udalo

Cytat:
Napisane przez wensday21 Pokaż wiadomość
witam na tym wątku jestem pierwszy raz i mam nadzieje że pomożecie jestem czerwcową PM -23;*
witaj

Cytat:
nie no to mi się dobry chłop trafił bo obiady też czasem robi jak np ja jestem na uczelni wracam popołudniu i już u mnie dawno po obiedzie to i porcyjka dla mnie się znajdzie (jutro np planuje placki ziemniaczane co prawda nie powinnam ale taaak mnie kusi a że ksiedza będziemy przyjmować jutro to chyba się skończy że pomogę je zjeść TŻ)

ale najbardziej lubimy razem gotować

moj tow kuchni zazwyczaj pomaga mi jesc..:P ale czasami tez cos sam zrobi:P jego danie popisowe to spaghetti ale i nalesniki po meksykansku a kawe czy herbate + ciasteczka robi codziennie bo sam ciast by raczej nie upiekl:P nawet z paczki:P
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 23:31   #342
(kicia)
Zakorzenienie

a mi prawdopodobnie 2 osoby (jak nie wiecej) odpadly z wesela własnie się dowiedzieliśmy że jeden z kuzynów TŻ wziął ślub i ma maleńkie dziecko wiec pewnie się nie pojawią z półrocznym dzieckiem taki kawałek

Stary 2012-01-15, 23:38   #343
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Wiktusiaczku - wyglądasz REWELACYJNIE!
i:

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Wiktusiaczku nie wiem jak moglam jeszcze nie wyrazic swojej opinii o Twojej sukni!! jest poprostu BOSKA! Masz w niej figure lepsza niz modelka!!! serio!! juz nie wspominając o zdjeciu katalogowym, ktore sie umywa do tego co Ty prezentujesz! naprawde Twoj TZ padnie na Twoj widok!!!
Dziękuję Wam!

Cieszą mnie wszystkie Wasze opinie, bo są takie budujące i pozytywne To tak bardzo cieszy - dziękuję Wam wszystkim!

Cytat:
Nawiązując do sobotniej wypowiedzi.

Gotuję dzisiaj obiad , nagle ktoś dzwoni do drzwi (byłam pewna że to ktoś do reszty rodziny),

otwieram a tu TŻ z kwiatami, wmurowało mnie totalnie.
Szczękę to długo zbierałam z podłogi....
Nigdy tak mnie jeszcze nie zaskoczył... i jeszcze przepraszał ale przecież nie miał za co.

Niesamowity jest, w jedną stronę i w taką pogodę na do pokonania 150 km, ( 2-2 1/2 godziny jazdy) a i choroba do końca mu nie przeszła.

Brawo dla TŻa - fajnie, że tak się stara
Stary 2012-01-15, 23:45   #344
Chatka
Wtajemniczenie

Witam w nowym wątku! Ale popędziłyście...

O MAJ GAAAD! włączyłam dziś "Nasz wielki dzień" na wedding.tv, a tam Para Młoda tańczy piewszy taniec - do piosenki Because of you Kelly Clarkson!!!!!!!!!!!!! Fakt, że może to do nich pasuje, bo laska na moje oko tak mniej więcej w 5 miesiącu, ale mimo wszystko.... masakra... Ludzie chyba kompletnie muszą nie znać angielskiego, ale w takim razie nie powinni brać angielskiej piosenki, skoro nie wiedzą, o czym tam się śpiewa!

U nas też napadało jak głupie. Wcale mi się to nie podoba, bo się od razu zimno zrobiło, a ja zmarźluch jestem...

Jeśli nam ktoś nie zadzwoni albo nie napisze (w zaproszeniach podajemy też swoje maile) z potwierdzeniem, to będziemy obdzwaniać. Niech no ktokolwiek nam spróbuje wywinąć taki numer, że powie, że będzie, a potem nie przyjedzie... Krew się poleje

Witam nowe PMki - zieloneziele, mayeczka87, Baasia88, wensday21 - czujcie się jak u siebie w domu

nenuś, cieszę się, że znalazłaś odpowiednią krawcową i ona zaproponowałam ciekawe rozwiązania Kiedy mniej więcej dostatniesz ją z powrotem?

audrey, 160 osób to niewiele My zapraszamy 230

zubi, Oriflame, gratuluję MDŚ

Ona, o dopisanie do kalendarza należy prosić aktualną założycielkę wątku

tenebrosko, ja bym wpisała oba nazwiska, skoro sama byś tak chciała być ujmowana Babeczka zostawiła to swoje nazwisko w końcu z jakiegoś powodu
i tę listę też bym chętnie zobaczyła, wklej proszę na pocztę Czas się trochę postresować, ile mamy jeszcze roboty

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Umówiliśmy się dzisiaj z księdzem na spisanie protokołu w środę o 15.30
Czekamy na relację, ciekawa jestem, jak to wygląda.

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Powiem Wam ze sukienka, ktora mi sie do tej pory najbardziej podobala i ciagle o niej mysle to Leander - jest lekka, zwiewna, w ogole sie jej nie czuje na sobie, ma tylko pare ALE - glowne to ze w bialym kolorze nie bedzie szyta z jedwabiu tylko z czegos sztucznego bo jedwab nigdy nie jest sniezno bialy i teraz mialabym dylemat czy szyc sniezno biala czy decydowac sie ewentualnie na ten smietankowy
Jej plusy to wlasnie brak kola, moje wymarzone serduszko na dekolcie, żadnych zdobień, niesamowita lekkosc i jeszcze jednen - wymyslilismy z TZ ze na sesje plenerowa pojedziemy do Paryza, bo tam sie zaczela nasza milosc, tam sie zareczylismy i wlasnie tam chcielibysmy zrobic sobie sesje i ten odpinany dol bylby idealny do zdjec plenerowych i do biegania po miescie

Co o niej myslicie?
Suknia powiem Ci trochę nie moja, bo jakoś tak wybrzuszaście wygląda, ale może to tylko na zdjęciach. natomiast kolorem bym się na Twoim miejscu w ogóle nie przejmowała - ja też chciałam śnieżną biel, a mam śmietankową i to jest tak samo biały, tylko trochę cieplejszy. Absolutnie nie jest to ecru, więc spokojnie bierz, jak Ci się podoba

Cytat:
Napisane przez martuha24 Pokaż wiadomość
już 2012rok...w tym roku śluby, wesela ...nie mogę siędoczekać swojego ale jak o tym pomyśle to aż w brzuchu mam motylki tak się stresuję ...
Mamy wszystko załatwione zaproszenia rozdane brakuje tylko butów dla mnie i TŻ i kamizelki i koszuli dla TŻ aaa i obrączek ale to już nie długo kupimy..
Hej hej! Ale Cię dawno nie było. Czy ja dobrze czytam, że Wy na wrześniowe wesele macie już zaproszenia porozdawane

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
przez weekend miałam zjazdy, więc spędziłam go na uczelni (dobrze, że chociaż pół niedzieli mam wolne ). Dziś już miałam zaliczenia. z pierwszego testu dostałam 5 Za tydzień dowiem się na jaką ocenę zaliczyłam drugi przedmiot, bo to akurat nie był test, ale dłuuugaśna wypowiedź pisemna :/

Poza tym dowiedziałam się, że na połowę lutego...... mam mieć napisaną CAŁĄ pracę mgr !!!!!!!!!!! włącznie z aneksem, bibliografią, stroną tytułową, streszczeniem, tłumaczeniem streszczenia na angielski itd A ja.... prawie że na starcie jestem

Ze spraw ślubnych - za 2 tyg wybieram się na polowanie na salony Będę wtedy miała ferie więc spokojnie sobie pochodzę, pooglądam i pomierzę.
Gratuluję 5
Z pracą to się nie przejmuj, oni tak straszą Was, żebyście wcześniej pooddawali i na ostatnią chwilę im nie znosili
No i czekam na fotorelację salonową

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Mam moja Sweetheart!!!

Troche sie obawialam tej bieli, ale chyba nie jest tak zle, jak myslicie? Moge tak wystapic?
Oczywiscie jest do skrocenia...
Super wyglądasz!!!! Biel zdecydowanie pasuje, nawet się nie zastanawiaj! Na tej plaży będzie się pięknie odcinać od otoczenia...
A możesz mi przypomnieć, którego dokładnie bierzecie ten plażowy ślub? Bo w kalendarzu nie ma, a to chyba tak samo ważna data, jak ta późniejsza... A już relacja na pewno bardziej emocjonująca

Cytat:
A teraz uwaga - w załączniku ja w mojej sukni ślubnej Tu jest na halce z dwoma kołami a moja będzie na 3, do tego jest to rozmiar 38, a ja będę mieć 32
Suuuuuuuuuuuuuuuper! Wyglądasz prześlicznie, modelka w każdym calu! Cudnie lekko ten dół wygląda, a góra też piękna, naprawdę gratuluję, widać, że to suknia stworzona dla Ciebie!

Cytat:
dziewczynki, musze się troszke pożalić, że naraziłam się mojemu TŻ-towi
jak pamiętacie, w piątek miałam urodziny, a jak przyszłam do domu, to mojego TŻ-ta nie było, bo miał popołudniówki; na stole w wazonie zostawił dla mnie bukiet z 3 czerwonych róż.
Przyszedł po pracy, siadł do kolacji i pyta " nie podobają Ci się kolczyki?", a ja o co chodzi?!
okazuje się, że na główkach kwiatów były ułożone kolczyki i zawieszka do kompletu
No to ładnie Pokazuj nam te swoje cudeńka

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Dziewczynki bardzo proszę o kciuki na jutro mam zaliczenie z anatomii
mocne!

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Znaleźliśmy z tż megaaa okazję - dwupoziomowe mieszkanie w nowym budownictwie, mieszkanko w sumie 65metrów (40 na dole, 25 na górze), wyremontowane, od razu do zamieszkania, nie ma czynszu (tylko opłaty takie jak woda, prad, gaz i administracyjne) a cena: 160tysięcy. Młode małżeństwo sprzedaje bo dostali świetna ofertę kupna domu i chcą tam zamieszkać. Podobno nie zależy im na czasie, ale... no właśnie ALE.

Jutro z Tż jedziemy obejrzeć, a mój tata od razu zaczął gadać, że po co! bez sensu w ogóle oglądać bo do slubu tyle czasu i w ogole nie wiadomo czy kredyt dostaniemy :/ (75 tysięcy dostaniemy od rodziców tż, do tego dochodzi to co zbierzemy z wesela no i do tego chcieliśmy wziąć kredyt na mieszkanie).
Okazja jest niesamowita bo u nas takie mieszkania (do remontu!) kosztuja około 200tysięcy!
Brat mówi, że mamy brać cywilny i starać się o kredyt szybciej
A ja chciałabym tych włascicieli prosić, żeby poczekali te kilka miesięcy... ale znowu może im to nie być na rękę...

Boże co robić
Podobnie jak Dziewczyny, radzę iść, obejrzeć, sprawdzić i jak będzie ok - brać! Cena naprawdę super jak za takie mieszkanie, ślubu mieć nie musicie, szczególnie, że skoro Wam Rodzice sporo dają, to kredyt weźmiecie niewielki w sumie... Ślub ślubem, ale mieszkanie trzeba mieć i nie ma co się łudzić, że na miesiąc przed pojawi się idealne i tanie mieszkanie.

Cytat:
czy któraś z Was decyduje sie na kolorowe buty ślubne ?bo ja właśnie na takie sie zdecydowałam.
Ja, ja! Będą niebieskie taneczne. W białych sobie siebie jakoś nie wyobrażam

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 23:50   #345
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Suuuuuuuuuuuuuuuper! Wyglądasz prześlicznie, modelka w każdym calu! Cudnie lekko ten dół wygląda, a góra też piękna, naprawdę gratuluję, widać, że to suknia stworzona dla Ciebie!
Dziękuję

Dobrej nocy Wam życzę
Stary 2012-01-16, 00:03   #346
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Jeny jak wy pędzicie z postami! Witam w nowej części i zaraz zmykam do nauki. Ostatnio mam taki nawał zajęć, że nie wyrabiam na zakrętach.
Wątek sylwestrowy trwał mniej niż miesiąc, a z tego co zaobserwowałam, że statystycznie trwa dwa miesiące.

U nas atak zimy i na drogach, tak wolno jechaliśmy autostradą...

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze mniej 34 osoby jak mi ktoś odmówi to będzie ciekawie ;p Jedynie sie obawiam chrzesnej i ze strony Tż bo jakby nie było sa z drugiego konca Polski.

Choć dziewczyny kiedyś pisały, że nawet ta najbliższa rodzina potrafi odmówić ;/
Niektórych rozumie, dlaczego odmawiają, a le inni to sobie coś ubzdurają i nic i nikt ich nie jest w stanie przekonać, przykre

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
a My wkoncu zrobilismy dokladną liste gości...:P Moj TZ taki oporny byl, ale Go niemal zmusilam do tego i nie mial wyjscia:P wyszlo nam 114 osob, ale liczymy, ze 80 przyjdzie mam nadzieje, ze tak to sie skonczy a teraz padam na twarz.. jutro podeslemy liste TZ siostrze, bo to polonistka i niech nam odmieni nazwiska bedzie mozna zamowic zaproszenia w takim razie mam prosbe : moglybyscie zrobic jakies zestawienie zaproszen? te PMki co juz kupily i opinie czy są takie jak na aukcji a od kogo nie kupowac...

idziemy spac

dobranoc
http://arttomex.pl/img_offers/1291810472_PC080015.JPG to nasze zaproszenie, na żywo wygląda dużo lepiej i jesteśmy bardzo zadowoleni, cena jednej sztuki to aż złotówka

Rozdaliśmy prawie wszystkie zaproszenia. Dzisiaj Kraków był dla odmiany, przez ten weekend przejechaliśmy koło 600 km. Nad morze byśmy zajechali. Tak nawiasem mówiąc nigdy zimą nie byłam nad morzem, ciekawe jak tam jest jak jest śnieżno i mroźno?
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 00:12   #347
(kicia)
Zakorzenienie

Ja lecę spać. Dobranoc

A u nas wątki już od kilkunastu msc nie trwają dłużej niż 2-3 tygodnie a nie miesiące

Stary 2012-01-16, 00:38   #348
Chatka
Wtajemniczenie

I ja się zbieram. Dobrej nocki

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 00:45   #349
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:

miło mi jest że mnie przywitałyście;*
I ja się witam z nową Małą Mi na wątku

Cytat:
A tak w ogóle to
UWAGA, UWAGA!
Załóżmy, że jest małżeństwo i kobieta ma podwójne nazwisko. Jak byście to wypisały?
Zapraszamy Sz.P. Annę Kowalską-Nowak i Andrzeja Nowaka wraz z córką Asią? Czy Sz.P. Annę i Andrzeja Nowaków wraz z córką Asią, pomimo, że wiecie iż kobieta ma podwójne nazwisko?
Napisz tak, jak Tobie wydaje się lepiej.
Ja znawcą w temacie zwyczajów zaproszeniowych nie jestem. Jak napiszesz podwójnie to przynajmniej unikniesz jakichkolwiek nieporozumień ze strony gości

Zmieniła nam się koncepcja na pierwszy taniec. A tak właściwiej to TŻ chce jive'a, szybkiego jive'a. I nawet mamy pomysł na muzykę Tylko szkoda mi tego Sinatry i motywu ze Świata wg Bundych Ale po co mam ciągnąć TŻta w foxtrocie, do którego on podchodzi z rezerwą, jak z przyjemnością zatańczy coś innego. Poza tym w "dżajfie" można postawić na improwizację, co nam bardzo pasuje, bo my do schematów nie nadajemy się A tych Bundych może zamówimy jako specjalną dedykację dla wszystkich małżeństw na sali

I tak mamy pewne rock'n'rollowe propozycje.

Pierwszą jest http://www.youtube.com/watch?v=e1UWE...eature=related
i to propozycja TŻta tylko, że chyba na taniec rozpoczynający noc poślubną

a moja jest taka http://www.youtube.com/watch?v=x7Qvx...eature=relatedNo i to mi powiem szczerze pasuje, bo i rytm ładny skoczny i słowa jak najbardziej na plus i jakie prawdziwe

i to też jest świetne, z przymrożeniem oka, tekst tekstem, ale jaka zabawa by była! Swoją drogą wolna interpretacja i nawet tekst można by było dopasować do klimatu weselnego http://www.youtube.com/watch?v=qF1kN...eature=related

Tylko teraz trzeba ładnie zagadać z zespołem a jak nie to się z płyty puści. Dostałam na Mikołaja Baseballsów od siostry, więc jak coś CD zawsze mam pod ręką (swoją drogą zajmują 1 miejsce na liście moich ulubionych kompanów podróży samochodowych)
I jak? Może być takie mocne skoczne wejście??? Bo niestety mało par decyduje się na jive na pierwszy taniec.

A teraz mykam spać. Chociaż nie wiem czy zasnę, bo rozkręcił mnie strasznie ten rock'n'roll

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18

Edytowane przez gosza_m
Czas edycji: 2012-01-16 o 00:49
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 07:34   #350
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Hejka Laseczki
Lekko Was zaniedbałam w weekend bo weekend byl wyjątkowo TŻtowy.
W sobotę byliśmy też u kumpla na urodzinkach. Ćwierć wieku trzeba było opić

Cytat:
tak czytam i czytam i juz sama nie wiem co myslec.bardzo dużo z Was ma problem z wyborem sukni .ja byłam w piątek rozejrzeć sie i kilka nawet przymierzyłam.dokładnie 6.niektóre mierza nawet po 40 sukni a ja już wybrałam swoja suknie wpłaciłam juz nawet zadatek a sama suknia b mi sie podoba i pasuje do mnie czy która z Was tez tak miała?ma może jakas suknie z vivien vigo?
Witaj u nas Ja też wybrałam suknię ekspresowo. Jak oglądałam na necie, to byłam przerażona i mówiłam, że pójde w dresie albo z gołym tyłkiem, bo nic mi się nie widziało A w salonie przymieżyłam 4 suknie i wybralam moją.
Cytat:
aż ja czasem nei moge z mojego TŻ siedzi w domu i robi karpatke ale niestety taka z pudełka na moje pytanie co go napadło o tej porze "a bo mam ochotę a Ty się odchudzasz i mi nie zrobisz bo byś podjadała"

-
A to ci TŻcik niedobry. Sobie dogadza, a Tobie będzie ślinka ciekła.
Cytat:
czy któraś z Was decyduje sie na kolorowe buty ślubne ?bo ja właśnie na takie sie zdecydowałam.
Jest kilka dziewczyn, które sobie dobraly butki w kolorze

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Cytat:
witam nową PM-kę
co do kolorowych butów, to chyba większość dziewczyn takie zamierza mieć
Ja mam poki co kupione białe, ale jak dorwę jakieś fajowsze kolorowe to nie omieszkam zakupić. W końcu butki fajne są
Cytat:
Kochane PMki Moje!

Witam się i ja w nowym wątku. To już 17. część, a ja jestem tu od pierwszej... I pomyśleć, że za chwilę zostanie pół roku do ślubu

Przedwczoraj spisałam listę spraw, które pozostały do załatwienia i się z lekka przeraziliśmy z TŻtem - oboje W każdym miesiącu, który pozostał do ślubu mamy do załatwienia średnio (co najmniej) 2 sprawy na tydzień. I o ile czasami są to błahostki, które można załatwić mailowo lub telefonicznie, o tyle projektowanie zaproszeń czy ich rozdawanie to już grubsze sprawy. Trzeba sprężać pośladki :P

A tak w ogóle to
UWAGA, UWAGA!

Trochę się o to spieramy od wczoraj z TŻ i teściową: ja jestem za wypisaniem z podwójnym nazwiskiem (sama będę miała takie i chciałabym, aby było ujmowane na zaproszeniach), a oni są za tym, żeby pominąć podwójne nazwisko, mimo że wiemy, że kobieta takie nosi. Mamy kilka takich przypadków w naszych rodzinach, więc liczę na Waszą nieocenioną pomoc w rozwiązaniu tej kwestii
Ja bym wpisała Nowaków. Ja do tego podchodzę tak, że skoro są Państwem Nowak, to ujmuje ich jako Nowaków i już

Marylko Wiktusiaczku suknie przepiękne.
Marylko, Ty to w ogóle w swojej, jak taka zwiwna nimfa wyglądasz

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Zaczął padać śnieżek
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 07:38   #351
niusia_87
Zakorzenienie

Witam Was. Dzisiaj muszę wyjść wcześniej, tyle śniegu napadało
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 08:04   #352
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
dla TŻa
Cytat:
Witam w nowym wątku! Ale popędziłyście...

O MAJ GAAAD! włączyłam dziś "Nasz wielki dzień" na wedding.tv, a tam Para Młoda tańczy piewszy taniec - do piosenki Because of you Kelly Clarkson!!!!!!!!!!!!! Fakt, że może to do nich pasuje, bo laska na moje oko tak mniej więcej w 5 miesiącu, ale mimo wszystko.... masakra... Ludzie chyba kompletnie muszą nie znać angielskiego, ale w takim razie nie powinni brać angielskiej piosenki, skoro nie wiedzą, o czym tam się śpiewa!
o masakra nie znam za dobrze tej piosenki więc aż sprawdziłam tekst i toż to gorsze niż "windą do nieba"
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

I jak? Może być takie mocne skoczne wejście??? Bo niestety mało par decyduje się na jive na pierwszy taniec.
odważny pomysł ja bym sie bała takich skocznych ukłądów w długiej sukni ale skoro dobrze Wam wychodzi to czemu nie (mój TŻ jest beznadziejny w szybkich tańcach, rock&roll to jego koszmar )
Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość

Zaczął padać śnieżek
zaczął dopiero? zazdroszczę u nas od piątku regularna zima, już się zdążyłam nią znudzić i wkurzyć 10 razy

Miłego dnia

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 08:21   #353
nena1984
Zakorzenienie

nie lubię poniedziałków

Cytat:
nenuś, cieszę się, że znalazłaś odpowiednią krawcową i ona zaproponowałam ciekawe rozwiązania Kiedy mniej więcej dostatniesz ją z powrotem?
wiesz co, w sobotę idę na pierwszą przymiarkę. W ogóle pani ma małą pracownię sukien slubnych, nie chciałam iśc do zwykłej krawcowej, w końcu to nie jest zwykłe zlecenie, jak np. spodnie Uszyte przez nią suknie były bardzo ładne, umiałam się też z nią dogadać, wiedziała o co mi chodzi, więc myślę że będzie ok. Ale przyznam, że mam stracha. Głównie, że w między czasie przytyję/schudnę i będę musiała wracać do niej jeszcze raz, a ściemniłam jej że ślub w maju, bo inaczej nie chciała jej wziąć tak wcześnie. Poza tym nie wiem, czy to "koło" to był najlepszy wybór, w razie czego je chyba wyjmę. No i powiem wam, co najlepszego zrobiłam, nadepnęłam obcasem na jedną z falban i ją trochę nadprułam oczywiście w gąszczu falban tego nie widać, ale tu pojawia się pytanie - jak ta suknia będzie wyglądać po ślubie

Marylko - przepraszam, ale wczoraj jakoś nie trafiłam na Twój post, pięknie wyglądasz

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 08:27   #354
kindziulindzia
Zakorzenienie

Kiciu linki podmienione

Wiktusiaczek
bosko wyglądasz pięknie wyglądasz cud miód i orzeszki będziesz przepiękną Panną Młodą najlepszy wybór sukni

Marylko wyglądasz jak modelka na tych zdjęciach i pięknie będziesz się prezentować na plaży w czasie ceremonii

a my wczoraj cały dzień spędziliśmy na wiązaniu sznurka na zaproszeniach i wkładania do kopert cały pokój mam zawalony zaproszeniami musimy jak najszybciej rozdawać te zaproszenia bo ocipieje w tym piedolniku
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 08:40   #355
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Hejo

Ja dopiero sie zwlokłam z lóżka jestem ledwo żyjąca- co to za week który na zajęciach trzeba siedziec i jeszcze ten atak brzucha

Ale chyba juz jest lepiej, chociaż czasami mam takie skurcze dziwne.

Za 2 tygodnie mam egzamin z logopedii
babka = trollll

Chyba już dzisiaj zaczne to wkuwać żeby zdążyć opanowac to co ona sobie wymaga.. ale bedzie masakra, tyle tego jest. Ja nie wiem po co nam takie szczegóły jak np 16 rodzai seplenienia bocznego
ja nie bede logopeda tylko nauczycielem

A co do pogody to u mnie -5 stopni i chyba z 10 cm białego puchu

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 08:42   #356
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
nie lubię poniedziałków

wiesz co, w sobotę idę na pierwszą przymiarkę. W ogóle pani ma małą pracownię sukien slubnych, nie chciałam iśc do zwykłej krawcowej, w końcu to nie jest zwykłe zlecenie, jak np. spodnie Uszyte przez nią suknie były bardzo ładne, umiałam się też z nią dogadać, wiedziała o co mi chodzi, więc myślę że będzie ok. Ale przyznam, że mam stracha. Głównie, że w między czasie przytyję/schudnę i będę musiała wracać do niej jeszcze raz, a ściemniłam jej że ślub w maju, bo inaczej nie chciała jej wziąć tak wcześnie. Poza tym nie wiem, czy to "koło" to był najlepszy wybór, w razie czego je chyba wyjmę. No i powiem wam, co najlepszego zrobiłam, nadepnęłam obcasem na jedną z falban i ją trochę nadprułam oczywiście w gąszczu falban tego nie widać, ale tu pojawia się pytanie - jak ta suknia będzie wyglądać po ślubie

Marylko - przepraszam, ale wczoraj jakoś nie trafiłam na Twój post, pięknie wyglądasz
Dzieki Nenus a tak w ogole to ciesze sie ze znalazlas dobra krawcowa. Trzymam kciuki zeby wszystko zrobila wg twoich zyczen

Aaaaa... U nas mroz... Normalnie chyba przywiazlam go ze soba. I szybki drugi raz w tym roku trzeba bylo w autku skrobac... I co? I spoznilam sie przez to na pociag...

A tak w ogole to dzien dobry w poniedzialek
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 08:46   #357
Madziuniusia
Zakorzenienie

Dzień dobry uciekam na fitness do przeczytania po 17:P
Stary 2012-01-16, 09:02   #358
madzia2306
Zakorzenienie

no dziewczyny jest sukces nauczyłam mamę obsługiwac aparat w telefonie więc jakieś fotki będą z mierzenia chyba że MagdziaS zdąrzy po pracy do nas dołączyc to wtedy fotek będzie więcej

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 09:23   #359
ewika19
Zadomowienie

ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 09:32   #360
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Zamowiliśmy winietki i zawieszki na wódkę. Proste bez udziwnień. Biały papier o fakturze skóra z bordowym akcentem

Dzisiaj powinien przyjść zamówiony wachlarz. Ciekawe, czy spełni swoją funkcję
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości