Oleje i olejki do włosów - cz. V - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-06, 20:13   #331
lucciola
Zakorzenienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
oj było było
w którym dziale w Rossmannie są olejki, było?
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:17   #332
WarOfWorlds
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lucciola Pokaż wiadomość
najbardziej zależało mi na tym, żeby dowiedzieć się gdzie w ogóle ich szukać. Tego w wątku, o którym wspominasz raczej nie ma, prawda?
Byłoo. Te olejki są zwykle tam gdzie balsamy do ciała.

ZUZKA
WarOfWorlds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:21   #333
vyenna
Zadomowienie

Piszecie, że tak mało olejku zużywacie, łyżka, łyżeczka etc. Ja się tak zastanawiam, czy prócz oszczędności pieniędzy (i oleju) to to ma jakiś sens? W końcu włosy chyba też powinny 'poczuć', że są naolejowane - bez przesad oczywiście, chyba nie musi ściekać, ale fajnie jakby miały szansę wchłonąć w siebie jak najwięcej....
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:22   #334
Lacturia
Wtajemniczenie

GG do Lacturia Send a message via Skype™ to Lacturia

Jezu.... Dziewczyńy jakbysciemzobczyly teraz moje wlosy, po tygodniu w szpitalu i narkozach, morfinach i innych to bysciemnie wyrzucily stad. W dodattku wypadaja jak szmaty :/

Wymiana kosmetyczna&biżuteria&tor ebki -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778720

Wish -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=47297911
Lacturia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:24   #335
WarOfWorlds
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lacturia Pokaż wiadomość
Jezu.... Dziewczyńy jakbysciemzobczyly teraz moje wlosy, po tygodniu w szpitalu i narkozach, morfinach i innych to bysciemnie wyrzucily stad. W dodattku wypadaja jak szmaty :/

ZUZKA
WarOfWorlds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:25   #336
monak89
Raczkowanie

Cytat:
Piszecie, że tak mało olejku zużywacie, łyżka, łyżeczka etc. Ja się tak zastanawiam, czy prócz oszczędności pieniędzy (i oleju) to to ma jakiś sens? W końcu włosy chyba też powinny 'poczuć', że są naolejowane - bez przesad oczywiście, chyba nie musi ściekać, ale fajnie jakby miały szansę wchłonąć w siebie jak najwięcej....
włosy wchłoną i tak tyle co jest potrzebne ale
ŁATWO SIĘ ZMYWA (zwłaszcza jak ktoś myje odżywką).
i nie brudzi się wszystkiego dookoła.
i nie śmierdzi mocno jak się ma śmierdzący olej.
i się oszczędza - niektóre oleje np. indyjskie są mniejsze i droższe niż te dostępne w sklepach.
a włosy i tak wchłaniają to co mają wchłonąć, niektóre z nas dokładają na końce jak widzą że są suche.

poza tym, nie każda tak robi

ale dodam, że takie oszczędne nakładanie powoduje, że nakładasz pasemko po pasemku i dokładnie całe włosy są wysmarowane, a jak się nakłada dużo lejąc na rękę, to smarujesz duże kępy włosów po wierzchu, a w środku garści sucho.
olejek himalaya - .

słodkie migdały - end.
oliwka hipp - end.

drożdże-tran-seboradin
hh 220'
monak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:41   #337
vyenna
Zadomowienie

No to ładnie wytłumaczyłaś, może się przekonam do tych mniejszych ilości :}

Zmyłam amlę, wysuszyłam, ciągle mam puch na włosach - jak to zwykle ja - ale jak ładnie lśnią :3 i podatne na układanie
Coś czuję, że polubię się z amlą.
Stary 2012-02-06, 20:41   #338
Jigoku
Zakorzenienie

lucciola, każdy kto poszuka znajdzie odpowiedź na to pytanie, bo pojawiało się już wiele razy w wielu wątkach

Cytat:
U mnie niestety też tak było Ale przed kolejną narkozą brałam Vitapil i bardzo mi to pomogło.

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:43   #339
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez ksantypa7 Pokaż wiadomość
Przebrnęłam przez wszystkie 5 części! Widocznie było tego za dużo, bo konkretu na ten temat nie pamiętam
Czyli co np dobrze nałożyć na nawilżenie? A co na odżywienie? Do tej pory radośnie wystarczał mi sam szampon i było ok
Pogubiłam się...
Nakładasz olej, zmywasz, potem odżywka do spłukiwania (bez protein np. garnier awokado, alterra - akurat te są moimi ulubionymi, z proteinami - biovax mleczny, kallosy mleczne, artiste z keratyną - dostępna w Naturze i inne z jedwabiem czy keratyną).
Możesz też dodać do odżywki kilka kropel keratyny lub jedwabiu, jeśli masz.
Odżywki proteinowe możesz stosować raz na kilka myć.
To moja metoda, rzadko nakładam odżywkę pod olej.

Cytat:
Napisane przez monak89 Pokaż wiadomość
włosy wchłoną i tak tyle co jest potrzebne ale
ŁATWO SIĘ ZMYWA (zwłaszcza jak ktoś myje odżywką).
i nie brudzi się wszystkiego dookoła.
i nie śmierdzi mocno jak się ma śmierdzący olej.
i się oszczędza - niektóre oleje np. indyjskie są mniejsze i droższe niż te dostępne w sklepach.
a włosy i tak wchłaniają to co mają wchłonąć, niektóre z nas dokładają na końce jak widzą że są suche.

poza tym, nie każda tak robi

ale dodam, że takie oszczędne nakładanie powoduje, że nakładasz pasemko po pasemku i dokładnie całe włosy są wysmarowane, a jak się nakłada dużo lejąc na rękę, to smarujesz duże kępy włosów po wierzchu, a w środku garści sucho.
Ja jeszcze tylko dodam, że zdrowe włosy nie potrzebują kilku łyżek oleju.
Poza tym nie widzę żadnej różnicy między nakładaniem oleju w dużych ilościach, a nałożeniem łyżki.
Nie lubię kiedy olej ścieka mi po szyi

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:46   #340
vyenna
Zadomowienie

Cytat:

To teraz będziesz miała większą mobilizację, do dbania
Teraz Ci pewnie trochę polecą, ja po operacji w ogóle swoje ścięłam z długości do stanika na krótkie, do uszu. Ale to było dawno, wtedy mi potwornie leciały, prawie nic z nich nie zostało. Ale to nie musi tak wyglądać, spokojnie. Będzie dobrze, nie stresuj się, wszystko jest ludzkie, więc się nie zamartwiaj. Wrócą do siebie
Stary 2012-02-06, 20:47   #341
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
ale włosy nie potrzebują tyle oleju i tak nie są go w stanie więcej wchłonąć, więc po co marnować?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-06, 21:04   #342
plineczka003
Zadomowienie

Cytat:
szkoda, bo wszystkim polecam sezam, dla mnie świetny. ale moze próbuj w innej konfiguracji nakładania
Taaak, popróbuję na mokre włosy np. Ja nie mówię, że on jest kiepski, tylko po pierwszych dwóch użyciach nie ma takiego efektu jak po Amli, która jest na parafinie. Ale będę go używać, bo może po jakimś czasie będą lepsze efekty. Mam butlę 250 ml to przecież nie wyrzucę

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
A mi nie szkoda i wale sobie na łeb kilka łyżek oleju

Ale włosy mam w fatalnej kondycji :/
Bez sensu. Też mam włosy w fatalnej kondycji. Latami rozjaśniane i prostowane 3 razy dziennie, a łyżeczka oleju mi starcza. Próbowałam większe ilości (nawet lanie oleju prosto z butelki na włosy ) i efekty takie same, a nawet chyba słabsze bo dużą partię włosów ciężko dobrze pokryć, a jak robię to pasemko po pasemku to oleju mało idzie a włosy dokładnie naolejowane

Cytat:
Napisane przez Kachulec Pokaż wiadomość
Z pewnością masz rację - to tez kwestia wprawy (z każdym nałożeniem zużywam dużo mniej).
Przede wszystkim dokładności ja włosy olejowałam 8 razy dopiero, więc o wprawie ciężko mówić
plineczka003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 21:12   #343
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie dobrze, nie stresuj się Zdrowiej szybko, a włosy wrócą do siebie. I tak na pewno wypadają te słabe Jak będziesz miała siłę, to zaczniesz robić masaż głowy z jakąś wcierką Bo oleje byłyby teraz zbyt dużym obciążeniem chyba.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 21:29   #344
green elf
Raczkowanie

miałam dzisiaj nic nie nakładać, ale zostało mi z OCM pół łyżki oliwy z oliwek z rycynowym, dopełniłam do jednej łyżki alterrą z papają i poleciało na włosy
a później się zobaczy

jest: 60cm
green elf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 21:30   #345
VanilQ
Rozeznanie

Taki mały offtop. Mam pytanie do dziewczyn, które stosują wcierkę Jantar. Na jak długo wystarcza Wam buteleczka? Bo ja zużyłam prawie połowę w tydzień, a staram się nakładać ją bardzo oszczędnie. Wylewamodrobinę na dłoń i opuszkami palców nakładam na skórę.
Stary 2012-02-06, 21:33   #346
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VanilQ Pokaż wiadomość
Taki mały offtop. Mam pytanie do dziewczyn, które stosują wcierkę Jantar. Na jak długo wystarcza Wam buteleczka? Bo ja zużyłam prawie połowę w tydzień, a staram się nakładać ją bardzo oszczędnie. Wylewamodrobinę na dłoń i opuszkami palców nakładam na skórę.
ja z pierwsza butelka też tak zaszalałam
kup strzykawkę, nabierz ok. 2 ml i w przedziałki nakładaj 3-4 krople i masuj
Stary 2012-02-06, 21:55   #347
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Ja jeszcze tylko dodam, że zdrowe włosy nie potrzebują kilku łyżek oleju.
Poza tym nie widzę żadnej różnicy między nakładaniem oleju w dużych ilościach, a nałożeniem łyżki.
Nie lubię kiedy olej ścieka mi po szyi

Nie zgodzę się z tym.Sama mam zdrowe włosy,olejuję je głównie dlatego,aby zapobiec ich łamaniu i kruszeniu(miałam kiedyś taką tendencję).Ale 1 łyżka to dla mnie stanowczo za mało(mam włosy do połowy pleców).Myślę,że zużywam tak ok.4 łyżek i nic mi nie cieknie.Nawet bezproblemowo mogę związać w koczek i przyjmowac w takiej ''fryzurze'' gości.

Cytat:

Ja dopiero czekam na mój Jantar,ale myślę,że będę ją zuzywać w tempie błyskawicznym,jak choćby wodę brzozową.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 22:32   #348
fabregasowa
Zakorzenienie

po zużyciu połowy Parachute stwierdzam że olej kokosowy mi nie służy. Włosy się elektryzują, są napuszone i do tego wypadają, po nocy zawsze muszę zbierać kilka kłaków z poduszki...

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post52630770
fabregasowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 22:34   #349
Kileczka
Zadomowienie

Melduję się dopiero teraz w kolejnej części z oliwą z oliwek na głowie
Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-06, 22:59   #350
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
(...) niektóre olejują codziennie.
Póki co ja
Ale ja walczę o to co mogę odratować...

Cytat:
Mnie starczyła jedna buteleczka na 6 dni - pryskam nią skalp z buteleczki z atomizerem.

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Ja dopiero czekam na mój Jantar,ale myślę,że będę ją zuzywać w tempie błyskawicznym,jak choćby wodę brzozową.
Ja już muszę znowu zamawiać żeby przerwy nie robić

A tak BTW rzeczywiście robicie przerwę w jantarze po 3ech tygodniach?

I drugie BTW - wynalazłam w makro Bioetikę - stwierdziłam, że duże opakowanie, tanie i wygląda zachęcająco. Na KWC jest tylko ta zielono-beżowa (tą też miałam), a teraz pozostała mi biała na bazie protein z mleka. Stosowałyście ją?
Widziałam, że weegirl używała tej zielono-beżowej i jej odpowiadała.

Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa

Kachulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 23:00   #351
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Nie zgodzę się z tym.Sama mam zdrowe włosy,olejuję je głównie dlatego,aby zapobiec ich łamaniu i kruszeniu(miałam kiedyś taką tendencję).Ale 1 łyżka to dla mnie stanowczo za mało(mam włosy do połowy pleców).Myślę,że zużywam tak ok.4 łyżek i nic mi nie cieknie.Nawet bezproblemowo mogę związać w koczek i przyjmowac w takiej ''fryzurze'' gości.
W takim razie poprawka. Moje zdrowe włosy potrzebują znacznie mniej oleju, nie łamią się, nie mam rozdwojonych końcówek. Mam gęste włosy za ramiona.
Pamiętam, że o tym samym pisało kiedyś kilka wizażanek.
Czyli jak wszystko to kwestia indywidualna.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 23:10   #352
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
W takim razie poprawka. Moje zdrowe włosy potrzebują znacznie mniej oleju, nie łamią się, nie mam rozdwojonych końcówek. Mam gęste włosy za ramiona.
Pamiętam, że o tym samym pisało kiedyś kilka wizażanek.
Czyli jak wszystko to kwestia indywidualna.
Ja mam tak samo jak Ty

Mam zdrowe włosy i wystarczy mi 1,5 łyżeczki od herbaty, ale kiedy mi Alterra wysuszyła włosy, oleje bardzo szybko mi się wchłaniały, mimo że nakładałam znacznie więcej. Teraz kiedy nałoży taką małą ilość oleju, to po 10 godzinach wygląda to tak jak zaraz po nałożeniu
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 23:31   #353
mbamboo
Wtajemniczenie

Wybaczcie, że się tak wtrącę, ale mam wrażenie, że coś robię źle i chciałam Was prosić o poradę.

Farbowałam włosy od ok. 2 lat u fryzjera, w międzyczasie zapuściłam z bardzo krótkich. Były zdrowe, zaczęły się kręcić, ogólnie ładnie to wyglądało. Po wyprowadzce za granicę skusiłam się na pierwszą samodzielną koloryzację i lekko pocieniowałam sobie sama włosy. Nadal było dobrze. Po drugiej koloryzacji pocieniowałam mocniej (nawet trochę za mocno) i wtedy zauważyłam, że coś jest nie tak. Włosy wyglądają na suche, wypadają, raz się kręcą, raz nie, był nawet moment, kiedy pierwszy raz w życiu mi się łamały; w ogóle mam wrażenie, że jest ich o wiele mniej, a pielęgnacji nie zmieniłam. Obstawiałam winę farb drogeryjnych + chłodniejszej pory roku, czapek, mniejszej ilości owoców itp (nie jestem pewna, ale chyba dzieje się tak co roku, chociaż wcześniej nie miałam na tyle długich włosów, żeby aż tak mnie to dotknęło). Ostatni raz farbowałam przed świętami, póki co się wstrzymuję (chociaż chciałabym wrócić). Poza szukaniem lepszych odżywek zaczęłam olejować włosy od ok. 2 tygodni. Kupiłam olejek jaśminowy z Dabur i Vatikowy oliwa z oliwek+migdały. Wiem, że na spektakularne rezultaty za wcześnie, ale wydaje mi się, że włosy wyglądają na zdrowsze. Problem w tym, że nadal wypada ich więcej niż przedtem i jest ich mało "w garści", chociaż to może być też wina mocniejszego cieniowania. To wszystko zbiegło się w czasie i sama nie wiem, co obwiniać, czego unikać i czy idę w dobrym kierunku pielęgnacyjnym.

Oleje nakładam na całe włosy z masażem, delikatnie, żeby nie obciążyć za bardzo włosów. Nie zostawiam na całą noc, zresztą ze względu na częste przeziębienia w tym sezonie zaczęłam myć wieczorem. Zmywam po kilku godzinach, powiedzmy, dwóch-trzech, po myciu odżywka, jak zwykle. Od zawsze nie suszę suszarką, więc nie w tym problem. Włosów też nie układam ani nie prostuję, wystarcza im ułożenie palcami. Rzadko związuję, niewygodnie mi na dłuższą metę w spiętych. Nie mam problemów z końcówkami. Staram się też codziennie zjeść kilka owoców, ogólnie odżywiam się zdrowo, nie gotowymi daniami. Paznokcie od zawsze miałam słabe, ale ostatnio nic się z nimi nie dzieje (a zwykle to one straszyły, włosy były w porządku).

Czy może to być kwestia trochę innego klimatu i innej wody i muszę po prostu przeczekać? Nie chcę zamęczyć tych włosów, długo je zapuszczałam, więc bardzo chcę je odratować.

Przyznam też, że przeszkadza mi zapach olejów, tzn nie są one śmierdzące, ale aromat bardzo "wchodzi" mi w skórę głowy i włosy i czuję go nawet po trzech myciach. Chyba czytałam gdzieś o olejach bezzapachowych, ale nie umiem tego teraz znaleźć, istnieje coś takiego?

Przepraszam za długiego posta, starałam się to nakreślić wystarczająco obszernie, żebym mogła prosić Was o pomoc. Z góry dziękuję, bo sama już trochę zgłupiałam od natłoku porad w tych wątkach zbiorczych.

Dopisek: Dodam też, że rosną tak samo szybko jak przedtem, więc to nie jest raczej wewnętrzny problem z niedoborem mikroelementów. Przynajmniej tak myślę.

A, i przepraszam, że wrzuciłam się z tym wszystkim do olejowego, w zasadzie miało być głównie o olejach, a wyszło o wszystkim.

Edytowane przez mbamboo
Czas edycji: 2012-02-06 o 23:39
mbamboo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-07, 00:46   #354
alex1989
Zadomowienie

ja dziś pierwszy raz spróbowałam nałożyć na włosy tylko łyżeczkę oleju i myslałam że to jest nie wykonalne.. jednak się myliłam mega wydajny sposób

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 01:09   #355
vyenna
Zadomowienie

mbambo oleje bezzapachowe, czyli pewine miałaś na myśli rafinowane. One przeważnie nie pachną (ale też mają trochę mnie wartości odżywczych, chociaż to nieznaczna różnica).
Piszesz, że wypadają. Może nie wcieraj oleju w głowę, może za bardzo ją natłuszczasz?
Proponuję też przejść się do dobrego fryzjera, wbrew pozorom dobre obcięcie włosów może w jakimś stopniu poprawić w miarę ich stan, przynajmniej wizualnie.
Stary 2012-02-07, 01:34   #356
Prinz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Oj, oni jak już coś dorwą, to trzymają ile się da No przykro mi, wiem jak to jest

Czy ktoś testował olejki do masażu Cien?
a co dokładnie wysyłałaś w liście do urzędu celnego, tzn czego żądali?
ode mnie pesel, wydruk z aukcji (ale jak to zrobić skoro nazwy użytkowników są ukryte?) i dowód wpłaty na konto sprzedawcy.
płaciłaś jakiś vat czy coś i czy urząd celny wysyła paczkę na swój koszt czy trzeba za to płacić?
Cytat:
Napisane przez Absit Pokaż wiadomość
zartujesz chyba????
dalo sie to jakos reklamowac???
taki krem do wyrzucenia juz przeciez.....

duzo rzecy zamwiam czy to na ebay czy amazon, kupowlam na all z Korei ale nigdy mi sie taka syt. nie zdarzyla....owszem znikaly rzeczy, zwykle jak zamwialam dwie sztuki jednego sortu, dostawalam podroby jako oryginaly ale zeby otworzyc umoczyc paluchy i poslac do adresata to juz swinstwo najwieksze z mozliwych
no nawet go nie użyłem, straciłem 50 zł przez świnie celników. akurat wtedy przebywałem w Niemczech i nie miałem czasu się użerać z tym wszystkim.
Cytat:
Napisane przez NellN Pokaż wiadomość

Jak zamawiałam z Korei czy Chin (wieeeele razy przez ebay) dochodziło bez problemów. Jak kupiłam perfumy na strawberrynet (dwa razy), zatrzymali mi celnicy dwukrotnie. Mi się wydaje, ze zatrzymują płyny, inne rzeczy im wiszą, bez znaczenia jaka jest wartość przesyłki. Słyszałam, ze trzeba prosić sprzedawców o dopisywanie na kopercie "prezent", wtedy raczej nie zatrzymuja i nie sprawdzaja.
ja zamawiałem dużo rzeczy... płyty z Izraela, płaszcz z Korei i nigdy mi się nie zdarzyło by zatrzymali. I to tak długo! O 'prezentach' też słyszałem. Sprzedawcy czesto sami z taka inicjatywa wychodza
Prinz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 06:43   #357
Kala_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
ja z pierwsza butelka też tak zaszalałam
kup strzykawkę, nabierz ok. 2 ml i w przedziałki nakładaj 3-4 krople i masuj
Jantar bardzo szybko się zużywa jak wylewasz z tej buteleczki, ja przelałam do opakowania po lotionie seboradinu ale chodzi i to żeby było psikadło, i od razu na dłużej starcza i wygodniej się używa btw chciałam wczoraj kupić w aptece gdzie zwykle bywa i oczywiście nie było chyba zamówię z dozie jak będzie i tyle. i przy okazji olej ze słodkich migdałów

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-07, 06:45   #358
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kachulec Pokaż wiadomość

I drugie BTW - wynalazłam w makro Bioetikę - stwierdziłam, że duże opakowanie, tanie i wygląda zachęcająco. Na KWC jest tylko ta zielono-beżowa (tą też miałam), a teraz pozostała mi biała na bazie protein z mleka. Stosowałyście ją?
Widziałam, że weegirl używała tej zielono-beżowej i jej odpowiadała.
ja miałam Bioletikę białe opakowanie tylko nie pamiętam z czym, chyba z kokosem i aloesem była nawet spoko, ale super efektów nie było, oddałam mamie

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 07:02   #359
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Mam zdrowe włosy i wystarczy mi 1,5 łyżeczki od herbaty, ale kiedy mi Alterra wysuszyła włosy, oleje bardzo szybko mi się wchłaniały, mimo że nakładałam znacznie więcej. Teraz kiedy nałoży taką małą ilość oleju, to po 10 godzinach wygląda to tak jak zaraz po nałożeniu

Naprawdę?A który olejek dokładnie?

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 07:52   #360
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę?A który olejek dokładnie?
tu chyba nie chodziło o olejki , tak mi się kojarzy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości