![]() |
#331 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Mama oszczędza na mnie na każdym kroku
Według mnie priorytety objawiają się z czasem i z czasem człowiek zaczyna rozumieć pewne rzeczy. Nie powinno się wymagać od dziecka czegoś, czego nie jest w stanie zrozumieć.
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Ale tez nie powinno sie wymagac od rodzica, zeby zapindalach 12 h dziennie, zeby dziecko mialo wszystko co chce, a on sam w kurtce sprzed 10 lat, bo i takie sytuacje znam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Ale ja już pisałam o tym, że sprawiedliwie powinno być: raz sobie, raz dzieciom.
![]() |
#334 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Od dziecka tak ale już 18 -letnia dziewczyna powinna rozumieć pewne sprawy... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale ja to od początku mówię, że matka autorki zapłaciła jej pewnie nie małe pieniądze za aparat i okulary siostry, wydała trochę kasy, więc postanowiła sobie kupić parę rzeczy na wiosnę... A dziewczyna zaraz w rozpacz bo matka o nią nie dba bo kupiła sobie portki i sukienkę.... W całej dyskusji brakuje tutaj autorki, która rozwiała by nasze dywagacje ![]()
Taa bo uwierzę, że państwo nam nie przeszkadza, a spokojna przyszłość nas czeka ![]() http://demotywatory.pl/3671712/Czasem-mam-wrazenie http://www.youtube.com/watch?v=QUQsqBqxoR4 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez katepew Czas edycji: 2012-02-27 o 21:02 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Rocznemu dzieciakowi nie wytłumaczysz, że nie masz teraz pieniędzy na cukierka, kilkulatkowi już tak(jak jest ogarnięty), itd. ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Nie, to wy przyznajecie mi ![]()
![]() |
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
Tak, tylko ze my mamy wplyw tylko na nasze dziecko. Rówieśnicy mogą być bardzo okrutni dla dzieci, które odstają od reszty, niestety.
I tutaj priorytety nie będę mialy nic do rzeczy. I zgadzam się z tym, ze dzieci powinni miec ludzie których na to stać. Dla mnie to oczywista oczywistość. Jeśli w przyszosci bede zarabiać mało pieniedzy i nie bedzie mnie stac, aby zapewnić dziecku podstawowe potrzeby, jak i te nieco wyższe(hobby, kino, angielski, obozy, pizza, głupie batoniki) to dziecka mieć nie będę. Chce aby miało jak najlepszy start w zyciu, zeby sie nie musiało martwić, zeby zarobić na kino, bo przecież ma już 17 lat. ![]() I dla mnie sytuacja w autorki domu jest chora. Owszem matka nie powinna chodzić w samych szmatach, bo corka sobie nowe spodnie zazyczyla, ale tez bez przesady. Sama uzbierała większą częsc, jej mama miala pieniadze aby jej dolozyć, ale wolała sobie sama kupić. ![]() I nie wiem, ale dla mnie zakupienie aparatu czy okularow jest obowiazkiem rodzica, a nie łaską. Przynajmniej u mnie zawsze dbali o to, abyśmy się z siostrą zdrowo rozwijały. Edytowane przez blaskskonca Czas edycji: 2012-02-27 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |||||||||
BAN stały
|
odnośnie kupnych herbat to nie ma się wpływu moim zdaniem na to, jaką się pije, tylko się dostaje ekspresówkę, jaką akuratnie mają na stanie, jak się ma swoją to przynajmniej można mieć taką jaką się lubi.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taak, pewnie. Bo to mi sprawia radość jak muszę kupic spodnie za 100 zł bo tanszych na siebie nie znajde ![]() Skoro się orientujesz po ile są ubrania w większych rozmiarach to nie wiem czmu dziwią Cię te ceny. Ostatnio kupowałam zwykły sweterek który z przesyłką kosztował mnie 70 zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2012-02-27 o 21:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Były okulary? były... były spodnie? nie ![]() ![]() a tak poważnie, zajrzałam z ciekawości an all i tak przeglądam te ubrania na wysokie dziewczyny i jakoś są i nowe i używane w przystępnych cenach więc nie wiem w czym problem, że dziewczyna nie może nic znaleźć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Taa bo uwierzę, że państwo nam nie przeszkadza, a spokojna przyszłość nas czeka ![]() http://demotywatory.pl/3671712/Czasem-mam-wrazenie http://www.youtube.com/watch?v=QUQsqBqxoR4 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez katepew Czas edycji: 2012-02-27 o 21:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
Na szczęście w Danii nie ma tej presji na matki-Polki. Nie ma gadek o odejmowaniu sobie od ust itd, jest bardziej na luzie. I całe szczęście, bo to kołomyja jakaś. I te argumenty o odbieraniu dzieci ludziom bez pieniędzy w normalnych krajach.
Nie, to raczej Polska się wybija pod tym względem. Podatki niedługo będą takie jak w Skandynawii, a obywatel dostanie guzik. W listopadzie ubiegłego roku nie chwalili się zbytnio w mediach ustawą o tym, że można już wyrzucać rodziny na bruk nawet w czasie zimy. Dorośli do noclegowni, dzieci do przytułka po prostu. Zajmują ludzi bzdetami typu legalna marihuana. No ale życzę wszystkim powodzenia. Trochę straszno, a trochę czuję ulgę że mam wybór. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracowałam w Holandii jako sprzątaczka i rozmawiałam z Holenderkami, które chwaliły się, że za tę pracę są w stanie spokojnie żyć, spełniać swoje zachcianki i jeździć na zagraniczne wakacje. Jestem w stanie to uwierzyć, ponieważ miałam taką samą pensję, jak i one. A teraz przykładowa sprzątaczka polska... nie ma co porównywać. Niesamowicie śmieszne jest, jak dorabiacie ideologię do kilku doslownie postów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
No, to do roboty. Skoro wiecie, jakie są zarobki w Polsce w porównaniu z innymi krajami i jak jest trudno.
Powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem więcej, łatwiej się często odnaleźć niż w Polsce, jeśli wiesz co chcesz robić. Powtórzę się, ale muszę - autorka nie odzywa się już dobrych kilkanaście stron, zaś Wy tworzycie elaboraty, dorabiając niemożliwą ideologię do tego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
Jak ktos nie placi to niestety powinien sie wyprowadzic. Czemu wlasciciel ma komus sponsorowac mieszkanie jak to mialo miejsce do tej pory?
![]() |
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jestem ciekawa co ta autorka tak naprawdę myśli... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Raczkowanie
|
Szkoda tylko, że w tym wątku zamiast odnieść sie do problemu autorki siedzą tu osoby, które mają od razu jakieś uprzedzenia do nastolatków i do autoki, stwierdzają na dzień dobry, że pewnie ma milion ciuchów, to że musi się kłócić 2 tygodnie o buty na wf to standard, co z tego że zarabia w weekendy - według niektórych pewnie powinna zamiast do liceum to chodzić do roboty na pełen etat bo co tam bedzie na rodzicach pasożytować
![]() Kurcze zaraz kupowanie w sklepiku to zbrodnia, sok to wogóle luksus, podpaski z alwaysa to tylko szlachta nosi. Dziecko musi sie tylko w SH ubierać, a nie "luksusowe" spodnie za 100zł!!! Po wizazowym forum gdzie siedzą w przeważającej ilości młode osoby spodziewałam się bardziej, że wszyscy bedą bronili dziewczyny i pisać, że jej sie wszystko należy ale tu o dziwo mamy inną skrajność ![]() Jesteś nastolatkiem to nic ci się lepszego nie należy, pasożycie jeden!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
A tematu podpasek siostry jeszcze nie było
![]()
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#353 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Śmieszy mnie to generalizowanie nastolatków i zamiast odnieść się do sytuacji autorki to mam wrażenie, że niektórzy wylewają tu swoje żale jakie to teraz dzieci są i ile od rodziców ciągną. Nie mówiłam o spełnianiu kazdych zachcianek ale jak nie stać was, żeby normalnie wychowywać dziecko i głupi sok to dla was jakiś luksus to wy sobie dzieci nie róbcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Rozeznanie
|
Były były tak pomiędzy okularami a egoistyczną matką
![]() Teraz drogie koleżanki kolej na spodnie ![]()
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#357 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Raz jest kasa raz jej nie ma... A autorka posta pewnie już na drugi bok się przewraca i zapomniała że tu na nią żądne wiedzy wizażanki czekają ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
Ja będę czekać, aż ktoś mi odpowie, czy ojciec sobie kupował spodnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Już Ci śpieszę z odpowiedzią: to ni ojciec kupował sobie spodnie !!!! Tylko Alfonso, przeszywany brat stryja Józka ze strony prababci Anieli ![]() ![]()
Taa bo uwierzę, że państwo nam nie przeszkadza, a spokojna przyszłość nas czeka ![]() http://demotywatory.pl/3671712/Czasem-mam-wrazenie http://www.youtube.com/watch?v=QUQsqBqxoR4 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez katepew Czas edycji: 2012-02-27 o 22:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Lub niektórzy mają tam swoje doświadczenia, z góry zakładają, że nie jest tak jak mówi autorka tylko inaczej i zaczyna sie dogryzanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.