|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
iw32 kciukiza wizytę!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Moim marzeniem (i tak zrobie w ostatnim tygodniu gdzies, o ile Viki mnie nie wezmie z zaskoczenia i nie urodzi sie przed terminem) jest zjesc cala nutelle prosto ze sloika ![]() ![]() Jest to dla mnie szczytem rozpusty i obzarstwa ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
No ja tak samo nigdy nie mialam ogrodu wlasnego, dlatego tak sie ciesze bo uwielbiam zaprosic pare osob i pogrillowac ![]() A On tak sie ze mnie nabija tylko bo wie jak uwielbiam zakupy ![]()
![]() |
#333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mąż o mnie dba ![]()
![]() |
#334 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja tak samo nigdy nie mialam ogrodu wlasnego, dlatego tak sie ciesze bo uwielbiam zaprosic pare osob i pogrillowac ![]() A On tak sie ze mnie nabija tylko bo wie jak uwielbiam zakupy ![]()
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
Cytrynka fajnie, że jesteś zadowolona z tego szpitala, ja ostatnio słyszałam jakieś niepochlebne opinie na jego temat.. Ale ja to już się niczym nie sugeruję, bo o każdym szpitalu są tak różne zdania, że nie ma co myślec o tym. Sama chciałam na Madalińskiego, ale to trochę za daleko. O Inflanckiej też słyszałam baaardzo różne opinie.. Ale że stamtąd mam lekarza i mi najbliżej to tam pojadę, mam nadzieję, że trafię na dobry zespół.
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja chodzic raczej moge, chociaz czasami tez mi brzuch ciazy i czuje ze ciagnie, ale naprawde rzadko ![]()
![]() |
#337 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja też bym chciała domek, ale mój tż to już mniej.. Poza tym to rzeczywiście trochę uciążliwe by było, dojeżdzac codziennie 2 godziny do pracy spod miasta (bo w mieście to działki są tak drogie, że ja pierdziu).. Może za sto lat jakąś działeczkę rekreacyjną na Mazurach by chociaż kupic.. ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-15 o 11:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zapraszam! Z mila checia Was ugoszcze, namiot sie postawi ![]() Ma racje z ta dzialka, szukaj, tyle sie tego buduje teraz! My tez sie pomalu rozgladamy za czyms wlasnym ![]() Ale wiadomo to nie moze byc decyzja podjeta w 5 minut, w koncu kupuje sie na cale zycie, tak mniemam przynajmniej ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
Juz niedlugo nie bedziemy musialy sie ograniczac jakos specjalnie!
![]() |
#340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale od dnia porodu nie mam totalnie apetytu, jem na sile ... a chwilami jestem tak zajeta mala ze zapominam o jedzeniu ![]() ![]() ![]() ![]() ja w ciazy jeszcze mialam faze na herbate z cytryna i cukrem i kanapki z dzemem ![]() nawet nie wiecie jaka to dla mnie ulga jak teraz piszecie o jedzonku a mnie nie rusza ![]() A i zapomnialam, bo tak ostatnio sobie myslalam ile ja tych lisci malin wypilam i ile wiesiolka sie nalykalam, wiec stwierdzam ze na mnie nie zadzialal ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
Wy tu o domkach, działkach... a my mamy hipotekę na M3 w bloku
![]() Ale... może los się do nas kiedyś uśmiechnie i będziemy mieć to, o czym marzymy ![]()
#342 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dzien Dobry Kochane !
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() evcia Robercik bardzo dziękuje za miłe slowa i przesyła buziaka dla Twojego TZ. My po sniadaniu,a przed drugim sniadaniem. Jutro wizyta u pediatry,az sie zastanawiam jak to będzie wygladalo ![]() Nocka minela cudnie,dwa razy cyc i kima.raz mialam problem aby Go wybudzic, bo za nic nie chciał wspolpracowac ![]() a tak rano odpoczywali Mezczyzni Mojego Życia ![]() ps.ostatnio mi się zdarza, ze budze się w nocy i mam schize,ze Maly gdzies tam lezy i musze Go znalezc. Wczorajszej nocy T.sie obudził,a ja mowie' musze Mu głowke wyjac" i szukam w poscieli. Oczywiscie obudzil mnie, ocknelam sie i nie wiedziałam co się dzieje. innym razem wydawalo mi się, ze rozek sie zawieruszyl i musze znalezc...T znowuy w smiech. Najlepsze jest to,ze nad ranem to ja juz nie wiem czy mi sie to snilo,czy się działo naprawde ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Wtajemniczenie
|
No ale Ty mozesz
![]() Ja czekam z tym do konca bo nie chce zeby mi sie to zdazalo co tydzien albo czesciej , tylko zeby to bylo jednorazowe ![]() No a po porodzie to wiadomo karmienie i dietka to juz raczej bede sie kontrolowac
#345 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#346 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#347 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Powodzenia na wizycie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Najbliżej mam Bielański, Bródnowski no i Inflancką. Ciekawe gdzie wyląduję ![]() A jak tam Twoja dzidzia się miewa? Mój tato przez pierwsze 10lat mojego życia pracował na stacji benzynowej ![]() ![]() Czy dziś jest jakieś słabe ciśnienie czy ja znów mam beznadziejny dzień? ![]()
![]() |
#348 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zobaczysz ze na lato bedziesz lekka jak motylek, tego Ci zycze! Ja czytalam wlasnie ze na jednych dziala a na innych nie. A ile pilas dziennei herbatki i ile wiesiolka lykalas? Wiem ze juz o tym bylo ale nie pamietam ![]()
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
desia a propos papierosów, to zarzekałam się że nie wróce, ale nie jestem już tego taka pewna.. Najlepiej to chciałabym tak imprezowo tylko, od czasu do czasu, ale nie wiem czy tak umiem..;/
Po tej ciąży to może i ja wegetarianką zostanę.. tak mi się nie chce mięsa.. ![]() Ale jednak chyba nie.. Kiedyś chciałam, nie jadłam mięsa przez 3 miesiące, no i niestety mój organizm nie zareagował zbyt dobrze;/ ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-15 o 11:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#350 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A snow to nie zazdroszcze , czy moze lepiej nazwac to jakimis omamami sennymi`?
![]() |
#351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze bylo tak i zawsze bedzie ze ludzie maja swoja zdanie na rozne tematy i nic na to nie poradzimy - trzeba sie tolerowac co do noszenia dziecka to wiem ze bylam sama zaparta ze nie bede niepotrzebnie jej nosic i tulic (czyli gdy jest spokojna, nie placze) ale chwila w ktorej dostalam mala na rece sprawila ze najchetniej nosilabym ja ciagle .. wiec ze dzieci sie przyzwyczajaja do lulania, bujania, ale z drugiej strony dziecko potrzebuje bliskosci mamy, a jak je cos boli to tym bardziej, Czy my jak placzemy i jest nam zle to chcemy byc pozostawieni sami sobie? ja nie ... dlatego nie bede ograniczala bliskosci z dzieckiem. chce zeby wiedzialo i juz teraz czulo ze moze na mnie liczyc, ze mama i tata zawsze sa przy niej. Jednak jak ktos chce sobie zostawic placzace dziecko aby ze zmeczenia juz usnelo i uwaza to za nauke samodzielnego usypiania to prosze bardzo. Szkol jest wiele.
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Mravka słodka fota ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja czuje sie dzis dobrze , wiec nie wiem czy to cisnienie, raczej masz gorszy dzien ![]() lena ja wroce raczej do palenia, znam siebie i nie chce sie zarzekac i samej siebie oszukiwac, no chyba ze jak zapale jednego to mnie odrzuci, zobaczymy. Mieso u mnie odwrotnie - mnie przestaly meczyc okropne bole glowy i zaczelam sie czuc lepiej,ale to pewnie u kazdego inaczej! No my jesli cos kupimy to oczywiscie tez bedzie kredyt, no ale co zrobic, za gotowke sie niestety nie da, jesli chce sie miec cos swojego ![]() Masz racje emigra, mi sie wydaje ze dopoki sie nie urodzi to sobie czlowiek nie zdaje sprawy z tego jak bardzo mozna kogos kochac, to jest niewyobrazalne po prostu! Oczywiscie kocha sie dziecko w brzuszku juz ale to jest takie nierealne! Lenka, a nie chcesznajpierw mebli oblukac? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja po porodzie zaraz mialam ponoc HB kolo 5 i bylam tak slaba, ze jak mnie posadzily siostry na wc zebym siusiu zrobila (bez tego nie mogli mnie na oddzial przewiezc) to po 30 sec mnie cucily na kibelku bo zemdlalam .. siusiu nie zrobilam, zalozyly mi cewnik i tak dwie doby sie meczylam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Desia, ja zawsze powtarzalam, ze nie dam sobie na glowe wejsc, ze dziecko bedzie spalo samo w lozeczku, itp a co? Juz w pierwsza noc poporodzie jak na porodowce nas trzymali to polozyli mala w moim lozku i kazali mi zdjac koszulke zebysmy golymi cialami sie przytulaly i tak cala noc spedzilysmy, ja do lozeczka przeniosly po nastepnej dobie, wiec sie przyzwyczailam ze spi ze mna i jest bezpieczna. W szpitalu spala ciagle potem ze mna na lozku (najczesciej na moich piersiach) i to bylo dla mnie ukojenie, bo jak odkladalam ja do lozeczka to czulam sie jak bez reki i balam ze przestanie oddychac czy cos. Schiza, wiem, ale co zrobic. Moj maz jak mala sie urodzila tez ciagle sluchal czy oddycha, itp chcial nawet taki monitor oddechu kupic ![]() niestety ale w domu tez mala zamiast spac w dostawce, ktora mam na wyciagniecie reki, spi mi najczesciej na klatce piersiowej lub obok na poduszce (przy czym ja w nocy sie nie ruszam, co owocuje tez marnym stanem nad ranem jak chce kosci rozprostowac ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
Dzięki evvcia, tak stosuję sól morską i ten syrop dla kobiet w ciązy Prenalen.. Mam nadzieję, że minie, bo ten katar mi szczególnie w nocy bardzo dokucza;/
Właśnie zerkam na moje kostki i powoli znów znikają ![]() evvcia usg będziesz miała na pewno przed porodem na IP.. Tak mi sie wydaje.. A tak lekarka (czy lekarz) to której chodzisz na Kleczewskiej, to pracuje też w jakimś szpitalu? Ja już o każdym ze szpitali słyszałam tak diametralnie różne opinie, że stwierdziłam że się nie będę sugerowac, pierdzielę.. ![]() Na Madalińskiego chodziłam kiedyś do super ginki, niestety już tam nie pracuje. Ale przed samą ciążą byłam tam na takim kontrolnym dowcipnym usg i lekarka powiedziała mi że mam mięśniaka.. I się przestraszyłam, bo niby był całkiem spory, a na poprzednim usg nic nie było.. więc świadczyłoby to o tym że bardzo szybko rośnie.. Poszłam prywatnie żeby sprawdzic u innego lekarza co i jak, no i ta druga ginka powiedziała że mięśniaka nie ma.. ![]() ale.. że widzi że za parę dni będę miała gotowe jajeczko do zapłodnienia ![]() ![]() i tak się zaczęłą historia z moją ciążą ![]() Także moja córcia już na etapie jajeczka była wypatrzona ![]() emigra fajnie że już coraz lepiej się czujesz! ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-15 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#356 | ||||
Rozeznanie
|
![]() Ja dziś nawet wyspana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny odnośnie puchnięcia to słyszałam że podobno w pomarańczach, grejfrutach jest jakiś składnik, który pomaga...diosmina czy coś takiego... Moja teściowa mi sprzedała tę informację i mówiła że zamiast jeść tabletki kurowała się pomarańczami i pomogło
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
chętnie oblukam, ale nawet jakby mebli nie było to bym dupką na trawce się rozłożyła, wymagająca nie jestem!
![]() Wasze towarzysto, kiełbacha na grila, trawka i piwko (jak już nie będę karmic) wystarczą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
Właśnie miałam pytać co z MoniaHan
![]() GRATULACJE MoniaHan!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Rozeznanie
|
MoniaHan - widzę że jesteś
![]() czyżbyście już w domku byli? jak się czujecie? Gratulacje jeszcze raz! ![]()
#360 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.