|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012
Cytat:
i sweterki oba Cytat:
no i chyba nic więcej Cytat:
|
|||
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012
dużo ?? to itak jedna z niższych stawek ale ja wiecej nie dam
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
nareszcie komp mi trochę przyśpieszył, bo tak mi przed chwilą zamulał, że szkoda gadać :/
nadrobiłam troszkę wątek ![]() zmykam spać, bo jutro muszę wcześnie wstawać papa dobranoc |
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#335 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
My kupujemy Stocka.Też słyszałam że alkohol ma podrożeć, to już od dawna straszą, dlatego jestem zła na TŻa że my jeszcze nie nabyliśmy wódki.
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jak jest w innych parafiach ale u nas 10 % (jakoś coś koło tego nam ksiądz mówił) idzie na kościoł a reszta dzielona miedzy księży czyli jest to ich zarobek na dodatek nieopodatkowany u mnie jest chyba z 5 księży to jeszcze nie jest calkowity zysk jednego a jak w niektórych parafiach jest po 2 ksieży i wszystko idzie do ich kieszeni a wołają i z 1000 zł
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#338 |
|
Wtajemniczenie
|
tenebrosa my mamy na nasze wesele właśnie Żubrówkę białą nawet degustowaliśmy i nic mi nie było po niej na drugi dzień
co do biżu to wszystkie zestawy są ładne a u d r e y my księdzu jeszcze też nic nie płaciliśmy ale wiem że u siebie na zapowiedzi będę musiała dać 100 zł, a słyszałam że tam co mamy mieć ślub ksiądz powiedział że w tym roku ślubu daje za darmo ciekawe czy to prawda ![]() Kindziu za załatwione sprawy a księdzem się nie przejmuj ![]() marylka80 super zakupy i net sweterek moherowy
|
#339 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
przede mną jeszcze ćwiczenia, ale obiecalam sobie Was doczytać i tak tez zrobilam
![]() My dajemy tez ok 500zł księdzu Cytat:
Cytat:
http://www.mojeprzepisy.pl/Przepis/l...sem_bolonskim/ robie bez pieczarek tylko pyychaaa!Cytat:
![]() Cytat:
nasi TZ chyba wariują przed slubem Cytat:
ooo kurde jakbym swojego slyszala!!! tez kiedys cwiczyl, teraz schudl, ale nie jest jakiś wychudzony, ale brzucha mu przybylo. To juz pare miesiecy temu mowil, ze bierze sie za siebie zeby pozniej garniak kupić. i co>?? dodzisiaj nie zacząl cwiczyc i mowi ze od kwietnia zaczyna i w lipcu bedzie kupowal, a 14 lipca mamy slub!!! oczywiscie nie pozwole na to i w kwietniu kupi. :P Cytat:
Cytat:
jak dla mnie wszystko booskie i pamietam te korale na Twojej przymiarce i mi pasujaCytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo oni wychodzą z założenia stać cię na wesele za kilka tysi = stać cię/ Twoich rodziców na opłacenie ślubu za 1 tyś
|
|
#341 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie mi się naszyjnik nie widzi, a skąd domawiałaś bransoletkę? Możesz się podzielić źródłem? Bo u tego sprzedawcy nie widziałam bransoletki do kompletu.Ten zestaw ze swarków to tylko przykładowy, bo ja mam twarz pociągłą i raczej trójkątną, więc akurat w odwróconych trójkątach bym niekorzystnie wyglądała. Cytat:
Cytat:
A w sumie przy zdobnej sukni (ja mam na niej dwa pasy z koronki biżuteryjnej i falbanki) to biżuteria powinna być chyba już raczej tylko tłem aniżeli zwracać uwagę sama z siebie. Nie chcę przesadzić i to mnie trochę zbija z tropu, bo kompletnie nie wiem czego do tej mojej kiecki szukać, żeby nie było tego za dużo.W temacie ginów, to ja też idę w sobotę, standardowo cytologia mnie czeka i chyba zmienię środek hormonalny na te 4 miesiące przed ślubem. Ogólnie to ja też chodzę do faceta i chwalę sobie. U kobiety nigdy nie byłam, więc nie mam porównania.
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moim rodzicom smakuje
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg nich tysiąc w te czy wewte, co za różnica... nie zapominajmy jeszcze o organiście, kościelnym, zakrystiance, kolejne złotóweczki... |
|
|
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie organistka i kościelny to kolejne 300 zł (łącznie) dobra dość psucia sobie oczu na dziś lecę
|
|
#345 |
|
Wtajemniczenie
|
dookładnie. tak jak z wszystkim co ma w sobie słowo "ślub" ceny od razu hop do góry!
|
#346 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Kiciu, teraz sobie przypomniałam, że tą stosunkowo nową wódkę macie. Kurcze, my jej pewnie nie weźmiemy, bo mój TŻ źle wspomina imprezę z nią. Nie mówię, że jest zła, ale TŻtowi na pewno się źle kojarzy, więc to już wystarczający powód, żebyśmy jej nie kupili :/ W sumie to on ma się zająć wyborem alkoholu, ale jak go nie zmonitoruję, to weźmie się za to w lipcu... ladystar, oczywiście czekam na fotki, jak przyjdzie do Ciebie biżu Zarówno kolczyków, jak i bransoletki (i ponawiam prośbę o namiary na sprzedawcę bransoletki )Jak Wam się podobają nasze prawie wybrane obrączki? Wiem, że są może trochę nietypowe, ale na żywo (wykonane w prawdziwym złocie, a nie w tombaku na wzorniku) nas urzekły ![]() Życzę dobrej nocy!
|
|
#347 |
|
Zadomowienie
|
Też chyba pójdę spać, dla odmiany wcześniej.
Milusich snów najlepszejsze na świecie Pmki i ciociu Kasiu
|
|
#348 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Co do wódki to my mamy żubrowkę białą i otworzylismy jendą butelke i bylo ok - jak wodki nie znosze to ta mogłam przełknąc. ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:58 ---------- tenebrosa - przypomnij mi czy kupowaliści już papier na zaproszenia a jak to gdzie
|
|
|
|
|
#349 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobranoc dziewuszki.
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma jak sobie przed snem udowodnić twierdzenie, od razu chce się spać :ziewa:
D o b r a n o c |
|
|
|
#351 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
co do wódki to my na 90% żubrówka biała, ewentualnie stock, lub soplica ![]() Marylka masz anielską cierpliwość, ja to bym chyba mojego tż ubiła a przy tych garniakach wymiękłamiceflower zaciągnij go tak czy siak najpóźniej w kwietniu, nie wiem jak on sobie wyobraża że znajdzie garniak dla siebie 2tyg przed ślubem ![]() tenebrosa fajne obrączki ale nie mój styl ja stwierdziłam że obrączki wybiera tż ze mną tylko skonsultuje czy mi się podobają, bo jak byliśmy mierzyć to u mnie dziwnie wyglądała gruba obrączka a u niego cieniutka, ale co się dziwić skoro ja mam rozmiar 10 a on 24
|
|
|
|
|
#352 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
O rany, dzisiaj cały dzień w pracy..Cytat:
te drugie butki wyglądają cudownie ![]() Cytat:
Albo kosz z kwiatami sami jeszcze nie wiemy. Ostatnio zastanawialiśmy się nad bardziej śmieszna forma podziękowań, typu: rodzice ślubują, a na koniec wręczyć im coś. Doszliśmy też do wniosku z Tż, że jak byliśmy mali to na żadnym weselu nie było podziękowań dla rodziców i skąd to się teraz w ogóle wzięło? Także druga opcja jest taka, że będzie sto lat, a album i coś jeszcze dostaną na osobności już tylko prywatnie.Cytat:
byłam wściekłą na niego To oznacza, że czas się wybrać ![]() Miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ---------- [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;33026356]podobno w niektórych kościołach księża życzą sobie nawet 2tys. zł [/QUOTE] U nas ksiądz powiedział, 'że ślub to tylko taka otoczka a ile ludzie wydają na wesele? I skoro stac ich na wesele to i na ślub tez powinni mieć.' Nawet nie będe tego komentować |
|||
|
|
|
#353 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tylko jak np. w sezonie ślub bierze 6par to ma 12 tys za 6godzin, a często jest tak że dekoracja zostaje taka sama |
|
|
|
|
#354 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
U mnie dzisiaj piękne słoneczko, chociaż z tego, co TŻ mówił to dość zimno. Grunt, że z innym nastawieniem się człowiek budzi ![]() A odnośnie Lubelskiej Trzy Zboża to nam facet w sklepie ją polecał. Powiedział, że to nowa wódka, z którą próbują wejść na rynek i się starają dlatego. No i że nie ma ryzyka jakiś podrób, bo to ledwo co ruszyło w ogóle. No i jest tańsza, w sklepie kosztuje coś niecałe 18zł za o,5l. Mi się jednak osobiście nie podoba jej opakowanie, jakoś tak mi się skojarzyło z butelkami z dawnych lat A my też ciągle nie wiemy jaką tą wódkę wziąć. Mamie nie pasuje ani Stock ani Soplica. Najlepiej Finlandie dla niej... Nie wiem tylko skąd kasę na to weźmiemy ![]()
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
Coś nie mogę spać i wzięłam się za pranie. Już wiem wszystko co i jak z pracą. Oczywiście obiecali co innego dali co innego
no ale co zrobić, kasa potrzebna i nawet te pół etatu dobre. Jutro nie pójdę do pracy i zrobię porządki wiosenne w końcu.
|
#356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- A i mamy dzisiaj pierwsze spotkanie z panią z poradni... Mam nadzieję, że będzie jakaś normalna.
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cześć dziewczynki u mnie piękne słońce ale dalej urywa głowy wiatr
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2012-03-20 o 07:39 |
|
|
|
|
#358 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Melduję się ja!
![]() SEAGIRL!!!!! Wyglądaliście obłędnie! Zdjęcia przecudowne, szczególnie to: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1332144350 , a te z zakonnicami to już w ogóle totalnie wymiatają ![]() Super sesja, gratuluję Cytat:
Gratulacje dla TŻcika! Cytat:
![]() Cytat:
Może też mi się uda coś fajnego wymodzić w niespodziance dla TŻcika ![]() Też mieszkamy razem i też nie mamy tabliczki, byłaby to fajna symboliczna zmiana na pewno. A co, też ostatnio na wizażowej emigracji? ![]() Dotk4, w swojej sukni wyglądasz pięknie, gratulejszyn! ![]() Tenebrosko, obrączki nietypowe, ale to Wam się mają podobać po kres Waszych dni Gratuluję wyboru ![]() Co do tej wódki, to my też na razie w A dowiadywałaś się może już gdzieś, czy jak byśmy razem kupowały %, to byłoby taniej?Cytat:
czekamy na relację z protokołu, niuto, na Twoją też ![]() Laski, normalnie taka jestem zmordowana, że nie wiem, jak się nazywam... Ta praca jest fajna, ludzie super, atmosfera też, ale taka wyczerpująca.... A w zeszłym tygodniu moja Prezeska przeszła samą siebie i kazała mi zrobić "na jutro" robotę, nad którą siedziałam (razem z TŻtem zresztą, bo mi pomagał) do północy... Nie wiem do dziś, czy to był jakiś test, jak się zachowam, czy Ona naprawdę miała gdzieś, ile nad tym będę siedzieć, tak czy siak za fajne to nie było... Poza tym nie mam kompletnie siły ani chęci do planowania ślubu, bo po prsotu marazm całkowity. Całe szczęście TŻ ogarnia to jakoś i dzięki Niemu trochę ruszamy do przodu, chociaż powoli... W sumie od świąt porządnie ruszymy z kopyta, bo będziemy rozdawać pierwsze zaproszenia. Tak wpadłam, żeby pokazać, że żyję (ledwo, ale jednak). Napisałam tego posta wczoraj i w momencie, kiedy chciałam go wysłać padł net Więc wysyłam teraz, dzień dobry
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2012-03-20 o 07:54 |
||||
|
|
|
#359 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
![]() nadrobiłam Was, ale nie mam siły odpisywać, jakaś bez życia jestem - mój TŻ mówi, że to brak słońca, sexu i magnezu ![]() pisałyście o ginach - to powiem Wam, że na mojej pierwszej (pierwszej ever) wizycie rozbierałam się się z kurtki, a że miałam około 20 srebrnych bransoletek na ręku, to jak szarpnęłam rękaw, to wszystkie z hukiem i brzękiem upadły na podłogę ![]() teraz mnie to śmieszy, ale wtedy płonęłam żywym ogniem ze wstydu
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() koszulę będziemy dobierać w piątek odnośnie księdza - na dzień dobry opierdzielił nas, że przyszlismy do niego w rekolekcje takie sprawy załatwiać - jak to usłyszałam włączył mi się agresor daliśmy mu wszystkie dokumenty, które mieliśmy to on do mnie że brakuję mi jakiegoś świadectwa i ślubu nam nie udzieli i co my sobie wyobrażamy, że przychodzimy do niego 2 miesiące przed!! powinniśmy być równo 3 miesiące przed!! to ja do niego że pracuję że trzeba było pozałatwiać inne dokumenty i trochę się zeszłooświadczył nam że da nam jakieś książeczki i będziemy musieli się tego nauczyć bo zrobi nam egzamin no mówię Wam tak nas zagotował że chciałam zabrać nasze dokumenty podziękować mu i powiedzieć mu że w takim układzie w innej parafii weźmiemy ślub
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

i sweterki oba

wygląda bosko
)

ale ja wiecej nie dam

Bo u tego sprzedawcy nie widziałam bransoletki do kompletu.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)