Blogi o odchudzaniu, przepisy na zdrowe i dietetyczne dania itd. - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-24, 21:20   #331
Ather
Zakorzenienie

Dot.: Dania Dietetyczne.

Cytat:
Napisane przez Atram Pokaż wiadomość
- chlebek posmarowany serkiem wiejskim i zapieczony ( albo i nie) i na to polowki truskawek
brzmi pysznie

A ja robiłam sobie kolację... chudy twaróg z wędliną pokrojoną w kosteczkę i przyprawami. Pomyślałam sobie, że fajnie by było podpiec ten twaróg (ale założenie było - chrupiąca skórka - nie pytajcie jakim cudem chciałam tego dokonać - głupota nie boli ;p ) tak wiec wrzucilam na teflon i ... i po kilku sekundach szybko na talerz bo zrobila sie nagle ciągnąca masa

Ale zjadłam bo było po prostu przepyszne ! na ciepło

Niedługo robię pizzę z mąki żytniej (ciasto) i zastanawiam się czy żółtego sera nie zastąpić chudym twarogiem, skoro tak ładnie się topi i w smaku całkiem podobny wtedy do sera żółtego z wędliną i przyprawami po prostu cudo
Ather jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-24, 21:26   #332
sylwia18
Zakorzenienie

mi pieczony twaróg w ogóle nei smakuje kiedyś robiłam jakiś eksperyment (chyba tarte) i wyszła jak guma do żucia ale jak Tobie smakuje to pewnie że rób!
Stary 2007-05-24, 22:02   #333
Ela31
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez missy7 Pokaż wiadomość
No to będzie trzeba tę pierś spróbowac Ja tez obecnie jestem na diecie, ale juz mi brakuje pomysłow co jeść, u mnie to wygląda mniej więcej tak:
sniadanie: serek wiejski ze szczypiorkiem, pół pomidora, kromka chrupkiego pieczywa
drugie śniadanie: jogurt owocowy
obiad: przeważnie ryż (np. z kukurydza , albo warzywami)
podiweczorek: jabłko, mandarynka
kolacja: jakaś sałatka (np pomidory z kefirem), albo jajko na twardo

dlatego muszę cos pozmieniać w tym moim jadłospisie...
Witam.Na śniadanie sprawdza mi ię zetaw-szklanka mleka+owoce[do wyboru]-teraz sezon na truskawki-mało kcal.=zmiksować.Dosypać płatki,otęby,musli-co lubisz-i rodzynki.Jak dla mnie syte i pycha.
Kurczak gotowany troch za suchy-dlatego zakupiłam gotową marynatę do drobiu,ryb i mięsa-opakowanie starcza na 2 kg mięska-i jak poleżakuje w tym to nabiera smaku-potem można zawinąc w folię i upiec,usmażyć lub grilować.
Dobra jest też marynata z soku z cytryny+szafranu+oleju+oc tu jabłkowego[łagodniejsza] lub sosu sojowego+świeże lub suszone bazylia np.do wyboru wg.uznania.Cytruny po wyciśnięciu się nie wyrzuca.Składniki mieszamy i odstawiamy na 2 godz-z kurczakiem razem oczywiście.Potem wyjmujemy oprócz cytryny-z nia pieczemy.polecam.
Tuńczyk lub wedzony łosoś+kukurydza+ogórek kiszony+ananas+ryż+najlep iej majonez ale.....Pycha.
polecam.
Ela31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-28, 10:29   #334
ktsw
Zakorzenienie

ja ostatnio odkryłam na nowo szaszłyki, mysle ze fajne,smaczne i dietetyczne. Pierś z kurczaka + dowolnego rodzaju warzywa lub owoce, no i piekarnik z funkcją grill (lub najprzyjemniejszy grill na powietrzu),pycha
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-28, 14:11   #335
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktsw Pokaż wiadomość
ja ostatnio odkryłam na nowo szaszłyki, mysle ze fajne,smaczne i dietetyczne. Pierś z kurczaka + dowolnego rodzaju warzywa lub owoce, no i piekarnik z funkcją grill (lub najprzyjemniejszy grill na powietrzu),pycha
Aż naszła mnie ochota na grilla na działce ze znajomymi, przy tak pięknej pogodzie ych... albo wyjechać gdzieś za miasto i tam...
No ale trzeba poczekać do weekendu.

Co do szaszłyków - wypróbuję
Stary 2007-05-29, 07:54   #336
ktsw
Zakorzenienie

ogolnie grill jest chyba czyms bardzo ok jezeli chodzi o dietke, pozazdroscic tym ktorzy mieszkaja w domku z ogrodem i maja to na codzien,ehh
Stary 2007-05-29, 08:06   #337
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

ktsw - grill ok? No dobrze, może być ok - jesli się wie jak powinno się grillować.
nefre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-29, 08:29   #338
ktsw
Zakorzenienie

Nefre - grill nie ok? WYdawalo mi sie ze miesko przyrzadzone na grilu bez tluszczu jest zdrowe i nietuczace no i przepyszne
Stary 2007-05-29, 14:35   #339
nightgirl
Raczkowanie

ja też słyszałam ze jak sie np. robi mięsko na grillu to jest to bardziej dietetyczne bo tłuszcz sie wytapia

nightgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-29, 15:10   #340
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

ktsw - grill jest zdrowy trzeba tylko wiedzieć jak przyrządzać.

Treść zaczepnieta z portalu Vtalia.
Cytat:
1. Na początek pamiętajmy o doborze właściwych produktów. To, że mięso przejdzie aromatem ziół i dymu nie oznacza, że może być one gorszej jakości czy tłuste. Zarówno mięsa, jaki i ryby czy warzywa powinny być świeże i dobre gatunkowo.
2. Mięsa warto zamarynować przed pieczeniem. W zależności od gatunku i grubości sztuk, czas marynowania wahać się będzie od kilkunastu minut do kilku godzin. Dzięki temu jednak mięso stanie się bardziej kruche i nie będzie wymagało tak długiego pieczenia.
3. Do palenia w grillu używać należy wyłącznie węgla drzewnego lub drewna z drzew liściastych. Drzewa iglaste zawierają duże ilości żywic, które spalając się mogą uwalniać szkodliwe substancje.
4. W żadnym wypadku nie należy rozpalać grilla z kartonów, gazet, dykt, malowanego czy lakierowanego drewna. Użyte do barwienia substancje podczas spalania wydzielają toksyczne związki. Poza tym zmienić się może smak potrawy.
5. Warto rozpalać grill bez użycia rozpałki, a tym bardziej parafiny czy ropy. Choć trwa to nieco dłużej, to jednak dym pochodzący z samego węgla wolny jest od substancji lotnych wydzielanych przez te produkty.
6. Jeśli nie możemy obejść się bez rozpałaki pamiętajmy, że można ją zastosować jedynie na początku, kiedy na ruszcie nie znajduje się jeszcze jedzenie. Nie powinno się dodawać kostek rozpałki już w trakcie grillowania, np. kiedy wygasa żar.
Podobnie w przypadku węgla. Kiedy go dorzucamy, należy zdjąć potrawy z rusztu i położyć je spowrotem dopiero gdy znów się rozżarzy.
7. Pamiętajmy, aby ruszt na którym będziemy piec, dokładnie oczyścić z pozostałości spalonego tłuszczu i starych potraw. One również są żródłem trujących substancji.
8. Nie kaładźmy mięsa bezpośrednio na ruszt. Wytapiający się tłuszcz spadając na rożarzone węgle wydziela szkodliwe substancje. Generalnie wszystkie potrawy wymagające nieco dłuższego czasu pieczenia warto umieszczać na aluminiowych, perforowanych tackach. Dzięki nim z jednej strony substancje zawarte w dymie nie osadzają się bezpośrednio na grillowanych produktach, z drugiej ułatwione jest krążenie gorącego powietrza co skraca czas pieczenia.
Do przyrządzania bezpośrednio nad żarem nadają się te produkty, które opieka się krótko, np. pieczywo czy niektóre warzywa (papryka, cukinia, pomidorki koktajlowe, pieczarki).
9. Ważne jest, aby nie piec mięsa i innych produktów zbyt długo. Powoduje to, że potrawy są suche, a co za tym idzie ciężkostrawne. Mają też znikome wartości odżywcze. Ponad to w zbyt spieczonych, czasem nawet zwęglonych częściach, nagromadzone są szkodliwe dla organizmu substancje.
10. Wszystkie kładzione na ruszt potrawy powinny mieć temperaturę pokojową. W żadnym razie nie wolno grillować produktów zamrożonych.
11. Ważne, aby grillowane potrawy zjadać z dużą ilośćią świeżych warzyw i owoców. Zawarte w nich witaminy unieczynnią wprowadzone do organizmu szkodliwe związki. Zabezpieczą przed działaniem wolnych rodników.
12. Pamietajmy również, że potrawy z grilla nie mogą stać się na czas letni podstawą naszej diety. Jeśli zjadamy je od czasu do czasu, nasz organizm poradzi sobie z ewentualnymi toksycznymi związkami dostającymi się do ustroju.
nefre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-15, 14:03   #341
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj się zainspirowałam i wymyśliłam spaghetti light

Kupujemy makaron lubelli be fit (żytni) i do tego sos podravka w kartoniku (krojone pomidory z bazylią). Gotujemy makaron, najlepiej al dente i podgrzewamy sosik. Całość polewamy sosem. Jeżeli ktoś lubi można dodać mięsa lub doprawić. Ten sos jest świetny Kartonik ma 390g, a w 100 gramach ma on tylko 26 kcal I do tego jaki pyszny

Drugi przepis który dzisiaj przetestowałam to hamburgery.
Potrzebne są: sucharki, kotlet (najlepiej sojowy) i ketchup/musztarda/inny sos
Na sucharka nakładamy kotlet (sojowe są najlepsze ze względu na małą ilość węglowodanów i bardzo dużą białka) i polewamy jakimś sosikiem (z umiarem rzecz jasna).

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-15, 14:07   #342
elianka
Zakorzenienie

na sucharka? fuu a czemu nie na grachamke?
Stary 2007-06-15, 14:29   #343
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
Może być na grahamkę, ja tam uwielbiam sucharki.

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-15, 15:11   #344
Ludowa
Zakorzenienie

Na łyżeczce oleju podsmażamy pomidora i cebulę (ja daję w równych proporcjach), przyprawiamy, podlewamy wodą, dusimy i takie 'coś' przekładamy na gorący makaron.

Pycha.

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-15, 17:17   #345
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość

Drugi przepis który dzisiaj przetestowałam to hamburgery.
Potrzebne są: sucharki, kotlet (najlepiej sojowy) i ketchup/musztarda/inny sos
Na sucharka nakładamy kotlet (sojowe są najlepsze ze względu na małą ilość węglowodanów i bardzo dużą białka) i polewamy jakimś sosikiem (z umiarem rzecz jasna).
Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość

z tym 'hamburgerem' to nie głupi pomysł, aż mnie naszła ochota
świeża żytnia bułeczka, duży kotlet sojowy, ketchup, przyprawy, jakieś warzywka... mmmm będzie jutro na II śniadanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-16, 19:00   #346
Ather
Zakorzenienie

Dietetyczny deser (mam nadzieję że nie było jeszcze tego przepisu)

150 g jogurtu naturalnego
1 galaretka bez cukru (np. truskawkowa)
Trochę owoców, np. truskawek (należy jednak uważać przy wyborze owoców, ponieważ przy niektórych galaretka nie tężeje)
Ewentualnie jak ktoś lubi słodkie to można dodać niezdrowy słodzik

Galaretke wiadomo jak przyrzadzamy, gdy wystygnie dodajemy jogurt, miksujemy, wrzucamy owoce i do lodówki

Druga opcja:
Zmiksować 150 g świeżych truskawek, dodać jeden jogurt naturalny oraz łyżeczkę żelatyny, ew. słodzik i do lodówki
Stary 2007-06-16, 20:13   #347
sylwia18
Zakorzenienie

a mi ostatnio ciocia zrobiła pyszną "kanapkę" na drogę do domu za chleb robiły liście sałaty a w środku był pomidorek, ogórek i plasterek sera pleśniowego...przepyszne
Stary 2007-06-16, 21:33   #348
Atram
xxyy

Cytat:
Napisane przez sylwia18 Pokaż wiadomość
a mi ostatnio ciocia zrobiła pyszną "kanapkę" na drogę do domu za chleb robiły liście sałaty a w środku był pomidorek, ogórek i plasterek sera pleśniowego...przepyszne
uwielbiam czesto sobie takie robie, daje do salaty pomidora ogorka rzodkiewke twarozek domowy piatnicy i ketchup i zawijam
Stary 2007-06-20, 15:06   #349
Mangolina
Zakorzenienie

GG do Mangolina

A ja znalazłam sobie sposób na "zdrową pizzę"
W zależności od tego jakim daniem ma być można modyfikować.
Zrobić omlet z 1 lub 2 dwóch jajek (albo i 3 :P) - utrzeć białko z żółtkiem i podsmażyć na oliwie (na teflonie też mi wychodzi). Osobiście zwykle ucieram jajka razem z serkiem naturalnym homogenizowanym i wychodzi mi b. dobry i puszysty
Składniki tej pizzy to sprawa indywidualna Na początek posmarować np. ketchupem/przecierem lub innym mazidłem. Dodać ulubione warzywa, tuńczyka, chudą wędlinę, ser, pieczarki w zależności od tego co kto lubi

...And I need you now somehow, And I need you now somehow.
Mangolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-20, 15:22   #350
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mangolina Pokaż wiadomość
Zrobić omlet z 1 lub 2 dwóch jajek (albo i 3 :P) - utrzeć białko z żółtkiem i podsmażyć na oliwie (na teflonie też mi wychodzi). Osobiście zwykle ucieram jajka razem z serkiem naturalnym homogenizowanym i wychodzi mi b. dobry i puszysty
Składniki tej pizzy to sprawa indywidualna Na początek posmarować np. ketchupem/przecierem lub innym mazidłem. Dodać ulubione warzywa, tuńczyka, chudą wędlinę, ser, pieczarki w zależności od tego co kto lubi
ooo, podoba mi się
Zatem mam obiad na jutro ]:->

Hm... a wyszłoby gdybym na gotowy (usmażony na teflonie) omlet dała wszystkie składniki i np. na kilka minut do piekarnika ? czy wtedy spód by szlag trafił ?
Stary 2007-06-20, 15:27   #351
Mangolina
Zakorzenienie

GG do Mangolina

Cytat:
Napisane przez Ather Pokaż wiadomość
ooo, podoba mi się
Zatem mam obiad na jutro ]:->

Hm... a wyszłoby gdybym na gotowy (usmażony na teflonie) omlet dała wszystkie składniki i np. na kilka minut do piekarnika ? czy wtedy spód by szlag trafił ?
Znalazłam przepisy na omlety i są też na takie gdzie się zapieka w piekarniku więc raczej można ale nie na długo

Stary 2007-06-20, 17:19   #352
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam przepisy na omlety i są też na takie gdzie się zapieka w piekarniku więc raczej można ale nie na długo
zrobię omlet na patelni a potem wrzucę na chwilę do piekarnika ze składnikami, aby ser się roztopił. Kupiłam dzisiaj ser żółty 13 %

(pechowa 13. ^^ )
Stary 2007-06-21, 14:44   #353
tais
Przyczajenie

hej dziewczyny!
Podziele sie moim przepisem choc pewnie i tak go znacie..a moze i nie.
Salatka z : zielona salata pokrojona na male kawalki, pomidor tez pokrojony, przyprawy: sol, pieprz, bazylia i .... sos vinegrette! Staram sie dawac go jak najmniej!!! *Takie cos moge jesc codziennie na kolacje, uwielbiam te salatke. I jeszcze lubie tez starta marchewke polana jak najmniejsza ilosci vinegrette. Pycha!!!
tais jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-21, 15:13   #354
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Zjadłam dzisiaj na obiad
Przepyszna wyszła.
Zrobiłam puszysty omlet z 2 białek, 1 żółtka, do tego dałam otręby, oregano, paprykę słodką, czosnek granulowany, proszek do pieczenia i płaską łyżkę mąki żytniej 2000. W smaku idealnie nadawał się do pizzy.
Zrobiłam na teflonie bez tłuszczu, potem posmarowałam sosem (sos z pomidorów + ketchup + przyprawy), dałam pieczarki, dużo chudej wędliny, tuńczyka, brokuły, paprykę, wszystko przykryłam trzema plastrami sera żółtego 13 % (50 g ) i na wierzch znów przyprawy.
I do piekarnika na 8 minut.
Niebo
żałuję że nie miałąm pod ręką świeżego ananasa lub kukurydzy
Stary 2007-06-21, 18:34   #355
Mangolina
Zakorzenienie

GG do Mangolina

Cytat:
Zjadłam dzisiaj na obiad
Przepyszna wyszła.
Zrobiłam puszysty omlet z 2 białek, 1 żółtka, do tego dałam otręby, oregano, paprykę słodką, czosnek granulowany, proszek do pieczenia i płaską łyżkę mąki żytniej 2000. W smaku idealnie nadawał się do pizzy.
Zrobiłam na teflonie bez tłuszczu, potem posmarowałam sosem (sos z pomidorów + ketchup + przyprawy), dałam pieczarki, dużo chudej wędliny, tuńczyka, brokuły, paprykę, wszystko przykryłam trzema plastrami sera żółtego 13 % (50 g ) i na wierzch znów przyprawy.
Niebo
To świetnie, że wyszła

Stary 2007-06-22, 14:49   #356
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Kilka nowych przepisów, źródło shape:

Omlet z szynką z indyka
165kcal, 23g białka

Składniki: 3 białka jajek, łyżka wody mineralnej, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, pieprz, 3 cienkie plastry szynki z indyka*, łyżka płatków migdałowych, świeże zioła: natka, tymianek lub bazylia.

* zamiast szynki możesz użyć także piersi z kurczaka, odrobiny łososia albo tuńczyka.

Przygotowanie: Wymieszaj białko z wodą, szczypiorkiem oraz szczyptą pieprzu i pokrojąną w plasterki szynką. Rozgrzej patelnię wlej mieszankę, zmneijsz ogień i pozostaw omlet, by się ściął. Na koniec posyp go płatkami i udekoruj ziołami.

Frittata z brokułem
110kcal, 18g białka

Składniki: 3 białka jajek, łyżka wody mineralnej, pieprz, 3/4 szklanki różyczek brokuła (ok. 100g), średni pomidor, 5 suszonych grzybów

Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do temp. 180oC. Ugotuj grzyby w 1/3 szkl. wody przez ok. 10min. Wymieszaj białka z wodą. Dopraw pieprzem i wlej do małego naczynia żaroodpornego. Rozłóż w białkowj masie różyczki brokuła i pokrojone przyby, przykryj i pierz 15-20min, aż fritatta się zetnie. Odstaw do wystygnięcia i z jedz z lasterkami pomidora.

Ziołowa sałatka z cukinii
240kcal, 3g białka

Składniki: mała zielona cukinia, 1/2 średniego pomidora, mała czerwona cebula, łyżka mieszanki przypraw do sosu sałatkowego "zioła ogrodowe" Knorr, po łyżce wody i oliwy, płaska łyżeczka majonezu light

Przygotowanie: Pokrój cukinię w cienkie podłużne plastry, a cebulę i pomidora - w kostkę. Wymieszaj mieszankę przypraw z oliwą, wodą i majonezem. Polej sosem warzywa na 30min. przed podaniem.

Sałatka z plastrami indyka
220kcal, 39g białka

Składniki: 200g mieszanki sałat, np. frisee, radicchio, rukoli, łyżka octu winnego, łyżeczka mieszanki przypraw do sosu sałatkowego "śródziemnomorskiego" Knorr, łyżeczka wody, łyżeczka oliwy, 150g piersi z indyka, pieprz, sół, granulowany czosnek, łyżka rzeżuchy.

Przygotowanie: Umuj i osusz sałaty. Wymieszaj ocet, mieszankę przypraw, wodę , oliwę, polej sosem sałatę i odstaw na 30min. Oprósz indyka solą, pieprzem oraz czosnkiem i smaż na patelni do grilowania lub piecz na grilu po 3-4min. z każdej strony. Pokrój mięso w plastry, rozłóż na sałacie i udekoruj rzeżuchą.

Kolorowa sałatka z łososiem
450kcal, 40g białka

Składniki: 1/2 główki karbowanej sałaty, łodyga selera naciowego, mała bulwa kopru włoskiego, łyżka mieszanki przypraw do sosu sałatkowego "balsamico" Knorr, łyżka wody, łyżka oliwy, 150g filetu z łososia, sól i pieprz, 2szt. anchovies, 4 rzodkiewki pokrojone w cieniutkie plasterki

Przygotowanie: Umyj sałatę, osusz i rozdrobnij. Pokrój w cienkie paski selera i koper włoski, dodaj do sałaty. Wymieszaj ocet, mieszankę przypraw, wodę, oliwę i polej sosem warzywa, odstaw na 30min. Oprósz lososia solą, pieprzem, pokrój w kostkę i podsmaż bez tłuszczu na patelni ok. 6-8min. Połóż rybę na sałatce, dodaj anchovies i posyp całość plasterkami rzodkiewki.

Smacznego
Stary 2007-06-22, 15:45   #357
elianka
Zakorzenienie

mniam italiaanka - Frittata z brokułem to brzmi pysznie, jutro sobie zrobie
Stary 2007-06-22, 19:38   #358
wiatr86
Rozeznanie

moja ulubiona SAłATKA WIOSENNA:

jajka na twardo,sałata zielona,szczypiorek,rzodk iewki,ogórek świeży,może być pomidor,majonez,sol,piepr z

pokroić wszystko w kosteczkę,sałatę poskubać,przyprawić do smaku
PYCHA plus np.kawałek ciemnego chlebka,czy grahamka czy wasa
POLECAM
Stary 2007-06-23, 09:07   #359
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

proziaczki razowe
0,5kg maki razowej typ 200, ok.350g maslanki, plaska lyzeczka sody oczyszczonej, sol, pol lyzeczki cukru (mozna dodac jajko ale niekoniecznie).

sode wymieszac z maslanka, dodac do maki, przyprawic sola i cukrem, wyrobic. formowac takie "placuszki" i piec w 160stp.

sa przepyszne i duzo zdrowsze od chleba, robi sie je w jednej misce i w sumie robi sie je ok 30min lacznie z pieczeniem

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-23, 09:14   #360
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Zjadłam dzisiaj na obiad
Przepyszna wyszła.
Niebo
Obliczałaś kaloryczność takiej pizzy?

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości