|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy można przesunąć okres?
może jednak nie dostaniesz tego okresu w dzień studniówki.
i w Twojej sytuacji nic rzeczywiście nie można zrobić
![]() |
#332 |
Rozeznanie
|
ja wlasnie to robie mam studniowke 2 luty a zawsze 2 zawsze dostaje okres tylko ze u mnie to sa masakryczne bolesci wymioty ipt itd wiec musze no i od jutra zaczynam lykac tabletki mam zjesc 1 opakowanie i wiecej nie bo nie potrzebuje trwalego zabiezpieczenia mysle ze bedzie git
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Rozeznanie
|
tzn powiedz dokladniej bo ginekolog kazal mi teraz zaczac buu to moze nie zaczynac sama nie wiem juz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
pewnie kazał Ci tak zacząć, bo bardzo Ci zależało na tym, by nie miec okresu.
a branie hormonów tylko jeden cykl i do tego od środka tego cyklu, a nie od pierwszego dnia, to będzie dla organizmu taki kop, że nie możesz stwierdzić, jak on się zachowa. moga wystąpić migrenowe bóle głowy,mdłości, mogą wystąpić plamienia..ale to taka bardziej pesymistyczna wersja ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=166074 tutaj masz podobny wątek. poczytaj, co dziewczyny mówiły.
![]() |
#336 |
Rozeznanie
|
corazbardziej sie zastanawiam czy wziasc dzis ta tabletke czy nie i moze przezyje ten okres w czasie studniowki bo sie boje a kolezanka mowi ze nie mgoe w czasie brania chodzic do solarium ani robic balejazu na wlosach bo moze nie wyjsc prawda to?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
jeżeli przyjmuje się tabletki, powinno unikac się opalania, gdyż mogą powstać przebarwienia na skórze (nie mówię, że od razu, ale w ogóle).
![]() |
#338 |
Rozeznanie
|
o matko to ja jednak chyba nie bede ich jadla bo sie strasznie boje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do solarium, to faktycznie, nie powinno sie za duzo w nim przebywac, bo po jakims tam czasie, moga pojawic sie roznego rodzaju przebarwienia. A co do balejazu to szczerze mowiac pierwszy raz takie cos slysze ![]() ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
A generalnie, to ja bym radzila uzbroic sie w cierpliwosc i wiare ze moze akurat bedzie ok
![]() Wez ze soba jakies srodki przeciwbolowe itd. i powinno byc ok. Bo naprawde branie tabletek hormonalnych "na raz" moze spowodowac, ze pozniej przez kilka miesiecy bedziesz miala problemy z regularnoscia okresow, bo organizm bedzie tak rozchwiany. pozdrawiam ![]()
![]() |
#341 |
Rozeznanie
|
nie zjadlam trudno musze sie teraz modlic zeby stal sie cud i sam sie przesunął
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#342 |
Wtajemniczenie
|
ja też będe miała okres na studniówce. Wziełabym dwa opakowania tabletek od razu, ale robiłam tak na sylwestra, a z tego co wiem, to nie mozna tak robić często
![]() ![]() Zaaplikujesz tampon, weźmiesz na wszelki wypadek tabl. przeciwbólowe i będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
ilovecarrotcake, gratuluję dobrego wyboru
![]() może zaopatrz się też na wszelki w wypadek w leki opisywane w wątku, który Ci wkleiłam..bo zawsze miec lepiej mniej krwawienia niż więcej ![]()
![]() |
#344 |
Rozeznanie
|
dostalam od lekarki specialne srodki przeciwbolowe wiec moze sie uda przezyc i dobrze bawic dzieki za informacje wszsytkie
![]()
![]() |
#345 |
Raczkowanie
|
rany ludzie chcą okresy przesuwać, a ja sie modle, zęby go tylko dostac :/.
![]() |
#346 |
Raczkowanie
|
![]()
witam!!!
mam takie pytanko??? biore tabletki mercilon i teraz koncze opakowanie potrzebuje przesunac krwawienie ![]() czy moge zrobic w ten sposob zeby nie robic przerwy i wziasc kolejne opakowanie-skonczyc i dopiero 7 dniowa przerwa??????????czyli 2 opakowania pod rzad bez przerwy czy jest jakis inny sposob na to???? to bardzo wzne!!!!blagam pomozcie!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak przesunąć okres???!!! załamana
tak, możesz wziąć dwa opakowania pod rząd.
![]() |
#348 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak przesunąć okres???!!! załamana
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Przyczajenie
|
Dot.: Przesunięcie okresu
cześć! tak bardzo mi zależy żeby przesunąć okres, który wypada dokładnie w dzień mojego wyjazdu... nie wiem czy coś zrobię w ciagu zaledwie 3 dni? co to znaczy 2 opakowania naraz? (50 tabletek ?!) zupełanie nie mam o tym pojęcia. ile cos takiego kosztuje? jutro,o ile słóżba zdrowia wyda mi skierowanie ide do ginekologa.gdyby jednak to sie nie udało to czy mogę zrobić coś sama? tzn czy mogę kupic te abletki czy coś?
z góry bardzo dziękuje za jakies podpowiedzi pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
w ciagu 3 dni to nie zrobisz nic;/ a nie 50 tabletek tylko 42;p
![]() |
#351 |
Przyczajenie
|
to nie fajnie... a jaki czas jest potrzebny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
jak ja zaczynalam brac tabletki to pierwsza bralam pierwszego dnia cyklu, czyli w pierwszym dniu okresu... i tak sie zazwyczaj robi wiec wedlug mnie mozesz sobie przesunac dopiero nastepny okres;/ no i musisz sie tez liczyc z tym, ze nawet jezeli bys dzisiaj poszla do ginekologa to i tak nie wypisze Ci zadnych tabletek bez badan... troszke za pozno sie z tym obudzilas... a jezeli chodzi o koszt no to roznie... mozesz miec tabletki za 7-8zl za 21sztuk, a sa tez takie ktorre kosztuja ok. 30zl za opakowanie 21 sztuk... wszystko zalezy od lekarza i Twoich mozliwosci finansowych...
![]() |
#353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym do ginekologa nie potrzeba skierowania - pewnie nigdy nie byłaś, co? ![]() Poszukaj na forum - sa wątki o różnych dziwnych sposobach przesuwania okresu. Może akurat coś pomoże ![]()
![]() |
![]() |
#354 |
Przyczajenie
|
![]()
cześć!
faktycznie nigdy nie byłam, bo myśalałam o skierowaniu, wiec najpierw udałam sie do lekarza 1. kontaktu, tam stracilam mnóctwo czasu zeby sie dowiedzieć że wystarczy iść ot tak ![]() dziekuję wszystkim za wskazówki pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Zadomowienie
|
Opóźnianie okresu drugi raz?
Dziewczny, bardzo ważne pytanie!
Czy można opóźnić okres drugi raz pod rząd? Oczywiście przy użyciu tabletek, czy to nie jest niebezpieczne? To bardzo ważne.
![]() |
![]() |
#356 |
Raczkowanie
|
Dot.: Opóźnianie okresu drugi raz?
raczej sie nie powinno..ale sama kiedys w ten sposob przesunełam sobie okres.nic straszneg sie nie stało, tyle ze czułam sie troszke kiepsko - napuchnieta i rozdrażniona. tak jakby organizm domagal sie miesiaczki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Zadomowienie
|
Dot.: Opóźnianie okresu drugi raz?
Wlasnie mam watpliwosci.Powinnam okres dostac w niedziele i to by mi pasowalo.Tyle,ze ja nigdy wczesniej nie przesuwalam okresu i nie wiem czy pojawi sie dokladnie w niedziele,czy przypadkiem nie wczesniej.A to nie byloby na reke....
![]() |
![]() |
#358 |
Raczkowanie
|
![]()
Pytanie jest głupie, ale warto zaryzykowac.
A mianowicie czy da sie przesunac okres w inny sposob niz tabletkami? Lub przyspieszyc dzień jego wystąpienia o tydzien?
![]() |
#359 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: przesuniecie okresu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Raczkowanie
|
Dot.: przesuniecie okresu
dziekuje ale wlasnie chcialam inny sposob niz tabletki antykoncepcyjne a w tych watkach jest tylko o tabletkach.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.