|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
No widzisz, to tym bardziej koniecznie musimy się spotkać z dzieciakami!
![]()
#332 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Co myślicie o poduszce zwanej Klin http://allegro.pl/matex-zdrowy-sen-p...227829604.html
niby dziecku najlepiej bez poduszki tak mam wychowanego Filipa. |
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-20 o 17:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#336 |
Wtajemniczenie
|
Jakby coś to jestem i podczytuję, ale to szydełko tak mnie wciągnęło, że hej
![]() ![]() ![]() Gaabbii jak nie masz weny to sprawdź sobie te amigurumi, może się na coś skusisz ![]() ![]() Przez to szydełko to nie wiem nawet kiedy mi tydzień zleciał, a myślałam, że nie wytrzymam tego leżenia (leżę już drugi tydzień) ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Kurde, mam nadzieję, że nie przegapię porodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie - usłyszałam dzisiaj że kobieta po porodzie powinna nosić pas elastyczny, bo zostanie jej brzuch! co Wy na ten temat wiecie, bo ja czytałam, że pasy rozlewniwiają mięśnie.... nie chciałabym mieć "zwisu" więc proszę o rady
|
![]() ![]() |
![]() |
#338 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#339 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() stwierdzam, ze albo ja albo ten facet to dziwolag mowila do mnie jakims niezrozumialym jezykiem i co chwsile sie pytal czego od nich oczekuje ![]() troche mnie to rozsmieszylo, powiedzialam mu ze jeszcze nie zdecydowalam ,czy wezme zzo ale skoro taka konsultacja jest wskazana to wolalam ją odbyc. No i dowiedzialam sie, ze z moim podwyzszonym poziomem leukocytow moglabym miec znieczulenie, ale mam jakis stan zapalny i musze znowu isc na badania krwi i moczu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jedni stawiaja na to ze trzeba, zeby cieplo zabilo wszystkie zarazy drudzy twierdza, ze nie trzeba i jak tu byc madrym i pisac wiersze?! ![]() gaabbi a mialam sie wlasnie Ciebie pytac.... interesuje mnie, ile wychodzi Cie taka czapeczka (w zl - chodzi mi o koszt materialu) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gdybym miala takiego chlopa-nieroba to bym mu nogi z :dupa: powyrywala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja słyszałam że lepiej nie nosić pasa bo on właśnie rozleniwia mięśnie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pospacerowałam... Troszkę padnięta przyszłam bo przeszkadza mi ten brzuch.... Ale jeszcze troszkę ![]() Na dzień dzisiejszy mam dość prasowania... Wyprasowałam 20 pieluch i mam już serdecznie dość.
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa8iikqsmw65rm.png ![]() ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110813580120.html Edytowane przez GaTTa Czas edycji: 2012-04-20 o 17:58 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#346 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my tez spotkalismy moja kolezanke z mezem i chciala wpasc do nas ale jej zapowiedzialam ,ze po porodzie bo jestem nietowarzyska ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
![]() mam nadzieje, ze stara sie trzymac jak najdzielniej - troche podczytalam te forum i zrobilo mi sie strasznie przykro, nie wiem, czy dalabym sobie rade i znalazla w sobnie tyle sil... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#347 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kapukat - takie małe ćwiczenia to od pierwszej doby mozna, ale nie oszukujmy się,od tego brzucha sobie nie zrobisz ![]() ![]() Dziewczyny, dzisiaj w monopolowym kupowałam spirytus ![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-20 o 18:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do tych skojarzonych szczepionek, to tez chyba ich nie wezmiemy, a raczej pneumokoki. co do rotawirusow to skoro jest ponad 100 rodzajow a szczepionka jest na kilka z nich to nie wiem czy jest sens... musze sie nad tym zastanowic i jeszcze podszkolic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
a nad Wrocławiem grzmi i błyska
![]() chyba będzie pierwsza w tym roku burza ![]() kot zdziwiony nasłuchuje...
#350 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moja ma minimum 3-4 razy dziennie zal mi jej, bo sie biedna malutka męczy, no ale jak jest taka zachlanna to co ja poradze ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- ja sie jeszcze nie rozliczylam ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
zamowilam razem z wyrkiem dla malej mozna zrobic tak jak pisze szmaragdowykotek - dac cos pod nozki zeby dziecko mialo troche wyzej glowke, ale nie chcialam tak robic , niech ma poduche ! ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
Dastii kupowala - moze ona cos doradzi? Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-04-20 o 18:10 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#351 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
już 12 stron
![]() ![]() ![]()
#353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jakie to są małe? bo ja zazwyczaj przesadzam w obie strony - albo ćwiczę i mam dietę, albo totalnie nic nie robię i żywię się śmieciowym jedzeniem, a wolę nie zrobić sobie krzywdy no i najważniejsze - żeby Adaś mógł ciągnąc cyca ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-20 o 18:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mina tej pani bezcenna ![]() Cytat:
Kuzwa żeby w takim wieku wode grzac w garach do kąpania ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
Co do klina to przeczytalam, ze to tylko dla dzieci ulewajacych, chorych badz czesto daje sie wczesniakom?
inne powinny spac zupelnie na plasko?? piers mnie po kazdej kapieli tak boli, ze idzie sie za przeproszeniem usrac;/ pali jak diabli nast sprawa- poszlam na spacer i maly mi nie dal pospacerowac bo tak sie wypychal, ze myslalam ze zemdleje. zamowilam sobie ponad 2tyg temu buty, wreszcie przyszly, oczywiscie okazaly sie za male;/ nogi mam chyba juz spuchniete ![]() tz na rowerze... w tamtym roku zainwestowalam w lepszy rower i dowiedzialam sie jakies 3 tyg pozniej, ze ejstem w ciazy, bylam z 2 razy pojezdzic i rower stoi ![]() ale teraz to juz nie bedzie tak fajnie bo albo bede musiala malego zostawic z tz i jechac sama a tak nie chce, albo zostawic go u babci-mamy i sie martwic czy sie nie drze, ze chce jesc i tp. Bedzie w tej kwestii chyba ciezko. aha i mialam cos napisac- w tamtym tyg blam w kinie na 3d Wojna tytanow i zapomnialam napisac, ze mlody malo ze mnie nie rozsadzil tak mu sie chyba efekty dzwiekowe podobaly ![]() aa i raz juz pisalam bo myslalam, ze to az za duzo, ale moj to czkawke napewno ma z 10-15 razy na dobe. dziwne uczucie ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-04-20 o 18:23 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
Szmaragdowykotek - po porodzie to ja się tak rozruszałam, że bardziej nie można, spacery trzy razy dziennie w tą i spowrotem do szpitala
![]() mnie po prostu wkurza niemiłosiernie ten wystający brzuch i chcę odzyskać swoją sylwetkę, a czekanie mnie dobija... wiem że mam szwy i że muszę jeszcze trochę poczekać, ale tak naprawdę teraz mam czas i chętnie bym poćwiczyła... myślicie że robienie brzuszków to za dużo jak na dwa tygodnie po porodzie? bo już nawet same skłony chyba mi psychicznie by pomogły...jakoś nie lubię leżeć odłogiem |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Wtajemniczenie
|
wlasnie robie buleczki malsane z kruszonką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.