Dieta 3d chili - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-30, 06:44   #331
Efti
Raczkowanie

Dot.: Dieta 3d chili

A zjedzenie jabłka między posiłkami można wybaczyć?
Stary 2013-01-30, 06:49   #332
magdda299
Przyczajenie

Ale dziewczyny, ja te ciastka zjadłam z łakomstwa, a nie ze zbyt małej ilości posiłków ;( wcale nie byłam głodna, a one leżały i kusiły ;( po nich już nic nie zjadłam

właśnie w tym problem ze 5 posiłków to dla mnie za dużo, a druga rzecz, że brak czasu na to żeby jeść o tej samej porze i w dodatku 5 nigdy tyle posiłków nie jadłam, albo 2-3 dziennie, albo więcej niż 5 jak siedziałam w domu ;d

no spróbuję tą czekoladę z chili, ale to wy kupujecie w sklepach taką od razu, czy sypiecie sobie?

cel I ------> 70 kg
cel II ------> 65 kg
magdda299 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 06:55   #333
Efti
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdda299 Pokaż wiadomość
Ale dziewczyny, ja te ciastka zjadłam z łakomstwa, a nie ze zbyt małej ilości posiłków ;( wcale nie byłam głodna, a one leżały i kusiły ;( po nich już nic nie zjadłam

właśnie w tym problem ze 5 posiłków to dla mnie za dużo, a druga rzecz, że brak czasu na to żeby jeść o tej samej porze i w dodatku 5 nigdy tyle posiłków nie jadłam, albo 2-3 dziennie, albo więcej niż 5 jak siedziałam w domu ;d

no spróbuję tą czekoladę z chili, ale to wy kupujecie w sklepach taką od razu, czy sypiecie sobie?
Ja mam podobny problem z posiłkami, 5 to dla mnie za dużo i nawet gdybym chciała jakiś cudem wszystko zjeść to ciężko się czasowo wyrobić, jem o tych samych porach ale nie zawsze jest to przerwa 3godzinna. Muszę coś wymyślić żeby dietę połączyć z pracą bo to największy problem u mnie. Ale...damy rade!
Stary 2013-01-30, 08:59   #334
Evaa25
Przyczajenie

Widzę, że nie tylko ja mam problem ze zjedzeniem 5 posiłków Może czasowo bym dała radę, ale głupio trochę w środku zajęć gdzie wszyscy na siebie patrzą wyciągnąć np. pomidory z ziołami, więc zamieniłam taki posiłek na czarną kawę rozpuszczalną, a jak mi się przesunęła popołudniowa przekąska to zamiast niej zjadłam wcześniej kolację (ok18-19).

Zobaczymy jak to dalej wyjdzie w praktyce. Dziś dopiero zaczęłam 3 dzień, więc jeszcze długa droga przede mną
Evaa25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 09:02   #335
stalovka
Rozeznanie

GG do stalovka Send a message via Skype™ to stalovka

uhhh... wczoraj nagrzeszyłam przez mojego TŻ!!!!
Stary 2013-01-30, 09:04   #336
marzenamia
Raczkowanie

Hej! Dzisiaj to moj drugi dzień z dietką Jedzenie jest takie sobie tym bardziej, że uwielbiam gotować i te dania są bardzo jałowe. Uwielbiam paprykę świeżą i zioła prowansalskie ale chyba je z nienawidzę, bo jest tego za dużo, troszkę zmniejszam ilości. Od dzisiaj nie będę kroić tej papryki i mieszać z serkami itp. tylko będę je jadła w całości. Wody wczoraj wypiłam prawie trzy litry plus te dwie herbaty.Samopoczuci e jest u mnie kiepskie, bo się rozchorowałam Te wszystkie dania rosną mi w buzi ale chyba dam radę. Jak tylko się lepiej poczuję to zacznę ćwiczyć,która z Was jest na drugim dniu diety?
A apropo omleta czy któraś z Was była na Dukanie? Tam robiło się takie bułeczki w mikrafalówce i ja właśnie tak zrobię dodam wszystkie składniki tylko mleka troszkę(resztę wypiję) i wymieszam. Trzeba przelać do miseczki nadającej się do tego urządzenia i nastawię na 3,5 minuty. Otręby,jogurt,jajko,przyp rawy i troszke mleka konsystencja musi być gęstej śmietany(upiec). A potem podpiekałam na suchej patelni i wychodzą chrupiące bułeczki, bo omlety też mi nie wychodziły na Dukanie a przecież składniki są te same. Ja tam bym jeszcze je posmarowała serkiem oczywiście cieniutko. Zobaczymy jutro czy mi się uda

Edytowane przez marzenamia
Czas edycji: 2013-01-30 o 09:30
marzenamia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 09:31   #337
Efti
Raczkowanie

Ja jestem w trakcie 3 dnia diety i jak na razie nie narzekam . Wymieniam niektóre posiłki na te z innych dni, ale jeszcze niczym nie nagrzeszyłam heh . Trenuję silną wolę bo weekend tuż tuż
Stary 2013-01-30, 09:50   #338
marzenamia
Raczkowanie

A jak to jest z tym makaronem włoskim, ma być mozarella czy feta?Bo tam jest jakiś błąd
Stary 2013-01-30, 09:55   #339
mysunia85
Przyczajenie

Powinna być mozzarella

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-01-30, 12:50   #340
łubu_dubu
Raczkowanie

Moim zdaniem jedzenie 5 posiłków dziennie w odstępach 3-4 godzinnych jest kluczem do sukcesu. Trzeba tak je zaplanować, żeby nam się zmieściły. Jedząc w taki sposób schudniemy, niż jedząc 3 posiłki + kilkanaście przekąsek, bo się jest głodnym, bo się ma ochote, bo się nudzi przed tv itp itp

Mówicie, że np" jak ja wezmę pomidora na uczelnie?" - ale co za problem wymienić go na jogurt naturalny z cynamonem? Wystarczy kupić jogurt w butelce- komuś dać do wypicia, umyć buteleczke i w nim przygotowywać przekąski. Przecież taką butelecznie nie jest wstyd wyciągnąć i grzecznie wypić
łubu_dubu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 13:25   #341
stalovka
Rozeznanie

GG do stalovka Send a message via Skype™ to stalovka

Cytat:
Napisane przez marzenamia Pokaż wiadomość
A jak to jest z tym makaronem włoskim, ma być mozarella czy feta?Bo tam jest jakiś błąd
Mozarella

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-30, 14:01   #342
marzenamia
Raczkowanie

Kuskus zjedzony "PYCHA"tylko troszkę za ostry. Nastepnym razem mniej popryczek chilli
Stary 2013-01-30, 16:13   #343
myssie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdda299 Pokaż wiadomość

nigdy tyle posiłkow nie jadłaś, więc nie jest to odpowiedni tryb zycia, skoro postanowiłaś przejść na dietę! dieta ma zmienić Twoje nawyki, nauczyć się regularności, jeść mało, a częściej! przyprawy i te posilki to nie wszystko. dieta to całokształt, odpowiednio dobrana ilość kalorii, porcje małe po to, żeby zjadać 5 posiłków i nauczyć organizm domagac się jedzenia częściej. to spowoduje, że nie bedziesz mieć efektu jojo.

jeśli chodzi o czekoladę z chili, to rozpuściłam 4 zalecone kostki na parze, dosypałam chili, odstawiłam, żeby stężało ipotem zjadłam o wyznaczonej porze. pychota!

Cytat:
Napisane przez łubu_dubu Pokaż wiadomość
Moim zdaniem jedzenie 5 posiłków dziennie w odstępach 3-4 godzinnych jest kluczem do sukcesu. Trzeba tak je zaplanować, żeby nam się zmieściły. Jedząc w taki sposób schudniemy, niż jedząc 3 posiłki + kilkanaście przekąsek, bo się jest głodnym, bo się ma ochote, bo się nudzi przed tv itp itp

Mówicie, że np" jak ja wezmę pomidora na uczelnie?" - ale co za problem wymienić go na jogurt naturalny z cynamonem? Wystarczy kupić jogurt w butelce- komuś dać do wypicia, umyć buteleczke i w nim przygotowywać przekąski. Przecież taką butelecznie nie jest wstyd wyciągnąć i grzecznie wypić
święte słowa dziewczyny!
przyprawy to nie wszystko! trzeba jeść regularnie. wiadomo, że nie co 3 godziny z zegarkiem w ręku, bo nie zawsze się tak da [bo a to wstaniesz później, a to coś tam]. ale musimy się starać trzymać te pory i ilość posilków bo to bardzo wazne, tak samo wazne jak te przyprawy i pozostałe składniki, a także woda
Stary 2013-01-30, 16:22   #344
Patrysia007
Raczkowanie

Kurcze, dołączam do grzesznic i to już w 2 dniu
1. Nie potrafię traktować kawy jako przekąski, wcześniej piłam jej baardzo dużo, nawet przesadne. Tak do kilku kubków...
2.jogurt naturalny zjadłąm bez cynamonu...za dużo ludzi.
3. wzięłam połowę wczorajszego obiadu do pracy( nie mam pojęcia dlaczego, czy mój mózg rano jeszcze nie pracuje jak należy czy po prostu dlatego, że w danej chwili nie byłam najedzona więc stwierdziłam, że starczy) i zjadłam resztę teraz, bo byłam taaaka głodna
4. kolacje będę jadła ok 21, bo późno chodzę spać i jestem głodna. Chyba z dwojga złego lepiej zjeść później niż zjeść 2 razy jak wczoraj (kanapka ze świeżej bułeczki)

Ahh i zjadłam sałatkę z tuńczyka, która nie ma nic wspólnego z lekkim jedzeniem...

Moim problemem jest to, że lubię jeść Nie ciągnie mnie do słodkości tylko do zwykłych, najzwyklejszych rzeczy jak ta kanapka

Waga:
71>65>52
Patrysia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 16:35   #345
magdda299
Przyczajenie

To ja nie wiem, muszę swój organizm tego nauczyć.. ale teraz po sesji pojadę do domu, będę miała 2tyg wolnego to i czasu będzie więcej, może coś z tego wyjdzie bo jak na razie to grzeszę, ale z łakomstwa a nie z potrzeby. Jak któraś z dziewczyn ma ciastka, to pokusa ajjj . dziś np znowu grzech, piwko, chipsy i wieczorna impreza... trudno, jakoś to pójdzie

cel I ------> 70 kg
cel II ------> 65 kg
magdda299 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 17:21   #346
marzenamia
Raczkowanie

A ja dzisiaj dostałam z męzem zaproszenie na imprezkę domową w sobote do znajomych i co ja mam teraz zrobićoni tak dobrze gotują
Stary 2013-01-30, 17:48   #347
myssie
Raczkowanie

Właśnie wsuwam sobie kiwi w ramach podwieczorku [trochę mi się przesunęło, bo znowu wstałam później z racji wolnego dnia]. Kwaśnie jak jasny gwint, ale smaczne
Na obiadek znów miałam makaron włoski. Na kolacje chyba znowu zjem kanapki, albo.. jakiś twarożek? ZObaczymy na co bedę mieć chęć
Całe szczęście pamiętam już swoje ulubione posiłki w ramach danych grup i zajadam je, jeśli posiadam akurat składniki

Dziewczyny, jak widzicie ciastka, piwko i kupę cudnego żarcia to przypomnijcie sobie "dlaczego jestem na diecie?" i "dla kogo to robię?". Traktujmy dietę jako przjemność, zwłaszcza, że nie wymaga ona od nas katuszy! Jedzonko jest naprawdę pyszne, zawiera słodkości, owoce, nabiał. Każdy znajdzie coś dla siebie Walczcie dla efektów ) rarytasy poczekają ;-)

dzisiaj się zważylam bo minęło pełne 7 dni diety fakt faktem robiłkam to już po 4 i 5 dniu, ale dzisiaj już tak "oficjalnie"
waga pokazała 69,4 kg! W końcu 6 z przodu
Wynik po pierwszym pełnym tygodniu diety? 2,9 kg!

Edytowane przez myssie
Czas edycji: 2013-01-30 o 17:53
myssie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 17:49   #348
Palolinka
Rozeznanie

hej! Mi się znowu w piątek szykuje pożegnalna impreza mojej koleżanki z pracy. I też się zastanawiam, bo na pewno będę piła z nią jakiś alkohol. No ale nie dam się skusić na pizzę, mam nadzieję
Na razie u mnie dobrze, tylko czasami nie mam czasu na pierwszą przekąskę. Drugą jakoś udaje mi się wcisnąć. Jutro wezmę sok pomidorowy do pracy, to jakoś dam radę go wypić Poza tym raczej bezgrzesznie a to mnie bardzo cieszy!
W piątek rano postaram się zważyć, ciekawe ile będzie...

60...58...50
Palolinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 17:58   #349
myssie
Raczkowanie

Palolinka,
mi 5ego lutego szykuje się drobne party, postanowiłam pić wówczas wino, bo jest chyba najmniej kaloryczne ze wszystkich tolerowanych przeze mnie alkoholi czyt. wódka czy piwo... Tęskni się za piwkiem, ale wytrzymam do końca dietki Może w drugim miesiącu diety, kiedy mniej będzie uż do zrzucenia to zacznę sobie więcej pozwalać, na razie się cykam i jestem ostrożna...

Trzymam kciuki, żebyś nie uległa pizzy!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-30, 18:11   #350
Aganitusia
Raczkowanie

Sprawdziłam dziś "indyka z pieczarkami" - powiem Wam, że naprawdę smaczniutkie
Dorwałam ostatnio makaron z ryżu brązowego. Czy sądzicie, że można go czasem do diety wprowadzić?
Aganitusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 21:43   #351
Palolinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myssie Pokaż wiadomość
Palolinka,
mi 5ego lutego szykuje się drobne party, postanowiłam pić wówczas wino, bo jest chyba najmniej kaloryczne ze wszystkich tolerowanych przeze mnie alkoholi czyt. wódka czy piwo... Tęskni się za piwkiem, ale wytrzymam do końca dietki Może w drugim miesiącu diety, kiedy mniej będzie uż do zrzucenia to zacznę sobie więcej pozwalać, na razie się cykam i jestem ostrożna...

Trzymam kciuki, żebyś nie uległa pizzy!
jest najmniej kaloryczne? hmm... no to już wiem, co będę piła A pizzy się oprę, po prostu zjem kolację zaraz przed wyjściem. Dzięki za wsparcie

60...58...50
Palolinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 21:46   #352
myssie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Palolinka Pokaż wiadomość
jest najmniej kaloryczne? hmm... no to już wiem, co będę piła A pizzy się oprę, po prostu zjem kolację zaraz przed wyjściem. Dzięki za wsparcie
kiedyś myślałam, że wódka, ale ostatecznie wyszło, że ma dość sporo kalorii, jak gdzieś wyczytałam. no, piwo to nie wspomne. więc tak wypada wino nawet gdzieś z resztą jakieś dziewczyny w internecie pisały, że pytały zespołu 3d chili co z alkoholem to odpowiedzieli, ze lampka wina jest okej, ze wskazaniem na LAMPKĘ ale.. u mnie się pewnie na lampce nie skończy :P cóż, najwyżej pominę jakąś przekąskę
Stary 2013-01-30, 23:37   #353
Monilli
Raczkowanie

Dziewczyny!
slyszalam/czytalam wiele dobrych opini na temat tej diety 3D, chcialabym troszeczke schudnac z tego co piszecie dieta ta mozna kupic wybaczcie ale nie bardzo wiem jak i gdzie kupic ta diete ;/
Monilli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 08:22   #354
marzenamia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Monilli Pokaż wiadomość
Dziewczyny!
slyszalam/czytalam wiele dobrych opini na temat tej diety 3D, chcialabym troszeczke schudnac z tego co piszecie dieta ta mozna kupic wybaczcie ale nie bardzo wiem jak i gdzie kupic ta diete ;/
Wejdź na strone diety 3 D chili i tam masz wszystko napisane co masz zrobić.

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Ja dzisiaj zaczynam 3 dzień Nie zrobiłam omleta tylko tak jak wcześniej pisałam bułeczkę tylko, że wyszła za sucha i ciężko było ją zjeść za dużo otrębów. W składzie są otręby pszenne ale ja mam owsiane te są chyba zdrowsze Nie mogę doczekać się obiadku-szpinak zamiast mrożony kupiłam świeży beby a pomidory zwykłe zastąpie koktajlowymi, bo są smaczniejsze i słodkie.Wody piję dużo aż sama się dziwię, bo ok 3 litrów plus herbatki A to dlatego chyba, że strasznie burczy mi w brzuchu i jestem cały czas głodna

--------------------
Cel:
70-67-64-61-58-55
Stary 2013-01-31, 08:24   #355
Efti
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Monilli Pokaż wiadomość
Dziewczyny!
Najlepiej na ich stronie, tam są wszystkie wskazówki. Z tym, że dzisiaj mi coś ich strona nie działa, nie wiem czy tylko u mnie czy to jakiś ogólny error , ale próbuj.
Stary 2013-01-31, 09:08   #356
marzenamia
Raczkowanie

Mam pytanie odnośnie jabłka pieczonego z cynamonem i rodzynkami czy można zrobić je w inny sposób niż pieczenie? Szkoda odpalać mi piekarnika na zrobienie jednego jabłuszka
Stary 2013-01-31, 13:06   #357
panciaania
Raczkowanie

GG do panciaania

Cytat:
Napisane przez myssie Pokaż wiadomość
W

dzisiaj się zważylam bo minęło pełne 7 dni diety fakt faktem robiłkam to już po 4 i 5 dniu, ale dzisiaj już tak "oficjalnie"
waga pokazała 69,4 kg! W końcu 6 z przodu
Wynik po pierwszym pełnym tygodniu diety? 2,9 kg!
wow super spadlo, a ja sie zwazylam dzis po 3 dniach i co? FIGA! nic ani grama :/
Stary 2013-01-31, 13:21   #358
Efti
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez panciaania Pokaż wiadomość
wow super spadlo, a ja sie zwazylam dzis po 3 dniach i co? FIGA! nic ani grama :/
A ja postanowiłam zważyć się w poniedziałek (po równym tygodniu) i jestem strasznie ciekawa . Muszę przyznać, że ogólnie jakoś lepiej się czuje, lżej i mam więcej energii także na plus! Jak widzę wagę to mnie strasznie świerzbi ale wytrzymam!
Stary 2013-01-31, 14:28   #359
myssie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez panciaania Pokaż wiadomość
spokojnie poczekaj do końca pierwszego tygodnia trzymam kciuki!
Stary 2013-01-31, 16:38   #360
anepok
Przyczajenie

marzenamia -jaśli chodzio o pieczone jabłka to raz upiekłam bo było więcej chętnych a raz zrobiłam w garnku mus - ale nie rozgotowywałam mocno,
anepok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości