![]() |
#331 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta 3d chili
A zjedzenie jabłka między posiłkami można wybaczyć?
![]()
![]() |
![]() |
#332 |
Przyczajenie
|
Ale dziewczyny, ja te ciastka zjadłam z łakomstwa, a nie ze zbyt małej ilości posiłków ;( wcale nie byłam głodna, a one leżały i kusiły ;( po nich już nic nie zjadłam
![]() właśnie w tym problem ze 5 posiłków to dla mnie za dużo, a druga rzecz, że brak czasu na to żeby jeść o tej samej porze i w dodatku 5 ![]() no spróbuję tą czekoladę z chili, ale to wy kupujecie w sklepach taką od razu, czy sypiecie sobie?
![]() |
#333 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Przyczajenie
|
Widzę, że nie tylko ja mam problem ze zjedzeniem 5 posiłków
![]() Zobaczymy jak to dalej wyjdzie w praktyce. Dziś dopiero zaczęłam 3 dzień, więc jeszcze długa droga przede mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Rozeznanie
|
uhhh... wczoraj nagrzeszyłam przez mojego TŻ!!!!
![]()
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
Hej! Dzisiaj to moj drugi dzień z dietką
![]() ![]() ![]() ![]() A apropo omleta czy któraś z Was była na Dukanie? Tam robiło się takie bułeczki w mikrafalówce i ja właśnie tak zrobię dodam wszystkie składniki tylko mleka troszkę(resztę wypiję) i wymieszam. Trzeba przelać do miseczki nadającej się do tego urządzenia i nastawię na 3,5 minuty. Otręby,jogurt,jajko,przyp rawy i troszke mleka konsystencja musi być gęstej śmietany(upiec). A potem podpiekałam na suchej patelni i wychodzą chrupiące bułeczki, bo omlety też mi nie wychodziły na Dukanie a przecież składniki są te same. Ja tam bym jeszcze je posmarowała serkiem oczywiście cieniutko. Zobaczymy jutro czy mi się uda ![]() Edytowane przez marzenamia Czas edycji: 2013-01-30 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Raczkowanie
|
Ja jestem w trakcie 3 dnia diety i jak na razie nie narzekam
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
A jak to jest z tym makaronem włoskim, ma być mozarella czy feta?Bo tam jest jakiś błąd
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Przyczajenie
|
Powinna być mozzarella
![]() Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#340 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem jedzenie 5 posiłków dziennie w odstępach 3-4 godzinnych jest kluczem do sukcesu. Trzeba tak je zaplanować, żeby nam się zmieściły. Jedząc w taki sposób schudniemy, niż jedząc 3 posiłki + kilkanaście przekąsek, bo się jest głodnym, bo się ma ochote, bo się nudzi przed tv itp itp
![]() Mówicie, że np" jak ja wezmę pomidora na uczelnie?" - ale co za problem wymienić go na jogurt naturalny z cynamonem? Wystarczy kupić jogurt w butelce- komuś dać do wypicia, umyć buteleczke i w nim przygotowywać przekąski. Przecież taką butelecznie nie jest wstyd wyciągnąć i grzecznie wypić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
Kuskus zjedzony "PYCHA"tylko troszkę za ostry. Nastepnym razem mniej popryczek chilli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli chodzi o czekoladę z chili, to rozpuściłam 4 zalecone kostki na parze, dosypałam chili, odstawiłam, żeby stężało ipotem zjadłam o wyznaczonej porze. pychota! Cytat:
przyprawy to nie wszystko! trzeba jeść regularnie. wiadomo, że nie co 3 godziny z zegarkiem w ręku, bo nie zawsze się tak da [bo a to wstaniesz później, a to coś tam]. ale musimy się starać trzymać te pory i ilość posilków bo to bardzo wazne, tak samo wazne jak te przyprawy i pozostałe składniki, a także woda ![]()
![]() |
![]() |
#344 |
Raczkowanie
|
Kurcze, dołączam do grzesznic i to już w 2 dniu
![]() 1. Nie potrafię traktować kawy jako przekąski, wcześniej piłam jej baardzo dużo, nawet przesadne. Tak do kilku kubków... 2.jogurt naturalny zjadłąm bez cynamonu...za dużo ludzi. 3. wzięłam połowę wczorajszego obiadu do pracy( nie mam pojęcia dlaczego, czy mój mózg rano jeszcze nie pracuje jak należy czy po prostu dlatego, że w danej chwili nie byłam najedzona więc stwierdziłam, że starczy ![]() 4. kolacje będę jadła ok 21, bo późno chodzę spać i jestem głodna. Chyba z dwojga złego lepiej zjeść później niż zjeść 2 razy jak wczoraj (kanapka ze świeżej bułeczki) Ahh i zjadłam sałatkę z tuńczyka, która nie ma nic wspólnego z lekkim jedzeniem... Moim problemem jest to, że lubię jeść ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#345 |
Przyczajenie
|
To ja nie wiem, muszę swój organizm tego nauczyć.. ale teraz po sesji pojadę do domu, będę miała 2tyg wolnego to i czasu będzie więcej, może coś z tego wyjdzie
![]() ![]()
![]() |
#346 |
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj dostałam z męzem zaproszenie na imprezkę domową w sobote do znajomych
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Raczkowanie
|
Właśnie wsuwam sobie kiwi w ramach podwieczorku [trochę mi się przesunęło, bo znowu wstałam później z racji wolnego dnia]. Kwaśnie jak jasny gwint, ale smaczne
![]() Na obiadek znów miałam makaron włoski. Na kolacje chyba znowu zjem kanapki, albo.. jakiś twarożek? ZObaczymy na co bedę mieć chęć ![]() Całe szczęście pamiętam już swoje ulubione posiłki w ramach danych grup i zajadam je, jeśli posiadam akurat składniki ![]() Dziewczyny, jak widzicie ciastka, piwko i kupę cudnego żarcia to przypomnijcie sobie "dlaczego jestem na diecie?" i "dla kogo to robię?". Traktujmy dietę jako przjemność, zwłaszcza, że nie wymaga ona od nas katuszy! Jedzonko jest naprawdę pyszne, zawiera słodkości, owoce, nabiał. Każdy znajdzie coś dla siebie ![]() ![]() dzisiaj się zważylam bo minęło pełne 7 dni diety ![]() ![]() waga pokazała 69,4 kg! ![]() ![]() Wynik po pierwszym pełnym tygodniu diety? 2,9 kg! ![]()
Jazda z koksem! ![]() 72,3-70,3-69,4-68,8- 68,1-67,0-66,7-65,7-64-62-61-60.. może kiedyś.. ![]() Edytowane przez myssie Czas edycji: 2013-01-30 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Rozeznanie
|
hej! Mi się znowu w piątek szykuje pożegnalna impreza mojej koleżanki z pracy. I też się zastanawiam, bo na pewno będę piła z nią jakiś alkohol. No ale nie dam się skusić na pizzę, mam nadzieję
![]() Na razie u mnie dobrze, tylko czasami nie mam czasu na pierwszą przekąskę. Drugą jakoś udaje mi się wcisnąć. Jutro wezmę sok pomidorowy do pracy, to jakoś dam radę go wypić ![]() ![]() W piątek rano postaram się zważyć, ciekawe ile będzie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Raczkowanie
|
Palolinka,
mi 5ego lutego szykuje się drobne party, postanowiłam pić wówczas wino, bo jest chyba najmniej kaloryczne ze wszystkich tolerowanych przeze mnie alkoholi czyt. wódka czy piwo... Tęskni się za piwkiem, ale wytrzymam do końca dietki ![]() Trzymam kciuki, żebyś nie uległa pizzy! ![]()
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
Sprawdziłam dziś "indyka z pieczarkami" - powiem Wam, że naprawdę smaczniutkie
![]() Dorwałam ostatnio makaron z ryżu brązowego. Czy sądzicie, że można go czasem do diety wprowadzić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#353 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny!
slyszalam/czytalam wiele dobrych opini na temat tej diety 3D, chcialabym troszeczke schudnac ![]() ![]()
![]() |
#354 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Ja dzisiaj zaczynam 3 dzień ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Cel: 70-67-64-61-58-55 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie odnośnie jabłka pieczonego z cynamonem i rodzynkami czy można zrobić je w inny sposób niż pieczenie? Szkoda odpalać mi piekarnika na zrobienie jednego jabłuszka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Raczkowanie
|
wow super spadlo, a ja sie zwazylam dzis po 3 dniach i co? FIGA! nic ani grama :/
![]() |
#358 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#360 |
Przyczajenie
|
marzenamia -jaśli chodzio o pieczone jabłka to raz upiekłam bo było więcej chętnych a raz zrobiłam w garnku mus - ale nie rozgotowywałam mocno,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.