|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaczynamy od listopada, by być szczupłą i piękną do lata ;D
3 skalpel
|
|
|
|
|
#332 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj poprawa, jeżeli chodzi o dietę, chociaż długie siedzenie na uczelni nie sprzyja zdrowemu zywieniu :/
I: jogurt naturalny z musli i owocami II: czarna bułka z twarożkiem III: barszcz z krokietami z kapustą IV: jabłko V: jogurt naturalny i jabłko Niedługo pora na wieczorne ćwiczenia, chyba spróbuję Tiffany na boczki. A jutro 4. skalpel
|
|
|
#333 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() U mnie dziś ciężki dzień, źle się czuję od rana, boli mnie głowa i nawet oczy nie wiem od czego. Jedzonko dziś średnie, dumna z siebie po dzisiejszym dniu nie jestem, jutro będzie lepiej...1. kawa z mlekiem, jogurt naturalny 2. miseczka zupy jarzynowej (zupa na kostce rosołowej gęsta od warzyw, brokuły, kalafior, fasolka szparagowa,cebula,marchew ka, pietruszka, ziemniaki, nie zabielana) 3. 5 ruskich pierogów 4. 2 kromki chleba razowego, kiełbasa krakowska sucha (5 plasterków), papryka marynowana. Muszę jeszcze posprzątać mieszkanie, a głowa mi pęka ![]() Dobrej nocki wszystkim życzę
|
|
|
|
|
#334 |
|
Raczkowanie
|
Oho, chyba przełożę ćwiczenia na trochę później i w dodatku zgrzeszę...Właśnie zapowiedział się kumpel z piwem...
|
|
|
#335 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A u mnie motywacja ze świętami nie działa, bo od Wielkanocy i tak już schudłam 13kg, więc całą dalszą część rodziny zaskoczę tak czy siak. ![]() Mam tylko takie marzenie, żeby zmieścić się w taką piękną sukienkę, małą czarną, w rozmiarze S, która w sumie to nigdy nie była na mnie dobra... Ale na to daję sobie czas do wiosny, bo jeszcze mi naprawdę sporo brakuje, 10kg jak nic...Dzisiaj stanęłam na wagę i miałam 0,4kg więcej niż ostatnio. Pewnie znowu woda się zbiera czy coś, bo to nierealne, żeby przytyć od jednego nieudanego dnia (mam na myśli niedzielę). Więc w sumie się tym nie przejmuję, bo wiem, że to nic strasznego, a u mnie takie wahania zdarzają się notorycznie, ale mimo to jestem lekko zdemotywowana. Od teraz szlaban na ważenie się- do 25 listopada. Bo sama sobie robię kuku. ![]() Cytat:
Ja nie wiem co Ty chcesz od siebie, moim zdaniem jest super, naprawdę. ![]() Cytat:
I dodatkowo Twój organizm straci więcej energii na termoregulację.
Edytowane przez scandalistka Czas edycji: 2012-11-14 o 21:18 |
|||
|
|
|
|
#336 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podziwiam Twoje samozaparcie, schudłaś już 13 kg w około pół roku. Mam nadzieję że i mi uda się wytrwać. |
|
|
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam takie spodnie, wchodzę w nie, zdarza się że i zapinam ale wyglądam jak baleron w siatce która zaraz pęknie i właściwie nie waga jest moim celem tylko idealne ułożenie tych spodni
|
|
|
|
#338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do tych 13kg, to ja cię cieszę, że tyle schudłam, ale cały czas mam takie głupie poczucie, że gdybym była wystarczająco silna, to schudłabym więcej. Że mogłam już dawno ważyć te 60kg, a nie 68kg z groszem jak teraz. Że mogłam dać z siebie więcej. ![]() A Ty teraz jesz naprawdę fajnie. Zdecydowanie lepiej, niż ja kiedy zaczynałam. Moja kryształowa kula mówi, że schudniesz pięęęęękniście.
|
|
|
#339 |
|
Raczkowanie
|
Mój dzisiejszy jadłospis:
1. owsianka 2. 2 małe jabłka, garść orzechów 3. lasagne 4. ryba Wieczorkiem 2 szklanki mleka. Do tego ćwiczenia Jestem całkiem zadowolona z dnia, gdyby tylko tą lasagne zamienić na coś innego... Jutro będzie zdrowiej! Obiecuję! ![]() Ogólnie mam mały problem. 3 razy w tygodniu muszę wstawać o 5 żeby zdążyć do szkoły - dojeżdżam spoza miasta, a wtedy NIGDY nie chce mi się jeść. Jak już jestem w szkole to nie mam możliwości zjeść jakiejś owsianki czy czegoś cieplejszego-zdrowego, dlatego zadowalam się jabłkiem, albo jogobellą, ale nie jestem pewna czy jest to dobre dla mojego organizmu. Lepiej zmusić się rano do zjedzenia o tak wczesnej porze? Już sama nie wiem
|
|
#340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
emmagotuje.blogspot.com/2012/01/pancakes-i-roztopiona-czekolada.html emmagotuje.blogspot.com/2012/01/ostatni-dzien-ferii-ostatnie-placki.html Tylko nie polecam chować ich na noc do lodówki, lepiej je przykryć i zostawić w temperaturze pokojowej. Przez kilka godzin nic im się nie stanie. Ja czasami też zabieram w pudełku twaróg z pomidorem i jogurtem naturalnym, doprawiony pieprzem i solą, tylko wtedy trzeba pamiętać, żeby zabrać ze sobą łyżeczkę, ja zazwyczaj biorę plastikowe jednorazówki. W sumie do tego twarogu to można wrzucić jakiekolwiek warzywa, ale ja najbardziej lubię z pomidorem. To również można sobie przygotować dzień wcześniej i wrzucić do lodówki na noc. Ludzie się wtedy trochę dziwnie patrzą, szczególnie jak sami trzymają w łapie batonika... ![]() Dobre kanapki też nie są złe, nikt nie powiedział, że muszą być nudne. ![]() Ja bym chyba umarła jakbym miała przez pół dnia jechać na jabłkach i jogurtach.
Edytowane przez scandalistka Czas edycji: 2012-11-14 o 23:30 |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#342 |
|
Zadomowienie
|
Ludzie się chyba zawsze dziwnie patrzą
studiuję dziennie i robię podyplomówkę (i tam jeszcze parę innych zajęć wpada). I tu i tu, jak wyciągam moje magiczne pudełko, zaczyna się- jak Ty zdrowo jesz, nie musisz się odchudzać, ojojojoj Cała uwaga jest skupiona na moim jedzeniu, a ja się czuję pod presją, jak mi 10 osób gapi się w to pudełko... generalnie dla mnie nie ma nic odbiegającego od normy w tym, że jem właśnie twarożek (z tym, że dodaję do niego, oprócz pomidorów, także zielonego ogórka i papryki - czerwoną <obowiązkowo> i zieloną/żółtą => żeby było kolorowo) albo skrojone warzywa (czyli "sałatkę" ).A co do tekstów rodziny, u mnie hitem jest ostatnio: "nie zjesz ciasta? GARDZISZ?" ![]() Nie wiem, czy widziałyście kiedyś na necie bento ciekawe, co by zrobili, jakbym wyciągnęła właśnie taki śliczniutki obiad
We must fight for what we believe in Makenai Lepiej kochać, a potem płakać. Następna bzdura. Wierzcie mi, wcale nie lepiej. Nie pokazujcie mi raju, żeby potem go spalić. 23.05.2012 - pani licecjatka! 04.07.2014 - pani magister!
Edytowane przez crystal_tokio Czas edycji: 2012-11-15 o 07:53 |
|
|
|
|
#343 |
|
Zadomowienie
|
U mnie ojciec, zawsze gdy zajeżdzam do domu, mowi: "córko trzeba jesc, chudzi ludzie sa brzydcy"
![]() Koncze kawę, owsianka juz gotowa, mam nadzieję, że mój dzisiejszy jadłospis bedzie troszkę lepszy. Momentami mam wrazenie, ze 46 to moj niedosiegniony cel- moze nie trzymam diety w ryzach, ale kurcze ten spadek wagi rzedu 0.1 nie jest w ogole motywujący ![]() Trzymajcie się |
|
|
|
|
#344 |
|
Zadomowienie
|
Bry!
Ja już po śniadaniu, jadłam serek wiejski (którego szczerze nienawidzę) i chleb razowy teraz sobie popijam herbatkę bez cukru. JakKazdaInna - widzę, że do celu już niewiele Ci zostało, a dużo kilogramów zostawiłaś za sobą Miłego dnia!
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mam inne pytanie, ponieważ mamy taki sam wzrost masz może swoje zdjęcia przed i teraz? bo bardzo mnie interesuje jak wyglądasz i czego mogę oczekiwać
|
|
|
|
#346 |
|
Raczkowanie
|
JakKażdaInna - ja już Ci zazdroszczę wagi, nie pogardziłabym 47, czy nawet 48 kg
![]() Śniadanko zjedzone, oczywiście musli z jogurtem, a za chwilę zabieram się za 4. skalpel Wczoraj zrobiłam słynne boczki Tiffany - wyglądały tak niewinnie, a dzisiaj czuję, że mięsnie trochę się narobiły
|
|
|
#347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zauważyłam, że ludzie generalnie mają problem ze wszystkim, co nie jest sklapywańcem z białego pieczywa, żółtego sera i szynki. U mnie pytania o dietę zaczęły się już w momencie jak zaczęłam zabierać ze sobą kanapki z ciemnego pieczywa, z wystającą miejscami sałatą czy czymś innym kolorowym. Zauważyłam natomiast, że dziewczynom się robi trochę głupio, kiedy mają świadomość że przybyło im parę kg, a mimo to jedzą właśnie lukrowaną drożdżówkę/pączka/batonika/bufetową zapiekankę, podczas gdy ja zajadam się twarożkiem. Niektóre potem- oczywiście nie pytane o nic- czują się w obowiązku wytłumaczyć mi, że one się czują z tymi dodatkowymi kg bardzo szczęśliwe. I fajnie. Tylko po co się tłumaczyć?Takie bento poproszę http://justbento.com/files/bento/ima...nto_53_480.jpgI w ogóle spójrzcie, co skośnookie dzieci zabierają ze sobą do szkoły, jaka ilość warzyw... http://justbento.com/my-sister-does-...n-girl-and-boy Że już nie wspomnę o tym, że mają w szkołach taki przedmiot jak edukacja żywieniowa.
Edytowane przez scandalistka Czas edycji: 2012-11-15 o 11:27 |
|
|
|
|
|
#348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zjadłam sobie drugie śniadanie - jogurt naturalny z płatkami fitness - może nie są one jakieś super świetne do odchudzania, ale są smaczne i dałam ich tylko trochę tak do pochrupania - bo samego jogurtu naturalnego tak bez niczego to jeść nie lubię. ![]() Idę za trendem i założyłam sobie bloga , jak długo wytrwa to nie wiem, ale mam nadzieję, że doda mi motywacji w trudnych chwilach.
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się wcale nie przejmuje. Robie podyplomówke i tam juz same dojrzałe kobiety, spora częśc przychodzi z termosami, a ja wyskakuje z pojemniczkiem (ostatnio zapiekanka kalafiorowa i wcinam), niech patrzą
![]() U mnie na razie ładnie: śniadanko - żytnie pancakesy z serkiem emilka wymieszanym z świezuchem (serkiem homo waniliowym na 250 g twarogu, 100 gram serka - wczoraj zjadłam pół i dziś pół) drugie śniadanko - sałata z papryką, wędliną z kurczaka i sosem czosnkowym. Na obiad bedzie spaghetii z piersią z kurczaka potem siłka i pilates na kolacje pasta brokułowa z wędliną i ciemnym chlebkiem (węgle, bo będe po ćwiczeniach) |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mysle, ze bardziej w weekend, w kazdym razie obiecuje U mnie dzis znow nie specjalnie, sniadanie po 8 i dopiero obiad. Oj, nie wiem dziewczyny chyba sie wycofam ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- santi santi ile masz wzrostu? |
|
|
|
|
|
#351 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już 17, a ja nadal trzymam się diety
|
|
|
|
#352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niech się gapią! Potem będą się gapić jak już schudniemy ![]() Za godzinę lecę ćwiczyć, a potem kurczak albo ryba. Jestem zaskoczona, że nie ciągnie mnie już do czekoladek, batoników, fast foodów itp Ale to baaaardzo dobrze!
|
|
|
#353 |
|
Rozeznanie
|
Za to ja dzisiaj zgrzeszyłam
i ogólnie dzisiaj trochę słabszy dzień jeśli chodzi o jedzenie. Rano owsianka z winogronami, później 3 jabłka w szkole, obiadu nie było, więc musiałam się zadowolić zupką chińską kolacja jeszcze przede mną. A teraz idę ćwiczyć skalpel |
|
|
|
|
#354 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dzisiaj:
I. owsianka (2 łyżki płatków owsianych, 1 ł. żytnich, 1 ł. orkiszowych - 135kcal) z jogurtem muffinkowym, domowym powidłem śliwkowym (bez cukru) i rodzynkami (ok. 350kcal) II. kilka polędwiczek w musztardzie (ok. 100g), ryż z marchewką i jajkiem (całość składała się z torebki ryżu, 5 marchewek i 1 jajka na oliwie z oliwek + przyprawy- zjadłam "mniejszą" połowę) (ok. 400-450kcal) III. herbata z domowym syropem malinowym (ok. 30kcal), kostka gorzkiej czekolady (35kcal) IV. jakieś pół litra świeżo wyciskanego soku z pomarańczy IV. kromka chlebka pełnoziarnistego z łososiem (ok. 150kcal)
Edytowane przez scandalistka Czas edycji: 2012-11-15 o 23:09 |
|
|
|
|
#355 |
|
Przyczajenie
|
Ja dzisiaj całkiem nieźle, tak myślę, węgle, białko, tłuszcze kcal się zgadzają.
1. śniadanie - owsianka, zaraziłyście mnie, cudne <3 2. jabłko 3. kanapka z ziarnami, jajkiem i niestety żółtym serem 4. tażin (łącznie ok 350kcal) 5.pewnie twaróg chudy z jogurtem naturalnym Ale waga nie drgnie.. mam nadzieje, że to wina @, sprawdzę za kilka dni...
|
|
#356 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Czytam Was od początku ale dopiero teraz sie ujawniam. Postanowiłam dołączyć do Was Mój dzisiejszy przykładowy jadłospis:1. jogurt naturalny 200 g + 3 łyżki musli + średni grejfrut 2. bułka razowa z sałatą i pomidorem 3. makrela wędzona z grahamką, ogórkiem i fetą 4. 4 średnie marchewki 5. jogurt musli jabłkowo-gruszkowy + 2 jabłka pokrojone Co sądzicie o takich posiłkach? |
|
|
|
|
#357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze raz dzięki za pomysł z pancakesami, już je zrobiłam, wyszły takie pyszne, że rodzinka wszystko zjadła, muszę sobie zrobić nowe do szkoły ![]() Melduję, że poćwiczyłam! Teraz idę zjeść kolację
|
|
|
#358 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
) tylko mi brakuje ciepłego posiłku? poza tym ja specjalistką nie jestem, jak na razie mi nic nie ubyło, ale taka moja skromna opinia, nie wiem jak inni
|
|
|
#359 |
|
Wtajemniczenie
|
troche się wczoraj podłamałam tym , bo na wadze ujrzałam magiczna liczbę 56
troche nie ogarniam, bo gdy jem co chce mam stałą wagę 55kg ... a tu przy diecie wzrost ![]() no ale dziś mam znów 55 , co własciwie mnie cieszy i niecieszy gdyż właściwie nic nie schudłam jeszcze choć wizualnie widzę różnicę i czuje na ubrankach to w kg nie posuwa sie nic
|
|
|
|
|
#360 |
|
Raczkowanie
|
Często tak jest - mięśnie po prostu są cięższe od tłuszczu, mimo że objętościowo są mniejsze. Nos do góry!
Chociaż wiadomo, jak widzisz spadek w cyferkach na wadze to motywacja rośnie i dzień się jakoś lepiej zaczyna ![]() U mnie na kolacje była rybka, myślę, że dzisiaj nie było najgorzej Chociaż skusiłam się na jednego pierniczka Ogólnie u mnie w domu zawsze jest tak strasznie dużo słodyczy, że czasem ciężko wytrzymać. A wszyscy inni domownicy tacy chudzi. Tylko oni jedzą je raz na jakiś czas, jak mają ochotę. Ja jak widzę słodycz to już mam na niego ochotę
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.

nie wiem od czego. Jedzonko dziś średnie, dumna z siebie po dzisiejszym dniu nie jestem, jutro będzie lepiej...

motywuje mnie spadająca waga no i chcę na święta wrócić do domu i zrobić niespodziankę;D Ale mi się marzy wtedy już osiągnięty cel 
Ale na to daję sobie czas do wiosny, bo jeszcze mi naprawdę sporo brakuje, 10kg jak nic...
Pewnie znowu woda się zbiera czy coś, bo to nierealne, żeby przytyć od jednego nieudanego dnia (mam na myśli niedzielę). Więc w sumie się tym nie przejmuję, bo wiem, że to nic strasznego, a u mnie takie wahania zdarzają się notorycznie, ale mimo to jestem lekko zdemotywowana. Od teraz szlaban na ważenie się- do 25 listopada. Bo sama sobie robię kuku. 

63- 62-> 52 ?
Postanowiłam dołączyć do Was