Bo my kochamy K-Pop! - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-14, 18:33   #331
gwercia
Raczkowanie

Dot.: Bo my kochamy K-Pop!

Cytat:
Ja oglądam tylko te dramy, które zainteresują mnie w ciągu pierwszych 20 minut lub maksymalnie 1 odcinka.
Albo te, w których moi ulubieńcy grają żebym miała jakąś motywację.

Dodatkowo "Gu Family Book" jest pierwszą dramą historyczną, której pierwszy odcinek dałam radę obejrzeć. Ba, zakochałam się w niej (szczególnie od pojawienia się Le Seung-Gi na planie ).

No i nie wiem jakim cudem, ale tak mnie akurat tu wciągnęło, że aż tak przeżywałam odcinek 11. Ale zajarzyłam, że zwyczajnie za mocno kocnentrowałam się na uczuciach i reakcjach Ye-Wool. potem obejrzałam (kilka razy ) te same sceny koncentrując uwagę na Kang-Chi i zauważyłam, że powoli zaczyna do niego docierać jak YW jest dla niego ważna.
A dzisiejszy odcinek to daebak ! Gumiho-KC już wpadł po uszy dla YW (ach ta magia instynktu zwierzęcia). Człowiek-KC musi dopiero zdać sobie sprawę z rosnącego uczucia

Full House oglądasz, no nieźle
I jak ci się podoba rozkapryszona gwiazda kontra bałaganiarska pisarka ?
Chciałam się zabrać za Gu familly book. Ale muszą ją chyba najpierw przetłumaczyć bo ja nie daje rady z tym czekaniem na kolejne odcinki.

Co do dram to ja zawsze daje jeden odcinek na rozkręcenie, jeżeli mnie nie wciągni to lipa. Z jedną dramą próbowałam się przemęczyć - Babyfaced beauty - obejrzałam 3 odcinki i koniec, nie dałam rady więcej.

Co do Full House. Jak na razie jest super, pierwszy odcinek był taki sobie, ale teraz miodzio. Właśnie mam włączył mi się fangirling na Raina. Tylko biednego skrzywdzili w tej dramie. W co oni go ubierali? No ale wiadomo koreańscy styliści serca nie mają.
No i główna aktorka jest śliczna i mnie nie wkurza. Co robi większość aktorek w dramach.

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Napisane przez mcromance Pokaż wiadomość
O BakaSubs to już ja wspomniałam. Ale widać mój komentarz został pominięty bo dodało go do poprzedniego
Wiem. Sorki, przeoczyłam twój komentarz. Sorki. Już się poprawiam.
gwercia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 18:37   #332
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwercia Pokaż wiadomość
Chciałam się zabrać za Gu familly book. Ale muszą ją chyba najpierw przetłumaczyć bo ja nie daje rady z tym czekaniem na kolejne odcinki.

Co do dram to ja zawsze daje jeden odcinek na rozkręcenie, jeżeli mnie nie wciągni to lipa. Z jedną dramą próbowałam się przemęczyć - Babyfaced beauty - obejrzałam 3 odcinki i koniec, nie dałam rady więcej.

Co do Full House. Jak na razie jest super, pierwszy odcinek był taki sobie, ale teraz miodzio. Właśnie mam włączył mi się fangirling na Raina. Tylko biednego skrzywdzili w tej dramie. W co oni go ubierali? No ale wiadomo koreańscy styliści serca nie mają.
No i główna aktorka jest śliczna i mnie nie wkurza. Co robi większość aktorek w dramach.

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Wiem. Sorki, przeoczyłam twój komentarz. Sorki. Już się poprawiam.
Ale ja miałam na myśli, że aneta12182 go przeoczyła. W sumie się nie dziwię. Nawaliłam ścianę tekstu

A do "Gu Family Book" mam napisy praktycznie na drugi dzień, bo wycziłam fajną grubę robiąca fansuby.
Ja teraz czekam na napisy do odcinka 11 (wczorajszego) a jutro będzie już i 12 (dzisiejszy)

Pierwszy raz tak wpadłam w dramę, że oglądam na żywo, potem ściągam torrent i oglądam bez napisów i potem trzeci razy z napisami

Aj, dupa wołowa ze mnie. Pytałaś co studiowałam, a ja zapomniałam napisać
Zootechnikę

Nie udzielam żadnych porad przez PW, proszę nie pisać.

Edytowane przez mcromance
Czas edycji: 2013-05-14 o 18:42
mcromance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 20:55   #333
aneta12182
Zakorzenienie

mcromance, przeoczyłam, ale już przeczytane i konto na forum założone . Dzięki za linki dziewczyny, kończę matury to w końcu będzie czas nadrobić zaległości
Stary 2013-05-14, 21:08   #334
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta12182 Pokaż wiadomość
mcromance, przeoczyłam, ale już przeczytane i konto na forum założone . Dzięki za linki dziewczyny, kończę matury to w końcu będzie czas nadrobić zaległości
No wiedziałam, jak tylko zobaczyłam jak wyglądał mój post

Jejuśku, mam już w łapkach napisy do wczorajszego odcinka GFB
Wróżę sobie nieskończoną ilość przewijania ulubionych momentów

Stary 2013-05-14, 21:58   #335
azjatkapaulinek
Raczkowanie

Napisałam długiego koma ale się nie dodał i nie wiem czemu. Trudno.
Ja kpop kocham od 2 lat a naj ft Island, suju,shinee,b1a4. No i kobitki snds, Wonder Girl, 4minute fx. Do tego sukie Lee min ho i kim bum.
azjatkapaulinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 22:07   #336
MaLibu 2o
Raczkowanie

jesli chodzi o dramy to bardzo bardzo baaaardzo polecam high kick 2! w zasadzie zaczelam ogladac dla kikiego i gdyby nie on to bym pewnie zwatpila bo akurat pierwszy odcinek dosc nudny byl, ale potem bylo juz tylko lepiej. jedna z najlepszych dram jakie ogladalam, w sumie to sitcom ale bylo tez sporo momentow kiedy plakalam jak bobr. i totalnie nieprzewidywalne nietypowe zakonczenie. naprawde polecam

ps, mcromance, jestes tylko rok starsza ode mnie :p
MaLibu 2o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 22:44   #337
azjatkapaulinek
Raczkowanie

luBie wiele zespołów ale naj to ft Island,shinee i suju.
Stary 2013-05-14, 23:00   #338
gwercia
Raczkowanie

Bo my kochamy K-Pop!

ciśśś
Nie mówcie już o dramach, bo mi się tylko zapełnia lista 'dramy do obejrzenia natychmiast'

Widze że coraz nas tu więcej, ale fajnie, jak widać siła kpopu i kdram jest wielka!!

Dzisiaj doszło do mniemcoś strasznego. Fani sasaeng nie są chyba tacy straszni. Mam przyjaciela, który miał takiego prywatnego sasaenga od gimnazjum. Dziwczyna śledziła go dzień w dzień, pare razy poważnie go okleczyła, pryskała mu gazem pieprzowym po oczach - oczywiście wszystko z miłości. On jej nienawidził. A dzisiaj dowiedziałam się że zaczeli ze sobą chodzić! Nie moge w to uwierzyć. Nie chce mi się w to wierzyć. Więc wychodzi na to że taki sasaeng to jednak nie jest taki zły.
Świat jest dziwny.

Już wiem tak musieli narodIć się sasaeng fani. Był sobie jakiś idol który miał skłonności sado-maso więc związał się z jakąś ekstremalną fanką. Pozostali fani się dowiedzieli więc też próbują w ten sposób pozyskać uwage idola.
I wszystko jasne.
Tak narodzili się sasaeng fani.

Co nie zmienia fakty że nadal, tam świat jest dziwny.

Edytowane przez gwercia
Czas edycji: 2013-05-14 o 23:22
Stary 2013-05-15, 10:43   #339
gwercia
Raczkowanie

Cytat:
luBie wiele zespołów ale naj to ft Island,shinee i suju.
FT Island to mój pierwszy kpopowy zespół! A Hongki to mój pierwszy bias.

Cytat:
Napisałam długiego koma ale się nie dodał i nie wiem czemu. Trudno.
Ja kpop kocham od 2 lat a naj ft Island, suju,shinee,b1a4. No i kobitki snds, Wonder Girl, 4minute fx. Do tego sukie Lee min ho i kim bum.
Aaa! Już cie lubie!! Też uwielbiam Lee Min Ho!! Oglądałaś Faith? Teraz ma grać w jakiejś nowej dramie, ale chyba jej nie obejrze, nie lubie głównej aktorki. Mam do niej uraz po You're beautiful, gdzie irytowała mnie niemiłosiernie

Edytowane przez gwercia
Czas edycji: 2013-05-15 o 10:48
Stary 2013-05-15, 10:48   #340
azjatkapaulinek
Raczkowanie

Jakie to forum jest dziwne że posty nie wstawiają się od razu tylko po sprawdzeniu przez moderatora, na wieli forach jestem nigdzie takiego czegoś nie ma. Ludzie mają rozum i chyba powinni wiedzieć na jaki temat piszę się w danym dziale czy wątku.
Co sądzicie o nowym teledysku psy do Gentelmen? mi się nawet podoba chociaż bardzo podobny do Gangam Style.
Stary 2013-05-15, 11:23   #341
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azjatkapaulinek Pokaż wiadomość
Jakie to forum jest dziwne że posty nie wstawiają się od razu tylko po sprawdzeniu przez moderatora, na wieli forach jestem nigdzie takiego czegoś nie ma. Ludzie mają rozum i chyba powinni wiedzieć na jaki temat piszę się w danym dziale czy wątku.
Co sądzicie o nowym teledysku psy do Gentelmen? mi się nawet podoba chociaż bardzo podobny do Gangam Style.
Jak to po sprawdzeniu ? Mi wstawia od razu...

"Gangnam Style" był jeszcze ok dla mnie. I muzycznie i choreograficznie.
"Gentleman" to już żenada. PSY próbuje na siłę zaszokować mocniej niż przy GS, ale coś mu nie idzie...
Z resztą to samo obserwuję teraz u G Dragona. Widać, że już nie wie (lub choreografowie nie wiedzą) co wymyślić Ostatnie fajne MV GD to dla mnie "That XX" i na upartego "One of a kind" (wykluczając sceny ze zwierzętami...).
A moje najukochańsza piosenka GD to "Heartbreaker". Szkoda, że teraz tak przesadza ze wszystkim...

Stary 2013-05-15, 11:32   #342
gwercia
Raczkowanie

Cytat:
Też nie wiem o co chodzi ze sprawdzaniem, mi wszystko odrazu się wystawia.
Co do PSY to fanką nie jestem i nie byłam, w brzmieniu bardziej mi się podoba Gentelmen, a co do mv to sama nie wiem.

Mam dobrą wiadomość! Chyba Jjong wraca, przefarbował włosy na blond i przychodzi do budynku SMu. Właśnie się z tumblra dowiedziałam.
Tutaj macie filmik. Chociaż, jeżeli nie lubicie jak fani obskakują idoli i robią im zdjęcia to nie oglądajcie. Ja nie lubie takich rzeczy, i po obejrzeniu tego mam wyrzuty sumienia. Jaki Jjong jest biedny, nie można nigdzie normalnie wyjść!
http://minri-chan.tumblr.com/post/50...inki-my-friend
Stary 2013-05-15, 11:38   #343
mcromance
Zakorzenienie

Mój szczeniaczek wraca ?!
http://imgius.com/photos/20130510136820066190266.gif

No i teraz nie wiem, czy chcę oglądać ten filmik, żeby w końcu zobaczyć Jjonga w jednym kawałku, czy nie, bo będę miała ochotę wymordować tych fanów...

Zastanowię się dzisiaj w czasie koszenia trawy na wsi. Pomyślę i pewnie i tak nie obejrzę. Poczekam na oficjalny komunikat czy coś takiego.

Stary 2013-05-15, 11:48   #344
gwercia
Raczkowanie

Nie oglądaj, ja mam teraz wyrzuty sumienia i jestem zła na siebie że obejrzałam i zła na tych fanów.
Wiesz wraca chyba, raczej tak, skoro przefarbował włosy...

Czy ktoś ogląda drame She is Wow
Jest mnóstwo gifów z tej dramy i wydaje się być dobra.
http://changjo.tk/post/49780932535/w...-was-scared-he
http://changjo.tk/post/50193342008
http://changjo.tk/post/49782997038
http://mjjaejes.tumblr.com/post/49718940304
No i masz, i mam kolejną drame którą musze obejrzeć.
Stary 2013-05-15, 11:54   #345
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ktoś ogląda drame She is Wow
Jest mnóstwo gifów z tej dramy i wydaje się być dobra.
http://changjo.tk/post/49780932535/w...-was-scared-he
http://changjo.tk/post/50193342008
http://changjo.tk/post/49782997038
http://mjjaejes.tumblr.com/post/49718940304
No i masz, i mam kolejną drame którą musze obejrzeć.
Wydaje mi się, ze to wszystko z pierwszego odcinka "She is WOW". Obejrzałam 1 z napisami (bo tylko do niego znalazłam) i jeden w połowie bez.

Jak dla mnie to drama niezbyt wysokich lotów. I jak na mój gust zbyt dużo podtekstów erotycznych w porównaniu do "normalnych" koreańskich dram.
No i ja zaczęłam ją oglądać jedynie dla syna tej pary. Nawet fajny i jak na debiutanta fajnie sobie radzi. Ale co z tego, skoro reszta ekipy jest dla mnie nie do przeżycia ?
Może obejrzę kiedyś jeśli jakiś team zrobi fansuby w całości, ale pewnie moje oglądanie ograniczy się do przewijania wszystkiego poza scenami z syneczkiem

Czas edycji: 2013-05-15 o 11:56
Stary 2013-05-15, 11:58   #346
gwercia
Raczkowanie

Dobrze wiedzieć, dzięki.
Stary 2013-05-15, 12:03   #347
mcromance
Zakorzenienie

Jeśli szukasz jakiejś fajnej, to z czystym sercem polecam "Incarnation of Money". Drama świetna pod względem gry aktorskiej, muzyki jak i wyważenia scen dramatycznych i humorystycznych. Z Kang Ji Hwanem
Chociaż wkurzyli mnie tym jak potraktowali główną bohaterkę na samym końcu. Nic więcej nie powiem, żeby nie psuć radości oglądania Cha-Dona w akcji

Dobra spadam, bo trawa na skoszenie czeka i płacze

Czas edycji: 2013-05-15 o 12:05
Stary 2013-05-15, 12:17   #348
gwercia
Raczkowanie

Nie! Nie rób mi tego.
I co ja mam teraz zrobić, jak skończe Full House to musze obejrzeć:
Gu family book
My girlfriend is gumiho
Reply 1997
I jeszcze pare było
Będe miała pracowite wakacje

Idź kosić trawe, ja musze iść się uczyć. Jutro biologia.
Stary 2013-05-15, 20:18   #349
Bingeul_Bingeul
Raczkowanie

Aish.. zaniedbuję was, Misiaczki.
Bingeul_Bingeul jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 21:12   #350
gwercia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bingeul_Bingeul Pokaż wiadomość
Aish.. zaniedbuję was, Misiaczki.
No właśnie, jak możesz.
Jak ci tam poszła matura?
Stary 2013-05-15, 21:57   #351
Bingeul_Bingeul
Raczkowanie

Przepraszam Kocurki, ale jakoś tak ostatnio mam za dużo na głowie. Poprawię się, obiecuję

Maturka? Całkiem.. przyjemnie xD Matma i angielski- w porządeczku. Podstawa z polskiego raczej też. Z rozszerzeniem gorzej, bo napatoczył się błąd rzeczowy. Ale cooo taaaam. Mogę się pochwalić ustnym polskim- 20/20. Jestem miszczem.
Został mi jeszcze ustny angielski. Kolorowo to z pewnością nie będzie. Zaczęłam przeglądać zestawy i.. nie podobają mi się
Bingeul_Bingeul jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 22:21   #352
mcromance
Zakorzenienie

Nie panikuj. Dasz radę
Ja byłam bodajże 2 rocznikiem z nową maturą to się dopiero baliśmy co odwalą.
No i przy ustnym jest ta przewaga, że komisja ocenia bardziej według siebie niż klucza.

W ogóle ten kto wymyślił klucze odpowiedzi powinien smażyć się w piekle w jednym kotle z Hitlerem i Stalinem...

Stary 2013-05-15, 23:23   #353
azjatkapaulinek
Raczkowanie

Tylko ja tak mam? Chyba to forum nielubi mnie:/. Ktoś pytał o min ho z nim to oglądałam City huntera , hyd koreańskie i Personal taste. O nowej dramie słyszałam a panne park uwielbiam. Nie przepadam za yoongiem chociaż po obejrzeniu heartstings trochę mnie do siebie przekonał.
Lee Hong ki to miłość mego życia i boli mnie jak często o nim zle mówią. Nie mam z kim do niego powzdychac bo moje koleżanki z innego forum nie lubią go niestety.
Wielbie też kim buma jego slodka mordka i uśmiech jest cudowny.
A od wczoraj oglądam króla dram i na nowo moje serce pokochali siwona w dodatku czekam aż mój kochany wyjdzie z wojska. Jeszcze kilka miesięcy tylko.
Z ft Island kocham też jaejina no i naturalnie cały zespół.
Stary 2013-05-15, 23:37   #354
gwercia
Raczkowanie

VIXX wydało teaser! Nie zawiedli mnie tak jak BtoB! To będzie genialne!
Nie moge się doczekać!!

Cytat:
Tylko ja tak mam? Chyba to forum nielubi mnie:/
Chyba tylko ty. Może coś masz nawłączane w panelu ustawień konta.

Cytat:
Lee Hong ki to miłość mego życia i boli mnie jak często o nim zle mówią. Nie mam z kim do niego powzdychac bo moje koleżanki z innego forum nie lubią go niestety.
Też go uwielbiam. Więc nie jesteś osamotniona. Chociaż ostatnio moja sympatia do niego spada na rzecz Lee Joona i Raina.
I nie wiemczemu źle mówią o Hongki, no ale tak już jest w kpopie, trzeba się przyzwyczaić.
A masz, powzdychaj trochę
http://werga.tumblr.com/post/4844726...d-together-and

Cytat:
Maturka? Całkiem.. przyjemnie xD Matma i angielski- w porządeczku. Podstawa z polskiego raczej też. Z rozszerzeniem gorzej, bo napatoczył się błąd rzeczowy. Ale cooo taaaam. Mogę się pochwalić ustnym polskim- 20/20. Jestem miszczem.
Został mi jeszcze ustny angielski. Kolorowo to z pewnością nie będzie. Zaczęłam przeglądać zestawy i.. nie podobają mi się
No to gratuluje
Angielski też ci dobrze pójdzie, zobaczysz! Hwaiting!

Edytowane przez gwercia
Czas edycji: 2013-05-16 o 00:03
Stary 2013-05-16, 00:54   #355
mcromance
Zakorzenienie

O ja pierdziu... I u VIXX'a wszyscy na jedną babkę "lecą" ?
Cóż, wizualnie zapowiada się ciekawie. Jednak ja poczekam na album, bo jeśli muzyka mi nie podpasuje to wizualne arcydzieło mogą sobie do kosza wrzucić.

Anyway... Dla mnie jeśli idzie o takie klimaty niepodzielnie rządzi Jae Joong. Jak go zobaczyłam w wampirzym wydaniu - prawdziwy wampir (!!!), a nie błyszczące i jęczące "coś wampiro-podobne". I jeszcze te kruki I wężyk też jest
Może muzyka troszku zbyt metalowa jak dla mnie, ale i tak mi odpowiada
No i końcówka wymiata. Ten skok, te skrzydła

Czas edycji: 2013-05-16 o 00:57
Stary 2013-05-16, 08:18   #356
azjatkapaulinek
Raczkowanie

Haha dzięki dzięki w sumie mam gdzieś ile osób go lubi ja go kocham to wystarczy.
Bi Raina? też go kochałam po Full Hause ale jakoś potem nie mialam okazji nic z nim oglądać i miłość stopniała.
Za to na mojej liście ciach pojawił się ost Jay Park jak się cieszę że zostawił 2pm.
Stary 2013-05-16, 09:43   #357
gwercia
Raczkowanie

Cytat:
O ja pierdziu... I u VIXX'a wszyscy na jedną babkę "lecą" ?
Cóż, wizualnie zapowiada się ciekawie. Jednak ja poczekam na album, bo jeśli muzyka mi nie podpasuje to wizualne arcydzieło mogą sobie do kosza wrzucić.

Anyway... Dla mnie jeśli idzie o takie klimaty niepodzielnie rządzi Jae Joong. Jak go zobaczyłam w wampirzym wydaniu - prawdziwy wampir (!!!), a nie błyszczące i jęczące "coś wampiro-podobne". I jeszcze te kruki I wężyk też jest
Może muzyka troszku zbyt metalowa jak dla mnie, ale i tak mi odpowiada
No i końcówka wymiata. Ten skok, te skrzydła
Nawet jak piosenka VIXX będzie zła to i tak moge powiedzieć że mnie nie zawiedli bo nie wyskoczyli z cute mv. A tego się bardzo bałam. Jak piosenka będzie zła to trudno. Będzie można sobie tylko popatrzeć na mv i wszystko.
Co do Jae Joonga to też uwielbiam piosenkę i mv. Wkońcu można popatrzeć na przerażającego wampira. Ten moment gdy z oczu wychodzi mu taki dym (nie wiem jak to nazwać) jest naprawde przerażający. Przynajmniej dla mnie.

Cytat:
Haha dzięki dzięki w sumie mam gdzieś ile osób go lubi ja go kocham to wystarczy.
Bi Raina? też go kochałam po Full Hause ale jakoś potem nie mialam okazji nic z nim oglądać i miłość stopniała.
Za to na mojej liście ciach pojawił się ost Jay Park jak się cieszę że zostawił 2pm.
Ja Bi Raina poznałam w Love song. Na początku mi się nie spodobał, te ździeranie koszulki i wogóle. Odniosłam wrażenie że jest z typu narcystycznych. Ale po tym jak obejrzałam pare vairety shows z jego udziałem zmieniłam zdanie. On jest tak uroczą osobą. I wydaje mi się że kariere zrobił właśnie dzięki temu, bo na pewno nie dzięki urodzie (przecież na początku przez jego wygląd nie pozwalali mu wejść do showbiznesu, odrzucali go na przesłuchaniach, potem po debiucie wyśmiewali się z niego). Chociaż ja tam uważam że jest super przystojny, a dotegonjak śpiewa i tańczy

Macie przed sobą największą sierote tego świata. Właśnie wracam z matury z biologi. Otóż byłam spóźniona, potem miałam problem z parkingiem, wkońcu lece do sali gdzie matura, zamknięte, wystraszyłam się lece do dyżurki gdzie były sprzątaczki, wrzeszcze do nich wystraszona że o co chodzi jest za pięć dziewiąta, czemu sala zamknięta, a może gdzieś indziej piszą mature i gdzie mam szukać. Narobiłam rabanu i wogóle.
W zdołały mi wytłumaczyć końcu że mature to ja mam jutro.

Chyba nie powinnam iść na medycyne. Moje sieroctwo zaczyna mnie przerażać. A w domu znowu mają ze mneie ubaw. W szczególności tata którego przekonywałam że mature to ja mam w czwartek a nie w piątek.
Stary 2013-05-16, 11:11   #358
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet jak piosenka VIXX będzie zła to i tak moge powiedzieć że mnie nie zawiedli bo nie wyskoczyli z cute mv. A tego się bardzo bałam. Jak piosenka będzie zła to trudno. Będzie można sobie tylko popatrzeć na mv i wszystko.
Co do Jae Joonga to też uwielbiam piosenkę i mv. Wkońcu można popatrzeć na przerażającego wampira. Ten moment gdy z oczu wychodzi mu taki dym (nie wiem jak to nazwać) jest naprawde przerażający. Przynajmniej dla mnie.
Przerażający ? Żartujesz. Moja reakcja jak to zobaczyłam:

http://i1065.photobucket.com/albums/...b4o1qhxf49.gif

Stary 2013-05-16, 11:26   #359
aneta12182
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa! Już cie lubie!! Też uwielbiam Lee Min Ho!! Oglądałaś Faith? Teraz ma grać w jakiejś nowej dramie, ale chyba jej nie obejrze, nie lubie głównej aktorki. Mam do niej uraz po You're beautiful, gdzie irytowała mnie niemiłosiernie
Melduję się, jako następna fanka Lee Min Ho Zakochałam się w nim po City Hunter, na fali obejrzałam też Personal Taste, uwielbiam te dramy i chyba obejrzę je jeszcze raz Zaczęłam też oglądać Boys Over Flowers, ale Min Ho w loczkach na głowie i futrach i irytująca główna bohaterka sprawili, że porzuciłam po 20 odcinkach Słyszałam wiele o Faith, ale niestety nigdy chyba się nie przekonam do historycznych dram

Cytat:
Napisane przez azjatkapaulinek Pokaż wiadomość
Myślę, że ten problem to przez to, że jesteś nowa, chyba przez jakiś czas moderator musi sprawdzać Twoje posty (albo przez określoną ilość postów). Mi tam nowa piosenka Psy'a się podoba

Cytat:
Napisane przez mcromance Pokaż wiadomość
Jeśli szukasz jakiejś fajnej, to z czystym sercem polecam "Incarnation of Money". Drama świetna pod względem gry aktorskiej, muzyki jak i wyważenia scen dramatycznych i humorystycznych. Z Kang Ji Hwanem
Chociaż wkurzyli mnie tym jak potraktowali główną bohaterkę na samym końcu. Nic więcej nie powiem, żeby nie psuć radości oglądania Cha-Dona w akcji

Dobra spadam, bo trawa na skoszenie czeka i płacze
No i kolejny mój ulubiony aktor . Właśnie pobieram Incarnation of Money, ale chyba najpierw muszę dokończyć Miss Ripley, a ciężko mi to idzie . Z Ji-Hwanem obejrzałam Coffe House, Lie to me, Hong Gil Dong (3 odcinki, bo tak jak poprzednio, historyczna drama jest dla mnie nie do przeskoczenia) i filmy: Runaway i Level 7 Civil Servant. Wszystko polecam!

Cytat:

Macie przed sobą największą sierote tego świata. Właśnie wracam z matury z biologi. Otóż byłam spóźniona, potem miałam problem z parkingiem, wkońcu lece do sali gdzie matura, zamknięte, wystraszyłam się lece do dyżurki gdzie były sprzątaczki, wrzeszcze do nich wystraszona że o co chodzi jest za pięć dziewiąta, czemu sala zamknięta, a może gdzieś indziej piszą mature i gdzie mam szukać. Narobiłam rabanu i wogóle.
W zdołały mi wytłumaczyć końcu że mature to ja mam jutro.

Chyba nie powinnam iść na medycyne. Moje sieroctwo zaczyna mnie przerażać. A w domu znowu mają ze mneie ubaw. W szczególności tata którego przekonywałam że mature to ja mam w czwartek a nie w piątek.
Dont worry, ja wczoraj na ustnym polskim tak przywaliłam w ławki, że babki z komisji nie usłyszały mojego do widzenia . W ogóle gadałam do ściany, bo co się na nie spojrzałam, to od razu się myliłam. Na pewno będą mnie miło wspominać . Jutro też mam maturę, ale z historii R. Nic się nie uczyłam, idę na żywioł

W ogóle dziewczyny można dołączyć? Widzę, że rozmawiacie głównie o zespołach, ja znam je tak sobie, kojarzę pojedynczych piosenkarzy/piosenkarki i i pojedyncze piosenki. Głównie lubuję się w dramach, jak widać . Ale przynajmniej jest tu z kim pogadać o nowym obiekcie westchnień, bo tak jak u was, z moich znajomych nikt nie szaleje za kdramami
Stary 2013-05-16, 12:25   #360
mcromance
Zakorzenienie

"Boys over / before flowers" oglądałam tylko i wyłącznie dla Kim Hyun Joonga jako Ji Hoo.

O matko, przy "Runway cop / Cha hyungsa" myślałam, że wykituję ze śmiechu.
Ale końcówka jak go wcisneli w ten biały strój
Mój brat patrząc z boku na mnie zapytał czemu się tak nagle ślinię do tego ekranu

Coffee house nie obejrzę, bo nie lubię głównej aktorki. Niestety utrwaliła mi się jako "ta zła" z dramy "Innocent man / Nice guy".

"Lie to me" było bombowe

Dram historycznych tez nie jestem w stanie oglądać, ale teraz przepadłąm w "Gu Family Book". Nie jest to stricte drama historyczna, tylko taki mezalians między historyczną a obecną. Kostiumy i umiejscowienie są historyczne, ale zachowania bardziej współczesne.
No i jak klikniesz w imię "Kang-Chi" w moim podpisie to zobaczysz scenę, która sprawiła, że zakochałam się w tym pajacu

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości