|
|
#331 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bo my kochamy K-Pop!
Cytat:
Co do dram to ja zawsze daje jeden odcinek na rozkręcenie, jeżeli mnie nie wciągni to lipa. Z jedną dramą próbowałam się przemęczyć - Babyfaced beauty - obejrzałam 3 odcinki i koniec, nie dałam rady więcej. Co do Full House. Jak na razie jest super, pierwszy odcinek był taki sobie, ale teraz miodzio. Właśnie mam włączył mi się fangirling na Raina. Tylko biednego skrzywdzili w tej dramie. W co oni go ubierali? No ale wiadomo koreańscy styliści serca nie mają. No i główna aktorka jest śliczna i mnie nie wkurza. Co robi większość aktorek w dramach. ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Wiem. Sorki, przeoczyłam twój komentarz. Sorki. Już się poprawiam. |
|
|
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A do "Gu Family Book" mam napisy praktycznie na drugi dzień, bo wycziłam fajną grubę robiąca fansuby. Ja teraz czekam na napisy do odcinka 11 (wczorajszego) a jutro będzie już i 12 (dzisiejszy) Pierwszy raz tak wpadłam w dramę, że oglądam na żywo, potem ściągam torrent i oglądam bez napisów i potem trzeci razy z napisami ![]() Aj, dupa wołowa ze mnie. Pytałaś co studiowałam, a ja zapomniałam napisać ![]() Zootechnikę
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2013-05-14 o 18:42 |
|
|
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
mcromance, przeoczyłam, ale już przeczytane i konto na forum założone
|
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jejuśku, mam już w łapkach napisy do wczorajszego odcinka GFB Wróżę sobie nieskończoną ilość przewijania ulubionych momentów
|
|
|
|
#335 |
|
Raczkowanie
|
Napisałam długiego koma ale się nie dodał i nie wiem czemu. Trudno.
Ja kpop kocham od 2 lat a naj ft Island, suju,shinee,b1a4. No i kobitki snds, Wonder Girl, 4minute fx. Do tego sukie Lee min ho i kim bum. |
|
|
|
|
#336 |
|
Raczkowanie
|
jesli chodzi o dramy to bardzo bardzo baaaardzo polecam high kick 2! w zasadzie zaczelam ogladac dla kikiego i gdyby nie on to bym pewnie zwatpila bo akurat pierwszy odcinek dosc nudny byl, ale potem bylo juz tylko lepiej. jedna z najlepszych dram jakie ogladalam, w sumie to sitcom ale bylo tez sporo momentow kiedy plakalam jak bobr. i totalnie nieprzewidywalne nietypowe zakonczenie. naprawde polecam
ps, mcromance, jestes tylko rok starsza ode mnie :p |
|
|
|
|
#337 |
|
Raczkowanie
|
luBie wiele zespołów ale naj to ft Island,shinee i suju.
|
|
|
|
|
#338 |
|
Raczkowanie
|
Bo my kochamy K-Pop!
ciśśś
Nie mówcie już o dramach, bo mi się tylko zapełnia lista 'dramy do obejrzenia natychmiast' Widze że coraz nas tu więcej, ale fajnie, jak widać siła kpopu i kdram jest wielka!! Dzisiaj doszło do mniemcoś strasznego. Fani sasaeng nie są chyba tacy straszni. Mam przyjaciela, który miał takiego prywatnego sasaenga od gimnazjum. Dziwczyna śledziła go dzień w dzień, pare razy poważnie go okleczyła, pryskała mu gazem pieprzowym po oczach - oczywiście wszystko z miłości. On jej nienawidził. A dzisiaj dowiedziałam się że zaczeli ze sobą chodzić! Nie moge w to uwierzyć. Nie chce mi się w to wierzyć. Więc wychodzi na to że taki sasaeng to jednak nie jest taki zły. Świat jest dziwny. Już wiem tak musieli narodIć się sasaeng fani. Był sobie jakiś idol który miał skłonności sado-maso więc związał się z jakąś ekstremalną fanką. Pozostali fani się dowiedzieli więc też próbują w ten sposób pozyskać uwage idola. I wszystko jasne. Tak narodzili się sasaeng fani. Co nie zmienia fakty że nadal, tam świat jest dziwny. Edytowane przez gwercia Czas edycji: 2013-05-14 o 23:22 |
|
|
|
|
#339 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez gwercia Czas edycji: 2013-05-15 o 10:48 |
||
|
|
|
|
#340 |
|
Raczkowanie
|
Jakie to forum jest dziwne że posty nie wstawiają się od razu tylko po sprawdzeniu przez moderatora, na wieli forach jestem nigdzie takiego czegoś nie ma. Ludzie mają rozum i chyba powinni wiedzieć na jaki temat piszę się w danym dziale czy wątku.
Co sądzicie o nowym teledysku psy do Gentelmen? mi się nawet podoba chociaż bardzo podobny do Gangam Style. |
|
|
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Gangnam Style" był jeszcze ok dla mnie. I muzycznie i choreograficznie. "Gentleman" to już żenada. PSY próbuje na siłę zaszokować mocniej niż przy GS, ale coś mu nie idzie... Z resztą to samo obserwuję teraz u G Dragona. Widać, że już nie wie (lub choreografowie nie wiedzą) co wymyślić Ostatnie fajne MV GD to dla mnie "That XX" i na upartego "One of a kind" (wykluczając sceny ze zwierzętami...). A moje najukochańsza piosenka GD to "Heartbreaker". Szkoda, że teraz tak przesadza ze wszystkim...
|
|
|
|
#342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do PSY to fanką nie jestem i nie byłam, w brzmieniu bardziej mi się podoba Gentelmen, a co do mv to sama nie wiem. Mam dobrą wiadomość! Chyba Jjong wraca, przefarbował włosy na blond i przychodzi do budynku SMu. Właśnie się z tumblra dowiedziałam. Tutaj macie filmik. Chociaż, jeżeli nie lubicie jak fani obskakują idoli i robią im zdjęcia to nie oglądajcie. Ja nie lubie takich rzeczy, i po obejrzeniu tego mam wyrzuty sumienia. Jaki Jjong jest biedny, nie można nigdzie normalnie wyjść! http://minri-chan.tumblr.com/post/50...inki-my-friend |
|
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Mój szczeniaczek wraca ?!
http://imgius.com/photos/20130510136820066190266.gif No i teraz nie wiem, czy chcę oglądać ten filmik, żeby w końcu zobaczyć Jjonga w jednym kawałku, czy nie, bo będę miała ochotę wymordować tych fanów... Zastanowię się dzisiaj w czasie koszenia trawy na wsi. Pomyślę i pewnie i tak nie obejrzę. Poczekam na oficjalny komunikat czy coś takiego.
|
|
|
#344 |
|
Raczkowanie
|
Nie oglądaj, ja mam teraz wyrzuty sumienia i jestem zła na siebie że obejrzałam i zła na tych fanów.
![]() Wiesz wraca chyba, raczej tak, skoro przefarbował włosy... Czy ktoś ogląda drame She is Wow Jest mnóstwo gifów z tej dramy i wydaje się być dobra. http://changjo.tk/post/49780932535/w...-was-scared-he http://changjo.tk/post/50193342008 http://changjo.tk/post/49782997038 http://mjjaejes.tumblr.com/post/49718940304 No i masz, i mam kolejną drame którą musze obejrzeć. |
|
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie to drama niezbyt wysokich lotów. I jak na mój gust zbyt dużo podtekstów erotycznych w porównaniu do "normalnych" koreańskich dram. No i ja zaczęłam ją oglądać jedynie dla syna tej pary. Nawet fajny i jak na debiutanta fajnie sobie radzi. Ale co z tego, skoro reszta ekipy jest dla mnie nie do przeżycia ? Może obejrzę kiedyś jeśli jakiś team zrobi fansuby w całości, ale pewnie moje oglądanie ograniczy się do przewijania wszystkiego poza scenami z syneczkiem
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2013-05-15 o 11:56 |
|
|
|
|
|
#346 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze wiedzieć, dzięki.
|
|
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli szukasz jakiejś fajnej, to z czystym sercem polecam "Incarnation of Money". Drama świetna pod względem gry aktorskiej, muzyki jak i wyważenia scen dramatycznych i humorystycznych. Z Kang Ji Hwanem
Chociaż wkurzyli mnie tym jak potraktowali główną bohaterkę na samym końcu. Nic więcej nie powiem, żeby nie psuć radości oglądania Cha-Dona w akcji ![]() Dobra spadam, bo trawa na skoszenie czeka i płacze
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2013-05-15 o 12:05 |
|
|
|
|
#348 |
|
Raczkowanie
|
Nie! Nie rób mi tego.
I co ja mam teraz zrobić, jak skończe Full House to musze obejrzeć: Gu family book My girlfriend is gumiho Reply 1997 I jeszcze pare było Będe miała pracowite wakacje Idź kosić trawe, ja musze iść się uczyć. Jutro biologia. |
|
|
|
|
#349 |
|
Raczkowanie
|
Aish.. zaniedbuję was, Misiaczki.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#350 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam Kocurki, ale jakoś tak ostatnio mam za dużo na głowie. Poprawię się, obiecuję
Maturka? Całkiem.. przyjemnie xD Matma i angielski- w porządeczku. Podstawa z polskiego raczej też. Z rozszerzeniem gorzej, bo napatoczył się błąd rzeczowy. Ale cooo taaaam. Mogę się pochwalić ustnym polskim- 20/20. Jestem miszczem. Został mi jeszcze ustny angielski. Kolorowo to z pewnością nie będzie. Zaczęłam przeglądać zestawy i.. nie podobają mi się |
|
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
Nie panikuj. Dasz radę
![]() Ja byłam bodajże 2 rocznikiem z nową maturą to się dopiero baliśmy co odwalą. No i przy ustnym jest ta przewaga, że komisja ocenia bardziej według siebie niż klucza. W ogóle ten kto wymyślił klucze odpowiedzi powinien smażyć się w piekle w jednym kotle z Hitlerem i Stalinem...
|
|
|
#353 |
|
Raczkowanie
|
Tylko ja tak mam? Chyba to forum nielubi mnie:/. Ktoś pytał o min ho z nim to oglądałam City huntera , hyd koreańskie i Personal taste. O nowej dramie słyszałam a panne park uwielbiam. Nie przepadam za yoongiem chociaż po obejrzeniu heartstings trochę mnie do siebie przekonał.
Lee Hong ki to miłość mego życia i boli mnie jak często o nim zle mówią. Nie mam z kim do niego powzdychac bo moje koleżanki z innego forum nie lubią go niestety. Wielbie też kim buma jego slodka mordka i uśmiech jest cudowny. A od wczoraj oglądam króla dram i na nowo moje serce pokochali siwona w dodatku czekam aż mój kochany wyjdzie z wojska. Jeszcze kilka miesięcy tylko. Z ft Island kocham też jaejina no i naturalnie cały zespół. |
|
|
|
|
#354 | |||
|
Raczkowanie
|
VIXX wydało teaser! Nie zawiedli mnie tak jak BtoB! To będzie genialne!
Nie moge się doczekać!! Cytat:
Cytat:
I nie wiemczemu źle mówią o Hongki, no ale tak już jest w kpopie, trzeba się przyzwyczaić. A masz, powzdychaj trochę http://werga.tumblr.com/post/4844726...d-together-and Cytat:
![]() Angielski też ci dobrze pójdzie, zobaczysz! Hwaiting! Edytowane przez gwercia Czas edycji: 2013-05-16 o 00:03 |
|||
|
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
O ja pierdziu... I u VIXX'a wszyscy na jedną babkę "lecą" ?
Cóż, wizualnie zapowiada się ciekawie. Jednak ja poczekam na album, bo jeśli muzyka mi nie podpasuje to wizualne arcydzieło mogą sobie do kosza wrzucić. Anyway... Dla mnie jeśli idzie o takie klimaty niepodzielnie rządzi Jae Joong. Jak go zobaczyłam w wampirzym wydaniu - prawdziwy wampir (!!!), a nie błyszczące i jęczące "coś wampiro-podobne". I jeszcze te kruki Może muzyka troszku zbyt metalowa jak dla mnie, ale i tak mi odpowiada ![]() No i końcówka wymiata. Ten skok, te skrzydła
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2013-05-16 o 00:57 |
|
|
|
|
#356 |
|
Raczkowanie
|
Haha dzięki dzięki w sumie mam gdzieś ile osób go lubi ja go kocham to wystarczy.
Bi Raina? też go kochałam po Full Hause ale jakoś potem nie mialam okazji nic z nim oglądać i miłość stopniała. Za to na mojej liście ciach pojawił się ost Jay Park jak się cieszę że zostawił 2pm.
|
|
|
|
|
#357 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do Jae Joonga to też uwielbiam piosenkę i mv. Wkońcu można popatrzeć na przerażającego wampira. Ten moment gdy z oczu wychodzi mu taki dym (nie wiem jak to nazwać) jest naprawde przerażający. Przynajmniej dla mnie. Cytat:
Macie przed sobą największą sierote tego świata. Właśnie wracam z matury z biologi. Otóż byłam spóźniona, potem miałam problem z parkingiem, wkońcu lece do sali gdzie matura, zamknięte, wystraszyłam się lece do dyżurki gdzie były sprzątaczki, wrzeszcze do nich wystraszona że o co chodzi jest za pięć dziewiąta, czemu sala zamknięta, a może gdzieś indziej piszą mature i gdzie mam szukać. Narobiłam rabanu i wogóle. W zdołały mi wytłumaczyć końcu że mature to ja mam jutro. Chyba nie powinnam iść na medycyne. Moje sieroctwo zaczyna mnie przerażać. A w domu znowu mają ze mneie ubaw. W szczególności tata którego przekonywałam że mature to ja mam w czwartek a nie w piątek. |
||
|
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://i1065.photobucket.com/albums/...b4o1qhxf49.gif
|
|
|
|
#359 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczęłam też oglądać Boys Over Flowers, ale Min Ho w loczkach na głowie i futrach i irytująca główna bohaterka sprawili, że porzuciłam po 20 odcinkach Słyszałam wiele o Faith, ale niestety nigdy chyba się nie przekonam do historycznych dram Cytat:
![]() Cytat:
. Właśnie pobieram Incarnation of Money, ale chyba najpierw muszę dokończyć Miss Ripley, a ciężko mi to idzie ) i filmy: Runaway i Level 7 Civil Servant. Wszystko polecam! Cytat:
. Jutro też mam maturę, ale z historii R. Nic się nie uczyłam, idę na żywioł![]() W ogóle dziewczyny można dołączyć? Widzę, że rozmawiacie głównie o zespołach, ja znam je tak sobie, kojarzę pojedynczych piosenkarzy/piosenkarki i i pojedyncze piosenki. Głównie lubuję się w dramach, jak widać . Ale przynajmniej jest tu z kim pogadać o nowym obiekcie westchnień, bo tak jak u was, z moich znajomych nikt nie szaleje za kdramami
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
"Boys over / before flowers" oglądałam tylko i wyłącznie dla Kim Hyun Joonga jako Ji Hoo.
O matko, przy "Runway cop / Cha hyungsa" myślałam, że wykituję ze śmiechu. Ale końcówka jak go wcisneli w ten biały strój Mój brat patrząc z boku na mnie zapytał czemu się tak nagle ślinię do tego ekranu Coffee house nie obejrzę, bo nie lubię głównej aktorki. Niestety utrwaliła mi się jako "ta zła" z dramy "Innocent man / Nice guy". "Lie to me" było bombowe ![]() Dram historycznych tez nie jestem w stanie oglądać, ale teraz przepadłąm w "Gu Family Book". Nie jest to stricte drama historyczna, tylko taki mezalians między historyczną a obecną. Kostiumy i umiejscowienie są historyczne, ale zachowania bardziej współczesne. No i jak klikniesz w imię "Kang-Chi" w moim podpisie to zobaczysz scenę, która sprawiła, że zakochałam się w tym pajacu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.

Ostatnie fajne MV GD to dla mnie "That XX" i na upartego "One of a kind" (wykluczając sceny ze zwierzętami...). 

jak się cieszę że zostawił 2pm.