![]() |
#331 |
Rozeznanie
|
Dot.: Szczęśliwe Żonki - część VIII
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 | ||||
Zakorzenienie
|
Mi tez swieta minely blyskawicznie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#333 |
Carpe Diem!
|
Mamy assistance, także po 40 min przyjechała po nas pomoc drogowa.
Mieliśmy do wyboru: odholowanie do 150 km za free (reszta km dopłata), nocleg w hotelu, samochód zastępczy.
#334 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Carpe Diem!
|
Ten luksus kosztuje 160zł na rok (jeśli potrzebna Ci pomoc drogowa na terenie UE).
#336 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() U nas po świętach tak sobie ![]() Prezenty pod choinką w tym roku trafiły mi sie ładne, choć nie do końca udane ![]() ![]() Za to moja mam dostała lakier magnetyczny to Jej podprowadzę ![]() ![]() Na szczęście nasze prezenty dla rodziny, choć na ostatnią chwilę załatwiane, okazały sie bardzo udane ![]() ![]() Wigilę spędziliśmy u mojej babci, później Teściów... Wszyscy tam chorzy ![]() ![]() Na szczęście zdążyłam zaliczyć 40stkę wujka ![]() W drugi dzień goście byli u moich rodziców, ale już "udało" mi się ich uniknąć, bo dogorywałam u nas w pokojach ![]() Mąż się mną ślicznie opiekował, donosząc przysmaki i robiąc herbatki ![]() Słodkie to było ![]() Jutro teoretycznie mamy jechać ze szwagrami do "Bidy" ale nie wiem jak się będe czuła ![]() Ogólnie pojawiła się nowa tradycja (mam nadzieję że się zakorzeni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sylwestra mamy spędzić na domówce u kumpla, ma być ok 30 os... weźmiemy szwagrów ![]() Ale ogólnie.... któryś raz widzę jak dziecko (dzieci) zmienia ludzi (szwagierka) i nie chcę... nie chcemy... oj nie ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
Ja na szczęście mam wolne, mąż też, więc świętujemy sobie razem ![]() ![]()
Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie. Edytowane przez arnama Czas edycji: 2012-12-27 o 20:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Rozeznanie
|
Arnama
![]() jaka szczegółowa relacja ![]() cieszę sie, że Święta udane ![]() było miło i się skończyło ![]() u was też tak leje ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 | |||
Zakorzenienie
|
Współczuje Ci :głasiu:
My myślimy ciagle o wyjeździe za granicę, i przyznam ze nieco mnie jednak przeraża brak, takich dni jak święta i ich obeności... ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
A bo nie było mnie kilka dni, to potrzebowałam się rozpisać ![]() U mnie dziś lało i taki wiatr był, że prawie dachy latały ![]() A na mieszkaniu, wybiło nam zegar od zimnej wody ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
Gratulacje dla Męża ![]() ![]() ![]() No, szkoda ze śniegu nie było w te święta ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
My też nie robilismy prezenów na święta ( i tak dostaliśmy po kopercie od teściów, co dla mnie było szokiem, bo Teściowa ogłosiła ze w tym roku nie mamy co liczyć na prezenty jakie kolwiek, bo do mieszkania nam dokładają ![]() ![]()
![]() |
#340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tak na chwilke wpadlam wieczorem ![]() Fajnie znowu wypad do "Bidy" ![]() ![]() Widze sylwek tez sie super zapowiada calkiem duza ta domowka ![]()
![]() |
#341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje się fajna książka ![]() ![]() Co do ofert na loty... my należymy do klubu Wizzair i do Włoch najtaniej udało nam sie kupic bilety za 150zł za dwie osoby w dwie strony ![]() ![]()
![]() |
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#343 | ||
Carpe Diem!
|
Cytat:
Nie spotkałam się jeszcze z czymś takim. Cytat:
Wszystko zależy od tego gdzie, jaka praca i na jak długo. ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Nie dam ![]() Po co ma mnie rozszyfrować ![]()
![]() |
#344 | |
Rozeznanie
|
arnama dziękuję - przekażę
![]() fajny film na tvp 1 ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- to dobrze, że nie jestem sama ![]() Cytat:
gdzie to znaleźliście ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No własnie nie wiem czy uda mi się wykrzesać siły na jutrzejszą wizytę tam ![]() Póki co miewam po 37 i ciut wiecej temperatury i o ile wszystko gra jak leżę, to jak wstaje to już nie za ciekawie jest ![]() Chętnie bym spróbowała takich żeberek ![]() Zobaczymy jednak jak sie jutro bede czuła... Moja ciocia miała isć tam na sylwka chyba coś koło 550zł/para ale jedzenia ile chce się i dwie orkiestry.... niestety wujek wywinął co wywinął i sylwester odwołany ![]() A sylwek szykuje sie fajnie, żona kolegi pochodzi z Nigerii, wiec beda też Jej znajomi ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mojego meza jeden kolega przechodzi na inne stanowisko poki co na 3 miechy zeby sprawdzic czy sie tam sprawdzi no i dzieki temu moj tez awansuje na te 3 miechy a potem sie okaze jak cos to moze juz na stale byloby super ![]() ![]() ![]()
![]() |
#347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmienia, zmienia.... Moi szwagrowie zawsze byli osoami szalonymi, otwartymi, wystarczyło słowo by wybrać sie na wycieczkę.... Szwagierka brała udział w konkurach rozmaitych (np zawody w biegach, na nartach biegowych itd) a teraz? Są to smutni, zmęczeni ludzie... wiek wychodzi na ich twarzach... wszystko kreci sie w koło Dziewczynek (nie zrobia czegos, bo dzieci) i mimo ze szwagierka twierdzi że daje im satysfakcje posiadanie potomstwa to i tak nie ukrywa, że życie im się zmieniło, że to nie jest to, co kiedyś itd... Nam mówi że jak nam przyjdzie ochota na dzieci, to mimo wszystko to "stracone" życie sie nie będzie liczylo. Ja Jej wierzę w tym, ze spełnia się w jakimś stopniu w tej sytuacji, ale jak obserwuje to z boku, to znów, niezmiennie mnie przeraża.... Akurat Oni byli ludźmi, którzy wyglądali na takich co "nic" ich nie złamie w ambitności i życiu... takim swobodnym ![]() ![]()
![]() |
#348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie w swieta bylo pieknie a dzisiaj juz jest pochmurnie ![]()
![]() |
#349 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tj piszę w Klubie (nie pamiętam jak sie dokładnie nazywa, chyba Klub konesera ![]() ![]() My w sumie chyba nigdy (prócz chrztu pierwszej siostrzenicy, bo było to tuż po świętach i bilety sobie kosztowały) nie lecieliśmy do Włoch za więcej niż 300zł/ 2 os ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
Niestety to widać u większosci... Nawet jak dziecko przynosi swoja tam radosci, to życie tak diametralnie się zmienia, ze nie pozostaje to bez odbicia na rodzicach (zwłaszcza te pierwsze miesiące)
![]() |
#350 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() to za Twojego ja też będę trzymała ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrób koniecznie, bo czasem lot na prawdę bardzo się opłaca ![]() Jeśli jesteś ze sląska to z Kat latają Wizzair a z Krk Ryanair- z tego co my zaobserwowaliśmy to znacznie bardziej się opłaca latanie z tymi pierwszymi, ale Ryanair też czasem ma fajne oferty ![]()
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#353 | ||
Zakorzenienie
|
U was tez wizaz przestal dzialac? Bo mi nie chcial sie otwierac
![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() No wlasnie tez slyszalam,ze full wypas tam jest sylwek i,ze sie oplaca kto wie moze kiedys sie tam wybierzemy ![]() Oj tam nie lam sie jedna potrawa pomysl o tej zabawie i tym ciemnoskorym Panie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#354 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, to jest racja co piszesz. Szwagierka moja też podobnie to ujęła, a później dodała: że nie warto sie na tol wszystko decydować, jeśli tego nie czujesz... Wierzę mamom ![]() Jednak "oceniając" z boku widzi się, co się widzi, w prawie każdym przypadku, bo o czym może z Tobą porozmawiać kobieta, której jedynym zajeciem jest zajmowanie się dzieckiem? O kupkach, jedzeniu i nie jedzeniu dziecka, o jego spaniu i nie spaniu... świat zaczyna sie krecić w koło jednego, a tym bardziej mnie osobiście przeraża postawa tatusiów (nawet tych, którzy zajmują sie dziećmi, pomagają itd) że jednak mimo wszystko Oni mają jakieś "swoje życie" (choć by pracę zawodową, ale zawsze spotkają sie z ludźmi, kolegami itd) a mamusia? Siedzi z tym dzieckiem w domu i inne życie "przestaje" dla Niej istnieć... Nie mniej jednak rozumiem w jakimś stopniu kobiety, które decydują sie na to wszystko, bo czują instynkt, taki prawdziwy instynk potrafi wszystko "zaślepić"- przez to też przechodziłam w swoim życiu. ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A nie przejmuję się aż tak, zastanawiam sie między cyckiem w suszonych pomidorach z czosnkiem (na ciepło) a jakąś sałatką (nie wiem jeszcze jaką? Moze gyros albo coś z brokułem i fetą)
![]() |
#355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja bym moze predzej jakas salatke zrobila ale co juz Ty wolisz to tam zrobisz ![]()
![]() |
#356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale sam ten taniec: no normalnie pierwszy raz w życiu czułam się tak, jak bym latała po chmurkach zamiast wygginać ciało, tak umiał prowadzić i Jego ruchy były takie.... że łtaow się było wkomponować i wczuć ![]() Na właśnie Małżon mój twierdzi ze bardziej się "popiszę" robiąc danie ciepłe, ale mi osobiście nie zleży na żadnym szpanie ![]() ![]()
![]() |
#357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie masz racje na pewno bedzie mniej szykowania z takim mieskiem niz salatka ![]()
![]() |
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Tu, nie dość ze roboty prawie zero, to można by normalnie "zrobić przerwę" w imprezie i zaserwować ludziskom ciepłe danie zamiast np pizzy ![]() Może jeszcze przeliczę koszta ![]() ![]()
![]() |
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze tak myślę by dokładniej dopytać kumpeli- jest jeszcze troszku czasu i wtedy ostatecznie zadecyduję, ale póki co, jestem za tymi cyckami z pomidorami- na ostro ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.