|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Chyba tak. Jak urodziłam Hanię, to TŻ też brał. Tylko trzeba to wykorzystać od razu po wyjściu ze szpitala i przysługuję 2 tyg raz w roku. Tak mi położna mówiła. Więc ja weźmie teraz 2 tyg, a czasem później wylądujemy w szpitalu, to już nie może wziąć
|
#332 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Ale to trzeba lekarza prosic w szpitalu, czy w firmie Tz wystapic o taki urlop?
|
|
#334 |
|
Konto usunięte
|
Ten kurier to Siódemka, nie Jedynka, nie wiem co mi padło na głowę :P Ale jeszcze go nie było, a to już 2. dzień od zamówienia, mam nadzieję, że jutro będzie.
|
|
|
|
#335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38207081]Ten kurier to Siódemka, nie Jedynka, nie wiem co mi padło na głowę :P Ale jeszcze go nie było, a to już 2. dzień od zamówienia, mam nadzieję, że jutro będzie.[/QUOTE] Moze jeszcze dziś przyjedzie?Kurierzy jeżdzą chyba do 19. Dziewczyny tak się ciesze ze wracam do tej pracy Nie wierzyłam że się uda...
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38207081]Ten kurier to Siódemka[/QUOTE] W zeszłym tyg do nas przyjechali z siódemki. Owszem, dzwonili, ale jak już stali pod domem. Akurat wracaliśmy do domu, więc to była kwestia 3 minut, ale inaczej to by pewnie nie czekali, więc bez sensu takie dzwonienie
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
tz dostał w szpitalu chyba 14 dni minus te dni co leżałam w szpitalu, potem koljene 14 w rejonie u mojej lekarki rodzinnej
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-12-19 o 12:28 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#338 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje Wam bardzo za informacje
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak wygląda czop śluzowy? Bo byłam właśnie w łazience i na papierze zostały mi 2 wielki kawały śluzu, tylko że on nie był podbarwiony nic krwią. A czop chyba jest nie
|
#340 |
|
Wtajemniczenie
|
o kurcze Madzia - czyzby to juz to??!!
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#342 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może to być to Niekoniecznie chyba musi być podbarwiony krwią, nie jestem pewna, ale zdaje mi się, że jak się szyjka rozszerza, to wtedy jest podbarwiony, a u Ciebie może tylko czop odchodzi i jeszcze nie masz rozwarcia Czop może odejść chyba nawet tydzień czy dwa przed porodem Tylko teraz chyba nie możesz się kąpać i w ogóle uważać na siebie, bo już nie ma tej bariery ochronnej. Ale nic, tylko czekać aż wody odejdą!
|
|
|
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie spodziewałam się takich tłumów tydzień przed świętami. w tesco wszystkie bakalie wykupili [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38204512]Matko co za cham A ja się tak zastanawiam, wszyscy zawsze mówią, żeby sprawdzać zawartość paczki przy kurierze. My też właśnie dostaniemy m.in. coś, co jest w szkle. I co, jak bym go jeszcze poprosiła, żeby zaczekał, aż otworzę paczkę, to by mnie chyba wyklął Masakra z tymi kurierami. Ja wiem, że oni jak się wyrobią z paczkami, to mają koniec dniówki, ale tak to nie powinno wyglądać :/[/QUOTE]ja nie zawsze sprawdzam, w sumie częściej nie sprawdzam niż sprawdzam. ale kiedyś jak zamawialiśmy naczynia to sprawdzaliśmy dokładnie. byliśmy przygotowani, z nożyczkami, żeby szybko otworzyć karton i wyciągaliśmy po kolei. kurier stał i czekał. podpisałam jak obejrzeliśmy. może nie sprawdzaliśmy jakoś mega dokładnie, ale tak ogólnie rzucaliśmy okiem na wszystko, czy nie potłuczone. to obowiązek kuriera, żeby zaczekać, a ty masz prawo sprawdzić i podpisać dopiero jak sprawdzisz. wtedy bałam się, że nie będzie chciał wnieść paczki bo karton ważył ok 30kg , komplet cięższych naczyń na 12 osób, jak wyciągam ze zmywarki to po 2 talerze bo ciężkie. ale kurier doniósł, tylko trochę się zasapał a to 1 piętro było ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38207081]Ten kurier to Siódemka, nie Jedynka, nie wiem co mi padło na głowę :P Ale jeszcze go nie było, a to już 2. dzień od zamówienia, mam nadzieję, że jutro będzie.[/QUOTE] siódemka do mnie dzwoni na ostatnią chwilę albo wcale. no i najczęściej jak coś kurierem mam to późnym popołudniem dostaję, jakoś między 16 a 19 zazwyczaj. bardzo rzadko wcześniej, więc cierpliwości. ____________ byliśmy u lekarza. z Młodym wszystko ok, waży 1050g |
|
|
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
a to Polska właśnie...
padłam.... bolało? masz antybiotyk? mam zacząć o 8ej a skończyć o 21:30... nie jestem głodna wcale ![]() aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! coraz bliżej święta!!!!! Cytat:
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#346 |
|
Wtajemniczenie
|
...wyobrazcie sobie ze dzis przywitala mnie w kuchni biedronka
nie wiem gdzie ona sie uchowala - za oknem snieg, mroz...
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nic się nie dzieje
może to po wczorajszym badaniu ten śluz. Rozwarcie mam na 1 palec. Ale żadnych innych objawów nie mam, podbrzusze też nie boli
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
Maga bacznie się obserwuj
Może urodzisz w Wigilię Kunia ja też urodziłam się owinięta pępowiną ![]() Monika Rośnie chłopaczysko Pani apatyt rośnie wraz z powiększającym się brzuchem ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Zeberko dobrze jest mieć takiego lekarza prywatnie, który jest dobry Ja też szukam takiego i nawet znalazłam, ale mam opory żeby do niego iść, bo jest pediatrą i leczy głównie homeopatią ![]() Iza cieszę się, że wracasz |
|
|
|
#349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Podobno niebezpieczenstwo zalezy tez od kilku czynniko, m.in. czy pepowina dluga czy krotka (ja zapomnialam spytac), i czy jest ciasno obwinieta czy luzno (tez sie nie spytalam)...Boze zeby wszystko dobrze sie skonczylo
|
|
|
#350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tylko na chwilkę Czop śluzowy może odchodzić nawet 3-4 tygodnie przed porodem. Szczególnie jeżeli nie jest podbarwiony krwią, wcale nie musi oznaczać szybkiego porodu. To z własnego doświadczenia wiem.Widziałam, że zastanawiasz się nad imieniem dla synka. My też mieliśmy dylemat - Aleksander czy Jan i mamy 11-miesięcznego Aleksandra Jana w domu ![]() Pozdrawiam Was wszystkie i życzę wszystkiego dobrego |
|
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() ja na krótko, po wizycie wszystko ok
|
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff jak dobrze, ze wizytę u lekarza mam za sobą. Był w wielkim szoku jak się dowiedział, co się stało. Siedziałam w gabinecie ponad pół godziny - jak nigdy wcześniej. Bez wyników badań łożyska i wyników sekcji nic niestety nie może doradzić ani stwierdzić, więc trzeba czekać na wyniki.
Jeśli one nic nie wykażą, to będziemy musieli z mężem zrobić badania genetyczne, no i będę miała zrobione dokładne usg macicy. O dziecko możemy się starać za minimum pół roku - strasznie długo ... Zastanawia mnie, dlaczego aż tyle, czy to przez to, że nie było to poronienie a poród martwego dziecka?
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie się wydaje, że wszystko to kwestia psychiki i gotowości pary na starania
|
|
|
#356 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co to TZ, to on sie boi do sadu isc przeciwko tej diabelnej babie .. W sumie mu sie nie dziwie ![]() Cytat:
Nie zapomnij kupic spinek ![]() A co do kuriera, widac ze wiekszosc to chamy i buraki. I wcale zle nie zarabiaja. Po prostu nic im sie nie chce. Jak ostatnio czekalam na pilna przesylke i 2gi dzien kuriera nie bylo to zadzwonilam do firmy kurierskiej i wiecie co: powiedzieli mi ze kurier byl codziennie i nikogo nie zastal :O Co za chamstwo. Dostalam do kuriera nr i zadzwonilam, przyjechal, pytam go czemu pisal ze byl jak go nie bylo to mi powiedzial ze mu sie nie chcialo :O Zdębiałam. Złozylam skarge na tego buca o! Cytat:
Moze niedlugo urodzisz ))Cytat:
Ale dobrze ze wszystko ok Cytat:
Niestety tak jest... Mi lekarze mowili ze 3 miesiace to absolutne minimum, a bylam w I trymestrze..Dziewczyny, bylam dzis znowu na badaniach i u ginekologa. Jak zwykle nic nowego sie nie dowiedzialam.. Ale umowilam sie na 8go. Moze cos sie w koncu ruszy |
|||||
|
|
|
#357 |
|
Wtajemniczenie
|
Swietnie
ja dzis rano oswiadczylamTz, ze kolo szkoly gdzie chodze na angielski jest sklep mothercare i zajrze zobacze czy maja jkies dobre ceny na rzeczy dla Malej. kazam mi oddac karty i wziasc tylko gotowke. kupilam zestaw: butelki aventu 4 sztuki, razem ze smoczkami w dwoch rozmiarach, smoczek i szczoteczke do mycia butelek za £13 (przecena z £26) i buty na rozmiar dwa do 9 miesiecy za cale £3 wiec duzo nie wydalam. przerazaja mnie ceny poscieli, ponizej £60 nie schodza a do tego nic nadzyczajnego. chyba to to kupie na ebay-u. a i jeszcze dzis na ebay-u kupilam torbe termoizolacyjna na dwie butelki tez z Aventu za cale £5, nowa. w sklepie kosztuje ientyczna £13
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png Edytowane przez measia Czas edycji: 2012-12-19 o 20:30 |
|
|
|
#358 |
|
Rozeznanie
|
Perse wyobraziłam sobie moją kier... śpiewającą "jestem bogiem..."
![]() Iza cudowna wiadomość o pracy Dziewczyny cieszę się, że są dobre nowiny z dzisiejszych wizyt mam nadzieję, że i nasza grupka jutro przyniesie takie ![]() Eliza jej czosnek Maga czy to oznacza, że wielki dzień już niebawem???Na kiedy Ty masz termin Hosenka czas szybko zleci, uwierz mi... _________ słuchajcie(a raczej czytajcie )dzisia j miałam jakieś apogeum...nie byłam w stanie zwlec się z łóżka...pierwszy raz w życiu miałam zawroty głowy, do tego jeszcze duszności...nie wiem czy to efekt ciąży czy przeziębienia...strasznie się boję...jutro gin i mimo, że bardzo chcę zobaczyć Maleństwo to strasznie się boję...ze te całe przeziębienie mu zaszkodziło...![]() wizyta na 20tą dopiero jeszcze mi się śniło, że poroniłam ...
|
|
#359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
|
#360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sny zawsze sie czyta odwrotnie, wiec no stres kochana
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.

. A jeszcze wczoraj na usg pytam sie lekarza jak tam jej pepowina czy sie odwinela bo byla wczesniej raz obkrecona, a lekarz odchylil sie na krzesle i mowi, ze jest 2 razy obwnieta 

Masakra z tymi kurierami. Ja wiem, że oni jak się wyrobią z paczkami, to mają koniec dniówki, ale tak to nie powinno wyglądać :/[/QUOTE]
, komplet cięższych naczyń na 12 osób, jak wyciągam ze zmywarki to po 2 talerze bo ciężkie. ale kurier doniósł, tylko trochę się zasapał a to 1 piętro było 
Niestety tak jest...
i mimo, że bardzo chcę zobaczyć Maleństwo to strasznie się boję...ze te całe przeziębienie mu zaszkodziło...
...
coming soon lipiec'2016