Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-26, 21:20   #331
nataszka25
Zakorzenienie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Amelcia ślicznie śpiewa

Witajcie poświątecznie
Jestem obżarta ale zadowolona , w tym roku wszystko wypadło super Jedzonko przepyszne, atmosfera idealna, prezenty skromne ale milutkie, najwięcej dostał Maciej jedna rzecz nie trafiona ale już schowana i poczeka aż podrośnie , wiec nie ma problemu

Zdrówka dla chorowitków

Jakie macie planu sylwestrowe ? bo my żadnych w tym roku zupełnie nie mamy pomysłu jak spędzimy sylwestra

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

ja też jutro szykuje się na zakupy z samego rana jadę
a z jakim prezentem nie trafili?

My raczej zostajemy w domu bo nie mamy co z małą zrobić...

Ciesze się że Wam się podoba moja córcia w roli śpiewaczki, ona tak ciągle... nie śpiewa tylko jak śpi, ale i czasem przez sen jej się zdarza

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Nataszka Amelka super

Wiecie co ja już nie mam siły do tych chorób Zosi, wczoraj to aż się poryczałam. Dzisiaj tylko stan podgorączkowy, nie miała wysokiej gorączki, ale ide jutro z nią do lekarza. Nie wyjde z gabinetu dopóki nie da skierowania na badania.

Iza to badanie na pasożyty to z krwi?

Zosia dzisiaj też dostała kase od dziadka, a od chrzestnego książke i karte podarunkową do h&mu
Mówiłam żeby coś z ubrań jej kupili, a że nie wiedzieli co to dali karte podarunkową. W sumie fajnie, sama jej coś wybiore
a nie chcą dawać skierowań?
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 21:45   #332
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość

a nie chcą dawać skierowań?
właśnie nie bardzo chcą dawać

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Fajna ma super przepisy których w normalnej książce raczej się nie znajdzie . jedne bardzo trudne a inne banalnie proste
chciałam przed świętami w biedronce kupić, ale jak pojechałam to już nie było. Jak mówisz że fajna to sobie zamówie.
Kupiłam ksiązke Basi z masterchef ale to nie dla mnie. Bardzo dziwne przepisy są

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2012-12-26 o 21:48
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 21:50   #333
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:

chciałam przed świętami w biedronce kupić, ale jak pojechałam to już nie było. Jak mówisz że fajna to sobie zamówie.
Kupiłam ksiązke Basi z masterchef ale to nie dla mnie. Bardzo dziwne przepisy są
ja teraz jestem w takiej przychodni że nie ma problemu, nikt nie chce skierowania bo ma takie widzi misie, tylko jak coś niepokoi,
musisz drążyć.
Stary 2012-12-26, 22:00   #334
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

Jakie macie planu sylwestrowe ? bo my żadnych w tym roku zupełnie nie mamy pomysłu jak spędzimy sylwestra

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

ja też jutro szykuje się na zakupy z samego rana jadę
U nas impreza domowa z dziećmi jak co roku w sumie , ale przynajmniej nie mamy problemu co zrobić z dziećmi

Cytat:

Tu są te przepisy które ona dawała w programie , więc jeśli Ci się podobało co tam gotowała , to i ta książka Ci się spodoba . Ja własnie w biedronie ją kupiłam bo dyszkę tańsza niż w księgarni .
Stary 2012-12-26, 22:00   #335
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Sara powinna Ci wystawic jak nie ma poprawy chyba,że wyjątkową zołzę macie...

U nas dzisiaj całkiem niezła pogoda chociaż ponuro,ale byliśmy z Danielkiem w parku żeby sobie poszalał,ale on po powrocie ma jeszcze większego powera na zabawę,przed chwila dopiero spac poszedł i jeszcze próbował ubłagac 5 minutek
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 22:03   #336
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Sara powinna Ci wystawic jak nie ma poprawy chyba,że wyjątkową zołzę macie...

U nas dzisiaj całkiem niezła pogoda chociaż ponuro,ale byliśmy z Danielkiem w parku żeby sobie poszalał,ale on po powrocie ma jeszcze większego powera na zabawę,przed chwila dopiero spac poszedł i jeszcze próbował ubłagac 5 minutek
nie wynegocjował?;P
Stary 2012-12-26, 22:03   #337
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:

my tradycyjnie siedzimy sobie w domu, dzisiaj na spacerze zadzwoniłam do dawno niewidzianej znajomej kociary z Wawy i tak od słowa do słowa spytałam co robi w Sylwestra i czy może by do nas nie wpadła (jeszcze nawet Gabrysi nie widziała), powiedziała, że pomyśli. Po godzinie dzwoni mówiąc, że właśnie zaklepała sobie bilety No to przyjedzie wieczorem 30-go i pojedzie sobie pierwszego dnia nowego roku. To taka spokojna, starsza od nas obu kobitka, ale przy tym bardzo sympatyczna, z fajnym usposobieniem no i Gabryśka żyć jej nie da jak jej powiem, że ciocia Asia ma 7 kotów-będzie musiała opowiadać o nich średnio co 5 minut
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 22:09   #338
libra777
Zakorzenienie

My tradycyjnie w domu ,nie wychodzimy ani nie robimy żadnej imprezy.Pewnie posiadamy sobie przed telewizorem wypijemy ja winko ,tż piwko i ot cały nasz sylwester
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 22:39   #339
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
my tradycyjnie siedzimy sobie w domu, dzisiaj na spacerze zadzwoniłam do dawno niewidzianej znajomej kociary z Wawy i tak od słowa do słowa spytałam co robi w Sylwestra i czy może by do nas nie wpadła (jeszcze nawet Gabrysi nie widziała), powiedziała, że pomyśli. Po godzinie dzwoni mówiąc, że właśnie zaklepała sobie bilety No to przyjedzie wieczorem 30-go i pojedzie sobie pierwszego dnia nowego roku. To taka spokojna, starsza od nas obu kobitka, ale przy tym bardzo sympatyczna, z fajnym usposobieniem no i Gabryśka żyć jej nie da jak jej powiem, że ciocia Asia ma 7 kotów-będzie musiała opowiadać o nich średnio co 5 minut
fajnie, miło będzie zapewne.

A tak potańczyć Wam się nie chce??
mnie się du.pa rwie, ale nie ma jak, z małą też potańcuje ale to nie to samo...
która idzie na tańczonego Sylwestra?? na jakiś bal sylwestrowy?

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Pop a rodzina miala neostrade tak? jednak mozna nabijac tak jak przypuszczalysmy...
jak w ogole wyglada to? resetowalas modem?
Mama moja dzis byla w szoku ze ktos kto nas nie zna tak sie poswiecil, bo to poswiecenie, tyle czasu...
Stary 2012-12-26, 23:17   #340
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

sara i evi na pasożyty najlepiej zrobić badania kału. Można też zrobić krew ale podobno tak jest że ten sam podwyższony czynnik może wskazywać zarówno pasożyty jak i alergię takę kał i tak jest potrzebny. Robi się 3 dni pod rząd. Wystarczy odrobina, jak dla mnie bez problemu. W aptece dostaniecie odpowiednie pojemniczki a pielęgniarki w laboratorium powiedzą co i jak zrobić bo czasem wystarczy jedna próbka
Ja dostałam z marszu skierowanie jak tylko powiedziałam o spaniu (właściwie nie spaniu), wierceniu i swędzeniu pupy. Dostaliśmy też mocz na posiew bo brzuszek w nocy też może dokuczać przy drogach moczowych.

Aneczka co to za nietrafiony prezent ? Rozumiem że za jakiś czas będzie ok

My jedziemy do teściów na weekend i sylwestra. Posiedzimy, potańczymy, zobaczymy sztuczne ognie w okolicy i pójdziemy spać

Zośka mi się tak rozregulowała wieczorem że coś strasznego. Kąpać za wcześnie, spać jeszcze nie i szaleje. Gada w łóżku ciągle o tym jak choinka do nas przyszła i Mikołaj kupił prezenty i że teraz kupi jej auto jak w bawilandii
Stary 2012-12-27, 00:20   #341
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Lind ja na wyjazdy liste szykuję, bo czasami jakiejś podstawowej rzeczy jak szczoteczka czy pasta mogę zapomnieć I u mnie jedna zasada nie daję pakować tz-towi bo wtedy on liczy że ja coś spakuję, ja liczę że on i połowa w domu zostanie :P
U mnie tz się sam pakuje, ja resztę. Ja zapomniałam o pierdołce jakiejś dla siostry a tz nie wziął żadnych butów poza tymi w których był w pracy... Poza tym spakowani jak na miesiąc, wróciliśmy zapakowani jeszcze bardziej. Chyba dostawczaka sobie kupimy bo mamy stanowczo za małe auto
Jednak bez stresu się nie obyło bo mi auto 100m od domu stanęło i nie chciało odpalić Wszyscy znajomi powyjeżdżali już, tz w pracy na mnie czekał, ja chora i wściekła nawet pod maskę nie chciałam zaglądać, Misiek jęczał że do babci chce jechać BARDZO... Na szczęście tylko jakiś kabel się poluzował

U nas prezenty Misiek ok dostał, zadowolony, chociaż jak zobaczył domek dla lalek swojej kuzynki to swojego prezentu nawet otwierać nie chciał i bawił się cały wieczór lalkami

Poza tym rozpuścił się strasznie i ☠☠☠☠☠☠☠ca jeszcze większego z nim dostaje, taki bunt mi wieczorem dziś w domu zrobił że coś czuję że znów chorobą się skończy... Już nie wspomnę o tym że cieszę się że tak ciepło w święta było bo w domu wychłodziło się do 13st (w wigilię rano jeszcze paliłam w piecu) Nie chce myśleć co by było jakby za oknem -20 było No i przy tych 13st Misiek sobie zazyczył kąpiel, latał na golasa itp...

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Gupio się pisze na tel - Igor chory i nic nie je 3 dni. Ja chora. Mamy gorączkę i dusimy się z okazji kataru. Do tego jechaliśmy przez pół Polski a ja nie czuję smaku mamowych pierogów.
Jutro wracamy i będzie jakiś spokój. O ile dożyjemy.
Jak się trzymacie? Zdrówka!

Jadłam dziś przerobionego 3bita - zamiast dolnej i górnej warstwy herbatników był biszkopt. Zrobiony na okrągłej blaszce w formie torciku. Był pyszny i nie tak ciężki jak oryginalny 3bit...

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Co do kota to nie nabroił, miał do dyspozycji korytarz, kuchnię i mały pokój, 2 kuwety, michę żarcia i michę wody. Kupy zrobił gdzie trzeba, zjadł wszystko, stęsknił się bardzo

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 05:43   #342
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam po swietach wiecej wieczorem, bo ja juz w pracy. Dzis zaczynamy wyprzedaz.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 07:58   #343
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Pop a rodzina miala neostrade tak?
Nataszka ja tez mam neostradę ale ja mogę zagłosowac tylko raz tzn. oddać 4 głosy i koniec.

U nas wczoraj to była taka normalna szajba wieczorna , specjalnie się nie rozregulował bo o tej samej godzinie co zwykle chodził się kąpać i spać mraz tylko co w aucie usnął to później nie chciał spać do 22.
W gościach nie siedzieliśmy za długo ani goście u nas także nasz plan dnia za bardzo zmianie nie uległ.

Ale wieje u nas tylko słucham jak mi po kominach gwiżdże.Nie cierpię takiej pogody a ty na dwór jakoś trzeba będzie wyjść.
Stary 2012-12-27, 08:21   #344
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

cześć Kubuś w nocy dostał gorączki ponad 39 st trochę furczy przez nos i wczoraj pokasływał - przegrzał sie chyba u teściów bo teściowa tak piec napaliła, że w pewnym momencie było 29 st a latał na górę , gdzie na klatce było może z 15 st no i wylatał dałam mu czopa, gdzie po 20 minutach kupę wołał, ale zbiło mu do 37.4. Teraz jeszcze śpi, ale czuję, ze jest ciepły, tż mi kupił rano ibufen forte, może jakoś sobie da podać w gardło nie dał zajrzeć, wiec chyba go boli no to mam weekend z bani, tż dzisiaj i jutro do pracy, a po niedzieli ma tydzień wolnego, to sobie odpocznie żeby tylko mała nie złapała

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 08:37   #345
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie

Bao zdrówka dla Kubusia

Libra ja myślałam że to szaleństwo z zasypianiem wyjątkowo bo dosłownie na 15 min. Zosia zasnęła w aucie i zdążyła doładować baterie niestety wczoraj było to samo.

Lind dla Was teraz dobrze że mrozu nie ma, domek szybciej się nagrzeje.
Stary 2012-12-27, 08:59   #346
anakazar
Zakorzenienie

Witajcie

mojej małej się coś w kąciku ust zrobiło nie wiem co to?czy zimno czy co?nie bardzo wygląda na zimno,ale znowu u takiego malca opryszczki nie widziałam nigdy.
nie wiem czy czekać czy jechać z tym do lekarza?

dzisiaj ze sobą jadę do orto to chyba wpadnę do apteki i zapytam czym to można posmarować.

jeszcze kot mi zachorował i jutro pewno parę stówek u weta zostawię

my na sylwka nie mamy żadnych planów,odkąd mamy dziecko to siedzimy w domu i teraz pewnie też tak będzie

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

Ale wieje u nas tylko słucham jak mi po kominach gwiżdże.Nie cierpię takiej pogody a ty na dwór jakoś trzeba będzie wyjść.
u nas też tak gwiżdże nie cierpię jak wiatr tak hula,bo śpię wtedy jak mysz pod miotłą.
do tego leje bez opamiętania i się zastanawiam,które buty dzisiaj wystawić na taką poniewierkę

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 09:00   #347
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Witam po świętach

U nas prezenty trafione. Erwi z tablecikiem w wigilie dał nam spokojnie zjeść. Brat dostał takiego robota na baterie słoneczne do składania, z lego zestaw, wielki zestaw resoraków, taki zestaw małego odkrywcy, co się robi wulkan, kryształy hoduje, a jak zobaczył co brat dostał usiadł markotny wręcz obrażony, że Erwin ma droższy prezent Skubaniec ma laptopa, smartfona i niewiele z tego korzysta, ale brat dostałMusiałam mu wyliczyć w jakich cenach są jego prezenty, to się uspokoił jak wyszło że drożej

Ja nie przytyłam Zatoki mam zawalone nic mi nie smakuje.
Sama prezentu nie dostałam, bo tz tak zapracowany że nie zdążyłi powiedział że mam sobie coś wybrać przez net to on zapłaciwiec niespodzianka superowa.

Lind a czemu tak dużo pakujecie na wyjazdy ? Ja w sumie w jedną walizkę się zmieszczę. Jak jedziemy na 3 dni to mam 3 zestawy majtek skarpet dla każdego i po 3 koszulki, dla małego jeden zestaw dodatkowy w razie wpadki, spodnie jedna para, chyba że chcę sobie sukienkę czy spodnicę zabrac to to mało miejsca zajmuje. Z kosmetyków to tylko podstawy. I dwa ręczniki.

Sara Bao zdrówka dla dzieci. Jeżeli jakiegoś choruszka przeoczyłam to też niech zdrowieje.

Natasza artystkę masz niezłą.
To ja wstawię filmik jak mój młody czyta. Praktycznie zna wszystkie literki, tylko nie ń,ś,ą,ę, ż, no i z H jak to widać na filmiku ma problem bo się kłuci że to X. Ale jak idziemy np do Lidla gdzie dużo reklam z wielkimi napisami to idzie i czyta. Filmik taki kiepskawy ale zwróćcie uwagę że czytania nauczył go programik dla dzieci do nauki angielskiego to O jest ouł, Sy to Es, a A to Ej. W ciągu tygodnia to załapał http://youtu.be/O2viHeeDP3w

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 09:16   #348
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Nataszka artystka w domu rośnie

Madzia ma czy jedziemy na weekend czy na 2 tygodnie to podobną ilość bagażu mamy. Muszę być przygotowana na każdą ewentualność.

Erwi ślicznie czyta litery

Ana chory zwierzak to tez problem. Zdrówka dla kota.
Myślę że nie ma potrzeby iść zaraz z Ninką do doktora. Może posmaruj czymś tłustym żeby nie pękało.
Stary 2012-12-27, 09:46   #349
aneczkkaa
Zakorzenienie

plMadzia no pięknie rozpoznaje literki u nas to samo się zaczyna, kiedyś umiał do h potem zapomniał a teraz od nowa zaczyna się interesować a i przy okazji obejrzałam sobie filmik z porodówki hihihi

U nas nie trafiona była zgniatarka do aut http://allegro.pl/h9575-hot-wheels-z...896028892.html ale za rok powinna być ok , ale z rzeczy które mogę polecić dla chłopaków to ten tor http://allegro.pl/hot-wheels-kreta-a...879153918.html

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Na sylwestra mam już załatwioną opiekę nad Mackiem , mama mi zostanie wczorajwieczorem z tż doszliśmy do wniosku że organizujemy sylwestra u siebie, teraz mam nadzieje że uzbieramy fajną ekipę

Mrowak
super Gabi będzie szczęśliwa i ty też będziesz miała jakąś odskocznie.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Bao i jak się czuje Kubulek ? idziecie do lekarza ? zdrówka

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Ana a co jest twojemu zwierzakowi ? co się stało ?

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Potrzebuje rady do paru dni nie mogę usnąć normalnie do 1-2 w nocy się męczę a jak już usnę to i tak dupa bo budzę się co chwilę straszne mam te nocki, może polecicie mi jakieś tabletki czy cuś ??
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 09:48   #350
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
plMadzia no pięknie rozpoznaje literki u nas to samo się zaczyna, kiedyś umiał do h potem zapomniał a teraz od nowa zaczyna się interesować a i przy okazji obejrzałam sobie filmik z porodówki hihihi

U nas nie trafiona była zgniatarka do aut http://allegro.pl/h9575-hot-wheels-z...896028892.html ale za rok powinna być ok , ale z rzeczy które mogę polecić dla chłopaków to ten tor http://allegro.pl/hot-wheels-kreta-a...879153918.html

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Na sylwestra mam już załatwioną opiekę nad Mackiem , mama mi zostanie wczorajwieczorem z tż doszliśmy do wniosku że organizujemy sylwestra u siebie, teraz mam nadzieje że uzbieramy fajną ekipę

Mrowak super Gabi będzie szczęśliwa i ty też będziesz miała jakąś odskocznie.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Bao i jak się czuje Kubulek ? idziecie do lekarza ? zdrówka

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Ana a co jest twojemu zwierzakowi ? co się stało ?
wstał rozpalony 37,9 ma, dałam mu ibufen przekupując colą....mleka nie chciał i nic nie chce zjeść, tylko pije...nie będę naciskać, może sam zawoła. Nie ma kataru, nie kaszle, ale jak mów to słychać jakby miał zaflegmione gardło o tantum verde nawet słyszeć nie chce może później tż się uda. Jest wogóle coś na gardło dla dzieci prócz tantum???

Fajnie z tym sylwestrem my w chacie siedzimy, jak to moi rodzice twierdzą"jak sie ma dzieci to się trzeba nimi zajmować" nie uznają zostawania z dzieći ze względu na jakąś imprezę...ale mama w tym roku z dominiką zostaje, bo siostra idzie na bal

Stary 2012-12-27, 09:56   #351
lindsley
Zakorzenienie

Bao zdrówka dla Kubusia

Madzia ja też nie przytyłam, chyba nawet schudłam. Dokładnie z tego samego powodu.... Męczyło mnie wręcz jedzenie z zatkanym nosem więc odpuściłam Otrivin ok ale nie do końca daje radę z moim katarem

My tak spakowani nie tylko z powodu ubrań Tych mieliśmy 2 torby tak luźno zapakowane, też na każdą ewentualność. Misiek się obsikał przy robieniu kupy, pobrudził mnie, zrobił bunt przeciw koszuli wczoraj... Zawsze wracamy z czystym ubraniem w torbie ale wolę mieć niż chodzić w brudnych czy nie na tę pogodę. Do tego u mamy wiem że ciepło ale u teścia różnie bywało więc muszę mieć i ciepłe i cienkie.... Wiozłam też ciasto chleb... segreguję odpady i siostrzeńcom daje plastikowe nakrętki, puszki po piwie, siostrze odpady dla zwierząt (skorupki, suchy chleb) -dawno się nie widzieliśmy więc była okazja... Z powrotem to już meksyk był bo mama chciała żebym wreszcie na dobre pozabierała swoje rzeczy, do tego prezenty, warzywa od rodziców itp... No i my nie mamy kombiaka tylko przeciętnej wielkości auto...

Brawa za literki. Misiek co najwyżej "o" rozpoznaje

Michaś
Stary 2012-12-27, 10:07   #352
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Bao zdrówka dla Kubusia

Madzia ja też nie przytyłam, chyba nawet schudłam. Dokładnie z tego samego powodu.... Męczyło mnie wręcz jedzenie z zatkanym nosem więc odpuściłam Otrivin ok ale nie do końca daje radę z moim katarem

My tak spakowani nie tylko z powodu ubrań Tych mieliśmy 2 torby tak luźno zapakowane, też na każdą ewentualność. Misiek się obsikał przy robieniu kupy, pobrudził mnie, zrobił bunt przeciw koszuli wczoraj... Zawsze wracamy z czystym ubraniem w torbie ale wolę mieć niż chodzić w brudnych czy nie na tę pogodę. Do tego u mamy wiem że ciepło ale u teścia różnie bywało więc muszę mieć i ciepłe i cienkie.... Wiozłam też ciasto chleb... segreguję odpady i siostrzeńcom daje plastikowe nakrętki, puszki po piwie, siostrze odpady dla zwierząt (skorupki, suchy chleb) -dawno się nie widzieliśmy więc była okazja... Z powrotem to już meksyk był bo mama chciała żebym wreszcie na dobre pozabierała swoje rzeczy, do tego prezenty, warzywa od rodziców itp... No i my nie mamy kombiaka tylko przeciętnej wielkości auto...

Brawa za literki. Misiek co najwyżej "o" rozpoznaje
że też ja kataru nie miałam na święta to faktycznie u was wyjazd to jak wyprawa na miesięczne wakacje ja nigdy kubusiowi nie zabieram ciuchów, a w koszuli eleganckiej lubi być, bo wygląda jak tatuś
Z litere Kubuś rozpoznaje a, i, e oraz b mamy takie puzelki piankowe maleńkie z literkami i on się na nich uczy ale z kolorami u na gorzej, wszystko jes albo żółte, albo abieskie no i latek nadal ma two

Stary 2012-12-27, 10:13   #353
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
że też ja kataru nie miałam na święta to faktycznie u was wyjazd to jak wyprawa na miesięczne wakacje ja nigdy kubusiowi nie zabieram ciuchów, a w koszuli eleganckiej lubi być, bo wygląda jak tatuś
Z litere Kubuś rozpoznaje a, i, e oraz b mamy takie puzelki piankowe maleńkie z literkami i on się na nich uczy ale z kolorami u na gorzej, wszystko jes albo żółte, albo abieskie no i latek nadal ma two
My jechaliśmy na prawie 3dni i 2 noce więc zabrac trzeba było... Misiek generalnie też w koszuli lubi, na wigilię był wystrojony ale wczoraj do dziadka nie chciał i koniec. Dobrze że miałam coś innego bo byśmy chyba nie dojechali
Michał ani literek ani cyferek ani kolorów nie chce się uczyć. Latek też nie wie ile ma Kupię mu te magnesy na lodówkę z literkami i cyferkami może będzie chciał się uczyć.. Z resztą ma czas... Za to puzzle dalej nałogowo układa. Po świętach ma dodatkowe 4w1 i 10w1

Michaś
Stary 2012-12-27, 10:31   #354
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Ana a co jest twojemu zwierzakowi ? co się stało ?

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Potrzebuje rady do paru dni nie mogę usnąć normalnie do 1-2 w nocy się męczę a jak już usnę to i tak dupa bo budzę się co chwilę straszne mam te nocki, może polecicie mi jakieś tabletki czy cuś ??
Aniu a może kubek melisy przed snem wypity,co?

nie wiem co jej jest.Mam persiaka,regularnie obcinanego na krótko i dlatego tak pózno zauważyłam co się dzieję.Ma na grzbiecie wygryzioną,wydrapaną sierść i na skórze coś jakby strupy
Fakt ostatnio bardzo często w nocy mnie budziło jej drapanie,ale rano wstawałam i na szybkiego do pracy.
Pchły w grę nie wchodzą.
No i jak z wigilii wróciliśmy to zrobiła mega luzną kupę na dywanik na schodachwczoraj to samo i dzisiaj też.
Na szczęście od jutra wet w pracy to zobaczymy.
Z psem spokój to teraz dla odmiany kot

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Ana chory zwierzak to tez problem. Zdrówka dla kota.
Myślę że nie ma potrzeby iść zaraz z Ninką do doktora. Może posmaruj czymś tłustym żeby nie pękało.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2012-12-27, 10:36   #355
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ana moze jakies pasozyty na skorze ma. Wet napewno da jakas masc i tabsy i bedzie ok

Lind przy katarze zycie mi ratuje Nurofen zatoki. Jedna tab co kilka godzin i nos czysty. Jak nie wezme to gora 15min i musze nos wycierac,no i jeszcze napady kichania. Wyprobuj kilka zl a czlowiek zyje. Tylko smaku nie czuje jak wiekszosc nocy buzia oddychalam i jezyk sie wysuszyl :P

moj maly jak fdzies idziemy i widzi czerwona lampe dla aut to stoi i go nie rusze puki nie bedzie zielonego. Jak gdzies autem jedziemy to tez sie wydziera ze zolte,czerwone lub zielone. Innych kolorow nie zna,tylko niebieski.
Z cyferek to np jak chce bajke to nie mowie mama bajke,tylko daje pilota i mowi mama trzy zero dziewiec poprawa taka bo wczesniej mowil trzy ooo dziewiec.
Widze po nim ze talent do czytania ma,ucze go teraz w elementarzu takie proste wyrazy zeby czytal. Piosenki to spiewa Kazika wiec filmiku nie puszcze bo slownictwo szkoda gadac,ale z tata w aucie tego slucha.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 10:37   #356
nataszka25
Zakorzenienie

Madzia pięknie rozpoznaje literki
super,

zdrówka dla naszych chorowitków,

dziś ostatni dzień głosowania nareszcie!!!
Stary 2012-12-27, 10:41   #357
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Witajcie

mojej małej się coś w kąciku ust zrobiło nie wiem co to?czy zimno czy co?nie bardzo wygląda na zimno,ale znowu u takiego malca opryszczki nie widziałam nigdy.
nie wiem czy czekać czy jechać z tym do lekarza?
Ana a może to zajad?- niedobór wit. B
Cytat:
To ja wstawię filmik jak mój młody czyta.
super
Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Zawsze wracamy z czystym ubraniem w torbie ale wolę mieć niż chodzić w brudnych czy nie na tę pogodę.
to tak jak ja do tej pory nawet jak jedziemy do babci czy do miasta to mam w torbie ubranie na zmianę ,przy dzieciach to nigdy nic nie wiadomo, do tego zawsze w aucie wożę koc i jakąś grubą bluzę. Muszę mieć wszystko w razie W. Tak samo w mojej torebce ,znajdzie się dosłownie wszystko
No to się fest musieliście załadować ,jak ja to mówię jak rumuny ja to się w kombiaka nie raz ledwo zmieszczę

Aneczka albo ciepłe mleko z miodem i przewietrzyć się i sypialnie

Ana moja kićka tez sobie tak kiedyś drapała na plecach to coś mi wet przepisywał ale co to było to nie pamiętam ,jednak musisz iść bo ona może tak do krwi sobie drzeć
Stary 2012-12-27, 10:52   #358
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ana moze jakies pasozyty na skorze ma. Wet napewno da jakas masc i tabsy i bedzie ok

Lind przy katarze zycie mi ratuje Nurofen zatoki. Jedna tab co kilka godzin i nos czysty. Jak nie wezme to gora 15min i musze nos wycierac,no i jeszcze napady kichania. Wyprobuj kilka zl a czlowiek zyje. Tylko smaku nie czuje jak wiekszosc nocy buzia oddychalam i jezyk sie wysuszyl :P
możliwe Madzia

kupię dzisiaj ten nurofen zatoki,bo od kilku dni mój stary zdycha.Ortivin nosi wszędzie ze sobą i śpi na dole,żeby mnie nie denerwować,bo ciągle dychy,kaszle,smarka:mdlej e: może to mu pomoże.
Gardło też pewnie zawdzięczam drugiej połowie
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ana a może to zajad?- niedobór wit. B

Ana moja kićka tez sobie tak kiedyś drapała na plecach to coś mi wet przepisywał ale co to było to nie pamiętam ,jednak musisz iść bo ona może tak do krwi sobie drzeć
ja też zawsze wożę ubrania na zmianę,a ostatnio w tym ciągłym biegu to nie wyjmowałam ich tylko ciągle dokładałam.Tż robił porządki i z Ninowej torby wyciągnął 6 par skarpet i 9 x majtki

może i rzeczywiście zajad

wiem,wiem,jutro jedziemy

Stary 2012-12-27, 10:56   #359
lindsley
Zakorzenienie

Madzia mama dałą mi ibuprom zatoki i faktycznie działa, mam jeszcze jeden. Dziś na zakupy jadę to sobie kupię. Też smaku nie czuję Ale przynajmniej nie muszę zrzucać poświątecznych kg A dobrze, bez wysiłku ostatnio zrzuciłam 3kg. Jeszcze 3kg i będzie fajnie choć nie idealnie ale dla mnie ok

Libra my to pikuś ale pamiętam jak siostra miała malucha, 1 dziecko (w gondolce jeździło - nie było obowiązku fotelików wtedy a i maluch chyba pasów z tyłu nie miał), koła od wózka i wielka torba na bagażniku dachowym, a w aucie poutykane reklamóweczki w każdym zakamarku. Jak przyjeżdżali do mamy, rozpakowali się to wielka kupa była tych rzeczy. Aż dziw że to wszystko w maluchu się mieściło... I też potem zabierali jeszcze warzywa owoce itp wiadrami

Michaś

Edytowane przez lindsley
Czas edycji: 2012-12-27 o 11:06
Stary 2012-12-27, 11:46   #360
megi-megi
Zakorzenienie

Na powitanie powiem jedno
PIe-*-dole - smaku dalej nie czuję. Moje życie bez jedzenia nie ma sensu
Do tego Igor nie je już 5 dni. Wczoraj 2 mandarynki - to już postęp...

Muszę Was ponadrabiać w końcu a czuję się bez życia. Już nie mam gorączki, za to Igor dalej ma. Jest ciężki w obyciu. Dosłownie bez sił...
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości